$128 豬肉 半放題,蔬菜任食老實講,食呢D邊爐,主要食蔬菜是常識吧。蔬菜ok啦肉類好普通新竹米粉我個人唔鍾意食,一pat嘢湯底好清,指雖則我叫左沙茶湯底,但感覺同清湯冇咩分別食完有條雪條送,ok laPS 冇咩好講,銅鑼灣食嘢,差唔多係咁啦究竟要點先夠200字比評分,呢D打邊爐,講埋D咩炒乜又炒乜吸引客人,最後都唔知炒左D咩。究竟佢炒左同冇炒有咩分別?石頭鍋又係D咩?究竟佢同普通邊爐有咩分別?食完都冇結論。
$128 豬肉 半放題,蔬菜任食

老實講,食呢D邊爐,主要食蔬菜是常識吧。

蔬菜ok啦
肉類好普通
新竹米粉我個人唔鍾意食,一pat嘢
湯底好清,指雖則我叫左沙茶湯底,但感覺同清湯冇咩分別

食完有條雪條送,ok la

PS 冇咩好講,銅鑼灣食嘢,差唔多係咁啦

爆爆鍋坐落於銅鑼灣鬧市,喺銅鑼灣廣場一期,位置非常就腳。落單嘅形式係QR code,有好多items 要揀😂 以下係我哋兩個人嘅選擇,配搭都唔錯,大家可以參考吓。呢間餐廳最啱一個人又想打邊爐嘅人,因為一個人都可以食到好多唔同種類嘅嘢。1. 主餐: 綜合海鮮拼盤, 石紋精選牛肩肉 - 海鮮種類好多,有蜆、有蝦、有魚、同埋魷魚🦑,牛肉都唔錯,正正常常,同埋打邊爐點都要有牛肉 haha2. 湯底: 爆炒櫻花蝦鮮鍋, 夜市養生排骨鍋 - 櫻花蝦湯底好香,排骨鍋好足料,仲有幾條排骨食!成個湯底嘅味道有啲似肉骨茶3. 小食: 懷念鹽酥雞, 夜市炸魷魚 - 兩樣都炸得香脆惹味,有台灣夜市水準4. 飲品: 真心橙意翡翠, 寒天翡翠檸檬 - 仲可以自己揀少甜少冰,啱晒每個人唔同嘅口味另外自助吧仲有好多唔同嘅蔬菜,同埋醬料任君選擇。🐼推薦冬瓜,放落湯底度慢慢浸,索晒啲味好好食。食緊期間店員不停過嚟問你使唔使加湯,服務態度幾好👍🏻仲有!臨尾仲每人送咗一條雪條,係Ekselence 迷你版 百佳都賣緊$100 6條,幾dum本喎 😆🍽 餐廳: 爆爆鍋 (銅鑼灣)🏠 地址: 銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期
爆爆鍋坐落於銅鑼灣鬧市,喺銅鑼灣廣場一期,位置非常就腳。

食緊期間店員不停過嚟問你使唔使加湯,服務態度幾好👍🏻

🍽 餐廳: 爆爆鍋 (銅鑼灣)
🏠 地址: 銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期1樓109號舖
2024-07-09 86 浏览
聽朋友講呢度有個鍋會起火既,今日收工就一於同朋友黎試下。呢度自助點餐既,點完餐,店員會黎幫你炒同起鍋。雖然係單點,但係一個套餐勁豐富,仲有自助區蔬菜任拎。呢度係一人一鍋,幾好又衛生,最近流感高峰期,咁樣衛生好多。❤️綜合海鮮拼盤套餐 好大盤,d魚腩,海蝦大大隻,勁新鮮,啖啖肉。🔥爆炒燒酒烏雞鍋店員起鍋時,先炒香d烏雞,然後淋上燒酒再點火,好似表現咁,超正。最後加湯,完成。呢個湯底好補呀。🔥懷念鹽酥雞外脆內軟,口感一流。🔥寒天翡翠檸檬酸酸甜甜,開胃又解渴。❤️安格斯牛小排套餐牛肉油脂均勻,好味道。🔥爆炒櫻花花鮮鍋店員先落櫻花蝦同配料炒香,再一片牛肉去起鍋,最後加湯同醬料。湯底勁香,充滿櫻花蝦鮮味。🔥鳳梨涼拌章魚章魚爽脆,鳳梨醬清香。🔥蘋果QQ冰紅茶酸酸甜甜,幫助消化,又充滿茶香。估唔到套餐都咁多野食,我地兩個女仔都食唔晒d野,份量多,款式多,仲要一人一鍋又衛生。

呢度係一人一鍋,幾好又衛生,最近流感高峰期,咁樣衛生好多。

❤️綜合海鮮拼盤套餐
好大盤,d魚腩,海蝦大大隻,勁新鮮,啖啖肉。

🔥爆炒燒酒烏雞鍋

🔥懷念鹽酥雞
外脆內軟,口感一流。

🔥寒天翡翠檸檬
酸酸甜甜,開胃又解渴。

❤️安格斯牛小排套餐
牛肉油脂均勻,好味道。

🔥爆炒櫻花花鮮鍋

🔥鳳梨涼拌章魚
章魚爽脆,鳳梨醬清香。

🔥蘋果QQ冰紅茶
酸酸甜甜,幫助消化,又充滿茶香。

2024-07-08
90MINS半自助一人爆炒火鍋放題,不但頗有台味,價錢還豐儉由人,吧檯座位尚算闊落,坐得舒適!Step 1 選主餐10選1,從雞、牛、豬,到素菜和海鮮都有,最便宜$88有交易。牛魔王不會放過吃靚牛的機會,$168的安格斯牛小排及$188的澳洲M5和牛肩胛肉眼都非常高質,尤其是後者,雪花完美均勻,牛味濃郁嫩滑,而且份量都不少。Step 2 選主食白米飯、寬粉、新竹米粉3選1,台灣製造的新竹米粉小小一個,但很吸湯。附送的蛤蜊菜盤多款少量,除了蛤蜊和菜菜外,還有響鈴、芋頭、蟹柳、丸丸、蕃茄等。Step 3 選鍋底8選1湯底,除了有台灣風味的剝皮辣椒烏雞鍋及夜市養生排骨鍋等外,倆口子選擇的爆炒櫻花蝦鲜鍋(+$12)及爆炒燒酒烏雞鍋(+$18)都相當有鑊氣和香味。店員會預先幫忙快炒鍋料,再加入湯底。不得不說,櫻花蝦炒起來實在是太香,燒酒烏雞也很有台灣醉物的惹味和酒香,兩款都大愛!Step 4 追加小吃 / 飲品除了自助區10款新鮮蔬菜可以無限Refill外,也可以追加單點台灣小食。不想吃炸物的話,可以選擇適合夏天、口味較Refreshing的鹽香四季豆 (+$18) 及鳳梨涼拌章魚 (+$22)

Step 1 選主餐

Step 4 追加小吃 / 飲品
鹽香四季豆
鳳梨涼拌章魚
寒天翡翠檸檬
除了自助區10款新鮮蔬菜可以無限Refill外,也可以追加單點台灣小食。不想吃炸物的話,可以選擇適合夏天、口味較Refreshing的鹽香四季豆 (+$18) 及鳳梨涼拌章魚 (+$22)。台飲寒天翡翠檸檬(+$18)大大杯,還可以選擇少甜、少冰,甜度剛好。最後結賬還有雪條贈送作Ending,超滿足!
蛤蜊菜盤
爆炒櫻花蝦鮮鍋
爆炒燒酒烏雞鍋
鹽香四季豆
鳳梨涼拌章魚
寒天翡翠檸檬
2024-07-03 49 浏览
銅鑼灣站C出口步行約1分鐘就到非常之方便👍中午食火鍋,再行街購物🥰石頭鍋飯就食得多,呢間爆爆鍋,台灣菜火鍋,主打地道石頭火燒一人鍋,半自助放題火鍋。非常之新穎。餐點都非常之多,中午價錢由78元起,我哋分別揀選了2個套餐。1)綜合海鮮拼盤2)安格斯牛小排套餐湯底:爆炒櫻花蝦鮮鍋及夜市養生排得鍋另外加了小食夜市炸魷魚招牌麻油炸蛋 手工墨魚漿飲品:燒仙草爽及寒天翡翠檸檬💥餐廳有自10多款蔬菜於自助區可以任食及同埋醬汁可以自己調配。食晒之後,還有一人一條雪條😍 總括:石頭鍋一人一鍋材料新鮮,湯底濃郁、價錢實惠,值得推薦👍
石頭鍋飯就食得多,呢間爆爆鍋,台灣菜火鍋,主打地道石頭火燒
一人鍋,半自助放題火鍋。非常之新穎。
1)綜合海鮮拼盤
夜市炸魷魚
招牌麻油炸蛋
手工墨魚漿
飲品:燒仙草爽及寒天翡翠檸檬
食晒之後,還有一人一條雪條😍

2024-07-02 47 浏览
想試爆爆煱好耐啦🙋,聽人講佢係牛大人品牌, 一定有保證💕。原來佢係一人火鍋,餐點好有台灣風味。外面有自助蔬菜區🍄🌽🍆, 還有醬料區,醬料有台灣的味道😚。 我哋今次去食午餐餐牌有: ☀️澳洲M5和牛肩胛肉眼套餐($234) , 和牛牛肩胛💕是我喺愛吃的個位油脂分佈均勻,好𓺉呀 ,入口即溶😆。🍜湯低選了夜市養生排骨鍋 , 膳湯底好入味 ,肉骨已經索曬啲湯, 我哋飲曬啲湯再加水去打邊爐, 新竹米線索曬湯底精華, 回味無窮😚💯👍。 ☀️綜合海鮮拼盤套餐 ($226),🍜湯低選了爆炒櫻花蝦鮮鍋 ,套餐攞嚟嘅時候, 👍店員會爆一爆櫻花蝦、蒜頭、 蔥頭等配料 ,真係好香呀。 😆最後會加清湯,這湯比較清, 但最後越滾鮮味越出。台式拼盤有花甲海蝦帶子 班塊等, 全部都好新鮮呀 ,成個湯提先了不少 另有一番風味🎇。 ☀️小食:夜市炸魷魚, 炸到脆卜卜 ,又唔會好油膩 ,份量都好多呀。 🍺飲品梗係台灣啤酒呀,cheers😆🍻
想試爆爆煱好耐啦🙋,聽人講佢係牛大人品牌, 一定有保證💕。

🍺飲品梗係台灣啤酒呀,cheers😆🍻
一年前同朋友嚟幫襯過呢間半自助嘅台式火鍋,餐廳係屬於牛大人副線嘅「爆爆鍋」,印象中性價比係非常高,所以又去多次。我哋2個人食,一人一鍋,先自選套餐同追加配菜、小食、飲品,之後就可以去自助區拎蔬菜。今次同樣淨係食個套餐,未食自助區啲菜已經飽咗,因為每份套餐本身仲配有一份雜菜盤,有豬肉丸、蟹柳、蕃茄、生菜、響鈴、豆腐、芋頭、冬菇同沙白 😋✨✍🏻 /綜合海鮮拼盤套餐▪價錢:HK$158▫️爆炒沙茶石頭火鍋 +HK$12▫️選配新竹米粉▫️追加鳳梨涼拌章魚+HK$22▫️ 追加蘋果醋QQ冰紅茶+HK$18▪️美味指數:♥♥♥♥♥海鮮拼盤同我上次食嘅野差唔多,包括3隻虎蝦、約4舊鯛魚柳、一堆沙白同鮮魷,虎蝦鮮依然保持到水準,十分爽彈。配埋呢個「爆炒沙茶石頭火鍋」,店員會喺枱前進行爆炒,香味撲鼻,所以其實唔洗點豉油都夠味了。而追加嘅「鳳梨涼拌章魚」都係上年menu未有嘅,係一道唔錯嘅開胃菜!✍🏻 /澳洲M5和牛肩胛肉眼▪價錢:HK$188▫️爆炒櫻花蝦鮮鍋 +HK$12▫️選配白飯▫️追加夜市炸魷魚 +HK$28▫️追加蘋果醋QQ冰紅茶+HK$18▪️美味指數:♥♥♥♥♥Encore咗呢個「爆炒櫻花蝦鮮鍋」,有櫻花蝦

✍🏻 /綜合海鮮拼盤套餐

▫️選配白飯
▫️追加夜市炸魷魚 +HK$28
▫️追加蘋果醋QQ冰紅茶+HK$18
▪️美味指數:♥♥♥♥♥
Encore咗呢個「爆炒櫻花蝦鮮鍋」,有櫻花蝦、章魚乾同薑蔥,真係超香櫻花蝦味!澳洲M5和牛肩胛肉眼都好正,份量適中,淥一淥好快就食得。「夜市炸魷魚」依舊出色,薄薄嘅炸粉,好香口呢!而「蘋果醋QQ冰紅茶」都好開胃,啱曬夏天飲!
𓏥 𓏥 𓏥去銅鑼灣的「爆爆鍋」,試一人一鍋的台灣石頭火鍋!地方寬敞,很多座位是圍繞吧枱設計,和朋友並肩而坐,一人一鍋分著吃或聊天都很方便。點餐方式是這樣的:1)先點主餐(即是肉類);2)再點白飯/寬粉/新竹米粉;3)點選鍋底;4)追加小吃和飲品。𓏙主餐個人私心推薦安格斯牛小排!油花分布均勻,牛味香濃。美國特級翼板肉也不錯吃。𓏙湯底爆炒櫻花蝦鮮鍋比較惹味,喜歡滋補的可以選擇夜市養生排骨鍋。𓏙小食懷念鹽酥雞和夜市炸魷魚都非常惹味香口,的確很有台灣夜市風味。𓏙蛤蜊菜盤是附送的,不夠的話,自助餐區還有很多蔬菜。另外我們還加配麻辣鴨血和手工松露海鮮丸,所有台灣風味的火鍋配料都叫好叫滿。𓏙飲品也是蠻多選擇的,真心橙意翡翠和蜂蜜翡翠檸檬,都是果味香濃的清新消暑選擇。𓏥 𓏥 𓏥

𓏥 𓏥 𓏥

𓏙主餐

𓏙湯底
爆炒櫻花蝦鮮鍋比較惹味,喜歡滋補的可以選擇夜市養生排骨鍋。

𓏙小食

𓏙飲品

𓏥 𓏥 𓏥

2024-06-30
  • 安格斯牛小排
  • 夜市養生排骨鍋
  • 美國特級翼板肉
2024-06-24 116 浏览
好耐冇去打邊爐😃呢間真係好抵食~90分鐘用餐時間 一人一鍋加配料 自助蔬菜區任食👏👏免醬油費!仲送雪條🥰🥰我地叫左兩個套餐:安格斯牛小排套餐 $168安格斯牛小排配夜市養生排骨鍋+$18排骨超冧 推薦!好食架!仲有養生妃子😚叫了寬粉同小食辣味涼拌牛肚飲品是蘋果醋QQ冰紅茶(微甜,少冰)石紋精選牛肩肉套餐 $148石紋精選牛肩肉配爆炒櫻花蝦鮮鍋+$12叫了新竹米粉同小食懷念鹽酥雞 超夠味!飲品是寒天翡翠檸檬(微甜,少冰)呢個飲品好好飲!消薯開胃🤤仲有一次性的火鍋配料蔬菜類是任食的!整體高質👏👏爆爆鍋 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期1樓109號舖
我地叫左兩個套餐:

安格斯牛小排套餐 $168
安格斯牛小排配夜市養生排骨鍋+$18
排骨超冧 推薦!好食架!仲有養生妃子😚
叫了寬粉同小食辣味涼拌牛肚
飲品是蘋果醋QQ冰紅茶(微甜,少冰)

石紋精選牛肩肉套餐 $148
石紋精選牛肩肉配爆炒櫻花蝦鮮鍋+$12
叫了新竹米粉同小食懷念鹽酥雞 超夠味!
飲品是寒天翡翠檸檬(微甜,少冰)
呢個飲品好好飲!消薯開胃🤤
仲有一次性的火鍋配料
蔬菜類是任食的!
整體高質👏👏

爆爆鍋 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期1樓109號舖
2024-06-22 108 浏览
牛大人任食嘅打邊爐,相信大家都食過,今次去食呢間係牛大人創立嘅新品牌,台式爆爆鍋!主打一人一鍋,另外仲可以加配台式小食同埋飲品~出面仲有蔬菜自助吧可以任食蔬菜添!😆😆我哋就分別揀咗安格斯牛小排套餐🥩$168 同埋 石紋精選牛肩肉套餐🐮$148,每人一碟牛肉,聽落一碟好似好少咁,但其實每一塊牛肉都好大塊,完全唔需要擔心唔夠肉食~鍋底方面,我哋就揀咗爆炒櫻花蝦鮮鍋🦐+$12 同埋 紅燒牛骨鍋🦴+$12,櫻花蝦湯底keep住都聞到淡淡嘅蝦味,湯底食落就比較清,整體我都幾鍾意!另外特別推介佢哋嘅新竹米粉,米粉比起平時食開嘅幼好多,所以非常掛湯,而且口感好好,推介大家嚟到一定要試!🤩🤩最後當然唔少得加配台式小食🍢同埋飲品🧋啦!我哋就分別揀咗懷念鹽酥雞🐔+$22 、夜市炸魷魚🦑+28同埋 滷水牛筋 $35,襯個鍋底未滾好,食住小食等就最啱啦!飲品方面,我哋就揀咗冬瓜檸檬愛玉🍋+$18 同埋 燒仙草爽+$9,呢度嘅手搖飲品好貼心,有提供客製化,想少甜少冰嗰啲都冇問題㗎,而且飲品仲大大杯味道分分鐘好過出面嘅手搖舖頭!✨✨

2024-06-21 312 浏览
台式火鍋放題好多人都會諗起牛大人🐮原來呢間人氣火鍋品牌仲有個副線-爆爆鍋,位於銅鑼灣廣場一期,主打一人一鍋嘅台式爆炒石頭鍋🥘揀好湯底、肉類、主食之後,店員會係你面前即席爆炒湯底配料🔥瞬間香氣四溢。石頭鍋價錢好親民,百幾蚊起有齊肉類、主食、蛤蜊菜盤,仲可以任拎蔬菜,幾抵食🤑🥘爆炒沙茶石頭火鍋、剝皮辣椒烏雞鍋餐廳signature係即刻爆炒嘅石頭鍋,店員會喺面前炒香配料,增加視覺同聽覺效果🤣之後放湯,滾起就可以開始打邊爐喇。沙茶鍋嘅沙茶味幾香,唔會太濃太重口味👍🏻剝皮辣椒鍋可以揀烏雞或白雞,烏雞雖然其貌不揚,但出奇地嫩滑!即使滾咗好耐,肉質依然超級嫰😚😚🥩石紋精選牛肩肉、安格斯牛小排以百幾蚊一個鍋嘅價錢食到呢個質素嘅肉都唔錯😛油脂分佈幾靚,牛小排更加軟腍,比較推薦😋🍜蛤蜊菜盤、寬粉、新竹米粉每個鍋會附送蛤蜊菜盤,有蛤蜊、丸、豆腐、蟹柳、冬菇。蛤蜊幾新鮮juicy無沙😋丸類都係台式風味,芋頭貢丸粉粉地幾好食👍🏻每個餐亦包埋主食,可以揀寬粉、新竹米粉或白飯。🥙自助蔬菜及醬料區蔬菜係任食,可以係自助區拎,有萵筍、娃娃菜、南瓜、海帶等不同選擇。醬料都係自助👏🏻🦑夜市炸魷魚、懷念鹽酥雞除咗火鍋,小食

🥘爆炒沙茶石頭火鍋、剝皮辣椒烏雞鍋

🥩石紋精選牛肩肉、安格斯牛小排

🍜蛤蜊菜盤、寬粉、新竹米粉

🥙自助蔬菜及醬料區

🦑夜市炸魷魚、懷念鹽酥雞
除咗火鍋,小食都充滿台式風味。兩款都炸得好香口,鹽酥雞鹹鹹哋好惹味😙

🍹寒天翡翠檸檬
除咗汽水、茶之外仲有幾款台式特飲,好似蘋果冰紅茶、翡翠檸檬、冬瓜檸檬愛玉等😗

人均消費:$240
推介指數(10分為滿分):7.5分
2024-06-19
2024-06-18 83 浏览
養生排骨鍋長長的排骨皮實肉嫩而多汁,湯底更是飽含藥材香氣。麻辣鴨血火鍋湯底辣得過癮,老公最愛品嚐。還有爆炒燒酒烏雞湯同樣令人驚艷,湯頭酒香四溢,溫暖身心。台灣爆炒石頭鍋 - 清湯鍋一個不過勝在性價比高是最便宜的一個可自行在蔬菜區那邊多買一些南瓜,蕃茄和芫茜自製足料湯鍋而且沒有藥膳和燒酒成份,啱兒童食走地雞肉件 - 冰鎮上枱有驚喜 雞肉嫩滑,重點是自己要好好掌握火喉安格斯牛小排 油花分佈均勻,肉質鮮嫩有牛香美國牛板腱肉 肥瘦適中榖飼豬梅花肉片 肥瘦適中 很嫩滑每個餐都會配一份樣樣齊的蔬菜雜錦拼盤蔬菜醬料在外面是任取任食的,包括皇帝菜和日本淮山,有別於一般火鍋店常見的內地鐵棍淮山,這裡採用了粗條的日本淮山切片。注意切片淮山直接放入鍋中焯燙約1分鐘, 不可煮太久,以保留淮山的本味和清脆口感。
養生排骨鍋

長長的排骨皮實肉嫩而多汁,湯底更是飽含藥材香氣。

麻辣鴨血火鍋湯底辣得過癮,老公最愛品嚐。

還有爆炒燒酒烏雞湯同樣令人驚艷,湯頭酒香四溢,溫暖身心。

台灣爆炒石頭鍋 - 清湯鍋一個
不過勝在性價比高
是最便宜的一個
可自行在蔬菜區那邊多買一些南瓜,蕃茄和芫茜自製足料湯鍋
而且沒有藥膳和燒酒成份,啱兒童食

走地雞肉件 - 冰鎮上枱有驚喜
雞肉嫩滑,重點是自己要好好掌握火喉

安格斯牛小排 油花分佈均勻,肉質鮮嫩有牛香

美國牛板腱肉 肥瘦適中

榖飼豬梅花肉片 肥瘦適中 很嫩滑

每個餐都會配一份樣樣齊的蔬菜雜錦拼盤

2024-03-25
2024-06-16 105 浏览
平日喺香港餐廳食蔬菜真係好貴,但爆爆鍋一人一鍋午餐半放題set有蔬菜放題滿足蔬菜需求! 先揀主餐,有牛肉,雞肉,豬肉及素食鍋選擇總共12种,主餐包括一盤肉類。鍋底推薦台灣麻辣鴨血!套餐仲包買一碟小食拼盤,有嫩豆腐,生菜,一個響鈴卷,番茄,牛肉丸等。其他蔬菜都喺自治區,限時自取,都好新鮮!萵筍 金針菇 海帶 娃娃菜 土豆 油麥菜等等都可以食到。石頭火鍋好有特色!喺銅鑼灣都可以食到咁平嘅半放題,行完街來呢度食嘢補充體力!但飲嘢要額外加錢,有時有活動可以follow佢地社交平台,免費領取一杯飲品。揀咗黑糖虎紋鮮奶好好飲!

蔬菜放題

2024-02-03
蔬菜放題
  • 安格斯牛小排套餐
  • 蔬菜
牛大人就食得多 原來佢地旗下都有一間主打一人一鍋既定量火鍋😚啲牛好高質 而且鍋底都好高質🤍絕對可以encore😝🐽安格斯牛小排套餐 $168 推薦‼️如果想食豪少少既 建議可以嗌呢個安格斯牛小排😎紋理好靚 質素都唔錯下🤤而且份量都唔少🫣入口一啲都唔會韌 又唔會太肥😋肉味都好濃🩷整體黎講好唔錯😍🐽石紋精選牛肩肉套餐 $148 另外嗌左個平少少既牛肩肉🐮雖然油脂冇安格斯牛小排分佈得咁平均 但牛味比較濃🫣食落有少少咬口 但又唔會太韌😝🐽爆炒燒酒烏雞鍋 +$18 必叫🔥有8個鍋底揀🫣一定唔可以錯過既爆炒燒酒烏雞鍋🐥staff會係你面前即場炒香杞子 薑片同烏雞🤤之後就淋上燒酒點火 好澎湃好有gimmick🫣成個湯底都唔錯 要大讚啲烏雞肉質好嫩滑😳我地最後食曬啲烏雞🤣🐽夜市養生排骨鍋 +$18另外嗌左個夜市養生排骨鍋😋估唔到幾有驚喜🤩飲落去好重藥材味 好養生既感覺🥰係咁飲個湯 停唔到口🤣仲要有一大條排骨 好重料🤤🐽蛤蜊菜盤每個套餐都會跟一個主食同蛤蜊菜盤😋好豐富 另外仲有自助區🫣好多蔬菜都係可以任拎 完全唔驚唔夠飽🤤🐽蘋果醋QQ冰紅茶 +$18🐽寒天翡翠檸檬 +$18好啱打邊爐嗰陣飲😚超級解膩!

🐽安格斯牛小排套餐 $168 推薦‼️

🐽石紋精選牛肩肉套餐 $148

🐽爆炒燒酒烏雞鍋 +$18 必叫🔥

🐽夜市養生排骨鍋 +$18

🐽蛤蜊菜盤

🐽蘋果醋QQ冰紅茶 +$18
🐽寒天翡翠檸檬 +$18
好啱打邊爐嗰陣飲😚超級解膩!

• 安格斯牛小排
  • 夜市養生排骨鍋
  • 爆炒燒酒烏雞鍋
**爆炒櫻花蝦鮮鍋**呢個鍋底真係好香,櫻花蝦爆炒過後,香氣四溢,再加上鰹魚汁煮成嘅湯底,味道鮮美,唔會太油膩,食落去好清甜。**爆炒燒酒烏雞鍋**呢個鍋底就更加有特色,店員會喺你面前爆炒烏雞同薑片,再淋上燒酒點火,真係好有鍋氣!湯底濃郁,烏雞肉質嫩滑。**安格斯牛小排**安格斯牛小排質素非常高,油脂分佈均勻,肉味濃郁,口感鬆軟。配埋爆炒櫻花蝦鮮鍋嘅湯底,真係一絕!**SRF極黑牛前肩肉**呢款牛肉係美國SRF極黑和牛,肉質柔嫩多汁,油花分佈均勻,入口即溶。配埋爆炒燒酒烏雞鍋,味道更加豐富。**夜市炸魷魚**夜市炸魷魚炸得非常香脆,外皮酥脆,內裡魷魚肉質彈牙,食落去好有台灣夜市嘅感覺。**百頁豆腐**百頁豆腐質地Q彈,吸收咗湯汁後更加美味,係火鍋必點嘅配料之一。**附送嘅蛤蜊菜盤**蛤蜊菜盤種類豐富,有高麗菜、金針菇、南瓜、芋頭、香菇、豆腐等,隻蛤蜊仲識郁架!勁新鮮!**新竹米粉**新竹米粉質地爽滑,吸收咗湯底嘅味道後更加美味,所以建議唔好食飯,食米粉啦!**自助蔬菜**餐廳仲設有自助蔬菜區域,可以無限夾自己鍾意嘅蔬菜,真係好方便。飲品方面,推薦真心橙意翡翠同蜂蜜翡翠檸蜜,清新解渴,食
**爆炒櫻花蝦鮮鍋**

**百頁豆腐**

**附送嘅蛤蜊菜盤**

**新竹米粉**

**自助蔬菜**

飲品方面,推薦真心橙意翡翠同蜂蜜翡翠檸蜜,清新解渴,食完火鍋後仲一人一支雪條添,真係好貼心。