2019-07-06 144 浏览
🐻 熊小館🐻今日tea time 黎左熊小館食tea. 好kawaii 既餐廳呀😆餐廳內內外外都係小小熊 連每張桌子上面都會有一隻小熊係度🤣幾kawaiiiTea time 比較少人,最適合和閨蜜一齊出嚟慢活聊一個下午🍮🍮-可惜今日我係自己食😜但望下樓下既人玩溜冰,時間好快又過去了。-🍞烤棉花糖吐司仲有邪惡的朱古力和煉奶醬,愈邪惡愈好味😋整得幾靚,啖啖棉花糖味。🌹凍。薔薇之戀其實是玫瑰花茶柚子清新飲品 so fresh🙌🏼總括而言,呢度平日好適合黎chill chill,成個商場都好少人,熊小館咁多熊bear bear ,大人細路都會好鐘意。
🐻 熊小館🐻
今日tea time 黎左熊小館食tea.
好kawaii 既餐廳呀😆
餐廳內內外外都係小小熊
連每張桌子上面都會有一隻小熊係度🤣
幾kawaiii

Tea time 比較少人,
最適合和閨蜜一齊出嚟慢活聊一個下午🍮🍮
可惜今日我係自己食😜
但望下樓下既人玩溜冰,時間好快又過去了。
🍞烤棉花糖吐司
仲有邪惡的朱古力和煉奶醬,愈邪惡愈好味
😋整得幾靚,啖啖棉花糖味。

🌹凍。薔薇之戀
其實是玫瑰花茶柚子
清新飲品 so fresh🙌🏼

2019-07-06 101 浏览
知道九龍灣有一間以teddy bear為主題的餐廳,我硬要男朋友陪我試試!入到去,好開心可以坐係一隻大嘅熊啤啤旁邊,影相打卡一流!我哋叫左一個墨魚汁意粉,一個炸魚薯條,一個煮蜆,一個蛋黃汁蘆筍。墨魚汁意粉看上來很濃味,但原來吃下去有一點淡,所以我們也自行加了點鹽來吃。反而個煮蜆果個汁就好濃,好啱「送」飯或意粉,所以最尾我們自創了新菜式:墨魚汁意粉撈煮蜆汁,味道一流。炸魚薯條見得多但係好食嘅就好少,啤酒「章」炸粉係最好食嘅,但呢間餐廳我就食唔出佢係唔係啤酒「章」,但係就一定唔係普通最cheap嘅炸粉。佢食起嚟個感覺好特別,好似酒樓蘿蔔絲酥餅嗰個酥。其實係好香口,好脆身,好惹味。最後令人大失所望嘅係蛋黃汁蘆筍,因為蘆筍係好細條好幼嘅品種,咬起嚟冇一般粗身蘆筍嘅口感。而且個蛋黃汁亦都唔係我想像中嘅蛋黃汁,有一點失望😞⋯⋯整體都係值得推介大家嚟打下卡嘅!

整體都係值得推介大家嚟打下卡嘅!
墨魚汁意粉
炸魚薯條
蛋黃汁露荀
前食
2019-07-03 240 浏览
呢日去左megabox散下心,舒緩下呢排既壓力~平時成日經過呢層都未試過食呢幾間野,呢晚就揀左熊小館發覺原來入面好大好多位裝飾擺設都好用心~仲有間房仔,好得意好多小朋友跑黎跑去,原來有個小朋友既corner!好貼心店員安排左我地坐二人位,旁邊仲有隻熊仔好得意!叫野食!揀左二人套餐~#歐陸式濃湯+牛油法包個湯好濃好開胃~法包好脆好香#法式蛋黃醬鮮露筍平時好少食露筍,見到配蛋黃醬又覺得幾吸引!食落又唔錯喎,又健康#蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批無牛不歡既我地,點都要做下食肉獸我最鍾意個薯蓉批,好滑個牛叫左五成熟,正呀!#芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯呢個望落好似平時食開出面既焗豬扒飯咁不過加左蜜桃又幾夾,雞肉分量又好多!#心太軟二人套餐既甜品可以升級做心太軟,實在忍唔住要加。。好耐冇食過喇,食落又唔會好甜,好開心!#草子莓莓、紅荳pop-pop草子莓莓:士多啤梨橙汁紅荳pop-pop:爆谷紅荳冰飲埋杯野就好滿足!
呢日去左megabox散下心,舒緩下呢排既壓力~
平時成日經過呢層都未試過食呢幾間野,呢晚就揀左熊小館

發覺原來入面好大好多位
裝飾擺設都好用心~

仲有間房仔,好得意

好多小朋友跑黎跑去,原來有個小朋友既corner!
好貼心

店員安排左我地坐二人位,
旁邊仲有隻熊仔好得意!
叫野食!揀左二人套餐~

#歐陸式濃湯+牛油法包
個湯好濃好開胃~
法包好脆好香
歐陸式濃湯+牛油法包

#法式蛋黃醬鮮露筍
平時好少食露筍,見到配蛋黃醬又覺得幾吸引!
食落又唔錯喎,又健康
法式蛋黃醬鮮露筍

#蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批
無牛不歡既我地,點都要做下食肉獸
蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批

我最鍾意個薯蓉批,好滑
蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批

個牛叫左五成熟,正呀!

#芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯
呢個望落好似平時食開出面既焗豬扒飯咁
不過加左蜜桃又幾夾,雞肉分量又好多!

#心太軟
二人套餐既甜品可以升級做心太軟,
實在忍唔住要加。。
心太軟
好耐冇食過喇,食落又唔會好甜,好開心!
心太軟

#草子莓莓、紅荳pop-pop
草子莓莓:士多啤梨橙汁
紅荳pop-pop:爆谷紅荳冰

飲埋杯野就好滿足!
草子莓莓、紅荳pop-pop
2019-06-29
2019-07-03 94 浏览
今日經過mega box, 原來假日都咁多人,我諗多數係大車人仕呢!見到有間鋪有大隻熊仔,小妮子即刻話要食呢間,好la 好la...鋪頭都幾大,有好多熊仔,感覺好舒服呀!見有間可以開party既房,如果好食既生日可以諗下呢度搞。鋪頭掛滿熊公仔,好童話。被安排左坐睇到滑冰場既位,家下小妮子好興奮,查實連我都好開心,可以一路食一路睇比賽!佢有個餐唔洗三百蚊,一家人食都好抵咁,決定叫佢,飲品選擇好多 ,加錢轉左杯熱情玫瑰($ 16) 甜品老公話想食心太軟,就加錢($24) 轉左一個。等野食既時候四圍望下,原來有個小童角落!有圖書有玩具,小朋友玩得高興,大人又可以休息一下,正!不一會,就上左飲品同湯,仲有焗茄子。(每張枱都有小熊,影相梗係要預埋佢!)熱情玫瑰查實係熱情果汁加玫瑰茶,第一次飲呢個配撘,估唔到咁好飲!熱情果既香同玫瑰既香好襯,酸酸甜甜好開胃!湯好味呀!濃味,料多,微微辣。焗茄子味道同份量剛好!讚呀!藍青口好抵食,大大盆先$ 68, 味道都好好,白酒味好出。再嚟什菇意大利飯,好好味,好香好濃,飯有咬口。牛扒,份量唔算大,但配菜好好食,個香醋汁都好出色呀!配菜既醋菇好特別,酸酸地凍凍地
鋪頭都幾大,有好多熊仔,感覺好舒服呀!

見有間可以開party既房,如果好食既生日可以諗下呢度搞。
鋪頭掛滿熊公仔,好童話。

甜品老公話想食心太軟,就加錢($24) 轉左一個。

等野食既時候四圍望下,原來有個小童角落!

有圖書有玩具,小朋友玩得高興,大人又可以休息一下,正!

熱情果既香同玫瑰既香好襯,酸酸甜甜好開胃!

好味呀!濃味,料多,微微辣。
焗茄子
味道同份量剛好!讚呀!

藍青口好抵食,大大盆先$ 68, 味道都好好,白酒味好出。

再嚟什菇意大利飯,好好味,好香好濃,飯有咬口。

牛扒,份量唔算大,但配菜好好食,個香醋汁都好出色呀!
配菜既醋菇好特別,酸酸地凍凍地,配肉食唔錯。

最後上埋甜品,心太軟合格既!個心係流出來GA!

埋單四百多,一家人食都算抵。
2019-06-23
  • 白酒忌廉煮青口
2019-07-03 117 浏览
平時我同朋友都好中意去mega box行街,因為mega box都好多野行,不過我就覺得mega box咩都好,但就係無咩野食,最近我地發現商場新開左一間熊小館,價錢相宜之餘仲幾好味添!烤美國牛肉芝士煙肉漢堡包與薯條牛肉漢堡好juicy!加埋芝士熱辣辣食,好好味呀!芝士醬油魚柳鮮蛋焗飯,醬油加芝士,加埋一起食好特別,魚柳都好淋!爆谷味紅豆冰,真係有爆谷味,都幾好味,好特別😂鮮榨橙汁,鮮榨非常好!甜品,木康布甸,好好味呀,食一杯唔夠喉,好想食多杯!自家制心太軟,新鮮滾熱辣,一切開d朱古力醬就流晒出嚟😝餐湯餐廳環境有佈置過,好有心思有部分位置可以睇到溜冰場

烤美國牛肉芝士煙肉漢堡包與薯條
牛肉漢堡好juicy!加埋芝士熱辣辣食,好好味呀!

爆谷味紅豆冰,真係有爆谷味,都幾好味,好特別😂

鮮榨橙汁,鮮榨非常好!

甜品,木康布甸,好好味呀,食一杯唔夠喉,好想食多杯!

自家制心太軟,新鮮滾熱辣,一切開d朱古力醬就流晒出嚟😝

餐湯

餐廳環境有佈置過,好有心思

有部分位置可以睇到溜冰場
2019-07-03 153 浏览
同班朋友食飯次次都諗爆頭唔知食咩好,呢間新開嘅餐廳第一次去,價錢同質素都合理,店員好Nice。叫咗一個二人餐$298 ,另外再加兩個全日套餐。四個女仔食非常飽。野菌意大利飯好creamy,好好味,牛扒要求五成熟,煎得啱啱好,好好味。卡邦尼意粉比較一般,雞胸肉沙律有朋友覺得件雞冇味同口感比較鞋。加$18升級嘅心太軟超級流心,全日餐加$9嘅燉蛋cream味同蛋味都好重,甜品都好有水準。餐牌見到另外仲有生日版嘅心太軟,下次可以同朋友嚟呢度慶祝。

露筍野菌意大利飯
焗露筍
牛肩扒
  • 美國安格斯牛肩扒
2019-07-01 7159 浏览
Shopping 完經過見到呢間熊小館幾得意,價錢又唔貴,入黎搵番d 童心。周圍都有唔小熊仔既蹤影,每枱都有隻細熊仔,不過我地早黎就霸到隻大既😍可以睇住我地食飯同影靚相打卡kaka~~✨二人餐都幾抵食,都係$298✌🏻唔想諗就呢個la✨先黎個羅宋湯配牛油法包, 個湯超足料,味道又唔會太酸。個法包就好脆,同埋蒜蓉味都好香✨熱情玫瑰:係熱情果茶加玫瑰花,飲落唔會太甜,又有玫瑰花嘅香味,啱晒我呢個熱情果嘅fans。✨法式蛋黃醬焗鮮蘆筍:個蛋黃醬幾香,帶點酸酸甜甜嘅沙律醬味,蘆筍都好新鮮~顏色翠綠得黎夠爽脆多汁。✨蘑菇紅酒汁牛柳拌法式田螺薯蓉批:個牛柳望落去雖然唔係好大塊,但係非常厚身。叫咗七成熟,但食落去唔會韌同埋幾多汁👍🏻而且牛味幾濃幾好食😍連拌碟嘅菇同蕃茄好入味juicy✨個薯蓉好滑好soft👍🏻, 田螺大大粒食落好有彈性,唔會焗到乾爭爭,呢個我幾鍾意。✨芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯: 我最鍾意既蕃茄汁底,唔會太酸,最正係面頭勁多拉絲芝士。👍🏻 雞肉仲幾嫩滑,配埋蜜桃好開胃。✨最後食埋個雪糕,真係好飽~~呢度都幾多一家大細黎食,所以唔想等位要早d 黎喇。

✨二人餐都幾抵食,都係$298✌🏻唔想諗就呢個la

熱情玫瑰

蘑菇紅酒汁牛柳拌法式田螺薯蓉批

熱情玫瑰
蘑菇紅酒汁牛柳拌法式田螺薯蓉批
2019-06-27 279 浏览
因為朋友鍾意熊啤啤,知道依間餐廳有荃灣搬咗嚟MegaBox,所以今次特登一試門口已經有大大隻公仔喺度,相當吸晴餐廳安排左張二人枱,但我哋枱有一隻公仔陪我地一齊開餐,好得意呀見到二人餐都幾吸引,所以決定試吓等緊嘢食期間喺餐廳周圍影吓相打下卡,又有一個地方可以比小朋友玩,非常親子嘅一間餐廳左手邊嗰杯就係草子莓莓,佢係橙汁加士多啤梨,一開頭飲係飲到橙色味先,攪勻之後就將士多啤梨融合埋一齊,酸酸地開胃右手邊嗰杯係熱情玫瑰,一飲落去勁玫瑰,唔太甜,係好飲嘅雖然餐湯只係羅宋湯,但足料,辣度剛好,絕對唔馬虎依個露荀爽口冇渣,連埋啲蛋黃醬食都唔漏,熱辣辣好味牛扒叫咗七成熟,睇個樣以為一般,但食落去又唔係喎,肉質嫩滑,有牛味,一啲都唔韌,出色!睇個樣已經見到夠吸引,醬汁充滿濃濃芝士同蛋味,意粉亦都彈牙,分量亦都夠大,食得滿足最後我哋都散叫咗一個焗田螺,面層嘅田螺焗得香口,下面嘅薯蓉亦都調左味嘅,用鐵板上保持住個熱度,不錯最後食埋呢個甜品做結尾,今餐真係非常之飽肚滿足👍🏼
門口已經有大大隻公仔喺度,相當吸晴

見到二人餐都幾吸引,所以決定試吓

右手邊嗰杯係熱情玫瑰,一飲落去勁玫瑰,唔太甜,係好飲嘅

雖然餐湯只係羅宋湯,但足料,辣度剛好,絕對唔馬虎
法式蛋黃醬焗鮮蘆筍

依個露荀爽口冇渣,連埋啲蛋黃醬食都唔漏,熱辣辣好味

美國安格斯牛肩扒

卡邦尼煙肉扁意粉

法式香草牛油焗田螺

最後食埋呢個甜品做結尾,今餐真係非常之飽肚滿足👍🏼
  • 美國安格斯牛肩扒
2019-06-25 107 浏览
今日自己一個放假自已就選擇左無咁多人流既MegaBox行街竟然比我見到一間少女心爆炸既cafe單睇店面店名已經知道係熊仔做主題店前面有一大隻熊仔喺度等待你去就咁睇落去裝修好靚所以我就決定自己high 一個靚tea入到去果然冇令我失望每張枱都已經有隻小熊仔陪你一齊食嘢揀咗個靚位可以一邊食一邊睇人哋溜冰添心情靚靚同幸福感立即直接上升套餐有好多選擇無論係飽肚嘅意粉定輕食既沙律都有因為想好好享受下小怪就選擇左白菌西冷牛扒+粟米忌廉湯+橙汁粟米忌廉湯忌廉夠杰身唔會好水而且送上既麵包焗到好脆身麵包本身有牛油沾埋落去呢個忌廉湯裏面非常好味白菌西冷牛扒份量好大加埋大量薯條真係好飽除咗門口熊仔之外其實成間店嘅環境都好靚仲有有大量嘅熊仔同打卡位完全可以瘋狂影相依度仲有一個兒童區仲可以喺度睇下書玩吓積木好貼心依度環境靚靚食物又多選擇本人食左個扒加埋一同橙汁都只係$83絕對悠悠閒閒打卡之選
今日自己一個放假

本人食左個扒加埋一同橙汁
都只係$83
絕對悠悠閒閒打卡之選

2019-06-21 162 浏览
中午食乜係每日一大難題😹😹😹呢日同事就提議食bear bear熊餐廳,因為成個餐廳都有充滿啤啤熊🙈🙈,所以我地叫佢啤啤熊,不過佢既名係熊小館😅不過佢的lunch menu好似一成不變我就叫左個D餐芝士焗忌廉波菜龍利柳飯HK62包野飲焗飯好香口,d飯唔會太乾或者太濕,龍利柳好滑,整體算不錯👍🏻👍🏻👍🏻另外同事叫左個芝士蜜桃焗去骨雞腿飯HK62賣相都不錯,食落都幾好,雞腿肉🍗好嫰滑😋😋😋
中午食乜係每日一大難題😹😹😹
不過佢的lunch menu好似一成不變
我就叫左個D餐芝士焗忌廉波菜龍利柳飯HK62包野飲

另外同事叫左個芝士蜜桃焗去骨雞腿飯HK62
賣相都不錯,食落都幾好,雞腿肉🍗好嫰滑😋😋😋

2019-06-21 121 浏览
在小熊的強大吸引力下,我還是被拉了去這吃一頓,可愛的熊熊的確有穩定心靈的作用喔!全場最多的不是熊熊,而是小朋友,這裡的小熊可說是家庭磁鐵啊!2人餐滿豐富的餐湯配蒜蓉包,料多量足,芹菜,牛腩粒,椰菜等一應俱全,還帶丁點辣,不錯啊蛋黃醬露荀份量都多,而且頗爽脆,作為前菜很不錯。之後選的三分熟牛柳配蘑菇,還真有蘑菇塊在牛柳上面耶!真的煮成三分熟的牛柳非常軟稔,一切即化,超易切!碟內配的薯蓉配螺肉跟小時候在西餐廳吃的一樣味道,好懷念!而芝士菠菜龍脷柳飯的份量比我想像中多,有兩大塊龍脷,而且芝士醬超多,再加上炒飯底跟菠菜忌廉汁,超飽肚!心太軟沒有配雪糕有點怪怪的,但是一切巧克力醬馬上如泉湧出,好感動!旁邊是溜冰場,可以邊看溜冰,邊玩熊熊邊吃,還不是小朋友樂園?

2人餐滿豐富的

蛋黃醬露荀份量都多,而且頗爽脆,作為前菜很不錯。

碟內配的薯蓉配螺肉跟小時候在西餐廳吃的一樣味道,好懷念!

2019-06-21 82 浏览
Friday night當然要食返餐好嘅,去完megabox嘅ikea決定喺megabox食埋晚餐,我地就揀左充滿童真嘅熊小館。餐廳真係好多熊仔,在場亦見到好多家庭帶埋小朋友嚟食,同熊仔一齊食佢地一定覺得好開心!先上餐湯同埋法包,餐湯係香辣雜菜湯,番茄同辣味不嬲都係一個絕配,比起平時飲到嘅紅湯,多一份新鮮感,而法包係我最愛嘅蒜蓉包。軟殼蟹牛肝菌意粉$95,軟殼蟹幾大隻,而且炸得香脆可口,菌類嘅份量好多。意大利魷魚墨汁意粉$82,意粉比較清淡,魷魚煮得剛好,爽口彈牙。蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉$158,紅酒汁少酸,為牛柳帶來清新嘅味道。值得一讚係法式田螺薯蓉,薯蓉底部附上醬料,食落一啲都唔乾仲好惹味。野飲方面叫左凍檸檬茶,另外叫左一杯特飲薔薇之戀$28,即係西柚玫瑰茶,飲前記得將底嘅糖漿搞伴先,西柚味好rich。

2019-06-21
2019-06-21 97 浏览
今晚去完megabox 諗住同太太搵嘢食,就嚟咗熊小館, 熊小館裏面有好多小熊, 太太覺得非常之吸引, 便坐低 ,叫咗個二人餐 ,二人餐只係299蚊 ,有三樣東西食, 有一個意粉、 一個牛扒、 同埋一個小食 、飯後仲有甜品㖭, 當然離不開湯 、同嘢飲; 嗰度個環境非常之好 ,好清靜, 畀到一個我哋休憩嘅地方 ,好多小熊放喺每一張枱或者櫈上面 ,令到我哋好似返到去兒時嘅感覺, 好鍾意嗰度嘅擺設, 環境非常之一流,食物亦都唔錯 !首先講下個意粉, 卡邦尼亞意粉一啲都唔失禮, 意粉同煙肉白汁混在一起非常之有口感, 每一啖都有卡邦尼亞嘅豐富嘅材料 ,非常之有水準 !牛扒非常之琳, 好juicy, 冇雪味, 完全將牛肉嘅精華帶出嚟, 外脆內林, 配合佢嘅醬汁 ,非常之回味無窮 !講道小食 就係茄子, 將茄子焗了, 非常之有質感, 簡簡單單三個主菜, 已經滿足了我餵口,最後仲有雪糕, 就係曲奇、同椰子雪糕, 真係好好味! 好感謝熊小館畀到一個舒服嘅環境畀我, 下次我一定會再嚟!

大小熊出沒 請留意!話說在Megabox看完一場電影,就順便到商場覓食!當去到11樓,就完全被這家小熊國所吸引~環境:首先這個餐廳幾乎每處各落都找到小熊的蹤跡,不論是門前,桌上都放著大大小小的熊公仔,充滿童話的氣氛,可想像得到小朋友來是會如此興奮。而我?就成了我不停刷屏打卡的地方。感覺小熊是伴我一同進膳食品:點選了一個2人餐(老實說,這個2人餐的份量真的足以3-4人分享,而且非常抵食!)2人餐包括了6步曲(1)2客濃湯+牛油法包 (2)三選一的前菜 (3)四選一的牛/豬類主食  (4)五選一的飯/粉類主食 (5)精選甜品  (6)飲料所以,你會明白為何是如何抵食!歐陸式濃湯2客+牛油法包首先先來個濃湯,湯的濃度適中,最重要是夠熱,可先來暖暖胃。意式焗肉醬茄子不好意思!作為芝士及肉醬的忠粉來說,這個絕對是合我心水!茄上滿滿的芝士及肉醬,芝士份量適中不覺膩,以前菜的份量來說,是非常多而滿足!蜂蜜BBQ 燒豬仔骨 這個十分抵讚! 豬仔骨面上塗上蜂蜜及BBQ醬,再慢燒至面有煙燻香,肉質非常鮮嫩入味。再加上小小蜂蜜的甜味,非常開胃! 配以適量的沙律及薯條,這個主菜真的性價比高,小朋友都岩食!芝士
大小熊出沒 請留意!

感覺小熊是伴我一同進膳

2人餐包括了6步曲
(1)2客濃湯+牛油法包
(2)三選一的前菜
(3)四選一的牛/豬類主食
(4)五選一的飯/粉類主食
(5)精選甜品
(6)飲料
所以,你會明白為何是如何抵食!

歐陸式濃湯2客+牛油法包
首先先來個濃湯,湯的濃度適中,最重要是夠熱,可先來暖暖胃。

意式焗肉醬茄子
不好意思!作為芝士及肉醬的忠粉來說,這個絕對是合我心水!

這個十分抵讚!
 配以適量的沙律及薯條,這個主菜真的性價比高,小朋友都岩食!

芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯
這個都不得了!份量大都不用說了,蜜桃汁的清甜再加上我愛的芝士,再加上這個價錢
嘩!是否抵食得有點過份?重點是雞腿亦好貼心的被去骨,舊舊啖啖肉,雞腿部分非常嫩,加上飯,想不飽都有點難~
芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯

甜品:其中一個加了$18升級至[自家製]心太軟,另一個則維持原來的一杯小雪糕

作為整個晚飯的總結,非常滿足!

[自家製]心太軟

飲品:加了$18升級至特飲[檸檬草蜜茶]
酸酸甜甜非常好飲開胃!

總結!重要的事真的要說3次!

就是 份量大 食品質量高 真的是性價比高高高!
2人餐來說,以這個價錢由餐湯,前菜,主菜,到甜品,餐飲!
再加上整個用餐的體驗,不論大人及小朋友亦非常開心

大滿足!!!!
[自家製]心太軟
有好多隻熊仔陪食飯係咩感覺?係呢間餐廳絕對可以滿足你呢個願望~一入餐廳門口已經有隻肥嘟嘟既熊仔歡迎你😝再行入去就見到更加多熊仔~即刻所有童真番哂黎呀😆😆點解話呢度岩一家大細黎呢?因為呢度有個小朋友既玩具area~入面有好多熊仔,又有書仔,家長可以比小朋友係度玩,跟住放心食飯🤣成年之後好耐無試過欖住噤大隻熊仔食飯喇😆午餐A: 蒜蓉西冷牛扒 $72👍🏻👍🏻👍🏻以午餐食開既牛扒黎講,佢算唔錯👍🏻牛扒7成熟岩岩好,唔會太老,意粉撈埋d蒜蓉汁真係岩岩好。另一樣要讚既野係,側邊既伴菜係有用蒜蓉炒過,所以唔似外面果d噤淡👍🏻👍🏻good ar 。午餐K: 墨西哥雞卷伴炸薯條$62👍🏻👍🏻👍🏻有無諗過食墨西哥雞卷都可以拉芝士絲?呢個雞卷燒辣辣上檯,入面d芝士好多,雞肉又夠滑,仲有d燈籠椒,有菜有肉,健康又好食🤤👍🏻薯條炸得好香好脆🤤超讚!。鮮橙汁(跟餐加$3)👍🏻👍🏻👍🏻呢杯橙汁唔係汽水橙汁黎,所以比小朋友飲更放心啦😆心太軟 $42👍🏻👍🏻👍🏻心太軟係即叫即做既,大概要等10分鐘。所以店員會好貼心見你食得差唔多既時候會主動同你講,貼心噤問一句:嗌廚房開始整,o ng ok ~😍🤗呢個服務真係抵讚👍🏻👍
有好多隻熊仔陪食飯係咩感覺?

再行入去就見到更加多熊仔~即刻所有童真番哂黎呀😆😆

點解話呢度岩一家大細黎呢?

成年之後好耐無試過欖住噤大隻熊仔食飯喇😆

午餐A: 蒜蓉西冷牛扒 $72👍🏻👍🏻👍🏻

午餐K: 墨西哥雞卷伴炸薯條$62👍🏻👍🏻👍🏻
午餐K: 墨西哥雞卷伴炸薯條
有無諗過食墨西哥雞卷都可以拉芝士絲?
薯條炸得好香好脆🤤超讚!

鮮橙汁(跟餐加$3)👍🏻👍🏻👍🏻
呢杯橙汁唔係汽水橙汁黎,所以比小朋友飲更放心啦😆

心太軟 $42👍🏻👍🏻👍🏻

心太軟
心太軟係即叫即做既,大概要等10分鐘。
所以店員會好貼心見你食得差唔多既時候會主動同你講,貼心噤問一句:嗌廚房開始整,o ng ok ~😍🤗呢個服務真係抵讚👍🏻👍🏻
講番正題,個心太軟唔會太甜,外面焗得香,一切開就見到朱古力流哂出黎,可想而知個心太軟整得幾好🤤👍🏻👍🏻👍🏻超水準

📍熊小館 (九龍灣)
九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓
2019-06-14