2024-03-22
位於尖沙咀A出口旁的台灣火鍋,朋友推介牛肉質素勁高,而且是任食120分鐘$359!當然立即來試一試!十款湯底,我就選了沙茶海鮮鍋。每枱仲送二隻鮑魚🤩等待食物上黎之前,先遊一個圈,看看自助區、調味料區、飲品區!選擇多多,有台灣直送的食材,丸類大大粒。而最有驚喜的是滷水區,有滷水雞翼尖、滷水豬肚、肉碎等等,勁正!甜品方面,有haagan dazz 四款口味的雪糕,及飄雪綿綿冰,可以喺芋圓吧自由加toppings /雪糕~ 沙茶海鮮湯底👍愈滾愈入味,味道恰到好處~牛肉各款都質素奇高,食得出肉味,亦好鮮嫩!大推特上牛小排、一口和牛、和牛舌!!! 牛舌是勁滑勁爽口的!鴨血都大大塊好入味~海鮮有鮮蝦、魚、蜆、青口,略嫌蜆有沙,其餘也不過不失~丸類正,大粒爽口👍喺樓上嘅牛品台式火鍋嗌牛御品吃到飽套餐 會送春陽茶事指定飲品一杯有四種款式選擇 檸檬蜜烏龍 老烏梅汁 珍珠鮮奶茶 古意冬瓜茶 就算係其他餐都可以用$20價惠價嗌烏梅汁相信大家食台式火鍋都有飲過如果話冬瓜茶係打完邊爐飲嘅 烏梅汁就好適合一路食肉一路飲喇,酸酸甜甜又解膩,係打邊爐嘅最佳拍檔
十款湯底,我就選了沙茶海鮮鍋。每枱仲送二隻鮑魚🤩
沙茶海鮮湯底👍愈滾愈入味,味道恰到好處~
海鮮有鮮蝦、魚、蜆、青口,略嫌蜆有沙,其餘也不過不失~
丸類正,大粒爽口👍
喺樓上嘅牛品台式火鍋嗌牛御品吃到飽套餐