2023-01-27
📜餐廳menu有兩個set,分別係$698 10項串燒同$498 8項串燒,而2個set都包含湯品、主食同甜點~ 店內所有位置都可以望到製作串燒嘅過程,而且全程由日本師傅主理👨🏻🍳,好正宗!食物到達嘅時候會有店員介紹食物同食法,進食期間會不停refill茶同收走食完嘅碟👍🏼~超好服務~-🥣濃香雞湯配免治雞肉一入口清清甜甜,免治雞肉好柔軟帶有淡淡嘅芹菜香,唔知有冇加到芹菜係入面呢🥒~入面仲有一塊好似茄子嘅魚餅,細細一碗湯好岩依家咁凍嘅天氣,暖返個胃。
雞柳師傅係慢慢燒而且專登唔燒咁熟,保留雞肉嘅肉汁,配上魚子醬微微嘅咸香🐟,配搭不錯~
雞胸係帶有少少皮嘅雞胸🐔,雞皮燒到好香脆,而且唔會燒到過哂火,估唔到雞胸都可以有雞柳嘅口感!一啲都唔嚡~
帆立貝三文魚籽帆立貝本身係刺身級別配上滿滿嘅三文魚籽🐔,好新鮮同鮮甜,而佢哋嘅wasabi係一啲都唔刺鼻,可以安心品嘗wasabi嘅香~
味噌白蘿蔔係兩塊煮得好冧又冇根嘅白蘿蔔,加埋好佢哋混咗啲肉嘅味噌,配埋一齊好好食好特別👅~雞腎肉質好煙韌又唔會腥,感覺比雞柳雞胸更香~
雞腿同雞胸一樣附帶雞皮,雞皮一樣燒得好香脆,🟡金黃恰到好處~
生麩磯邊燒係紫菜
🥣濃香雞湯配免治雞肉
雞腎
肉質好煙韌又唔會腥,感覺比雞柳雞胸更香~
同雞胸一樣附帶雞皮,雞皮一樣燒得好香脆,🟡金黃恰到好處~
係紫菜包住日式年糕,而年糕包住比師傳燒熔芝士🧀,紫菜脆年糕軟糯,唔會痴,加上芝士好好食呢。而且呢個係無麩質嘅年糕,細細一件一啲都冇罪惡感~😋
係海藻拌上山藥、紫蘇花同醋,食落醋醋哋好開胃,配上山藥黏稠同紫蘇特有嘅香味,好有日本嘅感覺💮~
係雞屁股,食落一啲都唔會臭,而且好juicy🐥,滿滿嘅油脂香,唔講真係唔知係雞屁股~
時令蔬菜
今日係燒冬菇,冬菇燒完仲係好多汁好juicy,唔會乾爭爭~
🐮和牛西冷
和牛燒到五成熟,外脆內嫩,和牛入口溶化,仲可以配上粉紅鹽同wasabi食,食出唔同嘅味道,呢個真係好正🤩~
成日同日劇食嘅串燒🍗,加上醬汁反覆燒,燒到入哂味,配上蛋液🥚,好幸福嘅味道~
濃郁嘅雞湯配上粗麵條,面頭有少許柚子皮,食到最尾都唔會食滯~
用雞蛋形狀嘅載具,布甸面頭灑上糖然後燒到焦糖脆面🍯,布甸唔會太甜,配上黃豆粉蕨餅,好滿足嘅一餐~