2019-12-02
性價比高的台灣火鍋放題今日同朋友去旺角食飯經過瓊華樓下見到一間新開嘅火鍋店而見天氣亦開始冇咁熱就入去試下。入到去見到裝修環境唔錯,地方大同埋清潔,同一般嘅火鍋放題店好唔同。 店員安排咗我哋兩個人坐卡位非常闊落。坐低之後叫咗一個佢哋推介嘅牛大人 紅燒牛骨鍋同埋牛大人秘方麻辣鍋,跟住選擇咗特級安格斯套餐,已經包餐單上多款食物好似有安格斯牛肉,西班牙豬梅肉片,台灣鱸魚片,各款魚滑同多款海鮮等等。呢度幾特別同新穎之處係佢哋用QR code嚟落單,scan咗QRcode之後 有有好多唔同嘅選擇畀你揀。另外仲可以自己出去選擇其他嘅配料,當中亦都有好多台灣直送嘅美食好似大黑輪,鯛魚片,竹輪海鮮丸,乳酪蛋等等。仲有滷肉飯揀添。飲品方面,除咗普通嘅汽水之外亦都有好多台灣嘅飲品例如柑桔椰果,冬瓜茶同埋 自家製嘅冷泡茶好似菊花普洱 同洛神花茶。 如果like佢哋facebook page或者ig 仲會送一杯黑糖珍珠奶茶。到埋單嘅時候每人會送一杯movenpick嘅雪糕。最後埋單都係每人228加一 性價比超高。 環境亦坐得非常舒服值得一試。