2023-11-03 67 浏览
之前同朋友食過銅鑼灣分店,覺得好抵食,所以今次家人生日,就book左旺角分店試吓。座位都算寬躺,但冷氣抽風可以再加強(有少少焗)120分鐘任食,個個吃到飽,食物方面都好有水準。因為掛住食,所以忘記影相。入座時店員見到長老,主動講長者卡有優惠價,又慳咗約$100。大家都好驚喜,超抵食!蛋糕切餅費加$50,都算合理。星期六晚旺角食飯,埋單約$1600/5位,每人平均都係$300。家人整體都好滿意,真心推介。

座位都算寬躺,但冷氣抽風可以再加強(有少少焗)

2023-11-01 63 浏览
上星期我和好朋友到旺角的牛大人餐廳享用了一頓美味的晚餐。我們選擇了麻辣湯底。湯底熱辣麻辣,但卻有舒服的辣味,不會刺激到我們的舌頭。食材新鮮多樣,包括牛肉片、羊肉片、蔬菜和豆腐等。我們在湯底中涮煮這些食材,品嚐到濃郁的湯汁。整個火鍋過程非常愉快。 除了食物本身外,服務也是一大亮點。服務員態度友善且專業,主動為我們提供了菜單和建議。他們熟悉餐廳的各種菜式,也能夠解答我們對食物的問題。整個用餐體驗非常順暢,讓我們感到舒適和滿意。 總而言之,我們對旺角牛大人餐廳的印象非常好。菜品精緻美味,火鍋和招牌菜肴都令人垂涎三尺。餐廳的服務也非常出色,讓我們感到賓至如歸。如果你想在旺角享用美食,我強烈推薦到牛大人餐廳一試,你絕對不會失望。
2023-10-03
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
2023-10-30 80 浏览
牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)牛大人真係食極都唔厭,任食嘅好處就係每樣野都可以食!.▪️牛大人紅燒牛骨湯▪️.第一次喺牛大人食牛骨湯,紅紅地嘅湯底係濃郁嘅牛湯果.牛肉個人最推介嘅就係牛小排同封門柳嫩得黎又有牛肉香,蔬菜係出面任夾,但係比較特別嘅水連呢度都有得嗌!果然係台灣火鍋!個人幾鍾意食水蓮,爽口清新.另外呢度嘅墨汁墨魚滑好好食,彈牙香口鴨血就當然係台灣火鍋必備不可缺少,最緊要呢度嘅係好食嘅鴨血,唔會一夾就散.最後仲會一人有杯雪糕食!
牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)

牛大人真係食極都唔厭,任食嘅好處就係每樣野都可以食!
▪️牛大人紅燒牛骨湯▪️

第一次喺牛大人食牛骨湯,紅紅地嘅湯底係濃郁嘅牛湯果

牛肉個人最推介嘅就係牛小排同封門柳
嫩得黎又有牛肉香,
個人幾鍾意食水蓮,爽口清新
另外呢度嘅墨汁墨魚滑好好食,彈牙香口

最後仲會一人有杯雪糕食!
2023-10-26 59 浏览
餐廳名稱🏠:牛大人台灣火鍋吃到飽餐廳地址📍:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫評價🗣 價錢💰:🌕🌕🌕🌕🌑味道😋:🌕🌕🌕🌕🌑環境🏡:🌕🌕🌕🌕🌑 ✨和牛放題真係好正🤤🤤我地今次試左牛大人嘅澳洲和牛套餐,真係值得一試😋。 雖然係任食,但啲和牛唔會話切得好薄,都有一定厚度,所以好抵食😍😍。湯底我地揀左台中蒜頭雞鍋,有成半隻雞,啲雞肉好嫩滑,湯底賣相都好吸引🤩。食物選擇都好多,我地本身想每樣試啲,都試唔曬🤣🤣。大家黎真係要試下佢嘅黑松露海鮮漿,好彈牙,我地追加左幾次😍😍。侍應服務態度都幾好,我地加完單之後,啲嘢食好快就黎,同埋侍應會主動加湯👍🏻👍🏻。飲品選擇真係好多,有啤酒、台灣特飲、同各式各樣嘅中國茶,有選擇困難症嘅人應該好痛苦😆。甜品就有movenpick同hagendaz雪糕,好正🤤🤤。🍽澳洲極上和牛:HK $328- #foodbloggers #instafood #foodie #foodiegram #hkiger #instafood #hkfoodie #hkigers #foodphotography #likeforlikes #like4likes #likeforfo
餐廳名稱🏠:牛大人台灣火鍋吃到飽
餐廳地址📍:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫

評價🗣
價錢💰:🌕🌕🌕🌕🌑
味道😋:🌕🌕🌕🌕🌑
環境🏡:🌕🌕🌕🌕🌑

✨和牛放題真係好正🤤🤤

🍽澳洲極上和牛:HK $328

#foodbloggers #instafood #foodie #foodiegram #hkiger #instafood #hkfoodie #hkigers #foodphotography #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #foodporn #hkfood #foodlover #yummy #hkfoodblogger #香港美食 #相機食先 #手機食先 #食好西 #吃貨 #吃貨日常 #吃貨日記 #吃貨人生
🧋台式 🍲火鍋 🚹1-8人 🔅適合朋友 💕適合情侶 🐻#芋頭控 🐻‍❄️#簿朱控🌱——————最適合食肉獸嘅性價比之選—牛大人,到底仲有幾多隱藏賣點,吸引非食肉獸?😳當日🐻‍❄️好緊張咁book左枱,諗住會好旺場,點知星期六午市,意外地坐唔滿🤣因為今次目標並非食肉,湯底叫左最安全嘅養生鍋第一樣當然係世一芋頭貢丸😍貢丸重芋頭🤣,一粒貢丸已見到幾粒芋頭粒,咬開有芋頭蓉喺口內「翻騰」🤣🐻嘅最愛,一餐邊爐🐻🐻‍❄️兩個人食左一打芋頭貢丸🤣🤣可見有幾好食😋午市有幾款任食甜品,竟然有Mega嘅簿荷朱古力雪條!好難得有滿足簿朱控嘅甜品🤤鍾意❤️簿朱嘅朋友唔好錯過啦😆除此之外,仲有麻吉燒,有花生同芝麻口味,🐻‍❄️覺得係煙韌版嘅花生同芝麻湯丸,但都好食👍🏽P.S.如果只想試特別美食,牛大人午市有60分鐘定量套餐,仍然可以食到任食吧嘅食物,大家可以一試呀~P.P.S.呢個場啲味都幾勁,食完全身嘅衫褲都超吸味。建議避著綿質/吸味嘅衣物,或者食完直接返屋企,會感覺舒服啲~當然都可以直接出去買衫換😉🤣
——————

因為今次目標並非食肉,湯底叫左最安全嘅養生鍋
阿嫲養生濃湯鍋

午市任食甜品
麻吉燒
上腹牛五花
2023-10-22 62 浏览
✨澳洲極上和牛吃到飽晚市用餐時間120分鐘 相當足夠配料選擇多 另有多款小食飲品最後每人可揀一款甜品 相當豐富湯底有十款選擇 仲可加錢要鴛鴦鍋今次揀左 台灣濃香番茄鍋味道酸酸甜甜 好醒胃肉品有十多款選擇 肉品高質 當中最推介 安格斯牛小排 油脂分布平均 甘香軟嫩淡洲和牛M5牛肩卷 肉質結實 肉味濃牛胸油 油香脆脆 邪惡到極花雕酒雞件 肉質腍滑 帶淡淡酒香澳洲M9和牛牛丸最貴套餐會奉送每人兩粒和牛牛丸 肉味濃 肉汁豐富 口感爽彈其他配料鮮甜海蝦 結實爽彈新鮮沙白 鮮甜冇沙私房鴨血 爽滑脆口鬼馬老油倏 新鮮乾脆飲品飲品選擇多 有罐裝飲品 冷泡茶仲有幾款特飲可以選擇甜品每人可以揀一款 有三款雪糕同仙草選擇總結:食物唔錯 時間充裕 環境舒適 卡位好坐 服務正常 價錢合理 性價比唔錯七點半前離座仲有優惠
✨澳洲極上和牛吃到飽

環境舒適 卡位好坐 服務正常
價錢合理 性價比唔錯
七點半前離座仲有優惠
2023-10-17 57 浏览
今日同朋友去旺角行街途經荷李活商業中心,見到牛大人台灣火鍋吃到飽,就二話不說入去光顧😉我地揀了澳洲極上和牛吃到飽,正價時段每位$328,每位贈送澳洲M9和牛牛丸2粒,而且得這個餐先有澳洲和牛M5牛肩卷,安格斯牛小排,手切封門柳及安格斯一口牛肉粒等😍湯底有10款,加$50可轉鴛鴦鍋,我地揀了剝皮辣椒鷄鍋🥘,鷄肉好嫩滑,湯底香濃😜澳洲M9和牛丸彈牙多汁,牛味香濃😜黑松露海鮮漿好香黑松露味,鮮味十足,十分彈牙手切封門柳🥩一食下去口感好嫩滑而且淋身,必食推介😍安格斯牛小排肉質嫩滑多汁,牛味也好濃郁,口感一流😃海蝦 海蝦鲜甜彈牙,口感不錯台灣鯛魚片鲷魚片切到薄薄一片,味道鲜甜😝鬼馬老油條外皮好酥脆,裹面好軟熟😆爽脆炸魚皮酥脆、香醇和略帶鹹味百配鵝脆腸鵝腸十分爽口彈牙花雕酒鷄件鷄肉嫩滑,有花雕酒香味美國Prime極级肩里肌🥩口感嫩滑,具有强烈的肉香味😍SRF美國黑牛後腿肉🥩肉質更加嫩滑、飽滿,帶有豐富的油脂和濃郁的肉汁😋甜品揀左movenpick雪糕🍦和台中仙草凍🤭整體得分: 5/5味道: 5/5環境: 5/5抵食: 4/5🎇牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心)🎈旺角彌敦道610號荷李活商業中

澳洲M9和牛丸
彈牙多汁,牛味香濃😜

黑松露海鮮漿
好香黑松露味,鮮味十足,十分彈牙

手切封門柳🥩
一食下去口感好嫩滑而且淋身,必食推介😍

安格斯牛小排
肉質嫩滑多汁,牛味也好濃郁,口感一流😃

海蝦
海蝦鲜甜彈牙,口感不錯

台灣鯛魚片
鲷魚片切到薄薄一片,味道鲜甜😝

鬼馬老油條
外皮好酥脆,裹面好軟熟😆

爽脆炸魚皮
酥脆、香醇和略帶鹹味

百配鵝脆腸
鵝腸十分爽口彈牙

花雕酒鷄件
鷄肉嫩滑,有花雕酒香味

美國Prime極级肩里肌🥩
口感嫩滑,具有强烈的肉香味😍

SRF美國黑牛後腿肉🥩
肉質更加嫩滑、飽滿,帶有豐富的油脂和濃郁的肉汁😋

甜品揀左movenpick雪糕🍦和台中仙草凍🤭

整體得分: 5/5
味道: 5/5
環境: 5/5
抵食: 4/5

🎇牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心)
🎈旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫

2023-10-16 62 浏览
哇😍 好開心有得食牛大人😍 大家口碑都好好👍🏻 荷里活中心呢間分店環境夠大,座位有空間!自助區仲有好多台灣直送嘅丸類同蔬菜😍今次我地食澳洲極上和牛套餐🥳 送澳洲M9和牛牛丸4粒🥳 多達唔少於18款肉類+海鮮選擇,每樣都好有質素!其中安格斯牛小排,澳洲和牛M5牛肩卷,入口軟嫩,點牛肉醬汁超正!另外脆肉鯇都非常好吃!非一般的爽脆口感,點芫荽蔥大量蒜蓉絕配😍😍 台式手工水餃的蛋餃一定要試😆 有淡淡麻油香,不用點醬料都好夠味道😋贈送的和牛丸一咬開牛汁四溢,彈牙口感超級正😍鍋底點了牛大人秘方麻辣鍋,看色澤就知道有幾濃郁啦,最小的辣度都不惹少🥵 辣到好過癮🤣飲品除了樽裝菜之外,還有手調飲品,冬瓜茶甜甜的是解滯解辣的不錯飲料👍🏻👍🏻

贈送的和牛丸一咬開牛汁四溢,彈牙口感超級正😍

1K
2023-10-07 68 浏览
見到哩幾盤疊到高高既牛肉,無錯我地又黎牛大人啦😋旺角荷里活落一層分店幾好坐,如果早d黎有卡位就仲舒服!坐低唔洗諗就直接要最抵食既M5和牛餐,可以任食M5牛肩,封門柳,牛小排同極黑SRF牛之外,仲有跟人頭送既和牛牛丸,粒牛丸爆汁濃牛味次次都食到我lamlam脷😋一再幫襯既原因係湯底多款好食外,牛大人d牛流量快,keep住新鮮,完全無我最怕既雪味同酥味,放題可以食到哩個質素既牛真心抵食!佢d牛偏薄而大塊,唔洗30秒就熟好快食得,有牛味得黎口感亦軟嫩。封門柳就厚d要淥耐少少,但牛味最濃!私心推介牛大人先有既洋蔥牛肉汁,點牛真係好夾!除左牛外,海蝦同蜆都係必點,鮮味😋仲有其他小食同台灣直送火鍋料,連滷肉飯都好好味👍🏻超滿足! 攪到我一排唔食就心思思😮‍💨

私心推介牛大人先有既洋蔥牛肉汁,點牛真係好夾!

除左牛外,海蝦同蜆都係必點,鮮味😋
仲有其他小食同台灣直送火鍋料,連滷肉飯都好好味👍🏻
超滿足! 攪到我一排唔食就心思思😮‍💨
2023-09-25 65 浏览
想食火鍋,台式吃到飽真係好好嘅選擇,食嘅量可以唔多,勝在多食物種類。今次約咗朋友嚟到呢間吃到飽,可以食唔同種類部位嘅牛啦! 阿嬤養生濃湯鍋湯底好足料,有黨參、杞子、紅棗等養生嘅材料,仲有海量嘅娃娃菜,非常鮮甜。 肉類種類繁多,選擇豐富。點咗澳洲和牛M5牛肩卷、美國黑牛後腿肉、手切封門柳、牛胸爽、澳洲和牛牛丸等,牛肉高質,脂肪比例啱啱好;其中澳洲和牛牛丸爽口彈牙,咬落去肉汁爆棚😂 海鮮類真台灣鯛魚片口感細緻,唔腥;脆肉鯇魚片同脆肉鯇魚腩就有比較有咬口。 漿類/餃類章魚珍珠漿、澎湖花枝漿好彈牙;瓜仔雞水餃有粒粒雞肉,唔係普通嘅肉餡;台式蛋餃係台灣特色,功夫菜,蛋皮嫩滑,都幾特別。 自助Bar有多款蔬菜,樣樣新鮮,飲品區都有唔少選擇,仲有自家製冷泡桂花烏龍、白桃烏龍、洛神花茶、武夷大紅袍等。

阿嬤養生濃湯鍋

肉類

海鮮類

漿類/餃類

自助Bar
2023-09-14
2023-09-24 65 浏览
牛大人聽得多,聽到好食又抵,因為起初太多人排隊,我都無乜耐性,果然名不虛傳,真係要讚下打邊爐個湯底,幾個湯底都試過,都好,另外同任食牛都不錯,但叫到最後既牛顯然無剛坐下叫既咁靚,另個芋頭牛丸都值得試,因平時食放題我唔食丸,太飽肚😆 熟食幾款小食都ok , 有個小食加左話梅粉都幾ok,唔錯,雖然人很多,訂左位都要等一D時間,但而家熱潮過左,都好易有位🤣我都重會去食,香港台灣放題火鍋,係呢一間我食超過1次,其他食一次,試下就算
  • 芋頭貢丸
2023-09-23 59 浏览
到達牛大人門店,服務員令我有深圳印象,因為當暐我是和要離港的朋友到店,而我和朋友因為太耐無見,所以一邊吃一邊聊,很多朋友都說吃牛大人好大壓力,因為要快吃快走,而我和朋友就未有這種壓力,不過應該是每間分店不一,好感謝服務員沒有令到我們有這種壓力😊😊😊服務非常好,謝謝😊
2023-09-21 67 浏览
這個和牛放題實在太多可選了!😉成年人的世界真的不需要選擇,難得放題當然要對自己好一點。同friend約來牛大人🐮大吃一頓,澳洲和牛放題套餐,牛肉好新鮮,嫩滑的口感,🥩想起來都勁回味~我哋一晚把店裡菜單😍中意食的都叫了一份,多盆肉肉碟在一起蔚為壯觀✨最讓我驚喜的是,店裡更有多款新鮮配菜的自助區。肉肉就不用說了,🥢出品還是那麼穩定,每一片肉都厚薄均勻,牛肉片在鴛鴦鍋中涮,👍🏻一個字,香~

最讓我驚喜的是,店裡更有多款新鮮配菜的自助區。

2023-09-15 61 浏览
發現最近同朋友唔係打邊爐 就係食燒肉 今次去呢間位於旺角嘅牛大人 感覺呢間分店嘅配料再靚啲 尤其係啲蔬菜 我瘋狂食我最愛嘅娃娃菜🥳一開始等個湯滾起 叫咗幾款可以即食嘅熟食 皮蛋豆腐 鹽酥雞 小香腸 油炸鬼 午餐肉 佢地嘅炸物都好唔錯主角M5和牛肉肥美有牛味 和牛牛丸充滿肉汁勁彈牙 另外有幾款配料都好推介 豆腐好濃豆味 手打漿真材實料 鯛魚片幾唔錯 仲有平時比較少見嘅水蓮菜 都好值得一試食到最後再嘆埋哈根大師雪糕或者仙草凍解膩下火 完美嘅一餐
發現最近同朋友唔係打邊爐 就係食燒肉

主角M5和牛肉肥美有牛味 和牛牛丸充滿肉汁勁彈牙

食到最後再嘆埋哈根大師雪糕或者仙草凍解膩下火 完美嘅一餐
2023-09-13 41 浏览
久違嘅牛大人😋前日約咗好耐冇一齊食飯嘅朋友仔見見面,我哋相約左以前成日一齊食嘅牛大人🤭🤭今次我哋食呢個極上和牛吃到飽好正😋😋首先揀湯底,我地揀左鳳梨雞,之後送上免費嘅和牛牛丸,人均2粒!食落好香油脂味,牛丸又爽口又彈牙😛😛店舖係自助掃code落單,牛肉種類非常多,包括極上和牛、安格斯牛小排、牛柳粒、嫩牛、黑牛後腿肉、牛肩胛等,目測有10款左右🤩必食和牛、牛小排、沙白😋😋另外仲有台式小食,例如台灣腸、甜不辣等…..仲可以點台式特飲都係免費架😻出面都會有丸類、菜類、菇類、瓜類等等嘅自助吧另外仲有好香濃嘅肉燥飯,作為飯桶嘅我,即刻食左一碗😋熱飲方面有非常健康嘅黑糖薑母茶桂圓紅棗茶,仲係熱飲😁凍飲方面選擇非常多,基本上飲開嘅都有👍仲有佢地自家製嘅冷泡茶,有成三款,每次去必飲😙食到尾聲,梗係食返杯雪糕同甜品啦,好愛食仙草🤤🤤估唔到咁耐無食質數都仲係唔錯👍下次約埋朋友一齊再去🤤🤤📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫#台式火鍋 #人氣火鍋 #旺角 #荷李活商業中心 #牛大人 #牛肉控 #和牛 #極上和牛 #hotpop #火鍋推介 #mkhotp
久違嘅牛大人😋

出面都會有丸類、菜類、菇類、瓜類等等嘅自助吧
另外仲有好香濃嘅肉燥飯,作為飯桶嘅我,即刻食左一碗😋

熱飲方面有非常健康嘅黑糖薑母茶桂圓紅棗茶,仲係熱飲😁

食到尾聲,梗係食返杯雪糕同甜品啦,好愛食仙草🤤🤤

估唔到咁耐無食質數都仲係唔錯👍下次約埋朋友一齊再去🤤🤤

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)
旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫

#台式火鍋 #人氣火鍋 #旺角 #荷李活商業中心 #牛大人 #牛肉控 #和牛 #極上和牛 #hotpop #火鍋推介 #mkhotpop #hongkong #香港探店
2023-09-06
  • 澳洲和牛M5牛肩卷