2022-10-15 202 浏览
打邊爐最緊要更係要有多款式揀所以前兩日我同我老公去咗銅鑼灣牛之鍋食咗兩小時任食火鍋放題😋餐廳地點喺鵝頸橋附近非常方便有ABC餐可以選擇一人一鍋,有十款湯底揀有高質牛雞豬🐂🐓🐖,C餐更有M5和牛有多款火鍋海鮮,火鍋配料外,仲有埋刺身、天婦羅揚物、沙律、一品料理、燒物、壽司、手卷、軍艦、即製甜品,2小時任叫任飲任食🤤仲可以去自助區拎火鍋蔬菜🥬配料同飲品、記得喝冷泡茶,幫助解膩,可食得更多🤭

打邊爐最緊要更係要有多款式揀
所以前兩日我同我老公去咗銅鑼灣牛之鍋
食咗兩小時任食火鍋放題😋
餐廳地點喺鵝頸橋附近非常方便

有ABC餐可以選擇
一人一鍋,有十款湯底揀

有高質牛雞豬🐂🐓🐖,C餐更有M5和牛

☘️前幾日跟朋友响銅鑼灣行街,行到攰就想搵地方醫肚,對於選擇困難症但又眼潤肚窄嘅我,就當然想搵個地方可以乜都有又任食任飲啦,朋友就帶咗我嚟呢間上樓嘅牛之鍋。☘️雖然呢度叫牛之鍋,但係佢除咗牛之外,仲有日式刺身,壽司,串燒同埋中式小食,全部都係可以響App度落單,好鬼方便! 另外一般火鍋嘅蔬菜,跟主食都係自助吧里面取,飲品也有很多选擇,確係唔錯! ☘️呢度可以一人一鍋,所以我清清哋要了芫茜皮蛋清湯,料好足,而我個friend 就叫咗香檸藤椒金湯。好香藤椒味!☘️我哋揀咗C套餐乜都可以叫,由於太多選擇我哋又乜都想食,所以只係揀咗三款牛肉,個人比較喜歡澳洲M5和牛😋 呢度啲嘢可以按量落單,例如牛丸,貢丸以粒為單位,所以對人少係非常好,不用浪費!☘️除咗牛肉,佢嘅丸同埋有個墨汁墨魚滑都好好味,推薦 👍個炸魚皮好香脆,記得點😜佢嘅炸物都唔錯,食落一啲都唔油 ☘️最令我哋喜出望外嘅就係佢嘅甜品,竟然有驚喜,點咗個宇治抹茶芭菲,賣相同味道都非常好,絕對唔係好似其他嘅咁行貨!個waffle 仲係熱嘅,即整。 ☘️整體來講咁嘅價錢,有咁多嘢食,仲係120分鐘,真係幾抵,我哋食完走嘅時候仲一直有客入,都坐滿了,剩低近

☘️雖然呢度叫牛之鍋,但係佢除咗牛之外,仲有日式刺身壽司,串燒同埋中式小食,全部都係可以響App度落單,好鬼方便! 另外一般火鍋嘅蔬菜,跟主食都係自助吧里面取,飲品也有很多选擇,確係唔錯!

☘️整體來講咁嘅價錢,有咁多嘢食,仲係120分鐘,真係幾抵,我哋食完走嘅時候仲一直有客入,都坐滿了,剩低近門口仲有個好似vip 房咁自成一角,幾啱聚餐,坐倒大概20人左右!聚餐食放題真係唔錯嘅選擇!

放題C餐
炸物
壽司
甜品
2022-10-08 256 浏览
天氣涼咗少少就係想打邊爐晏晝銅鑼灣打邊爐揀咗佢試吓醬料醬料同蔬菜嗰部份同一般放題差唔多都係出去自己揀嘢飲除咗汽水紙包飲品之外但係都有兩種無糖嘅茶選擇 睇真啲見到有啤酒任飲但係轉頭要返工梗係冇飲到啦咁我叫咗A餐,剩係得基本嘅豬牛雞同埋丸選擇不過最特別係牛肉有兩種 分別係肥牛同埋牛肩肉眼鍾意瘦嘅就食後者啦但係最好食係雞 好入味好嫩滑除此之外,最吸引我嘅係任食嘅甜品!全餐最好食係個即整嘅窩夫我食咗兩個順帶一提,B餐其實豐富好多會多咗刺身炸物同埋海鮮但係A買單只係$141 真係唔錯
天氣涼咗少少就係想打邊爐
晏晝銅鑼灣打邊爐揀咗佢試吓
醬料醬料同蔬菜嗰部份同一般放題差唔多都係出去自己揀
嘢飲除咗汽水紙包飲品之外但係都有兩種無糖嘅茶選擇
睇真啲見到有啤酒任飲
但係轉頭要返工梗係冇飲到啦
咁我叫咗A餐,剩係得基本嘅豬牛雞同埋丸選擇
不過最特別係牛肉有兩種 分別係肥牛同埋牛肩肉眼
鍾意瘦嘅就食後者啦
但係最好食係雞 好入味好嫩滑
除此之外,最吸引我嘅係任食嘅甜品
全餐最好食係個即整嘅窩夫我食咗兩個

順帶一提,B餐其實豐富好多
會多咗刺身炸物同埋海鮮
但係A買單只係$141 真係唔錯
2022-10-07 128 浏览
我看到對面的中學生著住校服,佢地大大啖食住呢個封門柳同豬肉羊肉。呢間牛之鍋,聽到好多年青人都話好,唔算貴,二百幾已經食到傻。最特別係呢間嘢除咗打邊爐之外,有好多其他嘅選擇。先講打邊爐,可以選擇一人一鍋,然之後湯底有啲好特別,我選擇左呢個藤椒湯底出邊好少見。豬牛羊雞都襯呢個湯底,最重要一定要有個烏冬食。都有唔少嘅海鮮選擇, 蝦同蠔都幾好,仲有好多蝦滑墨魚滑等等。佢都有幾多熱食,我最鍾意一定係嘅鴨血,然後仲有前菜好似螺肉,泰式鳳爪同沙律。壽司都有好多種選擇,不過我淨係揀咗一兩隻試下算,蟹膏可以接受。刺身選擇都好多,但唔係個個會鍾意嘅選擇咁大路。佢嘅炸嘢最推介,呢個芝麻雞翼可以食一打。甜品選擇都幾多最重要有榴槤芭菲。串燒選擇都有好多,我最鍾意一定係日本番薯。同我食多一個鐘就已經投降嘅時候,嗰啲學生仲喺度繼續十幾碟牛咁食,我覺得自己真係老咗。如果我係佢哋,我都會叫C餐,海鮮刺身同牛肉都靚好多。

豬牛羊雞都襯呢個湯底,最重要一定要有個烏冬食。

刺身選擇都好多,但唔係個個會鍾意嘅選擇咁大路。

佢嘅炸嘢最推介,呢個芝麻雞翼可以食一打。

甜品選擇都幾多最重要有榴槤芭菲。

串燒選擇都有好多,我最鍾意一定係日本番薯。

如果我係佢哋,我都會叫C餐,海鮮刺身同牛肉都靚好多。
2022-10-07 344 浏览
最近吃了很多火鍋,大多數是自助放題, 跟朋友來吃可以更自在。今晚選這家跟之前的有點不同特式,就是一人一鍋,可以自由選擇湯底,那人多也不需要遷就,也乾淨衛生,聚餐也就更開懷了。我們選的是C餐,有澳洲M5和牛及牛肩,另外也有海鮮刺身等等,食物種類可多了,有肉類、海鮮、刺身、天婦羅、燒物、其他配料、小食及甜品等。最喜歡是他們以QR Code下單, 很多火鍋配料都是以每粒,每件,每條來做單位,便於控制份量,讓我們可以試勻所有款式但不怕過飽,愛吃火鍋放題一定明白吧!湯底的試了香檸藤椒金湯,微辣但有陣陣檸檬清新及藤椒的辛香。朋友就點了芫荽皮蛋,因為他還是在嚴控節食中。首輪是探索輪,所以主打還是牛肉,另外每個種類都選一些。牛肉選了澳洲M5和牛, 雪花牛小排同埋澳洲手切牛肉, 各兩份。這三款都是C餐獨有,而且肉質都非常好。M5和牛入口好香滑,雪花牛小排就油脂比較豐富,而手切牛肉較有嚼勁。看不出這家裝修比較傳統老氣的火鍋店,食物質素卻甚有驚喜。另外配料點了牛筋丸,貢丸,魚皮餃,午餐肉及墨汁墨魚滑。兩款丸都好彈牙,墨汁墨魚滑勁推介,因為裡面有粒粒墨魚,食落更彈牙口感更豐富。海鮮刺身其實我不太好, 但朋友就

看不出這家裝修比較傳統老氣的火鍋店,食物質素卻甚有驚喜。

海鮮刺身其實我不太好, 但朋友就好喜歡, 我們只點了基本款,不過泰式生蝦真心好味, 肉質好爽,可以多點些。帶子都不錯。

我覺得他們的燒物及炸物好好味。特別是酥炸廣島蠔,脆漿薄,炸得火候剛好。我們點了芝麻雞翼、一口腸、雞軟骨、雞泡魚乾、雞皮餃子、脆炸廣島蠔、炸蕃薯片等, 非常下酒, 攪到我要即刻拎罐啤酒來配。

如果想吃蔬菜,可以在自助區拎, 款式都算足夠多, 不過為了留肚, 我們只拎了少許,況且我是出名的食肉獸,蔬果都是留俾我朋友的,哈哈。

飲飽食醉,最後到了甜品時間,我發覺他們的甜品款式很多, 而且看名稱都很不一般, 有幾款單看就應該是即叫即做的。於是我們點了宇治抹茶芭菲及窩夫先淺嚐。嘩,賣相很好耶,完全是日式甜品店的樣子,當然是迷你版本。宇治抹茶雪糕好有抹茶味,絕不是便宜的貨。窩夫也是新鮮現做的,很鬆軟,上桌還是熱辣辣的呢。所以我們再encore了一輪,今次是榴槤芭菲及楊枝甘露,榴槤芭菲有好大一勺榴槤果肉,很認真。

2022-10-06
香港人一年四季都一樣咁鍾意打邊爐🍲係人都知!又鍾意食日本野魚生壽司日式料理!加上女仔對甜品有第二個胃!心多多嘅你點選擇呢?今次我就去左位於銅鑼灣嘅🥩牛之鍋🍲一次達成我三個願望啦!一個價錢食盡日式料理,火鍋,甜品兩小時放題分別有ABC餐選擇我就選左C餐最多野食,有刺身升級、壽牛肉最高質有M5和牛,牛小排,澳洲手切牛、甜品就有比利時朱古力火鍋添!其他就無嘅!😝首先講下店鋪裝修用日式和風設計加上日本擺設幾有風格。外面就有自助火鍋配料同飲品自己拎!比較方便我鍾意湯底方面呢度有10款選擇!有辣有唔辣有中式日式!仲要一人一鍋!唔使爭又衛生!我當然就要點牛肉啦😍雪花小牛排、M5和牛、澳洲手切牛都好高質!油花好均勻好靚!如果鍾意食肉感嘅話我就會推介澳洲手切牛!升級刺身有珍寶赤蝦、珍寶帶子、劍魚腩、油甘魚意d都係回本食材,味道都OK不錯!火鍋配料就點左日本廣島蠔、鴨血、手工餃蝦滑墨魚滑…..日式料理炸物燒物沙律🥗都應有盡有…….飲品方面有紙包飲品汽水外,仲有有冷泡茶可以解吓膩都幾好!最值得女生期待當然就係甜品放題啦!呢度嘅甜品以日式甜品為主而味道都真係相當唔錯!一d都唔Hea😂每個份量都細細份,所以可以
香港人一年四季都一樣咁鍾意打邊爐🍲
係人都知!又鍾意食日本野魚生壽司日式料理!
加上女仔對甜品有第二個胃!
心多多嘅你點選擇呢?

今次我就去左位於銅鑼灣嘅🥩牛之鍋🍲
一次達成我三個願望啦!一個價錢食盡日式料理,火鍋甜品兩小時放題

比較方便我鍾意

我當然就要點牛肉啦😍

雪花小牛排、M5和牛、澳洲手切牛都好高質!
油花好均勻好靚!如果鍾意食肉感嘅話我就會推介澳洲手切牛!

火鍋配料就點左日本廣島蠔、鴨血、手工餃蝦滑墨魚滑…..

日式料理炸物燒物沙律🥗
都應有盡有…….

飲品方面有紙包飲品汽水外,
仲有有冷泡茶可以解吓膩都幾好!

最值得女生期待當然就係甜品放題啦!
所以可以食到好多款式!
朱古力火鍋香濃朱古力仲有配料俾你點添!
宇治抹茶芭菲材料豐富十足、軟雪糕窩夫🧇脆口,其他都係一口嘅細份甜品!咁樣食法真係好過癮!😍
睇埋大家晚市早場7:30前離座
只係二百幾蚊食到咁多嘢!
我覺得幾抵食嫁^_^

2022-10-05 82 浏览
所以今晚就揀咗牛至鍋食呢個放題打邊爐,今晚就揀咗個B餐貪佢可以食到刺身,而且仲有其他海鮮可以食到呢度好方便,就係用QR code落單一坐低冇幾耐,店員就會問我哋需要邊一種湯底我呢啲咁重口味,就梗係選擇佢哋嘅沙嗲湯底一上枱打開個蓋就聞到超級濃郁,香味嘅沙嗲味道之後再叫咗一款牛版腱呢種牛肉非常之咁牛肉濃郁之餘仲好滑而且配合埋個湯底,簡直係天衣無縫完完全全係一款沙嗲牛肉另外呢度嘅羊肉都好出色去標榜自己係澳洲嘅頂級羊肉而且識落烤肉味好濃郁,又唔會有羊嗰種蘇味而且海鮮嘅種類都幾好,尤其是佢哋嘅大硯肉質鮮甜之餘,仲非常之咁大粒食得出係非常之咁新鮮,我個人就比較鍾意佢哋嘅新鮮墨魚滑同埋八爪魚滑因為當自己處理嘅時候就可以整一粒非常之大嘅魚丸食落好爽口,彈牙之餘仲過足晒口癮而且呢度嘅醬汁同埋飲品都非常之咁豐富另外不得不提呢度嘅甜品,簡直係好似甜品舖咁因為每一款都係即叫即做尤其是佢哋嗰啲榴槤甜品簡直係榴槤味嘅必選

呢度好方便,就係用QR code落單
一坐低冇幾耐,店員就會問我哋需要邊一種湯底

我呢啲咁重口味,就梗係選擇佢哋嘅沙嗲湯底

呢種牛肉非常之咁牛肉濃郁之餘仲好滑
而且配合埋個湯底,簡直係天衣無縫完完全全係一款沙嗲牛肉

另外呢度嘅羊肉都好出色去標榜自己係澳洲嘅頂級羊肉
而且識落烤肉味好濃郁,又唔會有羊嗰種蘇味

而且海鮮嘅種類都幾好,尤其是佢哋嘅大硯
肉質鮮甜之餘,仲非常之咁大粒

因為當自己處理嘅時候就可以整一粒非常之大嘅魚丸
食落好爽口,彈牙之餘仲過足晒口癮

而且呢度嘅醬汁同埋飲品都非常之咁豐富

2022-10-04 80 浏览
火鍋放題嘅選擇愈黎愈多,今次同朋友揀左呢間食物多元化、牛肉質素都幾高嘅放題黎試下,試左$308嘅套餐,有多款不同牛肉選擇,湯底係每人一鍋,同幾個朋友黎就可以試到唔同嘅湯底😝今次揀左一個麻辣,一個日式清湯,啱晒黎淥唔同嘅食物啦😌 出面有啲自家制飲品,無糖茶都唔錯☺️醬料區都係自助形式。自助區有各種唔同嘅蔬菜可以任拎😌用QR code落單,非常方便!首先重頭戲當然係牛肉,每款都點一碟試下,我最鍾意係澳洲M5和牛同埋雪花小牛排,牛肉咪濃之餘又夠淋。除左牛肉仲有打邊爐必備嘅材料,例如響鈴、魚皮、厚切午餐肉。呢度嘅小食都幾好食,最推薦芝麻雞翼同芋泥丸,必食!最驚喜係呢度嘅甜品比起其他任食打邊爐特別,抹茶雪糕同埋窩夫🧇作為整餐嘅完美結束🤭

出面有啲自家制飲品,無糖茶都唔錯☺️

醬料區都係自助形式。

自助區有各種唔同嘅蔬菜可以任拎😌

除左牛肉仲有打邊爐必備嘅材料,例如響鈴、魚皮、厚切午餐肉。

呢度嘅小食都幾好食,最推薦芝麻雞翼同芋泥丸,必食!

最驚喜係呢度嘅甜品比起其他任食打邊爐特別,
抹茶雪糕同埋窩夫🧇作為整餐嘅完美結束🤭

2022-09-30 989 浏览
今日又同牛肉控朋友去食飯,所以食嘅一定要有牛肉,兼且質素要好又可以食到佢滿足!所以今次同佢去銅鑼灣鵝頸橋嗰邊嘅 「 牛之鍋 」 食2小時任飲任食火鍋!地方夠大,啲座位都幾舒服,我哋兩個人都可以坐到四人卡座。有自助區。叫左B餐:$248(200款日本料理+火鍋+甜品),聽落去已經抵到爛!原來依加仲要係全新餐牌,日本料理+火鍋配料+即製甜品,加埋有成200幾款野食!包括:刺身、沙律、一品料理、燒物、壽司、手卷、軍艦、天婦羅、揚物及多款火鍋配料,仲有汽水啤酒㗎,2小時任飲任食吃到大滿足,仲有自家製甜品!湯底原來可以揀一個大鍋或者一日一鍋!我哋兩個人就揀咗兩個一人一鍋,咁就可以食到兩個湯底啦 : 《 花膠荳香魚湯一人鍋 》及 《蟲草花松茸一人鍋 》,湯料唔多,但係可以喺自助區攞配料落去煮,都好豐富!除餐會有三款牛肉及一款豚肉 :《 美國封門柳牛肉 》、《 極上牛板腱 》、《 美國牛肉 》及 《特選豚肉 》。 鍾意佢啲肉切得夠薄,輕輕灼一灼就可以食得,啲肉仲好夠牛肉味,亦夠嫩無渣,好唔錯,之後仲可以任點添! 火鍋配料我哋另外叫咗好多:紐西蘭羊肩肉、草飼牛脷 兩款肉都好味!牛脷大片又薄又嫩;三文魚

地方夠大,啲座位都幾舒服,我哋兩個人都可以坐到四人卡座。

有自助區。

湯底原來可以揀一個大鍋或者一日一鍋!

火鍋配料我哋另外叫咗好多:
紐西蘭羊肩肉、草飼牛脷 兩款肉都好味!牛脷大片又薄又嫩;三文魚頭骨腩好多肉;勁食台灣鴨血好滑;鵝腸幾爽;腐皮響鈴幾脆;稻庭烏冬煙韌彈牙;另外仲有啲海鮮類,包括大白蜆、魷魚、紐西蘭青口、生猛海蝦、日本廣島蠔、帶子etc

我哋都嗌左啲刺身壽司、沙律:
刺身:北寄背、赤貝、鮑片、希靈魚;
沙律:味付螺肉、海蜇沙律;
壽司:三文魚腩壽司、燒鰻魚壽司、火炙三文魚壽司、蟹肉蟹膏軍艦、蟹子軍艦及香蔥吞拿魚軍艦。壽司質素比預期中好,我哋都食咗好多。

同埋佢個燒雞泡魚乾幾好食,拎出嚟仲熱辣辣~
另外其他任食仲叫咗燒日本蕃薯仔、粟米濃湯花膠同榴連炸彈,真係飽到上心口。

佢哋仲有自家製健康飲味同甜品,但我地真係飽到食唔落啦!

職員上菜好快,亦有禮貌,個餐又抵食,會再嚟!
2022-09-28
2022-09-28 108 浏览
平時約朋友食飯,揀放題一定冇錯,大家都啱。今晚聚會就揀左呢間牛之鍋,一人一鍋唔洗爭湯底口味😂我地揀左308 C類套餐,包括刺身、和牛、炸物、燒物、甜品,同自助區任食☺️湯底有成10款揀,重口味既我揀左麻辣湯底,估唔到都幾正宗,好重花椒味。友人既壽喜燒湯底都唔錯,甜甜地用黎淥蔬菜一流。套餐C比起B餐多左雪花牛小排、澳洲M5和牛同澳洲手切牛,一定要食多d回返本先😂雪花牛小排同澳洲M5和牛的確比起其它牛肉好食,油脂更平均同質感嫩滑,牛味都重,推薦👍不過其它級別可以揀既美國封門牛柳同澳洲牛肩胛都唔錯。呢度既牛質素令人滿意😊其它食材例如響鈴、豆腐、魚皮都幾好食,自助區仲有大量蔬菜可以揀刺身、壽司選擇都多,不過我地今日唔想食生野所以pass左😂仲有炸物串燒都要叫,估唔到呢度炸物咁出色!芝麻雞翼超級脆又juicy,忍唔住encore左幾隻,香芋波軟軟糯糯都正飲品方面有啤酒、罐裝飲品同冷泡茶。冷泡茶好香,值得一試最後當然唔少得甜品😽呢度甜品選擇好多,但我地真係好飽所以淺賞兩款算了。軟雪糕窩夫、宇治抹茶巴菲出品仲以為係甜品鋪叫既😂

刺身壽司選擇都多,不過我地今日唔想食生野所以pass左😂仲有炸物串燒都要叫,估唔到呢度炸物咁出色!芝麻雞翼超級脆又juicy,忍唔住encore左幾隻,香芋波軟軟糯糯都正

飲品方面有啤酒、罐裝飲品同冷泡茶。冷泡茶好香,值得一試

2022-09-20 214 浏览
雖然價錢ok , 食物種類不過不失, 但係食物質素麻麻, 有些食物不新鮮,食完要去廁所。 食完之後剛好有食環署巡查加上員工態度惡劣, 大家去之前考慮下值唔值得去, 畢生難忘!
雖然價錢ok , 食物種類不過不失, 但係
2022-08-22 257 浏览
其實論性價比呢間鋪就好吸引,服務員都係有禮貌,d嘢過得去噶,食物質素在呢個價位玩認為好正常。but,大佬啊,開得自助你要玩得起先得噶,客人又唔係食唔晒d嘢,第一次落單八件三文魚五個人好正常嘅分量,竟然冇上!以為漏單,落第二次都冇來!😡😡😡OK,朋友叫咗三塊都到咗,結果我叫三塊又冇來!你開得自助,客人想食咩係自由,只要唔浪費,你係要提供嘅,點解要次次當冇落單唔送來。直情失望啦!前後落咗十次,來咗五次咯,每次只要超過三塊三文魚都唔送。都有讚嘅地方,就係服務員態度好,呢個冇得話,不過你係自助,呢個差評你冇得走

2022-08-22
2022-07-29 548 浏览
好耐冇嚟,今晚嚟食火鍋+甜品 $188/位。湯底叫左1個椰香沙爹和芫茜皮旦(1人1鍋)芫茜皮旦個湯好淡。火鍋料方面,牛舌薄簿地,灼一灼即刻可以食,牛肉方面正正常常,鮮魷魚好細件,灼完吾見左,廣島蠔、蝦都吾錯,仲有火煱比較少有嘅雞子。五香雞件就吾建議,d雞肉有啲鬆散,可能系吾太多新鮮。甜品永遠系嚟度嘅重點,一定要食雪糕併窩夫,窩夫系即整,暖暖哋又鬆脆好食,綿綿冰d爆珠系乳酪味,抹菜芭菲、燒仙草、薑汁湯圓吾錯。楊枝甘露就吾夠甜而且冇乜味,芒果糯米飯d糯米比較硬。以這個價錢來說,是可以的。題外話,侍應收碟、加湯快手有禮。
好耐冇嚟,今晚嚟食火鍋+甜品 $188/位。
五香雞件就吾建議,d雞肉有啲鬆散,可能系吾太多新鮮。
楊枝甘露就吾夠甜而且冇乜味,芒果糯米飯d糯米比較硬。
以這個價錢來說,是可以的。
題外話,侍應收碟、加湯快手有禮。
2022-07-28
2022-07-18 472 浏览
午市大概下午兩點到,過左食飯時間,唔洗等位,人少少,可以同朋友enjoy相對靜既環境我地揀左麻辣大鍋(亦可以揀一人一個小鍋,試多幾款湯底),就算分開叫,我地全部人都係要麻辣我覺得唔算好辣,可以接受,唔會辣到出汗辛苦。Order左兩三款牛,個牌都係寫住手切牛切得厚身既牛都幾好味。豬肉就比較薄身,一 淥就熟,味道都唔錯。刺身不過不失,食左一轉有再order。蔬菜澱粉自助夾,第一次見到會有寬粉供應,但一般般,煮好耐都韌。當日南瓜,芋頭唔錯,年糕煙韌好味,青菜有D發黃甜品軟雪糕窩夫出色窩夫表面微脆,有黑糖麻糬/珍珠夾心,細細粒,唔確定係大珍珠/麻糬,但好好味。抹茶芭菲亦好好味,有幾層,抹茶雪糕微苦回甘,下面有脆米,蒟蒻,紅豆層十分有驚喜。order完上食物既速度比一般火鍋店快,店員服務都好好比個like食物選擇比一般放題少,質量大部分唔錯留意既係有D配料,湯底,食物係晚市先有,如果有專攻既食物,記得睇清楚有無個時段供應啦

我覺得唔算好辣,可以接受,唔會辣到出汗辛苦。

Order左兩三款牛,個牌都係寫住手切牛

刺身不過不失,食左一轉有再order。

甜品軟雪糕窩夫出色

十分有驚喜。

order完上食物既速度比一般火鍋店快,店員服務都好好
比個like

食物選擇比一般放題少,質量大部分唔錯
  • 抹茶芭菲
2022-07-13 292 浏览
講起打邊爐,任食果隻我就偏愛牛之鍋,今次來到銅鑼灣醫肚,就同朋友食番夠本。喜歡牛之鍋,主要係因為放題火鍋抵食得來又多款式選擇,有不同的set仲有刺身食,價錢相對性性價比高。今次主要食牛,所以選擇最抵的set, 只食牛,但其實已經好多牛肉的款式可以選擇,而且又有不同海鮮可以揀,點完都擺滿成張台啦。火鍋湯底方面值得一讚,呢度係少有餐廳做到的一人一鍋,所以湯底可以分別選擇,我就選擇了補身的蟲草花湯底,朋友就選了番茄湯底,還有芫茜皮蛋湯底,又衛生又可以試到不同味道。另外蔬菜類種類也多,食完肉再食菜,唔會太膩。這裡的飲料也是任飲,有我喜歡的冷泡茶,平時買都要$20塊一瓶,這裡任飲。朋友還大讚這裡有德國啤酒,好好喝喝了好幾杯。最後一定要講甜品,好多款式,而且係用心做的甜品,其中一個朋友是蛋糕師,也說這裡的甜品做得正宗,比如榴槤pancake的cream是靚cream, 如果不是專家,我真的不懂這方面,另外榴槤份量確實多,食多幾款都真係超值,最後埋單每人兩百多,真係划算又滿足,有空要常來。
另外蔬菜類種類也多,食完肉再食菜,唔會太膩。
2022-07-10