GAYLORD開業至今已經有五十年歷史,期間一度搬遷至現時位於太子集團中心的舖位,人氣依然有增無減,朋友更譽之為全港最佳的印度餐廳。食物質素固然令人喜出望外,而環境方面亦相比其他印度餐廳更加整潔乾淨。入座後會先免費送上兩款印度薄脆,原味輕薄鬆脆並簡單以鹽及胡椒粉調味,可以蘸上薄荷乳酪醬微酸清新。另一款則加上洋蔥及芫荽,更加惹味。Truffle Butter Chicken ($218) 為傳統印度菜奶咖喱雞(Butter Chicken)加添新意更是錦上添花,松露油馥郁香濃而奶油令整體更加醇厚豐腴,雞肉雖然可再更加入味但肉質嫩滑無比。Kerala Spiced Crabmeat Taco Time ($138) 印度夾餅分別有蟹肉或芝士兩款餡料選擇,薄餅質感柔軟並帶彈性,蟹肉鮮味十足配以洋蔥及芫荽微辣惹味。Chicken Tikka ($148) 除了加入多種香料之外更用上乳酪醃製,所以經炭燒後肉質依然能夠保持嫩滑,邊位焦脆並帶陣陣燒烤香氣。餐牌上更有數款前所未見的中式印度菜,據稱於250年前由中國人帶到印度,其中一款 Prawn in Hot Garlic Sauce ($168)
入座後會先免費送上兩款印度薄脆,原味輕薄鬆脆並簡單以胡椒粉調味,可以蘸上薄荷乳酪醬微酸清新。
另一款則加上洋蔥芫荽,更加惹味。
Taco Time
Kerala Spiced Crabmeat Taco Time ($138) 印度夾餅分別有蟹肉芝士兩款餡料選擇,薄餅質感柔軟並帶彈性,蟹肉鮮味十足配以洋蔥芫荽微辣惹味。
Chicken Tikka
Prawn in Hot Garlic Sauce
餐牌上更有數款前所未見的中式印度菜,據稱於250年前由中國人帶到印度,其中一款 Prawn in Hot Garlic Sauce ($168) 蝦肉肉質爽彈鮮美,醬汁酸辣有致並帶濃烈炸蒜香,中印融合而不失各自韻味,相得益彰。
Garlic Naan
Garlic Naan ($40) 烤餅質感鬆軟柔韌並帶彈性,蒜油鹹香濃郁,不論單獨品嘗抑或是配以咖喱或其他醬汁同樣天衣無縫。
Mango  Lassi
Lassi ($65) 分別有芒果玫瑰四款口味,口感細滑而芒果加上乳酪酸甜清爽。
Virgin colada
Virgin colada ($65) 主要以菠蘿汁檸檬汁椰奶調配而成,菠蘿與椰子味道濃郁平衡。
Taco Time
Chicken Tikka
Prawn in Hot Garlic Sauce
Mango  Lassi
Virgin colada
週末同BB喺屋企睇YouTube, 見到有KOL介紹印度街頭小食,睇睇下又覺得幾吸引,BB 心血來潮就即刻上網搵印度菜訂位,仲搵埋佢位印度同事一齊去食家鄉菜。平時好少機會吃印度菜,今次印度正宗介紹我哋食 GAYLORD SINCE 1972,餐廳開業 50年,尖沙咀數一數二正宗印度餐廳,整體食物高質,尤其環境充滿印度特色,駐場歌手獻唱印度歌增添氣氛,黑松露系列食品更加值得推介!鍾意食印度🇮🇳菜嘅朋友都可能認識 @gaylordhkg,裝修充滿印度特色,有戶外天台放工飲杯嘢 chill 住嘆世界,性價比高,坐得舒服,最緊要乾淨衛生。OpenRice 訂座仲有正價8折優惠添,好抵食!Masala Papad我哋一坐低印度服務員就好熱情咁送上餐前小食,印度薄餅鬆脆可口,dipping 醬汁又充滿香料味道,香濃好食。MOCKTAILSMANGO LASSI $65口感濃稠,香芒乳酪味清甜,唔可以錯過。GAYLORD SIGNATURE COCKTAILSMASALA MERRY $108坐低未食嘢之前一於嘆番杯Cocktail,因為第一次飲 MASALA,冇留意到原來係辣嘅,真係超級刺激味蕾。
Masala Papad
MOCKTAILS
MANGO LASSI $65
口感濃稠,香芒乳酪味清甜,唔可以錯過。
GAYLORD SIGNATURE COCKTAILS
MASALA MERRY $108
坐低未食嘢之前一於嘆番杯Cocktail,因為第一次飲 MASALA,冇留意到原來係辣嘅,真係超級刺激味蕾。外表紅噹噹的 Bloody Mary, 裏面隱藏住孟加拉芥末籽和辣椒🌶️果然係印度風情。
Guava Gol Gappas (6pcs)
酥炸麵餅配番石榴汁
見到YouTube都有介紹差不多的街頭小食,非常人氣之選。擺盤已經非常吸引眼球,好像一排Cocktail shot ,打卡一流!
精緻玻璃杯入面裝住番石榴汁酸酸甜甜,倒入傳統印度酥炸麵餅球一齊食,食得招積又夠晒開胃呀!
Avocado Mango Dahi Poori (4 pcs)
牛油果芒果伴脆麵餅
食印度菜另一個難道就係唔識得讀啲菜名,開胃前菜有芒果、乳酪、薯仔🥔牛油果🥑青豆粒粒,好受印度人歡迎,上層灑上脆麵碎,雙重口感之餘,再淋上酸辣汁,清新開胃又刺激。
Tacos Time (kerala spiced crabmeat)
印度夾餅
餐廳另一款 signature starter starter,好細心咁用架盛著,看見大量蟹肉加特別香料,軟熟 Tacos 皮 辣得好好味,蟹肉超級好食又香口。
Berries Bombay's Bhel
草莓配脆米餅
孟買最喜歡的街頭小吃,經典將草莓與膨化米飯、堅果莎莎醬、拌在濃混合漿果和酥脆的wafers,口感層次超級豐富,非常香脆,番石榴籽酸酸甜甜開胃,值得推薦!
BARBECUE DELICACIES 印式精選燒烤
Tandoori Mixed Grill
精選雜錦燒烤 $328
充滿異國情調的燒烤拼盤,陣容非常豐富,有大蝦、魚、雞肉和羊肉串。
Tandoori 好惹味,味道辣辣哋,拼盤份量多。
炭燒雞柳 可以話係印度菜必食!雞肉肉嫩多汁,醃得好入味,炭焦香味明顯,香料味重。
烤魚肉惹味,嫩滑 juicy,灑上少少檸檬汁,味道更豐富。
當然唔少得燒烤大虎蝦,我自己幾鍾意,鮮甜彈牙,燒烤火候控制啱啱好。
平時我比較少食羊肉,見到串燒羊肉卷相對特別,一於破例試吓,免治羊肉搓成條狀,口感比較鬆軟,乾身羊味濃郁,濃濃印度香料味,味道唔錯,重口味之選!
Contemporary Delicacy
松露奶油咖喱雞柳 $218
招牌必食!朋友們大贊好啱香港人口味,黑松露味好濃,奶油味重,咖喱味濃郁,味道平均又好夾,雞柳口感嫩滑入味。
印度經典菜式加咗truffle,令味道更加濃厚實在,層次升級,鍾意食黑松露嘅朋友唔好錯過。
Cheese Truffle Naan
芝士松露烤餅 $55
招牌黑松露烤餅,鋪上一層芝士,黑松露份量好足,入口充滿黑松露香味,芝士鹹香味突出,薄餅厚身煙韌,真係抵食!
蒜蓉烤餅 $40
Garlic Naan 大大塊,蒜蓉味算濃,蘸咖喱汁食一流!
好滿意今晚嘅安排,身邊身客大多數都係外國人同埋印度人,就當自己去咗一轉旅行,我諗都會介紹俾朋友,性價比高,正宗口味,餐廳環境高級衛生,裝修充滿特色,又有 Live Band,好適合情侶拍拖或者一大班朋友節日慶祝。
庆祝纪念
圣诞节
2022-12-12 45 浏览
平時食印度野都係走去對面棟野🫣,印度同事推介我黎呢間餐廳!呢到環境好好多!我地book左枱安排左我地坐卡位🥰,而且個waiter好nice,介紹左我地個appetizer - 草莓配脆米餅,有啲似cereal加yogurt但又有啲鹹鹹地,幾醒神開胃。精選雜錦燒烤拼盤,唔算太大份兩個人食啱啱好,佢嘅King Prawn特別出色,啖啖肉得來又Juicy。另外點左果亞咖喱蝦同埋waiter推介松露奶油咖喱雞柳再加2份naan (松露芝士naan同埋蒜蓉naan)做main course,咖喱蝦係香辣,非常惹味,而奶油雞就帶少少甜味,適合啲食唔到辣嘅人。兩份naan bread一上就熱辣辣,應該係即叫即整,食落又香又有口感。本身一開始黎見到咁多吉位以為waiter會好得閒😆,食到中後段愈黎愈多人,local人又有,香港人都有,無介紹錯!👍🏻
平時食印度野都係走去對面棟野🫣,印度同事推介我黎呢間餐廳!

2022-12-11 128 浏览
生日飯想带媽媽试新口味,以為開到咁耐又挨過疫情,差極有限,點知伏到不行。四個人各點了午餐的雞、魚、素食、羊餐,另加薄餅。由前菜、主菜、甜品,見到都唔想影,味道簡直同連鎖快餐店冇分別⋯⋯印度奶「水」,masala chai , 都可以唔飲。或者,只有散叫好味。服務態度:真係好印度式,我12:00到,基本上都未滿座,侍應點都唔肯比我坐喺落地玻璃窗前,搞咗一輪,我只能夠坐返喺佢安排最入邊嘅卡位,而喺点餐嘅途中,用英文基本上都好難溝通,如果呢一個收費加態度同食物質素,真係好唔成正比。
四個人各點了午餐的雞、魚、素食、羊餐,另加薄餅。
由前菜、主菜、甜品,見到都唔想影,
味道簡直同連鎖快餐店冇分別⋯⋯
印度奶「水」,masala chai , 都可以唔飲。

或者,只有散叫好味。

身邊有幾個朋友都有介紹過呢間印度菜,評價都係性價比高,今次我就專燈約埋朋友一齊去食。餐廳環境比我想像中再高級少少,裝修充滿特色,仲安排咗現場歌手獻唱印度歌,成個氣氛都營造得好好。一坐低未叫食物嘅時候侍應就已經上咗小食,小食係印度脆餅連乳酪醬,我個人幾鐘意綠色果個醬,食落有少少薄荷香加埋辣味,點餐都未開始就已經刺激緊我味蕾。———————————————🌟Avocado Mango Dahi Poori 牛油果伴芒果脆面餅 (4pc) $58呢個面餅作為前菜真係非常開胃,脆皮入面夾住牛油果同芒果,淋埋芒果汁,味道酸酸甜甜。另外,佢仲加左一粒粒石榴粒係上面做點綴,成個菜望落都好色彩繽紛。.🌟Truffle Butter Chicken 松露奶油咖哩雞柳 $218呢個真係必須要推介,上菜果刻就已經聞到好香嘅黑松露味,咖哩味好濃郁,帶有好香嘅牛油同松露味,食落少少甜一啲都唔辣,口感好滑又creamy。入面嘅雞柳肉質都好滑,味道非常好。.🌟Cheese Truffle Naan 松露芝士烤餅 $55烤餅本身就咁食都已經好香,但我叫嘅主要原因就係為左點咖哩,所以最後其實有少少蓋過咗佢本身嘅味道,後
———————————————
烤餅本身就咁食都已經好香,但我叫嘅主要原因就係為左點咖哩,所以最後其實有少少蓋過咗佢本身嘅味道,後來我哋再叫多個烤餅送咖哩都係叫返最普通果隻。不過我都會推薦大家叫呢個烤餅,因為呢個烤餅本身個松露好濃,如果好似小編咁本身就係個面包控,呢個烤餅一定啱曬您!
🌟Mughlai Dum Biryani 羊肉香料炒飯 $168
炒飯上嘅時候係有一塊面皮,侍應仲專燈提醒我地果塊而皮唔可以進食。香料落得好足,炒飯都炒得乾身,您仲可以選擇加乳酪醬食,不過我個人覺得個醬酸酸地唔係好夾個飯,就咁食個飯會好食啲。另外入面都有唔少羊肉,羊肉好多都煮得夠腍,食落又唔會好酥,呢個主菜都叫得好好。
🌟Lassi (Mango, Rose, Sweet & Salt) $48
其實呢杯就係芒果乳酪,飲落甜度啱啱好,芒果味都好濃,面頭仲有少少類似果仁、瓜子類嘅配料,令口感更豐富之餘睇落又更靚。
🔶整體評價🔶
成個用餐體驗都好滿意﹐侍應基本上都係印度人,加埋環境氣氛,真係好有食緊印度菜嘅儀式感。價錢方面其實都唔貴,都係叫唔同菜大家share食,人均應該都係~$200-$300。不過身邊鍾意食印度菜嘅朋友唔多所以可以食嘅機會唔多,但我相信呢間餐廳我一定會回訪!
🔸味道:8/10
🔸環境:8/10
🔸服務:8/10
🔸打卡指數:8/10
🍽️Gaylord 爵樂印度餐廳
📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心5樓
5/F, Prince Tower, 12A Peking Road, Tsim Sha Tsui
👉🏻#hkchiller美食地圖_尖沙咀
👉🏻#hkchiller晚餐推介
👉🏻#hkchiller印度菜
  • Truffle  Butter  Chicken
  • Mango Lassi
2022-11-01 177 浏览
第一次嚟呢度食飯,一出lift,有一陣奇怪嘅香油味。不過好彩入到餐廳入邊冇,環境都可以,乾淨企理,午餐仲有set lunch,全部頭盤加主菜加甜品都唔使$200。頭盤可以揀vegetarian option / 烤雞肉羊肉串,加咖喱角,仲有可以加$20換過炸芝士。 先講烤雞肉,係幾好食,羊肉串亦都幾好食,咖喱角就麻麻哋略嫌啲皮厚左啲,但係要加$20嘅炸芝士就好難食,貌似臭豆腐嘅物體,又乾又硬硬地,唔建議叫囉。主菜我都係叫咗佢哋推介嘅tikka masala chicken ,同行友人就叫咗羊肉咖喱,佢話羊肉咖喱幾辣下,我個msalala chicken 味道啱啱好,好好食,再配埋啲印度飯簡直係一流 另外仲加咗一個,crab taco 🌮 ,細細件但係幾多蟹肉可以一試,同埋 truffle cheese nan ,呢個就真係好好食 最後講埋甜品,有個咩凍嘅甜芝士,或者熱嘅炸牛奶,基本上兩個都可以skip 不過芒果mango lasi also is good 最後一題就係啲服務,好似得一個樓面識講英文,啲態度唔係咁好,不過嘢食就好正宗

不過芒果mango lasi also is good

Crab  meat  taco
Chicken  masala  and  truffle  nann
  • Mango Lassi
  • Tikka  chicken  masala
2022-10-31 111 浏览
朋友介紹左呢間有50年歷史的印度餐廳,一早就經OpenRice 預約時間,勉得等候時間太耐,而轉左食其他。餐廳分左室內及室外座位,見天氣涼涼地就坐左出室外,場內不定時有live ,應該係印度籍員工拎住支紹他自彈自唱,都幾有氣氛,一坐低,侍應拎啲餐前小食(印度脆片?)比我地食住等,但係都幾辣。黑松露奶油雞如果係好中意食松露既朋友一定要叫呢個,食落除左有松露味外,仲有一陣陣香料味,而且係完全唔辣,另外,要讚一讚個雞,肉質好滑,夾雜住炭燒既味道,推薦可以一試。Lamb seekh Kebab係羊肉組成時串捲,由於我唔食羊,男朋友話幾唔錯,羊味重而唔羶~Garlic Naan無乜蒜味既naan ,普普通通。黑松露cheese Naan 明顯好香松露味,不過芝士明顯比松露搶哂啲味,點一點butter chicken ,都唔錯,幾飽肚。Mango Lassi味道正常,唔會好甜,好滑。Virgin colada 由菠蘿、 檸檬,椰子組成,飲落幾fresh 。

黑松露奶油雞

Lamb seekh Kebab

Garlic Naan
無乜蒜味既naan ,普普通通。

黑松露cheese Naan

Mango Lassi
味道正常,唔會好甜,好滑。

Virgin colada
由菠蘿、 檸檬,椰子組成,飲落幾fresh 。
2022-10-28
  • Truffle  Butter  Chicken
2022-10-16 142 浏览
呢間位於尖沙嘴嘅印度餐廳環境寬敞,仲有outdoor比你同好朋友chill~食物質素都OK!印度夾餅($138/4 pcs)🦀️蟹肉tacos😍 可以揀芝士或蟹肉餡料!啖啖蟹肉大滿足😋 配搭紫洋蔥就唔怕膩!可惜調味較濃會有少少蓋過蟹肉鮮味😕 串燒羊肉卷 ($168)羊肉kebab好juicy🤤🤤調味適中,唔會太鹹👍不過會比較油~食得清嘅朋友可能唔習慣🤔奶油雞肉配胡籚巴葉 ($148)偏甜嘅butter chicken😇 雞肉都好嫩滑多汁,配薄餅食一流!羊肉香料炒飯 ($168)炒飯大推!好香🥹估唔到咁好食😍 羊肉份量好多,好juicy😳😳😳 面頭有塊生麵皮蓋住(原來係唔食得😰😰😰我地食咗🫠 仲覺得幾好食🫠)炒飯偏濕,如果expect係中式粒粒分明炒飯會失望!

印度夾餅($138/4 pcs)

串燒羊肉卷 ($168)

奶油雞肉配胡籚巴葉 ($148)

羊肉香料炒飯 ($168)
2022-10-07 88 浏览
這是我第一次吃印度料理令我很驚艷出乎意料的好吃尤其是他的蟹肉夾餅濃濃的螃蟹味加上微微的辣味芝士薄餅松露薄餅都超級好吃餐前送上的脆餅,加上薄荷醬料也很厲害吃完第一次之後,短時間內就去了第二次
這是我第一次吃印度料理
令我很驚艷
出乎意料的好吃
尤其是他的蟹肉夾餅
濃濃的螃蟹味加上微微的辣味
芝士薄餅
松露薄餅
都超級好吃
餐前送上的脆餅,加上薄荷醬料也很厲害
吃完第一次之後,短時間內就去了第二次
2022-10-07 65 浏览
爵樂印度餐廳係開業50年既米芝蓮印度餐廳 😆入到去好似去左印度咁🇮🇳因為就咁望落去幾乎全部員工都似係印度人~-🍴 胡椒脆餅配薄荷醬 (餐前小食)一坐底就會有餐前小食 脆卜卜又帶點胡椒香氣 幾好食😋🍴 松露芝士烤餅 $55推薦😆❤️餅邊有芝士 中間係松露 烤餅好煙靭 但有少少油😂🍴 蒜蓉烤餅 $40都係有少少油既烤餅 幾香蒜蓉味🤤🍴 松露奶油咖喱雞柳 $218推薦❤️個奶油咖喱好creamy 配埋d 烤餅食 味道一流😋 雞柳滑嘟嘟 好食👍🏻🍴 牛油果芒果伴脆麵餅 $98(6個)每件都好細粒 一口大細 唔係好食到芒果味🤭🍴 精選雜錦燒烤 $328有大蝦、鮫魚、烤春雞、燒雞件同串燒羊肉卷 但少伏☹️敗筆位係全部肉都燒到好乾 淨係食到好重既香料味 好似全部都一樣味咁 另外羊肉卷賣相唔多吸引 一咬落口就有啲散 大蝦同魚就中規中矩 失望🥺🥂Mango Lassi $58印度餐廳必點飲品!入口好似食緊芒果乳酪咁!有啲果仁係面 唔錯📍 爵樂印度餐廳 @尖沙咀太子集團中心5樓P.S. 經Openrice訂位仲有折😆❤️

🍴 胡椒脆餅配薄荷醬 (餐前小食)
一坐底就會有餐前小食 脆卜卜又帶點胡椒香氣 幾好食😋

🍴 松露芝士烤餅 $55
推薦😆❤️餅邊有芝士 中間係松露 烤餅好煙靭 但有少少油😂

🍴 蒜蓉烤餅 $40
都係有少少油既烤餅 幾香蒜蓉味🤤

🍴 松露奶油咖喱雞柳 $218

🍴 牛油果芒果伴脆麵餅 $98(6個)
每件都好細粒 一口大細 唔係好食到芒果味🤭

🍴 精選雜錦燒烤 $328

🥂Mango Lassi $58

📍 爵樂印度餐廳 @尖沙咀太子集團中心5樓
P.S. 經Openrice訂位仲有折😆❤️
。🥑 Avocado Mango Dahi Poori ($58/4pcs) - 脆脆的球形麵餅,入面加了牛油果、薯仔粒、芒果及乳酪醬,口感鬆脆,酸酸甜甜,好食又開胃。。🌮 Taco Time with Spiced crabmeat ($138/4pcs) - 辣蟹肉配印度夾餅,蟹肉份量超級多,醬汁雖然都幾辣,但好好食,我都忍唔住繼續食落去。。🦐 Tandoori Jumbo Prawn ($278/2pcs) - 大大隻的燒大蝦,非常爽口,仲帶有燒烤的焦香味。。🐑 Lamb Seekh Kebab ($88/2pcs) - 串燒羊肉卷肉質較結實,羊騷都幾出,仲有滿滿的香料味,未必人人喜歡。。🐓 Chicken Malai Tikka ($88/3pcs) - 印度燒雞件,大大件,肉質較結實,食食下會覺得幾飽肚。。🍛 Truffle Butter Chicken ($218) - 店內招牌菜之一,加了松露的奶油咖哩雞,松露醬真係好香,咖哩汁濃郁creamy,雖然會有啲膩,但都幾岩啲初食印度菜或唔食辣嘅人。。🧆 Truffle Spinish Koftas ($138) - 店內招牌菜

。🧆 Truffle Spinish Koftas ($138) - 店內招牌菜之一松露芝士波菜球,波菜球有點煙韌,味道不會太濃,波菜咖哩亦無另一款咁膩。

。🫓 Cheese Truffle Naan ($55) - 芝士松露Naan,雖然好香,但當天不知是否失手,口感有點硬。

。🥭 Mango Lassi - 喱個飲品好似芒果乳酪,但無咁酸,可以解解膩又解下渴,係大眾都會喜歡的味道。

。🍯 Rasmalai and Gulab Jamun ($68 each) - 第一次食印度甜品濃奶甜芝士係甜奶入面有兩個芝士波,蜜汁炸鮮奶球類似一個吸滿糖漿的炸冬甩球,兩款都係爆甜嘅甜品,食完好似會有糖尿病😂

餐廳食物種類有好多種,而且有加入松露醬的菜式都幾特別。店內環境不錯,坐得舒適,好岩大班朋友一齊黎。

食嘢有時真係靠緣份😆如果唔係2022美國餐廳巡禮我唔會知有呢間印度餐廳🇮🇳仲要係已經開咗50年同米芝蓮推薦😃指定menu嘅兩款料理睇落都好健康?即刻book位去食個lunch😎去到餐廳果然好有復古feel咁,位置寬敞舒服,waiter安排我一個人坐窗邊位,個光線啱啱好適合影相🤣揀咗名字幾長嘅印度香料烤阿拉斯加三文魚配蒔蘿奶油芝士及蔓越莓酸辣醬Alaskan Salmon Tikka w/ Dill Cream Cheese & Cranberry Chutney,又另外加咗一份免治羊肉餡餅Keema Naan(食印度嘢點可以冇naan🤪)waiter首先有斟水比我同埋上餐前小食,個mint dipping sauce少少鹹,不過味道真係非常印度,有種一秒穿越返2020嘅感覺(我嗰時去咗印度過新年🤣)三文魚上到都幾eye catching,仲插埋好可愛嘅delicious usa旗😘雖然擺盤好似冇menu度咁豐富?但四大舊三文魚係面前都幾吸引下。咬落魚肉熟得啱啱好,帶啲啲焦香,不過dill cream cheese就冇乜存在感😅齋食魚會比較淡味一定要點醬,cranberry sauce雖

三文魚上到都幾eye catching,仲插埋好可愛嘅delicious usa旗😘雖然擺盤好似冇menu度咁豐富?但四大舊三文魚係面前都幾吸引下。咬落魚肉熟得啱啱好,帶啲啲焦香,不過dill cream cheese就冇乜存在感😅齋食魚會比較淡味一定要點醬,cranberry sauce雖然中文寫係蔓越莓酸辣醬但唔酸唔辣反而係甜啲啲嘅😂同個三文魚又幾match喎~所以我本身以為會係濃味啲嘅三文魚料理但其實係好fresh好清新嘅感覺🤭四大舊食晒都唔會覺得滯~

羊肉餡餅個量都好足,又係四大塊😍趁熱食餅皮都夠脆口,羊肉餡嘅咖哩香好惹味,不過食落有少少dry🤏攤凍之後餅就會韌啲,變得比較有咬口,不過都好食嘅唔會覺得油,我一個減肥之人明知澱粉超標都依然全部食晒啦😂

Alaskan Salmon Tikka w/ Dill Cream Cheese & Cranberry Chutney 7.0/9

Keema Naan 7.0/9

OVERALL 7.0/9

睇到星期一至五嘅lunch set都幾唔錯,有機會想再嚟試下啲羊肉😛
restaurant week又翻來啦,今次終於比我book到呢間人氣印度餐廳嘅restuarant week menu😍食完就覺得簡單係平靚正,份量多到一個餐可以兩個人食🙈前菜嘅咖哩角好巨型,食曬成份前菜都已經6-7成飽😂butter chicken幾貼近我鐘意嘅味道-茄醬唔太重,幾creamy😋fish curry係比較令我停唔到口嘅一款,質感比較thick,味道唔太濃,食到魚嘅鮮味同嫩滑口感🐟$148加一有杯mango lassi或者啤酒仲有甜品實在好抵,唯一要講嘅係個甜品我建議大家緊rose water個個,因為相對下會無咁過甜😂

2022-08-20 175 浏览
勁力推介👍🏻👍🏻尖沙咀米芝蓮印度餐廳聽聞開業已有50年🤗🤗聽聞連香港既印度人都非常推介呢一間❤️環境好好,坐得好舒服👍🏻(佢地望到我地對佢個sofa seat心心眼,我地都未問佢,佢就話幫我地調位了🤭)一坐低就會俾印度薄餅Papadam with Green Chutney上枱好香脆,個dipping sauce 好香濃,兩者真係好match🥰Vegetable Samosa⭐外層好香脆,但一d都唔油膩,餡料都塞到滿滿的😍Chicken Makhanwala⭐一上枱勁似焗豬扒飯隻色😂開頭見到隻色以為會好辣但一d辛辣都冇,香料既味道又唔會好strong, 雞肉又唔會好柴👍🏻Saag Paneer⭐佢個菠菜蓉好食到可以就咁拍入口🥰, 但d芝士粒就冇咩味🫣🤔Cheese Truffle Naan⭐好推介👍🏻 (好似真係樣樣都好推介😂)食Curry一定要跟Naan,Garlic Naan就食得多,Cheesr Truffle Naan 真係第一次食🤭以為跟curry食會好怪但完全又出奇地match wo😂個truffle好香同Naan入面既Cheese仲要好夾🤤Chicken Dum Birya
勁力推介👍🏻👍🏻
尖沙咀米芝蓮印度餐廳

聽聞開業已有50年🤗🤗
聽聞連香港既印度人都非常推介呢一間❤️

環境好好,坐得好舒服👍🏻

Vegetable Samosa⭐
外層好香脆,但一d都唔油膩,餡料都塞到滿滿的😍

Chicken Makhanwala⭐
一上枱勁似焗豬扒飯隻色😂
開頭見到隻色以為會好辣

Saag Paneer⭐
佢個菠菜蓉好食到可以就咁拍入口🥰, 但d芝士粒就冇咩味🫣🤔

Cheese Truffle Naan⭐
好推介👍🏻 (好似真係樣樣都好推介😂)

以為跟curry食會好怪
但完全又出奇地match wo😂
個truffle好香同Naan入面既Cheese仲要好夾🤤

Chicken Dum Biryani⭐
本次最喜歡既菜式😍😍

佢用個生d既皮包住個飯
(waiter有溫馨提示我地個皮係唔食得😂😂)
我地傾左好耐計先開始食佢
但一切開,佢仍然出緊煙🤤🤤🤤🤤

味道好香好夠辣👍🏻, 佢配左一個白色好似yogurt既汁,一放埋一齊食,個辣味即刻冇晒,係咪解辣用架呢?🤔

以為佢細細兜,但3個女仔每人添食3次都仲有剩🤭

整體感覺好好
環境,服務,野食都好滿意
重點係,米芝蓮黎講,價錢真係一d都唔貴呀🤭🤭🤭

但好難book位,我地6點半坐低,Keep住有客入
所以想試既朋友一定要早d book枱呀👍🏻
2022-08-19 1454 浏览
之前男朋友喺social media見到有介紹話唔錯 就黎左試下呢間已經開左50年嘅印度餐廳✨牛油果芒果伴脆麵餅 $58好開胃嘅前菜 有芒果同埋有啲yogurt 喺入面所以酸酸地 配埋薯仔牛油果青豆 麵餅好脆👍👍✨松露芝士烤餅 $55成餐最鍾意呢個 必食推介👍👍👍 超級香黑松露同芝士味 可以唔洗點其他汁都好好食👍👍👍✨香草烤羊柳 $158羊煮得腍不過覺得隻羊本身比較老 啲羊好索蕃荽同薑同蕃茄味 味道唔錯😋😋食食下都有啲辣 唔食得辣嘅朋友要小心✨雞件 $88雞算幾滑 都係香蕃荽味👍👍 點埋檸檬汁酸酸地又係幾開胃✨Mango Lassi $65唔夠稠同濃咁 但都香芒果同乳酪味👍總括黎講食物味道都好好 openrice 訂位有85折嘅話都幾抵食 如果唔係就覺得偏貴 因為份量都偏細 環境暗暗地幾好情調同好舒服 有室內同室外揀 因為怕熱我地就揀左室內嘆冷氣🤣🤣 服務都唔錯 👍 味道❤️❤️❤️❤️💔抵食❤️❤️❤️💔服務❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️❤️💰晚餐人均~$200

✨牛油果芒果伴脆麵餅 $58

✨松露芝士烤餅 $55