早在一年多前試過當時新開的牛品,評價甚高,在台式吃到飽火鍋中簡直是秒殺印象中的牛XX,今次lunch食超抵,竟然$128就可以食到半自助台式火鍋套餐,包含三款肉類,和任食的配料,自助區仲有前菜青瓜小食、滷水雞翼尖,老火湯、台式滷肉飯 最重要是牛肉質素也是非常好,我最喜歡的是加拿大頂級牛板鍵,封門牛的肉味超濃,厚薄程度剛剛好,不要以為不足夠,我們最後仲食淨幾片肉,量很足!自助配料都是在雪櫃自取,選擇非常多應有盡有,台灣直送蔬菜、菇菌類全部都有,台灣包心貢丸,超多汁好食其他食物推薦甜品方面,最正係有自助甜品,可以自己整返碗五星級芋圓,配料仲非常豐富,首選寒天低卡好味,紅豆、仙草凍、芋圓、綠茶果凍,仲可以加上煉奶,平時出去食都要$50,另外仲食咗維記烏龍茶口味雪糕,茶味幾香好食,我直接將個雪糕倒落去個碗度,再撈埋芋圓勁好食飲品自助區有自家製嘅樽裝白桃烏龍、桂花烏龍外,亦有提供各款罐裝飲品,我主要都係飲無糖茶,朋友就加咗錢,試咗同樓下合作嘅春陽茶飲,佢就話味道都唔錯服務態度方面,因為全自助 ,用QR code落單,好少同店員有接觸 雖然佢哋比較忙,但係我覺得態度係OK,座位方面坐卡位超正,下次

其他食物推薦

飲品自助區有自家製嘅樽裝白桃烏

服務態度方面,因為全自助 ,用QR code落單,好少同店員有接觸 雖然佢哋比較忙,但係我覺得態度係OK,座位方面坐卡位超正,下次過嚟想試吓夜晚嘅套餐

—————————————————

牛品台式火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀樂道32-34號1樓

• 飲品
  • 滷水雞翼尖
  • 老火湯
  • 自助甜品
喺尖沙咀想過下口癮食火鍋,發現呢個牛品午市定食套餐~價錢最平都只係$128/60分鐘,如果想食得輕鬆啲唔使咁趕,揀75分鐘價錢都只係$148,性價比認真高🤩牛品嘅火鍋湯底非常豐富,多達十款選擇,更有特色台式湯底😍而且提供不少台式小食:滷水蘿蔔、蒜泥拍青瓜、雞翼尖等,仲有肉燥同白飯任裝🤣飲品款式有自家冷泡茶,更有甜品吧DIY芋圓糖水~入座時選擇套餐同湯底,就可以打返個台式邊爐!🥢75分鐘午市定食套餐 ($148)🍲湯底 - 牛品麻辣鍋牛品麻辣鍋賣點一定係台灣直送嘅麻辣鴨血😍鴨血吸盡麻辣精華,食落好Q彈,口感一流!不過呢個湯底揀小辣都幾辣下,唔係太食得辣嘅要留意🙈🥩肉類每人任選三款,兩個人總共揀咗五款,分別係▷ 美國特級牛小排 x2▷ 美國頂級牛肩胛肉▷ 加拿大頂級牛板腱▷ 新西蘭羊卷肉▷ 海鮮拼盤肉類當中,美國特級牛小排同美國頂級牛肩胛肉最重牛味,而且口感軟嫩,肉質食落一啲都唔韌~呢個價錢食到如此質素嘅牛,性價比💯海鮮包括紐西蘭青口、海蝦、沙白,全部都好新鮮,沙白仲幾大粒😍🥬自助食品區供應大量丸類、蔬菜、麵類及熟食,種類繁多😍如果你都係嗌麻辣鴨血鍋,強烈建議拎王子麵!麵條配湯底一齊食,掛

🥢75分鐘午市定食套餐 ($148)

🍲湯底 - 牛品麻辣鍋
牛品麻辣鍋賣點一定係台灣直送嘅麻辣鴨血😍
美國頂級肩胛肉

🥩肉類
每人任選三款,兩個人總共揀咗五款,分別係
▷ 美國特級牛小排 x2
▷ 美國頂級牛肩胛肉
▷ 加拿大頂級牛板腱
▷ 新西蘭羊卷肉
▷ 海鮮拼盤
海鮮

🥬自助食品區
供應大量丸類、蔬菜、麵類及熟食,種類繁多😍如果你都係嗌麻辣鴨血鍋,強烈建議拎王子麵!麵條配湯底一齊食,掛汁一流,再加舊鴨血超正🤤👍🏻唔覺意就食咗兩個麵😂
飲品

🥤飲品區
選擇都非常豐富,除咗各式罐裝飲品外,仲有自家製嘅各款茶飲,食火鍋消滯就啱哂~

🍨甜品
甜品區有牛品自家烏龍茶雪糕,另外最吸引嘅係台式甜品吧!可以自由選擇配料mix and match,自制芋圓仙草甜品😆芋圓好煙韌Q彈,仲有其他豐富配料,如寒天、薏仁、紅豆、仙草凍、綠茶愛玉,再淋上糖漿同花奶,一碗有齊自己最愛嘅芋圓糖水就誕生💗

總結:咁豐富埋單每人二百蚊都唔使,好抵食!
美國頂級肩胛肉
海鮮
飲品
週末午餐食乜好,當然要食豪D食飽飽,尖沙嘴牛品,又好味又抵食半自助台式火鍋🍲,一定要好好推薦比大家😋鍋底有幾款,我們點左元氣養生鍋🍲,75分鐘午餐定時,每位$148 食好多野真係好正。定食每人有三款肉可以揀,兩個人就可以試試6款肉,我們揀左美國🇺🇸牛小排,美國🇺🇸封門柳,花雕酒雞🐔件,頂級美國🇺🇸肩胛肉,紐西蘭🇳🇿羊肉卷😋,肉質超好,下火鍋一流,份量也足夠開吃不完了。另外還有熟食,都是我喜歡吃的,有湯(港式明火靚湯),有涼菜,還有台式必吃的胬水口味(雞翅,蘿蔔等),火鍋開始之前就可以自助吃了。蔬菜有好多款式,任食,飲料也是任喝。最後一定要給大家介紹必吃自助的甜品,是台式的芋圓仙草之類,都是自己根據自己喜好撈在一起,一定要加奶甜甜的,真的好好吃,午餐時段能吃這麼多款式,真的好划算,大家一定要試試喔。
2023-10-28
2023-11-09 27 浏览
整體全部環境好乾淨,甚至乎洗手間都乾淨其利。員工同事有禮貌,啲野食都好快到齊。一知道漏單立即跟進處理。食物質素都有唔錯,自助式糖水都好好味。會再來幫襯,都會介紹埋俾其他人識呢度。
整體全部環境好乾淨,甚至乎洗手間都乾淨其利。
員工同事有禮貌,啲野食都好快到齊。
一知道漏單立即跟進處理。
食物質素都有唔錯,自助式糖水都好好味。
會再來幫襯,都會介紹埋俾其他人識呢度。
2023-10-30
庆祝纪念
生日
今日同朋友行街經過見到有台式火鍋,我哋兩個超級鍾意打邊爐🍲嘅人就即刻入去試吓。入到餐廳,見到好熱鬧,差唔多全🈵好彩都仲有一張枱可以俾我哋,so lucky🍀我哋叫咗2️⃣份「75分鐘午市定食套餐」$88/set,可以選擇兩款肉類🥩 同屬牛魔王🐮嘅我哋就點咗「加拿大頂級牛板腱」同「美國牛胸腹」🥩牛肉新鮮,脂肪紋路就像大理石一樣,肉味香濃。湯底都有5️⃣款選擇,有辣🌶️同唔辣,亦提供鴛鴦鍋。我哋點咗小辣嘅「牛品麻辣鍋」及「柴魚昆布鍋」,麻辣鍋香味十足,而且仲有嫩滑鴨血;而昆布鍋出奇地鮮甜,煮蔬菜🥬好正!除咗肉類,牛品嘅自助吧簡直令人眼前一亮🤩多款台灣夜市熟食區小食、甜品吧🍧及飲品🥤免費任飲 (不包括酒精類飲品)我哋可以盡情享用各種火鍋配料同混醬。特別有驚喜嘅係「台灣直送甜品」,包括紅豆、西米、鳳梨椰果、寒天、綠茶愛玉同芋圓等等。我哋仲可以根據個人喜好選擇花奶、糖漿同黑糖來搭配,真係好似喺台灣夜市食甜品一樣😋我同朋友食到超級飽、超級滿意!好開心喺冇特別Plan之下都搵到一間CP值咁高嘅火鍋餐廳!

• 美國頂級肩胛肉
  • 台式小食
  • 甜品
2023-11-06 51 浏览
牛品是位於尖沙咀的一家任食餐廳以精湛的牛肉料理聞名😉尤其以牛扒和牛腩為招牌菜色肉質鮮嫩多汁,風味獨特!.同朋友星期六lunch經過~ 見到75分鐘定量火鍋放題60分鐘午市定食套餐 $88/位 炸😆甜品吧及飲品仲要免費任飲😃肉類每人可以揀兩款,其餘丸類、蔬菜類、麵食、小食、雪糕、芋圓都係任食😍.肉類揀左牛板腱、牛胸腹、花雕雞件,牛板腱肉味較濃,牛胸腹油脂味較香、雞夠滑,份量唔算少~ 定量都夠食☺️ 仲可以自製芋圓糖水,幾特別,全部配料都幾好食😆😆.餐廳的服務態度和環境舒適~使用餐體驗更加完美💜
牛品是位於尖沙咀的一家任食餐廳
以精湛的牛肉料理聞名😉
尤其以牛扒和牛腩為招牌菜色
肉質鮮嫩多汁,風味獨特!
同朋友星期六lunch經過~
見到75分鐘定量火鍋放題
60分鐘午市定食套餐 $88/位 炸😆
甜品吧及飲品仲要免費任飲😃
餐廳的服務態度和環境舒適~
使用餐體驗更加完美💜
✰小朋友最喜歡火鍋放題,今次選擇了120分鐘台式吃到飽套餐,除了有各式牛肉,海鮮等,最特別這裏台式食品選擇多。每個套餐另加送雪蟹和春陽茶事飲品。其中翡翠檸檬綠茶,酸酸甜甜,好合襯火煱。✰在湯底方面,選擇了養生的雲南黑蒜雞湯鍋,很香的黑蒜味道,令配搭一碟嫩雞給我們可自由加入湯底,雞肉嫩滑,令到湯有更香濃雞味。✰日本宮崎A5和牛,牛肉雪花分明,每塊肉汁鮮味,因為都是以薄切,牛肉味濃郁。澳洲M9 肩胛肉,同樣地,鮮美嫩口,肥瘦均勻而不大筋,好嚼口。另有牛脷心托,美國封門柳,美國牛小排,加拿大頂級牛板腱等優質牛肉選擇。✰西班牙栗飼豬梅肉,梅頭豬肉肥瘦分明,韓國統營蠔肉,雖然size 不大,但鮮美。特色地道小食,平日較為少見的宜蘭小吃,蘭陽糕渣外脆內暖和米血糕,用上雞鴨豬血製作,很香口。✰炸地瓜丸香脆可口,粒粒金黃色,外脆內暖。牛品牛三寶,包括有牛肚牛筋和牛腩,點一份剛好一人吃。✰這裏的台式甜品豐富,有各種芋圓選擇,有鳳梨椰果、寒天、綠茶愛玉,西米,是平日較為少見的甜吃。這裏還有自家製冷泡茶,如桂花烏龍茶,洛神花茶,有多款味道選擇。

2023-10-25
  • 台式小食
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷 牛品台式火鍋 (尖沙咀)💁🏻牛殿品 120分鐘晚市吃到飽19:00-22:30入座 $589有以下新穎湯底:北投魷魚螺肉蒜鍋 及 雲林黑蒜雞湯鍋今次揀左雲林黑蒜雞湯,濃濃既雞湯味加埋雞肉落去更加濃,雞肉仲好滑添,同配料融為一體,食住增強免疫力😋😋套餐附送長腳蟹🦀,同手搖飲品一杯長腳蟹大大件,肉質鮮甜,勁新鮮仲有仲有任食既宮崎縣A5和牛,油脂分布得好均勻,油花又密又平均,一食落口有種即溶既口感,配埋湯底激正推薦以下菜式:水蓮菜、韓國统營蠔肉、蛋餃、甜不辣、皮蛋豆腐場內唔止飲品任飲,仲有甜品吧,可以自由配搭想食既甜品,食埋甜品就可以攬住肚仔閃人是否推薦↩️?✅ys, 湯底食完唔會口乾,肉類同所有食品都好新鮮,店員有禮貌又主動加湯,超抵讚啊
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷 牛品台式火鍋 (尖沙咀)

💁🏻牛殿品 120分鐘晚市吃到飽
19:00-22:30入座 $589

有以下新穎湯底:北投魷魚螺肉蒜鍋 及 雲林黑蒜雞湯鍋

套餐附送長腳蟹🦀,同手搖飲品一杯
長腳蟹大大件,肉質鮮甜,勁新鮮

推薦以下菜式:水蓮菜、韓國统營蠔肉、蛋餃、甜不辣、皮蛋豆腐

是否推薦↩️?
  • 雲林黑蒜雞湯鍋
  • 長腳蟹
  • 宮崎縣A5和牛
  • 韓國统營蠔肉
  • 甜品吧
2023-10-28 54 浏览
這家餐廳以其新鮮的台式火鍋湯底和地道的台灣風味而聞名,以下是幾款我品嚐過後推薦的火鍋料✨大家可以參考嘗試一下日本宮崎縣 A5和牛 🐂這道餐廳供應的日本宮崎縣A5和牛肉質鮮嫩多汁,油花分佈均勻,每一口都帶來豐富的肉香和口感的享受。推薦必點🥢頂級美國肩胛肉 🥩這款頂級美國肩胛肉肉質豐腴,口感豐富,每一口都帶給您咀嚼的樂趣和肉汁的鮮美。它的口感彈牙十足,肉汁濃郁,絕對是肉食愛好者的最愛之一✨西班牙栗飼豬梅肉 🐖西班牙栗飼豬梅肉以其特殊飼料和飼養方式而聞名,豬肉肥美,肉質鮮嫩多汁💧台灣墨魚仔 🦑這道台灣墨魚仔入口鮮嫩彈牙,帶有淡淡的海鮮香氣,是湯鍋中的美味海鮮選擇。每一口墨魚仔都能帶給您滿滿的鮮美口感🥹✨蜆 🐚蜆的鮮甜滋味令人難以抗拒,肉質鮮嫩彈牙,能為湯鍋增添豐富的口感層次。韓國蠔肉 🦪帶有微妙的海洋風味,口感鮮美,為湯鍋增添了鮮味與豐富的口感。每一口蠔肉都能讓您感受到海洋的鮮甜🌊除了豐富的肉類和海鮮選擇外,他們的台灣火鍋放題還包括各種新鮮的蔬菜、和豆腐等配料。您可以根據自己的喜好和食量隨心所欲地選取食材,打造屬於自己的完美火鍋🍲

日本宮崎縣 A5和牛 🐂

頂級美國肩胛肉 🥩

西班牙栗飼豬梅肉 🐖

台灣墨魚仔 🦑

蜆 🐚

韓國蠔肉 🦪

2023-10-26 45 浏览
上星期六我哋去尖沙咀試咗一間台式火鍋店,餐廳環境寬敞舒適,空間亦好大。價錢不貴仲有自助吧。抵食$120蚊位已經可以享用60分鐘的午市定食套餐。可以在以下肉類件選三款:🌟美國特級牛小排🌟美國頂級牛肩胛肉🌟美國牛胸腹😅加拿大頂級牛板腱👍美國頂級封門柳🌟西班牙栗飼豬五花🌟西班牙栗飼豬梅肉🌟花雕醉雞件🌟新西蘭羊卷肉🌟海鮮拼盤湯底有多個選擇,有辣有唔辣。我哋今次就揀咗柴魚昆布鍋,比較清甜。另外,還有🥘沙茶海鮮鍋🥘牛品麻辣鍋🥘黑蒜黃金鍋🥘紅燒一品鍋🥘元氣養生鍋🥘酸菜白肉鍋🥘剝皮辣椒雞銷另外,仲有自助台灣夜市熟食區,如雞翼尖、牛肚、拍青瓜等風味小食。而自助芋圓甜品吧及飲品都係免費任食任飲,絕對可以食到飽飽。

🌟美國特級牛小排

🥘元氣養生鍋
🥘酸菜白肉鍋
🥘剝皮辣椒雞銷

2023-10-14
位於尖沙咀A1出口步行幾分鐘就到,交通便行。環境方面,就算2人枱都坐得舒服,夠晒闊落。✨120分鐘晚市吃到飽套餐-牛御品$319✨點左個限定新湯底推介: 雲林黑蒜雞湯鍋🍲有成碟鮮雞比你自己放落去煲,奶白色的湯底睇落幾正,煮完食物都好夠味。套餐送雪蟹腳🍴同春陽茶事飲品🍹我揀左老烏梅汁,酸酸甜甜,濃郁的烏梅汁。🥢肉類🥩方面大推:🩵澳洲M9肩胛肉,鮮嫩肉質又有牛味。🩵美國封門柳,比較有口感同牛香。🩵一口和牛,入口軟嫩。其實全部牛都好新鮮,我就比較偏愛以上三種😋。🥢海鮮大推:蝦🦐同蜆,勁甜勁新鮮。小食方面:種類多到不得了🫣,有麻辣鴨血、鹽酥雞、椒鹽蝦、皮蛋豆腐、牛品牛三寶、黃金酥炸魚蛋、炸花枝丸、宜蘭蔥餡餅、台灣香腸、炸地瓜球、台式甜不辣等等。最愛❤️:麻辣鴨血,開胃新鮮又夠味,一個人食左2份🤫。其次係皮蛋豆腐。✨自助甜品吧及飲品免費任飲✨🍧自助甜品吧提供三色芋圓、薏仁、西米、寒天、愛玉、紅豆、紫米及仙草凍,以及黑糖、糖漿及花奶供客人自行混合👍👍👍🍦 Haagen-Dazs雪糕有6款口味的Haagen-Dazs雪糕自取任食,入座時係滿滿的,到食左個幾鐘,焦糖味同草莓味🍓得番個底🥲,整左球完整的藍

✨120分鐘晚市吃到飽套餐-牛御品$319✨

點左個限定新湯底推介: 雲林黑蒜雞湯鍋🍲

套餐送雪蟹腳🍴同春陽茶事飲品🍹
我揀左老烏梅汁,酸酸甜甜,濃郁的烏梅汁。

🥢肉類🥩方面大推:
🩵澳洲M9肩胛肉,鮮嫩肉質又有牛味。
🩵美國封門柳,比較有口感同牛香。
🩵一口和牛,入口軟嫩。
其實全部牛都好新鮮,我就比較偏愛以上三種😋。

🥢海鮮大推:蝦🦐同蜆,勁甜勁新鮮。

✨自助甜品吧及飲品免費任飲✨

🍦 Haagen-Dazs雪糕
有6款口味的Haagen-Dazs雪糕自取任食,入座時係滿滿的,到食左個幾鐘,焦糖味同草莓味🍓得番個底🥲,整左球完整的藍莓味同雲呢嗱味都吾錯😋。

🍹飲品方面,雪櫃有多款自家製無糖茶飲及多款品牌飲品免費任飲,選擇都幾多。

✏️有加一服務費
✏沒有分店

📍 牛品台式火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀樂道32-34號1樓
2023-10-24
秋風起最啱去打邊爐🥳 牛品75分鐘午市火鍋套餐分為$88及$128兩款 (週末+$20),$88套餐每人可選兩款肉類,而$128套餐就再多一款肉類,肉類及湯底選擇亦較多🤓 自助區仲有任食火鍋配料、台式小食、飲品、台式甜品及雪糕🤩 選擇非常豐富,抵食又好味😋 由於想要❤️元氣養生鍋湯底,就揀咗$128套餐😆 開始打邊爐前先飲啖原味湯底,湯底以人蔘紅棗杞子雞熬成,味道甘甜,雞肉留到最後食都滑嫩,人蔘甘而不苦,非常好味又滋補,跟任何食材配搭都好好味🥰 推介👍🏽 定食三款肉類以QR code 下單,2人共點6款肉,肉類一份有兩碟,肉類及海鮮都好好味,唔需要蘸調味料都好夠味😋 當中最鍾意🐐羊卷肉,羊味濃郁又滑嫩😋 海鮮拼盤以一碟盛載,蜆無沙,海蝦鮮甜🦐 牛肉分別點咗🥩牛小排、牛肩胛及封門柳,3款牛肉嘅牛味都好濃郁,個人最鍾意牛小排,牛脂味最濃 🐷豬梅肉係薄切,滾一陣已經熟透😋 自助食物區有燉湯、白飯、各式台灣麵、肉燥、青瓜、雞翼尖等小食火鍋配料有各式丸類、菇及蔬菜,當中最鍾意香芋包心上貢及櫻花蝦片,仲有菠菜放題好開心😋 台式甜品區有🍡三色芋圓、玉露、仙草等配料,仲可以喺雪糕櫃拎雪糕,自製🍧雪糕芋圓
秋風起最啱去打邊爐🥳
元氣養生鍋

美國特級牛小排

台式甜品區有🍡三色芋圓、玉露、仙草等配料,仲可以喺雪糕櫃拎雪糕,自製🍧雪糕芋圓仙草凍,份量及口味自由配搭🤤
牛品雪糕杯有朱古力同烏龍茶味,只試咗烏龍茶味,杯蓋上有雪糕羹,雪糕帶淡淡茶香,唔會好甜🥰

飲品櫃選擇亦非常多,除咗罐裝汽水外,亦有不同口味低糖果茶,十分養生❤️ 要熱飲的話,亦有台灣紅茶及烏龍茶可供選擇

餐廳空間大,環境乾淨衞生,抽風設備良好,唔會煙霧彌漫,座位舒適,值得再去👍🏽 未埋單已經計劃緊再嚟食多次🤣
午餐
元氣養生鍋
美國特級牛小排
今日我地即興去左「牛品台式火鍋」,食75分鐘午市定食套餐,只需$128/位(另加一服務費)成日覺得午市定食唔夠飽同唔夠時間,其實時間非常足夠同埋可以食到超飽。75分鐘午市定食套餐湯底有十款選擇,有辣有唔辣,我地點了元氣養生鍋,濃濃的藥材味。每人可選3款肉類,有9款肉類和一款海鮮拼盤可以選擇,我地點了美國特級牛小排、美國頂級牛肩胛肉、加拿大頂級牛板腱、美國牛胸腹。其中美國特級牛小排脂肪紋路猶如大理石,肉質軟嫩,另外3款肉類亦相當唔錯。除了肉類,自助吧亦有火鍋配料,多款熟食,甜品,飲品可以無限任飲任食。其中最特別有台灣直送甜品,自製台式甜品,材料有紅豆、西米、鳳梨椰果、寒天、綠茶愛玉、芋圓等等,之後可以再自選自己喜愛的花奶、糖漿、黑糖。飲品除了啤酒要收費之外,其他罐裝、自家製茶都可以無限暢飲。

75分鐘午市定食套餐

飲品除了啤酒要收費之外,其他罐裝、自家製茶都可以無限暢飲。
之前介紹過呢間位於尖沙咀嘅牛品台式火鍋🍲,而家頂級牛殿品套餐做緊全新優惠😍🥰,埋位即送加拿大🇨🇦雪蟹腳,嘆埋珍珠奶茶🧋等台式飲品添!記得試埋期間限定北投魷魚🦑螺肉蒜鍋或者雲林黑蒜雞湯湯底!今次就食左呢個牛殿品吃到飽套餐,7點-8點入座為$589/位💓套餐highlight就一定係任食牛脂豐腴嘅日本🗾🇯🇵宮崎A5和牛🐂。澳洲🦘M9肩胛肉、頂級牛板腱同埋牛胸腹一樣各具特色架。😋🤪除咗台灣直送火鍋配料一應俱全,各式台式小食一樣琳琅滿目,鹽酥雞炸地瓜丸款款都係熱辣辣。埋尾睇埋我至愛嘅甜品吧飲品吧,任食任飲 Häagen-Dazs 雪糕🍦、自製仙草芋圓甜點,多款汽水🥤茶飲🫖!抵食又滿足!最後都要讚吓各款肉類同埋火鍋配料仍然保持到水準,用餐環境維持一貫乾淨企理,嚟緊秋風起想嘆任食火鍋嘅你知點揀了。

2023-10-21 32 浏览
今次去尖沙咀行街,附近有間牛品台式火鍋,最吸引人嘅地方係可以任食芋圓甜品。入餐廳需要行上一層樓梯,入去後要先在收銀處點餐,提提大家如果要用會員的優惠要係入座前使用,今次虧了,入座後才發現有會員優惠,優惠卷可以免費轉鴛鴦鍋的。環境闊落,自助區及調味料區集中在場中間,無需行咁遠去拎。牛極品吃到飽套餐配牛品秘製麻辣鍋($259),選個價錢中等,食物選擇唔多。肉質還可以,特別推薦蘭陽糕渣,口感特別,米血糕可能煎過有小小硬。飲品有自家泡茶,無糖桂花烏龍和洛神花,另外仲有其他氣水供應。甜品有芋圓及Häagen-Dazs雪糕,除三色芋圓外,還有愛玉凍、西米、紫米、鳳梨椰果、涼粉等,還可以自選糖水底:花奶、黑糖或糖漿。

環境闊落,自助區及調味料區集中在場中間,無需行咁遠去拎。

2023-10-18
$284.9 (晚餐)