2025-05-01 0 浏览
想食串燒🍢就諗起燒烤堂根據我食過咁多次嘅經驗精選出「燒烤堂」10大俾大家參考吓排名不分先後!1️⃣ 鹽燒原塊雞皮 $22原塊雞皮燒至乾身,鹹鹹地,脆卜卜2️⃣ 汁燒新鮮雞肝 $28雞肝外面燒到少少脆口,入面夠Juicy,加埋日式醬汁,好好味3️⃣ 中切鹽燒牛舌芯 $28牛舌芯彈彈哋又爽爽哋,加埋檸檬汁,更加好食4️⃣ 鹽燒雞軟骨 $18雞軟骨脆口唔油膩,鹹鹹地,加埋檸檬汁更加好味5️⃣ 秘制燒羊架 $48有新疆風味嘅燒羊架,調味料醃得好入味,好香,無羶味,肉質夠腍6️⃣ 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28甜甜地嘅玉子,入面包住芝士同鰻魚,雞蛋軟綿綿,有驚喜7️⃣ 味醂魚干 $48甜甜地,肉質有咬口,跟朋友邊傾邊食邊飲,唔錯㗎8️⃣ 燒蒜蓉茄子 $36川辣風味嘅燒茄子,有大量蒜蓉,非常惹味9️⃣ 明太子飯團 $38喜歡嗅米氣嘅,要食返啲飯至安樂,點個飯團就最啱喇!紫菜係獨立包裝,自己包飯團,確保紫菜脆口!飯團外層燒到焦香,脆脆的好香口加上明太子沙律醬,好好味🔟 黑糖燒菠蘿(冷) $20菠蘿外層有用黑糖做成嘅焦糖,又脆又甜,跟菠蘿好夾另外,有個爐比我哋暖住啲串燒,唔使驚食唔切凍晒👍🏻
想食串燒🍢就諗起燒烤堂
根據我食過咁多次嘅經驗
精選出「燒烤堂」10大俾大家參考吓
排名不分先後!

1️⃣ 鹽燒原塊雞皮 $22
原塊雞皮燒至乾身,鹹鹹地,脆卜卜

2️⃣ 汁燒新鮮雞肝 $28

3️⃣ 中切鹽燒牛舌芯 $28
牛舌芯彈彈哋又爽爽哋,加埋檸檬汁,更加好食

4️⃣ 鹽燒雞軟骨 $18
雞軟骨脆口唔油膩,鹹鹹地,加埋檸檬汁更加好味

5️⃣ 秘制燒羊架 $48

6️⃣ 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28
甜甜地嘅玉子,入面包住芝士同鰻魚,雞蛋軟綿綿,有驚喜

7️⃣ 味醂魚干 $48
甜甜地,肉質有咬口,跟朋友邊傾邊食邊飲,唔錯㗎

8️⃣ 燒蒜蓉茄子 $36
川辣風味嘅燒茄子,有大量蒜蓉,非常惹味

9️⃣ 明太子飯團 $38
飯團外層燒到焦香,脆脆的好香口
加上明太子沙律醬,好好味

🔟 黑糖燒菠蘿(冷) $20
菠蘿外層有用黑糖做成嘅焦糖,又脆又甜,跟菠蘿好夾

另外,有個爐比我哋暖住啲串燒,唔使驚食唔切凍晒👍🏻
  • 川燒蒜蓉茄子
  • 黑糖燒菠蘿
2025-03-17 980 浏览
♨️燒烤堂尖沙咀諾士佛台1號一樓@skewer.kitchen ❤️之前食過荃灣「燒烤堂」分店,今次試尖沙咀諾士佛台呢間,地方尚算寬敞空氣清新完全冇燒烤味,讚👍🏻。今次叫咗好多串燒,嘅惹味又入味,而且燒得好Juicy唔會乾,每款串燒食物值都好高好出色,堅係食到舔舔脷,好有驚喜,絕對值得推薦比大家👍🏻🔷即打菠蘿乳酸🔷即打芒果乳酸食串燒我唔鍾意飲有氣飲品,酸酸微就啱晒可以消吓油膩口感🔷汁燒三皇雞氣管好得意嘅雞氣管第一次食,好爽口食到索索聲🔷鹽燒原塊雞皮超級薄超脆口,好似食咗陣風咁但又好味🔷盬燒雞軟骨🔷惹味爽口雞腎爽口又夠大粒🔷鹽燒A4宮崎和牛🔷鹽燒和牛牛小排兩款牛都超出色,充滿油香同牛香,高質👍🏻🔷泡菜五花腩原來五花腩配上泡菜再燒一燒咁惹味,本身唔鍾意食泡菜,但呢個都燒得好好味🔷七味汁燒豬大腸燒到脆卜卜好鬼香嘅油腸味🔷泰式豬頸肉個泰式醬汁一流,同豬頸肉絕配🔷鹽燒白鱔白鱔最靚嘅狀態呈現眼前,魚味出色又夠爽口🔷蒜蓉燒生蠔蒜蓉香到爆炸,同生蠔真係絕配🔷川燒活元貝元貝大大粒再加入粉絲味道出色🔷紅蔥又酸用粉絲燒元貝呢個有點兒辣麻挑戰味蕾嘅極限🔷尖椒皮蛋燒豆皮第一次食燒嘅尖椒皮蛋頭皮,幾特別好似幾健康咁🔷
♨️燒烤堂
尖沙咀諾士佛台1號一樓
@skewer.kitchen

🔷即打菠蘿乳酸
🔷即打芒果乳酸
食串燒我唔鍾意飲有氣飲品,酸酸微就啱晒可以消吓油膩口感
🔷汁燒三皇雞氣管
好得意嘅雞氣管第一次食,好爽口食到索索聲
🔷鹽燒原塊雞皮
超級薄超脆口,好似食咗陣風咁但又好味
🔷盬燒雞軟骨
🔷惹味爽口雞腎
爽口又夠大粒
🔷鹽燒A4宮崎和牛
🔷鹽燒和牛牛小排
兩款牛都超出色,充滿油香同牛香,高質👍🏻
🔷泡菜五花腩
🔷七味汁燒豬大腸
燒到脆卜卜好鬼香嘅油腸味
🔷泰式豬頸肉
個泰式醬汁一流,同豬頸肉絕配
🔷鹽燒白鱔
白鱔最靚嘅狀態呈現眼前,魚味出色又夠爽口
🔷蒜蓉燒生蠔
蒜蓉香到爆炸,同生蠔真係絕配
🔷川燒活元貝
元貝大大粒再加入粉絲味道出色
🔷紅蔥又酸用粉絲燒元貝
呢個有點兒辣麻挑戰味蕾嘅極限
🔷尖椒皮蛋燒豆皮
第一次食燒嘅尖椒皮蛋頭皮,幾特別好似幾健康咁
🔷豚肉節瓜波板糖(附月見)
呢個必點,究竟係食緊豚肉定係節瓜已經分唔出,好食程度融為一體,再點點生蛋成件事提升曬
🔷牛油蜜糖粟米
牛油超香,令到粟米立即提升
🔷明太子燒飯團
乜都試吓,雖然好飽,但呢個明太子燒飯團都係出色嘅
🔷孜然燒西蘭花苗
以為冇乜特別,但西蘭花苗青嫩嘅甜味散發口腔中
🔷糖不甩燒芝麻湯圓丸
呢個甜品我好鍾意,煙煙韌韌又甜,外皮又有點點脆,絕配👍🏻

食物:9.5/10
抵食:8.5/10
環境:8.5/10

#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn #foodphotography #foodstagram #居酒屋 #串燒 #串燒居酒屋 #日本料理 #香港探店 #探店美食 #探店日常 #探店 #尖沙咀美食 #食在尖沙咀 #好好吃
2025-02-28 1600 浏览
呢日等埋朋友放工一齊去咗尖沙咀燒烤堂,可以一邊食串燒一邊傾下偈。店內氣氛唔錯,坐得舒服,最適合同friend邊吃邊喝chill下 ~入到店內,完全感受到像日式居酒屋風格,地方非常寬闊,店員服務非常貼心,而且態度友善親切,令人會再光臨!餐牌有不同日式串燒、小食及飲品等等,串燒價錢實惠,款式多樣化,仲有最掂嘅優惠係生啤買一送一。鹽燒和牛牛小排      $48牛小排脂肪分布平均,細膩口感,豐富油花,肉質細嫩爽滑,有啲咬口,帶日式風味。蒜蓉燒蠔       $44/兩隻蠔都幾大隻,入口嫩滑,唔會有怪腥味,好新鮮,配上蒜蓉調味,惹味。明太子燒飯糰 $38飯糰粒粒燒烤味濃厚,明太子少少鹹,配合紫菜包飯糰,香脆美味。孜然燒蒜蓉茄子    $36原條茄子燒得軟熟又香,口感軟綿,加上滿滿嘅蒜蓉,令原本淡淡嘅茄子提升層次感。中切鹽燒牛舌芯        $28燒牛舌芯好爽口,又係燒得好香,調味啱啱好。    福岡味噌松板豬         $28呢款松板豬係豬頸肉,口感鮮嫩爽脆,入口帶味噌微鹹味,點埋沙律醬更好吃。七味汁燒豬大腸      $24豬大腸燒烤至脆卜卜,面層鋪上七味汁,少少辣,
鹽燒和牛牛小排      $48
明太子燒飯糰
孜然燒蒜蓉茄子    $36
孜然燒蒜蓉茄子
中切鹽燒牛舌芯        $28
燒牛舌芯好爽口,又係燒得好香,調味啱啱好。

福岡味噌松板豬         $28

七味汁燒豬大腸      $24
豬大腸燒烤至脆卜卜,面層鋪上七味汁,少少辣,香口惹味。
汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇    $28/串
喜歡雞肉軟骨串既我,依個仲有埋釀冬菇,幾特別,可以一試!軟骨脆脆,冬菇軟身,
鹽燒豚肉露筍卷      $32/串
豚肉散發燒烤香氣,焦香脆口,肉質鮮嫩,豚肉包住新鮮嘅露筍,食落爽口。

牛油果豚肉卷       $28/串
豚肉燒烤後香脆逼出油脂,食落香口,包著牛油果,牛油果入口溶化,綿密細滑, 與豚肉嘅油脂混合一齊食,更添上油潤感。
糖不甩芝麻湯圓      $22
湯圓烤至外層微微焦脆,黑芝麻餡同花生粒粒,食起嚟更有口感。

香草蒜蓉包        $18
麵包非常香脆,濃濃嘅蒜蓉味,外脆內軟,散發淡淡香草氣味。
爆打香水檸檬茶       $32
入口清爽,酸酸甜甜,味道唔錯。食完咁多串燒飲杯爆打香水檸檬茶,即時覺得清熱解渴。

即打芒果乳酸     $28
質地有些似沙冰,冰凍解膩,芒果味濃郁,口感順滑。
2025-02-26
  • 香草蒜蓉包
  • 爆打香水檸檬茶
  • 即打芒果乳
1K
❣️間中會同朋友去食下串燒,呢間串燒店除左價錢合理之餘,味道係食過返尋味! ❣️食串燒之餘,仲有買一送一sapporo啤啤佢❣️雖然多分店,但每間都好熱鬧,記得book位啊 ▪️重點推介! ▪️✨浜燒日本活北寄貝 $58/隻- 真係幾新鮮,北寄貝好有口感又鮮甜,加上葱香調味,正✨汁燒煙韌年糕卷 $26/串- 推介必食! 包上脆口紫蘇,入面年糕煙韌高質,味道好好 🐷鹽燒豬肋肉 $24/串- 必點,肉質外脆内juicy香濃豬肉味,真係要點多幾串🐔汁燒雞軟骨棒(附月見)$38/串- 雞軟骨爽脆,點上蛋黃滋味🐔香辣鮮鷄脚筋$18/串-真係成條筋爽口,調味都幾辣🐷鹽燒豚肉露筍卷$38/串- 豬肉薄片外層燒得香口,包上露筍爽脆香口🐟日式燒白鱔$48/串- 鱔肉厚身,白雪雪嫩香🍅桂花蜜糖冷番茄$28/串- 醬汁香桂花味又甜甜地,好新鮮refreshing🦆椒鹽燒鴨舌$28/串- 口感肥美爽脆🐔汁燒免治鷄肉雞軟骨釀冬菇$28/串- 冬菇上有鷄肉雞軟骨,爽脆香口而冬菇juicy,有層次感✨孜然燒西蘭花苗$22/串- 西蘭花苗爽口 juicy燒到好香,幾有水準!💟明太子燒飯糰$38- 飯糰燒得脆口,上面厚厚明太子

❣️食串燒之餘,仲有買一送一sapporo啤啤佢
❣️雖然多分店,但每間都好熱鬧,記得book位啊

▪️重點推介! ▪️

✨浜燒日本活北寄貝 $58/隻
浜燒日本活北寄貝

- 真係幾新鮮,北寄貝好有口感又鮮甜,加上葱香調味,正

✨汁燒煙韌年糕卷 $26/串
汁燒煙韌年糕卷

- 推介必食! 包上脆口紫蘇,入面年糕煙韌高質,味道好好

🐷鹽燒豬肋肉 $24/串
鹽燒豬肋肉

- 必點,肉質外脆内juicy香濃豬肉味,真係要點多幾串

🐔汁燒雞軟骨棒(附月見)$38/串
汁燒雞軟骨棒(附月見)

- 雞軟骨爽脆,點上蛋黃滋味

🐔香辣鮮鷄脚筋$18/串
香辣鮮鷄脚筋

-真係成條筋爽口,調味都幾辣

🐷鹽燒豚肉露筍卷$38/串
- 豬肉薄片外層燒得香口,包上露筍爽脆香口

🐟日式燒白鱔$48/串

- 鱔肉厚身,白雪雪嫩香

🍅桂花蜜糖冷番茄$28/串
- 醬汁香桂花味又甜甜地,好新鮮refreshing

🦆椒鹽燒鴨舌$28/串
- 口感肥美爽脆

🐔汁燒免治鷄肉雞軟骨釀冬菇$28/串
- 冬菇上有鷄肉雞軟骨,爽脆香口而冬菇juicy,有層次感

✨孜然燒西蘭花苗$22/串

- 西蘭花苗爽口 juicy燒到好香,幾有水準!

💟明太子燒飯糰$38

- 飯糰燒得脆口,上面厚厚明太子醬 creamy,配紫菜香口

🍆孜然燒蒜蓉茄子$38

- 粒粒蒜蓉好惹味

飲品方面,個人都幾鍾意青檸soda,大大杯好夠青檸酸同refreshing!

已經約定朋友再去!
浜燒日本活北寄貝
汁燒煙韌年糕卷
鹽燒豬肋肉
汁燒雞軟骨棒(附月見)
香辣鮮鷄脚筋
2025-02-13 1497 浏览
這家座落於尖沙咀諾士佛台的串燒店,各式串燒種類俱全,瞥一眼餐牌,一下子又觸發我的選擇困難症。費煞思量,最終敲定以下食物:📌焦糖青蘋果鵝肝多士 $108 鵝肝豐腴,青蘋果清新解膩,多士香脆,層次豐富。📌明太子燒飯團 $38明太子濃郁鮮味,飯團外脆內軟,有嚼勁,以薄脆紫菜包着來吃,享樂多重口感。📌鹽燒A4宮崎和牛 $58肉質細嫩甘香,油脂分布均勻,鹽燒帶出原汁原味。📌鹽燒白鱔 $48外皮酥脆,魚肉爽脆鮮嫩,鹽燒魚皮提鮮不搶味。📌蒜蓉燒生蠔 $48蠔肉肥大肉厚,香蔥蒜蓉辣椒汁香濃,燒烤後更顯鮮甜。📌秘制燒羊架 $48羊肉經過秘製醬料的醃製,入味惹味。烤烘火候剛剛好,羊肉保留了肉汁與嫩度,不會過於乾柴。📌欖角粉絲蒜蓉燒蟶子 $52蟶子鮮嫩多汁,粉絲彈牙有嚼勁,欖角與蒜蓉醬帶出蟶子的鮮味。📌汁燒免治雞肉軟骨棒 $38雞肉軟嫩,軟骨增添口感,月見醬汁濃郁。📌七味汁燒豬大腸 $24大腸彈牙,七味汁香氣撲鼻,越嚼越香。📌韓燒泡菜五花腩 $28五花腩肥而不膩,泡菜酸辣開胃,韓式風味十足。📌川燒蒜蓉茄子 $36茄子軟嫩多汁,孜然蒜蓉味道濃郁,川燒辛辣提味。📌厚切鹽燒牛舌拖羅 $48 厚切口感扎實,牛舌拖羅

📌焦糖青蘋果鵝肝多士 $108
鵝肝豐腴,青蘋果清新解膩,多士香脆,層次豐富。

📌明太子燒飯團 $38
明太子燒飯團

📌鹽燒A4宮崎和牛 $58
肉質細嫩甘香,油脂分布均勻,鹽燒帶出原汁原味。

📌鹽燒白鱔 $48
外皮酥脆,魚肉爽脆鮮嫩,鹽燒魚皮提鮮不搶味。
鹽燒A4宮崎和牛+ 鹽燒白鱔

📌蒜蓉燒生蠔 $48
蠔肉肥大肉厚,香蔥蒜蓉辣椒汁香濃,燒烤後更顯鮮甜。
蒜蓉燒生蠔

📌秘制燒羊架 $48

📌欖角粉絲蒜蓉燒蟶子 $52
蟶子鮮嫩多汁,粉絲彈牙有嚼勁,欖角與蒜蓉醬帶出蟶子的鮮味。
秘制燒羊架+ 欖角粉絲蒜蓉燒蟶子

📌汁燒免治雞肉軟骨棒 $38
雞肉軟嫩,軟骨增添口感,月見醬汁濃郁。
汁燒免治雞肉軟骨棒

📌七味汁燒豬大腸 $24
大腸彈牙,七味汁香氣撲鼻,越嚼越香。

📌韓燒泡菜五花腩 $28
五花腩肥而不膩,泡菜酸辣開胃,韓式風味十足。
七味汁燒豬大腸+ 韓燒泡菜五花腩

📌川燒蒜蓉茄子 $36
茄子軟嫩多汁,孜然蒜蓉味道濃郁,川燒辛辣提味。
川燒蒜蓉茄子

📌厚切鹽燒牛舌拖羅 $48
厚切口感扎實,牛舌拖羅彈牙爽脆,鹽燒香氣十足。

📌蜜糖燒菠蘿 $18
菠蘿塗上蜜糖燒烤後,果糖與蜜糖的和諧結合,更覺滋潤清新,甜而不膩。
厚切鹽燒牛舌拖羅+ 蜜糖燒菠蘿

📌七寶生啤 $48
清爽順口,買一送一超值,搭配串燒的絕佳飲品。
七寶生啤

侍應細心提供暖鍋讓串燒保持住溫度,以免影響口感,抵讚!

這家串燒店從矜貴的鵝肝多士到清潤的蜜糖菠蘿,每道菜都展現用心與創意,搭配清爽生啤,味蕾大滿足,絕對值得再訪!
2025-02-12
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 鹽燒白鱔
  • 厚切鹽燒牛舌腩
  • 川燒蒜蓉茄子
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見)
私心推薦呢間香港人氣串燒店🔥點解咁出名?就係因為CP值爆燈啊😍每款串燒最平$12就有交易😮全部即叫即燒,熱辣辣上枱♨️ 仲有生啤$48買一送一🍻一班friend吹水飲嘢啱晒😎環境通風好,唔會成身油煙味👌最貼心係每張枱都有保暖爐🥹串燒放幾耐都keep住暖笠笠❤️營業到凌晨2點,深夜肚餓首選🌙🐖鹽燒豚肉荔枝卷 $22 (😸😸😸😸😺) 私心推薦😎豚肉烤到金黃微焦,包住原粒爆汁荔枝💦 鹹甜交融嘅滋味好正😝我地encore咗3串都唔夠喉🤤 🐮中切鹽燒牛舌芯 $28 (😸😸😸😸😺) 彈牙得嚟唔韌,簡單鹽燒已經夠晒味,肉質爽口有嚼勁,牛魔王最愛😋仲有個厚切版可以order,更加有口感👅 🐓鹽燒雞軟骨 $18 (😸😸😸😸😺)咬落「索索聲」😍雞軟骨燒到金黃香脆,每粒都充滿嚼勁☺️灑上秘製調味粉後鹹香惹味😋送酒一流🍻 🥩和牛棒配飯 $58 (😸😸😸😸)👑新品👑 和牛棒外脆內嫩💥配溫泉蛋黃撈飯,$58有咁嘅質素真係抵!😮畫面感十足,打卡必點📸 🦪蒜蓉燒生蠔 (2隻) $58 (😸😸😸😸) 蠔肉肥美到瀉出嚟,蒜蓉香到隔籬枱都聞到🤤蠔肉鮮甜多汁大大隻,食完仲有繼續encore🫢🍄牛油蒜蓉焗金菇 $

🐖鹽燒豚肉荔枝卷 $22 (😸😸😸😸😺)

🐮中切鹽燒牛舌芯 $28 (😸😸😸😸😺)

🐓鹽燒雞軟骨 $18 (😸😸😸😸😺)

🥩和牛棒配飯 $58 (😸😸😸😸)👑新品👑

🦪蒜蓉燒生蠔 (2隻) $58 (😸😸😸😸)

🍄牛油蒜蓉焗金菇 $32 (😸😸😸😸)
牛油蒜香滲透每條金菇,咬落仲有汁爆出!😝

🐔鹽燒原塊雞皮 $22 (😸😸😸😸)
邪惡度爆燈💣 成塊雞皮燒到通透脆卜卜,灑滿調味粉,脆到似食緊薯片咁過癮!送酒一流🍻

🐄鹽燒A4宮尚和牛 $58 (😸😸😸😺)
外層微焦脆口,簡單鹽燒已經帶出牛香~😌

🐖韓燒泡菜五花腩 $28 (😸😸😸😸)
泡菜+五花腩嘅邪惡組合!🔥 肥瘦相間嘅五花腩烤到焦香,泡菜酸辣味滲透肉片,韓式風味滿分🇰🇷

🥒鹽燒翠玉瓜 $16 (😸😸😸😸)
清新之選登場💚 厚切翠玉瓜燒到外皮微焦,內裡依然多汁清甜~😎簡單灑上海鹽已經好夠味,健康又解膩🌿

🍞焦糖青蘋果鵝肝多士 $108 (😸😸😸😸)
鵝肝油脂香到犯規~🧈 配焦糖青蘋果完美平衡膩感!多士如果薄啲會更突出鵝肝嘅邪惡😈 整體調味靠鵝肝自身油脂已經夠晒味😎

(另設加一服務費)

服務:😸😸😸😸
環境:😸😸😸😸😺
回頭:😸😸😸😸😺
打卡指數:😸😸😸😸
價:~$300/per person
2025-05-12 0 浏览
食過幾次都係人均$350食串燒唔算平,但我會為部份食物回頭!(有啲相唔記得影😅)推介食物芝士年糕(燒年糕,放喺好似芝士奶蓋嘅汁上面當甜品做ending)雞腎(僅僅熟好爽口 絕對唔會乾爭爭硬掘掘)雞皮(超薄脆,唔會好似出邊嗰啲好油咁)奶油多士(烤得好鬆脆好味)蘋果鵝肝多士(當然不是法國的鵝肝🤣)豚肉荔枝卷(咬落爆汁好Juicy)豬肋(鹽香幾好食)燒豬腸(豬皮脆!比較漏,一串兩個share好啲 )還可生蠔 牛舌 粟米 蘆筍卷 雞肝 味醂魚乾鰻魚飯個飯還可,但鰻魚燒得唔香比較濕 不太推介的燒茄子 ,佢面啲醬料同埋粉 太重手過鹹燒扇貝 都係出邊中式酒樓好食啲 燒芋頭 好乾 豚肉牛油果卷 食落好似唔夾明太子雞肉 好普通冇乜特別平日6:00/8:30分兩場係限時 兩小時(但食8:30場已經係最後一場都可以坐到11點)包廂房坐到八個人最低消費平日4000星期六日4500,包廂房無限時6:00已經可以坐到尾,可以叫啤酒飲

推介食物
芝士年糕(燒年糕,放喺好似芝士奶蓋嘅汁上面
甜品做ending)
雞腎(僅僅熟好爽口 絕對唔會乾爭爭硬掘掘)
雞皮(超薄脆,唔會好似出邊嗰啲好油咁)
奶油多士(烤得好鬆脆好味)
蘋果鵝肝多士(當然不是法國的鵝肝🤣)
豚肉荔枝卷(咬落爆汁好Juicy)
豬肋(鹽香幾好食)
燒豬腸(豬皮脆!比較漏,一串兩個share好啲 )

還可
生蠔 牛舌 粟米 蘆筍卷 雞肝 味醂魚乾
鰻魚飯個飯還可,但鰻魚燒得唔香比較濕

不太推介的
燒茄子 ,佢面啲醬料同埋粉 太重手過鹹
燒扇貝 都係出邊中式酒樓好食啲
燒芋頭 好乾
豚肉牛油果卷 食落好似唔夾
明太子雞肉 好普通冇乜特別

平日6:00/8:30分兩場係限時 兩小時
(但食8:30場已經係最後一場都可以坐到11點)
可以叫啤酒飲

• 燒雞腎
  • 燒豬腸
  • 豚肉荔枝卷
2025-05-11 0 浏览
我好推介4款食物:1. 焦糖青蘋果鵝肝多士肥美嘅鵝肝入口即溶🤤焦糖青蘋果清新解膩🍏配上香脆嘅多士 口感豐富🤩2. 鹽燒豚肉荔枝卷荔枝香甜多汁 配上豚肉油脂香氣食落口感清新 一啲都唔膩😋3. A4和牛和牛油脂豐富 調味恰到好處😍4. 牛舌拖羅食落咬口爽彈😆其他食物都好高質💖燒生蠔勁多蒜蓉🤩蜆嘅牛油香氣濃郁🤤孜然蒜蓉茄子好惹味🥹仲有:鹽燒雞軟骨焦糖鰻魚玉子燒鹽燒翠玉瓜 牛油蜜糖粟米惹味蜜糖燒三黄雞全翼鰻魚炒飯 最正係啤酒$48買一送一‼️呢度長期滿座 所以要book位呀😁
我好推介4款食物:

和牛油脂豐富 調味恰到好處😍

4. 牛舌拖羅
食落咬口爽彈😆

其他食物都好高質💖
蒜蓉燒生蠔(兩隻)

燒生蠔勁多蒜蓉🤩

2025-05-06
鹽燒豚肉荔枝卷
A4和牛
牛舌拖羅
蒜蓉燒生蠔(兩隻)
蒜香牛油酒煮蜆
2025-05-09 0 浏览
串燒款款都出色😆選擇好多,而且有創意,好多都係第一次見嘅配搭,岩哂中意試新野嘅你肉類方面叫左A4和牛,牛小排,牛舌.牛小排配住洋蔥食好清新,牛舌爽口又唔會un.燒羊架大大隻.雞肝好大粒,燒得剛剛好. 豬頸肉好爽口.最出色係個牛油果豚肉卷.第一次食依個配搭,原來牛油果燒完會咁香咁好味.好Creamy. 孜然豚肉韭菜花卷,個韭菜好嫩,超香濃.燒白鱔配香蔥,肉好嫩滑.😋😋焦糖鰻魚玉子燒,甜甜地,鰻魚同玉子好夾.菜方面有秋葵,翠玉瓜,芥蘭頭,多汁好清爽. 每次食串燒都必叫蒜蓉燒茄子.真係好好味.仲有牛油蒜蓉焗金茹,超香.份量又多.蟹肉芝士最中餅,超多蟹肉,小小辣,個餅好脆最尾叫左個鰻魚炒飯,好夠味椰青清甜又大個即打菠蘿乳酸,係沙冰,新鮮菠蘿好甜💰HKD$770店員全部都好有禮貌同埋勤力,係香港餐廳真係好難得,依樣真係抵讚.仲有個爐熱住串燒.👍🏻👍🏻
串燒款款都出色😆
焦糖鰻魚玉子燒,甜甜地,鰻魚同玉子好夾.
蟹肉芝士最中餅,超多蟹肉,小小辣,個餅好脆
最尾叫左個鰻魚炒飯,好夠味
椰青清甜又大個
即打菠蘿乳酸,係沙冰,新鮮菠蘿好甜
💰HKD$770
2025-04-30 0 浏览
成日見blogger推介食串燒一定要去燒烤堂,今次我哋終於去咗試啦~佢有各種唔同風味串燒選擇,所有串燒即叫即燒,每枱仲有個助熱爐烘住啲串燒,唔怕凍晒!價錢都好親民👍✨推介✨焦糖青蘋果鵝肝多士必食!!肥美鵝肝,入口即溶,配搭酸酸甜甜青蘋果,口感豐富又唔油膩~薄切牛舌芯軟熟嫩滑嘅牛舌芯,牛肉味濃郁~焦糖鰻魚玉子燒玉子嫩滑甜美,內裏配上肥美鰻魚,薄薄焦糖面層,咬落去脆卜卜,多重口感滋味~川燒蒜蓉茄子茄子厚身,蒜香味濃好惹味~雞皮墨魚滑雞皮香脆,內裡墨魚滑口感彈牙~燒烤堂(尖沙咀)📍尖沙咀諾士佛台1號1樓

✨推介✨

薄切牛舌芯
軟熟嫩滑嘅牛舌芯,牛肉味濃郁~

川燒蒜蓉茄子
茄子厚身,蒜香味濃好惹味~

雞皮墨魚滑
雞皮香脆,內裡墨魚滑口感彈牙~

燒烤堂(尖沙咀)
📍尖沙咀諾士佛台1號1樓
2025-04-28
2025-04-29 0 浏览
兩公婆撐枱腳喺我哋最鍾意嘅燒烤堂度食串燒😋尖沙咀呢間分店係我哋食串燒嘅首選👍🏻 地點方便,價錢吾會太貴,CP值超高🤩我哋既必食items:😋明太子雞腿肉雞腿肉嫩滑多汁,加上滿滿嘅明太子,食落咸香更惹味。😋鹽燒雞中翼雞翼燒到外層金黃色,咬落去皮脆肉嫩,仲係好juicy。😋牛油果豚肉卷牛油果真係入口即化,外層用豚肉包住!非常特別,但係又出奇地夾!口感豐富得黎好滿足,牛油果🥑迷必食!😋 牛油蒜蓉芝士焗雜菇香濃牛油同蒜蓉完美溶化,加埋芝士更加香口,健康又好味!😋鹽燒A4和牛和牛肉質軟嫩,牛味香濃。😋鹽燒雞皮超薄超脆!食落好似薯片咁非常香口!😋蒜蓉燒生蠔生蠔🦪脹卜卜好juicy,滿滿蒜蓉燒得啱啱好,肉汁豐富。😋紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝蒜蓉粉絲真係超愛!非常入味,但吾會過份咸,元貝好彈口鮮甜。😋蒜香牛油酒煮蜆蜆肉算大粒香甜,仲有兩嚿大大嚿蒜蓉多士配埋落個白酒汁到食非常好味!😋七味汁燒豬大腸濃郁醬汁加埋好彈牙嘅豬大腸,愈食愈惹味。😋 汁燒新鮮雞肝雞肝軟綿綿既口感而且非常多汁。😋爽口雞腎雞腎真係粒粒都好爽口!配埋黑椒喺面非常惹味。😋浜燒日本活北寄貝北寄貝非常鮮甜!用最簡單嘅調味料帶出北寄貝嘅原汁原味。

我哋既必食items:
😋明太子雞腿肉
雞腿肉嫩滑多汁,加上滿滿嘅明太子,食落咸香更惹味。

😋鹽燒雞中翼
雞翼燒到外層金黃色,咬落去皮脆肉嫩,仲係好juicy。

😋牛油果豚肉卷

😋 牛油蒜蓉芝士焗雜菇
香濃牛油同蒜蓉完美溶化,加埋芝士更加香口,健康又好味!

😋鹽燒A4和牛
和牛肉質軟嫩,牛味香濃。

😋鹽燒雞皮
超薄超脆!食落好似薯片咁非常香口!

😋蒜蓉燒生蠔
生蠔🦪脹卜卜好juicy,滿滿蒜蓉燒得啱啱好,肉汁豐富。

😋紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝
蒜蓉粉絲真係超愛!非常入味,但吾會過份咸,元貝好彈口鮮甜。

😋蒜香牛油酒煮蜆

😋七味汁燒豬大腸
濃郁醬汁加埋好彈牙嘅豬大腸,愈食愈惹味。

😋 汁燒新鮮雞肝
雞肝軟綿綿既口感而且非常多汁。

😋爽口雞腎
雞腎真係粒粒都好爽口!配埋黑椒喺面非常惹味。

😋浜燒日本活北寄貝
北寄貝非常鮮甜!用最簡單嘅調味料帶出北寄貝嘅原汁原味。

2025-04-28
2025-04-29 0 浏览
近排同朋友去左居酒屋啤一啤,放空好地方串燒多到眼都花揀左以下幾款試焦糖青蘋果鵝肝多士鵝肝creamy 加青蘋果嘅酸甜再加多士嘅香脆,真係邪惡到爆焦糖鰻魚芝士玉子燒鰻魚油香,玉子燒嫩滑口感一流明太子燒飯團飯粒燒到香噴噴明太子鋪滿頂,鹹鹹香香perfect match海苔黑豚肉鵪鶉蛋鵪鶉蛋被黑豚肉包圍咬落鵪鶉蛋爽香,超邪惡汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇冬菇釀上雞肉彈牙加上軟骨嘅爽脆,口感豐富鹽燒雞皮燒到脆卜卜,香噴噴似食緊薯片豚肉節瓜波板糖外形夠曬得意食落清甜爽脆豚肉日本蘋果卷豚肉嘅juicy加蘋果嘅酸甜開胃又解膩蟹肉芝士最中餅蟹肉鮮甜加上芝士濃郁配埋最中餅脆口,有驚喜味醂魚乾牛舌拖羅雞皮墨魚滑牛油果豚肉卷鹹鹹香香,好惹味送酒一流#燒烤堂📍尖沙咀諾士佛臺1號1樓#dcb食在香港 #dcb吃喝玩樂 #dcb尖沙咀 #食在香港 #香港美食 #美食 #尖沙咀 #串燒 #尖沙咀美食 #宵夜
近排同朋友去左居酒屋
啤一啤,放空好地方
串燒多到眼都花
揀左以下幾款試

鵝肝creamy 加青蘋果嘅酸甜
再加多士嘅香脆,真係邪惡到爆

焦糖鰻魚芝士玉子燒
鰻魚油香,玉子燒嫩滑
口感一流

明太子燒飯團
飯粒燒到香噴噴
明太子鋪滿頂,鹹鹹香香
perfect match

海苔黑豚肉鵪鶉蛋
鵪鶉蛋被黑豚肉包圍
咬落鵪鶉蛋爽香,超邪惡

冬菇釀上雞肉彈牙
加上軟骨嘅爽脆,口感豐富

鹽燒雞皮

豚肉嘅juicy加蘋果嘅酸甜
開胃又解膩

蟹肉芝士最中餅
蟹肉鮮甜加上芝士濃郁
配埋最中餅脆口,有驚喜

味醂魚乾

📍尖沙咀諾士佛臺1號1樓

#香港美食 #美食 #尖沙咀 #串燒 #尖沙咀美食 #宵夜
2025-04-16
2025-04-28 0 浏览
這間串燒店真係好正! 一入到去已經聞到好香嘅燒烤味,即刻流晒口水!首先試咗和牛串燒,嘩,真係不得了!外皮燒到少少脆,一咬落去肉汁爆出嚟,超濃牛味,又香又嫩,完全係高質享受! 牛舌串燒都唔輸蝕,厚切得嚟好有咬口,邊位微微焦香,加少少鹽調味,簡單但好出色,配啤酒真係一流! 翠玉瓜燒得啱啱好,外面少少焦,入面仲keep住爽脆同水份,清清甜甜,可以平衡返啲肉嘅油膩感。金菇就用錫紙包住燒,吸晒啲蒜蓉同醬汁,一打開香氣撲鼻,咬落去juicy到漏汁,超入味! 雖然價錢有少少貴,但質素真係對得住個價錢,食完仲想encore!下次一定會再嚟,試埋其他串燒!
這間串燒店真係好正!

2025-04-26 0 浏览
搭配著焦糖青蘋果鵝肝多士,甜中帶鹹的口感讓人驚喜,鵝肝的濃郁與青蘋果的清新相得益彰,讓這道菜色彩斑斕又十分誘人。💛而A4和牛與牛小排更是肉食愛好者的夢想,和牛的細膩和牛小排的豐富肉汁。💜鹽燒雞皮是一道外脆內嫩的美味佳肴,口感獨特,可以充分體現出雞皮的鮮香。❤接下來的北寄貝,口感鮮甜,海味十足,非常適合搭配香醇的醬油;💖聖指的火烤風味更是美味,肉質彈牙,讓人每一口都充滿驚喜。💙豚肉波板糖則是在甜與鹹之間找到完美平衡的小吃,讓人忍不住想再來一份。💝孜然蒜蓉茄子的獨特風味,則讓人感受到茄子的另一種美味,孜然的香氣伴隨著蒜粒的香味,令人食指大動。💗紫蘇葉燒蝦更是這次餐點的亮點,紫蘇的香氣與鮮蝦完美結合,讓每一口都充滿層次感。💚銀杏,則是一道健康的小品,清脆可口。用心現做的我都感受到食材的真誠,讓我感到非常滿足。

💖聖指的火烤風味更是美味,肉質彈牙,讓人每一口都充滿驚喜。

💚銀杏,則是一道健康的小品,清脆可口。

用心現做的我都感受到食材的真誠,讓我感到非常滿足。
用餐优惠
試食活動
2025-04-26 0 浏览
約朋友食乜好?不如食串燒!🍡 一邊飲🍺一邊食,吹水開心到飛起!😍🌟 點解咁多人鍾意?串燒款式多到你唔信!除咗經典雞中翼、雞皮、牛肉、五花腩,仲有超創新同罕見嘅選擇!
✅ 傳統必試:卜卜脆雞皮、爽口雞軟骨、彈牙牛胸爽、啖啖肉豬腩肉!
✅ 罕見之選:雞氣管!入口爽脆無比,試過就知有幾特別!😲
✅ 人氣之選:免治雞肉軟骨棒配蛋黃,惹味到爆!😋
✅ 牛舌控注意:非常認真嘅牛舌!有牛舌芯同牛舌拖羅,寬牛肉香之餘,入口爽脆,令人回味!🐂
✅ 創新驚喜:海苔豬肉包鵪鶉蛋、荔枝豬肉串、芫荽豬肉串,清新又豐富!仲有雞皮墨魚滑,香脆彈牙,超有新意!🦑🍤 唔止串燒!海鮮代表燒北寄貝,口感鮮甜;肉食代表燒羊扒,生熟剛好,啖啖肉香!🍖
🍙 仲有明太子烤飯團、鵝肝多士同燒茄子,款款都係驚喜!
🍺 即刻有日本生啤買一送一,飲到爽食到飽!

✅ 罕見之選:雞氣管!入口爽脆無比,試過就知有幾特別!😲

✅ 人氣之選:免治雞肉軟骨棒配蛋黃,惹味到爆!😋

🍙 仲有明太子烤飯團、鵝肝多士同燒茄子,款款都係驚喜!

🍺 即刻有日本生啤買一送一,飲到爽食到飽!