2021-03-24
牛大人旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫好耐無同女友去食火鍋,收工附近有間好出名嘅台式火鍋,咁就去食餐好啦。個任食火鍋好多款式揀,花多眼亂,款款都好想食,佢有幾款至尊推介,例如章魚珍珠漿,威士忌冬瓜茶等,冬瓜茶雖然要加錢,但真係好好飲!威士忌冬瓜茶平時怕飲醉嘅一定唔洗怕,有酒味得黎又保留到冬瓜茶嘅香味,一定要叫呢個黎飲!蟹籽墨汁漿見到黑蚊蚊已為會食到成口黑哂,點知食完成口都係墨魚味,出面其他火鍋店食唔到呢個感覺,而且啲蟹籽一粒粒好彈牙!章魚珍珠漿,手打魚打漿除左墨汁漿好味之外,另外章魚同魚打漿都係一定要推介大家食,因為佢保留到果種鮮味外,每一啖都好彈牙!之後叫左大量大路嘅火鍋配料,款款都好味!爽滑炸魚皮,紐西蘭羊卷肉,澳洲和牛M5牛肩卷,西班牙腩五花片,私房鴨血,美國SRF極黑牛肩胛肉眼,花雕酒雞件,脆肉鱙魚腩,鬼馬老油條,瓜仔墨水餃,士林鹽酥雞,手工川丸子,手工大墨輪,鮮甜海蝦最後食埋個甜品,完完全全係飲飽食醉!哈#artdrinkarteat #食評 #美食 #instahk #eatgoodwest #foodphoto #instagram #foodhk #foodpic
旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫
威士忌冬瓜茶
蟹籽墨汁漿
章魚珍珠漿,手打魚打漿
之後叫左大量大路嘅火鍋配料,款款都好味!
最後食埋個甜品,完完全全係飲飽食醉!哈
#artdrinkarteat #食評 #美食 #instahk #eatgoodwest #foodphoto #instagram #foodhk #foodpic #foodstagram #hkfood #ilovefood #foodie #foodblogger #hkfoodie #foodporn #instafood #eating #hkig #hongkong #食好西 #小鳥伊bi #日本料理 #旺角 #foodie #火鍋 #威士忌冬瓜茶 #食好西 #牛大人 #吃貨 美食