2022-08-31 15 浏览
依間餐廳主要食牛,仲有圍裙提供❤️好貼心,唔怕整污糟🥰是日餐單如下💁🏻‍♀️澳洲M9牛胸肉定食牛肉咪好濃💯唔會好油膩💯厚切牛舌拼牛五花定食牛舌好腍😍😍 牛五花因為薄切都唔會覺得好油膩跟餐有味噌湯,白飯,仲要生菜同蒜片🥰跟餐加配咗兩個小食💁🏻‍♀日式豬軟骨 同白飯食係絕配🅰️和風脆炸豆腐💯推薦💯外脆內軟 都好乾身 唔會好濕桂花果釀四季春芝士奶蓋好清新 好岩夏天同食完肉之後飲🥰菠蘿乳酸都係夏天的飲品🥰清新~店員服務質素好好,開始之前教我地點燒,又會keep住留意,油紙燶咗會幫你更換,或者更換另一個石
依間餐廳主要食牛,仲有圍裙提供❤️好貼心,唔怕整污糟🥰

是日餐單如下💁🏻‍♀️

澳洲M9牛胸肉定食

牛肉咪好濃💯唔會好油膩💯

厚切牛舌拼牛五花定食
牛舌好腍😍😍 牛五花因為薄切都唔會覺得好油膩

跟餐有味噌湯,白飯,仲要生菜同蒜片🥰

跟餐加配咗兩個小食💁🏻‍♀

日式豬軟骨
同白飯食係絕配🅰️

和風脆炸豆腐
💯推薦💯外脆內軟 都好乾身 唔會好濕

桂花果釀四季春芝士奶蓋
好清新 好岩夏天同食完肉之後飲🥰

菠蘿乳酸
都係夏天的飲品🥰清新~

2022-08-31 181 浏览
每次去食非任食嘅燒肉我都會好小心翼翼咁揀餐廳因為好驚俾就俾單點價 食嘅係放題質素嘅肉今次呢間絕對要分享比同我有一樣concern嘅人佢單點嘅價格親民 牛肉質素高 值得推介👍🏻-餐廳好貼心咁為客人供應一次性圍裙員工亦會keep住換牛油紙同教/幫手燒 超好!-🥩日本A4鹿兒島牛肩肉 $198做緊優惠嘅款式之一 由$268變$198真係唔嗌唔得🤣牛肩肉牛味濃郁 油花多得黎又唔會去到漏嘅位每邊輕輕一燒就可以有入口即融感覺🤤-🐮厚切特上牛舌COMBO $128牛舌有兩款 長條型厚切同圓形薄切👅兩款都爽口又唔韌 好味!溫馨提示 員工話牛舌要放邊燒喔😝-嗌石燒單點可以追加飯、烏冬(+$38)或者生菜(+$28)味素飯會連埋溫泉蛋同湯 勁正🍳烏冬方面我估係稻庭烏冬 佢口感偏滑溜 都好值得加!-除咗石燒牛 呢度都有多款日式小食!明太子脆豆腐($42)外脆內多汁 點上明太子醬味道更豐富 芝麻亦增加口感!而炸墨魚咀($48)真係超大粒🤣🤣佢外層香脆可口 食落彈牙有咬口超厚肉🦑😛-食燒肉梗係要飲特飲 我想講其中一個好意外嘅位係呢度嘅飲品款式好似出面嘅手搖店咁😂😂牛匠彩虹水果茶($38)包含多款水果🌈味道天然
每次去食非任食嘅燒肉我都會好小心翼翼咁揀餐廳
因為好驚俾就俾單點價 食嘅係放題質素嘅肉
今次呢間絕對要分享比同我有一樣concern嘅人
佢單點嘅價格親民 牛肉質素高 值得推介👍🏻

餐廳好貼心咁為客人供應一次性圍裙
員工亦會keep住換牛油紙同教/幫手燒 超好!
🥩日本A4鹿兒島牛肩肉 $198
做緊優惠嘅款式之一 由$268變$198真係唔嗌唔得🤣
牛肩肉牛味濃郁 油花多得黎又唔會去到漏嘅位
每邊輕輕一燒就可以有入口即融感覺🤤

🐮厚切特上牛舌COMBO $128
牛舌有兩款 長條型厚切同圓形薄切👅
兩款都爽口又唔韌 好味!
溫馨提示 員工話牛舌要放邊燒喔😝

嗌石燒單點可以追加飯、烏冬(+$38)或者生菜(+$28)
味素飯會連埋溫泉蛋同湯 勁正🍳

烏冬方面我估係稻庭烏冬 佢口感偏滑溜 都好值得加!

除咗石燒牛 呢度都有多款日式小食!
明太子脆豆腐($42)外脆內多汁
點上明太子醬味道更豐富 芝麻亦增加口感!

而炸墨魚咀($48)真係超大粒🤣🤣
佢外層香脆可口 食落彈牙有咬口超厚肉🦑😛

食燒肉梗係要飲特飲 我想講其中一個好意外嘅位係
呢度嘅飲品款式好似出面嘅手搖店咁😂😂
牛匠彩虹水果茶($38)包含多款水果🌈
味道天然得黎食到超多果肉 真心足料!!
而桂花果釀四季春($33)係奶蓋加上果釀
淡淡咸香得黎又飲到清幽嘅桂花香

最後仲送上可愛小西瓜做飯後甜品 滿足🍉😚
#chuchuintsimshatsui—𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗱𝗮𝘆🌿🐮日本A4鹿兒島牛肩肉厚切特上牛舌COMBO嚴選封門柳牛匠彩虹水果茶—身為牛肉lover既我黎到呢間石燒牛肉專門店🐮2個人叫左3份肉🤤🥩—🇯🇵A4和牛牛肩只需要$268✨🌿果斷揀左牛肩 因為比起西冷肉眼油脂比較均勻〰️上碟時已經切左🤤但都見到紋路超靚每邊燒一陣已經油香撲鼻😍入口即化♡厚切特上牛舌COMBO🐮真·厚切有2款: 分別係平時食開一片片另一款係一條條長條形😍我真係第一次見😍😍😍💫職員教我地點樣擺爐側每邊燒1分鐘咁樣就唔會太韌👍🏼食個陣真心嫩 超讚嘆自己技術🤭肉汁比四邊鎖死晒✨✨比一般一片片既牛舌口感更上一層♡封門柳牛味好重🥰💕送飯夾菜都一流👏🏻—水果茶唔會太甜好滿意💫〰️超適合配燒肉解膩♡食完之後仲送左西瓜🍉清清味道 好貼心—職員沿途都有講解下點燒好啲🤭👍🏼亦有定期加火 唔會話由得你自己燒🌸店內環境闊落😍唔會充斥住燒肉味仲有圍裙✨🤭🤭唔驚彈到白色衫連鎖集團以外既燒肉新選擇☁️🫶🏻—💰hkd $689 w/ 10% service charge (2adults💞)📍 Kausumisu G/F, Fook Ki
#chuchuintsimshatsui

店內環境闊落😍唔會充斥住燒肉味
仲有圍裙✨🤭🤭唔驚彈到白色衫
連鎖集團以外既燒肉新選擇☁️🫶🏻

📍 Kausumisu
G/F, Fook Kiu Mansion, 34-36A Cameron Road, Tsim Sha Tsui
🌈🥨welcome to follow my foodie ig @eating.chuchu
2022-08-29
牛匠石燒 (尖沙咀).呢間燒肉啲肉質素好好,個人食得太多野後貴精不貴多,呢啲份量細細地但啲肉真係入口半化.▪️ 牛魔王三重奏▪️$238.三重奏即係鹽燒牛匠特選牛肉,牛肋骨肉,A4和牛肩肉。一上枱會有個脂肪比你,店員點火後預熱3-5mins,上面有張好似牛油紙咁我覺得好好,佢燒極都唔會太overcook,又唔會有啲焦痴係個爐,牛肩肉入口有30%肥肉但勁香半化.▪️味淋雞泡魚乾 ▪️.呢個係我倆食日本野好喜歡食同叫嘅佐酒小食,呢到仲有檸檬汁可以吱,配上七味粉沙律醬,正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).▪️日式野菜醬油湯鳥冬 ▪️.呢到啲主食都好抵食,呢個有埋成碟炒雜菜嘅$88,烏冬係甜豉油湯底,仲有隻生蛋!.▪️桂花果釀四季春(芝士奶蓋)▪️.最令我驚喜係呢到竟然有台式飲品,桂花果配四季春會甜左,加埋芝士奶蓋又鹹鹹地咁.*好貼心我每次食完燒肉都好怕自己好臭,佢有香香噴(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!.📌 牛匠石燒 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
牛匠石燒 (尖沙咀)

▪️ 牛魔王三重奏▪️$238

▪️味淋雞泡魚乾 ▪️

▪️日式野菜醬油湯鳥冬 ▪️

▪️桂花果釀四季春(芝士奶蓋)▪️

📌 牛匠石燒 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-08-28 17 浏览
上星期同朋友食飯,揾到呢間係尖沙咀嘅日本烤肉店,佢地主打石燒牛,見到網上評價好高就黎試下😛從牛肉到熟食都好多選擇,因為唔想諗所以就揀左呢個「精選二人前」$568,入面有好多野食架😍😍🔻🐮🐮🐮牛方面有汁燒牛小排、和牛肩肉拼極上一口牛🤩最好食嘅係汁燒牛小排!肉質好嫩,點上佢嘅秘製醬汁超好食!另外極上一口牛肉質肥美,入口即溶咁,好正😜🔻香煎吞拿魚去黑魚子醬沙律呢個前菜係凍食,食落酸酸甜甜咁,好重柚子味,吞拿魚邊係煎過而且沾左芝麻,再配上黑魚子醬,口感豐富😋🔻日本清酒大蜆粒粒蜆都好大粒好入味,底下有好多菇同洋蔥,味道好夾👍🏼🔻鹽燒大虎蝦(兩隻)隻蝦好大條,啖啖肉而且開左邊,方便客人食😽🔻呢個餐仲會配味素飯/醬油湯烏冬(兩客)飯同烏冬都各有各好食,所以就同朋友各叫一樣share😸另外仲有飲品同埋甜品,包括西瓜同糯米糍😺食完成個餐好飽,好抵食🫶🏼
🐮🐮🐮
香煎吞拿魚去黑魚子醬沙律
日本清酒大蜆
粒粒蜆都好大粒好入味,底下有好多菇同洋蔥,味道好夾👍🏼
🔻
鹽燒大虎蝦(兩隻)
隻蝦好大條,啖啖肉而且開左邊,方便客人食😽
2022-08-23
  • 日本A4鹿兒島牛肩肉
牛匠石燒🐮吃盡鹿兒島牛肉🥩.我要食燒肉🤤好難得搵到間環境唔錯既燒肉☺️每人有一個鐵板仔用黎燒🔥🔥唔想諗簡食咩就直接嗌個✨牛匠極上盛盒✨🐮🐮.總共有十款牛💯🔺日本A4 鹿兒島牛肋骨肉🔺日本A4鹿兒島牛肩肉啲雪花真係好靚🥰基乎唔太洗點醬都好美味了🤤.🔺極上一口牛🔺安格斯牛小排🔺嚴選封門柳🔺鹽燒牛肋骨肉🔺特選牛五花🔺精選牛胸腹肉冇咁肥得黎,牛肉味非常濃郁,而且所有都冇筋架😉稍為點少少特製水果醬油剛剛好👍🏻.🔺鹽燒薄切牛舌🔺厚切特上牛舌牛舌都有兩款🤤後者係一大條咁,口感十足‼️跟埋蒜片同生菜,餸牛肉一流💯.來點澱粉質吧🤭個湯烏冬好大兜,個湯底都頗濃👍🏻味素飯都好鐘意,要撈埋個溫泉蛋🥚.飲品方面都唔輸蝕😌坐餐廳都有好味既台式飲品🥤🍎🍉🫐牛匠彩虹水果茶🧀🍵芝士奶蓋四季春
牛匠石燒🐮吃盡鹿兒島牛肉🥩
🔺特選牛五花
🔺精選牛胸腹肉
🔺鹽燒薄切牛舌
🔺厚切特上牛舌
牛舌都有兩款🤤後者係一大條咁,口感十足‼️
跟埋蒜片同生菜,餸牛肉一流💯

來點澱粉質吧🤭
個湯烏冬好大兜,個湯底都頗濃👍🏻
味素飯都好鐘意,要撈埋個溫泉蛋🥚

飲品方面都唔輸蝕😌坐餐廳都有好味既台式飲品🥤
🍎🍉🫐牛匠彩虹水果茶
🧀🍵芝士奶蓋四季春
2022-08-26 15 浏览
一人一爐嘅石燒料理幾時都咁吸引🥳位於尖沙咀金馬倫道嘅石燒牛專門店 — 「牛匠石燒」🔥經過門外已聞到陣陣肉香👏🏻餐牌肉類選擇繁多✅當中包括牛肉、雞肉同豚肉同海鮮🐚不論質素或份量都令人相當有驚喜🎊值得推介💓🔸安格斯牛小排套餐($168)➿加配:味素飯,湯,溫泉蛋(+$38)牛小排雪花分佈均勻,口感柔嫩細膩有嚼勁,肉味香濃且含豐富肉汁🥩加配嘅味素飯簡便卻絕不遜色,上面鋪滿櫻花蝦盡顯誠意😎軟熟白飯配搭爽脆飯素,瞬間提升口感層次✨趁熱加入溫泉蛋再撈勻,別有一番風味🍳味噌湯濃度剛好,內有豆腐、海帶同葱花🥣配埋燒肉食,絕對係大滿足😈🔸精選牛胸腹肉套餐($158)➿加配:味素飯,湯,溫泉蛋(+$38)牛胸腹肉油花紋路細緻🐂肉質結實帶油筋,肉汁豐腴嫩滑,入口充滿油脂香😻配搭一碗惹味味素飯同香甜味噌湯,飽肚感十足🫶🏻🔹牛匠彩虹水果茶($38)水果茶清新爽口💋內有多款新鮮水果,如士多啤梨、菠蘿、藍莓、西柚、檸檬等🍹果香味相當濃郁,飲落酸酸甜甜,開胃又解膩,難怪成為招牌飲品😋🔹雪芝茉莉蜂蜜($33)濃郁香滑嘅海鹽芝士奶蓋配搭芳香茉莉同清甜蜂蜜🍯味道平衡得恰到好處,令人一試難忘💥

🔸安格斯牛小排套餐($168)
➿加配:味素飯,湯,溫泉蛋(+$38)

🔸精選牛胸腹肉套餐($158)
➿加配:味素飯,湯,溫泉蛋(+$38)

🔹牛匠彩虹水果茶($38)

🔹雪芝茉莉蜂蜜($33)
2022-08-26 16 浏览
🔘牛匠極上盛盒一次過試到10款不同牛肉係幾開心,每款有兩片,根據不同部位切法都唔同,薄切厚切長形方形,一人一個爐自己控制生熟度,整體牛肉嘅質素都唔錯,最正係日本A4鹿兒島牛肩肉同牛肋骨肉,油花分布均勻,食落好有牛味,另外厚切同薄切牛舌都好好食,呢啲拼盤如果有塊牌仔知道exactly係咩肉會更好,有牛油紙好似真係容易燒啲冇咁容易燒燶!! 要讚下服務好殷勤,會主動更換牛油紙同加火,又會建議下啲肉點樣燒,仲有係冷氣夠凍,夏天燒肉好必要!! 😉😉🔘味素飯、溫泉蛋🔘湯烏冬點都要有少少澱粉質落肚,烏冬幾滑身唔係煙韌嘅路線,飯素落得好大方仲有櫻花蝦!! 🔘牛匠彩虹水果茶食燒牛肉仲飲到台式嘢飲係會加分,好多好多水果嘅水果茶,有得飲有得食,甜度剛剛好!! 🔘芝士奶蓋四季春芝士奶蓋偏甜,四季春嘅茶味好清新,呢杯飲完冇咩罪惡感!! 😆😆
🔘牛匠極上盛盒

🔘味素飯、溫泉蛋
🔘湯烏冬

🔘牛匠彩虹水果茶

🔘芝士奶蓋四季春

2022-08-24 25 浏览
好耐冇食燒肉啦🥩有時經過會見到牛匠排長龍就好想試試佢! 果然幾出色! 食左咁多野埋單都係$650~~燒肉系列一定要追加呢個味素飯!! 😍加$38就有多到滿瀉既飯素 湯同溫泉蛋🥚如果唔想食飯都可以嗌個湯烏冬~~今次叫左兩款🐮🐮✨鹿兒島A4牛肩 ✨牛舌COMBO牛肩肉油脂分布平均 肉味十足😋不過我更加鐘意個厚切牛舌👅👅好爽口又juicy 點埋醬汁 放入生菜加塊蒜片超正😆😆另外仲叫左兩款邪惡小食同飲品😝✨明太子脆豆腐✨炸墨魚咀✨牛匠彩虹水果茶✨桂花果釀四季春好大pat明太子醬😋係略嫌炸得有少少over 少左豆腐既texture~ 墨魚咀比想像中大粒🦑好有咬口😆 水果茶非常足料🍊

燒肉系列一定要追加呢個味素飯!! 😍

✨炸墨魚咀
✨牛匠彩虹水果茶
✨桂花果釀四季春

2022-08-24 13 浏览
今晚約左個好中意食燒肉嘅朋友一齊食燒肉,呢到環境大,冷氣夠,唔怕燒到一陣味,我地每個人一個爐,唔洗爭🤣牛匠極上盛盒呢個好豐富,試哂全部牛,包括有日本a4鹿兒島牛肩肉,牛肋骨肉,牛五花,牛胸腹肉,厚切特上牛舌,鹽燒牛肋骨肉,鹽葱薄切牛舌,安格斯牛小排,封門柳,極上一口牛,跟埋蒜片生菜一齊。每款牛肉都勁好味,肉味濃郁,齒夾留香,隻隻都好中意,中意牛肉嘅朋友一定要試。湯烏冬烏冬爽滑彈牙,湯汁濃郁。味素飯加左温泉蛋一齊食好好食,蛋味濃郁,同味素好夾。牛匠彩虹水果茶味道清新,茶味濃,水果份量多。芝士奶蓋四季春芝士奶蓋creamy,加上四季春香濃。

湯烏冬
烏冬爽滑彈牙,湯汁濃郁。

味素飯
加左温泉蛋一齊食好好食,蛋味濃郁,同味素好夾。

牛匠彩虹水果茶
味道清新,茶味濃,水果份量多。

芝士奶蓋四季春
芝士奶蓋creamy,加上四季春香濃。
2022-08-22 65 浏览
Sunday Lunch唔想食咁飽,前一日book左依間石燒食!我同朋友分別叫咗兩款石燒:安格斯牛 & 薄脆石燒吉列牛,大家分別都加左溫泉蛋蛋味素飯。餐廳服務唔錯,加水、收碟、換牛油紙都幾快手。但係⋯⋯首先,Openrice book枱,唔知點解遲咗3分鐘就當我缺席。即場同職員講番,佢哋都話冇辦法改⋯⋯另外兩款牛都係冇牛味。薄脆石燒吉列牛 皮肉分離🥲 而且仲有兩舊係全肥膏。總共都食咗四百幾蚊,真係好失望🥲🥲 唔會再去。

餐廳服務唔錯,加水、收碟、換牛油紙都幾快手。

總共都食咗四百幾蚊,真係好失望🥲🥲 唔會再去。
2022-08-22 471 浏览
金馬倫道不嬲都多好嘢食上次行過已經見到呢間食牛嘅餐廳食肉獸點會放過好彩今日早咗收工 所以六點左右就可以食晚餐再晏少少嘅話餐廳就坐滿要等位成個menu有好多牛嘅種類仲有唔同級數 唔同部位可以選擇用手機落單好方便 店員服務好好 好有禮貌餐廳好貼心 有圍裙供應埋比我地唔使驚整污糟啲衫我哋見到而家做緊和牛大豁引$198就有100 gram日本A4鹿兒島牛肩肉一上菜我哋都嘩一聲 油脂嘅分布好平均入口即溶 唔會好膩 食完好想再繼續食加多$38就可以有味素飯 溫泉蛋同埋湯 超值套餐飯入邊仲有櫻花蝦 同溫泉蛋撈埋一齊好好食Menu上面仲有教我哋點樣燒得好食啲我哋仲叫咗鹽蔥薄切牛舌 店員見我地燒燶晒 仲過黎教我地燒 哈哈😂😂😂另外仲叫咗芝士年糕 熱辣辣 正清酒煮蜆 好鮮甜估唔到一間食石燒牛嘅餐廳居然有芝士奶蓋四季春 飲下茶都幾解渴另外仲叫左一杯藍莓乳酪梳打最後仲有西瓜送😍😍大滿足
金馬倫道不嬲都多好嘢食

另外仲叫左一杯藍莓乳酪梳打
最後仲有西瓜送😍😍大滿足
  • 芝士年糕
2022-08-21 61 浏览
今日嚟到主打石燒嘅「牛匠石燒」,成間鋪好有日式居酒屋格調,四個人嚟仲可以坐包廂嘅位置,不過要預早小小到。點餐後,職員送上一次性圍裙,咁就唔怕整污糟啲衫,真係好貼心。🎈牛匠極上盛盒$468🎈追加味素飯、溫泉蛋、湯+$38去到燒肉店就梗係每一款牛都想食啦,所以我哋就點咗個牛匠極上盛盒,一共10款牛,每款2件。1️⃣極上一口牛2️⃣安格斯牛小排3️⃣鹽燒牛肋骨肉4️⃣嚴選封門柳5️⃣厚切特上牛舌6️⃣鹽燒薄切牛舌7️⃣精選牛胸腹肉8️⃣精選牛五花9️⃣日本A4鹿兒島牛肋骨肉🔟日本A4鹿兒島牛肩肉一上桌個擺盤就已經好吸引,牛肉質素非常好,唔同部位,有唔同口感。安格斯牛小排,鮮嫩多汁。鹽燒薄切牛舌,燒至七八成熟,爽口又juicy。日本A4鹿兒島牛肩肉,油脂分佈平均,肉質較堅實。我仲追加咗味素飯,都幾大碗仲有好多味素同紫菜,加埋隻溫泉蛋落去,拌勻一齊味道非常夾。🎈湯烏冬$48另外點咗個湯烏冬俾何莉妹妹,湯底唔咸,烏冬份量頗多。🎈牛匠彩虹水果茶$38🎈芝士奶蓋四季春$33估唔到燒肉店都有手搖飲,而且都幾多選擇,我哋點左一人一杯。彩虹水果茶好大杯呀,入面仲有好多水果,酸甜好飲,仲可以去油膩感,配燒肉真係啱晒。芝士奶蓋四季春,奶味好濃都幾

🎈牛匠極上盛盒$468

7️⃣精選牛胸腹肉
8️⃣精選牛五花
9️⃣日本A4鹿兒島牛肋骨肉
🔟日本A4鹿兒島牛肩肉

安格斯牛小排,鮮嫩多汁。
鹽燒薄切牛舌,燒至七八成熟,爽口又juicy。
日本A4鹿兒島牛肩肉,油脂分佈平均,肉質較堅實。

🎈湯烏冬$48
另外點咗個湯烏冬俾何莉妹妹,湯底唔咸,烏冬份量頗多。

🎈牛匠彩虹水果茶$38
🎈芝士奶蓋四季春$33
估唔到燒肉店都有手搖飲,而且都幾多選擇,我哋點左一人一杯。
芝士奶蓋四季春,奶味好濃都幾香滑,茶底清新。

味素飯、溫泉蛋、湯
2022-08-20 39 浏览
今日同友人慶祝生日飯🥰就搵左間燒肉食🥩我早到係門口等緊朋友~店員好有禮貌見我企係度~之後知我等緊朋友就叫我入去坐住等~朋友到左叫完野食~店員就好快為我地上菜😝炸墨魚咀好大粒又唔油膩~外脆內彈牙~檸檬汁酸酸地好開胃~點埋芥末醬就更好味~明太子脆豆腐好酥脆~明太子好鮮味~配合芝麻好香~蒜片生菜店員介紹用黎夾牛肉食😋平時日式燒肉店比較少會咁食~但可以減輕油膩感👍🏻牛舌COMBO佢分了兩種~厚切同薄切🥰店員同我地講厚切要放外面燒不要太近火~厚切個形狀可以方便燒到每一邊都金黃色~入邊都唔會乾哂😋薄切牛舌口感較有嚼勁😍鹿兒島A4牛肩一睇就見到油花分布都算唔錯~厚度適中👍🏻入口鬆化軟滑好濃濃既牛香味~但有幾片油脂比較多就一定要夾埋生菜食❤️溫泉蛋味素飯配麵豉湯麵豉湯有玉子豆腐比較少有❣️店員叫我地要在飯中整個窿先放溫泉蛋~之後撈飯食~滿滿既櫻花蝦😍湯烏冬烏冬正常口感味道~牛匠彩虹水果茶果肉都很多~就比較偏甜~如唔飲得咁甜要叫少甜🙈桂花果釀四季春有濃濃既芝士奶蓋😍桂花味都好突出~又甜又咸味道我好喜歡💕飯後甜品給了西瓜我地🍉好清甜作為結尾😋P.S.服務質素唔錯~店員好有禮貌~因為我地係第一次黎店員主動教我地
今日同友人慶祝生日飯🥰
就搵左間燒肉食🥩
我早到係門口等緊朋友~
店員好有禮貌見我企係度~
之後知我等緊朋友就叫我入去坐住等~
朋友到左叫完野食~
店員就好快為我地上菜😝

炸墨魚咀
好大粒又唔油膩~
外脆內彈牙~
檸檬汁酸酸地好開胃~
點埋芥末醬就更好味~

明太子脆豆腐
好酥脆~
明太子好鮮味~
配合芝麻好香~

蒜片生菜
店員介紹用黎夾牛肉食😋
平時日式燒肉店比較少會咁食~
但可以減輕油膩感👍🏻

牛舌COMBO
佢分了兩種~
厚切同薄切🥰
店員同我地講厚切要放外面燒不要太近火~
厚切個形狀可以方便燒到每一邊都金黃色~
入邊都唔會乾哂😋
薄切牛舌口感較有嚼勁😍

鹿兒島A4牛肩
一睇就見到油花分布都算唔錯~
厚度適中👍🏻
入口鬆化軟滑好濃濃既牛香味~
但有幾片油脂比較多就一定要夾埋生菜食❤️

溫泉蛋味素飯配麵豉湯
麵豉湯有玉子豆腐比較少有❣️
店員叫我地要在飯中整個窿先放溫泉蛋~
之後撈飯食~
滿滿既櫻花蝦😍

湯烏冬
烏冬正常口感味道~

果肉都很多~
就比較偏甜~
如唔飲得咁甜要叫少甜🙈

桂花果釀四季春
有濃濃既芝士奶蓋😍
桂花味都好突出~
又甜又咸味道我好喜歡💕

飯後甜品給了西瓜我地🍉
好清甜作為結尾😋

P.S.
服務質素唔錯~店員好有禮貌~
因為我地係第一次黎店員主動教我地點燒🥰
石燒爐主動幫我地換紙❣️貼心💗
食物質素都平均👍🏻下次有機會再黎💜
  • 味素飯
  • 明太子玉子燒
  • 麵豉湯
  • 芝士奶蓋四季春
2022-08-18 54 浏览
位於尖沙咀金馬倫道< 𝐊𝐚𝐮𝐬𝐮𝐦𝐢𝐬𝐮 >, 一間石燒牛專門店, 設有多款不同部位的肉類, 大量款式, 仼君選擇。日本A4鹿兒島牛肩肉 $²⁶⁸肉質鮮紅堅實, 油脂分佈平均, 牛味非常濃郁, 而且口感帶有咬勁, 相當高質。安格斯牛小排 $¹⁶⁸肉質鮮美滑嫩, 油花分佈均勻, 搭配豐富大理石花紋。明太子玉子燒 $⁴⁸面層放有濃郁明太子, 而玉子燒蛋香滑溜, 帶有軟綿感覺。芝士奶蓋四季春 $³³茶香奶滑。草莓乳酸 $²⁸酸甜清新。牛匠石燒 (尖沙咀)📍尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖

日本A4鹿兒島牛肩肉 $²⁶⁸

安格斯牛小排 $¹⁶⁸
肉質鮮美滑嫩, 油花分佈均勻, 搭配豐富大理石花紋。

明太子玉子燒 $⁴⁸
面層放有濃郁明太子, 而玉子燒蛋香滑溜, 帶有軟綿感覺。

芝士奶蓋四季春 $³³
茶香奶滑。

草莓乳酸 $²⁸
酸甜清新。

牛匠石燒 (尖沙咀)
📍尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
2022-08-15