一年前同朋友嚟幫襯過呢間半自助嘅台式火鍋,餐廳係屬於牛大人副線嘅「爆爆鍋」,印象中性價比係非常高,所以又去多次。我哋2個人食,一人一鍋,先自選套餐同追加配菜、小食、飲品,之後就可以去自助區拎蔬菜。今次同樣淨係食個套餐,未食自助區啲菜已經飽咗,因為每份套餐本身仲配有一份雜菜盤,有豬肉丸、蟹柳、蕃茄、生菜、響鈴、豆腐、芋頭、冬菇同沙白 😋✨✍🏻 /綜合海鮮拼盤套餐▪價錢:HK$158▫️爆炒沙茶石頭火鍋 +HK$12▫️選配新竹米粉▫️追加鳳梨涼拌章魚+HK$22▫️ 追加蘋果醋QQ冰紅茶+HK$18▪️美味指數:♥♥♥♥♥海鮮拼盤同我上次食嘅野差唔多,包括3隻虎蝦、約4舊鯛魚柳、一堆沙白同鮮魷,虎蝦鮮依然保持到水準,十分爽彈。配埋呢個「爆炒沙茶石頭火鍋」,店員會喺枱前進行爆炒,香味撲鼻,所以其實唔洗點豉油都夠味了。而追加嘅「鳳梨涼拌章魚」都係上年menu未有嘅,係一道唔錯嘅開胃菜!✍🏻 /澳洲M5和牛肩胛肉眼▪價錢:HK$188▫️爆炒櫻花蝦鮮鍋 +HK$12▫️選配白飯▫️追加夜市炸魷魚 +HK$28▫️追加蘋果醋QQ冰紅茶+HK$18▪️美味指數:♥♥♥♥♥Encore咗呢個「爆炒櫻花蝦鮮鍋」,有櫻花蝦

✍🏻 /綜合海鮮拼盤套餐

▫️選配白飯
▫️追加夜市炸魷魚 +HK$28
▫️追加蘋果醋QQ冰紅茶+HK$18
▪️美味指數:♥♥♥♥♥
Encore咗呢個「爆炒櫻花蝦鮮鍋」,有櫻花蝦、章魚乾同薑蔥,真係超香櫻花蝦味!澳洲M5和牛肩胛肉眼都好正,份量適中,淥一淥好快就食得。「夜市炸魷魚」依舊出色,薄薄嘅炸粉,好香口呢!而「蘋果醋QQ冰紅茶」都好開胃,啱曬夏天飲!