2023-09-06 1373 浏览
$328一位⭐️兩個鐘極尚和牛吃到飽🤤性價高不在話下,服務質素仲要極高✌🏻✨講緊就係今年拎到 @openrice_hk 至尊大獎既 @masterbeef.hk 牛大人。首先湯底已經有十樣揀,最近食得太熱氣,於是揀左眷村白玉酸菜鍋。湯底清甜又酸酸地,好清新開胃。除左多樣我喜愛的特色台灣飲品,仲有手工啤飲㗎!🤤脆肉鯇魚腩鯇魚腩也被稱為黃魚腩或黃魚肚,是鯇魚的腹部部位,肉質柔軟鮮美。🤤真台灣鯛魚片台灣鯛魚片是台灣特色的傳統美食,鮮美的口感唔錯。🤤豬雪花肉片薄切的豬肉片,以其獨特的紋理和口感而受到喜愛。這種肉通常來自豬的脖頸部位,肉質纖維分佈呈雪花狀。🤤SRF美國黑牛後腿肉 脂肪分布均勻,肉質鮮嫩多汁。唔使滾太耐,以保持其原始的風味和質感。🤤安格斯牛小排牛的背部或肋骨部位切下的小塊肉,通常帶有一部分肋骨,口感嫩滑,肉汁豐富。🤤澳洲和牛M5牛腩卷澳洲和牛M5牛腩卷是一道豪華的美食,結合了高品質的澳洲和牛M5級別的牛肉和牛腩,經過特殊處理和調味後製成的牛肉卷。🤤牛媽秘製滷大腸使用豬大腸作為主要食材,以滷汁浸泡煮熟而成,口感唔錯!🤤鮮甜海蝦外殼完整、無損傷的海蝦,顏色鮮明,沒有褪色或暗淡的跡象,新鮮
$328一位⭐️兩個鐘極尚和牛吃到飽🤤

性價高不在話下,服務質素仲要極高✌🏻✨

除左多樣我喜愛的特色台灣飲品,仲有手工啤飲㗎!

🤤脆肉鯇魚腩

🤤真台灣鯛魚片
台灣鯛魚片是台灣特色的傳統美食,鮮美的口感唔錯。

🤤豬雪花肉片

🤤SRF美國黑牛後腿肉

🤤安格斯牛小排

🤤澳洲和牛M5牛腩卷

🤤牛媽秘製滷大腸
使用豬大腸作為主要食材,以滷汁浸泡煮熟而成,口感唔錯!

🤤鮮甜海蝦
外殼完整、無損傷的海蝦,顏色鮮明,沒有褪色或暗淡的跡象,新鮮!

🤤甜品
有Häagen-Dazs雪糕同台灣鮮草畀你揀,我地各揀左一樣。

仲有多款食物任食架,數都數唔曬,快啲去試下!

2023-08-28 79 浏览
牛大人成日聽 今次都係第一次食可以任飲任食既台式打邊爐好多唔同套餐選擇 豐儉由人呢間分店係地庫 環境又大又方便 入座後計時120分鐘 用QR code 落單先揀湯底 再慢慢點野食肉類 海鮮 小食好齊全盡情咁點哂每款牛 D肉好靚好高質海鮮又夠新鮮小食仲有台灣直送既 鹽酥雞 小香腸 好懷念既味道出面可以自取飲品 丸類 菜類 醬料好中意自家製冷泡茶 消膩解渴落單後好快就送齊野食服務幾好 只係夠鐘就準時要人走都明既 真係好受歡迎平日夜晚都滿座最後仲有甜品 可以揀雪糕 真係好滿足
牛大人成日聽 今次都係第一次食

平日夜晚都滿座

最後仲有甜品 可以揀雪糕

真係好滿足
2023-08-25 253 浏览
今日8月25日晚上大約8:00我一家四人(三大人一小朋友)到旺角荷里商業中心牛大人攞飛等入座期間, 老人家和小朋友想去洗手間, 我好禮貌咁問俾飛我嗰位帶眼鏡的經理, 可否借用一下洗手間。他跟我說洗手間恕不外借, 我同佢講我等緊位喎!佢話等位都不能用, 還很不禮貌跟我講商場地面有洗手間或去麥當勞借, 我唯有上地面跟保安詢問洗手間在那。保安跟我講嗰洗手間要問番牛大人攞鎖匙的。我全家一老一少十分狠狽地走去麥當勞借洗手間, 你那位帶眼識鏡的經理十分趕客。以後我也不會再幫襯牛大人。

以後我也不會再幫襯牛大人。

牛大人今日森仔放工約左老死去到mk大刷一餐。兩個大男孩👦緊係要食啲仼食嘅高質野😎😎咁先夠飽肚😜最後,我地兩個好快鎖定左:牛大人吃到飽台灣火鍋店🙌🏻餐廳位於旺角中心哋帶,係正荷李活商業中心地下。係地鐵🚇行過去都不用五分鐘🙌🏻🙌🏻講返正題,食物質素之高,足以令森仔一要仼食火鍋,就會選擇牛大人😎😎詳情又專一嘅森仔,次次嚟到都一定會叫招牌火鍋🍲湯底:牛大人紅燒牛骨鍋❤️❤️佢個湯底真係好正!夠晒惹味,牛骨嘅味道帶來濃濃牛的香味😋😋同時帶有各種香料味道😜正到不行!當日森仔叫左澳洲極上和牛套餐($328加一)❤️❤️。當中有多款肉類,安格斯牛柳粒,牛肚牛筋,澳洲和牛M5卷,M5和牛牛丸,炸午餐肉,豬肉,羊肉。而現時仲有期間限定:SRf美國黑牛係後腿肉,牛胸爽和黑松露海鮮滑,🙌🏻🙌🏻🙌🏻除此之外,仲有各種台灣美味火鍋配料和活海鮮🦞❤️❤️包括:台灣鴨血,炸油條,炸排骨,墨魚滑,花枝滑,沙白蜆,活鮮蝦,鮮魚🐟塊😋當中森仔的必點排行榜如下:🥇澳洲和牛M5卷和牛味非常突出,同時和牛嘅油脂分佈得非常好,不會過於肥膩亦否會過於乾身。森仔不停點食此和牛卷😎😎正!🥇沙白蜆蜆隻隻都大大隻,鮮味非常😜❤️最重要‼️係入面一粒沙都冇而
牛大人
今日森仔放工約左老死去到mk大刷一餐。
兩個大男孩👦緊係要食啲仼食嘅高質野😎😎咁先夠飽肚😜
最後,我地兩個好快鎖定左:牛大人吃到飽台灣火鍋店🙌🏻

當中森仔的必點排行榜如下:
🥇澳洲和牛M5卷
森仔不停點食此和牛卷😎😎正!

🥇沙白蜆
蜆隻隻都大大隻,鮮味非常😜❤️
最重要‼️係入面一粒沙都冇
而蜆的鮮,配上湯底嘅濃,再點上森仔自調醬汁,超級好食😋

🥇肉燥飯
森仔每次都會自己準備一份美味肉燥飯😎
因為佢真係超級地道!
而肉燥味道調製得十分美味,濃郁非常😜
啱晒森仔!而佢又唔可以單獨食,一定要配一點點白飯,所以次次嚟到森仔都會安排一細碗🤣🤣

🥈牛胸爽
這個是期間限定,牛味突出,帶有大大的油滑口感!同時,也帶一點點🤏爽口😊

🥉黑松露海鮮滑
這個黑松露海鮮滑,味道鮮甜,而當中黑松露味也濃濃的,絕對值得一試🙌🏻😋

🥉活鮮蝦
鮮蝦鮮甜爽口,隻隻都十分新鮮,沒有死蝦😎正

此外,蔬菜🥬和丸類種類眾多。
當中,真係你想要食咩都有😜
最重要‼️係蔬菜,在濃濃的湯汁烹調下,全部都十分入味。特別係蘿蔔,冬瓜和娃娃菜,爽😊

不得不提係牛大人獨有嘅冷泡茶❤️
森仔每次必然會點嘅洛神花茶和白桃烏龍茶👍🏻👍🏻
洛神花茶,酸甜開胃,清新解膩😊
而白桃烏龍茶,淡淡桃香,帶微甜,而烏龍茶嘅陣陣茶香,吸引👍🏻👍🏻
  • 肉燥飯
2023-08-13 91 浏览
夏天少咗好多打邊爐 不過間中都係想食~打邊爐梗係揀牛大人啦🐮🐮🐮今日放工就約咗朋友去旺角分店💕💛極上黃牛吃到飽💲3️⃣2️⃣8️⃣要食梗係揀最好😆😆😆💛醬料吧各種醬料都有任君選擇🥨💛飲品吧💛蔬菜類同丸類都可以自己夾衛生又方便😙😙💛今次揀咗酸菜白肉鍋入面已經有好多白菜酸菜同豬肉片🐷🐷不過個味又唔會話好酸~清清地都OK💛m5牛小排肉質鮮嫩🩷必點之選💛小食都係必點之一!!!鹽酥雞同香腸真係好好食😂次次都要叫💛今日嘅甜品係Häagen-Dazs cookies cream💕
夏天少咗好多打邊爐 不過間中都係想食~
打邊爐梗係揀牛大人啦🐮🐮🐮

入面已經有好多白菜酸菜同豬肉片🐷🐷
不過個味又唔會話好酸~清清地都OK
💛m5牛小排
肉質鮮嫩🩷必點之選

💛小食都係必點之一!!!
鹽酥雞同香腸真係好好食😂次次都要叫

• 澳洲M9和牛牛丸
  • 魚香皮蛋豆腐
  • 安格斯牛小排
  • 極上和牛吃到飽
好耐冇打邊爐 今次同好友去左食牛大人其實想食好耐 終於有機會去食喇😌牛大人由台灣師傅親自主理🇹🇼主打台灣地道特色湯底同食材係香港都已經有幾間分店我地就去左旺角分店 位置係MTR 行去幾分鐘就到內裡裝修以木系為主 環境寬敞舒服😎火鍋放題有3個餐可以揀我地就揀左澳洲極上和牛套餐 🐮120 分鐘任飲任食有高質澳洲和牛  即食台式小食 自助火鍋配料 飲品同甜品 食物高質之餘 絕對可以吃到飽1930前離座仲會再平D 😍💥湯底有10款湯底可以揀 亦可以加錢揀鴛鴦鍋我地就揀左阿嫲養生濃湯個湯好足料 有娃娃菜 杞子 紅棗咁聞落都好養生 飲落亦幾鮮甜😉💥牛肉揀得極上和牛套餐 梗係要食多D牛 果然係牛大人 好多款牛都好好食😋🐮每人送2粒澳洲M9和牛牛丸牛丸好大粒 食落好彈牙JUICY 牛味香濃😍🐮澳洲和牛M5牛肩卷 同安格斯特選牛板腱油花勁靚 食落柔軟多汁 口感豐富🥰🐮安格斯牛小排 粉紅色薄切 香濃油脂味 正🐮牛胸爽 好爽 有咬口 入口油脂出哂黎 幾有牛味🐮美國SRF黑牛後腿肉 大大塊肉 油脂相對較少 但好嫩滑🐮手切封門柳 油脂都係少D 肉味香濃 唔錯💥豬肉豬肉既選擇同樣都好多 而且高質☺️🐷西班豬五花片好
好耐冇打邊爐 今次同好友去左食牛大人

💥甜品
每人可以揀1份雪糕/仙草
揀左Movenpick 雪糕 大滿足 真係吃到飽🙊
2023-08-09 79 浏览
一家人去食飯要大家都啱食,打邊爐真係好好嘅選擇,牛大人台式火鍋除咗靚牛肉,仲有埋台灣特色小食,啱晒每個人嘅口味 😋呢排台灣鳳梨當造,就叫咗個鳳梨雞鍋,湯底有半隻雞,用咗嚟做湯底,雞髀肉都仲好滑,仲有苦瓜片清熱解毒 🥳我哋叫咗極上和牛餐有我最愛嘅安格斯牛小排,薄薄嘅牛肉片淥兩淥就熟,忍唔住係咁食,另外紐西蘭羊肉都好食,有羊味但唔會羶 🥩 火鍋配料方面當然唔少得台灣水蓮,爽口清甜,仲有洗得好乾淨嘅鵝腸;小食就有鹽酥雞、甜不辣、台灣腸,食完餐飯好似行左台灣夜市一圈 🇹🇼 飲品方面除咗普通邊爐放題嘅罐裝同樽裝冷泡茶之外仲有杯裝台式飲品,柑桔椰果酸酸甜甜好開胃 🍹

2023-08-04 66 浏览
👧🏻😋👅🍽✨超抵食高質台式火鍋🥰-牛大人台灣火鍋吃到飽 🇭🇰 旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫 🇭🇰-🍲 4人食完一致認為呢個質素同選擇係勁抵食☺️ 如果早放工1930前離座係抵到爛🍲 最平嗰個餐已經有晒豬牛羊雞, 但加多幾十蚊有得任食超靚和牛都冇理由唔揀😁🍲 餐廳超級闊落好多位, 枱又夠闊叫左好多野都夠擺, QR code落單轉頭就送-😋😋😋澳洲極上和牛 $328/位 1930前離座 $288/位✔️贈送每位2粒澳洲M9和牛牛丸✔️7款牛肉, 多款豬羊雞肉, 多款海鮮包括魚件, 蝦, 滑類✔️台灣直送小食✔️火鍋自助區多款蔬菜配料✔️杯裝台式飲品, 汽水, 冷泡茶✔️每人一份雪糕/仙草-🥩 牛肉💯SRF美國黑牛後腿肉我摯愛, 肉質勁嫩滑又大大塊, 一版版車落去係咁啪🤭💯期間限定牛胸爽超高質唔係碎濕濕, 薄薄地淥兩淥放入口油份充滿口腔, 係咁encore張張相都有多碟🤣💯每人2粒和牛丸實的的全都是爆汁和牛肉勁正😍 想再叫就收費, 不過都啱了佢牛汁勁多少食多滋味, 太多可能會膩-🦞 海鮮/滑類✨台灣鱸魚片超鮮甜嫩滑, 仲冇骨勁正✨有勁多款滑, 黑松露海鮮漿勁正, juicy又夠香同足料-🧆 小食
👧🏻😋👅🍽✨

澳洲極上和牛 $328/位 1930前離座 $288/位
✔️贈送每位2粒澳洲M9和牛牛丸
✔️台灣直送小食
✔️火鍋自助區多款蔬菜配料
✔️杯裝台式飲品, 汽水, 冷泡茶
✔️每人一份雪糕/仙草
🥩 牛肉

🦞 海鮮/滑類
✨台灣鱸魚片超鮮甜嫩滑, 仲冇骨勁正
✨有勁多款滑, 黑松露海鮮漿勁正, juicy又夠香同足料

🧆 小食/配料
💯鬼馬老油條索左少少湯仲係脆但入面好多汁, 揀左個鳳梨雞湯甜甜地食啲索湯既野好正
💯鴨血唔算好厚但超滑, 仲醃左麻辣汁, 過左唔辣湯底都仲好香麻辣味
💯多款蔬菜好新鮮, 大推白蘿蔔片, 薄切容易腍勁鮮甜

🍺 芭樂鹽小麥 $68/杯
✨雖然任拎嘢飲都好多選擇, 但作為酒鬼見到個宣傳海報咁吸引都叫咗一杯; 麥味勁香, 台灣直送, 口感勁清爽

2023-07-24 69 浏览
我真係勁鐘意去打邊爐,所以今日就約左朋友去旺角荷李活中心「牛大人」食火鍋🍲,每次去親食都會選佢果極上和牛套餐,而我最鍾意食佢的和牛牛🐮丸,佢真係極之彈牙,你食過真係會好掛住🥰的。。。。而今次果湯底我就選左麻辣湯底,我係選少辣嘅,佢辣度真係啱啱好,好啱香港人口味,同埋唔會一味死辣,同埋佢唔會有勁多紅油係湯底,感覺比較健康啲😜⋯⋯而我最愛😍佢啲飲品🍸,真係好有特色,而家新推出的啤酒🍻就好特別叫「酉 鬼👻 - 芭樂鹽小麥🌾」乍入口先有少少🤏鹹味,後有啲酸酸地味道👅,好得意及特別,令人一飲難忘

平時都有同朋友食過幾次呢間——🌟牛大人台灣火鍋吃到飽🌟今次就同另一半兩個人係呢間撐枱腳打邊爐,仲食咗呢到最正嘅🐂極上和牛吃到飽🐂佢點單係用QR code點,方便易用,而且點完無耐都好快上,飲品除咗可以出去拎,仲可以落單加錢點佢哋嘅台式特飲或啤酒,我就點咗杯啤酒🍺醬料都係自助區拎,醬料選擇都算多👍🏻食物方面仲咗電話落單,出面仲有好多丸類蔬菜同響鈴可以拎黎加落火鍋👍🏻火鍋個湯底選擇豐富,有麻辣同唔辣揀,我哋揀咗🍲牛大人紅燒牛骨鍋🍲湯底濃味,湯底嘅料都好足😋極上和牛吃到飽呢個餐嘅牛肉相對高質,牛肉選擇種類豐富,我最欣賞佢嘅SRF美國黑牛後腿肉,面另一半就話佢哋嘅澳州和牛牛丸好正,咬一下好多肉汁👍🏻最後想推薦嘅係佢哋海鮮類嘅新鮮沙白同鮮甜海蝦,好鮮味飽滿,面且沙白大小適中,一啲都唔細粒,而且大部分都無沙架💕._.美人花膠牛媽秘製滷大腸•新鮮沙白鮮甜海蝦黑松露海鮮漿•鬼馬老油條爽脆炸魚皮•台式蝦餃台式蛋餃•澳州和牛牛丸安格斯一口牛肉粒手切封門柳安格斯牛小排澳洲和牛M5 牛肩卷SRF美國黑牛後腿肉•芭樂鹽小麥._.
._.

SRF美國黑牛後腿肉

芭樂鹽小麥
._.
2023-07-11 80 浏览
食過牛大人幾次,終於扚起心肝寫下食評。第一次食嘅時候對呢間分店非常有好感,因為加社交媒體網站就送一杯珍珠奶茶,味道仲唔錯添。 第一次食係同朋友一齊食,叫咗鴛鴦鍋底,叫咗個麻辣湯同蕃茄湯。鴛鴦鍋要加$50。對於重慶人嚟講呢個麻辣鍋,味道較淡,聊勝於無。 我哋係叫最貴嗰個套餐,澳洲極上和牛,食90分鐘。我哋叫咗澳洲M5和牛,安格斯特選牛板腱,牛肚,牛丸,鹽酥雞,甜不辣,脆薯以及小香腸。當然都有出去攞蔬菜。 首先,澳洲M5和牛,都幾滑幾好食,可惜肉味唔夠濃,不過呢個價錢都食得過。 其次,就係安格斯牛板腱,幾瘦,但係唔柴,就算食多啲都唔濟。 而牛肚中規中矩,不過不失;相對牛丸都幾有口感彈牙同埋有肉味。 還有的就是鹽酥雞,當然係炸起咗㗎喇,味道唔錯,但係冇驚喜,試一次就夠。 另外,甜不辣也是,不算太出色,只可以講話有多一個菜式可以嘗試。 關於脆薯,大家可以嘗一次就夠了。 而小香腸唔錯,真係有台灣腸嘅味道,又唔濟,可以叫多幾次。 當然蔬菜嘅款式都有好多,而且都好新鮮,我哋攞咗旺菜,生菜,冬菇,萵筍等等。 總括而言,環境,衛生,食物質素都算唔錯,性價比比較高。

其次,就係安格斯牛板腱,幾瘦,但係唔柴,就算食多啲都唔濟。

關於脆薯,大家可以嘗一次就夠了。

而小香腸唔錯,真係有台灣腸嘅味道,又唔濟,可以叫多幾次。

總括而言,環境,衛生,食物質素都算唔錯,性價比比較高。
  • 安格斯牛小排
2023-07-10 118 浏览
🎪 牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) 旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫夏天咁熱都不失對打邊爐既熱情🥳大家對牛大人🐮應該都不陌生,小編都去過幾間分店😌今次揀咗澳洲極上和牛,正價時段都係$3️⃣2️⃣8️⃣,想再抵食啲,最平$208都食到‼️仲要配埋自助火鍋配料吧、特色飲品,無限供應肉類,晚市放題食足120分鐘🥰位置寬闊,有獨立空間,推介🌸🌟牛大人紅燒牛骨鍋湯底有10款可以揀。小編揀咗紅燒牛骨,它用上牛腿骨先燒後燉而成,好香濃湯頭好清澈,撇走晒浮沫🥹配料有紅棗、八角、肉鬼枝和香葉,熱量較低,係唔錯嘅選擇😙🌟澳洲極上和牛 $328最貴但最高質既享受😎每人送上兩粒澳洲M9和牛牛丸,好juicy,牛味好濃郁😋仲有下面高質肉類和配料,得呢個餐先有架🤤✨美國黑牛腿肉✨黑松露海鮮漿✨牛胸爽✨澳洲和牛M5牛肩卷✨安格斯牛小排✨手切封門柳✨安格斯一口牛肉粒🌟仲有台灣直送漿類、餃子類、炸物類、海鮮類、小食和菜,特飲區仲有黑糖珍珠鮮奶、洛神花、冷泡茶等好多款🥹小編仲揀左杯芭樂鹽小麥($68)小麥啤,好清新夠冰凍,好飲🫶🏻
🎪 牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心)
旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫

✨安格斯牛小排
✨手切封門柳
✨安格斯一口牛肉粒

2023-07-09 71 浏览
同屋企人去左牛大人慶祝生日,任飲任食120分鐘澳洲極上和牛吃到飽 $328/一位呢個餐除左可以叫哂所有款式既牛之外,重包左免費澳州和牛牛丸(每人2粒),鍾意食牛既朋友叫呢個餐就最抵食牛肉包括澳洲和牛M5 牛肩卷、手切封門柳、安格斯牛小排等,牛味濃厚,厚薄適中湯底方面叫左台中蒜頭雞鍋原粒蒜頭熬製,豐富的蒜骨香味,肉鮮嫩,雞湯味濃厚自助區有火鍋配料可以拎,而肉類、小食、海鮮就需要用Qr code落單,送餐速度同收空碟速度都好快,值得一讚沙白、海蝦新鮮鮮甜,肉質爽口小食,鹽酥雞、梅甘酥脆薯、台灣腸等,應有盡有干貝鮮魚漿、黑松露海鮮漿、章魚珍珠漿,三款手打膠用料十足,有驚喜飲品方面,冷泡茶、可樂、紙包飲品,想養生啲重有桂圓紅棗茶同黑糖薑母茶揀屋企人想飲啤酒,所以就叫左佢地今期台灣直送既:芭樂鹽小麥 $68味道清爽,岩哂打邊爐飲食到最後每人會有一款甜品,揀左Häagen-Dazs同MÖVENPICK雪糕
同屋企人去左牛大人慶祝生日,任飲任食120分鐘

澳洲極上和牛吃到飽 $328/一位

湯底方面叫左台中蒜頭雞鍋
原粒蒜頭熬製,豐富的蒜骨香味,肉鮮嫩,雞湯味濃厚

沙白、海蝦新鮮鮮甜,肉質爽口

小食,鹽酥雞、梅甘酥脆薯、台灣腸等,應有盡有

味道清爽,岩哂打邊爐飲

2023-07-09 52 浏览
早兩日同事約去我最愛嘅牛大人食火鍋放題。我地4個人揀左$328極上和牛吃到飽套餐,可以任飲任食120分鐘。湯底揀左台中蒜頭雞鍋,配料十足,湯底濃郁,適合各人口味。見到有台灣直送芭樂鹽小麥啤酒,用上珊瑚礁鹽,入口都幾滑幾爽。套餐會配澳州和牛牛丸,口感爽彈多汁。任食火鍋一定要點大量牛肉,有美國PRIME極級肩里肌、安格斯特選牛板腱、美國黑牛後腿肉、澳洲和牛M5 牛肩卷、手切封門柳,總有一款岩你。除左食牛肉,鮮甜海蝦和新鮮沙白都唔可以錯過,件件新鮮清甜。多人一齊食嘅好處就係可以食多d不同嘅食物,干貝鮮魚漿、黑松露海鮮漿和章魚珍珠漿都比我想像中好食。係牛大人食火鍋,又點少得私房鴨血和水蓮,真係食極都唔厭。除左QR Code落單,外面都有大量丸類、蔬菜類、飲品俾大家去揀,我就拎左粟米、皇帝菜、南瓜、萵筍減減食牛肉的油膩感。
早兩日同事約去我最愛嘅牛大人食火鍋放題

湯底揀左台中蒜頭雞鍋,配料十足,湯底濃郁,適合各人口味。

套餐會配澳州和牛牛丸,口感爽彈多汁。

除左食牛肉,鮮甜海蝦和新鮮沙白都唔可以錯過,件件新鮮清甜。

係牛大人食火鍋,又點少得私房鴨血和水蓮,真係食極都唔厭。

2023-07-04 1103 浏览
❤️任飲任食可以吃到飽打邊爐一定揀牛大人,食過幾次都冇試過漏單,120分鐘絕對可以食到捧住肚腩離場😋 ❣️旺角呢間分店 開響荷李活商業中心地庫,地方夠大又舒適,最正吾使等Lift,非常方便😊👍 ❤️夏天揀番個台灣鳳梨雞鍋,由台灣鳳梨配搭苦瓜再加上土雞腿,熬出黎湯底清甜帶點回甘味。 ❤️用scan QR code落單,叫肉類、海鮮、小食同特飲等,方便又快捷,台灣小食鹽酥雞、小香腸、魚香皮蛋豆腐😍❣️蔬菜要必點台灣空運水蓮,吾係度度有得食,朋友就係專登黎食👍😋❣️肉類首選極上和牛吃到飽澳洲和牛M5牛肩卷 ,肉味濃郁又腍嫩😋👍❣️魚類脆肉鯇,咬落爽脆😍 ❤️ 澳洲極上和牛吃到飽套餐可以食盡每一款牛,除左澳洲和牛牛肩卷外,美國SRF黑牛後腿肉、安格斯牛小排、手切封門柳、一口牛肉粒,仲有上腹牛五花、牛板鍵、美國Prime 極級肩里肌,呢個餐已包左每人兩粒澳洲M9和牛牛丸, 爽口彈牙,牛味濃郁😍😋 ❣️食物自助區~乜都可以拎d又吾怕眼闊肚窄浪費😊😍 ❣️蔬菜類:皇帝菜、蜂巢豆腐、粟米、黑木耳、油麥菜、萵筍、金菇、蕃茄、南瓜、蘿蔔、雞髀菇..😋

❣️丸子類:牛丸、沙律海鮮丸、海膽包、香菇貢丸、魚腐、竹炭海鮮丸…😋 ❣️醬

❣️魚類脆肉鯇,咬落爽脆😍

❣️食物自助區~乜都可以拎d又吾怕眼闊肚窄浪費😊😍

❣️醬油區都勁多選擇,脆炸響鈴、仲有新竹米粉、王子麵,佢肉燥飯好有台灣風味,仲有養生熱紅棗茶、薑母茶😊

❣️飲品方面~食過甘多放題牛大人選擇最多,尤其自家製冷泡茶如桂花烏龍、洛神花茶、涼粉爽、汽水,另外特飲嘅檸檬柑桔打邊爐消膩解渴健康之選😊

❣️手工啤~芭樂鹽小麥,味道清香, 帶有果酸味道,搭配火鍋解膩😊

❣️最後埋單一人揀一款甜品 雪糕或仙草凍,食足兩個鐘, 好滿足😊
2023-07-03
  • 澳洲M9和牛牛丸