🧋台式 🍲火鍋 🚹1-8人 🔅適合朋友 💕適合情侶 🐻#芋頭控 🐻‍❄️#簿朱控🌱——————最適合食肉獸嘅性價比之選—牛大人,到底仲有幾多隱藏賣點,吸引非食肉獸?😳當日🐻‍❄️好緊張咁book左枱,諗住會好旺場,點知星期六午市,意外地坐唔滿🤣因為今次目標並非食肉,湯底叫左最安全嘅養生鍋第一樣當然係世一芋頭貢丸😍貢丸重芋頭🤣,一粒貢丸已見到幾粒芋頭粒,咬開有芋頭蓉喺口內「翻騰」🤣🐻嘅最愛,一餐邊爐🐻🐻‍❄️兩個人食左一打芋頭貢丸🤣🤣可見有幾好食😋午市有幾款任食甜品,竟然有Mega嘅簿荷朱古力雪條!好難得有滿足簿朱控嘅甜品🤤鍾意❤️簿朱嘅朋友唔好錯過啦😆除此之外,仲有麻吉燒,有花生同芝麻口味,🐻‍❄️覺得係煙韌版嘅花生同芝麻湯丸,但都好食👍🏽P.S.如果只想試特別美食,牛大人午市有60分鐘定量套餐,仍然可以食到任食吧嘅食物,大家可以一試呀~P.P.S.呢個場啲味都幾勁,食完全身嘅衫褲都超吸味。建議避著綿質/吸味嘅衣物,或者食完直接返屋企,會感覺舒服啲~當然都可以直接出去買衫換😉🤣
——————

因為今次目標並非食肉,湯底叫左最安全嘅養生鍋
阿嫲養生濃湯鍋

芋頭貢丸