2025-06-29
今次呢間其實呢幾年都超多朋友去食,但其實我一次都未食過。剛好佢係我上堂附近,夠曬方便❤️/汁燒三黃雞氣管$28/呢個係限定之選!口感好爽脆,我都係第一次食🌟/明太子雞腿肉$28/雞腿肉好嫩,口感好飽滿, 配濃郁嘅明太子醬,更滋味🍗/鹽燒雞中翼$20/雞翼本人肉質都嫩,外層燒得夠乾🐔可以用佢特別嘅「檸檬神器」🍋加啲檸檬汁上去,個熱氣感會少啲😆/和牛棒配松露一口飯$58/呢個combo超趣致🐮和牛棒肉質比較綿,點蛋黃後,口感好順滑。之後可以再食佢上面有勁量芝士🧀嘅松露飯,超邪惡🍄/鹽燒A4宮崎和牛$58/A4和牛果然不一樣,肉質嫩到🤤/韓式燒惹味牛肋肉$28/好入味呀!有少少食緊韓燒嘅感覺🇰🇷/厚切鹽燒牛舌拖羅$48/串燒首選牛舌!好彈牙呀,仲可以加點檸檬汁🍋/七味汁燒豬大腸$24/估唔到有豬大腸,佢望落dry,但佢係外脆內彈牙,仲要唔係太肥❤️/福岡味噌松阪豬$28/黐線極厚極大塊,點沙律醬食,有啲似厚切嘅豬肉乾🐷/鹽巴燒豚肉荔枝卷$22/創意之作!豚肉唔太肥膩,再包荔枝。一啖咬落去即刻爆汁💦/焦糖鰻魚玉子燒$28/呢個好驚喜!外層嘅焦糖令玉子燒有脆脆嘅口感❤️最入面嘅玉子燒係仲有點juicy
/汁燒三黃雞氣管$28/
呢個係限定之選!口感好爽脆,我都係第一次食🌟
/明太子雞腿肉$28/
雞腿肉好嫩,口感好飽滿, 配濃郁嘅明太子醬,更滋味🍗
/鹽燒雞中翼$20/
/和牛棒配松露一口飯$58/
/鹽燒A4宮崎和牛$58/
A4和牛果然不一樣,肉質嫩到🤤
/韓式燒惹味牛肋肉$28/
好入味呀!有少少食緊韓燒嘅感覺🇰🇷
/厚切鹽燒牛舌拖羅$48/
串燒首選牛舌!好彈牙呀,仲可以加點檸檬汁🍋
/七味汁燒豬大腸$24/
/福岡味噌松阪豬$28/
黐線極厚極大塊,點沙律醬食,有啲似厚切嘅豬肉乾🐷
/鹽巴燒豚肉荔枝卷$22/
創意之作!豚肉唔太肥膩,再包荔枝。一啖咬落去即刻爆汁💦
/焦糖鰻魚玉子燒$28/
呢個好驚喜!外層嘅焦糖令玉子燒有脆脆嘅口感❤️最入面嘅玉子燒係仲有點juicy,鰻魚本人都超嫩!🐟
/鹽燒翠玉瓜$16/
外層夠乾,內裡夠juicy🥬
/孜然蒜蓉茄子$38/
好耐無食❤️蒜香十足🍆
/孜然蒜芯$19/
呢個係本次MVP之一👑超意外,勁好食,有口感但未至於「索索聲」,然後孜然味係好濃🥬
/蜜糖菠蘿$19/
串燒第二必備係菠蘿🍍焦香嘅外層,入面係每啖都會爆汁嘅甜甜菠蘿汁🤤
/荔枝mojito$58/
超清爽,酒味唔重🍾
/芒果乳酸$28/
呢個好似係即叫即打嘅,似沙冰打到好溶嘅texture,同熱辣辣嘅串燒好夾🥭