天氣咁凍,朋友仔約食飯,首選一定係打邊爐!嗱嗱臨上網book位食牛大人。嚟到牛大人必定係食澳洲牛肩卷套餐!累積咗多次經驗之後,每次都係轉攻澳洲和牛!值得一讚,就係佢哋送每人兩粒M5和牛牛丸,非常彈牙,兼夾Juicy,冇得彈!之前食牛大人都係配珍珠奶茶,今日見到強波酸啤🍺 Jumbo Sour獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌嘅啤酒,又難得冇揸車,即刻叫返兩杯嚟嘆下!另外想重點讚吓個雪糕!今次口味超特別,係紅絲絨芝士蛋糕!時間過得快,120分鐘話咁快就完,相信好快又忍唔住要再去食㗎啦🤣👋🏻

另外想重點讚吓個雪糕!今次口味超特別,係紅絲絨芝士蛋糕!

今日同好耐冇見既朋友嚟牛大人火鍋,以為冇咁多人,點知都大排長龍😂成日食辣湯底嘅我,轉下口味試吓牛骨湯,開頭食唔到有咩味道,但係之後一路煲,啲配料調落去都有牛香味🤘🏻🤘🏻揀咗最貴嘅和牛海鮮餐,因為係最好食嘅爆汁牛丸,每人兩粒,我爭啲食咗我個friend嗰兩粒。跟住叫要加錢😫😫仲有我瘋狂點嘅都係牛小排同m5牛肩卷,唔厚唔薄小小脂肪掂🫣,蝦🦐就食吾咁多5隻咋,因為俾黑糖珍珠鮮奶佔左位😂讚好社交平台就有,我哋一嘢就飲咗半杯,我個friend就瘋狂叫水蓮,叫咗4份,雖然佢都係比一個人嘅份量但前後食都有6份哈哈。同埋出邊配菜既料都好吸引,王子面都食咗兩包,蟹柳就唔使講個個都會嘅夾既野,我就夾咗炸芋頭萵筍同生菜。 同埋我平時最鍾意飲嘅菊花普洱,而家轉左大紅袍茶,我以為會好濃玩豬都好解膩🥰甜品都吾cheap嫁,係高級吾會死甜朱古力雪糕🍦,我fd揀hegaa-daz ,最尾我fd 話同我食回到本🤭我就話佢係性價比最高既火鍋鋪!!
蝦🦐就食吾咁多5隻咋,因為俾黑糖珍珠鮮奶佔左位😂

2022-12-26 54 浏览
book左7點2位,6點55分到達,結果去到要求排隊,但條隊已經排到地下東亞櫃員機個到。咁其實同walk in有咩分別?我book得7點,就預左7點可以入座食,既然你地book位都要排嘅咁就唔好俾人book位啦預好曬d時間,我book7點排隊排到9點先有得食咁book位嘅意義係邊到?麻煩貴 公司搞清楚book位同walk-in嘅分別再做生意
吃到飽的台式火鍋牛大人🍲✨我已經是第n次的回頭客了🤭🌸 澳洲極上和牛套餐這次點了這款和牛套餐,湯底就選了牛夫人秘方麻辣鍋 + 台中蒜頭雞鍋 (鴛鴦鍋) 有辣有不辣💕火鍋配料方面,因為點了和牛套餐,一坐下就先每位送了澳洲M9和牛牛丸2顆💕愛吃牛的朋友選了這個套餐可以無限添加多款牛肉如牛胸爽(期間限定)、SRF美國黑牛後腿肉、澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、美國prime極級肩里肌等等!真的每款都值得一試🥰 肉類還有西班牙豬梅肉片、紐西蘭羊肉卷、花雕酒雞件之類,提供多款選擇💓其他配料還有鴨血、蟹籽墨汁漿、黑松露海鮮漿、蝦、蜆❤️餐廳內還有半自助可以隨意選擇牛栢葉、玉米、各類菜等等💗火鍋後每位可選一款雪糕甜品作餐後甜點🤭❤️
吃到飽的台式火鍋牛大人🍲✨我已經是第n次的回頭客了🤭

• 安格斯牛小排
  • 章魚珍珠漿
  • 和牛
2022-12-16 73 浏览
打邊爐之選一定係牛大人。牛肉質素保證,好味又任食! 每次都一定揀極上和牛吃到飽!晚市真係好多人,排哂隊。好彩一早book左位~坐低揀湯底,揀咗鳳梨雞鍋。個鍋有大大隻雞,好足料!湯味都幾香! 牛肉主攻安格斯牛小排、澳洲和牛M5 牛肩卷及SRF美國黑牛後腿肉。呢幾款都好好味!牛味香,牛質地又夠滑。encore咗好多次!叫咗強波酸啤Jumbo Sour好好飲!另外叫咗鬼馬老油條、韭菜水餃、手工大黑輪、私房鴨血、即炸午餐肉、爽脆炸魚皮、安格斯一口牛肉粒、手切封門柳等。超級豐富~最後食返杯雪糕~

坐低揀湯底,揀咗鳳梨雞鍋。
叫咗強波酸啤Jumbo Sour好好飲!

超級豐富~最後食返杯雪糕~
2022-12-16 79 浏览
天氣愈來愈凍,啱哂去打邊爐🍲我地又再去幫襯牛大人,因為佢真係性價比高,任飲任食120分鐘,種類夠多而且質素又有保證👍🏻餐廳佔據全層,地方闊落,自助區有多款醬料、蔬菜🥬台灣直送配料等都可以任攞,仲有滷牛肉,配埋白飯🍚就係一個具台灣風味嘅俾滷牛肉飯。🥩澳洲極上和牛吃到飽 $328我地今次選擇左阿嬤養生濃湯,鍋裏面有唔少有養生食材,如紅棗杞子等,可以保保身。我地嗰餐都包括左大部分肉類,包括澳洲和牛M5牛肩卷、SRF 美國黑牛後腿肉、安格斯牛小排、西班牙豬五花片、牛胸爽等,選擇非常多。今次特別推介幾款必點好食又可回本嘅食材俾大家🤩🔸 SRF 美國黑牛後腿肉帶有雪花紋,油花好豐富😋質地比較結實有咬口,又有濃濃嘅牛肉香味,平時岀面賣SRF牛肉仲貴過US prime,一於食多幾碟。🔸 牛胸爽平時比較少地方會有牛胸爽食,佢唔係脂肪,而係胸腔肋骨中間的軟骨部位,食落非常爽口,含豐富的骨膠原,啱晒女士們👭🏽🔸澳洲和牛M5牛肩卷 澳洲和牛唔需要多講,油脂均勻又有牛香,輕輕一燙就已經食得,正呀🤤🔸澳洲M9和牛牛丸跟餐每人贈送2粒,牛味超級香濃,勁彈牙,咬落去仲有肉汁流岀黎,如果可以任叫就好喇😍🔸 台灣手工啤🍺

🥩澳洲極上和牛吃到飽 $328

🔸 SRF 美國黑牛後腿肉

🔸 牛胸爽

🔸澳洲和牛M5牛肩卷

🔸澳洲M9和牛牛丸

🔸 台灣手工啤🍺《酉鬼啤酒》$68
今次推介嘅係「強波酸啤」,佢屬於「酸啤酒 Sour Beer」,帶有豐富果酸香氣,整體感覺輕盈,酸爽感十足,可以幫手解膩,仲即刻Refresh哂!

🔸其他飲品方面,可以去雪櫃自取,有大量汽水🥤選擇,仲有一系列牛大人自家製冷泡茶,仲有台灣特飲珍珠奶茶、冬瓜茶等。

🔸 甜品
有Movenpick 又有 Haagen-Dazs🍨呢期仲有限量版紅絲絨芝士蛋糕味雪糕;但👱🏼‍♀️最推介嘅係仙草凍,唔好睇佢細細碗,入面用料十足,仙草好滑嫩,囗感煙韌,加上珍珠、紅豆、果仁、椰果等,口感層次豐富,為呢餐畫上圓滿嘅句號。

總的來說,牛大人真係值得再encore,食物同飲品款式多又齊,而且店員勤力又細心,會主動收碟同加湯,絕對係係同朋友打邊爐敘舊嘅好地方!

#foodie_couple_hk_sm816
2022-12-14 26 浏览
食過牛大人覺得念念不忘,現在即使分店多了也記得要訂位啊!牛大大主打台灣食到飽之外.仲有任飲多款自家製飲品及一些台灣小食等等!套餐選擇有三個價位!今晚選$298套餐鍾意佢咩都可以任點任食!套餐除附送每位兩粒A5和牛丸外亦包含各款牛肉!湯底今晚加錢升級了鴛鴦鍋!一次可以吃到多款牛肉部位與口感!另外仲有一些自家製既滑類!我特別喜歡章魚珍珠漿!漿混合了章魚粒口感彈牙!現場還有其他還有滷牛仔飯、菜類、台灣直送餃、大腸多款不同丸、蟹柳等等都可以按自己喜歡去夾!見到牆上介紹來自台灣酸啤就叫黎試下.與平時飲的啤酒大不同!飲落帶橙及檸檬味酸酸地既啤酒都幾特別!癲復左我對啤酒既感覺!

一次可以吃到多款牛肉部位與口感!
現場還有其他還有滷牛仔飯、菜類、台灣直送餃、大腸
多款不同丸、蟹柳等等都可以按自己喜歡去夾!

2022-12-12 86 浏览
天氣凍咗就好想打邊爐🍲所以即刻book位去牛大人食😍尖沙咀呢間最方便~ 係The one隔離只要早食基本上經常有位☺️但閒日去都爆場啊🥲 PS 小編見到4點開始派walk-in籌📍極上和牛吃到飽 ($328)限時120分鐘⏱所有牛肉都可以叫💋最推介澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯特選牛板腱基本上去到最後只叫呢2款🤣淥幾淥就食得 無根唔韌又重牛味~唔會咬十世都吞唔到hahaha🍴呢個SET每位仲贈送2粒和牛牛丸勁好食爆哂汁👍🏻好似d精華係哂牛丸入面🌈-湯底本身小編叫咗牛骨湯+ 麻辣鍋麻辣1隻辣椒🌶️都好惹味越滾越辣 落蘿蔔、豆卜、牛肉、芋絲最正~湯底唔算油 接受到牛骨湯真係有好大舊牛骨🤣落牛栢葉、丸類、菜類、海鮮都好好食食到最後好似仲有d甜甜地😆-飲品都勁多選擇~可樂、支裝茶(白桃烏龍、桂花烏龍)qrcode落單仲有酸梅汁、冬瓜茶等等~埋單仲會比埋甜品紙揀雪糕🍦成個體驗都唔錯😙Staff有禮貌 收碟送餐都好快💨一定會再encore的✨————————————————————味道😋:8/10抵食🥳:7/10環境🥂:8/10
天氣凍咗就好想打邊爐🍲
所以即刻book位去牛大人食😍
尖沙咀呢間最方便~ 係The one隔離
只要早食基本上經常有位☺️
但閒日去都爆場啊🥲
PS 小編見到4點開始派walk-in籌

📍極上和牛吃到飽 ($328)
限時120分鐘⏱所有牛肉都可以叫💋
最推介澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯特選牛板腱
基本上去到最後只叫呢2款🤣
淥幾淥就食得 無根唔韌又重牛味~
唔會咬十世都吞唔到hahaha🍴
呢個SET每位仲贈送2粒和牛牛丸
勁好食爆哂汁👍🏻好似d精華係哂牛丸入面🌈
湯底本身小編叫咗牛骨湯+ 麻辣鍋
麻辣1隻辣椒🌶️都好惹味
越滾越辣 落蘿蔔、豆卜、牛肉、芋絲最正~
湯底唔算油 接受到
牛骨湯真係有好大舊牛骨🤣
落牛栢葉、丸類、菜類、海鮮都好好食
食到最後好似仲有d甜甜地😆
飲品都勁多選擇~
可樂、支裝茶(白桃烏龍、桂花烏龍)
qrcode落單仲有酸梅汁、冬瓜茶等等~
埋單仲會比埋甜品紙揀雪糕🍦
味道😋:8/10
抵食🥳:7/10
環境🥂:8/10
2022-12-12 70 浏览
牛大人聽就聽得多啦🤣但就一直都冇去試過😂今次同朋友係尖沙咀附近打邊爐,終於有機會俾我試到佢啦!澳洲極上和牛套餐($328/位)難得去食,就梗係要食最好㗎啦🤭今次我哋就揀左澳洲極上和牛呢個套餐黎試😜有得任食和牛同唔同嘅小食,真心好抵😘同埋呢個level嘅set仲每人送兩粒澳洲M9和牛牛丸🤤佢嘅牛丸真係好夠彈牙,牛味真係好濃,超級正至於肉類同小食佢真心有好多野揀😍淨係肉就已經有成十幾款可以俾你選擇😘其中左安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷同安格斯特選牛板腱就係我最推薦嘅🤭牛小排就油脂較多,食落嫩得黎又夠香🤤牛肩卷同牛板腱油脂分布平均,食落雖然冇咁嫩但牛味都好濃,超級正!佢漿類嘅選擇就真係一啲都唔少,我就試左佢嘅干貝鮮魚漿、蟹籽墨汁漿、澎湖花枝漿同黑松露海鮮漿😌佢哋款款都好食,食落幾夠鮮味又幾夠彈牙,啱晒打邊爐😘而佢其他嘅火鍋配料真心有好多揀,既可以落單又可以出去自己拎,真係好豐富👍🏻我哋就叫左鴨血、沙白、炸魚皮、老油條、台式蝦餃等,同拎左各式嘅菜類同丸類,真係淨係食配料,都可以好滿足至於小食,我哋就揀咗佢哋嘅鹽酥雞、糖醋甜不辣、梅甘酥脆薯同真豬小香腸,佢樣樣都好好食,尤其係甜不辣同脆薯,真心

澳洲極上和牛套餐($328/位)

至於小食,我哋就揀咗佢哋嘅鹽酥雞、糖醋甜不辣、梅甘酥脆薯同真豬小香腸,佢樣樣都好好食,尤其係甜不辣同脆薯,真心推薦大家去試🤭另外,佢哋都有唔少嘢飲可以揀🤭最多推薦大家去試冷泡茶,佢哋茶味都好濃郁,飲落解膩消滯😍最後食埋個Häagen-Dazs同movenpick,真心滿足又好飽

牛大人😋 嘅💰性價比十分之高,呢度全層地方勁大🤩,自助區有多款菜菇🍄丸同埋台灣直送火鍋🍲配料,而且仲有有滷牛肉🐂同埋白飯🍚俾你自製台式滷牛肉飯,台灣風味十足。醬料區有多款🥰醬料,仲有🍜麵食、響鈴🔔,至於飲品呢度極其豐富,除咗❄️雪櫃入邊嘅超多款🧃飲品🥤同自家製冷泡茶🫖之外仲有多款🍹特飲添,其中我就最鍾意❤️佢哋嘅冬瓜茶!呢度有多款即食台式小食🤤,其中我比較喜歡🐟魚香皮蛋🥚豆腐,特別係佢上面有不少🪵木魚乾片,好香好好味👍。另外士林鹽酥雞🐓同埋糖醋甜不辣😆亦都唔錯,充滿台灣風味🥰。紅燒🔥牛骨鍋湯底有好大舊牛骨🦴同埋桂圓,感覺幾養生🥰。我哋揀嘅極上和牛🐂吃到飽套餐主打🇦🇺澳洲🏯和牛M5牛肩卷😍,油脂均勻又豐富🤤,食起上嚟有和牛香味😋,可以任食😂真係好正!另外SRF美國🇺🇸黑牛後腿肉嘅質地比較💪結實有咬口,但亦都好腍牛肉味濃👍,牛胸爽係一般放題比較🤩少有嘅部位,入口好滑溜帶少少🤏爽口感,係我心水之一!另外佢哋嘅手切🔪封門柳亦都唔錯,厚切有咬口🥰,入口牛肉味好濃好香。除咗牛肉🐂之外,呢度仲有多款🐟海鮮配料供應🤤,新鮮有水準👍。呢度另一個特色就係有多款🤩台灣風味餃🥟,例如瓜仔雞水餃🥟、台式蝦餃、福建燕

呢度另一個特色就係有多款🤩台灣風味餃🥟,例如瓜仔雞水餃🥟、台式蝦餃、福建燕餃同埋台式🍳蛋餃等等,各有風味大家記得😋試吓!

佢哋仲有好多款🤤特色海鮮/豬肉漿供應😍,我就最鐘意黑松露🍄海鮮漿,入口帶濃濃黑松露香味得來又有🌊海洋氣息🥰。

另外章魚🐙珍珠漿同埋蟹籽🦑墨汁漿亦都係我覺得唔可以😎錯過嘅!

呢度🧆食物款式🤩真係好多完化,質素亦都好唔錯👍,性價比💰十分之高!

最後仲有每人一個🍨甜品,有 Mövenpick 又有 Häagen-Dazs,呢期仲有限量版紅絲絨🧀芝士蛋糕🍰味雪糕添,勁正!除咗雪糕🍨之外仲可以揀仙草凍🍮,牛大人絕對係值得我♾無限 encore 😋嘅火鍋放題店!
2022-12-10 2070 浏览
天氣轉涼又係時候打邊爐啦🤗我地一家人最鍾意就係食牛肉🐮牛大人真係不二之選120分鐘任食配搭😋任食精選嫩牛+任食60款火鍋配料 $208😋任食美國特級安格斯+任食60款火鍋配料 $248😋任食澳洲極上和牛+送M9和牛牛丸+任食60款火鍋配料 $288今次揀咗食左任食澳洲極上和牛🤗套餐附送M9和牛牛丸超級Juice🤤每人兩粒真係唔夠喉🥹牛肉我地最鍾意M5牛肩卷😍食落夠嫩滑牛味較濃😊鴨血加入麻辣湯真係好美味又嫩又滑😋仲可以無限Refill真心正🤩任食火鍋配料選擇非常多😊包括台灣直送丸類、餃類🥟菇菜類🍄海鮮類🦐肉類及特式麵類等等😎特別推薦嘅係水蓮🥬食落爽口帶甜😊芋頭貢丸外邊彈牙入面既芋頭好香又棉密🤩墨汁墨魚漿濃味彈牙!飲品任飲有汽水🥤台灣冬瓜茶、仲有自家製茶類等!另外適逢世界盃另點生啤仲有買二送一優惠🍻即刻叫左杯強波酸啤試下😂一啖飲落帶酸味味味道😊夠凍好清爽😎最後還有Haggan Dazs雪糕做甜品🥰

120分鐘任食配搭
😋任食精選嫩牛+任食60款火鍋配料 $208
😋任食美國特級安格斯+任食60款火鍋配料 $248

任食火鍋配料選擇非常多😊
包括台灣直送丸類、餃類🥟菇菜類🍄海鮮類🦐肉類及
特式麵類等等😎

飲品任飲有汽水🥤台灣冬瓜茶、仲有自家製茶類等!

• 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 鴨血
2022-12-07 71 浏览
每次去到牛大人,💗都好鍾意佢嘅私房鴨血!因為好多食材都係由臺灣直送,🇭🇰嚟到香港都可以保持住正宗嘅風味~而且記得叫佢哋嘅🌶秘製麻辣火鍋,🥢麻辣湯頭,滾燙之餘香氣瀰漫,😉味道溫潤不嗆。配上鴨血,🍜食起身少少甜中,更帶有鹹味。吸收咗濃郁嘅麻辣湯汁之後,👏超級好味。夾起身,飽滿多汁,✨好似食緊啫哩嘅感覺,非常嫩滑。嚟食放題,同樣唔可以錯過佢哋嘅澳洲和牛🐮可以一大盤咁叫,🥩非常之新鮮,食得過癮!

2022-12-06 68 浏览
第一次試呢款花蓮扁食,🥟Huallen wonton口感係手工小雲吞,質感會比機器更加細緻可口。而且皮薄,🍜掛汁之餘口感柔滑。手打旗魚漿,🥠Swordfish Paste手打特別有筋道,食落去好彈牙,而且唔會有骨,食得更加方便。手工川丸子🥢Handmade Talwanese Meatball,個名聽羅已經好得意,🍢肉丸食落去,無渣清甜。未到台灣☺️都有Authentic Taiwanese Dishes~🍤

2022-12-05 77 浏览
自從我食過「牛大人台灣火鍋食到飽」任食火鍋放題後,真係會上癮的,佢性價比真係好高,同埋佢好多食材或飲品都係台灣直送,令到我地去唔到台灣食台灣美食都可以去下牛大人食下台式火鍋🍲止下癮。今次果湯底我係選左「阿嬤養生濃湯鍋」,而牛肉我就選左「澳洲極上和牛」,牛肉質素一如以往都係咁鬼正,油花分布平均牛肉味濃。而最鐘意係佢每枱都會送和牛牛丸,呢個牛丸真係好有牛味之外重係好爽口。而家大家只需like 牛大人 社交平台專頁就獲贈黑糖珍珠奶茶一杯而我推薦大家來到一定要試下滷牛肉飯真係好正,我每次來親都必食。

2022-12-04 81 浏览
天文台話星期五晚跌到13度,天氣咁凍就最啱打邊爐😌男朋友做左會員,咁啱可以免費轉鴛鴦鍋,一開始就睇中左個期間限定嘅酸辣蕃茄湯,食肉落濃味湯一流;因為我唔食得辣(少辣ok), 另一個湯就叫左個養生湯,清甜好味😋落單第一round 都已經叫左好多滑、牛/豬、羊,又叫左啲小食,差唔多樣樣都試左一碟,已經好飽,所以本身諗住係出面夾菜、響鈴、粟米都打消左呢個念頭,食埋個甜品就已經好夠上菜都好快,staff見你有隻吉碟又九秒九拎走隻碟,定時又幫你加湯,服務都唔錯坐位都算闊落,可能我地2個人🤭整體感覺都唔錯,下次open rice book到啱時間會再黎😋
天文台話星期五晚跌到13度,天氣咁凍就最啱打邊爐😌

坐位都算闊落,可能我地2個人🤭