2023-08-11 55 浏览
鬧市中都可以camping,來到觀塘餐廳🏕️營足四季,露營布置好用心❤️💕,中間部露營車十分搶眼🤩我地下午茶時間來到, 梗係食佢嘅🍴Tea Set Combo($258) 🧇迷你窩夫有驚喜,非常鬆脆。🍓鮮果士多啤梨乳酪好健康, 乳酪配藍莓同士多啤梨 😍🧀芝士田螺焗肉醬小酥盒熱辣辣好香口, 入面有田螺🐌🐟迷你三文魚他他脆餅煙三文魚肥美,配脆卜卜嘅餅底。🦀🥑蟹肉他他配牛油果醬迷你杯成杯都係蟹肉,撈埋香滑嘅牛油果醬食😋🍞一口巴馬火腿配忌廉芝士酸種包脆卜卜嘅包上面有忌廉芝士,同包住車厘茄嘅巴馬火腿。🍮自家制焦糖燉蛋布甸布甸香滑,🥚蛋味香濃。🥤飲品🌴叢林的秘密$48呢杯特飲,材料有🍑水蜜桃、,🍋鮮檸檬、西柚、藍莓粒、鮮青檸及茶 ,非常清新🌿🍹Sun Surprise $108原來呢度有cocktail飲,太好了!呢杯有Gin,Triple Sec,🍋Lemon Juice, Grapefruit Syrup,🍊Orange Juice,7-UP,酒香同果香都好平衡,好適合夏日的飲品🧊

🧇迷你窩夫

有驚喜,非常鬆脆。

🍓鮮果士多啤梨乳酪

好健康, 乳酪配藍莓同士多啤梨 😍

🧀芝士田螺焗肉醬小酥盒

熱辣辣好香口, 入面有田螺🐌

🐟迷你三文魚他他脆餅

煙三文魚肥美,配脆卜卜嘅餅底。

🦀🥑蟹肉他他配牛油果醬迷你杯

成杯都係蟹肉,撈埋香滑嘅牛油果醬食😋

🍞一口巴馬火腿配忌廉芝士酸種包

脆卜卜嘅包上面有忌廉芝士,同包住車厘茄嘅巴馬火腿。

🍮自家制焦糖燉蛋布甸

布甸香滑,🥚蛋味香濃。

🥤飲品

🌴叢林的秘密$48

🍹Sun Surprise $108

原來呢度有cocktail飲,太好了!

2023-08-11 72 浏览
在官塘工業區找到一間以營地為主題的餐廳,由餐廳門外,室內及戶外位置的裝飾非常有營地感覺,好舒服,餐廳的食物也很好味。清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅,脆薄的餅皮上鋪了煙三文魚,洋蔥及柚子汁,柚子汁的清香,少許酸酸甜甜,令薄餅有特別風味。巨型豬扒配薯條扒菜,超大的豬扒,烹調得很好,肉質鮮嫩有肉汁,伴菜的蕃茄及青瓜也非常新鮮,好好味。阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕,蛋糕軟綿綿,配上阿華田奶蓋,加埋雪糕一齊食,賣相及味道都很好。另外兩杯特飲叢林的秘密,水蜜桃,鮮檸檬及青檸,西柚,茶,味道清涼,內裡還有藍梅肉,配合得很好。好雙乳的莓莓,士多啤梨,藍梅,乳酪,鮮甜清香。

另外兩杯特飲
好雙乳的莓莓,士多啤梨,藍梅,乳酪,鮮甜清香。

午餐
2023-08-11 1994 浏览
得知觀塘有間新餐廳係pet-fiendly所以專登帶埋屋企個小寶寶去🐕‍🦺🏕️係一個好迫真嘅露營環境~🪪而家只要出示 mohiguide 身分證仲有好野俾毛孩食✨要注意嘅係 有寵物都一定只能坐户外得知天氣炎熱🔥職員會提供坐枱風扇❣️泰式燒牛肉沙律 $148沙律成日見黎見去都係個幾種今次叫左個特別啲嘅沙律 係泰式款🇹🇭食落種感覺真係好泰式feel 仲要有泰式辣汁出現🌶️將塊牛肉再點一點汁食會覺得食沙律都可以食得好開心❣️巨型豬扒配薯條扒菜 $198塊豬扒真係好巨型 巨型到連啲薯條都遮住左好軟熟 無煎過火😎👍🏼😋食落口簡直係啖啖肉配上黑椒汁 係勁勁勁香口同惹味😍😍黑椒汁配豬扒食真係絕配 完全俾我地點到一滴都無曬❣️伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕 $108好耐以前興瀑布蛋糕嘅時候已經好想試經過咁多年終於食到 係終於🥹佢地仲要係有我平時鍾意食嘅伯爵茶蛋糕係好軟熟🍰軟淋淋個種雪糕好有伯爵茶味 食第一啖已經食得出🍦❣️戀愛預告 $58❣️口水多過浪花 $58賣相就唔多講 都係好吸精好靚靚🤩但不得不稱讚佢地嘅飲品真心❕係整得好出式❕兩杯啲水果味都係好出係我要推介推介❤️‍🔥❤️‍
得知觀塘有間新餐廳係pet-fiendly
所以專登帶埋屋企個小寶寶去🐕‍🦺
🏕️係一個好迫真嘅露營環境~

🪪而家只要出示 mohiguide 身分證仲有好野俾毛孩食

兩杯啲水果味都係好出
係我要推介推介❤️‍🔥❤️‍
泰式燒牛肉沙律
2023-08-10 69 浏览
同女女路過門口 佢話好得意啊~~有冷氣咁camping 一定要入去食dinner🤣!店裡面搶眼嘅露營車 原來係真係上得嫁!好得意啊💕!餐廳佈置全部都用不同嘅露營裝備露營feel十足!仲有好多打卡位tim🥰 我都好鐘意啊,終於唔洗熱又滿足到阿女想camping嘅心!意想不到 原來呢度野食都唔錯wor!😍款式都幾多~~仲樣樣都睇得食得!🍕墨西哥雜菌辣雞薄餅🥩巨型豬排配薯條扒菜🥞阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕🍹阿婆的秘密(蘋果,檸檬汁,茶)🍸戀愛預告(荔枝,玫瑰,檸檬汁,蝶豆花,雲利拿雪糕)辣雞薄餅 同 巨型豬排 都好有camping feel啊!🥰薄餅批邊好脆口~辣雞少少辣!好惹味! 巨型豬排真係好大件啊~~少少焦香 好好味!我最鐘意佢配菜好多 茄子 番茄 仲有煙肉卷🥓住栗米仔同筍! 🍹野飲真係好正~~睇住個名都笑餐死,阿女話一定要飲 “阿婆的秘密” 點知飲完我問佢你知道阿婆嘅秘密未啊?! 佢話真係好高深,不過好好飲!🤣哈哈哈ending嘅瀑布蛋糕 見到都好開心~~🥰!阿華田瀑布醬+阿華田脆脆做配襯+美綠波波🍫+提拉米蘇雪糕濃郁好邪惡!🥢整體體驗 好舒服~~camping 凳行完街

🍕墨西哥雜菌辣雞薄餅
🥩巨型豬排配薯條扒菜
🥞阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕
🍹阿婆的秘密(蘋果,檸檬汁,茶)
🍸戀愛預告(荔枝,玫瑰,檸檬汁,蝶豆花,雲利拿雪糕)

辣雞薄餅 同 巨型豬排 都好有camping feel啊!

🥢整體體驗 好舒服~~camping 凳行完街hea坐 真係好爽!現場音樂 同綠植都有放鬆嘅感覺!亦好適合帶小朋友同狗狗黎啊!(pet friendly)
天氣咁熱☀️,又想去露營🏕️?有辦法喎!室內露營啱晒你怕熱又想chill既朋友啦。《營足四季》就係以露營為主題既餐廳,地方夠大,木系格調好舒適,最特別係有架改裝露營車佈置喺餐廳中間,前面2張枱打卡一流,涼住冷氣chill住嘆下午茶真係一大樂事🥂。二人下午茶只需$258,性價比極高。擺盤有泰式風格,一共七款食物加兩杯飲品,份量都OK架啦。食物有迷你窩夫🧇、鮮果士多啤梨乳酪🍓、焦糖燉蛋布甸🍮、芝士田螺焗肉醬小酥盒、迷你三文魚他他脆餅、蟹肉他他配牛油果醬迷你杯🥑、一口巴馬火腿配忌廉芝士酸種包。芝士焗田螺小酥盒,鬆化又牛油香,芝士田螺香濃而不膩,好味。煙三文魚他他脆餅,香脆開胃。士多啤梨yogurt夠清香輕怡。焦糖燉蛋布丁香滑又有濃濃奶香,很有水準。整體食物可見用心配搭,有驚喜!口水多過浪花青檸+薄荷葉+荔枝梳打,視覺同味道一樣無違和感,清新解渴透心涼,有夏天的感覺。叢林的秘密水密桃+檸檬+西柚+藍莓粒+青檸的水果茶,香甜不澀有茶香,好飲。另外室外仲有個小花園,我見好多朋友都帶狗狗黎打卡🐶, bookmarked下次帶埋隻囝黎先。

芝士焗田螺小酥盒,鬆化又牛油香,芝士田螺香濃而不膩,好味。

煙三文魚他他脆餅,香脆開胃。

士多啤梨yogurt夠清香輕怡。

焦糖燉蛋布丁香滑又有濃濃奶香,很有水準。
整體食物可見用心配搭,有驚喜!

叢林的秘密

2023-07-07
2023-08-08 1485 浏览
星期六約左朋友去觀塘行鱷魚恤行完就搵下附近有咩好食 見到呢間以camping 做主題既餐廳勁得意 就book 位試下黎到真係冇失望 所有擺設都係camping 為主題 枱 凳 連架露營車都有 重點係有冷氣 如果帶狗狗 都可以去另一邊去outside area 我地叫左清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅未試過用柚子汁做既pizza 煙三文魚帶咸 柚子汁帶甜 咸甜咸甜 而且薄餅底 食落好light 好清新巨型豬扒配薯條黎到真係符合商品說明條例豬扒真係好巨型 切落去好易切開 食落唔會鞋 肉質仲好軟熟 應該係先煎後烤 保持入面住既肉汁 仲配左薯條 煎過既番茄 瓜 煙肉同粟米芯呢個主菜既飽肚口水多過浪花 朋友揀左呢個 主要係有薄荷 同 青檸超清新既組合好雙乳的莓莓Yogurt 配 藍莓 紅莓 酸酸甜甜 女仔一定岩既組合 最後叫埋個甜品阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕蛋糕體好軟熟 配奶蓋食落夠濕潤有阿華田同orea 脆脆增加左口感 好鐘意呢個配搭 加埋唔會死甜 下次多人再黎食 希望可以坐住露營車 chill住咁食
星期六約左朋友去觀塘行鱷魚恤

• 清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅
  • 好雙乳的莓莓
  • 巨型豬扒配薯條
  • 口水多過浪花
夏天熱辣辣嘅天氣都係留喺室内好啲🤣不過一樣可以影到露營⛺️風格同露營車,嘆住冷氣扮室外食tea好爽🤣🌴雖然平時好少食Tea但都覺得HKD258兩位好抵食,加上地方好大有露營枱櫈,有泰文歌做背景好似去旅行🧳咁😎(個人認為露營車前面兩張枱係打卡最靚,不過我呢個位都唔差🤣 另外仲可以入去露營車入邊影相🦮Outdoor 位置仲可以帶寵物⭐️Tea Set for 2 HKD258芝士肉醬田螺焗酥盒煙三文魚脆餅三文魚籽牛油果蟹肉杯巴馬火腿忌廉芝士酸種包牛角包窩夫🧇士多啤梨🍓乳酪日式焦糖雞布甸我同女友兩個人食都夠飽,打卡餐廳唔期待味道好好但食落又唔錯🤣🤣個人最愛牛角窩夫🧇而芝士肉醬田螺焗酥盒都唔錯,酥皮整到好香脆😛🤌🏻戀愛預告賣相好靚🟣⚪️飲落有著玫瑰芳香加荔枝香甜,仲配埋雲呢拿雪糕、荔枝果肉,整個口感變得更豐富,好好飲🤌🏻青春小蜜桃梳打水加菠蘿汁,再加上溝薄荷糖水、蜜桃糖水🟢⚪️感覺好清新而且有甜甜酸酸,好岩夏天飲☀️🚩 營足四季 (觀塘)觀塘鴻圖道86號中富中心地舖#addifoodie #addifoodie觀塘#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #

🦮Outdoor 位置仲可以帶寵物

牛角包窩夫🧇士多啤梨🍓乳酪
日式焦糖雞布甸

🤌🏻戀愛預告

🤌🏻青春小蜜桃

🚩 營足四季 (觀塘)
觀塘鴻圖道86號中富中心地舖

#addifoodie #addifoodie觀塘
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫 #營足四季 #露營⛺️
2023-07-22
  • Tea Set Combo
話說我又喺觀塘搵到間好靚嘅打卡餐廳啦🤩喺觀塘地鐵站🚉大概行7至8分鐘左右即可到達一入門口就見到露營⛺️主題同綠色裝飾好有自然氣息💚💚☺️仲有露營車打卡😆 好似真係喺戶外露營咁🏕️菜式都好有驚喜😋我嚟咗試佢嘅Chicken Mushroom Pizza 個薄脆底好好食 上面仲有好多蘑菇同埋雞肉 一口咬落去好滿足😆🍕再嚟嘅Thick-cut Pork Chop真係好大份😂🍖 肉質嫩滑多汁 配上薯條同蔬菜🥬 好豐富好飽肚😋最好食嘅當然係Waterfall Cake個芝士牛奶泡沫好香好濃郁🥹同埋上面嘅Ovaltine同Tiramisu Ice Cream 店員介紹埋點樣打卡🤩 一拉開塊膠紙 啲cream就好似瀑布咁流晒出嚟😍👏🏻 好過癮好好味🤤飲品方面~我試咗佢嘅Double Berry Smoothies同Apple Smoothies 好開胃🍓🍎「營足四季」環境舒適 好適合同朋友嚟一齊傾計食飯~都市人咁忙係時候要休閒一下啦☺️☺️🥰 #營足四季 #露營主題餐廳 #綠洲氛圍 #驚喜菜式 #WaterfallCake
話說我又喺觀塘搵到間好靚嘅打卡餐廳啦🤩
喺觀塘地鐵站🚉大概行7至8分鐘左右即可到達

一入門口就見到露營⛺️主題同綠色裝飾
好有自然氣息💚💚☺️
仲有露營車打卡😆 好似真係喺戶外露營咁🏕️

最好食嘅當然係Waterfall Cake

2023-08-07 1187 浏览
營足四季是一間以露營為主題的餐廳, 一進店已經有草披的地墊, 一張張戶外的木枱及露營櫈, 餐廳內由擺設至到音樂都充滿一班朋友露營的氛圍,餐廳中心更加有一部真的可以款待一班客人的露營車箱, 在當中用餐應該 更加過癮。露營時通常吃方面都會比較簡單, 但這裏當然不會放過佢啦。點選了巨型豬扒配薯條扒菜, 清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅及 阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕 配提拉米蘇雪糕。 兩杯飲品叢林的秘密 比較像果荼, 生果配搭新鮮清新,阿婆的秘密係帶檸檬香的蘋果汁沙冰, 簡直是開胃嘅最好準備。巨型豬扒配薯條扒菜巨型是真的巨型, 豬扒基本上不是放在碟上 ,而不是誇張的扛在碟上, 而且非常厚切, 但難得的是切下去除了肉汁湧出,已經知道非常鬆軟, 經過 廚師的秘製調味帶出 豬扒肉香油香, 煎得剛好香口脆邊的外層,絕對係餐廳的皇牌菜式。清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅這薄身薄餅完全顛覆了薄餅通常給予比較油膩 及滞口的感覺, 薄脆的餅身配上酸甜清爽的 柚子醬汁加上較為濃味的煙燻三文魚, 組合咬下去有一種沙律加脆片的感覺, 非常清新。阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕 配提拉米蘇雪糕就算很飽都忍唔住要嗌的一款甜品, 膠片一 打開阿華

露營時通常吃方面都會比較簡單, 但這裏當然不會放過佢啦。

清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅

阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕 配提拉米蘇雪糕

就算很飽都忍唔住要嗌的一款甜品, 膠片一 打開阿華田奶蓋完全覆蓋了蛋糕, 甜度適中,而脆脆增加口感 配搭冰凍雪糕實在太滿足。
2023-07-26
2023-08-06 71 浏览
這間餐廳一直都在我的打卡名單中,在室內可以一嘗💕露營滋味,的確不錯。餐廳環境寬敞舒適,還有露營風的裝修,每個角落都是打卡位📸.✨Tea Set Combo $258.🧀芝士肉醬田螺焗酥盒酥皮盒好香脆,充滿牛油香,配上田螺和芝士肉醬更惹味。.🐟煙三文魚脆餅煙三文魚帶煙燻香,加上脆餅,是不錯的配搭。.🥑三文魚籽牛油果蟹肉杯蟹肉不少,配上三文魚籽和牛油果蓉,口感層次豐富。.🍞巴馬火腿忌廉芝士酸種包巴馬火腿充滿咸香,加上忌廉芝士,配搭酸種包,味道剛剛好。.🧇牛角包窩夫牛角包窩夫好酥脆,富牛油香。.🍓鮮果士多啤梨乳酪乳酪味道酸酸甜甜,每口都充滿士多啤梨果香。.🍮日式焦糖雞蛋布甸日式布甸口感軟滑,富奶蛋香,加上焦糖更美味。.🌴叢林的秘密 $48入面有水蜜桃、鮮檸檬、西柚、藍莓粒、鮮青檸等水果,果香濃郁,感覺清新。.🍹好雙乳的莓莓 $48士多啤梨、藍莓、乳酪整成的沙冰,味道酸酸甜甜,口感綿密。

✨Tea Set Combo $258

🧀芝士肉醬田螺焗酥盒
酥皮盒好香脆,充滿牛油香,配上田螺和芝士肉醬更惹味。
🐟煙三文魚脆餅
煙三文魚帶煙燻香,加上脆餅,是不錯的配搭。

🥑三文魚籽牛油果蟹肉杯
蟹肉不少,配上三文魚籽和牛油果蓉,口感層次豐富。
🍞巴馬火腿忌廉芝士酸種包
巴馬火腿充滿咸香,加上忌廉芝士,配搭酸種包,味道剛剛好。

🧇牛角包窩夫
牛角包窩夫好酥脆,富牛油香。

🍓鮮果士多啤梨乳酪
乳酪味道酸酸甜甜,每口都充滿士多啤梨果香。

🍮日式焦糖雞蛋布甸
日式布甸口感軟滑,富奶蛋香,加上焦糖更美味。

🌴叢林的秘密 $48
🍹好雙乳的莓莓 $48
士多啤梨、藍莓、乳酪整成的沙冰,味道酸酸甜甜,口感綿密。
2023-08-06 67 浏览
朋友仔發現觀塘都有間行露營⛺️風嘅餐廳,一有時間一於約埋一齊去食晏,餐廳入面有架露營車,原來入面有座位可以一班人喺入面坐住食😆😕我係走先知咋🤣下次一定要約返幾個朋友仔試吓,感覺應該好正😎╰☆ 清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 $138薄餅🍕薄而脆身,柚子醬汁酸酸甜甜好開胃,同三文魚洋蔥又幾夾喎,入口真係好清新呀!╰☆巨型豬扒配薯菜 $198豬扒好巨型呀😍厚身juicy,落埋個醬汁好惹味😋仲有幼身薯條🍟蕃茄同瓜,非常豐富╰☆ 阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕$108又有雪糕又有蛋糕,一次過滿足兩個要求,蛋糕仲有視覺效果睇😍點可以放過☺️食到好飽都一定要叫佢╰☆玫瑰荔枝梳打+$26荔枝味好出,仲有球雲呢拿雪糕😍飲落唔太甜╰☆好雙乳的草莓 +$16呢杯沙冰味道酸酸甜甜,入面有士多啤梨、藍莓同乳酪

╰☆ 清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 $138

╰☆巨型豬扒配薯菜 $198

╰☆ 阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕$108
又有雪糕又有蛋糕,一次過滿足兩個要求,
蛋糕仲有視覺效果睇😍點可以放過☺️食到好飽都一定要叫佢

╰☆玫瑰荔枝梳打+$26
荔枝味好出,仲有球雲呢拿雪糕😍飲落唔太甜

╰☆好雙乳的草莓 +$16
呢杯沙冰味道酸酸甜甜,入面有士多啤梨、藍莓同乳酪
2023-08-05 67 浏览
🚩營足四季夏天約去露營真係不了不了((耍手兼擰頭中(┛`д´)┛ 不過近期都好興餐廳以露營做主題,啱晒夏天又犯露營癮嘅人,可以即時得到根治🤭〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 $138一開始以為組合會好奇怪,甜嘅Pizza?!但其實食落又唔會太甜,反而令到成個Pizza冇咁濟增左柚子香🌈巨型豬扒配薯條扒菜 $198豬扒大過我塊面🥹不過真係要趁熱食一開始食嘅時候肉質好嫩,薯條香脆不過放耐咗就開始收汁,就會有少少費牙值得一讚嘅係佢哋嘅黑椒汁,真係好真材實料,食到微微辣嘅感覺🌈阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕$108蛋糕其實即係疏乎厘,做到蓬鬆嘅效果之後睇返先知原來係Tiramisu雪糕,唔怪得食嘅時候會有少少酒味🌈叢林的秘密 $4🌈好雙乳的苺苺 $48出乎意料地莓味濃郁,入口奶香奶香而且一啲都唔會過甜,有莓味酸甜嘅感覺
🚩營足四季

🌈清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 $138
一開始以為組合會好奇怪,甜嘅Pizza?!

🌈巨型豬扒配薯條扒菜 $198
豬扒大過我塊面🥹不過真係要趁熱食
一開始食嘅時候肉質好嫩,薯條香脆
不過放耐咗就開始收汁,就會有少少費牙
值得一讚嘅係佢哋嘅黑椒汁,真係好真材實料,食到微微辣嘅感覺

🌈阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕$108
蛋糕其實即係疏乎厘,做到蓬鬆嘅效果

🌈叢林的秘密 $4
🌈好雙乳的苺苺 $48
出乎意料地莓味濃郁,入口奶香奶香
而且一啲都唔會過甜,有莓味酸甜嘅感覺
2023-08-04 80 浏览
營足四季卡邦尼意粉Carbonara 卡邦尼意粉嘅意粉彈牙,帶有微妙奶香的帕瑪森芝士,十分creamy ,味道豐富。美式BBQ醬燒恐龍骨配薯條沙律Barbecue Pork Ribs with French Fries and Salad恐龍骨肉質鮮嫩多汁,BBQ醬帶有甜辣口感,讓人回味無窮。薯條沙律則酥脆可口,可以點蕃茄醬或滋味醬,沙律蔬菜新鮮多汁中和恐龍骨肥膩感覺。阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕Waterfall Cake Ovaltine, Cereal & Cheese Milk Foam with Tiramisù Ice Cream阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕,口感絕佳!蛋糕柔軟濕潤,搭配香氣四溢嘅奶蓋,令人愛不釋口。提拉米蘇雪糕帶有濃郁嘅咖啡同朱古力味道。係一個結合咗兩種甜品嘅味蕾盛宴。戀愛預告Rose and Lychee Soda戀愛預告嘅荔枝、玫瑰糖水、藍蝶花汁同鮮檸汁味道清新,雲尼拿雪糕濃郁香甜,彼此襯托。造型十分可愛漂亮,令人一見傾心。口水多過浪花Splash這杯飲品以荔枝同埋青檸為主要材料,加上薄荷葉嘅清新香氣,口感帶有一股清新嘅涼意,非常適合喺
營足四季

卡邦尼意粉
Carbonara

美式BBQ醬燒恐龍骨配薯條沙律

戀愛預告
Rose and Lychee Soda

Splash

這杯飲品以荔枝同埋青檸為主要材料,加上薄荷葉嘅清新香氣,口感帶有一股清新嘅涼意,非常適合喺炎熱夏天享用。
2023-08-04 163 浏览
❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥邊個話打風落雨唔去得露營㗎?Season Camping 可以卑你隨時感受露營嘅氣氛😌兩手Fing Fing 黎到觀塘就可以camping 都真係幾正噶!店舖面積大,坐到邊都有「綠植」包圍,仲有架露營車卑你任意打卡🤩餐廳都好歡迎客人帶毛孩過黎放下電!除左室內,室外都有檯卑客人揀,更加有露營噶感覺👍👅巨型豬扒配薯條扒菜 $198食肉獸絕對要點佢地噶招牌菜!從未見過咁大塊烤豬扒!豬肉全熟得黎又唔會乾柴!仍然keep 到肉汁,表面有少少焦香噶味,近骨噶部分肉味更加濃!伴碟噶煙肉卷同樣咁好味!薯條比較幼身,炸的好香脆!👅溫泉蛋卡邦尼意粉 $138意粉表面撒滿芝士,劃破溫泉蛋表面,睇住啲金黃色噶蛋黃慢慢流出黎,再撈勻,令每條意粉都被蛋黃包住,食落口果下真係超級滿足😌意粉本身噶醬汁都比較濃厚,但食落唔會覺得好漏,入邊仲有好多菇菇🍄同埋煙肉🥓真係好抵食!👅 阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕$108瀑布蛋糕真係百玩不厭🤣拉起膠紙,啲奶蓋流曬出黎,完美覆蓋住海綿蛋糕果下真係好satisfy 😌阿華田味濃但唔會太甜,鬆軟噶蛋糕夾埋冰凍噶雪糕一齊食真係好解暑,上山露營都未必有咁正噶享受
❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥

👅巨型豬扒配薯條扒菜 $198

👅溫泉蛋卡邦尼意粉 $138

👅 阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕$108
瀑布蛋糕真係百玩不厭🤣拉起膠紙,啲奶蓋流曬出黎,完美覆蓋住海綿蛋糕果下真係好satisfy 😌阿華田味濃但唔會太甜,鬆軟噶蛋糕夾埋冰凍噶雪糕一齊食真係好解暑,上山露營都未必有咁正噶享受😋

👅紅都面晒 $48
維C滿滿噶一杯特飲係由新鮮西柚汁同埋檸檬汁特製噶,唔會太酸超級開胃🍋美白養顏

👅阿婆的秘密 $48
天氣熱辣辣無胃口,大大杯噶🍎蘋果檸檬茶係消暑絕品!飲完都無罪惡感,仲可以補充膳食纖維添!
溫泉蛋卡邦尼意粉
2023-07-27
溫泉蛋卡邦尼意粉
阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕
大熱天時室內涼住冷氣過下露營癮🤣呢度嘅擺設, 餐枱同櫈都係露營主題 好啱打卡😙 特別係露營車前的位置! 可以book枱講定~ 🔸好雙乳的苺苺 Double Berry Smoothies (跟餐$16) 夏天就是要飲沙冰🥰 士多啤梨+藍莓+乳酪~ 唔會好甜,好飲~ 🔸紅都面哂(跟餐$16) Pink Grapefruit Soda呢個西柚+鮮檸汁 唔苦之餘,仲好清新~ 🔸 溫泉蛋卡邦尼意粉 $138 Carbonara with Half-Boiled Egg 個醬好thick好creamy!! 好正😍!! 夠晒芝士~ 配埋半熟蛋溫泉蛋 超好食呀!! 🔸 巨型豬扒配蔬菜薯條 $198 Thick-cut Pork Chop with Fries and Vegetables 豬扒超大份超厚!一個人絕對食唔晒!! 兩個人share都好夠🤭 肉質完全唔會鞋,仍有啲肉汁,幾好咬 沾埋旁邊的黑椒醬幾惹味 煙肉蘆筍粟米芯卷好粗😆 煙肉嘅肉香沾滿蔬菜,健康唔油膩 仲有蕃茄同瓜都好食呀🤗 食埋薯條,超飽!😝 🔸伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕$108 Waterfall Earl Grey Cake
大熱天時室內涼住冷氣過下露營癮🤣
呢度嘅擺設, 餐枱同櫈都係露營主題
好啱打卡😙
特別係露營車前的位置!
可以book枱講定~

呢個西柚+鮮檸汁 唔苦之餘,仲好清新~
個醬好thick好creamy!! 好正😍!!
夠晒芝士~ 配埋半熟蛋溫泉蛋 超好食呀!!
肉質完全唔會鞋,仍有啲肉汁,幾好咬
沾埋旁邊的黑椒醬幾惹味
煙肉蘆筍粟米芯卷好粗😆
煙肉嘅肉香沾滿蔬菜,健康唔油膩
仲有蕃茄同瓜都好食呀🤗
食埋薯條,超飽!😝

🔸伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕$108
Waterfall Earl Grey Cake with Rose Cheesy Milk Foam, Earl Grey Ice Cream
呢個係個打卡甜品
食之前將外圍的膠圈拉起
玫瑰將就會好似瀑布咁流落嚟😝 📸
伯爵茶蛋糕好鬆軟 配上芝士cream同玫瑰啫喱~
仲有伯爵茶味雪糕! 成個甜品嘅茶味都好突出
一個人食左大半個甜品都唔會太膩!

滿足的一餐!!!💛