「牛大人」是一間任飲任食火鍋餐廳,相信大家一早已經知道。要食任食火鍋,大家都異口同聲地話,不如去牛大人啦。荃灣分店的牛大人裝潢簡潔舒適,營造出舒適的用餐環境。桌椅整齊排列,提供寬敞的用餐空間。坐得舒服對火鍋店來說亦是非常重要。一場來到,必定要食個最好的套餐,「澳洲極上和牛」套餐。✹ 1. 牛大人紅燒牛骨鍋牛大人其中一個特色在於其豐富的食材和火鍋湯底選擇。紅燒牛骨鍋以慢燉的方式熬製,湯底濃郁而清香。湯底散發著濃郁的燒牛骨香氣,保留了燉牛骨的細緻味道。這款湯底是喜愛食牛肉火鍋的絕佳選擇,能夠為靚牛帶來更豐富的口感和風味。✹ 2. 火鍋配料食材方面,牛大人提供了多種高品質的肉類選擇。手切封門柳、澳洲和牛M5牛肩卷和澳洲M9和牛牛丸都是令人垂涎欲滴的選擇,亦是最高級套餐的必食之選。這些肉類都鮮嫩多汁,口感豐富,能夠帶給用餐者極致的享受。此外,鮮甜的海蝦、新鮮的沙白和台灣雕魚片也是不容錯過的美味選擇。海鮮都保持了原有的鮮甜味道,為火鍋增添了豐富的清甜風味。其他配料方面,鴨血和豆腐是火鍋必備的食材。鴨血的軟嫩口感和豆腐的綿密質感能夠與其他食材完美搭配,增添了火鍋的豐富度和層次感。牛大人亦提供了台灣
一場來到,必定要食個最好的套餐,「澳洲極上和牛」套餐。
✹ 1. 牛大人紅燒牛骨鍋
✹ 2. 火鍋配料
手切封門柳
美國SRF黑牛
台灣雕魚
火鍋配料
牛大人亦提供了台灣小食中的經典之一,魚香皮蛋豆腐,豆腐十分滑嫩,小食之中必點。
魚香皮蛋豆腐
最後,自助飲品區提供了各種飲品選擇,讓用餐者自由選擇。無論是汽水或台式茶飲,都應按自己的口味喜好選擇飲品。
自助飲品區
甜品
牛大人作為自助火鍋的領先者,質素絕對毋庸置疑。
2024-02-05
魚香皮蛋豆腐
自助飲品區
  • 澳洲極上和牛
2024-02-16 43 浏览
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 @masterbeef.hk荃灣眾安街55號大鴻輝 天氣真係超凍🤧 忍唔住要去打邊爐暖下個胃 😍身為火鍋控的我,今日去了位於荃灣牛大人台灣火鍋 ✨店內坐位舒適闊落 如果想慶祝特別日子也是不錯選擇 👅自助配料櫃有多款蔬菜、丸類~仲可以攞飲品、醬料、滷肉飯等 〰️ 今次嗌左 - 澳洲極上和牛吃到飽 🍴湯底-牛大人紅燒牛骨鍋 🍲紅燒牛骨鍋香氣撲人 散發燒牛骨的濃郁香味💨配上肉類/丸類十分加分 推薦試下呢個鍋底~肉類 🥩澳洲M5和牛肩 、手切封門柳🥓淥幾秒就可以食,入口重油香 牛肉味濃郁而且脂肪分佈均勻 👍🏻雪花豬 🐽滿滿油脂香 質感彈牙,好好食!鯛魚 🐟大大件,厚肉軟嫩好鮮甜 🙆🏻‍♀️ 贈送嘅和牛牛丸彈牙又juicy,真係好高質 ✔️除此之外仲有其他台式小食都好值得試架 🫰🏻小香腸、老油條、鹽酥雞都係絕對唔能夠錯過的 😍甜品 🍦每人有一份 有仙草/Movenpick/Häagen-Dazs 食到捧住個肚走😋
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 @masterbeef.hk
荃灣眾安街55號大鴻輝

天氣真係超凍🤧 忍唔住要去打邊爐暖下個胃 😍
身為火鍋控的我,今日去了位於荃灣牛大人台灣火鍋
店內坐位舒適闊落 如果想慶祝特別日子也是不錯選擇 👅

今次嗌左 - 澳洲極上和牛吃到飽 🍴

湯底-牛大人紅燒牛骨鍋 🍲
紅燒牛骨鍋香氣撲人 散發燒牛骨的濃郁香味💨
配上肉類/丸類十分加分 推薦試下呢個鍋底~

肉類 🥩
澳洲M5和牛肩 、手切封門柳🥓

雪花豬 🐽
滿滿油脂香 質感彈牙,好好食!

鯛魚 🐟
大大件,厚肉軟嫩好鮮甜 🙆🏻‍♀️

贈送嘅和牛牛丸彈牙又juicy,真係好高質 ✔️

除此之外仲有其他台式小食都好值得試架 🫰🏻
小香腸、老油條、鹽酥雞都係絕對唔能夠錯過的 😍

甜品 🍦
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🥘澳洲極上和牛套餐 $288 (19:30前離座)🥢四目養生素食鍋+阿麼養生濃湯鍋 🆙今次揀咗鴛鴦鍋,兩款湯底都喺比較養生清淡湯底。阿麼養生濃湯鍋有大量嘅娃娃菜,紅棗、杞子、桂圓、甘香鮮甜,亦唔會太油膩,飲落好滋潤👍🏻。而四目養生素食鍋有明目養生,清肝補氣之用😋。🥢澳洲和牛牛丸 🆙套餐會贈送2粒M9和牛牛丸俾每位客人。牛丸一咬就爆汁,牛味非常濃郁,同平時食開嘅牛丸真喺好大分別!🥢安格斯牛小排 🆗油花分布平均,入口軟嫩,牛味濃郁😋。🥢澳洲和牛M5牛肩卷🆗油花分佈均勻,牛肉味濃郁,肉質細緻嫩滑,入口即化😋。🥢美國PRIME極級肩里肌🆗大理石油花同堅實嘅肉質,啱曬錢,鍾意有啲咬口嘅朋友🤣。🥢黑松露海鮮漿🆗呢款黑松露海鮮漿有淡淡嘅黑松露香氣食落好彈牙👍🏻。🥢SRF美國黑牛後腿肉 🆙🥢手切封門柳 🆗🥢海鮮🆗🥢丸類、蔬菜🆗🥢飲品 🆙有自家製嘅冷泡茶、汽水、冬瓜茶、酸梅湯、柑桔椰果😆。🥢甜品🆗可選擇Haagen-Dazs雪糕或配料十足嘅自製芋圓糖水😋。🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥘澳洲極上和牛套餐 $288 (19:30前離座)

🥢四目養生素食鍋+阿麼養生濃湯鍋 🆙

🥢澳洲和牛牛丸 🆙

🥢安格斯牛小排 🆗
油花分布平均,入口軟嫩,牛味濃郁😋。

🥢澳洲和牛M5牛肩卷🆗
油花分佈均勻,牛肉味濃郁,肉質細緻嫩滑,入口即化😋。

🥢美國PRIME極級肩里肌🆗
大理石油花同堅實嘅肉質,啱曬錢,鍾意有啲咬口嘅朋友🤣。

🥢黑松露海鮮漿🆗
呢款黑松露海鮮漿有淡淡嘅黑松露香氣食落好彈牙👍🏻。

🥢SRF美國黑牛後腿肉 🆙
🥢手切封門柳 🆗
🥢海鮮🆗
🥢丸類、蔬菜🆗
🥢飲品 🆙
有自家製嘅冷泡茶、汽水、冬瓜茶、酸梅湯、柑桔椰果😆。

🥢甜品🆗

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.62/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
#bakdiu台式 #bakdiu火鍋 #bakdiu旺角 #bakdiu油尖旺
🌟港鐵荃灣站B1出口 6分鐘路程🌟#台式火鍋 #台式火鍋吃到飽 #牛大人 #台灣火鍋 #吃到飽同朋友gathering 梗係要食放題啦台灣火鍋 一直都係我哋好鍾意食嘅其中一樣😂😂同朋友計過度過 專登5點前嚟到 揀最貴($288)嗰個餐食 💁🏻‍♀️澳洲極尚和牛吃到飽套餐可以嗌多好多種唔同嘅肉類😂😂🌟#澳洲和牛M5牛肩卷🌟#手切封門柳🌟#安格斯牛小排🌟#安格斯一口牛柳粒🌟#章魚珍珠漿👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻另外湯底都非常之緊要 同朋友都唔想食辣 所以今次揀咗出名ge 台灣鳳梨雞鍋 仲有台灣獨有ge水蓮!!鴨血!!正呀😋😋另外台灣直送自助區 同埋調味區 飲品區 都包羅萬有兩個鐘時間 話長唔長話短唔短 食到要捧住個肚番屋企😂😂

🌟港鐵荃灣站B1出口 6分鐘路程

• 安格斯牛小排
  • 鴨血
  • 台灣鳳梨雞鍋
  • 水蓮
餐廳提供3款唔同既120分鐘吃到飽套餐,今次我就揀左最頂級既「極上和牛吃到飽套餐」🤟🏻呢個套餐可以無限量任食美國特級安格斯及人氣澳洲和牛,仲要每位送2粒限定既澳洲M9和牛牛丸添啊🎉湯底方面我就揀左人氣既「台灣鳳梨雞鍋」,湯底清甜得來雞肉都幾嫩,推薦食湯底嘅雞髀,呢個都算係人氣湯底,適合唔食得辣嘅朋友仔💁🏻‍♀️肉類有唔少既選擇,好似澳洲和牛M5牛肩卷,美國SRF黑牛後腿肉,安格斯牛小排,牛胸爽等等... 個人嚟講我推薦美國SRF黑牛,佢嘅脂肪比較少,牛肉味更濃,但又唔會韌,食落完全唔會覺得油膩👅另外仲有澳洲和牛M5牛肩卷,呢款牛嘅脂肪比較多而且分布平均,口感好滑嫩,肉質鬆軟,入口香濃👏🏻仲有其他火鍋配料都值得一試~私房鴨血入口好嫩滑帶少少q彈😆牛柏葉夠新鮮,食落爽脆又新鮮,控制好煮嘅時間食落更爽口❣️澎湖花枝漿,食落新鮮彈牙,個人鍾意整大嚿少少食落夠晒滿足😋除此之外仲有其他台式小食,我就推薦大家可以試試鬼馬老油條,放落個湯底度,浸一浸,吸收哂鳳梨湯精華又唔會太油膩❤️甘梅粉番薯,熱辣辣嘅番薯灑上甜甜的金梅粉,好有台灣嘅感覺🍠另外,大家可以掃QR code嗌飲品,亦可以到自助區自取牛大人既特色
仲有其他火鍋配料都值得一試~
私房鴨血入口好嫩滑帶少少q彈😆
牛柏葉夠新鮮,食落爽脆又新鮮,控制好煮嘅時間食落更爽口❣️
澎湖花枝漿,食落新鮮彈牙,個人鍾意整大嚿少少食落夠晒滿足😋
另外,大家可以掃QR code嗌飲品,亦可以到自助區自取牛大人既特色自家製飲品🥤食到最後餐廳仲會提供每人一杯Haggen Dazs雪糕或者台式仙草芋圓凍🍦🍧食飽飽超級滿足😁
牛大人台灣火鍋吃到飽✨
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
2024-02-05
2024-02-08 30 浏览
今個星期日去開荃灣行街,行到攰就決定去食吓牛大人😆都係叫左最正嘅澳洲極上和牛吃到飽🥩$328每位仲附送澳洲M9和牛牛丸兩粒~湯底都有10款可以選擇,我哋今次就揀返平時食開嘅牛大人秘方麻辣鍋,飲落幾香唔會太辣🌶️🌶️呢個set係包晒所有肉任嗌,當中一定要試嘅當然係澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、安格斯一口牛肉粒、手切封門柳等等,而我自己最鍾意嘅一定係佢嘅澳洲和牛M5牛肩卷,食落牛味濃郁,而且好腍,幾乎入口即溶🥰另外仲有好多台式小食可以嗌,有鹽酥雞、台灣腸、甘酥脆薯,仲有好多款水餃同埋海鮮漿可以揀,自助區亦有多款醬料、蔬菜、丸類同埋飲品,真係超級多嘢食~ 佢哋嘅台式小食尤其係鹽酥雞同埋蒜片台灣香腸真係幾好食,炸得香脆,入面嘅雞肉多汁,完全好似係返咗台灣咁🤤最後甜品當然有每人一杯movenpick雪糕🍦食完真係非常滿足🤰🏼

2024-02-01 65 浏览
天氣又凍返打邊爐就啱哂放工同朋友嚟左牛大人打邊爐揀左澳洲極上和牛吃到飽套餐任食足足120分鐘湯底就揀左阿嫲養生濃湯鍋自助區有唔少蔬菜丸類同飲品其他食物就QR Code落單肉類最推薦澳洲和牛M5牛肩卷仲有安格斯牛小排薄切油脂分布好平均肉質幾軟腍,肉味幾濃蘸埋牛大人既洋蔥牛肉醬汁就最夾配料就推介芋頭貢丸同美人花膠芋頭蓉同豬肉丸好夾花膠就滿滿骨膠原,同湯底好夾而家讚好社交平台仲會免費贈送鴨屎香檸茶甜品仲有豆花仙草或者雪糕又係完美既一餐
天氣又凍返打邊爐就啱哂
其他食物就QR Code落單
肉類最推薦澳洲和牛M5牛肩卷
仲有安格斯牛小排
薄切油脂分布好平均
肉質幾軟腍,肉味幾濃
蘸埋牛大人既洋蔥牛肉醬汁就最夾
配料就推介芋頭貢丸同美人花膠
芋頭蓉同豬肉丸好夾
花膠就滿滿骨膠原,同湯底好夾
而家讚好社交平台
仲會免費贈送鴨屎香檸茶
甜品仲有豆花仙草或者雪糕
又係完美既一餐
安格斯小牛排
2024-01-24
安格斯小牛排
2024-01-31 46 浏览
牛大人真係冬天必食🤣 估唔到今日黎到已經全場爆滿,好多人無book 位就變左要等一段時間先入到座,好彩我一早book 咗咋🥰自助區嘅飲品選擇好多元化,讚好牛大人社交平台仲送🍋鴨屎香檸檬茶一杯,仲要好飲ga😍自助區有各款火鍋配料同蔬菜可以揀,另外亦可選擇QR code數碼下單點選台灣小食、特色台灣餃、鴨血等等🥰湯底方面,我非常推介牛骨湯,味道夠濃!至於牛肉方面,每次我都all in🥩SRF美國黑牛後腿肉,牛味特別出🤩。另外,海鮮方面,一定要叫海蝦🦐同蜆,兩款都好新鮮!🤩埋單個陣仲有一人一杯🍦Movenpick或哈根達斯雪糕,夠晒滿足❤️

2024-01-30 34 浏览
寒冷天氣警報來襲 大帽山結冰❄️除咗打邊爐真係諗唔到食乜當然最愛牛大人啦😝😝一早book定枱大鴻輝牛大人一到門口等位,人潮猶豫過關打蛇餅🤣🤣好在一早book定枱7:30離座仲有折扣添分三個set,主要🐮品種唔同,我哋都係牛魔王,當然揀返M 5和牛🤩🤩地方較大,安排喺玻璃窗座位,非常開陽飲品自助,除咗自家製飲品之外,茶類、汽水🥤當然唔少得啦,啤酒🍻就要自費啦,飲返生啤先😬湯底選擇亦都唔少,全部都非常足料,充滿台灣地道風味我就揀咗麻辣小辣,鍋底香麻並重,越煮越香👍👍澳洲和牛M 5牛肩卷肥瘦適中,脂肪比例唔會太多,入口軟腍鬆化 牛嘅香氣,配合麻辣,更加提升不斷encore質素一致,讚安格斯牛小排同樣牛脂豐富,牛味更加濃,脂肪比例亦相對較多,唔怕膽固醇嘅話,我更喜歡牛小排🫢🫢紐西蘭羊肉卷🫔同樣出色 有濃郁嘅羊味,肉味好濃 濃郁嘅辣,僻走騷味 又另外一番風味另外仲有很多種類嘅台灣小食🤤🤤香腸、地瓜非常地道🥰🥰仲有海鮮😛 海蝦大大隻,非常彈牙,大蜆脹卜卜,非常滋味 無限encore 當然要配返碗古早味肉燥飯啦🫢🫢最尾食埋甜品和雪糕🍧 真係完美由頭食到落尾,兩個鐘常足夠!聽聞天氣持續當然要嚟多幾次啦😆
寒冷天氣警報來襲 大帽山結冰❄️除咗打邊爐真係諗唔到食乜
當然最愛牛大人啦😝😝

一早book定枱大鴻輝牛大人
一到門口等位,人潮猶豫過關打蛇餅🤣🤣

地方較大,安排喺玻璃窗座位,非常開陽

湯底選擇亦都唔少,全部都非常足料,充滿台灣地道風味
我就揀咗麻辣小辣,鍋底香麻並重,越煮越香👍👍

澳洲和牛M 5牛肩卷
不斷encore質素一致,讚

紐西蘭羊肉卷🫔

另外仲有很多種類嘅台灣小食🤤🤤香腸、地瓜非常地道🥰🥰

當然要配返碗古早味肉燥飯啦🫢🫢

最尾食埋甜品和雪糕🍧 真係完美

由頭食到落尾,兩個鐘常足夠!聽聞天氣持續當然要嚟多幾次啦😆😆
【荃灣•牛大人台灣火鍋吃到飽】ππππππππππππππππππππππππππππππ荃灣大鴻輝人氣牛肉主題台灣火鍋極上和牛吃到飽 298$/位天氣變凍咗,好想同朋友一齊打邊爐暖暖身。我就揀食牛大人荃灣分店啦,地方好方便。我同朋友食咗呢個澳洲極上和牛120分鐘放題,仲送每人兩粒澳洲M9和牛牛丸,好開心。我地揀咗牛大人阿嬤養生濃湯鍋底,配埋牛肉真係好夾。有好多款牛肉可以選擇,我地樣樣都嗑吓。不過我最鍾意澳洲和牛M5牛肩卷,味濃油香十足。如果唔食牛肉嘅朋友都有其他選擇,包括豬肉、羊肉同雞肉。海鮮類有鮮甜海蝦、台灣鱸魚片同埋好多款滑,仲有黑松露海鮮漿推介。除咗肉同海鮮,仲有熟食可以食,包括油條、炸魚皮、炸午餐肉同埋台式小食等。自助區有多款丸類同埋蔬菜可以揀,飲品就有汽水同紙包飲品。最後仲有每人一款甜品,我同朋友分揀咗雪糕,完美嘅結束。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 596✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#荃灣美食 #牛大人台灣火鍋吃到飽 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)
【荃灣•牛大人台灣火鍋吃到飽】
荃灣大鴻輝人氣牛肉主題台灣火鍋

極上和牛吃到飽 298$/位

自助區有多款丸類同埋蔬菜可以揀,飲品就有汽水同紙包飲品。

最後仲有每人一款甜品,我同朋友分揀咗雪糕,完美嘅結束。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 596
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#荃灣美食 #牛大人台灣火鍋吃到飽
牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)
有多間分店 間間都長期人龍滿滿 今次去荃灣分店 book左5點 4點幾去到門口已經超多人😳想食建議上網book左位先~今次簡左澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐 雖係店鋪最貴果個餐 但價錢確實不算貴 而且有質素🤪呢個餐肉類選擇好多 有豬牛羊 特別鍾意澳洲和牛M5牛肩卷、美國SRF黑牛及安格斯牛小排 肉質嫩 特別係和牛M5 有種入口即溶感覺 無咩肥脂😍呢個套餐仲包左4粒和牛丸 超多汁 好juicy!手機落單仲有多款海鮮類、蝦滑、餃子類、台式小食、特式飲品等 款式很多 台式小食必食鹽酥雞同脆薯 椒鹽味十足🥰🥰而自助吧有多款丸類、蔬菜、海鮮例如魷魚 牛柏葉等等 飲品就必試自家制茶 最鍾意白桃烏龍🤩打邊爐清清地最岩~最後仲包每人一件甜品 可以簡雪糕/仙草 真係吃到飽!

第n次食牛大人,經常都係嚟荃灣分店,但原來無寫過,不過其實都出哂名 鍾意嚟呢間分店因為夠哂大間,我早嚟就有卡位坐😽 食材相對上亦較新鮮。真係超大間,容納到好多人,二人座位最多。既然價錢差得唔多,我哋次次嚟都係食最貴果隻「澳洲極上和牛」,種類包最多,仲送每位澳洲M9和牛牛丸2粒。澳洲極上和牛 $288-328 湯底+$50要咗雙拼,招牌牛大人秘方麻辣湯拼台灣鳳梨雞鍋。揀咗中辣都唔算好辣,麻度就尙可,係食落舒服嘅麻辣鍋,配牛肉好夾。另一台灣鳳梨雞鍋幾清甜,用來烚菜類就啱哂。食最貴嘅款式要當然要點呢個款式先有嘅菜式。肉類方面安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M5牛肩卷、豬雪花肉片都係呢個款先有,我會不停encore 安格斯牛小排、手切封門柳,前者肥瘦參半,後者瘦得來唔會有渣,肉味濃,如果鍾意帶少少肥膏就必食澳洲和牛M5牛肩卷,食落肥膩度適中又有口感。除咗肉類,漿類都有分,章魚珍珠漿都係呢款先有,短短一條有好多章魚粒好有咬口,另外仲有干貝鮮魚漿及蟹籽墨汁漿等等。仲有多款台灣直送美食/配料,個人推介屏東水蓮菜、士林鹽酥雞、鴨血、魚皮、花膠、海蝦,海鮮真係必點又值回票價🤣出面仲有
真係超大間,容納到好多人,二人座位最多。

澳洲極上和牛 $288-328
鴛鴦鍋(牛大人秘方麻辣湯拼台灣鳳梨雞鍋)
牛大人秘方麻辣湯拼台灣鳳梨雞鍋
水蓮、豬雪花片
飲品區
醬料區、麵、滷牛肉
飲品
出面仲有自助區,有麵食、響鈴、滷牛肉飯任添;火鍋配料就有各式丸類、蔬菜類,唔少得飲品區,唔啱飲其實有冬瓜茶、椰果QQ等可以落單,真係好多選擇🙀
甜品
最後點少得甜品,4選1,我哋揀咗食雪糕!
鴛鴦鍋(牛大人秘方麻辣湯拼台灣鳳梨雞鍋)
安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷
手切封門柳、花膠
水蓮、豬雪花片
飲品區
2024-01-17 39 浏览
香港人一整年都係打邊爐季節,我同老公都唔例外🥹 無錯,又係我地一家隔幾個月就去一次既台式任食火鍋牛大人🥳第一次到訪既荃灣分店位於大鴻輝中心,位置闊落而且地方乾淨光猛,自助醬料區同火鍋料雪櫃都整齊企理,難怪係眾多火鍋店中仍然保持高人氣!今次同老公揀左120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐,每位會送兩粒肉汁滿溢既澳洲M9和牛牛丸🤤 秘方麻辣鍋係嗜辣人士必點,麻香有辣勁但唔怕油膩;紅燒牛骨鍋湯頭濃郁,配搭唔同食材都可以增添鹹香。套餐之中最愛澳洲和牛M5牛肩卷,油脂分布平均而肉質嫩滑😍安格斯牛小排肉香比較濃郁,帶嚼勁口感更豐富除肉類以外,海鮮都係必食推介!台灣在地直送手打松露海鮮漿口感彈牙得來充滿鮮味,真台灣鯛魚片口感結實,完全唔怕腥臭。麵控一定要去醬料區附近拎麵底,今次初嚐台灣新竹米粉,麵條幼身但保持到口感,仲吸收哂湯頭精華🥰

2024-01-17 48 浏览
荃灣長期大排長龍的牛大人,今日揀左$298極上和牛120分鐘吃到飽,用QR code落單後,職員首先免費送上澳州和牛牛丸。🧡湯底共有十款選擇,我地揀左溫補開胃的台灣鳳梨雞鍋,湯底用鳳梨搭配苦瓜煲,喝下酸甜開胃。仲有以下9款湯底畀大家揀:眷村白玉酸菜鍋、牛夫人秘方麻辣鍋、牛大人紅燒牛骨鍋、台灣濃香番茄鍋、台中蒜頭雞鍋、阿嬤養生濃湯鍋、帝王食補薑母鴨鍋、剝皮辣椒雞鍋、四目養生素食鍋🥤飲品:除左大雪櫃大量飲品外,仲可用QR code點台灣特色飲品,包括冬瓜茶、酸梅汁、烏梅汁同必飲的金桔椰果!🥩肉類食肉獸最關心的肉都非常多選擇:上腹牛五花、豬雪花肉片、安格斯牛、紐西蘭羊卷肉、安格斯牛小排、花雕酒雞件、澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳、干貝鮮魚漿、章魚珍珠漿、牛媽秘製油牛筋等等。🤎台灣直送美食:手打旗魚漿、手工川丸子、士林豬血糕、真味牛肉漿、屏東水蓮菜、台灣鯛魚片、排骨酥、澎湖花枝漿、最推薦係鮮嫩又滑溜的鴨血,忍唔住食完再食。🧡台灣特色小吃:有真滷牛肉飯、士林鹽酥雞、小香腸、梅甘酥脆薯、糖醋甜不辣同我最推薦的魚香皮蛋豆腐,一定要留肚食!除左自助火鍋配料吧同肉類無限量供應,飲品都係任飲架。最後每人仲

🧡湯底

仲有以下9款湯底畀大家揀:

🥤飲品:

🥩肉類
食肉獸最關心的肉都非常多選擇:

🤎台灣直送美食:

🧡台灣特色小吃:

除左自助火鍋配料吧同肉類無限量供應,飲品都係任飲架。

最後每人仲送上一杯Häagen-Dazs雪糕🍦

2024-01-11 26 浏览
牛大人台式火鍋真係好味又抵食,款式雖然不是好多,但質素尚算是好的。點咗澳洲極上和牛餐有幾款都是我最喜愛的,澳洲和牛 M5牛肩卷,安格斯特選牛板鍵,牛五花,牛小排及封門柳,不停重複咁點,都上得好快,而且全部都係好好味嘅牛肉,每款都係灼到剛熟,入口即化,味覺嘅滿足!而紐西蘭羊卷肉,食落冇咩騷味,超正!仲有西班牙豬梅肉片,豬味濃郁,口感不錯!每次點餐不但上得快,份量又剛好,可以試多好多其他唔同嘅款式,而且整體食物質素都唔錯,飲品又多選擇,真係抵食又好味!

點咗澳洲極上和牛餐
有幾款都是我最喜愛的,澳洲和牛 M5牛肩卷,

而紐西蘭羊卷肉,食落冇咩騷味,超正!
仲有西班牙豬梅肉片,豬味濃郁,口感不錯!