朋友在九龍灣上班,晚飯和他相約在Megabox的熊小館😌餐廳以普遍女生都愛的teddy bear作主題,裝潢風格可愛活潑, 裡面放滿大大小小的熊公仔🐻🐻仿如置身在一個小型熊仔博物館之中❤️座位旁邊都有小熊相伴🐻還有一個小小的兒童corner😍讓帶著孩子來的顧客都可無顧慮之憂地用餐~🥢右 - 尼哥斯吞拿魚沙律伴溫泉蛋($68) - 配料豐富又新鮮👍🥢左 - 法式香草焗田螺($50) - 每一次餐廳見到都必點的前菜,沒有令我失望🤗🥢黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯($92) - 黃金原來是指粟米粒,賣相精緻,口感creamy美味~🥢傳統芝士焗意大利飯($72) - 簡單不腻的選擇👍朋友都覺得不錯~所有主餐牌的主菜加$28都有餐湯飲品環境寧靜,食物質素又不錯,餐廳員工都很親切友善~~加上四周都是可愛的小熊🐻❤️❤️超推介女生們或媽媽們晚上時間來這裡吃飯聊天👭👭

座位旁邊都有小熊相伴🐻

所有主餐牌的主菜加$28都有餐湯飲品

• 黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯
  • 尼哥斯吞拿魚沙律伴溫泉蛋
2019-06-15 74 浏览
MegaBox熊小館係一間親子親子餐廳。舖內不同大少的熊仔公仔供食客拍照,每張餐枱上都有隻小熊陪你進餐。餐廳中間位置有一個比小朋友玩的地方。裏面擺放咗廚房玩具、停車場玩具、大熊公仔及圖書可供借閱。熊小館毗鄰溜冰場,部份位置可以望到樓下溜冰場,客人可以一邊用膳一邊瀏覽冰上曲棍球球賽進行。今天四個人叫咗一個二人餐,另外加咗些散叫菜式。今日餐湯係羅宋湯,對小朋友來說有少少辣,附送蒜蓉包一片。跟餐嘅前菜,揀咗法式蛋黃醬焗鮮蘆筍,鮮蘆筍選取了比較鮮嫩的小蘆筍,蘆筍上面鋪了一層質感像蒸蛋的蛋黃醬,口味清新。另外叫咗「尼哥斯吞拿魚沙律伴溫泉蛋」( $68 ),有沙律菜、三色椒、車厘茄、熟吞拿魚碎,同埋一隻溫泉蛋開半,拌以酸酸甜甜嘅醬汁,清新開胃。仲有法式香草牛油焗田螺( $50 ),用薯蓉墊底,上面放了已經拆肉的六隻田螺,帶着香濃嘅牛油味。主菜選了「燒美國穀飼厚切小牛扒伴醋漬野菌」,塊牛扒唔係好大,已厚切好四小片,雖揀咗七成,結果偏熟左一點。伴菜有薯條、三色椒、茄子、煙肉包蘆筍、醋漬野菌。另一個跟餐主菜係芝士焗忌廉菠菜龍利柳飯,份量好大碟,加了很多芝士係飯面,魚柳算大塊,芝士味香濃。仲有一個散叫嘅軟
仲有一個散叫嘅軟殼蟹牛肝菌意粉,軟殼蟹分件送上,炸得鬆化,意粉煮得不錯,有口感。
二人餐加散叫嘅主菜upgrade,所以可選三杯特飲包括熱情玫瑰(玫瑰花茶熱情果)、草子苺苺(士多啤梨橙汁)、橙色派對(芒果橙汁),全部賣相都不錯,味道都
也可以,基本上都係果汁。熱情玫瑰仲好香玫瑰花味,還加了玫瑰花瓣。

跟餐原本有兩個雪糕球,其中一個升級左生日版心太軟,只加$24 ,碟上寫上Happy birthday連蠟燭。心太軟都做得好好味,有芒果和忌廉伴碟,切開有流心朱古力效果。
MegaBox熊小館係一間值得推薦的親子餐廳,下次有機會還會再去。
2019-06-14 51 浏览
有同事生日,近近地去mega box 食飯慶祝,㨂了熊小館。all day set menu 裏面的餐牌選擇多芝士焗蜜桃去骨雞腿飯 $62焗飯的茄汁底好香,融掉的芝士最吸引,有微微拉絲的感覺,蜜桃為整個焗飯加添清新感,飯底雖然不是炒底,但也有炒蛋粒配合,雞腿大大份,好滿足。紅酒燴牛肉闊麵 $72牛肉煮得夠軟,入口的時候感覺到酒香味,再撈落闊麵也不錯。餐廳出名心太軟,點了心太軟,簡單地慶祝同事生日,餐廳提供蠟燭及打火機,好窩心,心太軟一切,內裏的朱古力隨即溜走,跟著蛋糕一起吃,好好味。順帶一提,餐廳有好多熊仔做裝飾,還有供小朋友玩的熊專區,適合一家大小同往。

all day set menu 裏面的餐牌選擇多

芝士焗蜜桃去骨雞腿飯 $62

紅酒燴牛肉闊麵 $72

牛肉煮得夠軟,入口的時候感覺到酒香味,再撈落闊麵也不錯。

2019-06-08
  • 心太軟
2019-06-13 57 浏览
今日再帶阿女去學溜冰。上次令本人回味無窮。再來欣賞有心「餐廳」。今次更細心地影幾幅相給老婆看清環境。老婆很喜歡熊仔。有一個區域展示各類不同熊仔..無論大小朋友都會開心影相上次蒜蓉牛扒意粉令我很掛念。今次想再品嘗多一次。午餐跟餐必然賞回這個牛肉味香濃的羅宋湯。但今次湯味道更熱烘烘的。對我來說。湯要熱騰騰先為最完美令人回味的木糠布甸。不能不再食。但今次總算有些運氣。因為呢杯係最後一杯。好彩我點餐前已落定order 。今次木槺特別多..令到口感更勝一籌。

有一個區域展示各類不同熊仔..無論大小朋友都會開心影相

上次蒜蓉牛扒意粉令我很掛念。今次想再品嘗多一次。

2019-06-12
趁阿女考完試,一家人出嚟happy下,今日嚟咗MegaBox嘅呢間熊小館親子餐廳。成間舖都有好多大大小小的熊bear bear,周圍都係打卡位,仲有一個專比小朋友玩嘅play area,裏面有煮飯仔、大量圖書、車車玩具等,而作為一間親子餐廳, BB櫈、兒童餐具和兒童餐等當然唔少得,好想讚一讚佢個碗,個底有條防滑膠,唔會咁容易俾小朋友推跌。每張枱仲有一隻小啤啤陪小朋友食飯,而老闆都好親民,同我啲小朋友玩得好開心。仲有值得一讚就係,部份位置可以望到樓下溜冰場,信信和心心都睇得好開心。我哋四個人叫咗一個二人餐,另外散叫加咗幾樣野。今日嘅餐湯係羅宋湯,有少少辣,小朋友未必啱食,附送蒜蓉包一片。跟餐嘅前菜,我哋揀咗法式蛋黃醬焗鮮蘆筍,鮮蘆筍好鮮嫩,面頭有啲好似蒸蛋咁樣嘅醬,健康好味。另外我就加咗「尼哥斯吞拿魚沙律伴溫泉蛋」( $68 ),除咗沙律菜,仲有三色椒、車厘茄、熟吞拿魚碎,同埋一隻溫泉蛋開半,附送一隻酸酸甜甜嘅醬汁,清新開胃。另外仲有法式香草牛油焗田螺( $50 ),有好多嘅薯蓉墊底,面頭有大概六隻田螺,腍身又帶着香濃嘅牛油味,薯蓉都入味。主菜方面,跟餐揀咗個「燒美國穀飼厚切小牛扒伴醋漬

餐湯及蒜蓉包
法式蛋黃醬焗鮮蘆筍

尼哥斯吞拿魚沙律伴溫泉蛋

法式香草牛油焗田螺

主菜方面,跟餐揀咗個「燒美國穀飼厚切小牛扒伴醋漬野菌」,果然是小牛扒,所以塊牛唔係好大,但肉質都OK,我哋揀咗七成,偏熟左啲,如果五成應該會更juicy。另外配上薯條、三色椒、茄子、煙肉包蘆筍,同埋醋漬野菌,啲菇真係酸咗少少。
燒美國穀飼厚切小牛扒伴醋漬野菌

另一個跟餐主菜係芝士焗忌廉菠菜龍利柳飯,好大碟,勁多芝士係面,魚柳都大塊,芝士味香濃。
芝士焗忌廉菠菜龍利柳飯

仲有一個散叫嘅軟殼蟹牛肝菌意粉,成隻軟殼蟹送上,炸得唔算油,意粉汁好好味,啲菇都煮得唔錯。
軟殼蟹牛肝菌意粉

我哋將二人餐同散叫嘅主菜upgrade,所以有三杯特飲包括熱情玫瑰(玫瑰花茶熱情果)、草子苺苺(士多啤梨橙汁)、橙色派對(芒果橙汁),全部賣相都好靚,味道都唔錯,基本上都係果汁,嗰個熱情玫瑰仲好香玫瑰花味,真係有玫瑰花瓣喺度。

跟餐原本有兩個雪糕球,我哋升級左其中一個做生日版心太軟,只加$24 ,寫住Happy birthday之餘,仲會插埋蠟燭俾你,順便同兩位六月之星慶祝生日。心太軟都做得好好味,有芒果和忌廉伴碟。
跟餐甜品雪糕
生日版心太軟

我見佢餐牌仲寫住生日優惠免切餅費,所以帶小朋友嚟呢度慶祝生日應該都好開心。

能夠有個位比佢地去玩,等我有餐安樂茶飯食,仲要價錢唔貴,真係唔錯,最後兩個小朋友仲玩到唔捨得走呢!
2019-06-09
軟殼蟹牛肝菌意粉
跟餐甜品雪糕
生日版心太軟
2019-06-13 49 浏览
🐷🐷🐷▪️燒美國榖飼厚切小牛扒 (單叫$168)食牛扒永遠食7成熟,但好多餐廳都會over cooked..:/ 呢到煮得剛好,厚切嚟講口感一流!配埋醋漬野菌就算自己食曬都唔會濟✨雖然薯條稍為有啲唔夠脆, 但主角最重要🤪〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️3/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️卡邦尼煙肉扁意粉意粉白汁幼滑香濃而唔膩口。煙肉煎得香份量又多,洋蔥煮得入曬味!幾驚喜喎又🤔〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️自家製心太軟 (單叫$42)超!級!正!!!平時食心太軟一上碟都要等無咁熱先,唔係會辣到口👅 但凍左入面既朱古力漿又會鯨住。依到既心太軟超級流心不特止而且一上碟就係進食既optimum temperature😜 係我食過最好食既頭三位。〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰〰️️〰️〰️▪️啤酒脆醬炸洋蔥圈 (單叫$48)平平無奇過得去既洋蔥圈🤨〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️3/5🐷〰️〰️〰️〰️〰〰️️〰️🔸Overall set for two ($298)價錢好抵食,值得一提既係餐廳佈置得好適合帶小朋友黎,好多熊啤啤而且有個area比小朋友玩🧸 係好好一家大細家庭樂既地方👨‍👩‍👧‍👦📍熊小館 (九龍灣) 九龍灣宏照道38號企業廣場5期megabo
🐷🐷🐷

▪️燒美國榖飼厚切小牛扒 (單叫$168)

▪️卡邦尼煙肉扁意粉

▪️自家製心太軟 (單叫$42)

▪️啤酒脆醬炸洋蔥圈 (單叫$48)
平平無奇過得去既洋蔥圈🤨

🔸Overall set for two ($298)
📍熊小館 (九龍灣) 九龍灣宏照道38號企業廣場5期megabox 11樓
2019-06-12 38 浏览
九龍灣megabox有一間無論情侶抑或一家大細都好啱去嘅餐廳,餐廳擺放咗各式各樣嘅熊公仔,充滿溫馨浪漫嘅感覺。食物以西式為主,有沙律、意粉、飯、扒類同甜品等等,而平日有all day menu,十分抵食。我哋每人點咗一個All day menu 既餐,只需要加六蚊有餐湯同埋蒜蓉法包, 磨菇忌廉湯又濃又香, 蒜蓉包焗得香脆。我點左芝士焗蜜桃雞腿飯,淨係睇賣相已經覺得好味,一層芝士蓋住 蜜桃同雞腿,連焗飯一齊食,口感唔會乾,又食到芝士嘅香濃味道。另外南瓜意大利飯,南瓜又甜又香 ,意大利飯口感juicy,以咁嘅價錢有咁嘅水準實在超值。另外加點吞拿魚沙律伴溫泉蛋,沙律菜新鮮爽口,撈埋吞拿魚肉同醬汁,感覺清新好味,仲有半熟溫泉蛋,非常流心又健康。而單點 fish and chips 有兩大塊炸魚柳,脆漿薄、魚肉厚,配合炸薯條,香口好味既嘢係我至愛。最後跟餐加甜品, 甜品係木糠布甸或燉奶,燉奶做飯後甜品非常好,食完夠喉所以再嗌多一個朱古力心太軟,心太軟裏面極多朱古力醬,一切開蛋糕流曬出嚟,又濃又好味。餐廳平日晚上唔算多人,所以唔使等位,而且餐廳響megabox 11樓,地方闊落,嗰日坐嘅位置仲可以

最後跟餐加甜品甜品係木糠布甸或燉奶,燉奶做飯後甜品非常好,食完夠喉所以再嗌多一個朱古力心太軟,心太軟裏面極多朱古力醬,一切開蛋糕流曬出嚟,又濃又好味。

餐廳平日晚上唔算多人,所以唔使等位,而且餐廳響megabox 11樓,地方闊落,嗰日坐嘅位置仲可以一路望住溜冰場一路食飯感覺輕鬆。

2019-06-12 117 浏览
星期日陪阿女去九龍灣學溜冰。為方便見到阿女溜冰情況。專情上了樓上搵間餐廳好位..邊食邊睇!見到以熊為主題的餐廳好別緻。睇餐牌價錢不太貴。一個人點了一杯飲品/午餐set!餐廳上仲有熊公仔給客人影相。餐廳亦有一個空間放了好多熊公仔吸引小朋友。蒜蓉牛扒意粉-個意粉真係要讚。好多餐廳煮過火。令到意粉太軟。它的意粉完全水準之上。爽口滑暢加上適量蒜蓉汁。美味可口牛扒的肉質美味。不太乾身。牛筋部分亦可入口。最特別係杯清新飲品。清甜入口。飲完真令人暑氣全消。不會太甜。羅宋湯/蒜蓉包-蒜蓉包去到我面前。是好熱同蒜蓉味撲鼻。個湯亦熱騰騰上來。味道很適合我。下太酸。亦包含濃厚牛肉味道。木糠布甸-更是值得一食的甜點。味道入口可口。不太甜漏。最重要係份量適中。剛剛好中和主菜。

見到以熊為主題的餐廳好別緻。睇餐牌價錢不太貴。
一個人點了一杯飲品/午餐set!

牛扒的肉質美味。不太乾身。牛筋部分亦可入口。

• 羅宋湯
2019-06-10 44 浏览
自從有咗仔仔,而家搵餐廳除咗睇味道價錢外,餐廳環境係首要決定條件。一早預咗星期日黎Mega Box玩已經做定功課,約定11樓的親子餐廳-熊小館。好彩預先予約,熊小館位於其他餐廳內,平時經過應該好難注意。一入到去店員即刻安排入坐放有BB座的座位,旁邊還有大熊熊陪住我地進餐一早睇定覺得$298二人套餐最抵食,由餐場至甜品飲品全包。餐湯-羅宗湯+蒜蓉多士本來想比仔仔飲,店員一見到即刻提醒。原來呢個係偏辛口的羅宗湯。一試之下真係估佢唔到好辣但呢個味道我鍾意前菜揀咗肉醬芝士焗茄子, 茄子厚肉多汁,正!另外加咗個薯蓉焗田螺比仔仔食,田螺部份加咗黑椒汁主菜-人人都推薦的峰蜜BBQ豬仔骨果然名不虛傳,豬仔骨入味,一切即離骨。肉質鮮嫩連歲半的仔仔都可以食到。份量絕對唔止二人份,老公仲話比得上出面的專業美式餐廳最後勁想一讚ge係連跟餐薯條都超紹有水準。即使放耐咗,完全沒有變硬.還是外脆內軟菠菜芝士焗龍俐柳飯- 只係睇材料都知道是絕配,無得輸。最後連跟餐雪糕+飲品作一個完美的句號。最後值得一讚的是餐廳每個店員都非常有禮貌,經常提點及介紹食物內容。下次再黎Mega box玩一定會再搵熊小館醫肚。
好彩預先予約,熊小館位於其他餐廳內,平時經過應該好難注意。

一早睇定覺得$298二人套餐最抵食,由餐場至甜品飲品全包。
餐湯-羅宗湯+蒜蓉多士
本來想比仔仔飲,店員一見到即刻提醒。
原來呢個係偏辛口的羅宗湯。一試之下真係估佢唔到好辣
但呢個味道我鍾意

前菜揀咗肉醬芝士焗茄子, 茄子厚肉多汁,正!
另外加咗個薯蓉焗田螺比仔仔食,田螺部份加咗黑椒汁
主菜-人人都推薦的峰蜜BBQ豬仔骨

份量絕對唔止二人份,老公仲話比得上出面的專業美式餐廳

波菜龍俐柳
菠菜芝士焗龍俐柳飯- 只係睇材料都知道是絕配,無得輸。
最後連跟餐雪糕+飲品作一個完美的句號。
下次再黎Mega box玩一定會再搵熊小館醫肚。
题外话/补充资料: 餐廳內中間位置設了一個兒童玩樂區。比坐唔定的小朋友一個遊玩的地方,家長可以近距離看管,又可以輕鬆用餐。
2019-06-09
  • 峰蜜BBQ豬仔骨
2019-06-09 30 浏览
參加荷花BB爬行比賽醫肚之選。價格合理,分量大,很適合一家大小。菜色用料用芝士,好味又有益。每張枱都有只小熊陪你用餐,小朋友最喜歡。餐廳內還有遊戲,閱讀角落-》不過比較多塵,好似好耐沒有清潔。餐廳除了有巨形毛熊作拍卡位,還有一間熊仔主題用餐房,仿如置身熊仔家中一樣。菜色味道可以,性價比高。
參加荷花BB爬行比賽醫肚之選。

價格合理,分量大,很適合一家大小。

菜色用料用芝士,好味又有益。

每張枱都有只小熊陪你用餐,小朋友最喜歡。

菜色味道可以,性價比高。
2019-06-06 40 浏览
熊小館是一間充滿童真的餐廳,裹面有很多小熊公仔,小朋友一定會很喜歡,而且侍應姐姐很有禮貌,又有笑容,感到很友善。今次可以坐在看到溜冰場的位置,進食同時可以望到溜冰的人,十分有趣!金粟南瓜意大利飯的飯粒有咬口,而且南瓜打到碎加埋芝士做醬汁,加埋粟米的清新,不會太膩,剛剛好!烤美國牛肉芝士煙肉漢堡包伴薯條望落已經好吸引,包皮搽上牛油,亦有烘過,而漢包入面牛肉充肉汁,不會太鹽,加上煙肉剛剛適合!薯條更是推介大家的,外脆內軟,而且剛炸好,熱烘烘的。甜品是朱古力慕絲,份量細少,適合已經很飽的我們做完美的結束。不得不提是我們點了的橙汁是鮮榨的,點綴了整個晚餐💕💕
不得不提是我們點了的橙汁是鮮榨的,點綴了整個晚餐💕💕
2019-06-04 633 浏览
🤴🏻🎂老公生日當然要帶佢食好嘢🎉好姐妹介紹Megabox 有間以熊仔做主題嘅餐廳🧸食物和環境都好正🧸今日去同老公慶祝生日🎂🎉我哋見到個二人套餐好抵食😻所以就叫二人套餐,首先嚟咗餐湯,今日係龍蝦湯🦞配蒜茸包🥖龍蝦湯🦞好鮮甜🥰蒜茸包🥖外脆內軟👍🏻小食我哋揀咗法式蛋黃醬焗鮮露筍🎋露筍好柔嫩😻好新鮮,配埋蛋黃醬和芝士🧀口感更加豐富💖另外我哋揀咗芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯🍖🍑份量超大碟😋勁多芝士🧀雞腿好Juice🍑蜜桃汁酸酸甜甜好開胃😆呢個飯真心讚👍🏻主菜我哋揀咗🇺🇸美國安格斯牛肩扒🥩我哋揀咗5成熟🥩安格斯牛肩扒好重牛味🥩冇over cook👍🏻唔會好韌🤤還有薯條🍟粟米🌽煙肉卷🥓做配菜🍟薯條勁脆😋飲品我叫咗『薔薇之戀』🍹係柚子玫瑰花茶🌹老公就叫咗『紅荳POP POP』🍹係爆谷味的紅荳冰😋『紅荳POP POP』好特別😻有爆谷味的紅荳冰,紅荳勁多又夠沙🥰唔會太甜好好飲😋🎂生日點少得生日蛋糕🎂餐廳好細心💖可以加24元升級生日版心太軟🎂心太軟充滿香濃朱古力味🍫仲有流心效果🤤好好味😋餐廳還有靚靚嘅生日佈置🎂我哋都係到影咗好多相😻餐廳職員都樂意幫我哋影相👍🏻全部地方都用🐻熊仔佈置🧸每將桌枱上都會有個熊仔陪我哋食

全部地方都用🐻熊仔佈置🧸每將桌枱上都會有個熊仔陪我哋食飯🥰

餐廳仲有一個兒童閣比小朋友係到玩玩具🧸睇吓書📚父母可以食吓嘢休息吓👍🏻

呢間餐廳在裝修上和佈置上花咗好多心思😻全間餐廳都佈滿熊仔🧸真係可以回復一下少女心💖餐廳職員都好有善🥰二人套餐又抵食又大份😻有機會都會再嚟食嘢🥰

2019-05-30
  • 美國安格斯牛肩扒
  • 法式蛋黃醬焗鮮露筍
  • 芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯
2019-06-03 63 浏览
呢間位於九龍灣MEGA BOX既西式餐館,主題有如其名,以熊仔為主題。現場可見有好多熊仔的擺設同怖景,令你完全融入熊仔世界中。蘑菇紅酒汁牛柳拼法式田螺薯蓉上碟的賣相一流,有高級餐廳的風味。牛柳點左 7成熟,達到水準。牛柳食落淋滑,無鬆肉粉味道,配上蘑菇切片同紅酒汁,味道濃厚,十分滿足。田螺薯蓉亦不苟且,薯蓉香滑,裡面亦有4至5粒田螺,份量十足。野菌珍珠帶子意大利飯香濃的菇味,飯粒的硬度適中,唔會太軟,醬汁的稠度恰到好處,味道唔錯,份量亦相宜。跟餐另加$6蚊可以升級,配餐湯同法包。是日餐湯為蘑菇湯。玫瑰柚子十分香濃甜品(朱古力心太軟)新鮮即整,朱古力味濃郁,達到流心的效果,糖霜字型同圖案,突顯師傅的心思,為呢餐劃上完美的句號。總結性價比十分高,價錢優惠,食材用料上剩,有一定的水準,絕對值得一試。地點環境一流,除了進餐時身處於熊仔世界內,場外亦可觀望溜冰場活動。餐館內有一個 半開放式細房,十分適合興祝生日,相信很受小朋友喜歡。

場可見有好多熊仔的擺設同怖景,令你完全融入熊仔世界中。

蘑菇紅酒汁牛柳拼法式田螺薯蓉

上碟的賣相一流,有高級餐廳的風味。

野菌珍珠帶子意大利飯
跟餐另加$6蚊可以升級,配餐湯同法包。是日餐湯為蘑菇湯。
玫瑰柚子十分香濃

甜品(朱古力心太軟)

總結

2019-06-02 52 浏览
今日去megabox睇下有冇平嘢執😬血拼完🤑,就上咗11樓找吃去, 搵到呢個呃like嘅餐廳,好多🐻,全部都係有🐻公仔 踪影嘅餐廳🍽 餐廳入口處有兩隻大大嘅🐻看門口😍 另外有個小熊區,專比小朋友同小🐻培養感情 👍 亦有以堡壘作主題嘅小天地空間, 餐廳闊落 、整潔、設計舒適, 每張枱都有隻小熊陪食😆😆 喺度用餐以為價錢好貴, 但好驚喜喎😚全日套餐只不過由$58.00至$72.00可以說非常之親民👍 白菌西冷牛扒$72.00~ 羅素湯熱辣辣、料多, 味道濃沃, 加埋脆口蒜蓉多士一齊吃,yummy😋~🥩大大塊😚 啱曬我呢個食肉獸😆😆👩‍⚖ 好啱一家大細來開餐,小朋友可玩, 連我這個大朋友都覺得好治癒, 員工服務都好細心👍 是一個不錯嘅餐廳啊😌

白菌西冷牛扒$72.00

~🥩大大塊😚 啱曬我呢個食肉獸😆😆

2019-06-02 239 浏览
今日放假,老公說不如去看電影。看電影前,我們就在附近先吃晚飯。在戲院的同層,看到有一間餐廳很多可愛的小熊,小熊是我的最愛,於是我就決定選這間。餐廳很大,環境清潔整齊,每個角落都是偏佈小熊,是小熊迷的天地。裡面也有一個讓小朋友玩的角落,都是佈滿小熊。職員安排我們坐在小熊旁邊,可以和我一起吃晚飯。桌子很大,椅子闊落,坐得很舒服。餐牌選擇有很多,我這類懶人當然要選二人套餐。二人套餐的牌有很多東西吃,加上甜品及飲品,一共有六款。 首先上的是羅宋湯及蒜蓉包,羅宋湯酸酸的,但又不是太酸,裏面有很多配菜,味道很好。而蒜蓉包焗脆脆的,入口非常香口,我很喜歡。然後再上的是意式焗肉醬茄子,雖然是一個小食,但份量一點也不少。上面鋪滿芝士,裡面有很多肉醬,茄子焗得不是太淋,入口很香,每次放上碟芝士都可以拉絲,口感很豐富,很有層次感。第一款主菜是燒殼飼厚切小牛排伴醋漬野菌,賣相不錯。小牛排是五成熟,煮得剛好,入口一點也不韌,配上甜甜的蜜汁,估不到味道是不錯。配菜有薯條,粟米粒,蘆筍及磨菇。薯條剛炸起,入口熱辣辣,很香脆,粟米粒很有牛油味道,蘆筍爽口,蘑菇是酸酸的,味道亦可接受,整體我覺得好好食。另一款主菜是蕃茄

另一款主菜是蕃茄奶油吞拿魚螺絲粉,賣相亦很好。螺絲粉煮得爽口,夾雜著絲絲吞拿魚及蕃茄奶油醬的味道,還有一點點洋蔥,感覺新鮮爽口, 醬汁是酸酸的味道,有點開胃,好味道。

甜品方面,我將一份升級為心太軟,這款甜品是我其中一款至愛,送上的時候還是熱辣辣的。將它切開,可以看到朱古力是流心的,非常吸引。 外皮是有點脆,食落非常滿足。旁邊有一點點芒果及忌廉,伴著朱古力流心一起吃,非常好食。

沒有升級的甜品是雲呢拿雪糕,裏面夾著朱古力碎,上面有一點點彩虹針作裝飾。雖然很普通,但仍然覺得很滿足。

飲品方面,其中一杯升級為紅豆pop-pop,即是爆谷紅豆冰。這款飲品很大杯,裡面沒有爆谷,其實是爆谷漿,口感似荳奶加忌廉的感覺,都幾好飲。紅豆已淋,甜甜的,老公說不錯。

另一款升級飲品是草子莓莓,即是士多啤梨汁加橙汁,顏色很美。士多啤梨汁配上橙汁,味道不錯,口感是甜甜的,我都很喜歡。

這裡真的很適合情侶及一家大細,是打卡及親子的好地方,價錢亦很抵。下次跟朋友吃飯又帶小朋友,要約她來這裡,等她的小朋友開心一下。
2019-06-01