喺荃灣行行吓街實在掛住招牌牛大人紅燒牛骨鍋!🥘 忍唔住上去出名食物性價比極高! 牛肉、台灣小食同丸類質素唔錯嘅 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝中心) 任食牛肉放題!😆🥩澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐 $328/每位19:30前離座 , 23:00後入座 $28821:30 - 23:00入座 $308正價時段 $328星期五、六、日、假期及前夕 +$10特別日子+$2010款湯底供選擇:(鴛鴦湯底+$50)眷村白玉酸菜鍋 / 牛夫人秘方麻辣鍋 / 牛大人紅燒牛骨鍋 / 台灣濃香番茄鍋 / 台中蒜頭雞鍋 / 阿嬤養生濃湯鍋 / 帝王食補薑母鴨鍋(+$50 只限單鍋) / 剝皮辣椒雞鍋(期間限定) / 台灣鳳梨雞鍋 / 四目養生素食鍋每位贈送2粒澳洲M9和牛牛丸,一咬juicy濃郁牛脂香!正!🐮🐮甜品選了仙草黑白配同Dreyer’s心形雪葩是晚心水:安格斯牛小排澳洲和牛M5牛肩卷手切封門柳安格斯一口牛肉粒鬼馬老油條爽脆炸魚皮山水滑豆腐新鮮沙白真豬小香腸蟹籽墨汁漿干貝鮮魚漿章魚珍珠漿澎湖花枝漿水蓮鴨血_______________牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)荃灣眾
喺荃灣行行吓街實在掛住招牌牛大人紅燒牛骨鍋!🥘
忍唔住上去出名食物性價比極高!

澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐 $328/每位

19:30前離座 , 23:00後入座 $288
21:30 - 23:00入座 $308
正價時段 $328
星期五、六、日、假期及前夕 +$10
特別日子+$20

10款湯底供選擇:
(鴛鴦湯底+$50)

甜品選了仙草黑白配同Dreyer’s心形雪葩

澎湖花枝漿
水蓮
鴨血

_______________

牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

_______________
2024-03-18 46 浏览
🔸 極上和牛 $288 每客送澳洲和牛牛丸2粒【台灣鳳梨雞】做火鍋湯底,可以溫補開胃,用鳳梨配搭苦瓜,酸甜開胃又唔油膩。 入座先上鍋底,餐廳用一個大銅鍋,裏面有半隻鮮雞,大白菜、苦瓜、鳳梨就已經溶咗喺雞湯裡面,鍋底下仲發現咗啲魚干仔、大豆、薑片、兩隻蜆,可以將湯鍋提鮮。主菜就係 澳洲極上和牛 肉片一大碟,都係雪花牛肉,烚8秒就熟,入口溶化,牛肉味夠濃,好正😚另外可以自選無限量牛肉,我這次選咗以下幾款:美國PRIME極級肩里肌有較濃郁牛肉味,脂肪無咁香偏向肉質感較多,食落口肉質都唔算柴適合唔中意食太肥嘅朋友。安格斯牛小排油脂香突出,油花分布均勻牛味同油脂香兩者味道平均,唔會過肥膩咬落juicy,好好食。安格斯一口牛肉粒一碟嘅份量唔算多味道跟安格斯牛小排相近但因為係切成一粒粒,所以口感比較實,有嚼口。另外點咗幾款類似魚滑蝦膠嘅肉槳:手打旗魚漿3碟 、台灣海鮮槳3碟、澎湖花枝槳3碟、真味牛肉槳3碟,其中最正嘅係 牛肉槳,大大舊掃落熱鍋裡涮,熱辣辣伴住餐廳提供嘅特濃沙茶醬入口,十分滋味,口感似中式茶樓山竹牛肉球,但這個牛味更香,下次再嚟食一定要再點,魚滑蝦膠就一般。跟餐奉送嘅每客兩粒【澳洲和牛
🔸 極上和牛 $288 每客送澳洲和牛牛丸2粒
另外可以自選無限量牛肉,我這次選咗以下幾款:

美國PRIME極級肩里肌
有較濃郁牛肉味,脂肪無咁香
偏向肉質感較多,食落口肉質都唔算柴
適合唔中意食太肥嘅朋友。

安格斯牛小排
油脂香突出,油花分布均勻
牛味同油脂香兩者味道平均,唔會過肥膩
咬落juicy,好好食。

安格斯一口牛肉粒
一碟嘅份量唔算多
味道跟安格斯牛小排相近
但因為係切成一粒粒,所以口感比較實,有嚼口。

另外點咗幾款類似魚滑蝦膠嘅肉槳:
跟餐奉送嘅每客兩粒【澳洲和牛牛丸】,建議好物留到最後食,因為牛丸大大粒確實係好重牛味,係潮州賴尿牛丸做法,烚幾耐都仲係好爽口Q彈,咬落爆汁鮮甜牛肉香四溢,可惜好 珍貴每人只有兩粒。
飲料係可以自己喺【自助區】無限量任攞嘅,這家台式火鍋【牛大人】特別自家製多款樽裝冷泡綠茶,有白桃烏龍和大紅袍等靚茶,清清地幾好飲。在自助醬料區仲有餐廳新鮮煲嘅黑糖薑母茶,唔係太甜,夠薑夠熱,我好中意飲,飲咗3杯。
埋單前可叫服務員甜品,有4款哈根達斯雪糕杯可選,其實自助餐2小時已經食飽牛肉,如果個肚再裝唔落雪糕,可以將雪糕杯帶走。
味道:8/10
性價比:7/10
等候时间
8 分钟 (堂食)
  • 和牛牛丸
2024-03-18 32 浏览
-早幾日發現 原來好耐冇打過邊爐今日收工即刻去食牛大人先越開越多分店 終於唔洗等好耐就食到啦🤣 澳洲極上和牛放題💰 $328(120分鐘)題外話 呢個餐仲額外送每人兩粒澳洲M9和牛牛丸 爆晒肉汁! 湯底方面簡左: 牛大人秘方麻辣鍋好惹味之餘 又唔會話太過辣 岩岩好!!配左鴨血食 正呀好夾haha 出餐方面真係好快速度 叫完冇耐d野食就送到啦😊小食方面 大推 最中意都一定係鹽酥雞!!炸到恰到好處 冇油膩同香脆 海鮮方面都係好多種類同埋新鮮~~墨魚同蝦滑&大大粒飽滿沙白&手掌大虎蝦都係我私心推薦 瘋狂encore既食品之一 對於牛魔王黎講 任食牛真係好幸福呀❤ ~~一共有11款牛肉比客人食~但由於我地係簡左最貴既澳洲極上和牛套餐梗係狂點安格斯牛小排同澳洲和牛M5牛肩卷 na冇失望 入口牛味十足 肉汁爆開晒 同埋入口即溶  不論係自助區 / 飲料區 / 醬料區都係一咁大 咁多選擇 多不勝數另外一讚真係 地方好乾淨 完全冇污穢 油膩感!!!  牛大人台灣火鍋吃到飽📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger
早幾日發現 原來好耐冇打過邊爐
今日收工即刻去食牛大人先
越開越多分店 終於唔洗等好耐就食到啦🤣

澳洲極上和牛放題💰 $328(120分鐘)
題外話 呢個餐仲額外送每人兩粒澳洲M9和牛牛丸 爆晒肉汁!

湯底方面簡左: 牛大人秘方麻辣鍋
好惹味之餘 又唔會話太過辣 岩岩好!!
配左鴨血食 正呀好夾haha

出餐方面真係好快速度 叫完冇耐d野食就送到啦😊
小食方面 大推 最中意都一定係鹽酥雞!!
炸到恰到好處 冇油膩同香脆

海鮮方面都係好多種類同埋新鮮~~
墨魚同蝦滑&大大粒飽滿沙白&手掌大虎蝦
都係我私心推薦 瘋狂encore既食品之一

對於牛魔王黎講 任食牛真係好幸福呀❤ ~~
一共有11款牛肉比客人食~
但由於我地係簡左最貴既澳洲極上和牛套餐
梗係狂點安格斯牛小排同澳洲和牛M5牛肩卷 na
冇失望 入口牛味十足 肉汁爆開晒 同埋入口即溶

不論係自助區 / 飲料區 / 醬料區
都係一咁大 咁多選擇 多不勝數
另外一讚真係 地方好乾淨 完全冇污穢 油膩感!!!

牛大人台灣火鍋吃到飽
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #性價比餐廳 #牛大人 #火鍋 #任食
2024-03-11 79 浏览
今次19:30前離座都係$288!🐮澳洲極上和牛吃到飽每人送兩粒澳洲M9和牛牛丸,牛味濃郁兼且有肉汁👍🏻肉類:安格斯特選牛板腱、手封門柳、美國PRIME極級肩里肌、澳洲和牛M5牛肩卷,仲有幾款牛肉,每款肉質均等,每款都各有特色,係牛肉愛好者可以勁滿足😌除咗牛肉當然唔少得仲有豬肉同雞肉。海鮮:沙白、大蝦、魚片、花膠、章魚珍珠漿等台灣小食:麻辣鴨血、鹽酥雞、梅甘脆薯、皮蛋豆腐等自助區有滷肉飯、王子麵,台灣米粉、大量蔬菜同丸類;仲有好多自家製嘅花茶👍🏻甜品雪糕HäagenDazs/Dreyers/Movenpick,仙草凍,勁滿足😝
今次19:30前離座都係$288!

🐮澳洲極上和牛吃到飽
每人送兩粒澳洲M9和牛牛丸,牛味濃郁兼且有肉汁👍🏻

海鮮:沙白、大蝦、魚片、花膠、章魚珍珠漿等

台灣小食:麻辣鴨血、鹽酥雞、梅甘脆薯、皮蛋豆腐等

牛大人120分鐘吃到飽套餐🍲湯底揀咗鳳梨雞鍋,估唔到真係有半邊雞喺入面,可以繼續熬下湯,仲有菜同埋苦瓜,鳳梨只係佔少少,所以個湯飲落都唔會覺得好酸👌今次叫澳洲極上和牛set,每位贈送2粒嘅澳洲M9和牛牛丸依然係咁爆汁,每次嚟食都覺得唔夠喉~牛肉方面最推介嘅係安格斯牛小排同埋澳洲和牛M5牛肩卷,有牛味又夠油香,而且切得有一定厚度,唔係薄到透光嗰啲,咬落有口感但係又唔會韌🥩其他配料方面,花膠、沙白、海蝦同埋鱸魚片嘅質素都唔錯🦐丸類大部分都係自助區夾,選擇不少!台式小食都係每次嚟牛大人會叫嘅野食,經典嘅鹽酥雞、香腸、脆薯都係唔少得🥢最後嘅甜品仲有movenpick, haagen dazs, dreyers同埋仙草揀🍨
牛大人120分鐘吃到飽套餐🍲

其他配料方面,花膠、沙白、海蝦同埋鱸魚片嘅質素都唔錯🦐
丸類大部分都係自助區夾,選擇不少!
「牛大人台式火鍋放題」成日諗起都想食,可以任食高質牛,今次又係揀最貴嗰個餐,牛肉入口即溶!澳洲M9和牛,個口感超級嫩滑,有好濃郁嘅牛肉香味,每一口都充滿咗肉汁同埋彈性,真係令人停唔到口。呢度嘅牛丸真係一定要試嘅!佢哋嘅湯底都好好味!我揀咗台式紅燒湯底,好濃郁,有一種獨特嘅香氣,真係令人流口水。湯底仲加咗啲秘製嘅調味料,令整個火鍋嘅味道更加豐富多樣。每一塊牛肉煮落湯底度之後,都會吸收湯汁嘅滋味,令牛肉更加美味。佢哋嘅配菜真係多到爆,任叫任點!你可以揀選各式各樣嘅台灣食材,例如台灣豆腐、魚丸、豆皮、海鮮、蔬菜等等。整體嚟講,「牛大人台式火鍋放題」真係一個令人食得好足嘅地方。無論係牛肉嘅質量定係湯底嘅口味,都好值得推薦。如果你係個愛食牛肉嘅人,一定唔可以錯過呢間店!

2024-02-01
2024-03-01 41 浏览
就算過完農曆新年假🧧,收工、放假去食餐好🤤,慰勞下自己都係必須嘅💕。今次我哋就一於食豪啲🌟,去打邊爐。呢間位於荃灣嘅連鎖台式火鍋舖🇹🇼,最高級嘅🇦🇺澳洲極上和牛套餐🐮正價時段每位$328 。.🥘牛大人紅燒牛骨湯所有台灣特色嘅紅燒湯嘅有肉、牛骨嘅香味🤤,更加有油脂同埋紅油🥘嘅惹味,配埋唔同嘅火鍋料都好夾✌🏻。.🐮牛類喺好多唔同款嘅牛肉選擇裏面,我哋就揀咗試澳洲M9和牛牛丸🇦🇺、手切封門柳🔪、安格斯牛小排🐄、澳洲和牛M5牛肩卷🇦🇺、同埋牛肉漿🥩。既有濃郁嘅肉味,仲有油脂感一路咬一路喺牙縫之間流出嚟💥,好滿足。.🌊海鮮嚟咗咁多次,都一定要爆食呢度嘅海鮮🎏,除咗自助吧有好多選擇,仲可以自己嗌彈牙嘅墨魚滑🦑、大大粒飽滿沙白🦪、蝦🦐、同埋釀咗魷魚嘅酥脆油炸鬼😆。.🥗配菜打邊爐一定要有返啲經典配料😍,一班人一齊烚下烚下♨️,先至最有儀式感。自助吧有得攞牛柏葉🐮、海帶結🪢、蟹棒、丸類等等。仲有唔同嘅嘢飲🥤,冷泡茶、罐裝飲品、台式手搖都有晒😆,最後仲有唔同牌子嘅雪糕可以揀㖭🍨。
🥘牛大人紅燒牛骨湯
🐮牛類
🌊海鮮
🥗配菜
2024-02-25
用餐时段
2024-02-27 106 浏览
黎到荃灣既美食大廈, 大鴻輝中心(前身英皇娛樂廣場), 印像最深一定係黎打邊爐咁打邊爐依家當然就唔少得牛大人啦澳洲極上和牛吃到飽套餐 $328今次我地揀左牛大人澳洲極上和牛吃到飽套餐,每位$328,種類豐富,最正就當然係佢地既牛肉啦最重要一定係佢地送每人兩粒既澳洲M9和牛牛丸飽滿多足,一咬落去要小心唔會噴到對面位個個人呀除此之外,手切封門柳都好推薦大家叫比較厚身既封門柳相比其他薄切牛肉口感更好,而且肉質鮮嫩又彈牙,同時牛肉味超重,絕對好食牛大人仲有多款特色火鍋料任食,呢個套餐之中一定要食醬類既黑松露手打滑醬,口感彈牙,就好似墨魚滑蝦滑咁,非常彈牙好食,而且黑松露味道好香,好正仲有呢款麻吉燒,好煙韌既口感其實佢就同湯丸一樣,不過個皮既口感有d唔同,比較煙韌,煮耐左都唔會有問題任飲方面就真係非常有台灣特色除左各種罐裝飲品之外,牛大人仲有佢地好出名既自家製樽仔茶同埋特飲既冬瓜茶、烏梅汁、百香果茶同酸梅汁等等種類豐富又打破港式火鍋風格,好有特色
咁打邊爐依家當然就唔少得牛大人啦

澳洲極上和牛吃到飽套餐 $328
最重要一定係佢地送每人兩粒既澳洲M9和牛牛丸
飽滿多足,一咬落去要小心唔會噴到對面位個個人呀
除此之外,手切封門柳都好推薦大家叫

仲有呢款麻吉燒,好煙韌既口感

任飲方面就真係非常有台灣特色
除左各種罐裝飲品之外,牛大人仲有佢地好出名既自家製樽仔茶
同埋特飲既冬瓜茶、烏梅汁、百香果茶同酸梅汁等等
種類豐富又打破港式火鍋風格,好有特色
牛大人呢個名相信大家都唔陌生啦, 而我相信佢地既牛肉可能係任食火鍋最靚既澳洲極上和牛吃到飽套餐 $328食牛大人, 一係唔食, 一食就應該要食最高級呢一個澳洲極上和牛吃到飽套餐每位其實只係328, 但係呢個套餐既牛肉純對係頂級極上和牛套餐一共有11款牛肉, 而我地覺得重點都仲係和牛套餐先食到既幾款牛肉手切封門柳係西餐廳都算係貴價食材既封門柳, 係牛大人既極上和牛套餐可以任叫任食!肉質鮮嫩, 軟滑又同時有咬口再加上豐富既牛肉味道, 真係好滿足既感覺其實真係淨係全晚食封門柳都無問題澳洲和牛M5牛肩卷成個澳洲和牛套餐中只有呢一款牛係同套餐同名, 而同樣, 佢都係最好食既牛肉其中之一牛肉味同牛油味道當中最為頂級, 因為係薄切, 口感未必有封門柳好, 但係味道就有過之而無不及澳洲M9和牛牛丸係澳洲極上和牛套餐先送每位兩粒既澳洲M9和牛牛丸爽口彈牙肉汁豐富, 好食到完全唔想停, 可惜呢款牛丸只係送每位兩粒(多謝佢地比多左粒我地😂), 如果想再叫就盛惠58蚊3粒而黎得牛大人任飲任食咁當然唔可以錯過佢地自定製既白桃烏龍茶同埋洛神花茶等等樽仔茶啦仲有佢地特別既台式手搖特飲, 冬瓜茶同酸梅汁都好好飲呀近排

澳洲極上和牛吃到飽套餐 $328
每位其實只係328, 但係呢個套餐既牛肉純對係頂級

手切封門柳
肉質鮮嫩, 軟滑又同時有咬口
再加上豐富既牛肉味道, 真係好滿足既感覺
其實真係淨係全晚食封門柳都無問題

係澳洲極上和牛套餐先送每位兩粒既澳洲M9和牛牛丸

仲有佢地特別既台式手搖特飲, 冬瓜茶同酸梅汁都好好飲呀
近排佢地仲順應潮流, 出左鴨屎香手打檸檬茶, 25蚊杯
前一排天氣凍又約咗朋友去牛大人烚吓烚吓新一年對自己好啲 揀咗最高級嘅澳洲和牛吃到飽餐跟餐送嘅M9和牛牛丸 肉味超濃超多汁 絕對係會想encore雖然最貴個餐主打澳洲和牛 但個人覺得安格斯牛小排更加出色 無論係油花定係肉香都好正我地前後嗌咗幾round 澳洲M5和牛牛肩卷同埋牛小排 整體質素都保持倒水準配料方面除咗一般嘅蔬菜 丸類 豆腐之外我大推墨魚漿 食倒粒粒墨魚肉真材實料最後再試埋佢地個新甜品 黑白豆花涼粉 好完美嘅一餐
前一排天氣凍又約咗朋友去牛大人烚吓烚吓
新一年對自己好啲 揀咗最高級嘅澳洲和牛吃到飽餐
配料方面除咗一般嘅蔬菜 丸類 豆腐之外
我大推墨魚漿 食倒粒粒墨魚肉真材實料
最後再試埋佢地個新甜品 黑白豆花涼粉 好完美嘅一餐
2024-02-21 30 浏览
🚩荃灣大鴻輝中心🚩最近有朋友係外國返黎香港話好想打邊爐🤣🤣所以去左荃灣最多野食既一棟大廈大鴻輝中心上面間牛大人😎😎有120分鐘暢飲暢食😀😀澳我極上和牛套餐 $328/位(每位贈送 澳洲M9 和牛牛丸X2粒)🐄澳洲M9 和牛牛丸咬落具有極其柔軟嫩滑的口感,並且因為和牛肉的高油脂含量,口感更加豐潤多汁,簡直就係爆汁😚💧水蓮口感清脆,帶淡淡蓮花幽香,而且處理方面非常乾淨,食落沒有半點泥味🐂澳洲和牛M5 牛肩卷脂肪紋理分佈平均,由於和牛肉的高油脂含量,呢個部位肉質鮮嫩多汁,且具有濃郁的牛肉味道🐷西班牙豬梅肉片肉質鮮嫩,質地細膩,估唔到豬肉唔會煮到好硬😙而且脂肪的融化,咬落係有獨特的香氣和口感,配搭埋其他配料一齊食用,令口感更加豐富😎🐐紐西蘭羊卷肉紐西蘭羊卷肉通常具有鮮嫩的肉質和豐富的羊肉羶味😍🇹🇼台灣海鮮漿具有鮮美的海鮮風味和獨特的口感,入面仲有d海解粒粒,增加咬口☺️🦑澎湖花枝漿澎湖花枝漿有豐富而鮮嫩的花枝肉質,花枝漿充滿了海鮮的風味,煮熟後更會好彈牙🤣📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)🗺️ 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
🚩荃灣大鴻輝中心🚩

澳我極上和牛套餐 $328/位
(每位贈送 澳洲M9 和牛牛丸X2粒)

🐄澳洲M9 和牛牛丸

💧水蓮

🐂澳洲和牛M5 牛肩卷

🐷西班牙豬梅肉片

🐐紐西蘭羊卷肉
紐西蘭羊卷肉通常具有鮮嫩的肉質和豐富的羊肉羶味😍

🇹🇼台灣海鮮漿

🦑澎湖花枝漿

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
🗺️ 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
牛大人台灣火鍋食到飽幾正!唔止係提供普通嘅火鍋,仲有高級set極上和牛食到飽嘅選擇,真係令人垂涎三尺!只要$328,咁正嘅價錢當然值得!一踏入牛大人,發現個環境真係好舒適同埋好寬敞。有暖暖嘅燈光,令人感到放鬆。可以同朋友、家人或者你嘅另一半坐低,開始火鍋之旅!嚟緊就嚟講下啲食物啦!首先,極上和牛丸每一塊肉都係鮮嫩多汁,口感彈牙香氣重。唔止極上和牛,牛大人仲有澳洲和牛M5牛肩卷同埋安格斯牛小排。呢啲肉質優良,口感豐富,每一口食落去都會有獨特嘅牛肉風味。唔止肉類,牛大人仲有好多小食同埋配菜,令用餐體驗更加豐富。福建燕餃係一定要試嘅,餃子皮薄卻有彈性,內餡鮮美可口。真豬小香腸同百配鵝脆腸都係肉香四溢,好多層次嘅口感!如果鍾意辣嘢,私房鴨血就係首選。有獨特嘅辣味,可以刺激味蕾。至於魚香皮蛋豆腐,就係一份清爽同埋豐富嘅口感。牛大人更有好多火鍋料同埋配菜,例如瓜仔雞水餃、新鮮沙白同埋芝麻麻吉燒。呢啲料理好豐富同埋美味,可以帶嚟更多嘅風味同埋層次。最後,唔好忘記Like & Share 試下佢哋嘅鴨屎香檸檬茶,係一杯又清涼又爽口嘅飲品,好啱配火鍋!出面都有好多飲品/配料攞!最後食埋Dreyers心型

最後食埋Dreyers心型雪條,超讚!

牛大人台灣火鍋食到飽絕對係肉食獸嘅天堂。極上和牛Set肉品可以滿足高質肉食慾望,而舒適嘅環境同豐富菜單令用餐體驗更加愉快。不論同朋友、家人定係另一半一齊嚟,呢度都可以滿足,享受一個開心嘅用餐時光!
2024-02-20 65 浏览
過年出去食既第一餐晚飯,緊係要好味同滿足,就係咁就去咗未試過中伏既牛大人,年初六過去估唔到唔駛排隊,順順利利直接入座,有一個好意頭😘✏️位置(8/10):大鴻輝16樓,方便又易搵✏️環境(9/10):每次見到佢既裝修都好覺得順眼舒服,同埋無咩油煙✏️服務(9/10):侍應好積極執枱,落單上菜夠快,完全無漏✏️食物(9/10):用料高質,價廉物美,相信去過牛大人都會認同🌟牛大人120分鐘吃到飽套餐(澳洲極上和牛) - $328/位話晒要食好啲過個好年,點可以唔揀最貴既套餐呀,仲有我最愛既M9和牛牛丸送,既鮮甜又爆汁,食過翻尋味😊🍴剝皮辣椒雞鍋太太話想食,之前都有試過覺得有d辣,但其實又真係幾香幾惹味,辣辣地開胃,雞髀香滑Yummy😄🍴肉類澳洲和牛M5牛肩卷無得輸,油花靚口感滑,多多都食得落!SRF美國黑牛後腿肉就牛味重一啲,打邊爐食牛肉一定要有唔同口感先完美🥰🍴漿類唔可以錯過黑松露海鮮漿,香就唔駛講,重點係夠晒滑,鮮味突出,一條又點夠呢!另外干貝鮮魚漿同埋章魚珍珠漿都夠彈牙夠香,幾唔錯😋🍴餃類及丸類瓜仔雞水餃鮮甜爆汁,口感飽滿。褔建燕餃同花蓮扁食細細舊,豬肉味夠香,一口咬下去好滿足😜🍴炸物每次黎

✏️位置(8/10):大鴻輝16樓,方便又易搵

剝皮辣椒雞鍋

🍴剝皮辣椒雞鍋

🍴肉類

🍴漿類

🍴餃類及丸類

🍴炸物
每次黎都會叫鬼馬老油條、即炸午餐肉同埋爽脆炸魚皮,油條輕輕浸湯,香脆口感中帶有湯底既香辣,好爽!午餐肉唔駛多講,識食既一定會食!炸魚皮都一樣,香脆有魚味,打邊爐必備😍
海鮮
🍴海鮮類
果日鮮甜海蝦好新鮮,爽口蝦味香!新鮮沙白夠大粒無咩沙,我地叫左三次。鍾意食魚既就要叫真台灣鯛魚片同埋脆肉鯇魚腩,好鮮甜好滑😎
小食

🍴小食
台式小食有唔少,真豬小香腸就係必點,皮脆肉嫩有肉香。魚香皮蛋豆腐係私心推介,因為我鍾意食皮蛋同蛋腐😆士林鹽酥雞做得夠酥軟,少少乾身幾好食。新出品既鬼馬松露油條同埋黑松露花枝卷有驚喜,油條口感幾豐富,而花枝卷就幾香下😃

🍴蔬菜
果日水蓮竟然無得叫,超失望!但好彩自取區都有皇帝菜、生菜、金菇、粟米果啲任攞,同埋都夠新鮮😄
百配鵝脆腸、牛媽秘製滷牛筋及牛媽秘製滷牛肚

🍴其他
百配鵝脆腸真係正,香滑爽脆!私房鴨血十分香滑,口味香濃。牛媽秘製滷牛筋及滷牛肚,煮稔後香滑、味道香甜。花生麻吉燒及芝麻麻吉燒根本係湯圓,配湯底食味道都幾好食😉
飲品

🍴飲品
Like IG送左一杯鴨屎香檸檬茶,口感清爽,檸檬味香。點咗冬瓜茶,幾鍾意佢香甜的口味。自取區都有唔少自家製涼茶、品牌汽水、台式飲品咁,都好多款揀🤩

🍴甜品
今次可能關情人節事,甜品紙有一款Dreyers心型雪條,第一次食除左甜都覺得幾特別🎉
滷肉飯

飲品
滷肉飯
瓜仔雞水餃及褔建燕餃
2024-02-20 17 浏览
真係吃到..很飽捉住冬天?既尾巴 打個邊爐先!🤣見仲有少少凍 打邊爐真係唔錯今次我地決定揀「極上和牛吃到飽」食啲靚肉🤩個頭叫完個湯底唔好曬時間即刻叫靚肉!我地叫左SRF美國黑牛後腿肉、安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲M9和牛牛丸!仲叫埋黑松露花枝捲!呢啲都係極上和牛吃到飽套餐先有🙊所以我地立即要試哂佢地!佢地上菜既速度一個字!好快!🤣我地個頭點完呢頭就上哂啲靚肉!個湯都未滾起呀!而且店員相當有禮貌,每放低一樣野都講比我地知係麥!連小食都提我地係小食就咁食就可以!啊 講番食物先!靚肉黎講 我地最鍾意係澳洲和牛M5牛肩卷!佢最多雪花最彈牙!真係靚肉之選!但如果鍾意肉感重既SRF美國黑牛後腿肉真係唔會輸!食完靚肉就即刻出去搵野飲同埋夾番啲丸類!當然都要拎番啲菜去消一消啲肉既膩!全部都台灣直送!丸類真係好多選題,除左手機點既墨汁漿同鮮魚漿之外!仲有龍蝦沙律丸蟹籽丸同埋好多好多好多選擇!飲品牛大人既茶類飲品係我地平時一定會揀架!但佢剛岩有手打檸檬茶!仲話like&follow就可以免費有一杯我地又試埋喇!覺得好岩打邊爐一齊飲,酸酸地開胃呀!同時打邊爐要清一清熱
真係吃到..很飽
捉住冬天?既尾巴 打個邊爐先!🤣
見仲有少少凍 打邊爐真係唔錯
今次我地決定揀「極上和牛吃到飽」食啲靚肉🤩
個頭叫完個湯底唔好曬時間即刻叫靚肉!
佢地上菜既速度一個字!好快!🤣
我地個頭點完呢頭就上哂啲靚肉!個湯都未滾起呀!
啊 講番食物先!

花生麻吉燒, 芝麻麻吉燒
飲品牛大人既茶類飲品係我地平時一定會揀架!但佢剛岩有手打檸檬茶!仲話like&follow就可以免費有一杯我地又試埋喇!覺得好岩打邊爐一齊飲,酸酸地開胃呀!同時打邊爐要清一清熱氣所以我地再叫埋鬼佬涼茶啤酒黎清一清熱🤣
檸檬茶特飲
啊!要提提大家響鈴係醬料區到!保持住乾爽脆脆的🙊攪到我地差啲唔記得左🙊
醬料區隨左醬料同響鈴同仲滷肉飯可以食,真係好有台灣感覺仲真係可以吃到飽🤩
當我地已經抱住個肚準備要走時,店員就比張貼品紙比我地揀🤩甜品係第二個胃黎架麻!佢都照顧埋!唔知係米因為情人節既關係 佢仲有得揀心型既Dreyer士多啤梨雪糕!當然要應下節食番枝!同埋佢地推介既維他山水豆腐花配仙草珍珠紅豆花生甜品🥰呢餐都夠回味喇🤩今次真係 吃到很飽🙊
2024-02-16
花生麻吉燒, 芝麻麻吉燒
檸檬茶特飲
  • 花生麻吉燒
  • 芝麻麻吉燒
2024-02-18 16 浏览
呢排天氣凍,就決定去打邊爐,食暖翻d個人臨時平日晚市去,但都有位,唔使等店員好好咁卑左幾個近排最hit既火鍋湯底建議,我地當中選擇左阿嬤養生鍋加安格斯牛餐仲提醒我地2-3分鐘之後就可以QR code點餐,自己就出去挑選火鍋湯料 佢地上湯底、肉類同收碟既速度都好快,牛肉都好新鮮,肥瘦分明。炸物入味香脆,黑松露油炸鬼同鹽酥雞特別推薦!可供選擇既飲品種類繁多,除左自家茶,仲有罐裝飲料 餐後甜品都有雪糕提供食唔夠兩個鐘已經好飽啦
呢排天氣凍,就決定去打邊爐,食暖翻d個人
臨時平日晚市去,但都有位,唔使等
食唔夠兩個鐘已經好飽啦