尖沙咀日本風情🇯🇵食串燒 飲啤酒即叫即整 燒烤堂絕對是串燒新蒲點環境寬敞舒適 充滿日本情懷 服務也不錯 店員親切有禮🍻Cheers 在日本食串燒飲啤酒是王道生啤 買一送一 🍺最高ですね全燒得恰到好處 不會燒到很乾 保留肉汁味道多元化 日式韓式川式均能品嘗🐔雞肉以下幾款推介🤌🏻 調味使雞肉本身的風味得到突出惹味爽口雞腎 爽口彈牙蜜糖燒雞中翼 蜜糖味重 惹味麻辣燒赤雞心 不會太辦 又爽又重雞味🐽牛油果豚肉卷 & 韓式泡菜五花腩各有特色 豚肉燒致軟化甘香 保持一定的咀嚼感 風味十足 🐮厚切鹽燒牛舌腩 口感豐富 多汁軟熟肉質Juicy 入口即溶🦢焦糖青蘋果鵝肝多士 必食推介青蘋果🍏令鵝肝多士變得很Fresh鵝肝濃郁香脆 🍄牛油蒜蓉焗雜菇 這個組合無得輸 鮮甜鹽燒白鱔 白鱔新鮮而且彈牙🍆川燒蒜蓉茄子鮮甜茄子川式辣味是絕配 惹味非常 必叫🐟鹽燒白鱔鹽味增加白鱔口感 夾口有層次 🐏辣羊架愛羊人士必叫 燒得好香又有羊味辣得過引甜點推介🧀日本芝士年糕🍍黑糖燒菠蘿
尖沙咀日本風情🇯🇵食串燒 飲啤酒

• 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 鹽燒白鱔
  • 厚切鹽燒牛舌腩
2024-01-16 37 浏览
最近去了尖沙咀燒烤堂嘆日式串燒,一到晚市時間座無虛席🫶🏻好有氣氛!串燒款式選擇豐富~熱烘烘上枱💗全部燒得火喉恰好,so good good 。海鮮~🟠香蒜鹹蛋黃燒虎蝦 $48/串 🟠蒜蓉燒廣島蠔 $44/2隻🟠鹽燒白鱔 $48燒虎蝦彈牙爽滑,入口蒜香味濃,還有鹹蛋黃沙沙口感。讚!廣島蠔1客2大隻,鮮甜飽滿,抵食~私心推介~🟠焦糖青蘋果鵝肝多士 $108🟠明太子淮山燒 $26🟠椒鹽燒鴨舌 $28/串鵝肝多士1客挺大的,我們切開2人分享也很滿足!鵝肝入口即化好甘香綿密🫶🏻配以青蘋果片,完美平𧗾膩感💗另外很喜歡爽脆的淮山跟充滿咸香的明太子這個配搭。牛控之選~🟠厚切鹽燒牛舌腩 $48/串 🟠鹽燒和牛牛小排 $48這2款牛串都很令人滿意🤤牛舌腩彈滑肥美,和牛牛小排脂香柔嫩,回味無窮。燒鳥~🟠汁燒新鮮雞肝 $28🟠鹽燒原塊雞皮 $22🟠雞皮墨魚滑 $38/串原塊雞皮又脆又香超邪惡~不想太邪惡👉🏻可以點雞皮墨魚滑,燒至脆卜卜的雞皮,裡面包著十分彈牙的墨魚滑,很具口感。肉肉~🟠鹽燒豚肉荔枝卷 $22/串 🟠秘製燒羊架 $48本身不太好豚肉,但豚肉荔枝卷則大大愛,原粒荔枝被豚肉包著,肉汁跟香甜多汁的荔枝

海鮮~

🟠雞皮墨魚滑 $38/串

肉肉~
🟠鹽燒豚肉荔枝卷 $22/串
🟠秘製燒羊架 $48

本身不太好豚肉,但豚肉荔枝卷則大大愛,原粒荔枝被豚肉包著,肉汁跟香甜多汁的荔枝,多了清甜感,很搭配。

飲品🥤
🟠甘草柑桔鹹檸七 $28
🟠熱甘草蜜$18
呢到環境幾闊落,裝修行日本風格🏮,有好多相撲手🥋既壁畫,環境暗暗地幾好feel~ 同時串燒既選擇好多,口味包括日、泰、港、川、西、新疆、台、韓式都有,可以滿足晒唔同人既需要~ 最難得係有唔少特別有心思既菜式,價錢幾平,係性價比高既選擇,小編一定會再黎翻兜👍🏻😍(5 😍 係滿分,🤩係半分)豚肉節瓜波板糖 (附月見) 🐷🥒🍭🍳 - $38 (好味指數:😍😍😍😍😍)呢個波板糖🍭真係好有創意🤩 好有心思既係廚師👨🏻‍🍳將節瓜🥒同豬肉都片成厚度一致既薄片,跟住肉同瓜一層層咁捲埋一齊好似波板糖🍭咁,燒過之後更加突出到豬🐷既油香,口感爽滑又香口,配埋香甜軟滑既月見醬一齊食好正🤤汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 🔥🐥⚫️🍄 - $28 (好味指數:😍😍😍😍🤩)首先將雞軟骨🍖切碎變免治肉,再將肉🐥釀落冬菇⚫️🍄到,味道相得益彰,雞肉🐥唔會太肥,肥瘦適中,雞味濃郁,配埋嫩滑爽口又多汁既冬菇⚫️🍄,感覺香口,上面落埋香甜既燒汁🔥,就更加惹味🤤蜜糖雞翼 (兩隻) 🍯🐥🪽 - $18 (好味指數:😍😍😍😍)啲雞翼🐥🪽幾飽滿,脹卜卜咁,表皮酥脆又有幾豐腴既油香,入面肉質嫩滑多汁,夠厚肉,雞味🐥亦都幾濃郁,配埋香甜滋潤既蜜糖🍯幾夾

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

豚肉節瓜波板糖 (附月見)

啲雞翼🐥🪽幾飽滿,脹卜卜咁,表皮酥脆又有幾豐腴既油香,入面肉質嫩滑多汁,夠厚肉,雞味🐥亦都幾濃郁,配埋香甜滋潤既蜜糖🍯幾夾~

厚牛舌腩 🐮👅 - $48 (好味指數:😍😍😍😍)
牛味🐮幾香濃,質感挺身彈滑,唔硬亦都唔韌,果然係牛舌入面最軟滑既部位~ 燒過🔥之後有啲焦香,油香亦都更加出同埋juicy~ 旁邊仲有檸檬片🍋,可以自己擠啲汁落牛舌🐮👅到解膩

牛油果豚肉卷 🥑🐷 - $28 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
豬肉卷🐷配牛油果🥑幾得意就試下,估唔到效果幾好~ 牛油果🥑生熟程度啱啱好,味道清香,質感creamy,配埋半肥瘦既豬肉🐷,燒起🔥有油香同埋焦香既肉味,加埋清新軟滑既牛油果🥑一啲都唔漏~

鹹蛋黃燒虎蝦 🟡🔥🦐 - $48 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
平時比較少見喺串燒入面用鹹蛋黃🟡做調味,更加鹹香惹味之餘,又有鹹蛋黃🟡嗰種特有沙沙地既口感~ 同蝦🦐亦都夾,啲虎蝦🦐幾大隻,燒完🔥都唔會縮水,口感依然爽口彈牙唔會梅,夠新鮮所以好容易將肉同殼分開,味道鮮甜,個蝦頭仲有啲肥美既蝦膏tim~

雞皮墨魚滑 🐥🦑 - $38 (好味指數:😍😍😍😍😍)
呢個都意想不到😍 平時多數食雞皮🐥包飯🍚,第一次試包墨魚滑🦑,感覺幾特別~ 雞皮🐥燒過🔥之後一啲都唔會漏同油膩,反而更加油香更加細膩同香口,亦都昇華到墨魚🦑既鮮味~ 個墨魚滑🦑爽滑彈牙,好香墨魚🦑鮮味,唔會一味靠撈粉,係真材實料👍🏻

油炸鬼梅菜燒生蠔 🔥🦪 - $28 (好味指數:😍😍😍😍)
燒生蠔🔥🦪食唔少,第一次見用梅菜😂 感覺好似fusion 菜咁~ 上面鋪左超多梅菜,啲梅菜色澤金黃,清香撲鼻,味道香甜又有啲鹹香,突出到個蠔🦪既鮮味~ 啲蠔🦪幾大隻同飽滿,厚肉飽滿,味道濃厚鮮美,海水味🌊重所以會比較有鹹香,口感creamy綿滑,燒完🔥仲有啲焦香tim, 又無縮水👍🏻

蔥燒白鱔伴魚湯 🔥🐟🥣 - $58 (好味指數:😍😍😍😍)
個白鱔🐟一啲都唔腥,肉質肥美嫩滑,上面既魚皮焦香爽彈,充滿膠質~ 配埋香甜既燒汁,甜甜地咁幾惹味又可以闢腥~ 上面仲撒左清香既大蔥,同埋旁邊配埋清澈清甜既魚湯🐟🥣,配埋白鱔🐟食就有double鮮甜,同埋啲湯🥣熱辣辣咁食完更加溫暖😌

焦糖青蘋果鵝肝多士 🔥🍏🦢🍞 - $108 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
呢個係佢地既招牌菜之一😜 用青蘋果🍏比起普通蘋果🍎更加清香,味道芳香清甜又帶有啲微酸,可以中和鵝肝🦢既油膩~ 鵝肝🦢幾厚身,表面煎得酥脆,入面口感豐腴肥美,軟滑綿密,味道香濃醇厚,油香幾出~ 下面配埋金黃香脆又有鹹香既多士🍞,特別既係裡面有埋蘋果🍏粒,口感好豐富~

焦糖鰻魚玉子燒 🔥🐟🥚- $28 (好味指數:😍😍😍😍)
玉子燒🥚🔥用埋焦糖,感覺幾特別~ 上面有層薄薄又香脆既焦糖,焦香同甜味可以突出到魚🐟既鮮味同蛋🥚既香味~ 裡面既鰻魚一啲都唔hea,燒得🔥啱啱好,魚皮彈牙充滿膠質,魚肉嫩滑鮮味,配埋香甜既燒汁🔥幾好食😋 配埋出面香口軟滑既玉子燒🥚🔥層次幾豐富~

蟹膏飯糰 🦀🍙 - $38 (好味指數:😍😍😍😍)
個飯團🍙估唔到有燒過🔥,表皮燒到🔥好酥脆,焦香突出~ 裡面配埋鮮味豐腴既蟹膏🦀,出面包埋香口酥脆既紫菜,一啲都唔覺得漏同乾~
牛油蒜蓉焗雜菇
牛油蒜蓉焗雜菇 🧈🧄🍄 - $38 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
呢個係經典既配搭,用左錫紙去焗,落左好多鹹香軟滑既牛油🧈同埋惹味香濃既生熟蒜🧄做調味,令到啲菇🍄更加惹味,口感爽口嫩滑,裡面包括蘑菇🍄、鮮冬菇⚫️🍄、金菇菜、秀珍菇等等,令人忍唔住一啖接一啖繼續食🤤

牛油燒芋頭 🧈🔥🍠 - $12 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
芋頭🍠切到細細粒先拎去燒🔥,咁就可以確保夠熟,質感咬落軟糯綿密,味道清甜,配埋惹味既牛油🧈同埋香甜滋潤既蜜糖🍯,更加香口同好食😋

蜜糖菠蘿 🍯🍍- $18 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
啲菠蘿🍍係深黃色既,夠晒熟,味道香甜多汁,帶有啲微酸,香味馥郁誘人又有焦香,燒完🔥之後收乾左啲水分就更加香~ 開胃解膩,同時又可以解下燒肉🔥既油膩😜 配埋滋潤既蜜糖🍯去燒🔥感覺更加滋潤~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
豚肉節瓜波板糖 (附月見)
牛油蒜蓉焗雜菇
燒烤堂一直係香港數一數二好食既串燒店😋有極多款串燒 全部即點即燒 仲有好多口味添~我最愛一定係鹽燒同麻辣🌶️牛舌腩 雞心 青蘋果鵝肝多士同雞皮墨魚滑係我激推的!🥳鹽燒牛舌腩好厚肉好腍 有濃濃牛味汁燒赤雞心好大粒 質感柔軟 汁燒就最夾🤤仲含有豐富維他命同鐵質架~.青蘋果鵝肝多士好大件 2個人分就最好 又唔洗驚會爆quota 🤣脆多士搽上牛油🧈 再加上薄片青蘋果🍏上面放上煎到爆油香既鵝肝青蘋果既酸甜正好中和返鵝肝既膩多士索埋鵝肝既油 真係超好食💕雞皮墨魚滑好特別 係店家既獨家菜燒得香脆既雞皮包住彈牙墨魚滑🥹真係諗起都想食!!!.呢度既價錢絕對對得住食物質素 性價比好高四川蒜香茄子最考功夫 可以做到🍆茄子肉同皮完全分開 唔係間間都做到~.另外青檸脆豬都好出色 仲有燒菠蘿🍍 可以當甜品咁食都無違和感! 配上依家大熱既鴨屎香檸檬茶 好chill呀🩷
燒烤堂一直係香港數一數二好食既串燒店😋
有極多款串燒 全部即點即燒 仲有好多口味添~
鹽燒牛舌腩好厚肉好腍 有濃濃牛味

脆多士搽上牛油🧈 再加上薄片青蘋果🍏
上面放上煎到爆油香既鵝肝
青蘋果既酸甜正好中和返鵝肝既膩
多士索埋鵝肝既油 真係超好食💕

雞皮墨魚滑好特別 係店家既獨家菜
燒得香脆既雞皮包住彈牙墨魚滑🥹真係諗起都想食!!!
呢度既價錢絕對對得住食物質素 性價比好高

2024-01-06
2024-01-12 765 浏览
一想食串燒一定要去近兩年非常人氣的「燒烤堂」我自己就由五六年前嘅筲箕灣分店開始幫襯,而家已經有六間分店,去不同分店總是人氣滿滿,相當爆場,今日嚟到尖沙咀分店當然都係一樣,每次去都一定一定會點「焦糖青蘋果鵝肝多士」、「鹽燒原塊雞皮」暫時冇其他地方可以取替這裏的美味😋特別喜愛這裏用嘅麵包,厚厚有粒粒芝士充滿香草香,烘脆之後尤其係放上燒得外脆內軟充滿焦糖香既肥美鵝肝,簡直係人間美食,另外甜奶包都係必食之選,邪惡嘅鮮牛油配上煉奶,我就每次都抵擋唔到😆😆🪿▪️焦糖青蘋果鵝肝多士🧈▪️甜奶牛油包雞類串燒以下都係我嘅必食推介,尤其像薯片一樣香脆既燒原塊雞皮,充滿雞油鹽香,重有雞皮墨魚滑、汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇,自家手打食材,都係其他串燒店少有的心機串燒👍🏻🐓▪️麻辣雞心🐓▪️汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇🐓▪️明太子雞腿肉🐓▪️鹽燒雞皮🐓▪️蜜糖雞翼(兩隻)🐓▪️雞皮墨魚滑除咗雞類豬牛羊今次都食齊晒,其中三款豬類串燒配料和調味都非常有特色和美味,喜歡芫荽嘅朋友更不可錯過孜然豚肉莞茜卷更是必食之選,羊架更有驚喜,燒至外層焦香,肉質軟腍又Juicy ,滿滿油脂香🐷▪️泡菜五花腩🐷▪️麻辣豬大腸🐷▪️孜然豚肉莞茜卷🐮▪️牛小排🐑▪️羊架明

一想食串燒一定要去近兩年非常人氣的「燒烤堂」

🪿▪️焦糖青蘋果鵝肝多士
🧈▪️甜奶牛油包

🐓▪️麻辣雞心
🐓▪️汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇
🐓▪️明太子雞腿肉
🐓▪️鹽燒雞皮
🐓▪️蜜糖雞翼(兩隻)
🐓▪️雞皮墨魚滑

🐷▪️泡菜五花腩
🐷▪️麻辣豬大腸
🐷▪️孜然豚肉莞茜卷
🐮▪️牛小排
🐑▪️羊架

明太子配搭令食材充滿鮮味和鹹香,配合厚揚豆腐和燒飯團一樣咁有風味,最後吃上充滿牛油香的牛油蜜糖粟米,完美完美
🫔▪️明太子燒厚揚豆腐
🍙▪️明太子飯團
🌽▪️牛油蜜糖粟米

• 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 雞皮墨魚滑
  • 鹽燒原塊雞皮
2024-01-10 39 浏览
走入燒烤堂,迎面而來就係陣陣炭香味,真係勾起晒我嘅食慾😍。首先嗌咗串燒,每一串都好有驚喜。厚牛舌腩真係焗到金黃又唔乾,腍嘅唔得嘞,入口即溶,肉質好滑嘅喎!露筍卷整得好有心思,豚肉咬落肉味十足,露筍㷫㷫脆口嘅,令整件事都新鮮哂。今年熱賣嘅焦糖青蘋果鵝肝多士,真係創意滿分,焦香嘅多士,夾埋滑嫩嘅鵝肝,加上微酸嘅青蘋果,每一啖都係滋味層次疊疊,唔會太膩口,食到停唔到口。當然唔少得嚟燒烤堂嘅招牌飲品 - 凍嘅啤酒,攪埋啤酒套餐,真係一流。食完串燒之後,喉嚨涼涼地,真係有一種滿足感喺心頭湧上嚟。坐喺舒適嘅戶外位置,邊食邊傾計,感覺真係唔錯。下次有空,一定要再嚟挑戰下其他嘅新口味!🥢🍢🍺

Time to encore this Japanese Grilled Skewers🍢🍢🍢🍶💫..想食日式串燒🍢 一定會諗起呢家😍!地方乾淨、坐得舒服、燈光昏暗柔和、上菜速度快、食物質素不錯、選擇種類多樣化,而且遍布港九有6間分店,真的值得一試喔!上次中環吃過感覺不錯,今次就黎到尖沙咀吃吃,仍保持住水準❤️,不愧為人氣串燒店呢。牛肉類🐮 食左:A4 宮崎和牛(牛脂滿滿 肉質軟淋)、厚牛舌腩 (牛味濃)、蒜苗牛肉粿卷 (煙韌又特別),各有不同口感。而羊架🐏 亦燒至外焦內嫩肉味濃。豬肉類更多樣化:泡菜五花腩、麻辣豬大腸 (肥美油香)、味噌松板豬 (油脂豐富 肉質爽嫩)、牛油果豚肉卷、鹽燒豚肉荔枝卷、孜然豚肉韭菜花卷、麻辣豚肉韭菜花卷、孜然豚肉莞茜卷,卷物有口感都係必點之一!另外海鮮類:蒜蓉燒廣島蠔 (兩隻)、油炸鬼梅菜燒生蠔、紅椒沙茶醬燒鮑魚、鹽燒白鱔,都係推薦有水準。邪惡焦糖青蘋果鵝肝多士,厚切鵝肝滿有油香,加上清新蘋果中和丁點膩感,伴隨脆多士同吃就是滋味。蔬菜類:蒜蓉菜圃燒豆皮、川燒蒜蓉茄子,茄子肥美而肉腍,食串燒必點呢!..×××××ש尖沙咀諾士佛臺1號1樓..

蒜苗牛肉粿卷 (煙韌又特別),各有不同口感。

而羊架🐏 亦燒至外焦內嫩肉味濃。

另外海鮮類:蒜蓉燒廣島蠔 (兩隻)、油炸鬼梅菜燒生蠔、

紅椒沙茶醬燒鮑魚、

鹽燒白鱔,都係推薦有水準。

蔬菜類:蒜蓉菜圃燒豆皮、

川燒蒜蓉茄子,茄子肥美而肉腍,食串燒必點呢!
×××[燒烤堂 -Skewer Kitchen]×××
©尖沙咀諾士佛臺1號1樓
2024-01-06 814 浏览
聽聞已久的燒烤堂,今晚終於一嚐,串燒令人驚喜。百款串燒多種風味,食材新鮮美味,價錢合理,地方寬敞,舒適的居酒屋格局,朋友歡聚的不二之選。味淋魚干 $48魚干甜美口感煙韌,沾上沙律醬美味。唐揚池魚仔 $38池魚仔細細條,炸得香脆,魚肉鮮美,讓人過足口癮。福岡味噌松板豬 $28肉質脆嫩彈牙,油脂豐富,配搭味噌甜美,好正,必食推介。鹽燒豚肉荔枝卷 $22薄薄的豚肉燒得剛好,荔枝的甜味中和了鹹味,味道清甜宜人。孜然豚肉韭菜花卷 $24韭菜大注被豚肉包得扎實,加上惹味的孜然粉,風味十足。蒜蓉燒廣島蠔 $44蠔身肥美多汁,蒜香惹味。焦糖鰻魚玉子燒 $28玉子燒厚厚的,咬口滿足,欣賞表面有層甜美的焦糖,而鰻魚就有少許呢。燒汁橫膈理肌 $28肉質鮮嫰多汁,燒汁美味。鹽燒白鱔 $48魚皮焦脆,啖啖肉口感,鹽燒惹味。厚切鹽燒牛舌腩 $48舌腩爽口彈牙,充滿油香,鹽燒惹味好食。明太子燒淮山 $26淮山爽脆,配上明太子增添了鹹鮮味,結合得恰到好處。萵筍蟹膏 $26萵筍口感鮮嫩爽脆,少許蟹膏帶來鲜美;紅椒沙茶醬燒鮑魚 $48彈牙的鮑魚搭配甜鹹的沙茶醬,帶來獨特的風味。柑桔咸蛋黃卷 $28金黃酥脆的炸卷搭配清香的

味淋魚干 $48
魚干甜美口感煙韌,沾上沙律醬美味。
味淋魚干

唐揚池魚仔 $38
池魚仔細細條,炸得香脆,魚肉鮮美,讓人過足口癮。
唐揚池魚仔

福岡味噌松板豬 $28
肉質脆嫩彈牙,油脂豐富,配搭味噌甜美,好正,必食推介。
福岡味噌松板豬

鹽燒豚肉荔枝卷 $22
薄薄的豚肉燒得剛好,荔枝的甜味中和了鹹味,味道清甜宜人。
孜然豚肉韭菜花卷

孜然豚肉韭菜花卷 $24
韭菜大注被豚肉包得扎實,加上惹味的孜然粉,風味十足。

蒜蓉燒廣島蠔 $44
蠔身肥美多汁,蒜香惹味。
蒜蓉燒廣島蠔

焦糖鰻魚玉子燒 $28

焦糖鰻魚玉子燒

燒汁橫膈理肌 $28
肉質鮮嫰多汁,燒汁美味。

鹽燒白鱔 $48
魚皮焦脆,啖啖肉口感,鹽燒惹味。
鹽燒白鱔

厚切鹽燒牛舌腩 $48
舌腩爽口彈牙,充滿油香,鹽燒惹味好食。

明太子燒淮山 $26
淮山爽脆,配上明太子增添了鹹鮮味,結合得恰到好處。

萵筍蟹膏 $26
萵筍口感鮮嫩爽脆,少許蟹膏帶來鲜美;

紅椒沙茶醬燒鮑魚 $48
彈牙的鮑魚搭配甜鹹的沙茶醬,帶來獨特的風味。
紅椒沙茶醬燒鮑魚

柑桔咸蛋黃卷 $28
金黃酥脆的炸卷搭配清香的柑桔粒和咸蛋黃,非常特別的組合。
柑桔咸蛋黃卷

甘草柑橘蜜 $18
唔飲凍飲的朋友一個絕佳選擇,大大杯熱飲幾舒服好潤喉,食串燒飲啖潤一潤幾夾。
甘草柑橘蜜
紅椒沙茶醬燒鮑魚
柑桔咸蛋黃卷
甘草柑橘蜜
  • 鹽燒豚肉荔枝卷
燒烤堂專開在市中心最貴地段,以超高性價比聞名,大多肉類都是$20-40的區間,質素也高,令人難以置信上菜夠快,大多5-10分鐘內上菜創意十足,不停推陳出新侍應人手充足,服務相當不錯非常爆滿,宜預早訂位出品:❤️最愛系列油炸鬼梅菜燒生蠔$28*2在飽滿的蠔上舖滿甜梅菜跟油炸鬼碎,滿滿層次感!蒜苗牛肉粿卷$28蒜苗帶淡淡蒜香,口感卻像韮菜,牛肉的比例也不少,就像顆爆裂牛肉餃子一樣焦糖鰻魚玉子燒$28大大塊玉子包著厚厚鰻魚肉,竟然只要$28,超抵!鹹蛋黃墨魚滑$38鹹蛋黃存在感很強,鹹中帶甜配簡單鮮味的墨魚滑10分合拍!👍👍推介系列味噌松板豬$28口感彈牙細膩,像豬頸肉般美味牛骨髓$28入口即化!調料夠多!雞肉軟骨棒(付月見) $38雞跟軟骨雞肉🍗配生蛋醬,每次去居酒屋度會點!牛油果豚肉卷$28入口即溶的牛油果為豚肉提供了清新一點的口味海苔黑豚肉鵪鶉蛋$28同樣入口即化,蛋香濃郁雞皮墨魚滑$38為墨魚滑添上一層雞油香👍不妨一試系列咸蛋黃卷$28炸的!有一些甜甜的味道,應該加入了柚子吧,層次感不錯汁燒雞心$22意外彈牙!川燒蒜蓉茄子$36燒得出色,底部沒有燒焦明太子雞腿肉$28鹹香又creamy

上菜夠快,大多5-10分鐘內上菜

創意十足,不停推陳出新

侍應人手充足,服務相當不錯

非常爆滿,宜預早訂位

出品:
❤️最愛系列

油炸鬼梅菜燒生蠔$28*2
在飽滿的蠔上舖滿甜梅菜跟油炸鬼碎,滿滿層次感!

蒜苗牛肉粿卷$28

焦糖鰻魚玉子燒$28
大大塊玉子包著厚厚鰻魚肉,竟然只要$28,超抵!

鹹蛋黃墨魚滑$38

鹹蛋黃存在感很強,鹹中帶甜配簡單鮮味的墨魚滑10分合拍!

👍👍推介系列
味噌松板豬$28
口感彈牙細膩,像豬頸肉般美味

牛骨髓$28
入口即化!調料夠多!

雞肉軟骨棒(付月見) $38
雞跟軟骨雞肉🍗配生蛋醬,每次去居酒屋度會點!

牛油果豚肉卷$28
入口即溶的牛油果為豚肉提供了清新一點的口味

海苔黑豚肉鵪鶉蛋$28
同樣入口即化,蛋香濃郁

雞皮墨魚滑$38
為墨魚滑添上一層雞油香

👍不妨一試系列

咸蛋黃卷$28
炸的!有一些甜甜的味道,應該加入了柚子吧,層次感不錯

汁燒雞心$22
意外彈牙!

川燒蒜蓉茄子$36
燒得出色,底部沒有燒焦

明太子雞腿肉$28
鹹香又creamy!

鹽燒雞中翼(兩隻) $20

手釣墨魚鬚$22

如有胃納,可以一試

燒烤堂
尖沙咀諾士佛台1號1樓
今次小編去左位於尖沙咀燒烤堂,附近酒吧好多,但係黎燒烤堂可以食到好食既串燒,重點係飲酒又夠平。餐廳環境好多人好熱鬧,氣氛好好。⭐燒鳥蜜糖燒中翼、黑松露烤雞、麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇.蜜糖燒中翼好好食,蜜糖包住成隻雞翼,蕉脆甜甜地蜜糖味,燒得好靚。⭐燒豚泰式豬頸肉、韓燒泡菜五花腩、福岡味噌松板猪喜愛泰式豬頸肉,外皮燒得好脆點一點泰式辣醬,好惹味,而且串燒份量好大串,性格比好高。⭐手工心機卷物麻辣豚肉韭菜花卷、鹽燒豚肉荔枝卷、牛油果豚肉卷.牛油果豚肉卷口感軟綿,而且牛油果可以帶點新鮮的味道,一點也不油膩的串燒,好食。⭐燒牛厚切鹽燒牛舌腩牛舌腩燒得好嫩口,一點都吾會覺得硬,鹽燒令牛肉的肉味更為特出。⭐燒海鮮雞皮墨魚滑、咸蛋黄燒虎蝦、咸蛋黄墨魚滑呢間的墨魚滑好好食,用料實在墨魚肉多,而且有好多味選擇,咸蛋黄味墨魚滑好正,墨魚滑經過燒烤後,好香口。⭐燒魚蔥燒白鱔伴魚湯好日式feel的蔥燒白鱔,賣相好精緻,白鱔新鮮爽口彈牙,魚湯奶白奶白好甜。⭐野菜川燒蒜蓉茄子、蜜糖燒菠蘿喜歡超辣的朋友必叫川燒蒜蓉茄子,好辣,好香蒜蓉味,茄子燒的好軟綿。

⭐燒鳥
蜜糖燒中翼、黑松露烤雞、麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇.

⭐燒豚

泰式豬頸肉、韓燒泡菜五花腩、福岡味噌松板猪
喜愛泰式豬頸肉,外皮燒得好脆
點一點泰式辣醬,好惹味,而且串燒份量好大串,性格比好高。

⭐手工心機卷物
麻辣豚肉韭菜花卷、鹽燒豚肉荔枝卷、牛油果豚肉卷.

⭐燒牛
厚切鹽燒牛舌腩

⭐燒海鮮

雞皮墨魚滑、咸蛋黄燒虎蝦、咸蛋黄墨魚滑
呢間的墨魚滑好好食,用料實在墨魚肉多,

⭐燒魚
蔥燒白鱔伴魚湯

⭐野菜
川燒蒜蓉茄子、蜜糖燒菠蘿

2023-12-29 44 浏览
上星期係美麗華商場行完街後、去咗諾士佛台食串燒🔥這裏串燒選擇好多, 而每款串燒都會註明唔同風格,例如日,泰,港,川,西,新疆,台,韓…. 好特別呢🩷我們叫咗好多嘢:⭐️盛燒A4宮崎和牛、鹽燒和牛牛小排、汁燒橫隔理肌:牛肉味濃、好juicy!⭐️ 汁燒免治雞肉軟骨棒: :口感好爽彈,沾蛋黃好滑、好好味⭐️ 明太子雞腿肉:燒得剛剛好、肉質嫩滑 、加上明太子口感豐富!⭐️ 鹽燒原塊雞皮 :真係第一次食原塊大雞皮、好香脆同惹味!⭐️ 雞皮墨魚滑: 脆脆雞皮包住爽滑墨魚滑、好特別呢💕⭐️油炸鬼梅菜燒生蠔: 生蠔好新鮮同肥美、再加上梅菜,好特別、味道好夾👍🏻⭐️ 蟹膏🦀飯團: 大量蟹膏鋪上飯團.飲團口感外脆內軟💕⭐️唐揚池魚仔:池魚仔細細條、炸到香口酥鬆、又唔油膩, 用來佐酒一流!⭐️ 爽口雞腎: 雞腎口感非常爽嫩👍🏻我哋仲有叫咗好多嘢,有焦糖鰻魚肉子燒、麻辣雞軟骨、汁燒雞肝、韓燒泡菜五花腩、麻辣豬大腸、泰式豬頸肉、黑糖燒菠蘿、鹽燒淮山同日本芝士年糕等等……
上星期係美麗華商場行完街後、去咗諾士佛台食串燒🔥

我們叫咗好多嘢:

⭐️ 雞皮墨魚滑: 脆脆雞皮包住爽滑墨魚滑、好特別呢💕
⭐️ 蟹膏🦀飯團: 大量蟹膏鋪上飯團.飲團口感外脆內軟💕
⭐️ 爽口雞腎: 雞腎口感非常爽嫩👍🏻

又到聖誕~跟buddy慶祝聖誕😂天氣咁凍,就去咗銅鑼灣呢間日式居酒屋【燒烤堂】成間餐廳非常和風feel~唔講以為係日本居酒屋😂餐廳主打多國燒烤,搞到我樣樣都想食~平時去居酒屋必食鹽燒雞皮,平時食開燒雞皮都冇食過呢款,食落非想香脆,好似食緊薯片!仲叫咗唐揚池魚仔同椒鹽燒多春魚送啤酒!雖然係日式居酒屋但入面都有日、泰、港川式嘅燒烤,真係乜口味都可以試曬☺必食麻辣猪大腸,肥而不膩,而且麻辣味好夠,真係一串唔夠!而鐘意莞茜唔好錯過孜然豚肉莞茜卷,肉嫩而內層莞茜味香濃!川燒蒜蓉茄子好入味,次次食燒烤都必點~冇諗過呢到凉拌藤椒魚皮,爽口而且藤椒好香,同buddy都讚不絕口!講到慶祝又點少得飲返2 杯,日本生啤買一送一 ,極大杯!邊飲邊食☺
又到聖誕~跟buddy慶祝聖誕😂

天氣咁凍,就去咗銅鑼灣呢間日式居酒屋【燒烤堂】

成間餐廳非常和風feel~唔講以為係日本居酒屋😂
餐廳主打多國燒烤,搞到我樣樣都想食~

好難得見到現在的香港在晚市時段仍做到全場爆滿兼有人等位的餐廳!(記得預約喔~~~)因為真係超多串燒選擇而且價錢合理水平餐廳入面無咩油煙味抽風做得好串燒平均都係廿蚊到四十蚊左右一串豐儉由人之餘你諗到既款式都有~~仲分不同製作方法鹽燒、韓燒、麻辣燒、川燒、孜然燒、自家燒食串燒點可以唔飲啤酒?有埋買一送一日本生啤優惠🍻🍻.ෆ 日本無激素走地雞系列 ෆ 𖤥鹽燒阿波尾七里香 【雞patpat🫣🤭香口】.ෆ 燒鳥 / 牛 / 羊 / 鴨 / 豚 ෆ 𖤥雞肉軟骨棒(付月見) 【軟得黎有咬口】𖤥牛小排𖤥薄切牛舌芯𖤥牛骨髓𖤥椒鹽鴨舌.ෆ 手工心機卷物 ෆ 𖤥海苔黑豚肉鵪鶉蛋 【🥹】𖤥蒜苗牛肉粿卷【激似腸粉皮包蒜苗!】𖤥鹽燒豚肉荔枝卷 .ෆ 海鮮 / 燒魚 ෆ 𖤥鹽燒白鱔𖤥梅子粥水燒白鱔【飲啖粥水既做法好特別~】.ෆ 前菜 / 佐酒小食 ෆ 𖤥唐揚池魚仔【驚喜!份量超多新鮮炸起!】.ෆ 穀物 ෆ 𖤥明太子飯團𖤥牛油蜜糖日本蕃薯條【澱粉控一定好鍾意食】.ෆ 野菜ෆ 𖤥牛油蜜糖粟米 【燒香後甜度更突出!】𖤥牛油蒜蓉焗金菇.食左咁多野飽都癲左都係每人$500 有找~♡ .ᐟ.ᐟ 唔怪之得咁多人排
好難得見到現在的香港在晚市時段
仍做到全場爆滿兼有人等位的餐廳!
(記得預約喔~~~)
因為真係超多串燒選擇而且價錢合理水平
餐廳入面無咩油煙味抽風做得好
串燒平均都係廿蚊到四十蚊左右一串
豐儉由人之餘你諗到既款式都有~~
仲分不同製作方法
鹽燒、韓燒、麻辣燒、川燒、孜然燒、自家燒
食串燒點可以唔飲啤酒?
有埋買一送一日本生啤優惠🍻🍻
食左咁多野飽都癲左都係每人$500 有找~♡ .ᐟ.ᐟ
唔怪之得咁多人排隊
性價比CP值做得出色✨
2023-12-24 21 浏览
《 🌟推介 😋晴晴港飲港食》燒烤堂絕對可以話係數一數二嘅串燒店重點係食物種類又多又高質 仲要價錢大眾化叫到成枱都係 埋單只係幾百蚊😲分店仲要好多間 去開邊區行街都可以去食😏🐔燒阿波尾七里香 $22 👍呢個真係一定要試 雞肉都有半肥瘦😲阿波尾係日本走地雞 嫩滑得嚟帶少少肥口感好似食緊豬腩肉 真係食唔停口🐔雞肉軟骨棒 $38🐔鹽燒雞軟骨 $16🐔蜜糖雞翼(兩隻)🐮牛橫隔理肌 $28個燒汁甜甜地帶少少辣 肉質軟腍口感細膩🐮鹽燒A4宮崎和牛 $58牛味濃郁 油脂都好豐富🤤🐮 鹽燒和牛牛小排 $48🐷泰式豬頸肉 $28🐷鹽燒豚肉荔枝卷 $22👍估唔到呢個豚肉卷咁出色薄切嘅豚肉包住大大粒荔枝一啖咬落去 荔枝汁唧唒出嚟😍中和豚肉嘅油膩感香蒜鹹蛋黃墨魚滑 $38 👍鹹蛋黃fans覆桌 list墨魚滑上面充滿鹹蛋黃同蒜蓉醬鹹香味十足亦好有咬口梅子粥水燒白鱔 $48呢度嘅新品 店員特別推介白鱔厚肉彈牙 配微酸粥水梅子幾得意焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28 手釣墨魚鬚 $22紅椒沙茶醬燒鮑魚 $48明太子燒厚揚豆腐 $28芝士焗雜菇 $41芝士年糕 $38🍍蜜糖菠蘿 $18甜品必叫嘅燒菠蘿😍又甜又多汁 大愛柚子酒
《 🌟推介 😋晴晴港飲港食》

阿波尾係日本走地雞 嫩滑得嚟帶少少肥
口感好似食緊豬腩肉 真係食唔停口

🐔雞肉軟骨棒 $38
🐔鹽燒雞軟骨 $16
🐔蜜糖雞翼(兩隻)

🐮牛橫隔理肌 $28

📍 燒烤堂
地址: 尖沙咀諾士佛臺1號1樓
電話: 98865052
2023-12-22 32 浏览
味道:🌟🌟🌟🌟🌟近年愈開愈多串燒小店🍻估唔到食物嘅質素都依然keep到 質素仲高左⭐️串燒超過100款 即叫即燒 熱辣辣🔥個人最推薦「手工心機卷物」類嘅燒物 誠意十足😎♦️燒烏❶明太子雞腿肉 $28雞腿肉好嫩滑 不過略嫌明太子醬稍為鹹咗少少🐣❷鹽燒原塊雞皮 $22原塊嘅雞皮真係第一次食 食辣脆卜卜🍗個人嘅喜歡加埋啲孜然粉一齊食 更加惹味 🐤❸蜜糖雞翼(兩隻) $18雞翼外皮帶點微脆 內裏嘅肉汁仍然鎖住 🐓❹爽口雞腎 $20雞腎口感爽嫩 無任何啲腥味👍🏻♦️燒牛❺汁燒橫隔理肌 $28呢個位置嘅肉質有啲似平時火鍋食到嘅肥牛走肥🤣❻薄切牛舌芯 $28牛舌食落軟腍同時又爽脆🥰♦️燒豚❼泰式豬頸肉 $28肉質鮮嫩 外層燒烤到恰到好處 🐷帶有微微既焦糖化皮 口感豐富👧🏻♦️手工心機卷物❽海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28個人最like嘅串燒之一🐽薄切既黑豚肉包住鵪鶉蛋 呢個組合係出乎意料之外嘅夾🐖❾鹽燒豚肉露筍卷 $32豚肉鮮嫩多汁 鹽燒調味恰到好處🐹同露筍結合令口感超有層次感🌟❶⓪孜然豚肉韭菜花卷 $24孜然香氣同韭菜花既清新味道形成咗對比💚食落惹味同時又帶份清新🍀♦️海鮮❶❶鹹蛋黃墨魚滑 $38個人幾鍾意鹹蛋黃 但

味道:🌟🌟🌟🌟🌟

近年愈開愈多串燒小店🍻