依家已經夏天,但仍然都好想打邊爐,又怕好熱氣,所以今次嚟到牛大人依家推出嘅《炎夏椰樂祭》好有夏天嘅感覺😆😆難得嚟到,當然要是最高級嗰款日本A 4+黑毛和牛火鍋放題,假期前夕,一人$498,120分鐘任食,仲要送和牛牛丸以及海鮮拼盤🥰🍲鍋底方面《炎夏椰樂祭》推出了兩款新嘅鍋底,包括喇沙椰爺仲夏鍋、同埋木瓜椰皇嫩雞鍋😁兩款都非常吸引,於是我叫了鴛鴦湯底,一邊係木瓜椰皇嫩雞鍋、另一邊係養生濃湯鍋😘湯底嚟到,新出嘅木瓜椰皇嫩雞鍋真係非常足料,不但有很多嫩雞,而且亦有木瓜熬製而成,非常濃郁以及可以減低熱氣🍷🍹飲品方面除咗有平時基本成日見到的飲品之外,《炎夏椰樂祭》仲推出咗不少特色飲品,包括咗多款雞尾酒調製飲品,我都試咗一杯冰檸伴椰,上到枱直頭好似出邊西餐廳飲咁,外觀亦都非常吸引😄另外當然有叫爆打檸檬茶、珍珠奶茶,其他茶類等等🍗🍖肉類方面真係食得推介,叫咗呢個餐真係好多靚牛肉🤤🥩日本A 4+黑毛和牛,真係入口即溶,而且不乏牛味,一望落去啲牛嘅花紋都非常之靚🥩黑毛豬梅肉,同牛一一樣亦係入口即溶,而且豬味濃郁,食得出不是普通豬肉🥩另外仲有好多唔同牛嘅部位選擇,包括澳洲和牛M5牛肩卷、美國S R F極黑

🍲鍋底方面

🍷🍹飲品方面
另外當然有叫爆打檸檬茶、珍珠奶茶,其他茶類等等

🍗🍖肉類方面
真係食得推介,叫咗呢個餐真係好多靚牛肉🤤
🥩另外仲有好多唔同牛嘅部位選擇,包括澳洲和牛M5牛肩卷、美國S R F極黑牛、牛小排、封門柳、牛柳粒、牛排腱極級肩里肌、當然不少得羊肉、雞肉等等
🥩值得提及嘅送嘅和牛牛丸,食落去非常之彈牙,而且肉質濃郁,非常之吸引

🦪🍤海鮮方面
包括蠔、扇貝、超厚鱔片、鮑魚
全部都非常巨型,而且食落新鮮
另外想提及,鮑魚係任食,而且亦有熟食可以選擇,熟食包括不同煮法,有鹽燒、柚子鮑魚、花雕鮑魚,各有特色

🥗🥙菜類方面
亦可以自己出去自助吧,取不同種類的菜類,菇類丸類等等,平時見到的都會有

🍲🍲熟食方面
《炎夏椰樂祭》推出咗唔同熟食,包括黃金椰絲蝦丸、薯條、椰酥豬肉,感受到全個過程都好椰香味道,另外再調配咗兩款醬汁,包括香火焰醬和椰汁味奶滋🫕

🍧🧁甜品方面
除了有非常吸引的movenpick雪糕,當中有椰子口味,入邊亦有粒粒椰子,另外仲有不同種類的雪糕雪條,而且有推出的香芋椰漿脆脆,是這個《炎夏椰樂祭》的特色甜品

🤘🏻遊戲方面
推出咗問答比賽,當中會問不同類型的問題,答中兩題,會送即影即有上一張,答中四題會送鮑魚小食拼盤共六隻,二能夠答中五題,下次惠顧仲可以全單八五折😆😆
可惜我最後只係能夠答中一題..唯有下次再玩過,再接再厲😆😆

食飽咗,竟然仲送《炎夏椰樂祭》貼紙俾我作紀念,非常開心🥳

另外我仲發現由於依家係DSE畢業季節,牛大人出了有學生狂歡時段🤤
🫂每位學生憑全日制學生證,於星期日至四,下午九點後入座就可以有以下優惠
💯美國特級安格斯套餐,即減$30
💯澳洲極尚和牛套餐,即減$60
💯日本黑毛和牛套餐,即減$90

今次任食火鍋,真係非常滿足,唔單止食到唔同種類嘅嘢,而且每一款都食唔到一次,已經非常飽,樣樣都好新鮮,所以食一次真係試唔晒佢新出嘅嘢,而且仲推出好多遊戲同埋優惠,真係非常之值得去🤗🤗🤗