2019-07-11 241 浏览
假日吾知帶小朋友去邊度好?黎依間餐廳就最合適不過。餐廳好細心咁預左一個空間擺放煮飯仔、玩具車,係大人傾談或者細味品嚐美食嘅時候都吾會悶親小朋友。而且餐廳每枱都放住小熊公仔,深信一定可以勾起吾少朋友嘅童年回憶之餘,亦都可以令小朋友樂而忘返。二人套餐($298)頭盆:歐陸式濃湯兩客+牛油法包個濃湯係羅宋湯,酸甜適中,超級足料,食到湯入面嘅椰菜、蕃茄、紅蘿白、瘦肉真係超滿足。如果鐘意飲羅宋湯嘅朋友一定吾可以錯過。再將牛油法包點入羅宋湯,既唔會搶走本身蒜蓉味亦都保留酸酸甜甜嘅味道,真係冇得輸。前菜:啤酒脆漿炸洋蔥圈洋蔥圈即叫即炸,食落超脆口,而且入面嘅洋蔥仲好鮮甜,只係外面嘅炸粉略厚,有啲肥膩。主菜:蜂蜜BBQ燒豬仔骨之前食過出面嘅豬仔骨,肉質都好硬,而且冇咩味。但係依嗰豬仔骨俾咗我哋好大驚喜,肉質好嫩滑,吾點醬汁都食到陣陣嘅蜂蜜味,超級juicy,鐘意食肉嘅你又點可以錯過!配合埋鹹味適中嘅薯條,真係好夾。而且配菜仲有黑醋汁沙律,酸甜適中,岩晒健康嘅你!主食:卡邦尼煙肉扁意粉意粉質感不錯,而且煙肉都落得好足,令每淡食落都好有口感。但係卡邦尼醬就略 ,芝士味略重,如果你係超級芝士控,一定會好鐘

二人套餐($298)
頭盆:歐陸式濃湯兩客+牛油法包

前菜:啤酒脆漿炸洋蔥圈

主菜:蜂蜜BBQ燒豬仔骨

主食:卡邦尼煙肉扁意粉
意粉質感不錯,而且煙肉都落得好足,令每淡食落都好有口感。但係卡邦尼醬就略 ,芝士味略重,如果你係超級芝士控,一定會好鐘意依嗰意粉。

甜品:心太軟、朱古力雪糕
我同同行嘅朋友都係朱古力控,所以就選擇依兩款甜品。心太軟外脆內軟,香滑朱古力漿甜度適中,一切開暖笠笠嘅朱古力漿就流出嚟,真係好吸引。另外朱古力雪糕嘅朱古力味又濃又滑,係炎炎夏日食就最好不過。

飲品:熱熱情玫瑰 (玫瑰花熱情果)、
紅豆POP-POP (爆谷紅豆冰)
玫瑰花茶茶味香濃,有陣陣玫瑰花香,再配合底下嘅熱情果味,將成個花茶upgrade到另一個層次,有住清新嘅感覺。另外個紅豆POP-POP,內藏驚喜位,紅豆夾住爆谷味道,原來真係好夾,不過略甜少少,適合喜歡甜味嘅朋友。