2023-06-19 716 浏览
星期五放工梗係去食好嘢,男朋友帶咗我去呢間以camping為主題嘅餐廳,有得打卡扮camping,有晒冷氣嘆,又有好嘢食,真係啱晒我心意😆Thai Beef Salad $148燒牛肉肉質柔軟,燒到外邊少少焦香,少少鹹香,沾上店舖自家製嘅香辣泰式醬,更加惹味,再配埋沙律菜同埋燒菠蘿食一流👍🏻Chicken Combo $368呢隻燒春雞好正,真係燒得皮香肉嫩,店員仲細心送上即棄膠手套,用手食特別滋味。雞肉入味,好嫩滑,保持肉汁,特別係雞髀部份真係食到舐舐脷😋另外,螺旋紐倫堡腸好食多肉汁,炸薯條都好香脆,仲有烤粟米、烤番茄添👍🏻Waterfall cake $108賣相好吸引,阿華田奶蓋瀑布咁樣,仲有少少朱古力脆米波,啱晒打卡,蛋糕好鬆軟,配埋Tiramisu雪糕食,雙重滋味😋嘢飲方面,我哋揀咗Rose and lychee soda $58 、露啤 $58,第一杯啱晒我打卡,我男朋友就梗係飲啤酒啦😆

Thai Beef Salad $148

Chicken Combo $368

Waterfall cake $108

2023-06-17 44 浏览
通左關,一到週末就北上搵食😍有次同啲朋友去左露營feel既餐廳,一直都念念不忘🥹回港後,即search下有無呢類餐廳,終於搵到呢間以露營做主題的餐廳👉🏻營足四季👍🏻👍🏻一入到去令人感覺好chill😌 餐枱亦都用上露營枱凳,佈置相當優雅,充滿自然風情,仲有架美食餐車,真係好似置身郊外一樣😍全程以QR code點餐,同好友各揀一款share食😋好友點左👉🏻墨西哥雜菌辣雞簿餅🍕餅皮唔太厚身,但脆口,而且咬落去有拉絲感覺,少少辣好惹味😋巨型豬扒配薯條扒菜:呢個就係我點的,大過我去面🤭🤭雖然豬扒厚身,但煎得外脆微焦香juicy😋露啤🍻點餐上見到呢個露啤,點都要點來應一應境先得,濃濃醇香🍺口水多過浪🤤新鮮青檸+新鮮薄荷葉+荔枝,所以幾開胃,好啱呢個熱辣辣天氣👍🏻

全程以QR code點餐,同好友各揀一款share食😋

巨型豬扒配薯條扒菜:

露啤🍻
點餐上見到呢個露啤,點都要點來應一應境先得,濃濃醇香🍺

口水多過浪🤤

2023-06-11
2023-06-17 38 浏览
週末下大雨真是掃興朋友,建議去一間在觀塘工業區的特色餐廳輕鬆一下餐廳果然有特色,以營地作主題,有露營用的餐桌椅、亦有大架露營車做裝飾,一入去而有一份寫意度假的感覺。餐廳原來亦有少量戶外座位,可以攜帶寵物,並提供寵物的食品叫了藜麥蟹籽蟹棒雜菜沙律,非常新鮮又健康。藜麥super food 和蟹籽混合,原來那麼夾🎉芝士田螺肉醬焗酥盒熱辣辣芝士味非常濃,肉醬惹味,yummyAll Day Breakfast賣相很靚靚牛油果很多,而且味道甚佳炒蛋吵得又香又亂放在脆脆的麵包上,十分美味。更喜歡的是加了冧冧的南瓜,而且沙律菜配小蕃茄和芝士,芝士融化在沙律菜中很好吃😋特飲「紅都面哂」西柚汁加檸檬汁,「阿婆的秘密」蘋果加🍋汁,加上香香的茶。見到❤️❤️眼,不太甜又清新

餐廳原來亦有少量戶外座位,可以攜帶寵物,並提供寵物的食品

芝士田螺肉醬焗酥盒熱辣辣芝士味非常濃,肉醬惹味,yummy

2023-06-17 34 浏览
去到門口就已經好有露營感覺,入面播住泰文歌,配上露營車同露營枱櫈,好似真係身處於露營地方一樣,食物方面都完全係露營可以做到嘅嘢,雖然唔使落手煮,都深深感受到好似去露營一樣ALL DAY BREAKFAST酸種包、炒滑蛋、烤車厘茄、烤南瓜、牛油果、火箭菜、忌廉芝士呢個全日早餐真心好吸引我,因為佢有別於傳統,冇我唔食既腸仔煙肉,而且入面嘅配料全部都好好食😋最值得稱讚嘅一定係個滑蛋,好香牛油味牛油果熟成度岩岩好,唔會生就算配料就咁食/放落酸種麵包都係咁yummy唔食沙律菜嘅唔好俾啲火箭菜嚇親,配埋佢嘅忌廉芝士一齊食好好食架,又唔會苦西班牙欖油蒜片墨魚配酸種包🌶墨魚爽口而且份量好多,混合左好多橄欖油好香除咗橄欖油仲有真橄欖同埋蒜片,無論係就咁食定係溝落酸種包都係咁好食😋口水多過浪花用左新鮮青檸、新鮮簿荷葉、荔枝個名好搞笑,飲落去好香嘅薄荷味阿婆的秘密蘋果、鮮檸汁、茶飲得出鮮榨蘋果,而且好夠凍,好香蘋果味,好飲

ALL DAY BREAKFAST
酸種包、炒滑蛋、烤車厘茄、烤南瓜、牛油
果、火箭菜、忌廉芝士
最值得稱讚嘅一定係個滑蛋,好香牛油味
牛油果熟成度岩岩好,唔會生
就算配料就咁食/放落酸種麵包都係咁yummy

西班牙欖油蒜片墨魚配酸種包🌶
墨魚爽口而且份量好多,混合左好多橄欖油好香

口水多過浪花
用左新鮮青檸、新鮮簿荷葉、荔枝
個名好搞笑,飲落去好香嘅薄荷味

阿婆的秘密
蘋果、鮮檸汁、茶
飲得出鮮榨蘋果,而且好夠凍,好香蘋果味,好飲
星期日係家庭日, 仔仔係觀塘學完課外活動, 大家都肚餓了, 之前經過見到有一間好CHILL餐廳 –營足四季, 由外面裝修真係型到入面, 每次星期日經過時, 仔仔都會比入面有間露營車吸引去睇, 反正都要食晚餐, 一於滿足仔仔的願望。我地無訂位所以早D到, 雖然係星期日, 地點亦係工廈樓下, 六點幾已經有數枱客人, 到我地食完時已坐滿8成, 建議真係要訂位。入到餐廳時, 氣氛已被感染, 店內播放韓文歌及MV, 店內營造了露營的氣氛, 有草地, 有石路。職員好識做, 安排左我地係露營車外的枱, 仲有草地, 仿似置身係野外一樣。最吸引的係中間擺放了一間露營車, 而且仲可以入座, 下次三五知己約會可以提早預約。我地ORDER左 :欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉 (辣) $158巨型豬扒配薯條 (伴菜有燒蕃茄, 煙肉露筍) $188Pink Grapefruit Soda $48露啤 $58 (自家製啤酒)食物未上時, 加上時間尚早可以周圍打卡影相, 除了室內位置, 餐廳盡頭有室外位置職員好細心, 我地坐的是露營椅, 為怕小朋友唔啱坐, 好有心拎左張小朋友的露營椅, 期間又提供小朋友餐具, 除了適合聚會,
營足四季
我地ORDER左 :

欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉 (辣) $158

巨型豬扒配薯條 (伴菜有燒蕃茄, 煙肉露筍) $188

Pink Grapefruit Soda $48

露啤 $58 (自家製啤酒)

食物未上時, 加上時間尚早可以周圍打卡影相, 除了室內位置, 餐廳盡頭有室外位置職員好細心, 我地坐的是露營椅, 為怕小朋友唔啱坐, 好有心拎左張小朋友的露營椅, 期間又提供小朋友餐具, 除了適合聚會, 小朋友聚會都適合呢 !
欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉 (辣) $158

扁意粉彈牙有咬口, 辣味會慢慢滲出黎, 好惹味 ! 蒜片蟹肉及墨魚份量比例都足夠, 每啖都好滋味 ! 自已中意配埋啤酒一齊食, YUMMY YUMMY
巨型豬扒配薯條 (伴菜有燒蕃茄, 煙肉露筍) $188

一上枱時, 小朋友都嘩嘩聲, 因為堅巨型, 而且仲要厚煎, 要知道巨型又厚的豬扒係煎時候好有技巧, 一過時間, 肉質就有所改變。今次的巨型豬扒好有質素, 因為肉質好嫩, 好滑。一D都唔鞋, 幾歲的小朋友都可以大大啖咁食。伴碟仲有燒蕃茄, 煙肉露筍, 燒青瓜, 恰到好處
Pink Grapefruit Soda $48

柚子味道清新, 配合埋梳打水一定係絕配, 而且冰涼透心, 係夏天不能錯過的飲品
Pink Grapefruit Soda
露啤 $58 (自家製啤酒)

少見的啤酒用杯上, 職員有提及係自家品牌, 麥味夠香濃厚, 大啖大啖飲的確不錯。
露啤
餐廳的特色除了有露營車外, 連洗手間外都係一個打卡好地方, 洗手間位於餐廳隔離, 經過天光板滿天的星星小燈,就見到月球高高掛上, 難怪好多人會過去打卡影相。下次希望能夠預約到露營車和朋友聚舊一下
Pink Grapefruit Soda
  • 巨型豬扒配薯條 (伴菜有燒蕃茄
  • 煙肉露筍)
夏天咁熱唔想戶外活動,黎觀塘呢間cafe chill下岩哂喇🏕️ 呢度一年四季都可以歎住冷氣體驗露營,真心超正!餐廳佈置非常用心,除左擺放左露營椅、露營枱配合主題之外,仲有唔少綠色植物裝飾,令人彷彿置身於大自然中🌿 非常放鬆!♢ 🥗𝑨𝒍𝒍 𝑫𝒂𝒚 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒌𝒇𝒂𝒔𝒕 $108中午黎到可以嘆返個brunch☀️ All Day Breakfast五顏六色,配料有炒滑蛋﹑牛油果﹑車厘茄﹑忌廉芝士﹑烤南瓜﹑沙津菜﹑酸種包,份量十足,健康又豐富,食完真係超滿足🤤♢ 🍝欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉 $158意粉用左蒜片調味超香,仲有少少辣味,超惹味!墨魚同蟹肉份量都幾多,扁意粉充滿蒜香味,成個組合配搭幾出色👍🏻♢ 🍓好雙乳的莓莓 $48呢杯特飲用左士多啤梨﹑藍莓同乳酪,味道酸甜醒胃,仲有兩粒士多啤梨果乾添,感覺清新又健康🫐♢ 🍎阿婆的秘密 $48朋友呢杯係蘋果﹑鮮檸汁同茶既特飲,雖然材料簡單,估唔到又幾match,夏天飲好清涼🍹

♢ 🥗𝑨𝒍𝒍 𝑫𝒂𝒚 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒌𝒇𝒂𝒔𝒕 $108

♢ 🍝欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉 $158

♢ 🍓好雙乳的莓莓 $48

♢ 🍎阿婆的秘密 $48

巨型豬扒配薯角沙律😋上次試左牛肉,質量同份量都好充足,今次試佢地嘅豬扒了。豬扒都係我熱愛的食物之一,所以點了這個set。一黎到見到塊豬扒Size 唔野少,豬肉唔柴,有肉汁,算係整得幾唔錯,外面烤得有一點焦,帶了一陣焦好味。薯條脆口又熱辣辣,再搭配著沙律黎食,變得無咁油膩,元素多又好飽足😌朋友就食蟹肉配上椰汁嘅意大利飯。蟹肉鮮甜,個汁超奶超椰,香味濃濃的,朋友都讚,只係覺得份量未算好多,有D意猶未盡。室內個頂部設計好似帳篷,又有一架細細的快餐車,入面原來係多人座枱,都幾特別喎。餐廳氛圍好舒服,可以休閒地享用午餐,超正🥰
巨型豬扒配薯角沙律

巨型豬扒配薯角沙律😋

上次試左牛肉,質量同份量都好充足,今次試佢地嘅豬扒了。

Crab Meat Risotto with Coconut Cream Sauce

青檸梳打
巨型豬扒配薯角沙律
2023-06-13 26 浏览
食物和飲品都唔掂,只係環境比較寬敞,但係有個唔知係咪經理既男人成口煙味勁臭仲要唔戴口罩,同你講嘢真係好難受,所以以後都唔會再去,希望佢改善下可能都會有啲客,因為食物質素真係好一般嘅單價錢唔平
2023-06-12 35 浏览
環境闊落有種休閒度假風的感覺🌴有露營用的摺疊枱凳同大露營車😍好真實食物同飲品都擺盤好靚好岩打卡👍🏼而且有驚喜推介蒜片墨魚配酸種包🐙墨魚煙韌有嚼口,酸種包外脆內軟😋淋上微辣蒜香橄欖油更惹味All day breakfast都色彩繽紛🌈食材都係健康嘅原材料兩杯飲品都好靚🌼有渡假嘅feel👍🏼餐廳內有大型投影屏幕氣播放泰國歌手嘅歌,令環境更有氣氛🎶幾位店員都好nice好主動提供支援✔️

環境闊落有種休閒度假風的感覺🌴
有露營用的摺疊枱凳同大露營車😍好真實

食物同飲品都擺盤好靚好岩打卡👍🏼而且有驚喜

兩杯飲品都好靚🌼有渡假嘅feel👍🏼

餐廳內有大型投影屏幕氣播放泰國歌手嘅歌,令環境更有氣氛🎶

幾位店員都好nice好主動提供支援✔️
2023-06-11 34 浏览
今日同朋友到觀塘食飯,到達餐廳不需要等位就可以入座。我們叫了清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅和燒無激素自然雞仔大拼盤,另外還叫了兩杯露啤。首先上的是薄餅,薄餅餅底薄,而且薄餅邊脆。另外三文魚分怖於每塊切好的薄餅上面,三文魚的味道不會太鹹,再加上柚子清新口味,讓人想一食再食。之後是雞仔大拼盤,拼盤中有春雞、螺旋紐倫堡腸、粟米、蕃茄、菠蘿、薯條。當中春雞滑嫩多汁,而且雞皮香脆。菠蘿燒得香甜。露啤的味道有淡淡花香,又沒有很重麥味和苦澀味,比一般啤酒更易入口。整體而言,環境新式有露營感覺,而且食物味道同份量都很好。
今日同朋友到觀塘食飯,到達餐廳不需要等位就可以入座。

整體而言,環境新式有露營感覺,而且食物味道同份量都很好。
2023-05-24
近期香港Camping餐廳大熱,係觀塘都開左一間,餐廳空間感好大,地方寬敞之外,坐位都算多,有好多大植物做佈置;最特別係有一駕旅行車係餐廳中間,可提供booking,一班朋友可以係車箱裏面用餐,特别又有私人度,傾計大聲D都吾驚! 可以食得盡興D🤩👍我地叫左1個沙律🥗+1個主菜🐔🍗+2杯飲品🍹🍹🌟泰式燒牛肉沙律- 沙律大大份,好多款吾同嘅蔬果,再配合嘅泰式燒牛肉,好豐富👍🌟燒無激素自然雞仔大拼盤- 一隻無激素雞,肉質嫩滑仲keep到好多肉汁,好食; 再加上一排紐倫堡腸,配合埋蔬菜,性價比高👍🍹戀愛預告🍹叢林的秘密飲品色彩紛繽,打卡好靚又好飲,都算係吾錯😋

我地叫左1個沙律🥗+1個主菜🐔🍗+2杯飲品🍹🍹

🌟泰式燒牛肉沙律

🌟燒無激素自然雞仔大拼盤

🍹戀愛預告
🍹叢林的秘密
飲品色彩紛繽,打卡好靚又好飲,都算係吾錯😋

2023-05-31
2023-06-08 32 浏览
起初行過呢間餐廳以為係賣露營用品,睇清楚先知原來係露營主題既餐廳!裡面有架好大既露營車,周邊舖左仿真草皮同埋擺放左好多露營桌椅,真係好有露營既感覺呀,仲有d露營燈增添氣氛!我地叫左ALL DAY BREAKFAST同法式香草檸檬牛油蜆配酸種包All day breakfast 同平時食既有d唔同,係一個素食版本,有炒蛋、南瓜片、沙律菜、牛油果、芝士同蕃茄等等,健康又好味!香草檸檬牛油蜆配酸種包既大蜆粒粒飽滿鮮甜又冇沙,牛油味香濃,加左檸檬汁更能提升鮮味最後叫左2杯飲品,分別係戀愛預告同玫瑰咖啡,下晝黎食個lunch即時有種放鬆心情既感覺呀

成日見好多朋友仔去𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐧𝐠影埋好多靚相⛺️但對惹蚊🦟 / 怕熱🥵,但又想打卡既我🤨可以去有冷氣❄️既山系 • 𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐧𝐠主題餐廳🏕餐廳內仲有架露營車🚌,可以打卡呀📸而且户外位置,仲可以帶少爺仔🐶~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪All Day Breakfast ($108)(酸種包 • 炒滑蛋 • 烤車厘茄 • 烤南瓜 • 牛油果 • 火箭菜 • 忌廉芝士)放假唔食𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥既沙律🥗,黎份𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥既𝐀𝐃𝐁🍽烤南瓜🎃食落好綿好甜,車厘茄🍅勁𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲一定要原粒放入口💦忌廉芝士🧀 / 車厘茄配酸種包 都夾到🍞.👆🏻𝟐款野食都有配烘脆左既酸種包🍞就咁食 / 點汁都唔錯👇🏻.▪法式香草檸檬牛油蜆配酸種包($158)蜆肉大大粒索滿勁香既牛油汁🧈,仲有好多隻🫢唔係誇張,有幾隻食落仲爆汁💥好彩冇彈到同行朋友🤣.▪ Drinks𝟐杯都揀左推薦既款式,生果份量同樣好足🙆🏻‍♀️▫️叢林的秘密($48)(水蜜桃 • 鮮檸檬 • 西柚 • 藍莓粒 • 鮮青檸)有少少似冰紅茶🍹.▫️口水多過浪花 ($58)(新鮮青檸 • 新鮮簿荷葉 • 荔枝)
成日見好多朋友仔去𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐧𝐠影埋好多靚相⛺️
但對惹蚊🦟 / 怕熱🥵,但又想打卡既我🤨
可以去有冷氣❄️既山系 • 𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐧𝐠主題餐廳🏕
餐廳內仲有架露營車🚌,可以打卡呀📸
而且户外位置,仲可以帶少爺仔🐶

▪All Day Breakfast ($108)
忌廉芝士🧀 / 車厘茄配酸種包 都夾到🍞
All Day Breakfast
All Day Breakfast

▪法式香草檸檬牛油蜆配酸種包($158)
蜆肉大大粒索滿勁香既牛油汁🧈,仲有好多隻🫢
唔係誇張,有幾隻食落仲爆汁💥好彩冇彈到同行朋友🤣
法式香草檸檬牛油蜆配酸種包
法式香草檸檬牛油蜆配酸種包

▪ Drinks
𝟐杯都揀左推薦既款式,生果份量同樣好足🙆🏻‍♀️
▫️叢林的秘密($48)
(水蜜桃 • 鮮檸檬 • 西柚 • 藍莓粒 • 鮮青檸)
有少少似冰紅茶🍹
▫️口水多過浪花 ($58)
(新鮮青檸 • 新鮮簿荷葉 • 荔枝)
比𝐕𝐢𝐫𝐠𝐢𝐧 𝐌𝐨𝐣𝐢𝐭𝐨多左重甜味,簿荷味都好出🍸
叢林的秘密  •  口水多過浪花
叢林的秘密  •  口水多過浪花

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺餐廳內架露營車🚌,係間房咁,有張大枱(不過當日有客人,影唔到入面俾大家睇🙇🏻‍♀️)

🔺店員們做野好快手 • 有禮貌🫰🏻
🔺𝐌𝐞𝐧𝐮📖 有寵物小食🐶

2023-06-07 35 浏览
觀塘近年開咗很多餐廳,Cafe或樓上工廈餐廳,但有Camping Feel嘅餐廳🍽就真係幾有特色😉,可能近期興露營⛺️啦!呢間露營格局嘅餐廳比人好Relax嘅感覺,選擇同朋友聚餐/情侶拍拖都係一個好嘅地方🤗。我試咗Salad, 小食及Combo春雞餐,加上一杯🍺(啤酒杯:雪到冰凍❄️“讚👍”) & Coffee☕️及甜品,真係好滿足😊。Salad🥬🍅好新鮮好味。點咗黑醋後味道更好👍。兩人食Comb春雞🐔餐,真係有驚喜😋👍。春雞肉質好嫩滑,薯條🍟, 粟米🌽及燒🍍煮得味道啱啱好,當然唔係自己煮嘅露營餐🤭,而係真正美食🥰(注意:不過煮時間有點耐)。另外一個蟹肉小食(唔記得📸)就一般,有點咸,無乜特別。食到最後已好飽,但想食埋甜品先致感覺完🈵️,所以叫咗個“抹茶🍵芭菲”,配上多紅豆及脆米真係好夾,不過如果雪糕係“濃”一點日本綠茶雪糕就更完美😏👏。除此之外,呢到餐廳員工好nice好有禮貌,比人好親切😊嘅感覺,再配合整個Camping環境,又再加分😆。

Salad

Salad🥬🍅好新鮮好味。點咗黑醋後味道更好👍。
Combo春雞餐

抹茶Parfait

Salad
Combo春雞餐
抹茶Parfait
2023-06-07 60 浏览
一行四人慶祝男朋友生日,book咗呢間餐廳食晚飯,book枱時request坐露營車出面位置,餐廳都幫我哋安排到,很體貼!地點易搵,响地下,觀塘B2出一直行到鴻圖道左轉行多兩三分鐘就到。一入門口就見staff就行出嚟招呼你,映入眼簾就係餐廳嘅signature銀色大露營車,好eye catching!响觀塘鬧市突然進入咗渡假風咁,有種嘩然的感覺!枱、櫈都盡顯露營風格,睇相睇相!除咗室內,仲有室外,同埋嗰架露營車入面都坐得架,大家都可以book嚟坐!同大家分享吓啲食物先,叫咗4款小食:燒雞皮、黑松露薯條、牛油果蟹子餅和釀雞翼,,黑松露薯條,真係有好多黑松露粒喺薯條上面㗎!主菜叫咗:三文魚pizza、意大利飯、King Size巨型豬扒拼薯菜、峇里原住民烤魚,仲有一個西班牙欖香蒜片墨魚仔配酸種包(呢個唔記得咗影相)每道菜都好好味, pizza好脆、意大利飯唔會漏、豬扒肉質好林,應該採取左慢煮嘅方式,烤魚好有風味,留意番佢都會比較多骨,墨魚仔酸種包真係好正!叫咗幾杯特飲,紫色個杯上面有個雲呢拿雪糕,叫做戀愛預告餐廳確係有水準,除咗有舒適環境,食物真係好食!價錢適中,啲Staff都好Nice,

燒雞皮串
黑松露薯條

牛油果蟹子餅

釀雞翼

主菜叫咗:三文魚pizza、意大利飯、King Size

三文魚Pizza
意大利飯
King Size 巨型豬扒拼薯菜
峇里原住民烤魚

叫咗幾杯特飲,紫色個杯上面有個雲呢拿雪糕,叫做戀愛預告
戀愛預告

餐廳確係有水準,除咗有舒適環境,食物真係好食!價錢適中,啲Staff都好Nice,見你影相都會走埋嚟問你需唔需要幫你,很友善!餐廳仲開到凌晨12點,夜晚食完飯可以慢慢坐傾吓計,繼續影吓相!
2023-06-06
庆祝纪念