2021-03-06
星期日同老公行街, 見到原來旺角E SPIRIT OUTLET個個度位而家變左食肆, 叫牛大人, 我咁中意食牛, 一定要試下先. 未到12點, 已經好多人, 人山人海, 建議大家記得訂位好D呀. 一到12點開始入座, 好彩店內環境寬敞, 超多位.揀左最貴的極上和牛吃到飽,都只係$198,抵。一坐低可以先叫湯底, 我地揀左牛大人紅燒牛骨鍋。佢地D湯底好正,濃郁足料,不含味精,全天然食材熬製。牛類主要推介澳洲和牛M5牛肩卷同安格斯特選牛板腱。澳洲和牛M5牛肩卷牛肩卷係牛的後頸,油花分佈均勻,肉味濃郁,食落口比較軟冧。中意稍有口感可以狂ENCORE安格斯特選牛板腱,板腱係牛既肩胛部,雖然都有脂肪,但係呢個位置牛牛活動多D,所以肉質比較緊實,但又好嫩滑。要食其他配料可以用APPS叫,出面自助區一樣有丸類,蔬菜類,粉麵,調味,飲品,雪糕。因為大多正野介紹唔晒,我係呢度重點介紹比較特別的。喺Apps度一定要點👉🏻蟹子墨汁漿,干貝鮮魚漿,真味牛肉漿,澎湖花枝漿👍🏻👍🏻台式蝦餃同香港嘅魚皮餃真係爭好遠,好食好多😋😋私房鴨血好嫩滑,但味道較淡。估唔到呢度竟然有超好食嘅雞絲麵!一大包煮出來份量有啲多,同老
揀左最貴的極上和牛吃到飽,都只係$198,抵。
牛類主要推介澳洲和牛M5牛肩卷同安格斯特選牛板腱。
台式蝦餃同香港嘅魚皮餃真係爭好遠,好食好多😋😋
私房鴨血好嫩滑,但味道較淡。
估唔到呢度竟然有超好食嘅雞絲麵!一大包煮出來份量有啲多,同老公一人一半先食得晒,但係呢個真係要食好好食㗎我成日會特登買返工食!
飲品方便有蘋果西打,不過我都係鍾意佢啲自家製飲品多啲,冷泡茶有4種,有白桃烏龍,桂花烏龍,菊花普洱同洛神花茶。
差啲唔記得介紹Apps度仲可以揀小食,個人推介士林鹽酥雞同真豬小香腸。
雪糕剩係得一款玄米茶口味,如果嚟緊可以有多啲口味就好啦~
呢個價錢任食黎講價性比好高!肉類高質就亦都有好多唔同款種類嘅嘢食,當中有幾款都有驚喜,老公已經話下個星期要再嚟食😆