2024-10-11 858 浏览
燒烤堂係長期人氣大熱串燒店👍🏻,平日夜晚全場滿座,人多到仲要等一陣位先入到座。串燒的口味多元化,有齊日、泰、港、川、西、新疆、台等口味,而串燒種類亦有好多款,唔怪得長期爆滿,宜家日本生啤仲有買一送一優惠,吃口串燒、啤返杯🍻,happy together!·〰️‼️有*號係我嘅個人私心推介‼️〰️*鹽燒赤雞頸肉 HKD$22汁燒赤雞心 HKD$22*鹽燒日本雞胸軟骨 HKD$22汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見) HKD$38*鹽燒原塊雞皮 HKD$22惹味爽口雞腎 HKD$20厚切鹽燒牛舌拖羅 HKD$48中切鹽燒牛舌芯 HKD$28*鹽燒豚肉露筍卷 HKD$32紫蘇雞皮蝦 HKD$48*雞皮墨魚滑 HKD$38蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) HKD$44*明太子淮山燒 HKD$26*焦糖青蘋果鵝肝多士 HKD$108·🌟雞頸肉肉質勁爽口!!🌟雞胸軟骨係雞胸肉痴住一大片軟骨,比普通軟口咬落更加索索聲!!🌟原塊雞皮炸到超勁香脆,口感仲脆過薯片!!🌟豚肉露筍卷係用豚肉薄片卷住露筍條,食落唔油膩,反而帶點清新感!!🌟雞皮墨魚滑口感軟綿彈牙,雞皮更多了點雞油香!!🌟明太子淮山燒一直係我最愛
〰️‼️有*號係我嘅個人私心推介‼️〰️

*雞皮墨魚滑 HKD$38
蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) HKD$44
*明太子淮山燒 HKD$26
*焦糖青蘋果鵝肝多士 HKD$108
🌟雞頸肉肉質勁爽口!!

🌟原塊雞皮炸到超勁香脆,口感仲脆過薯片!!

🌟雞皮墨魚滑口感軟綿彈牙,雞皮更多了點雞油香!!

🌟明太子淮山燒一直係我最愛,咸香的明太子與味道不突出的淮山係絕配!!

🌟青蘋果鵝肝多士好邪惡,鵝肝係半溶狀態,入口十分酥香,青蘋果中和咗膩感!!
📍燒烤堂
2024-09-26
2024-10-01 1303 浏览
📍燒烤堂每次想食串燒,都一定會嚟食燒烤堂🤩呢間人氣串燒餐廳開滿分店,基本上嚟到都要排隊😖串燒款式多,價錢都相當貼地;而日本生啤仲做緊買一送一嘅優惠,啱曬同朋友慢慢傾住食!✨燒鳥🔸雞肉軟骨棒(付月見) $38🔸 明太子雞腿肉 $28🔸 蜜糖雞翼(兩隻) $18🔸 爽口雞腎 $20▶️比較推薦大家試蜜糖雞翼,雞翼嘅size偏大隻,蜜糖搽得好均勻,基本上沾滿成隻雞翼,味道好足夠;而雞肉嘅質地比較嫩滑,冇半絲嘅鞋口🤩明太子雞腿肉亦都係必食之一,每啖都係滿滿嘅明太子醬,相當滿足🥰雞肉亦都比較大件,幾抵食~✨燒羊/鴨🔸椒鹽鴨舌 $28🔸麻辣鴨舌 $28▶️鴨舌真係每次嚟食都必點,口感爽彈,相當惹味,越咬越香!一串都有成六隻鴨舌,份量夠多~幾欣賞佢唔會燒到乾爭爭,保留到肉質同口感!椒鹽同麻辣味相比之下,麻辣味更勝一籌😏✨燒豚🔸味噌松板豬 $28冇諗到豬肉嘅質地會係咁有彈性,食落好有咬口~外層有少少焦脆嘅口感✨手工心機卷物🔸海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28幾種味道混合埋一齊又出奇地夾,用豚肉包住鵪鶉蛋,配搭上幾新穎✨海鮮🔸紅蔥油蒜蓉粉絲元貝 $58🔸 欖角蒜蓉燒蟶子 $52海鮮基本上都好出色!元貝大隻得黎又新鮮,
📍燒烤堂

紅蔥油蒜蓉粉絲元貝

✨海鮮
🔸紅蔥油蒜蓉粉絲元貝 $58
🔸 欖角蒜蓉燒蟶子 $52
海鮮基本上都好出色!元貝大隻得黎又新鮮,燒得剛好彈牙~加入咗好多炸蒜同蒜蓉醬,粉絲完美地吸收曬醬汁;而蟶子都好新鮮,比元貝食落更加彈牙,好快賣曬所以想食到都好睇運氣🙈
焦糖鰻魚芝士玉子燒

✨得意作
🔸 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28
玉子燒上加上焦糖,再攞去燒,食落外層焦脆,內𥚃鬆軟;配搭埋鰻魚同芝士又出其地夾
孜然蒜蓉茄子

✨野菜
🔸 孜然蒜蓉茄子 $36
🔸 麻辣翠玉瓜 $16
▶️茄子必食,係茄子上面鋪滿蒜蓉,燒完之後超級香😎茄子軟腍,一絲絲咁拉出黎食好過癮,茄子好入味

✨飲品
🔸威士忌梳打 $48
🔸日本生啤 $48 (買一送一)

⭐️好味指數:9/10

📍 燒烤堂 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室

#燒烤堂 #旺角 #威達商業大廈 #通菜街 #燒烤 #串燒 #明太子 #蜜糖雞翼 #燒茄子 #foodie #高質
#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #香港美食#抵食 #燒菠蘿
焦糖鰻魚芝士玉子燒
孜然蒜蓉茄子
  • 孜然燒蒜蓉茄子
2024-08-17 3051 浏览
收工最鍾意約三五知己去聚會,今次朋友帶我去呢間樓上串燒店 𓊈燒烤堂𓊉 ,食緊果時我已同佢講,下次要再嚟呢間😆款式多又唔貴,重點係生啤全部買一送一🫣真係超級超級抵!.❥ 焦糖青蘋果鵝肝多士◭ 推薦 ◮少貴但好巨型,最啱同朋友開心share鵝肝香醇,入口即溶配埋青蘋果清新香甜,令人回味無窮.❥ 黑松露烤雞松露香氣與雞肉非常融合烤雞肉質鮮嫩,咬落啖啖肉.❥ 手切牛胸爽手切牛胸爽肉質紮咬落有脆韌感 很有嚼勁.❥ 鹽燒紅衫魚❥ 鹽燒牙帶魚鹽燒紅衫魚和鹽燒牙帶魚,魚肉鮮嫩,帶有恰到好處的鹹香。.❥ 蒜蓉燒廣島蠔廣島蠔肥美多汁,鮮味十足,讚👍🏻.❥ 鹽燒A4宮崎和牛◭ 推薦 ◮入口即化的和牛串,油脂比例剛剛好,大推!.❥ 紫蘇雞皮蝦❥ 牛油果豚肉卷蝦身肉質新鮮紮實,還帶有清新的紫蘇香氣;牛油果口感比較特別,綿密的牛油果搭配有韌勁的豚肉,可以試吓.❥ 厚切鹽燒牛舌拖羅◭ 推薦 ◮外層焦香內裡鮮嫩又彈牙,絕對係encore之選😊.❥ 鹽燒芥蘭頭芥蘭頭清脆爽口,鹹香味十足.❥ 麻辣黃花魚春❥ 鹽燒赤雞頸肉❥ 鹽燒豬肋肉未食過黃花魚春串燒,辣辣哋幾惹味;雞頸肉外酥內嫩,肉質鮮嫩多汁;豬肋肉肥而不膩,香氣撲鼻
❥ 焦糖青蘋果鵝肝多士
◭ 推薦 ◮
少貴但好巨型,最啱同朋友開心share
鵝肝香醇,入口即溶
配埋青蘋果清新香甜,令人回味無窮
焦糖青蘋果鵝肝多士

❥ 黑松露烤雞
松露香氣與雞肉非常融合
烤雞肉質鮮嫩,咬落啖啖肉
❥ 手切牛胸爽
手切牛胸爽肉質紮
咬落有脆韌感 很有嚼勁
黑松露烤雞

❥ 鹽燒紅衫魚
❥ 鹽燒牙帶魚
鹽燒紅衫魚和鹽燒牙帶魚,魚肉鮮嫩,帶有恰到好處的鹹香。
鹽燒紅衫魚

❥ 蒜蓉燒廣島蠔
廣島蠔肥美多汁,鮮味十足,讚👍🏻
❥ 鹽燒A4宮崎和牛
◭ 推薦 ◮
入口即化的和牛串,油脂比例剛剛好,大推!
鹽燒A4宮崎和牛

❥ 紫蘇雞皮蝦
❥ 牛油果豚肉卷
蝦身肉質新鮮紮實,還帶有清新的紫蘇香氣;
牛油果口感比較特別,綿密的牛油果搭配有韌勁的豚肉,可以試吓
牛油果豚肉卷

❥ 厚切鹽燒牛舌拖羅
◭ 推薦 ◮
外層焦香內裡鮮嫩又彈牙,絕對係encore之選😊
❥ 鹽燒芥蘭頭
芥蘭頭清脆爽口,鹹香味十足
厚切鹽燒牛舌拖羅

❥ 麻辣黃花魚春
❥ 鹽燒赤雞頸肉
❥ 鹽燒豬肋肉
未食過黃花魚春串燒,辣辣哋幾惹味;
雞頸肉外酥內嫩,肉質鮮嫩多汁;
豬肋肉肥而不膩,香氣撲鼻,令人大快朵頤。
麻辣黃花魚春

❥ 香辣雞腳筋
幾鍾意呢款,脆中帶韌,辣味恰到好處
❥ 鹽燒淮山
淮山口感綿密,好養生的感覺
香辣雞腳筋

❥ 蜜糖燒菠蘿
◭ 推薦 ◮
蜜糖燒菠蘿酸甜適中,帶有焦香,是我喜歡的味道👅
蜜糖燒菠蘿

香辣雞腳筋
蜜糖燒菠蘿
  • 厚切鹽燒牛舌腩
2024-08-11 3056 浏览
燒烤堂既串燒真係做得好出色~ 今次去佢地另一分店都一樣咁好味!!旺角分店環境唔錯, 枱與枱之間都幾寬敞, 食飯傾計都好舒服~~而價錢都經濟合理食物方面就係2版紙既餐牌道tick~串燒選擇超豐富!! 有多款肉類, 海鮮, 卷物, 小食, 穀物, 野菜, 甜品等等酒品就有酒類&非酒類~~青檸菠蘿梳打 $32新鮮既青檸+菠蘿清涼酸甜, 加埋梳打口感清新新鮮椰青 $38椰青大大個, 肉質厚實飽滿, 清爽又清甜~~鹽燒原塊雞皮 $22雞皮外表燒到金黃酥脆, 零油脂感焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28玉子表面既焦糖閃亮光澤, 鰻魚肥美, 油脂感豐富, 玉子口感軟嫩綿滑, 加埋芝士, 層次感豐富牛油蒜蓉焗金菇 $32牛油加超多蒜蓉好香丫!!!柑橘咸蛋黃卷 $28口感酥脆軟糯, 咸蛋味道香濃汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 $28入口啖啖肉, 雞肉軟骨卜卜脆, 整個配塔軟嫩多汁鹽燒雞軟骨 $16燒得剛好唔會乾, 口感卜卜脆~鹽燒白鱔 $48白鱔新鮮肥美, 外皮燒到香脆, 肉質爽口彈牙燒蒿筍蟹膏 $26清爽既蒿筍上鋪滿蟹膏, 鮮味十足~~蜜糖燒菠蘿 $18燒過既菠蘿好清甜又多汁蒜蓉燒廣島蠔 $44/2隻蠔肉飽滿肥美, 鮮
而價錢都經濟合理

食物方面就係2版紙既餐牌道tick~

酒品就有酒類&非酒類~~

青檸菠蘿梳打 $32
新鮮既青檸+菠蘿清涼酸甜, 加埋梳打口感清新

新鮮椰青 $38
椰青大大個, 肉質厚實飽滿, 清爽又清甜~~

鹽燒原塊雞皮 $22
雞皮外表燒到金黃酥脆, 零油脂感

焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28

牛油蒜蓉焗金菇 $32
牛油加超多蒜蓉好香丫!!!

柑橘咸蛋黃卷 $28
口感酥脆軟糯, 咸蛋味道香濃

汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 $28
入口啖啖肉, 雞肉軟骨卜卜脆, 整個配塔軟嫩多汁

鹽燒雞軟骨 $16
燒得剛好唔會乾, 口感卜卜脆~

鹽燒白鱔 $48
白鱔新鮮肥美, 外皮燒到香脆, 肉質爽口彈牙

燒蒿筍蟹膏 $26
清爽既蒿筍上鋪滿蟹膏, 鮮味十足~~

蜜糖燒菠蘿 $18
燒過既菠蘿好清甜又多汁

蒜蓉燒廣島蠔 $44/2隻
蠔肉飽滿肥美, 鮮嫩爆汁

川燒活蟶子 $52
蟶子好新鮮, 肉質飽滿彈牙, 川式調味帶黎麻辣鮮香, 突出蟶子既鮮甜

香蒜咸蛋黃燒墨魚滑 $38
墨魚滑好厚身, 質感爽口彈牙~
表面既咸蛋黃又香又脆

孜然燒蒜芯 $12
蒜芯軟嫩多汁, 爽脆可口~~

厚切鹽燒牛舌拖羅 $48
牛舌肉質厚實, 口感軟腍, 爽口多汁~~

明太子雞腿肉 $28
雞腿肉表面佈滿明太子醬~~
雞腿肉肉質軟嫩, 非常juicy

鹽燒A4宮崎和牛 $58
呢串和牛好正呀, 油脂豐富, 入口即溶

豚肉節瓜波板糖(附月見) $38
豚肉同節瓜片卷埋製成波板糖型狀~~
再沾上蛋漿同醬汁一齊食, 口感更香又滑, 層次感豐富

鹽燒豚肉荔皮卷 $22
薄薄既豚肉包住荔枝肉, 皮脆肉嫩, 柔軟多汁
~~

鹽燒豚肉荳苗卷 $28
豚肉包住翠綠鮮嫩既荳苗,口感豐富

• 青檸菠蘿梳打
  • 鹽燒白鱔
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 豚肉節瓜波板糖
2024-07-10 3392 浏览
位於旺角的日式串燒店。有時突然串燒癮起時,燒烤堂無疑是首選之一。餐廳分店夠多、地點夠就腳及食物出品穩定,都成了我與朋友一直回訪的原因。.而當中旺角分店也是我最常光顧的愛店,雖然空間比不上其他分店寬敞,但對於旺角人來說真的好方便呢~餐廳主打超多款的各式中日韓串燒,下班和朋友前來此處喝酒吃串燒,實屬不錯~ ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆ ▫  汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)  $38▫  明太子雞腿肉 $28▫  A4和牛 $58▫  牛小排 $48▫  橫隔里肌 $28▫  牛舌拖羅 $48▫  牛舌芯 $28▫  牛胸爽 $22▫  鹽燒白鱔 $48▫  日式燒白鱔 $48▫  焦糖鰻魚玉子燒 $28▫  豚肉節瓜波板糖 (付月見) $28▫ ᴅʀɪɴᴋꜱ: 生啤 $48 (買一送一) ___⋆ ⋆ ___ ✿ 明太子雞腿肉┆汁燒免治雞肉軟骨棒明太子雞腿肉舖滿明太子醬,入口雞肉的質感軟腍,而明太子醬汁惹味;汁燒免治雞肉軟骨棒是餐廳人氣招牌之一,肉味濃郁的免治雞肉,混入刴碎的雞軟骨,啖啖肉兼有咬口;蘸沾雞蛋及醬汁後,味道更柔和。.✿ A4和牛┆牛小排┆橫隔里肌┆牛胸爽牛肉
而當中旺角分店也是我最常光顧的愛店,
雖然空間比不上其他分店寬敞,但對於旺角人來說真的好方便呢~
 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
▫  鹽燒白鱔 $48
▫  日式燒白鱔 $48
▫  焦糖鰻魚玉子燒 $28
▫  豚肉節瓜波板糖 (付月見) $28
▫ ᴅʀɪɴᴋꜱ: 生啤 $48 (買一送一)
 ___⋆ ⋆ ___

✿ 明太子雞腿肉┆汁燒免治雞肉軟骨棒
✿ A4和牛┆牛小排┆橫隔里肌┆牛胸爽
牛肉類的串燒當然少不了。
整體都燒得很軟嫩香口,肉味濃郁;
當中燒牛胸爽比較特別,平時只有在火鍋時見過,原來燒烤過的牛胸爽也很不錯,爽嫩又脆口。
✿ 鹽燒白鱔┆日式燒白鱔 ┆牛舌拖羅┆ 牛舌芯
每次串燒都必叫的燒牛舌及燒白鱔。
牛舌芯不算厚切,可點可不點,喜歡牛舌的可點牛舌拖羅,更粉嫩厚切,爽嫩且入口充滿肉汁。
而燒白鱔的魚皮炭焦香脆,鱔肉金黃不腥,肉質爽甜~
日式燒醬汁夠濃,上面舖滿蔥絲,入口惹味;而鹽燒則比較清淡,但魚肉味道相對突出。
兩款口味,各有千秋吧~
✿ 焦糖鰻魚玉子燒 ┆ 豚肉節瓜波板糖
焦糖鰻魚玉子燒質感綿滑,玉子上舖上了香脆的焦糖外皮,加上捲入芝士及鰻魚,口感甜蜜又豐富。
豚肉節瓜波板糖是把切成薄片的節瓜夾著豚肉片捲起再燒,因此造型酷似波板糖~ 很有創意和心機的一道菜式呢~ 豚肉片與爽脆的節瓜夾雜著一併進食,蘸沾蛋黃及醬汁拌勻後,口感層次豐富又滋味,連不吃節瓜的朋友也讚不絕口呢。

✿ ᴅʀɪɴᴋꜱ: SAPPOR啤酒
現正買一送一的啤酒,不可能錯過吧~
5天前 0 浏览
成日聽身邊人講燒烤堂,今日終於上去體驗😊真係令人有驚喜,無論係餐廳環境定食物都非常推薦👍絕對可以二訪🙌今次同朋友真係大開食戒,食足二十幾款🤣全部都好好味,令人享受到豐富的口感和唔同風味,非常適合各種場合的聚餐或分享🤩餐廳現時做緊日本生啤全日買一送一,$48有兩杯😍營業時間去到凌晨,週末同朋友一齊過嚟chill下都咪話唔正🤭鹽燒雞軟骨外脆內嫩,鹽香味濃,口感獨特,最正係粒粒軟骨都非常飽滿😍 麻辣雞軟骨麻辣的香氣與雞軟骨的滑嫩,對比鹽燒,呢個但係有少少辣勁,口感刺激蜜糖雞翼外皮酥脆,肉質鮮嫩,甜中帶鹹,勁惹味😋爽口雞腎口感滑嫩,搭配特製醬汁,風味獨特A4 和牛肉質極為鮮嫩,油花分布均勻,味道勁香牛小排肉質厚實,烤至外焦內嫩,味道濃郁蒜蓉燒蠔(兩隻)鮮美的蠔肉搭配香濃的蒜蓉,風味十足😋椒鹽燒多春角外脆內嫩,椒鹽的香氣讓人食慾大開焦糖鰻魚玉子燒鰻魚的鮮香與玉子燒的滑嫩,甜中帶鹹,風味獨特,不過記得襯熱食大椒皮蛋燒豆皮(小辣)皮蛋的滑嫩與豆皮的香脆,搭配微辣的調味,口感豐富,好新鮮嘅配搭鹽燒翠玉瓜翠玉瓜燒到好清甜,非常解膩鹽燒淮山淮山的清香加上鹽燒,口感爽脆又香口牛油蒜蓉焗金菇金菇的鮮香與牛油的

鹽燒雞軟骨
外脆內嫩,鹽香味濃,口感獨特,最正係粒粒軟骨都非常飽滿😍

麻辣雞軟骨

蜜糖雞翼
外皮酥脆,肉質鮮嫩,甜中帶鹹,勁惹味😋

爽口雞腎
口感滑嫩,搭配特製醬汁,風味獨特

A4 和牛
肉質極為鮮嫩,油花分布均勻,味道勁香

牛小排
肉質厚實,烤至外焦內嫩,味道濃郁

蒜蓉燒蠔(兩隻)
鮮美的蠔肉搭配香濃的蒜蓉,風味十足😋

椒鹽燒多春角
外脆內嫩,椒鹽的香氣讓人食慾大開

焦糖鰻魚玉子燒

大椒皮蛋燒豆皮(小辣)

鹽燒翠玉瓜
翠玉瓜燒到好清甜,非常解膩

鹽燒淮山
淮山的清香加上鹽燒,口感爽脆又香口

牛油蒜蓉焗金菇
金菇的鮮香與牛油的濃郁,非常夾,必食推介

鹽燒日本青椒仔
青椒鹽燒後,清新可口,一啲都唔覺得辣

蜜糖菠蘿/黑糖菠蘿
第一次食黑糖菠蘿,兩種味道,我都係鍾意蜜糖多啲☺️

雞肉軟骨棒(付月見)
雞肉軟骨的滑嫩,搭配月見蛋,風味獨特,打卡一流

牛舌拖羅
牛舌的鮮嫩mix拖羅的香氣,口感爽嫩又豐富

汁燒豬大腸
豬大腸的好彈牙加上濃郁的醬汁,愈食愈惹味

椒鹽手釣墨魚鬚
墨魚鬚的鮮嫩,加上椒鹽的香氣,又香又嫩

牛油果豚内卷
豚肉包裹牛油果,口感豐富,搭配清新的風味

鹽燒豚肉荔枝卷
豚肉的鹹香與荔枝的甜味相得益彰,口感獨特

桂花蜜糖本地蕃茄
蕃茄的鮮甜與桂花的香氣相結合,清新香甜,非常解膩

📍燒烤堂 (旺角)

2024-10-17
  • 鹽燒雞軟骨
  • 蒜蓉燒廣島蠔
  • A4和牛
5天前 0 浏览
好多年前已經聽過有朋友介紹呢間燒烤堂,多數都係喺尖沙咀,一直以為佢係飲完酒食宵夜嘅地方,不過最後朋友介紹話原來呢間嘢當晚飯咁食都好食又平,咁就甘於今日嚟試吓啦。我哋叫咗好多條串燒,而我最鍾意嘅就係以下呢幾樣。麻辣雞心呢道菜非常適合鍾意食辣嘅朋友。雞心經過辣椒同花椒炒過之後,入口既有麻辣嘅刺激,又唔失雞心本身嘅鮮美,口感非常豐富,係一道相當惹味嘅小菜。鹽燒雞皮係一道非常獨特嘅菜式。雞皮經過醃製,變得嫩滑香甜,每一啖都充滿咗雞嘅酒香,非常惹味。雞軟骨同樣係一道非常受歡迎嘅菜式。雞軟骨脆而不硬,再加上雞嘅香氣,每一啖都係味覺嘅享受。燒和牛呢道菜係以高級嘅和牛為主要材料,牛肉鮮嫩多汁,入口即化。和牛獨特嘅油香味同柔嫩嘅口感,讓人一試難忘。牛舌心牛舌經過烤製之後,外脆內嫩,口感豐富,再配上特製嘅醬汁,每一啖都係味覺嘅享受。孜然豬肉韭菜花卷豬肉切得好薄,而且肉味好濃,襯埋韭菜花食落又開胃又感覺上比較健康呢間餐廳價錢唔貴,而且氣氛好好,唔怪得做到咁多年啦。而且旺角呢間嘅座位比較好坐,好適合一大班朋友聚會或者情侶拍拖。下次我都會再去試吓尖沙咀或者荃灣嗰間啊。

我哋叫咗好多條串燒,而我最鍾意嘅就係以下呢幾樣。

麻辣雞心

鹽燒雞皮

雞軟骨

燒和牛

牛舌心

孜然豬肉韭菜花卷

• A4和牛
  • 鹽燒原塊雞皮
燒烤堂有多間分店Hit既程度連身邊既朋友都有食過超級多款式,睇到我花多眼亂!性價比高!有啲款式仲幾創新特別!溫馨提示❣️❣️❣️一定要訂位!見到好幾位客人想walkin都冇位🙂‍↕️蟹膏墨魚鬚 $28超級爽口彈牙,加左蟹膏更加鮮味。蒜蓉燒蠔 $44 2隻生蠔肥美肉嫩脹卜卜,蒜香撲鼻。味淋魚干 $48加上蜜糖烤至乾身,甘香鮮美有嚼勁,沾上蛋黃醬又係另一番風味,食到停唔到口。涼拌藤椒魚皮 $38魚皮一啲都唔腥,顏色晶瑩剔透,口感爽脆順滑,藤椒後勁帶辣,幾過癮。焦糖鰻魚玉子燒 $20玉子燒外面既焦糖甜甜地,燒到微脆!蛋味濃郁香滑,質感厚實,卷住鰻魚,口感層次豐富,好正!檸檬牛油包 $20邪惡牛油配酸甜檸檬醬,麵包口感酥脆,咸、酸、甜味集於一身,唔好睇外貌咁普通,估唔到咁好味!泰式豬頸肉 $28口感軟滑爽彈,配泰式酸辣醬汁,好開胃。🥑牛油果豚肉卷 $28估唔到牛油果都可以整成串燒! 牛油果口感綿密柔軟細膩,連豚肉一齊食,成個配搭好有驚喜,牛油果控必食!鹽燒豚肉豆苗卷 $28呢個配搭我係第一次食!豚肉肉質柔軟嫩,配豆苗清新脆嫩口感,好夾。🐷🍎豚肉日本蘋果卷 $24用豚肉卷住蘋果,清甜爽脆口感,既清新又開
燒烤堂有多間分店
Hit既程度連身邊既朋友都有食過
超級多款式,睇到我花多眼亂!
性價比高!有啲款式仲幾創新特別!
溫馨提示❣️❣️❣️一定要訂位!
見到好幾位客人想walkin都冇位🙂‍↕️

蟹膏墨魚鬚 $28
超級爽口彈牙,加左蟹膏更加鮮味。

蒜蓉燒蠔 $44 2隻
生蠔肥美肉嫩脹卜卜,蒜香撲鼻。

味淋魚干 $48

涼拌藤椒魚皮 $38

焦糖鰻魚玉子燒 $20

檸檬牛油包 $20

泰式豬頸肉 $28
口感軟滑爽彈,配泰式酸辣醬汁,好開胃。

🥑牛油果豚肉卷 $28

鹽燒豚肉豆苗卷 $28

🐷🍎豚肉日本蘋果卷 $24
用豚肉卷住蘋果,清甜爽脆口感,既清新又開胃,好特別!

🫎🫎🫎
我好中意食牛,黎到呢度當然都不忘試試,試左幾款牛都好高質❣️

牛小排 $48
油花分佈比較均勻,肉質相對柔軟。

韓式燒牛肋肉 $28
軟腍又帶點嚼勁,多肉汁。

牛舌拖羅 $48
最珍貴最肥美既部份!口感軟腍,有入口即溶既感覺。

牛舌芯 $28
比較爽口。

🐔雞皮墨魚滑 $38
雞皮釀入墨魚滑,脹卜卜。外脆內彈牙多汁,同時多左份雞油香味,推介。

明太子雞腿肉 $28
雞腿肉十分嫩滑,唔會燒到乾柴,配明太子醬,唔洗講一定係好食😂!

鹽燒雞軟骨 $18
香脆惹味既軟骨,好香口。

鹽燒秋葵 $16
秋葵口感清爽、脆嫩,有一點點既黏滑感。

牛油蜜糖栗米 $20
🌽燒栗米又香又甜。

芝士焗雜菇 $42
超級多芝士,極度邪惡但又抗拒唔到🤣!

孜然蒜蓉茄子 $36
燒茄子口感幼細軟綿綿,蒜味濃郁,加上孜然粉別有一番風味!

香水檸檬茶 $32
飲落唔覺得苦澀,亦唔會太甜。

椰青 $38
清甜解膩。
6天前 0 浏览
呢間嘢真係超級好食!基本上我同朋友隔個星期就會去一次~呢個價錢質素嚟講已經很不錯,而且店長非常之Nice,不過店員就一啲啲啦。大家去到一定一定要食鵝肝多士、黑糖菠蘿、牛油果卷豬肉(唔記得實際個名,但得一樣有牛油果嘅嘢~)、仲有年糕芝士!太多太好食嘅嘢喇,記唔晒就交俾大家自己去試啦~呢度仲有唔同味道嘅梅酒,最推白桃梅酒!$58一杯,適合過下癮~不過唔鍾意飲甜酒嘅朋友,就唔太適合喇~最後我係真心推薦俾大家!因為我自己都成日去食~
最後我係真心推薦俾大家!因為我自己都成日去食~
2024-10-27
  • 鹽燒豚肉荔枝卷
  • 芝士年糕
  • 焦糖青蘋果鴨肝多士
2024-10-25 0 浏览
燒烤堂 一向係DuckGor🦆至愛嘅餐廳之一,分店又多,今次去咗旺角店。燒烤堂旺角分店裝修簡約,環境整潔,坐位舒適,空間感足🤩。師傅燒烤嘅時間及火力🔥掌控得相當好,加上食材質素好,整體燒物都做到表面焦香,口感軟嫩多汁😋。焦糖青蘋果鵝肝多士 $108鵝肝油脂豐腴,燒至焦香🔥,加上甜甜的醬汁及香脆的多士,口感豐富,肝味濃郁,油脂香味四溢,令人回味無窮🥰。蒜蓉燒蟶子 $52浜燒活元貝 $58蟶子同元貝非常鮮甜,口感細緻彈牙,蒜蓉🧄及浜燒味道各具特色,同樣好味😋。鹽燒A4宮崎和牛 $58鹽燒和牛牛小排 $48厚切鹽燒牛舌拖羅 $48和牛及牛小排🐂肉質軟腍無筋,一口咬下油脂香味四溢,肉味濃肉汁滿滿。牛舌香口乾身,肉質鮮嫩軟腍,牛味香濃,勁好食😋。韓燒泡菜五花腩 $28泰式豬頸肉 $28鹽燒豚肉荔枝卷 $22五花腩同豬頸肉🐖都爽滑彈牙,肉香帶油脂香,燒焦嘅邊位尤其好食。豚肉鮮味 ,配上荔枝獨特嘅香甜味,解膩又juicy😍。汁燒新鮮雞肝 $28汁燒雞肉免治軟骨棒 $38蜜糖燒雞中翼(兩隻) $18鹽燒原塊雞皮 $22雞皮墨魚滑 $38雞肝口感嫩滑滲出油脂香。免治肉棒軟嫩多汁帶有脆

燒烤堂旺角分店裝修簡約,環境整潔,坐位舒適,空間感足🤩。

焦糖青蘋果鵝肝多士 $108

汁燒雞肉免治軟骨棒 $38
蜜糖燒雞中翼(兩隻) $18
鹽燒原塊雞皮 $22
雞皮墨魚滑 $38
雞肝口感嫩滑滲出油脂香。免治肉棒軟嫩多汁帶有脆脆的口感。雞翼皮脆肉嫩又juicy。墨魚滑味道香濃,味道鮮甜😋。

日本芝士年糕 $38
牛油蜜糖粟米 $20
年糕軟糯,芝士味道🧀香濃。粟米非常香甜,口感脆嫩,加上牛油🧈及蜜糖香味🍯,十分好食😋。

2024-10-24 0 浏览
呢間日式串燒和燒烤味道真是讓人難以忘懷。試了雞肉串外焦內嫩,肉汁豐富,特製醬汁的鹹香正好,讓每一口都充滿驚喜。牛肉串的質地極為鮮嫩,搭配炭火的香氣,咬下去時令人陶醉。蔬菜串如香菇和甜椒,烤得剛剛好,保持了鮮甜的口感,讓人感受到清新的味道,與肉類的濃郁形成絕佳的對比。豬頸肉的油脂適中,烤得香脆可口,咬下去時的多汁感讓人愉悅,特別是撒上的調味料,增添了層次感。海鮮拼盤中的鮮蝦和魷魚,鮮甜的海味與炭火的香氣完美結合,口感滑嫩,令人一試成主顧。這次的串燒和燒烤無論是肉類還是海鮮,每一口都令人驚喜,非常推薦‼️😍

2024-10-21
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 焦糖鰻魚芝士玉子燒
  • 明太子雞腿肉
食串燒加酒精🍻就係我最chill嘅lifestyle🤤想當日由懷孕講到而家終於去到!燒烤堂嘅串燒有非常多種類🔥花多眼亂👀真係嚟多幾次先試到晒🥹 同埋佢有幾款好特別嘅菜式出面好少見😝💗私心推介💗🔸焦糖青蘋果鵝肝多士差不多見到每枱都有點😍 鵝肝勁厚身🦆油脂分布平均,多士香脆,最重要配埋青蘋果又有清甜味🍏食晒成舊都唔覺得膩🔸鹽燒A4宮崎和牛不槐係餐單上面主打!肉質鮮嫩,入口即溶🤤燒得剛剛好🔸蒜蓉燒蠔本身唔食蠔都覺得好正🤤超肥美!超多蒜蓉!🔸鹽燒豚肉荔枝卷呢個我覺得意外地好味😝配上荔枝甜甜地💕 好特別所有串燒都燒得剛剛好👍🏻不會太焦,咬落口肉汁滿滿🤤好難做到食咗咁多都未至於太油膩🧡飲品都係非常吸引!好冰凍解渴💦啤酒仲要買一送一🍻!樣樣都想食嘅話,記得叫多幾個朋友嚟!👯‍♀️📍燒烤堂 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室..

燒烤堂嘅串燒有非常多種類🔥花多眼亂👀

💗私心推介💗
🔸焦糖青蘋果鵝肝多士

🔸鹽燒A4宮崎和牛
不槐係餐單上面主打!肉質鮮嫩,入口即溶🤤燒得剛剛好

🔸蒜蓉燒蠔
本身唔食蠔都覺得好正🤤超肥美!超多蒜蓉!

🔸鹽燒豚肉荔枝卷
呢個我覺得意外地好味😝配上荔枝甜甜地💕 好特別