2020-10-03
疫情又開始放緩, 咁我就同朋友一齊去咗九龍灣嘅熊小館食嘢。 點解要去呢間因為我朋友係好鍾意小熊, 而且覺得呢啲主題餐廳好有特色 , 一入到去有好多少Bear圍住我哋感覺真係好似去咗熊仔國。南瓜湯: 因為我加咗 少少錢就可以送飲品同埋湯咁個餐湯係南瓜湯 我覺得個南瓜湯都唔差因為佢望到啲南瓜磨得好幼細 所以我覺得呢個南瓜湯 係一個唔錯嘅選擇。白酒忌廉煮藍青口:青口我覺得幾適合餸白酒嚟食, 青口份量個size都算多且幾鮮甜,我鍾意食一啲creamy嘅菜式, 佢煮個汁都幾好食。 所以我覺得作為餐前小食,呢個菜式適合我, 而且都算濃味, 因為佢啲青口有海水嘅鹹味。 自己覺得幾正。香草醬乾蕃茄野菌寬條麵: 食呢個寬條麵其實你會品嚐到佢落咗都算多嘅oliver oil 撈係個寬條麵度。 再加上過香草醬汁嘅香味, 令到每一條寬條麵都夾著 香草味同埋oliver oil嘅香味。 所以呢個寬條麵幾適合一啲鍾意食清清哋嘅人。蜂蜜味bbq燒豬仔骨: 其實自己本人都幾鍾意食豬仔骨 ,我覺得呢個係全晚嘅主角因為佢呢個豬仔骨焗到啲bbq醬入曬落個豬仔骨度,當你食落個肉嗰時bbq醬已經滲曬出嚟, 另外佢焗到啲肉已經離
蜂蜜味bbq燒豬仔骨: 其實自己本人都幾鍾意食豬仔骨 ,我覺得呢個係全晚嘅主角因為佢呢個豬仔骨焗到啲bbq醬入曬落個豬仔骨度,當你食落個肉嗰時bbq醬已經滲曬出嚟, 另外佢焗到啲肉已經離曬滑所以真係煮到好熟 。 雖然係熟但係佢肉質亦都軟熟 。你食完啲肉之後,亦都充滿味道,所以我覺得呢個豬仔骨十分之唔錯,自己個人都幾推薦。
心太軟:最後到心太軟, 其實我自己覺得朱古力味濃,Cream同埋個蛋糕甜味,我覺得都適合香港人食,因為佢唔算太甜, 同埋我自己覺得佢自製作都幾認真。 鍾意食甜品嘅朋友都可以試一試個心太軟。 就我個人而言呢個心太軟都值得一試嘅。