2020-09-27 56 浏览
唔係朋友帶路 黑洞都唔知九龍灣有親子主題餐廳🤣鋪面有超多可愛熊仔裝飾🐻玩樂區可以俾小朋友放電主題房就啱晒港女打卡📸-🔹白酒忌廉煮藍青口( $68 )青口size唔算好大 但份量超多✔️粒粒有肉仲要無沙🥰加分青口食到海水鹹鮮味 忌廉汁好香口🤤-🔹黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯($92)估唔到有三粒帶子😯好足料意大利飯食到淡淡黑松露香加埋粟米粒感覺冇咁膩胃😬-🔹鐵板薄西冷+雞扒($108 )黑洞推介扒餐俾食肉獸🤓啖啖肉 雞肉肉質幾冧滑 而且無雪味Btw伴碟薯條有驚喜🍟夠粗身同新鮮熱氣都唔理 忍唔住清晒👅-🔹白熊/黑熊($18)白熊係7up加雲呢拿雪糕黑熊係可樂加朱古力雪糕熊仔造型冰夠晒igable😍-🔹玫瑰法式燉蛋白( $25 )蛋白面灑上玫瑰花瓣碎 少女心十足💕黑洞鍾意佢焦糖夠多😏不過蛋白就無燉蛋咁重蛋香🤨-P.s 餐廳好多一家大細去👨‍👩‍👦‍👦主題餐廳黎講價錢唔算太貴 可以一戰😗
唔係朋友帶路 黑洞都唔知九龍灣有親子主題餐廳🤣
鋪面有超多可愛熊仔裝飾🐻
玩樂區可以俾小朋友放電

主題房就啱晒港女打卡📸

🔹白酒忌廉煮藍青口( $68 )

青口size唔算好大 但份量超多✔️
粒粒有肉仲要無沙🥰加分
青口食到海水鹹鮮味 忌廉汁好香口🤤
🔹黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯($92)
估唔到有三粒帶子😯好足料

意大利飯食到淡淡黑松露香
加埋粟米粒感覺冇咁膩胃😬
🔹鐵板薄西冷+雞扒($108 )

黑洞推介扒餐俾食肉獸🤓啖啖肉
雞肉肉質幾冧滑 而且無雪味
Btw伴碟薯條有驚喜🍟夠粗身同新鮮

熱氣都唔理 忍唔住清晒👅
🔹白熊/黑熊($18)

白熊係7up加雲呢拿雪糕
黑熊係可樂加朱古力雪糕
熊仔造型冰夠晒igable😍
🔹玫瑰法式燉蛋白( $25 )

蛋白面灑上玫瑰花瓣碎 少女心十足💕
黑洞鍾意佢焦糖夠多😏
不過蛋白就無燉蛋咁重蛋香🤨
P.s 餐廳好多一家大細去👨‍👩‍👦‍👦
主題餐廳黎講價錢唔算太貴 可以一戰😗
2020-09-26 49 浏览
女女比熊小館店前的得意熊仔吸引, 入咗去食下午茶。裏面布置可愛,有好多可愛熊仔陪住食野,囡囡好開心❤️🐻🐻下午茶時段幾抵食,除下午茶餐外,全日餐平日有7折,星期六日有9折。囡囡食野菌汁西冷牛扒配薯菜,我就要咗芝士忌廉汁海鮮焗飯,加6蚊有餐湯餐包,加9蚊有沙律或甜品。餐湯係羅宋湯,裏面有好多蔬菜,味道濃郁。芝士忌廉汁海鮮焗飯幾大碟,入面嘅海鮮 都唔錯,夠新鮮,有青口,蝦仁,墨魚,蟹柳等。甜品係奶凍,口感幼滑😋奶香味重。

餐湯係羅宋湯,裏面有好多蔬菜,味道濃郁。

甜品係奶凍,口感幼滑😋奶香味重。

2020-09-26
下午茶
  • 芝士忌廉汁海鮮焗飯
黎MegaBox呢邊行街,行到咁上下已經覺得肚餓,見到呢度有一間以熊啤啤為主題的親子餐廳,熊啤啤又是我的最愛,就決定喺呢度醫下肚😝一入去已經見到餐廳的佈置很用心,每一個角落都充滿了啤啤熊的蹤影,我坐嘅嗰一枱隔離仲有幾隻熊啤啤陪住我一齊食飯,餐廳嘅牆壁就佈置到好似一座城堡一樣,有各式各樣嘅啤啤熊公仔坐鎮☺️🤩套餐嘅選擇都幾吸引,不少都是我想食嘅菜式,價錢比一般西餐廳亦較便宜😋蘆筍薯蓉湯~套餐包嘅餐湯,估唔到飲落味道十分濃郁,質地比較稠身,吃到濃濃的薯仔味,中間配搭了少許的蘆筍,味道幾夾,配埋鬆脆嘅蒜蓉包啱啱好😝法式蛋黃醬焗鮮蘆筍~第一次見呢一款配搭,估唔到蛋黃醬配合新鮮蘆筍用烤焗嘅方法焗出來味道係幾juicy,平時蘆荀都係做配角嘅角色,估唔到作為餐前的一頓小吃又幾不錯,質地爽脆,口感清新☺️深海帶子拼醬燒汁牛柳~主菜令我好驚喜,首先兩粒帶子size幾大粒,而且咬落去比平時嘅更為Juicy,質地爽彈,表面有微微煎過,形成一層焦香的表面~牛柳份量啱啱好,切落去就見到非常厚肉,個人比較喜愛吃七成熟,一切開就看到淡紅的內裏,肉質嫩滑而且牛味香濃,食落亦沒有渣,配搭粟米小蕃茄蘆筍及薯條等等的配菜非常滿

蘆筍薯蓉湯~
蘆筍薯蓉湯

法式蛋黃醬焗鮮蘆筍~
法式蛋黃醬焗鮮蘆筍

深海帶子拼醬燒汁牛柳~
主菜令我好驚喜,首先兩粒帶子size幾大粒,而且咬落去比平時嘅更為Juicy,質地爽彈,表面有微微煎過,形成一層焦香的表面~牛柳份量啱啱好,切落去就見到非常厚肉,個人比較喜愛吃七成熟,一切開就看到淡紅的內裏,肉質嫩滑而且牛味香濃,食落亦沒有渣,配搭粟米小蕃茄蘆筍及薯條等等的配菜非常滿足😝
深海帶子拼醬燒汁牛柳

蕃茄奶油吞拿魚螺絲粉~
吞拿魚茸及蕃茄奶油醬佈滿粒粒螺絲粉,令到啖啖螺絲粉都吃到濃郁嘅配料,微酸嘅蕃茄配搭濃郁的吞拿魚茸味道幾夾幾開胃,令人有想繼續食的感覺😝

心太軟~
加少少錢就可以將是日甜品換成心太軟,啱啱焗起嘅心大軟外表熱辣辣,咬落亦倍感香脆,一切開就見到滿滿的朱古力流心流出來,一啖食落去頓時倍感甜在心頭的感覺🤤加入少許忌廉,以及芒果作為襯托,使整個畫面更加豐富,但卻不會搶去了心太軟的風頭~

曲奇雪糕球~
是日甜品係雪糕球,炎炎夏日點可以少得冰涼嘅雪糕,曲奇味一直是我的最愛,因為可以吃到曲奇碎嘅同時,又可以食到雪糕的香濃味道😝
曲奇雪糕球

清涼仲夏~
整杯飲品色彩繽紛,黃色配搭綠色給人一種仲夏夜日落黃昏的感覺,飲落酸酸甜甜的,味道幾開胃☺️
清涼仲夏

薔薇之戀~
顧名思義,飲品加入了玫瑰花,帶有淡淡的玫瑰花香,但不會搶過了茶的甘香味道,底部帶有少少糖漿,為整杯飲品帶來一點清甜,就如戀愛的感覺☺️
薔薇之戀
2020-09-19
蘆筍薯蓉湯
深海帶子拼醬燒汁牛柳
曲奇雪糕球
清涼仲夏
薔薇之戀
2020-09-23 1223 浏览
熊小館 Set for 2 $298因為疫情好耐都冇出過去食飯,去到九龍灣Megabox,平時好多人,而家真係好少人去食飯,所以變相啲靚cafe都少啲人去打卡影相。今日黎到熊小館,一入門口就好充滿童實,周圍都係熊既公仔,仲有啲area比你去打下卡,而因為少人,我地坐果個位隔離坐多左兩隻熊仔,都幾開心。Menu都幾多選擇,坐左陣都唔知揀咩好,脆脆地就叫咗個二人套餐$298歐陸式濃湯兩客加牛油法包好食,法包上台個陣仲係熱辣辣同好脆。法式香草牛油焗田螺味道都幾好食,不過份量就唔算好多。美國安格斯牛肩扒好食,我地叫左medium well,上台個陣都岩岩好,不過放左陣可能影下相打下卡,個到有少少大冷氣就凍左小小,不過切開都仲係出煙。肉質都好淋身,同埋有少少脂肪,都幾推介呢一個main dish。唯一唔okay既就係個份量,男朋友真係唔係好夠食,不過女士就都算可以接受。露筍野菌意大利飯材料好新鮮,露荀唔會有啲好老既感覺。飯嘅份量好夠食。自家製心太軟 +18幾好食。曲奇雪糕薔薇之戀 +18味道唔係好重,都幾fresh。熱情玫瑰 +18玫瑰味好重,幾好飲。Overall黎
熊小館 Set for 2 $298

歐陸式濃湯兩客加牛油法包
好食,法包上台個陣仲係熱辣辣同好脆。

法式香草牛油焗田螺
味道都幾好食,不過份量就唔算好多。

美國安格斯牛肩扒

露筍野菌意大利飯
材料好新鮮,露荀唔會有啲好老既感覺。飯嘅份量好夠食。

自家製心太軟 +18
幾好食。

曲奇雪糕

薔薇之戀 +18
味道唔係好重,都幾fresh。

熱情玫瑰 +18
玫瑰味好重,幾好飲。

Overall黎講,都係幾好食,CP值都幾高,始終set dinner 2個人食,$3XX左加埋單都幾唔錯。而且有幾靚可以同熊仔一齊食飯打下卡,verg good。
2020-09-10
  • 美國安格斯牛肩扒
  • 心太軟
熊小館係九龍灣mega box行完ikea帶埋小朋友既好選擇成間餐廳充滿熊啤啤小朋友既專區位置有小熊同小小玩具啊因為我地行完都比較晏 2:30呢個時段(2:30-6:00) 除左下午茶餐其他正價全日套餐有7折 如果遲左食飯 當食lunch都相當抵呀我唔肚餓所以叫左個小食餐-棉花糖烤吐司熊啤啤係咪好可愛呢 一齊食個麵包係有蒜蓉既鹹味啲棉花糖中間係溶溶地 食落好軟綿 唔會覺得奇怪原本諗住幾靚打下卡 點知比想像中飽肚男朋友因為冇食早餐所以叫左個安格斯漢堡薯條有餐前過麵包同湯漢堡包既肉都夠juicy無話好硬好乾身 ~ 而且幾厚身夠份量另外加左2杯特飲比較推薦芒果橙汁酸酸甜甜
熊小館係九龍灣mega box行完ikea

無話好硬好乾身 ~ 而且幾厚身夠份量

另外加左2杯特飲
比較推薦芒果橙汁酸酸甜甜

2020-09-21 58 浏览
🔸芝士焗肉醬千層麵 $85🔸法式香草牛油焗田螺 $50🔸鐵板牛柳拼吉列魚柳 $148🔸心太軟 $42-今日難得早收工,同朋友去Megabox行街,經過呢間門口有好大隻熊仔嘅西餐廳,童心未泯嘅我哋就咁就吸引咗入去🤣Starter揀咗法式焗田螺,連個薯蓉都好好味;升級套餐跟咗忌廉湯同好脆嘅蒜蒜法包,仲有餐飲。主菜我就揀咗鐵板煎牛柳,五成熟出到嚟啱啱好,咬落好嫩唔多筋又有牛味。朋友食嘅肉醬千層麵都係即叫即焗,一上枱啲芝士仲沸騰緊超吸引。最後叫多件心太軟做甜品,超流心嘅朱古力漿為呢餐飲作結。最深刻印象就係餐廳嘅裝修好有童話世界嘅感覺,仲有過家家area,帶小朋友嚟放電,大人又可以食吓嘢relax吓真係一流!
🔸芝士焗肉醬千層麵 $85
🔸法式香草牛油焗田螺 $50
🔸鐵板牛柳拼吉列魚柳 $148
🔸心太軟 $42

最後叫多件心太軟做甜品,超流心嘅朱古力漿為呢餐飲作結。

2020-09-21 1568 浏览
星期六到megabox行街, 晚上我們選擇到熊小館晚餐, 很喜歡與家人到這裏用膳。 店內有很多熊仔擺設, 影相打卡位很多, 適合大人或小朋友。 今次試二人套餐$298~ 歐陸式濃湯兩客&牛油法包、 法式香草牛油焗田螺、 蜂蜜bbq燒豬仔骨、 蕃茄奶油吞拿魚螺絲粉、 甜品( 心太軟加$18)和餐茶( 特飲加$18)。蜂蜜bbq燒豬仔骨~肉質軟淋入味,容易骨肉分離, 蜜糖bbq醬味道甜甜香香的,令豬仔骨更加香口美味。 還有配菜香脆美味的薯條和開胃新鮮的沙律, 非常推介。蕃茄奶油吞拿魚螺絲粉~ 老少咸宜的蕃茄螺絲粉, 甜酸度控制得剛剛好, 加上營養豐富的吞拿魚, 好味又健康。法式香草牛油焗田螺~酥香的牛油滋潤螺肉,牛油熔於肉中,令螺肉口感甘香,入口香酥,再伴以軟滑的薯茸,嚼口食味更豐富。歐陸式濃湯兩客&牛油法包~ 羅宋湯裏面有很多雜菜, 配上脆口美味的牛油法包, 美味的前菜。甜品( 心太軟 $18)~ 套餐包兩個甜品( 雪糕球), 我將另一個甜品升級至心太軟。心太軟外皮硬脆、內有朱古力漿, 熱辣辣有流心效果, 再配上一球曲奇雪糕, 食完有幸福的感覺。爆谷紅豆冰~ 有爆谷味的紅豆冰, 紅豆好淋

蜂蜜bbq燒豬仔骨

歐陸式濃湯兩客&牛油法包

雪糕球

心太軟

爆谷紅豆冰~ 有爆谷味的紅豆冰, 紅豆好淋, 味道不會太甜。

爆谷紅豆冰

檸檬草氣泡茶~ 甜度適中又解渴, 用紅茶、香茅和七喜製成的, 入口清新。

檸檬草氣泡茶

當晚熊小館有很多客人, 全場爆滿的狀態下, 店員們的服務質素保持友善和快捷的水準, 這一方面真是要畀個讚!

2020-09-19
蜂蜜bbq燒豬仔骨
歐陸式濃湯兩客&牛油法包
雪糕球
爆谷紅豆冰
檸檬草氣泡茶
餐飯埋單差唔多400蚊,員工態度差,野食好一般,呢個價錢我下次都係去返大型飲食集團連鎖店個啲地方食仲好,起碼有質素保證。一坐低,等咗成4個字 20分鐘,都冇人理過我地,一份menu都冇,咁我唯有自己去攞餐牌睇,睇完想叫嘢食,又係十問九唔應,不停叫唔該都冇一個員工過黎幫我寫嘢,於是我起身自己周圍搵員工,行埋去同佢講寫嘢,點知佢一句聲都唔撚出,當聽唔到走去睇二度,痴線,真係未食都一肚氣,過咗半個鐘終於有人得閒過黎「施捨」我幫我落單啦,真係皇恩浩蕩!叫咗份黑松露意大利飯,份量細到幾個湯匙食完(認真),再黎多碟肉眼扒,好似食橡膠咁,咬都牙痛,完全咬唔開,其他嘢食勉強合格。埋單時,又係十問九唔應,叫咗幾個人都冇人幫我埋到單,最終又係要個客自己起身搵人埋單,個收銀唔知第一日返工定咩事,連搵張單都可以搵成廿分鐘 結論就係唔值得食,浪費時間係度等等等。
結論就係唔值得食,浪費時間係度等等等。
肉眼扒
黑松露帶子意大利飯
2020-09-19 48 浏览
之前有黎食過Lunch, 今晚Happy Friday再黎呢間熊仔餐廳, 向市區商場裡面, 地方算非常濶落,仲可以望住冰場, 價錢合理,餐牌有唔少選擇, 系適合香港人既西餐口味, 主餐牌有飯同麵或扒, +$28變成套餐仲可以有湯同飲品, +$16更可轉為特飲, 晚市套餐都系$100之內, 仲有鐵板餐由$105-148包餐湯牛油法包+咖啡或茶, 熊仔設計及擺設處處都有, 唔系得一兩隻, 真系適合唔同組合既客人好似一家人大小有小朋友既, 一班朋友, 或者糸FB或IG打咭人士.我叫左美國安格斯牛肩扒$158,再加左熱情玫瑰, 系玫瑰花茶+熱情果, 唔算好甜都幾香玫瑰味, 朋友叫左忌廉汁黑松露天使麵條$92, 兩個都加左餐有湯有包有野飲, 兩人加埋都系三百左右, 地方濶落乾淨, 同隔離枱有相當安全距離, 真系要黎試下同D熊仔影下相同陪你食飯
2020-09-18
餐廳位於Megabox 11樓🥰係一個類似food count既環境最入邊。餐廳環境好好,係以熊為主題既親子餐廳,周圍都好多啤啤熊🥰老闆仲放左隻大熊仔係我隔離陪我坐🤣🤣坐最左手邊仲可以望到下面溜冰場❤️-平時食西餐會唔捨得食,覺得好貴又要有加一,依間性價比真係好高,雖然係有加一,但係價錢西餐黎講算幾平❗️✨親子餐廳,以熊為主題✨另設加一-🤍蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批 $158🤍燒巴馬火腿雞胸伴野菌意大利飯$98🤍啤酒脆漿炸洋蔥圈 $48🤍心太軟 $42🤍黑熊 $30-🤍蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批
✨親子餐廳,以熊為主題
✨另設加一
🤍蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批 $158
🤍燒巴馬火腿雞胸伴野菌意大利飯$98
🤍啤酒脆漿炸洋蔥圈 $48
🤍心太軟 $42
🤍黑熊 $30
🤍蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批
[滿星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
我叫左牛柳7成熟,牛柳好厚,一切就知道肉質好腍,內裏呈粉紅色😍煎得岩岩好😍肉質新嫩,如果份量再多啲就好,唔夠喉😝😝 至於法式田螺薯蓉批,雖然個size好似好細,但田螺都有成大約5隻係入面,田螺有小小鹹,估唔到同薯蓉又幾夾,好驚喜🥰🥰
🤍 燒巴馬火腿雞胸伴野菌意大利飯
⭐️⭐️⭐️⭐️
意大利飯個質感做得好完美,稠度適中,味道剛好🥰巴馬火腿雞胸依個配搭都幾夾,唯一挑剔只係雞胸略為煮耐左小小,稍為乾左啲,其他都完美💕
🤍 啤酒脆漿炸洋蔥圈
⭐️⭐️⭐️⭐️
依個真係超級抵食,大約有成12件,仲要每件都好大size, 啤酒整都幾特別,不過啤酒味道唔係好出,頭一啖咬落去會感覺到有小小酒香味,不過之後就冇左,可以再加重啲個味,會更好食🥰
🤍心太軟
[滿星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
我係一個好鍾意食心太軟嘅人,依個心太軟真係好取得我歡心🥰🥰一切開朱古力就爆哂岀黎,真係流心咖😍朱古力味超級濃郁,外層好軟但係個邊又保留到有小小口感,焗既時間調得岩岩好🥰超推介😝
環境:9/10
啤酒脆漿炸洋蔥圈
燒巴馬火腿雞胸伴野菌意大利飯
黑熊
2020-09-18 797 浏览
好抵既雙人餐啊!$298有餐湯、餐包、小食、主菜x2同甜品!重點係主菜有扒鋸!🤗🤗Soup of today + butter toast歐陸式濃湯兩客+牛油法包羅宋湯勁正好多材料👍🏻配埋法包食一流!baked snail w / bourguignon escorgots butter sauce法式香草牛油焗田螺小食我哋揀咗田螺,不過不失Roasted USDA hanger steak w / pickled wild mushroom 燒美國穀飼厚切小牛扒伴醋漬野菌係完美嘅medium rare💛唔會過生,廚師拿捏得好好呢,牛味好重,配菜薯條炸到超脆而且粗幼啱啱好呢!asporogus mushrocm risotto w / cream sauce露筍野菌意大利飯好creamy既risotto!估唔到有驚喜!軟硬適中嘅risotto👍🏻野菌份量比得毫不手軟白酒忌廉煮藍青口 $68叫多咗個小食,超抵食$68有勁大兜lollll個sauce超creamy,白酒味好香💖📍 熊小館 九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓

Soup of today + butter toast
歐陸式濃湯兩客+牛油法包

羅宋湯勁正好多材料👍🏻配埋法包食一流!

小食我哋揀咗田螺,不過不失

露筍野菌意大利飯

白酒忌廉煮藍青口 $68

叫多咗個小食,超抵食$68有勁大兜lollll
個sauce超creamy,白酒味好香💖

📍 熊小館
九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓
  • 白酒忌廉煮藍青口
2020-09-16 43 浏览
最近因為疫情關係, 少咗出街食飯散心等等嘅活動抗疫努力係唔會白費嘅~~終於等到可以食一餐飯嘅機會啦! 有朋友就推介嚟這個熊熊的童話世界盡情放鬆壓力一入到去嘅環境非常寬闊, 見到好多熊熊公仔呀!!size大細各有不同都有, 影相打卡真係一流呀~今次服務員仲將熊仔放隔離凳 🐻🐻🐻 可以影到同熊仔嘅合照, 有一直陪住食飯。 童真幻想嘅感覺即刻返番嚟,真係超開心除此之外,餐廳個景色就係對住溜冰場的上一層 可以邊睇人花式一邊享用美食~~今次2個人直接選擇 Set for two~因為二人套餐真係超抵食,夜晚300唔洗就得!✨歐陸式龍湯兩客 + 牛油法包前菜可以三選一, 各有特色的焗制美食,有茄子、蘆筍同田螺呀…🤭鍾意食海鮮嘅我哋最後選擇了:💞法式香草牛油焗田螺田螺味道鮮甜, 食欲馬上出曬黎終於來到主角的扒類,可以四選一~今次就Order了:💛燒味國穀飼厚切小牛扒拌醋漬野菌聽朋友推介medium熟度就剛剛好👍🏻入口感覺軟淋淋,好有融化的和味呀~而且醬汁秘製醋, 酸酸甜甜的好嘢味Ps記住要襯熱食先會食到牛味嘅香濃😍意粉/飯類就五選一,成個set都算多選擇呀,肯定有款中到最愛~🌟 芝士焗蜜桃汁去骨雞腿
最近因為疫情關係,
少咗出街食飯散心等等嘅活動

抗疫努力係唔會白費嘅~~
終於等到可以食一餐飯嘅機會啦!
有朋友就推介嚟這個熊熊的童話世界
盡情放鬆壓力

一入到去嘅環境非常寬闊, 見到好多熊熊公仔呀!!
size大細各有不同都有, 影相打卡真係一流呀~

童真幻想嘅感覺即刻返番嚟,真係超開心

除此之外,
餐廳個景色就係對住溜冰場的上一層
可以邊睇人花式一邊享用美食~~

今次2個人直接選擇 Set for two~
因為二人套餐真係超抵食,夜晚300唔洗就得!

✨歐陸式龍湯兩客 + 牛油法包

🤭鍾意食海鮮嘅我哋最後選擇了:
💞法式香草牛油焗田螺
田螺味道鮮甜, 食欲馬上出曬黎

終於來到主角的扒類,可以四選一~
今次就Order了:
💛燒味國穀飼厚切小牛扒拌醋漬野菌

聽朋友推介medium熟度就剛剛好👍🏻
入口感覺軟淋淋,好有融化的和味呀~
而且醬汁秘製醋, 酸酸甜甜的好嘢味
Ps記住要襯熱食先會食到牛味嘅香濃😍

🌟 芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯
酸酸甜甜~開胃美味

芝士焗融曬係醬汁內,超級邪惡😋

甜品是4選1雪糕球, 想食其他有得升級。

心太軟只係加 $18蚊, 甜品達人嘅我當然要try try😍
真係特別中意切落去流心的畫面,好療愈🤭

2020-09-14 39 浏览
熊小館地址:九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓MOVIE TENET 係大熱MOVIE, 入場前要醫醫, 因為2.5 HRS , CINEMA 入面不比吃喝呀!MEGABOX都好多食肆架, 呢間一家大細都岩, 有TEDDY BEAR 做佈置主題, 好得意, 入面地方仲幾大幾闊落。下午茶餐外呢個全日MENU仲有7折優惠 , 計開其實仲抵過食TEA SET$68 (未折之原價) 西莓汁煎豬扒薯菜,甜甜地架汁都係第一次食意大利青口risotto , 青口擺得幾靚,米粒吸了汁濕潤又夠香,9成熟的米飯加$6仲有SOUP OF THE DAY 同GARLIC BREAD, 加$9 就會有SALAD / DESSERT 加埋SALAD 好健康, 特別係夏天無胃口時, 食沙律係個好選擇
熊小館
地址:九龍灣宏照

道38號企業廣場5期Megabox 11樓

加$9 就會有SALAD / DESSERT

等睇戲,咪喺附近食lunch囉。1130左右冇咩人食飯。店內有3位職員,得我1位顧客。我行近時有個經理打聲招呼,咩都冇講就懟支探熱槍埋黎,然後指我去坐底。就自己睇餐牌啦,我第一次去都唔知有咩好試。3位職員完全冇主動性,成個店面唔忙架,但見到顧客猶豫都唔會上前介紹下食品/餐牌。我見係cafe其實主要想去食甜品多啲既,但好似menu冇,只有叫餐先+$9有「是日甜品」。職員落單時都有解答顧客今日係咩甜品既,我覺得ok就話加甜品,職員話「幫你keep起甜品先,驚你食唔曬,要先再加。」(太睇少我第二個胃啦!)上菜既職員好似係chef,粒聲唔出就擺個飯上枱,我其實唔記得自己叫咗咩架,可唔可以上菜講返菜名啊?然後三位職員就一個用手機、一個望住我食,個chef仲喺我食緊野冇戴口罩時,喺我1.5米範圍內去望溜冰場!抗疫時期希望可以留意多少少,顧客都會怕有事。食完飯,食埋甜品,其實真係想坐多陣,戲都未咁快開場,但3位職員一齊望住晒既感覺,真係令人想即刻走。埋單發現250以上先可以碌卡,唯有俾現金。埋單時個經理都算叫有講聲多謝,但顧客離開時,冇職員向顧客道別。(事後睇單發現,原來有收加一服務費,但完全冇服務
等睇戲,咪喺附近食lunch囉。
1130左右冇咩人食飯。
店內有3位職員,得我1位顧客。

(事後睇單發現,原來有收加一服務費,但完全冇服務窩!

其實真係唔想再去,我一路食一路唸,如果佢搵人幫手改善下服務質素,以佢既食物味道、舖頭位置黎講,一定吸引到唔少人去!
芝士焗蜜桃去骨雞腿飯
燉蛋白
2020-09-12
燉蛋白
  • 玫瑰法式燉蛋白
  • 熱奶茶
2020-09-13 541 浏览
公司係magabox附近,我同一班同事幾乎食勻magabox既餐廳,之前疫情關係我叫過熊小館既外賣,相當抵食。今日決定試下熊小館既堂食,睇下有冇驚喜先!熊小館位於megabox既11樓,餐廳面積相當大,另外到處都見到熊公仔,門口甚至擺放兩個人形熊公仔,不過我地兩個男仔無乜感覺🤣相信細路仔嚟到應該雙眼發光✨餐廳推出二人套餐,只係$298。首先餐湯係忌廉湯配蒜蓉包。忌廉湯入面有雞絲,至於蒜蓉包幾香。前菜可以三選一,我哋揀咗法式蛋黃醬焗鮮蘆筍,蘆筍嘅爽脆加上酸酸甜甜嘅蛋黃醬,配搭一流,而且幾開胃。主菜有美國安格斯牛肩扒,牛味香濃,不過有少少筋,比較難咀嚼。薯條係我鍾意嘅厚度,配菜仲有粟米、蕃茄同老是常出現嘅露筍,非常豐富。卡邦尼煙肉扁意粉醬汁唔算太香滑,不過意粉軟硬程度剛剛好,煙肉嘅份量幾多唔吝嗇。甜品方面,今日精選甜品係雪糕一球,朋友加咗$18轉做心太軟😍餐廳云云特飲之中,我揀咗紅豆Pop Pop,比起一般紅豆冰不同嘅地方在於多一份焦糖香味,甜上加甜。雖然食完今餐要返公司OT,不過見到餐廳咁多得意嘅熊公仔🧸,我心情都變得冇咁難過。而且今餐都冇令我失望,性價比幾高。

美國安格斯牛肩扒

卡邦尼煙肉扁意粉