2023-07-19 48 浏览
呢間餐廳好特別,係露營風架,入到去好多露營設施,打卡一流xd 我們先叫左一個燒牛肉沙律,d牛燒得勁好,中間仲係粉嫩架,食落口好多汁,菜都好新鮮,仲有新鮮切既菠蘿,好清甜。之後再叫左個豬扒,本身想叫雞架,不過見到隔離枱個豬扒好巨型,即刻吸引左!黎到真係超大塊,重點係煮得岩岩好,又係好嫩,唔知點整架呢?好食既豬扒真係好少有,多數都中間鞋口或者好乾身,但呢塊好出色!我同朋友不停食!食完正餐,點少得甜品呢,叫左個waterfall cake配tiramisu雪糕,個蛋糕唔會太甜,都唔錯啊!
2023-07-17 1530 浏览
這天是放假的日子,我約了家人在觀塘吃午飯,經過朋友的推薦,我們便決定來到這間位於工廠區的西式餐廳試一試,店內環境明亮和清潔衛生,餐廳會播放泰文歌mv,給人十分放鬆的感覺巨型豬排配薯條扒菜($198)茄子非常軟身,番茄鮮甜多汁,用香稔軟嫩的煙肉卷,包住栗米條和豆,薯條炸得很脆口,非常新鮮,厚身的豬排非常大塊嫩滑細密,十分豐富,配上黑椒汁和茄汁墨西哥雜菌辣雞薄餅($98)大量的配料有紅椒,青椒,黃椒,雞肉粒嫩滑細密,非常新鮮,批邊很脆口,味道少許辣,份量非常多阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕($108)蛋糕十分鬆軟,非常新鮮,配上酸酸甜甜的士多啤梨醬,阿華田脆脆做配襯,咖啡味雪糕,咖啡味道很濃郁,十分提神,十分冰凍口水多過浪花($58)成份有青檸,薄荷葉,荔枝,給人十分清涼的感覺,非常消暑啊婆的秘密($48)成份有蘋果片,藍莓,檸檬汁,茶,給人十分健康的感覺整體來說,食物的質素非常高,食物的份量非常多,食物的用料非常新鮮,食物的賣相非常吸引,食物的定價相對合理,而店員亦有良好的服務態度,所以我認為這間餐廳是值得再去惠顧

巨型豬排配薯條扒菜($198)

墨西哥雜菌辣雞薄餅($98)

阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕($108)

口水多過浪花($58)

成份有青檸,薄荷葉,荔枝,給人十分清涼的感覺,非常消暑

啊婆的秘密($48)

成份有蘋果片,藍莓,檸檬汁,茶,給人十分健康的感覺

口水多過浪花
啊婆的秘密
巨型豬排配薯條扒菜
墨西哥雜菌辣雞薄餅
2023-07-17 53 浏览
位於觀塘鴻圖道嘅西式cafe「營足四季」,以露營為主題⛺️先以一大片綠油油嘅草地烘托環境,讓食客猶如置身於叢林之中🌴另亦有露營椅、鑄鐵平底鍋、不鏽鋼杯等露營常見必備品作用餐佈置或工具🍳營造出一個既温馨又舒適嘅野外露營氛圍,鍾意去camping嘅朋友不妨一試🥳🔸意式羅勒蕃茄雞肉波波意粉($118)意粉爽彈有嚼勁🍝且充滿羅勒嘅濃郁香氣,入口惹味帶辣🌶️用上新鮮番茄作配料,不論味道或口感都變得更有層次感🙆🏻‍♀️再配搭肉汁鮮美、口感結實彈牙嘅雞肉丸,令人回味無窮🌟🔸巨型豬扒配薯條扒菜($198)厚身豬扒份量令人有驚喜😻豬扒煎得金黃帶微焦,肉質軟嫩多汁,蘸上黑椒汁或燒汁更添滋味程度👏🏻伴碟仲有香脆薯條、燒番茄、燒翠玉瓜同煙肉露筍卷,誠意十足💕🔸阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕($108)擺盤打卡一流📸移走膠套時,香甜幼滑嘅阿華田奶蓋似瀑布般瀉下⛲️蛋糕蛋香濃郁,食落富有空氣感,同樣又帶點煙韌💋再配以冰涼幼滑嘅Tiramisu雪糕,幸福感滿滿🍨🔹叢林的秘密($48)飲品造型精緻🍹材料用上水蜜桃、鮮檸檬、西柚、藍莓粒、鮮青檸同茶👍🏻飲落清新解渴,杯底更有不少水蜜桃果肉,口感非常豐富🎉🔹好雙乳的苺莓($

🔸意式羅勒蕃茄雞肉波波意粉($118)

🔸巨型豬扒配薯條扒菜($198)

🔸阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕($108)

🔹叢林的秘密($48)

🔹好雙乳的苺莓($48)
賣相同樣吸引嘅沙冰✨以士多啤利果乾、新鮮藍莓同濃稠乳酪製成😚味道酸酸甜甜帶果香,有助消除膩滯感✅
2023-07-14 914 浏览
2023年6月21日 星期三呢日咁岩同老婆一樣晏晝就可以收工,咁當然要二人世界一下,去左觀塘拍拖行下街,俾我哋係鴻圖道見到呢間餐廳好似新開張左無幾耐,而且又覺有少少肚餓,所以一於入去試下無諗到餐廳裡面裝修到好似露營咁,無論枱凳,甚至擺設都係露營既用具,而最誇張既係有一架真既露營車係餐廳既正中心,仲可以上去打個卡添,真係好似室內露營咁,十分特別由於我哋入座既時間未到晚市時段,只到happy hour,所以除咗單點食物之外,仲有得食Tea set combo,價錢唔算太貴,而且酒精飲品仲有折添,所以我哋叫左一份二人tea set,再加飲品等左一陣間飲品就已經黎到,係我要既戀愛預告,裡面有荔枝、藍蝶花汁、玫瑰糖水同鮮檸檬汁,上面仲加上雲呢拿雪糕,飲落去唔算太甜,藍蝶花味道幾突出,感覺幾清新老婆就要咗叢林的秘密,其實係水蜜桃西柚茶,再加咗鮮檸檬同藍莓粒,感覺似係水果茶咁,有好多果肉,酸酸甜甜幾開胃食物等左大約15分鐘左右就嚟到,成盤咁上好精緻,用嚟打卡一流首先試吓呢個巴馬火腿配忌廉芝士酸種包,巴馬火腿切成一口大小,方便進食,而且個包一啲都唔硬,配合埋火腿嘅鹹香更加好食,上面嘅迷你杯係蟹肉他他配
2023年6月21日 星期三

首先試吓呢個巴馬火腿配忌廉芝士酸種包,巴馬火腿切成一口大小,方便進食,而且個包一啲都唔硬,配合埋火腿嘅鹹香更加好食,上面嘅迷你杯係蟹肉他他配牛油果醬,每一啖都食到蟹肉,蟹味好濃郁,而且同牛油果醬好夾,食完覺得好fresh

鹹點有迷你三文魚他他脆餅,個餅真係好脆口,一啖可以食晒個他他連脆餅,口感好豐富,三文魚味好突出,而放係後面既酥盒就係芝士田螺焗肉醬小酥盒,整得好鬆脆,裡面真係落足料,有田螺同好多肉醬

最後甜品推介有自家制焦糖燉蛋布甸,布甸好滑溜,同時充滿焦糖味,上面再加上一粒車厘子帶少許酸味,味道平衡得岩岩好

埋單大約三百幾蚊,都算係一次唔錯既體驗
2023-06-21
放暑假前夕活動多籮籮,興之所至約咗朋友去觀塘食Tea chill 吓✨❣️揀咗喺鴻圖道的「營足四季」,以camping作主題、環境氣氛一流。四週充滿大自然氣息~埸中心主角有camping車廂改裝而成嘅獨立空間✨二人下午茶餐🌟🥗🌈非常豐富賣相好吸引😍鹹點甜點一半一半,最完美嘅組合~多款Cocktail mocktail 特色飲品🍹充滿夏日風情🍀Orchard集合了水蜜桃、雜莓、西柚等等的果茶,層次豐富,果香、茶味同樣出色👍🏻👍🏻玫瑰荔枝梳打顏色超靚,超夢幻~味道清新,加入玫瑰糖水、鮮檸汁還有雲呢拿雪糕,一杯特飲可以有更多豐富嘅材料,除咗好飲仲覺得抵飲😋上枱時賣相超靚,餐廳嘅甜品一向有口碑,所以對佢嘅美味指數相當有期望❣️芝士肉醬田螺焗酥盒酥皮有層次不黏口,甜甜哋,on top 有芝士肉醬,餡料有田螺,美味有驚喜的鹹點😍煙三文魚脆餅脆餅夠脆再配合煙三文魚,味道精彩!三文魚籽牛油果蟹肉杯細細杯,但係蟹肉超多,而且蟹肉味濃郁,配牛油果醬非常夾,非常美味!巴馬火腿忌馬芝士酸種包外皮焗得香脆,質地少少煙靭嘅酸種麵包。忌廉芝士creamy 柔軟,少少鹹配上pama ham 味道濃香。士多啤梨乳酪.牛角包

四週充滿大自然氣息~

埸中心主角有camping車廂改裝而成嘅獨立空間✨
二人下午茶
二人下午茶餐🌟🥗🌈非常豐富賣相好吸引😍

鹹點甜點一半一半,最完美嘅組合~
多款Cocktail mocktail 特色飲品🍹
充滿夏日風情🍀

煙三文魚脆餅
脆餅夠脆再配合煙三文魚,味道精彩!
巴馬火腿忌馬芝士酸種包
外皮焗得香脆,質地少少煙靭嘅酸種麵包。
士多啤梨乳酪.牛角包窩夫
接着去到甜點嘅環節,牛角包窩夫又厚又脆,充滿牛油香,可以沾上士多啤梨乳酪🍓有另一番風味。
法式焦糖雞蛋布甸
布甸滑溜充滿濃濃嘅蛋香,香甜的焦糖味道亦啱啱好。
餐廳仲提供毛孩膳食,另一邊仲有戶外座位,啱晒一衆齊齊開餐😍

食物整體非常滿意,下午茶份量相當豐富🙂 環境好舒服,炎炎夏日之下冷氣絕對夠強勁透心涼!
二人下午茶
2023-07-13 41 浏览
近排愛上了露營風餐廳,知道觀塘鴻圖道都開了間露營為主題的西式Cafe「營足四季」,我當然都要一到,感受那露營般的樂趣。走進餐廳中,那佈置裝潢猶如置身在綠洲中,地方廣闊開揚,裝潢以木質色調為主,襯托黑白色岩石牆身,用上露營椅、露營桌,佈置優雅,充滿自然風情,打造出一個野外露營氛圍。法式焦糖燉蛋咖啡咖啡經微微火炙表面後,焦糖味更濃厚,入口滑順香甜,出發其秘密旅行之中。青春小蜜桃以菠蘿汁再加入薄荷和蜜桃等…入口果香十足,還飲到其粒粒果肉,口感清新甜美,在這露營風中飲用就最好不過。清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅三文魚薄餅中加入了清新柚子元素,與煙燻三文魚相互襯托,還有洋蔥的爽脆香甜口感,真係越食越開胃。巨型豬扒配薯條扒菜真是名副其實的巨型豬扒,足足有整隻碟的大小,非常誇張,而色澤金黃的豬扒肉質還保持鮮嫩多汁,鹹香脆嫩,口感豐富,還有炸得酥脆的薯條在旁,無懈可擊!阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕今次選了瀑布蛋糕配上阿華田脆脆奶蓋,緩緩拉起,即時流出瀑布般的效果,阿華田味香濃,蛋糕香甜鬆軟,再有提拉米蘇雪糕的配合,味道更是錦上添花。

法式焦糖燉蛋咖啡

青春小蜜桃

清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅

巨型豬扒配薯條扒菜

2023-07-13 123 浏览
這間新開的咖啡店位於觀塘,以露營為主題,主打日式西餐,店內寬敞舒適,用餐椅桌均用上露營椅及露營桌,打造出一個野外露營的用餐環境。户外花園以石仔舖過地磚,有戶外大自然的感覺,可帶同寵物用餐,裡裡外外都充滿打卡位置!Tea Set Combo - 258新推出的下午茶系列,價錢親民划算。芝士肉醬田螺焗酥盒一層層的酥皮富牛油香,有柔軟嫩滑的田螺,更有酸酸甜甜的芝士肉醬。煙三文魚脆餅煙煙韌韌的煙三文魚有著濃厚豐富的魚脂香,餘味久久不散,脆餅更添口感。三文魚籽牛油果蟹肉杯鋪滿絲絲蟹肉的沙律,帶有爽脆的三文魚籽,更有綿軟潤滑的牛油果蓉。巴馬火腿忌廉芝士酸種包柔軟的巴馬火腿有著甘甜細緻的芳香,與忌廉芝士正好有對比,鬆軟的酸種包平衡口感。牛角包窩夫一粒粒迷你的窩更酥脆鬆軟,牛油味更出眾。鮮果士多啤梨乳酪綿密細緻的乳酪酸酸甜甜,富士多啤梨果香,更有多粒藍莓及士多啤梨切片。日式焦糖雞蛋布甸滑順富彈性的日式布甸,有著濃厚的奶香及蛋香,配上甜中帶苦的焦糖,口感好豐富。叢林的秘密 +$16清新的水果茶,包含著水蜜桃、鮮檸檬、西柚、藍莓粒及鮮青檸等水果的切粒,清新無比,果香四溢。好雙乳的莓莓 +$16綿密細膩的乳
巴馬火腿忌廉芝士酸種包
叢林的秘密
Tea Set Combo - 258
新推出的下午茶系列,價錢親民划算。
牛角包窩夫
Tea Set Combo
鮮果士多啤梨乳酪
巴馬火腿忌廉芝士酸種包
日式焦糖雞蛋布甸
牛角包窩夫
一粒粒迷你的窩更酥脆鬆軟,牛油味更出眾。
鮮果士多啤梨乳酪
好雙乳的莓莓
日式焦糖雞蛋布甸
綿密細膩的乳酪沙冰富酸甜的奶香,更以士多啤梨及藍莓打成,有著清甜的莓香。
2023-07-08
下午茶
⁡朋友帶我體驗舒舒服服去Camping🤔⁡🆕️原來喺黎到觀塘新開嘅營足四季⁡餐廳環境超有渡假露營feel🏖,中間放左架型格露營車🚐,入面係座位,可以用餐架!! 其他座位多數都係露營座椅👍🏻~⁡🍝欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉⁡蒜味濃香,有微微香辣味道😋⁡🦀蟹肉墨魚有鮮味~⁡好惹味👍🏻⁡🥩巨型豬扒配薯菜⁡連骨豬扒size超大🤩⁡熟度剛好,肉味濃郁😋⁡入口鬆軟有汁👍🏻⁡配上黑椒汁,惹味可口~⁡🎂阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕⁡打卡必備📸📸⁡拉起膠膜,奶蓋如瀑布般流下😍~⁡奶蓋幼滑順口,濃郁可口,蛋糕鬆軟😋⁡🍦提拉米蘇雪糕有濃濃咖啡味及奶香芝士味!!⁡🍸口水多過浪花⁡🍋青檸mix荔枝⁡味道酸甜開胃😋,加上清新薄荷味,唔太甜,啱哂炎炎夏日🏜~⁡⁡🍹叢林的秘密⁡😍清新酸甜水果茶⁡有天然水蜜桃甘甜果甜味🍑~⁡解渴清爽🧊!⁡⁡⁡嘆住冷氣喺營足四季享受camping feel🏕,好chill呢😎⁡
⁡朋友帶我體驗舒舒服服去Camping🤔⁡
🆕️原來喺黎到觀塘新開嘅營足四季⁡

🍝欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉⁡
蒜味濃香,有微微香辣味道😋⁡

🦀蟹肉墨魚有鮮味~⁡
好惹味👍🏻⁡

🥩巨型豬扒配薯菜⁡
連骨豬扒size超大🤩⁡
熟度剛好,肉味濃郁😋⁡

入口鬆軟有汁👍🏻⁡
配上黑椒汁,惹味可口~⁡

🎂阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕⁡
打卡必備📸📸⁡

拉起膠膜,奶蓋如瀑布般流下😍~⁡
奶蓋幼滑順口,濃郁可口,蛋糕鬆軟😋⁡
🍦提拉米蘇雪糕有濃濃咖啡味及奶香芝士味!!⁡

🍸口水多過浪花⁡
🍋青檸mix荔枝⁡
味道酸甜開胃😋,加上清新薄荷味,唔太甜,啱哂炎炎夏日🏜~⁡

🍹叢林的秘密⁡
😍清新酸甜水果茶⁡
有天然水蜜桃甘甜果甜味🍑~⁡
解渴清爽🧊!⁡

• 阿華田脆脆瀑布蛋糕
  • 叢林的秘密
朋友相約我到官塘工廠區露營主題餐廳 - 營足四季食晚飯相聚一下。店裝潢以充滿大自然綠洲環境,有植物 ,露營桌及椅, 帶有濃濃 露營氣息,可以輕鬆無負擔地享受放鬆好時光。.食物主要食露營西餐美食。..【欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉】(辣) $158這扁意粉睇起來清清地,口感煙韌得來不軟有咬口的,估不到味道微辣,好惹味,並有好多好多配料,有蟹肉及墨魚等,入口豐富, 令味道更美味可口。..【巨型豬扒配薯菜】 $198大大件巨型豬扒有好十足份量,仲大過我的手掌,肉質軟腍好多汁,又香甜又好食,可沾點燒汁更美味。而旁配菜有香脆薯條及新鮮什菜,料想不到仲有大香腸呢!..【阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕】$108這蛋糕賣相好吸,海綿蛋糕上阿華田脆脆奶蓋一打開膠套, 似瀑布流出來,可沾點朱古力醬,味道不錯,回味無窮。加上在旁有提拉米蘇雪糕,更添香甜美味。..【Hodgaarden】$78 &【戀愛預告】$48 朋友點了Hoegaarden大大杯,有獨特微甜花香口感 。戀愛預告顏色好靚紫紫地色,加入雲屁拿雪糕,味道清甜不錯。
店裝潢以充滿大自然綠洲環境,
有植物 ,露營桌及椅, 帶有濃濃 露營氣息,
可以輕鬆無負擔地享受放鬆好時光。
食物主要食露營西餐美食。
【欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉】(辣) $158
這扁意粉睇起來清清地,
口感煙韌得來不軟有咬口的,
估不到味道微辣,好惹味,
並有好多好多配料,有蟹肉及墨魚等,
入口豐富, 令味道更美味可口。
【巨型豬扒配薯菜】 $198
大大件巨型豬有好十足份量,仲大過我的手掌,
肉質軟腍好多汁,又香甜又好食,可沾點燒汁更美味。
而旁配菜有香脆薯條及新鮮什菜,料想不到仲有大香腸呢!
【阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕】$108
這蛋糕賣相好吸,海綿蛋糕上阿華田脆脆奶蓋一打開膠套,
似瀑布流出來,可沾點朱古力醬,味道不錯,回味無窮。
加上在旁有提拉米蘇雪糕,更添香甜美味。
【Hodgaarden】$78 &【戀愛預告】$48
朋友點了Hoegaarden大大杯,有獨特微甜花香口感 。
戀愛預告顏色好靚紫紫地色,加入雲屁拿雪糕,味道清甜不錯。
2023-07-12 38 浏览
來到觀塘也可以露營⛺️,附近逛街看到餐廳環境設計吸引,剛好兩個人 有下午茶餐😋。内在環境乾淨舒適,擺設精美,有悉心打扮,有度假感覺,冷氣足夠,室外設有數張餐桌供有寵物的客人,很周到,寵物也可以享受露營樂趣。最注目是這輛露營車,還可以坐在裡面用餐😍。Tea set 下午茶餐(兩人用):有點像去了泰國的感覺,十分精美的餐。三文魚籽牛油果蟹肉杯 有些少蟹殼外,味道香醇順口。還有芝士肉醬田螺焗酥、巴馬火腿忌廉芝士酸種包、煙三文魚脆餅。小牛角包窩夫,配草莓乳酪吃。還有滑溜的焦糖布丁甜品🍮。飲品:好雙乳的莓莓(士多啤利、乳酪、藍莓)飲品的名字真的很有趣,這杯令人尷尬,哈哈😆。 飲品上的草莓是凍乾的,脆脆口。飲品:叢林的秘密(水密桃、鮮檸檬、西柚、藍莓粒、鮮青檸、茶)清新解渴的,底下有一些小顆水蜜桃果粒,可以用吸管飲,像喝珍珠一樣。

最注目是這輛露營車,還可以坐在裡面用餐😍。

Tea set 下午茶餐(兩人用):
有點像去了泰國的感覺,十分精美的餐。
三文魚籽牛油果蟹肉杯 有些少蟹殼外,味道香醇順口。
小牛角包窩夫,配草莓乳酪吃。
還有滑溜的焦糖布丁甜品🍮。

飲品:
好雙乳的莓莓(士多啤利、乳酪、藍莓)

飲品:
叢林的秘密(水密桃、鮮檸檬、西柚、藍莓粒、鮮青檸、茶)

2023-07-09
2023-07-12 59 浏览
露營風餐廳 🏕️ 本人大愛舊店合十一直都好喜歡佢哋個超巨型豬扒同埋冬陰功意粉🍝所以今次黎新店都要食另外仲叫左個蟹肉三文魚籽Tostada🌮呢度嘅巨型豬扒係必食㗎!🥩厚得嚟煎得好香,入面仲係好Juicy餐廳內keep住播泰文歌再加埋camping truck🛻 ,加上好多植物🌴真係好似去咗泰國咁🌵露營車前面打卡最靚🤩。寵物要坐Outdoor位置。season camping 觀塘鴻圖道86號中富中心地舖
露營風餐廳 🏕️
本人大愛舊店合十
一直都好喜歡佢哋個超巨型豬扒同埋冬陰功意粉🍝
所以今次黎新店都要食
另外仲叫左個蟹肉三文魚籽Tostada🌮

呢度嘅巨型豬扒係必食㗎!🥩
厚得嚟煎得好香,入面仲係好Juicy
巨型豬扒

餐廳內keep住播泰文歌
再加埋camping truck🛻 ,加上好多植物🌴
真係好似去咗泰國咁🌵

露營車前面打卡最靚🤩
。寵物要坐Outdoor位置

。season camping
觀塘鴻圖道86號中富中心地舖
蟹肉三文魚籽Tostada
巨型豬扒
2023-07-10 325 浏览
同朋友經過,門外看覺得入邊好靚!二話不說就入去看一看,環境很大。佈置得恍如置身於露營包裏面,餐枱、桌椅全部都是露營用品,還有露營燈在旁邊,好Chill 好relax! 有埋椰子樹的佈置和播放著泰國的Music Video,有如置身於泰國旅行一樣。飲品🍷紅都面哂 $48有新鮮的西柚和檸檬汁,配合感覺很新鮮,西柚味好香濃,冰涼解喝,這個配搭很好飲!戀愛預告 $58一上台,好靚!有新鮮荔枝、玫瑰糖水、鮮檸檬汁、藍碟花、面頭加上雲呢拿雪糕。荔枝味好出,慢慢有玫瑰香味淡出,加埋雪糕一齊食,好冰涼。巨型豬扒配薯條扒菜 $198豬扒超級大塊!好軟腍,又香濃豬味,煎得岩岩好。好好食呀。介紹返秘製黑椒汁,超香濃黑椒味,小小辣,一啖豬 點埋黑椒汁 好惹味。佢有燒烤過的檸檬 🍋,一點都不酸,似食緊黃椒一樣,好味!原隻蕃茄非常Juicy! 清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 $138甜甜的柚子汁加上香脆的芝士薄餅,配上三文魚,以及新鮮洋蔥,一點也不油膩。而且香口阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇 $108呢個都有驚喜,阿華田不太甜,配上非常軟滑的海綿蛋糕,加埋阿華田脆脆,不禁令人一口接一口!冰凍的提拉米蘇好香!佢有一
同朋友經過,門外看覺得入邊好靚!

二話不說就入去看一看,環境很大。

有埋椰子樹的佈置和播放著泰國的Music

Video,有如置身於泰國旅行一樣。

飲品🍷

紅都面哂 $48

有新鮮的西柚和檸檬汁,配合感覺很新鮮,西

柚味好香濃,冰涼解喝,這個配搭很好飲!

戀愛預告 $58

一上台,好靚!有新鮮荔枝、玫瑰糖水

鮮檸檬汁、藍碟花、面頭加上雲呢拿雪糕。

荔枝味好出,慢慢有玫瑰香味淡出,加埋雪糕

一齊食,好冰涼。

巨型豬扒配薯條扒菜 $198

豬扒超級大塊!好軟腍,又香濃豬味,煎得岩岩好。好好食呀。

佢有燒烤過的檸檬 🍋,一點都不酸,似食緊黃椒一樣,好味!

原隻蕃茄非常Juicy!

清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 $138

阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇 $108

佢有一個包廂,可以客納8人以上!多人的話可以試下,好特別啊😍

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️💫
  • 巨型豬扒配薯條扒菜
2023-07-09 34 浏览
天氣太熱又喜歡去露營點算好呢🤔🏕️唯有選擇車中泊室內露營車頂下隱啦😂,今次來到呢間餐廳有齊一嘗嘆住冷氣,又有露營feel既餐廳,吃得特別chill🌼 燒無激素自然雞仔大拼盤🐥主角燒春雞🐤,紐倫堡腸,菠蘿,薯條🍟,粟米🌽,蕃茄🍅一大拼盤,配菜亦非常豐富,店員給我們手套,可以豪邁地用手食,大大啖特別惹味,仲有3款醬料,自家製他他醬 黑椒醬 好重黑椒味 +茄汁真的像戶外露營一樣咁寫意。 巴馬火腿火箭菜Pizza🍕主角有香嫩的帕爾馬火腿片,新鮮的火箭菜再加上香甜的蜜糖, 搭配得剛剛好。Pizza皮薄脆脆的,火箭菜的清新加上火腿片鹹香,最後加上蜜糖簡直是增添了一點甜味,非常喜歡💜 阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕🍨呢款甜品又玩得又食得,可以拉起透明膠圈,一拉起時就像瀑布般,脆卜卜既阿華田奶蓋味道香甜又幼滑,中層夾著軟綿綿的蛋糕,配合提拉米蘇雪糕一起吃味道非常之美味可口🌟成為打卡之作💖 叢林的秘密 有粒粒果粒, 水蜜桃 🍑鮮青檸🍋,有西柚做裝飾🍊 戀愛預告玫瑰及荔枝梳打, 有一球雲呢拿雪榚, 藍蝶花汁,好夢幻係漸變色,好靚又好飲💜

燒無激素自然雞仔大拼盤🐥

巴馬火腿火箭菜Pizza🍕

阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕🍨

叢林的秘密
有粒粒果粒, 水蜜桃 🍑鮮青檸🍋,有西柚做裝飾🍊

戀愛預告
  • 戀愛預告
2023-07-08 49 浏览
已經係二度幫襯,勁鍾意呢間餐廳嘅氛圍好似去咗旅行咁,下次有機會真係好想搵多幾個friend直接坐喺佢架露營車入邊🤣泰式燒牛肉沙律:牛肉份量有驚喜喎,燒過感覺會有啲炭火嘅香味,再加上佢另外會有一碟秘製醬汁酸酸甜甜好開胃,沙律菜好新鮮唯獨係個紫色椰菜有少少苦。溫泉蛋卡邦尼意粉:白汁同濃厚嘅芝士🧀️互相配合好濃郁,每一啖意粉都彈牙同埋好掛汁,相當值得一試嘅主食💛清新柚子煙燻三文魚洋蔥pizza : 4個人嚟食最好就係食pizza又可以分得均勻😝因為即叫即焗等嘅時間有少少耐,個餅底好香脆,最鍾意佢落咗柚子汁夏天會有一種好Flash嘅感覺,一啲都唔會膩。飲品係佢哋好有心思嘅一part,款式超多💛尤其係改名,被’‘好雙乳的莓莓’‘吸引,order呢一杯,係士多啤梨同藍莓打成嘅沙冰,非常適合如果唔鍾意飲好甜飲品,又想有營養啱而家咁熱嘅天氣🔥抹茶芭菲杯:話說我啱啱喺日本返嚟,唔係講笑佢個質素拍得住日本甜品舖,頂層有抹茶雪糕,香口好重牛油味窩夫,中層有大量嘅紅豆同厥餅,加上超多脆米,每一層都食到唔同嘅材料口感好豐富💛

2023-07-07 46 浏览
🌴🏕️🍡哈哈 估唔到室內都可以影到露營車⛺️🚎嘆住冷氣咁樣扮室外真係正😎𝚝𝚎𝚊 𝚜𝚎𝚝 $𝟸𝟻𝟾兩位超平🤭 加咗$16同埋$26 嗌咗兩杯飲品呢兩杯飲品係要另外加錢 優惠係 飲品嘅半價價錢本身呢個套餐包咗兩杯飲品,但係如果唔加錢嘅話就冇咁多選擇睇落好少嘢食 但係估唔到 兩個人都飽哂 同埋意外地味道唔錯 尤其係布甸🍮另外有迷你窩夫 士多啤梨乳酪田螺焗肉醬酥盒 三文魚他他脆餅 巴馬火腿麵包 估唔到鹹點都幾好食 地方比起我想像中大好多嗰日平日去仲差唔多包場添🤭餐廳𝚔𝚎𝚎𝚙住播泰文歌🇹🇭 真係有啲旅行𝚏𝚎𝚎𝚕✈️🤣打電話去𝚋𝚘𝚘𝚔枱 仲可以預留你想要嘅位🤪我自己覺得露營車前面呢兩張枱係最靚💕𝙾𝚞𝚝𝚍𝚘𝚘𝚛位置 仲可以帶寵物🐶室外都有好多座位📍 營足四季 觀塘鴻圖道86號中富中心地舖🐝🍡🐝🍡🐝🍡🐝🍡🐝🍡🐝🍡
🌴🏕️🍡
哈哈 估唔到室內都可以影到露營車⛺️🚎
嘆住冷氣咁樣扮室外真係正😎
𝚝𝚎𝚊 𝚜𝚎𝚝 $𝟸𝟻𝟾兩位超平🤭
加咗$16同埋$26 嗌咗兩杯飲品
呢兩杯飲品係要另外加錢
優惠係 飲品嘅半價價錢

本身呢個套餐包咗兩杯飲品,
但係如果唔加錢嘅話就冇咁多選擇

睇落好少嘢食 但係估唔到 兩個人都飽哂