2021-03-13
放工後與朋友去食人氣火鍋放題「牛大人」🤩晚市放題120分鐘,最平與最貴嘅放題價錢只係相差$90,但食物就多幾倍,而且仲每位贈送澳洲M9和牛牛丸,識食梗係揀最貴嘅極上和牛吃到飽套餐($298)😆飲品、醬料及火鍋配料如丸類或蔬菜類可係自助區自取,其他配料如肉類、海鮮、台式火鍋配料或小食等則用手機透過QR code落單!湯底揀咗四目養生素食鍋,材料有紅棗、杞子、菊花及黃耆等,啱晒我哋呢啲注重養生嘅老人家☺️套餐有7款牛肉可揀,其中3款我哋點得比較多,分別係澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯特選牛板腱及美國SRF極黑牛肩胛肉眼🥩呢3款都係牛味濃之餘又唔韌,仲有啲嚼勁,確係好食👍🏻安格斯牛小排都唔錯,但脂肪相對較多😋手切封門柳口感較韌,試過一次後就冇再點🙈而漿類就有幾款,感覺與墨魚滑或蝦滑類同,當中章魚珍珠漿混入章魚粒,食落Q彈有咬口😋另贈送嘅和牛牛丸食落爽口彈牙又juicy,仲有好濃嘅牛肉甜味,可惜每人只得2粒,真係想再encore😋其他火鍋配料選擇都幾多,食材品質唔錯👍🏻西班牙豬梅肉夠彈牙;沙白鮮甜無沙;花雕雞件醃得夠入味;鯪魚球魚味十足;蔬菜及菇類又洗得乾淨,仲有我每次去台灣都必食嘅水蓮供應𠻹🥰飲品
飲品選擇有十幾款,除咗罐裝飲品外,仲有自家製冷泡茶及養生桂圓紅棗茶等👍🏻相反甜品就只得Movenpick雪糕及台中仙草凍可揀,選擇較少!
整體而言,餐廳環境舒適,食物幾高質又乾淨企理,上菜及收碟速度都算快手,重點係價錢唔貴,難怪成為高人氣火鍋放題餐廳!