2024-03-06 54 浏览
今日經過尖沙咀見到呢間食台式火鍋,見到有好多特色嘅湯底可能選擇,店員話食晚市牛御品套餐,仲會送春陽茶事嘅台式飲品一杯,所以就入去試吓。我地叫咗牛品一品鍋湯底,個湯勁濃牛味,好香,入面仲有牛肚,牛筋等,幾正,而呢個餐牛嘅款式都幾多,d牛嘅質素都幾高,片片牛肉都有雪花紋,脂肪分佈好均勻,食落好重牛味,好淋滑,呢個餐仲每人送一隻鮑魚,勁大隻,非常新鮮,仲有好多新鮮火鍋配料,例如,新鮮花枝滑,蝦,蜆,餃等,熟食就有好多台式小食,例如鹽酥雞,炸花枝丸等。出面仲有大量火鍋配料,台式熟食區同飲品區,款式都幾多。呢度仲有DIY飄雪綿綿冰,可以喺甜品吧果度加芋圓,愛玉,仙草,雪糕等,我就比較鍾意食芋圓糖水,所以喺甜品吧果度自己整咗碗芋圓,勁正。

出面仲有大量火鍋配料,台式熟食區同飲品區,款式都幾多。