2025-03-12 178 浏览
今晚同奴才爸又去咗燒烤堂食串燒,上次試過尖沙咀,今次一於試埋旺角睇吓係咪每間分店都保持到水準😌 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚𝕨𝕖 𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣𝕖𝕕゚*𓐍 𓈒𓂃. ゚*𓐍 𓈒𓂃 百香果烏龍茶🍹烏龍茶嘅香醇加上百香果嘅果香,飲落好順口,帶少少甜味,解膩一流🥰 百香果桔仔梳打🍹 百香果嘅酸甜同桔仔嘅清新完美結合,梳打飲落好refreshing,啱晒配搭串燒😋 明太子雞腿肉🍗 明太子嘅鹹香同雞肉嘅嫩滑完美結合,味道層次豐富,食完仲想再encore😍 鹽燒三黃雞腿肉🍗 雞肉嫩滑多汁,鹽燒帶出雞嘅鮮味,每一啖都充滿肉香,絕對係必點之選🤤 鹽燒雞皮🐓雞皮炸到金黃脆口,脆到好似食薯片咁,食落好邪惡但停唔到口🤤 鹽燒雞中翼🐓雞翼外皮燒得香脆,肉質嫩滑,鹽燒帶出雞嘅鮮味,簡單得嚟又好食,令人食到舔舔脷😋 椒鹽燒多春魚🐟 多春魚燒到外脆內軟,配埋檸檬汁更加開胃,好適合鍾意海鮮嘅人😋 豬肋肉🐖燒到外脆內軟,咬落去肉汁四溢,連我唔係太鍾意食豬嘅人都覺得好食😋 鹽燒豚肉荳苗卷🥬🐖豚肉包住荳苗,荳苗帶嚟清新感,食落好有平衡感,呢個組合都幾特別😍 焦糖鰻魚玉子燒🐟🥚玉子燒口感滑溜,面頭焦糖帶嚟

百香果烏龍茶🍹

百香果桔仔梳打🍹

明太子雞腿肉🍗

鹽燒三黃雞腿肉🍗

鹽燒雞皮🐓
雞皮炸到金黃脆口,脆到好似食薯片咁,食落好邪惡但停唔到口🤤

鹽燒雞中翼🐓

椒鹽燒多春魚🐟

豬肋肉🐖

鹽燒豚肉荳苗卷🥬🐖

焦糖鰻魚玉子燒🐟🥚
玉子燒口感滑溜,面頭焦糖帶嚟少少甜味,鰻魚彈牙,味道層次分明,食完仲想再食多件🤤

牛油蜜糖日本蕃薯條🍠
蕃薯條炸到外脆內軟,牛油蜜糖帶嚟少少甜味,食落好有幸福感😋

鹽燒翠玉瓜🥒
鹽燒帶出翠肉瓜嘅甜味,食落好清爽,啱晒解膩😍

韓式燒牛肋肉🥩
牛肋肉油脂豐富,韓式醬汁食落好有風味,如果配埋飯就更加正🤭

蒜香牛油酒煮蜆🐚
蜆肉飽滿隻隻都脹卜卜,唔會煮到老晒,蒜香牛油帶嚟濃郁香氣,酒煮帶出蜆嘅鮮味,食落好有滿足感🤤

蜜糖菠蘿🍍
菠蘿燒到外表微焦,蜜糖帶嚟少少甜味,食落好清爽,啱晒解膩,最尾當甜品咁食啱晒😋

𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚

暫時去咗三間分店都一樣咁高質好食,下次再去其他分店,繼續發掘更多美味🙌🏻正所謂你唔食都要請你朋友食🤪

🤑 人均消費:~$336
🤩 推薦指數:9 / 10
📍 餐廳資料:燒烤堂 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.lifestyle

#lifestyle #hklife #foodiegram #foodielife #hkblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #旺角美食 #燒烤 #串燒 #高質 #抵食 #人氣串燒店 #燒烤堂
2025-03-12 202 浏览
吃燒烤喝啤酒絕對是超好搭配啊!約朋友在這家吃燒烤體驗不錯!燈光不是很強,就很適合聊天!聚會👍鹽燒雞皮💰22鹽燒雞軟骨💰18 & 麻辣雞軟骨💰18鹽燒雞中翼(兩隻)💰20爽口雞腎💰23雞皮著實有點乾,雞軟骨份量也很足!很有嚼勁!雞腎很大塊!烤得剛剛好,不會很柴!好吃的牛小排💰48 & 牛胸爽💰26七味汁燒豬大腸💰24牛小排很有肉味,油脂分布剛好!牛胸爽入口都是油脂味,但不怕膩!豬大腸調味得也不錯,鹹淡適宜,牛腸味也很足😍牛油果豚肉卷💰28鹽燒豚肉荔枝卷💰22麻辣豚肉莞茜卷💰22很創新的菜!牛油果還有芫茜🌿,竟然還有荔枝,但味道還真的不錯!麻辣墨魚鬚💰22紅蔥油蒜蓉粉絲元貝💰58海鮮也是不錯的!特別是這個元貝!個頭也不小,蒜蓉粉絲搭配永遠都是好吃的👍焦糖鰻魚玉子燒💰28尖椒皮蛋燒豆皮(小辣)💰22牛油蒜蓉芝士焗雜菇💰42孜然蒜蓉茄子💰36還有一些蔬菜!萬物皆可蒜蓉!好吃😋鰻魚炒飯💰58份量沒有很大,但很好吃,炒飯米粒粒分明飲品:生啤買一送一💰48 + 香水檸檬茶💰32

鹽燒雞皮💰22

牛油蒜蓉芝士焗雜菇💰42
孜然蒜蓉茄子💰36
還有一些蔬菜!萬物皆可蒜蓉!好吃😋

鰻魚炒飯💰58
份量沒有很大,但很好吃,炒飯米粒粒分明

飲品:生啤買一送一💰48 + 香水檸檬茶💰32
2025-03-04
  • 孜然蒜蓉茄子
燒烤堂(旺角)📍地址:旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室08.雞肉軟骨棒(付月見)🍗🥚 這道菜以雞肉軟骨為主食,搭配上月見蛋,點完口感獨特,賞心悅目。09.汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇🍗🍄 精心烹調的免治雞肉軟骨配香味濃郁的冬菇,搭配汁燒調味,美味無比。11.明太子雞腿肉🐔🍗雞腿肉搭配上鮮美的明太子,口感鮮嫩多汁,是一道極具風味的料理。21.韓式燒牛肋肉🥩🔥 經過韓式燒烤處理的牛肋肉,香氣撲鼻,口感嫩滑,令人垂涎欲滴。22.牛舌拖羅🐮👅 牛舌經過特殊烹調手法製作而成,肉質細嫩,入口即化,絕對是肉食愛好者的最愛之一。25.羊架🐑🦴 精選的羊架經過烹煮後嫩滑可口,散發出濃郁的羊肉香氣,引人入勝。33.牛油果豚肉卷🐷🥑 結合牛油果與豚肉烹飪而成的卷物,口感豐富,風味獨特,值得一試。35.鹽燒豚肉荔枝🐖🍈 鹽燒處理的豚肉搭配甜美的荔枝,酸甜可口,讓人驚艷不已。38.孜然豚肉韭菜花卷🌯🐖 豚肉搭配上孜然調味,再以韭菜花卷裹住,口感香氣四溢,美味無比。44.豚肉日本蘋果🍎🐖 用日本蘋果烹調的豚肉,口感清爽,入口即化,帶來獨特的口味享受。45.紫蘇雞皮蝦🍤🌿 紫蘇葉包裹雞皮蝦,口感香脆,搭配上獨特
燒烤堂(旺角)
📍地址:旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室

08.雞肉軟骨棒(付月見)

09.汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇

35.鹽燒豚肉荔枝

38.孜然豚肉韭菜花卷

44.豚肉日本蘋果

45.紫蘇雞皮蝦
🍤🌿 紫蘇葉包裹雞皮蝦,口感香脆,搭配上獨特的紫蘇風味,令人回味無窮。

49.川燒活元貝
🐚🔥 新鮮的活元貝經過川燒處理,肉質鮮嫩,鮮香味美,絕對是海鮮愛好者的最愛。

50.紅蔥油蒜蓉粉絲元貝
🍤🧄 元貝搭配上紅蔥油和蒜蓉粉絲,口感鮮美香辣,香氣扑鼻,味道獨特。

51.浜燒活北寄貝
🌊🔥 精心烹調的活北寄貝,搭配上浜燒調味,鮮美可口,讓人愛不釋手。

55.鹽燒白鱔
🐍🧂 白鱔以鹽燒方式烹調,肉質鮮嫩,口感鮮美,是一道清爽可口的料理。

59.味淋魚干
🐟🍋 魚干經過味淋調味,鹹鮮美味,讓人回味無窮。點完醬汁更加滋味🤤

64.焦糖鰻魚玉子
🍮🐟焦糖裹著鰻魚與玉子,口感濃郁香甜,絕對是甜點愛好者的最愛之選。

9.川燒蒜蓉茄子
🍆🔥 川燒風味的蒜蓉茄子,口感香脆香辣,入口回味無窮,讓人愛不釋手。

96.黑糖波羅
🍮🍬 黑糖製成的波羅,香甜可口,是一道獨具特色的點心。

#香港好去處 #香港旅行 #香港打卡 #香港小店 #香港製造 #香港生活 #香港品牌 #香港店 #香港景點 #香港電影 #香港街拍 #香港美食指南 #香港美食推介 #香港美食日記 #燒烤堂 #串燒 #foodie #高質 #香港美食 #抵食 #燒菠蘿 #香港串燒 #人氣 #串燒店 #旺角 #旺角美食

skewer.kitchen 燒烤堂 (Mong Kok)
📍 Address: Room A, 3rd Floor, Weida Commercial Building, 1A-1L Tong Choi Street, Mong Kok
1. Chicken Cartilage Skewers with Tsukimi Egg
🍗🥚 This dish features chicken cartilage as the main ingredient, paired with a tsukimi egg, offering a unique texture and a visually pleasing presentation.
2. Stuffed Mushrooms with Ground Chicken Cartilage
🍗🍄 Ground chicken cartilage is carefully cooked and combined with fragrant mushrooms, seasoned with a delicious sauce—simply unbeatable.
3. Mentaiko Chicken Thigh
🐔🍗 Chicken thigh paired with delicious mentaiko, tender and juicy, making it a flavorful dish.
4. Korean Grilled Beef Short Ribs
🥩🔥 Beef short ribs grilled in Korean style, aromatic and tender, will leave you drooling.
5. Ox Tongue Tororo
🐮👅 Ox tongue prepared with special cooking techniques, incredibly tender and melts in your mouth—definitely a favorite among meat lovers.
6. Lamb Rack
🐑🦴 Selected lamb racks cooked to perfection, exuding rich lamb aromas that are enticing.
7. Avocado Pork Roll
🐷🥑 A roll made with avocado and pork, rich in texture and unique in flavor—definitely worth a try.
8. Salt-Grilled Pork with Lychee
🐖🍈 Salt-grilled pork paired with sweet lychee, offering a delightful sweet and sour taste that is impressive.
9. Cumin Pork with Chive Flowers Roll
🌯🐖 Pork seasoned with cumin and wrapped in chive flowers, bursting with aroma and flavor.
10. Pork with Japanese Apple
🍎🐖 Pork cooked with Japanese apples, refreshing and tender, providing a unique flavor experience.
11. Shiso Chicken Skin Shrimp
🍤🌿 Shrimp wrapped in chicken skin with shiso leaves, crispy and complemented by unique shiso flavor, leaving you wanting more.
12. Sichuan Grilled Live Scallops
🐚🔥 Fresh live scallops grilled in Sichuan style, tender and delicious, a must-try for seafood lovers.
13. Scallops with Red Onion Oil and Garlic Vermicelli
🍤🧄 Scallops paired with red onion oil and garlic vermicelli, flavorful and spicy, with a unique aroma.
14. Hama Grilled Live Sea Scallops
🌊🔥 Carefully cooked live sea scallops, seasoned with hama grilling style, delicious and irresistible.
15. Salt-Grilled White Eel
🐍🧂 White eel cooked with salt, tender and delicious, making it a refreshing dish.
16. Mirin Dried Fish
🐟🍋 Dried fish seasoned with mirin, salty and flavorful, making it unforgettable. Perfect with sauce for extra flavor! 🤤
17. Caramelized Eel Tamago
🍮🐟 Caramel wraps around eel and tamago, rich and sweet in flavor—definitely a favorite choice for dessert.
18. Sichuan Grilled Garlic Eggplant
🍆🔥 Sichuan-style grilled garlic eggplant, crispy and spicy, leaves a lasting impression with each bite.
19. Brown Sugar Pineapple
🍮🍬 Pineapple made with brown sugar, sweet and delicious, a uniquely delightful snack. All above remarks stem from a trial dining experience at the restaurant, reflecting the author's genuine feelings. This serves as a disclaimer, all comments for informational purposes only, and may not reflect all patrons' experiences.
川燒活元貝
明太子雞腿肉
雞肉軟骨棒(付月見)
羊架
庆祝纪念
纪念日
川燒活元貝
明太子雞腿肉
雞肉軟骨棒(付月見)
羊架
牛舌拖羅
  • 厚切鹽燒牛舌拖羅
  • 鹽燒豚肉荔枝卷
  • 焦糖鰻魚玉子燒
唔計香港啲貴到成百蚊一串既燒鳥,燒烤堂既串燒真係又抵食又高質,到同佢差唔多價位既串燒店暫時冇一間好味過佢!! 串燒上既配搭都唔係純粹港式嗰啲求求其既串燒,係真係有認真諗過度過既配搭~因為太鍾意呢間舖既關係,下面整合咗我覺得黎到必叫既串燒清單🧾兩個人食既話好似我地咁叫夠唒飽🍽️每次黎都一定要叫呢幾樣!就係【紫蘇雞皮蝦】、【雞皮墨魚滑】、【鹽燒雞皮】同埋【鹽燒阿波尾七里香】!暫時無論香港、台灣定日本,都冇食到比佢好味既鹽燒雞皮同雞𝐩𝐚𝐭 𝐩𝐚𝐭!佢地既燒雞皮係起走咗啲肥膏,將雞皮整到最薄然後攤開佢烤到酥脆! 雞𝐩𝐚𝐭 𝐩𝐚𝐭即係阿波尾七里香,燒完之後仲保留到好juicy同嫩滑,大愛!!最後一定要介紹佢地一款好特別既串燒 - 【紫蘇雞皮蝦】,用紫蘇葉同薄脆既雞皮包住大蝦,蝦肉食得出好新鮮爽彈,係款喺出面食唔到既串燒!!其他既串燒,好似【𝐀𝟒宮崎和牛】同【和牛牛小排】既油脂感好重,食一串已經大滿足!【焦糖青蘋果鵝肝多士】都好出色,肥美既鵝肝表面輕輕燒到焦糖化,配埋解膩既青蘋果同多士一齊食,唔該黎到一定要試下佢!

2025-03-01 290 浏览
嚟啦嚟啦嚟啦~今日我同朋友嚟食串燒啦!📋見到咁多嘢揀,猶豫咗下決定睇吓佢嘅推薦👑咁揀。最先上嘅喺焦糖青蘋果鵝肝多士🍞,雖然睇個名好似好違和咁,但事實上又幾特別,似係靚嘅蜜糖牛油蘋果批🥧,當然多士厚啲啦,順口一提,佢上菜嘅時候望落好似飽魚。講起飽魚,我哋係有嗌到海鮮類嘅食物,有鹽燒白鱔、日式燒白鱔、麻辣墨魚鬚🦑,墨魚滑就聽得多,咁雞皮墨魚滑究竟係咩一回事?原來佢食落有啲似釀雞翼🐓咁,比起平時多咗一層口感,而個餡就係彈牙爽口嘅墨魚滑。豬牛雞嘅串串🥩都有落到,其中比較推薦明太子雞腿肉、鹽燒雞皮同牛胸爽,不過明太子本身偏鹹,如果有飲酒🍻嘅話就啱哂啦!至於雞皮好脆唔油膩,而牛胸爽就夠哂咬口,值得一試。有肉緊喺要有菜,均衡飲食嘛(講笑)~除咗鹽燒翠玉瓜🥒、川燒蒜蓉茄子🍆重有桂花蜜糖本地蕃茄同凍嘅黑糖菠蘿,但我以為係蕃茄仔,所以有少少失望,好在都係好食嘅。甜品小食都有齊,夠哂完滿!差啲唔記得黃金芝士年糕🧀,佢係拌煉奶嘅,我就偏好唔用,不過用咗都幾有趣,大家都可以試下~

2025-02-26
[✨旺角燒烤堂· CP值滿滿之串燒首選 ]#燒烤堂 #旺角🌸鰻魚炒飯 $58炒飯炒得好乾身有鑊氣,水準好高;粒粒鰻魚份量好多好足料,CP值好高!🌸胡麻醬稻庭冷烏冬 $38烏冬好爽滑,配搭濃厚嘅胡麻醬食落好清新!🌸雞皮墨魚滑 $38雞皮薄薄一層烤到好酥脆,入面嘅墨魚滑好滑溜,外脆內軟口感好特別!🌸牛舌拖羅 $48牛味濃郁,口感十足,好推薦!🌸明太子雞腿肉 $28雞肉嫩滑,明太子濃郁鹹香味十足,正!🌸孜然燒蒜蓉茄子 $36原條燒茄子配上青蔥&櫻花蝦,大大份好惹味!🌸豚肉日本蘋果卷 $24豚肉好Juice,裹著清甜嘅蘋果完美地平衡左肉片嘅油膩感,好好食!🌸鹽燒白鱔 $48外層燒至魚皮焦香脆口,入面白鱔肉質彈牙肥美,好食!🌸汁燒鮮雞肝 $28雞肝味道好鮮美。🌸鹽燒雞軟骨 $18必吃之選燒雞軟骨,香脆又有嚼勁,唔錯。🌸泰式豬頸肉 $28爽口彈牙,咬落去肉汁滿滿!🌸海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28黑豚肉包住鵪鶉蛋,表面用海苔做點綴,配搭得好完美。🌸焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28紮實嘅焦糖玉子包住充滿油脂嘅鰻魚,味道同口感都好豐富🌸椒鹽燒多春魚 $32多春魚表面微焦香脆,魚肉肉質細膩~————————♡♡♡♡♡
[✨旺角燒烤堂· CP值滿滿之串燒首選 ]

#燒烤堂 #旺角

🌸鰻魚炒飯 $58

🌸胡麻醬稻庭冷烏冬 $38
烏冬好爽滑,配搭濃厚嘅胡麻醬食落好清新!

🌸雞皮墨魚滑 $38

🌸牛舌拖羅 $48
牛味濃郁,口感十足,好推薦!

🌸明太子雞腿肉 $28
雞肉嫩滑,明太子濃郁鹹香味十足,正!

🌸孜然燒蒜蓉茄子 $36
原條燒茄子配上青蔥&櫻花蝦,大大份好惹味!

🌸豚肉日本蘋果卷 $24

🌸鹽燒白鱔 $48
外層燒至魚皮焦香脆口,入面白鱔肉質彈牙肥美,好食!

🌸汁燒鮮雞肝 $28
雞肝味道好鮮美。

🌸鹽燒雞軟骨 $18
必吃之選燒雞軟骨,香脆又有嚼勁,唔錯。

🌸泰式豬頸肉 $28
爽口彈牙,咬落去肉汁滿滿!

🌸海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28
黑豚肉包住鵪鶉蛋,表面用海苔做點綴,配搭得好完美。

🌸焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28
紮實嘅焦糖玉子包住充滿油脂嘅鰻魚,味道同口感都好豐富

🌸椒鹽燒多春魚 $32
多春魚表面微焦香脆,魚肉肉質細膩~

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結
食物款式好多,味道惹味份量都係大大份嘅,CP值好高,岩哂想食燒烤嘅朋友!

📍燒烤堂
🏠旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室

@skewer.kitchen & @media.vas #jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #燒烤堂 #串燒 #foodie #高質 #香港美食 #抵食 #燒菠蘿 #香港串燒 #人氣 #串燒店 #荃灣 #荃灣美食 #筲箕灣 #筲箕灣美食 #旺角 #旺角美食 #中環 #中環美食 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食
2025-02-23 376 浏览
早排見好多人去呢到打卡 我都湊下熱鬧 試下係咪真係咁好味😂第一次去旺角店,估唔到串燒店既環境可以咁有情調,如果加多少少日本裝飾,好有居酒屋feel🍶食物方面,同一款食材可以有好多唔同調味選擇,唔會所有串燒都係同一款調味粉,今次試到好多唔同既口味,滿足到食串燒時的不一樣,很不錯的體驗👍🏻餐牌上寫住即叫即燒,我地叫左大概5分鐘,大部分餐點已經開始上菜,所有串燒都好熱,一d都唔hea❤️餐廳限時兩個鐘,但係又唔會食得好趕,因為上菜好快,所以食得好爽,而且啤酒仲要買一送一,好抵飲👍🏻味道屬於港式風味,麻辣唔算好麻,味道似香辣,而且都幾辣,唔食得辣但係鍾意麻既人要留意返😊平時想食或者未食過既串燒都有,選擇都幾豐富,大家如果去食既話記得留定肚,每種調味試下都有排試😂如果鍾意食串燒既話 呢到係不錯既選擇👍🏻
早排見好多人去呢到打卡 我都湊下熱鬧 試下係咪真係咁好味😂

• 鰻魚炒飯
  • 明太子淮山燒
  • 鹽燒豚肉荔枝卷
好多時候食串燒都會諗起燒烤堂🔥因為選擇好多,生啤又買一送一🍻呢到仲有包廂,岩晒一大班朋友嚟聚會🐾⭐必點⭐🥢雞皮墨魚滑 ($38)雞皮勁薄脆 中間嘅墨魚滑好厚好彈牙🥢明太子雞腿肉 ($28)我對明太子冇抗拒力🥢鹽燒三黃雞腿肉 ($28)個皮勁脆,肉質嫩滑,🥢豚肉節瓜波板糖(附月見) ($38)豚肉軟嫩多汁,加上節瓜片平衡返肉嘅油膩🥢香草蒜蓉包 ($18)勁勁勁重蒜蓉味🥢焦糖青蘋果鵝肝多士 ($108)鵝肝入口即溶,加咗青蘋果食落冇咁油膩😋不錯的選擇😋🥢七味汁燒豬大腸 ($24)🥢泡菜五花腩 ($28)🥢牛舌拖羅 ($48)🥢孜然/麻辣豚肉韭菜花卷 ($24)🥢孜然豚肉芫荽卷 ($24)上面果幾款串燒都係大家想像到嘅味道,但燒得幾好又惹味🥢糖不甩燒黑芝麻湯圓 ($22)又脆又煙韌,可惜黑芝麻餡太少🥢焦糖鰻魚玉子燒 ($28)上面有一層焦糖,味道咸咸甜甜男朋友話唔中意覺得好怪,我就覺得都唔錯🤔普通🤔🥢鹽燒/麻辣翠玉瓜 ($16)🥢尖椒皮蛋燒豆皮 ($22)🥢紅蔥油蒜蓉粉絲元貝 ($58)😐麻麻地😐🥢柑桔咸蛋黄卷 ($28)🥢桂花蜜糖本地蕃茄 ($28)蕃茄好硬....
好多時候食串燒都會諗起燒烤堂🔥

因為選擇好多,生啤又買一送一🍻
呢到仲有包廂,岩晒一大班朋友嚟聚會🐾

⭐必點⭐

🥢雞皮墨魚滑 ($38)
雞皮勁薄脆 中間嘅墨魚滑好厚好彈牙

🥢明太子雞腿肉 ($28)
我對明太子冇抗拒力

🥢鹽燒三黃雞腿肉 ($28)
個皮勁脆,肉質嫩滑,

🥢豚肉節瓜波板糖(附月見) ($38)
豚肉軟嫩多汁,加上節瓜片平衡返肉嘅油膩

🥢香草蒜蓉包 ($18)
勁勁勁重蒜蓉味

🥢焦糖青蘋果鵝肝多士 ($108)
鵝肝入口即溶,加咗青蘋果食落冇咁油膩

😋不錯的選擇😋

🥢七味汁燒豬大腸 ($24)
🥢泡菜五花腩 ($28)
🥢牛舌拖羅 ($48)
🥢孜然/麻辣豚肉韭菜花卷 ($24)
🥢孜然豚肉芫荽卷 ($24)
上面果幾款串燒都係大家想像到嘅味道,但燒得幾好又惹味

🥢糖不甩燒黑芝麻湯圓 ($22)
又脆又煙韌,可惜黑芝麻餡太少

🥢焦糖鰻魚玉子燒 ($28)
上面有一層焦糖,味道咸咸甜甜
男朋友話唔中意覺得好怪,我就覺得都唔錯

🤔普通🤔
🥢鹽燒/麻辣翠玉瓜 ($16)
🥢尖椒皮蛋燒豆皮 ($22)

🥢紅蔥油蒜蓉粉絲元貝 ($58)

😐麻麻地😐

🥢柑桔咸蛋黄卷 ($28)

🥢桂花蜜糖本地蕃茄 ($28)
蕃茄好硬....

前排同朋友一行五人去咗呢間「燒烤堂」食串燒 餐廳非常旺場 估唔到平日夜晚都full house 我地試咗好多款串燒 不能盡錄 每款都好唔錯 強烈推薦「鹽燒A4宮崎和牛」油脂豐富 肉質軟嫩而且肉味濃郁 我地每人平均食咗兩串🤤「牛油果豚肉卷」都幾新奇 豚肉中間夾住軟腍嘅牛油果 🥑中間食得太濟 一定要叫佢地燒菠蘿清甜多汁 解膩一流🤣鹽燒日本雞胸軟骨 $22汁燒免治雞肉軟骨棒 $38鹽燒A4宮崎和牛 $58 🌟🌟韓燒泡菜五花腩 $28 🌟泰式豬頸肉 $28牛油果豚肉卷 $28鹽燒豚肉蘆筍卷 $32 🌟孜然豚肉芫荽卷 $32黑松露烤雞 $28蜜糖燒菠蘿 $18🌟
前排同朋友一行五人去咗呢間「燒烤堂」食串燒
餐廳非常旺場 估唔到平日夜晚都full house

我地試咗好多款串燒 不能盡錄 每款都好唔錯
強烈推薦「鹽燒A4宮崎和牛」
油脂豐富 肉質軟嫩而且肉味濃郁

孜然豚肉芫荽卷 $32
黑松露烤雞 $28
蜜糖燒菠蘿 $18🌟
2025-02-18 311 浏览
回訪多次的串燒店,環境寬敞座得舒服,上餐都好快,食物質素一流!每次約朋友聚餐都黎呢度☺️菠蘿乳酸 、青菠pineapple soda菠蘿乳酸有微微發酵香氣,口感清爽。青菠pineapple soda清新爽口,解膩又提神。明太子雞腿肉雞肉口感多汁,明太子的微辣和魚卵的顆粒感帶來了不同層次感。鹽燒雞軟骨雞軟骨外脆內韌,鹽味簡單又能帶出食材的原味。牛小排牛小排油脂豐富,肉質軟嫩,燒烤後外層微焦,內裡多汁,搭配簡單的鹽或黑胡椒就能凸顯牛肉的鮮美。牛舌芯牛舌芯是牛舌最嫩的部位,口感彈牙且帶有獨特的香氣,燒烤後外層微脆,內裡柔軟多汁。豚肉日本蘋果卷蘋果的果香能中和豬肉的油膩感,口感層次豐富。雞皮墨魚滑墨魚滑的鮮甜,雞皮的油脂香氣讓這道菜更加濃郁。味淋魚干味淋的甜味與魚干的鹹鮮及微微的嚼勁,味道濃郁,非常適合搭配清酒的小食。焦糖青蘋果鵝肝多士焦糖的甜味配搭多士的酥脆與鵝肝的綿密,口感豐富且奢華。胡麻醬稻庭冷烏冬冷烏冬口感滑順,胡麻醬香濃且帶有微微的甜味,整體清爽不膩。黑糖菠蘿菠蘿烤製過,外層帶有焦糖的脆感,內裡多汁,甜而不膩。三黃雞全翼三黃雞的肉質通常較為細嫩,全翼經過燒烤後外皮酥脆,肉質多汁。豬肋肉

菠蘿乳酸 、青菠pineapple soda
菠蘿乳酸有微微發酵香氣,口感清爽。
青菠pineapple soda清新爽口,解膩又提神。

明太子雞腿肉
雞肉口感多汁,明太子的微辣和魚卵的顆粒感帶來了不同層次感。

鹽燒雞軟骨
雞軟骨外脆內韌,鹽味簡單又能帶出食材的原味。

牛小排

牛舌芯

豚肉日本蘋果卷
蘋果的果香能中和豬肉的油膩感,口感層次豐富。

雞皮墨魚滑
墨魚滑的鮮甜,雞皮的油脂香氣讓這道菜更加濃郁。

味淋魚干

焦糖青蘋果鵝肝多士
焦糖的甜味配搭多士的酥脆與鵝肝的綿密,口感豐富且奢華。

胡麻醬稻庭冷烏冬
冷烏冬口感滑順,胡麻醬香濃且帶有微微的甜味,整體清爽不膩。

黑糖菠蘿
菠蘿烤製過,外層帶有焦糖的脆感,內裡多汁,甜而不膩。

三黃雞全翼

豬肋肉
豬肋肉油脂豐富,燒烤後外層焦香,內裡軟嫩。

蒜蓉燒蠔(兩隻)
蠔肉鮮嫩多汁,與蒜蓉燒烤後帶有微微的焦香,非常美味。

紅蔥油蒜蓉粉絲元貝
元貝鮮甜,粉絲吸收了紅蔥油和蒜蓉的香氣,口感滑順且味道濃郁。

芝士年糕
年糕外層微脆,內裡軟糯,芝士的濃郁奶香與年糕的米香結合,口感豐富。

鰻魚炒飯
鰻魚的鮮甜與炒飯的香氣結合,米飯粒粒分明,帶有鰻魚醬汁的濃郁風味。
2025-02-17 237 浏览
有驚喜😊多謝燒烤堂們對我倆的祝福(性價比非常高的食店)在我預訂時答應為我們的週年紀念寫字,即使你們表示未試過感謝對我們的重視和用心碟上吾一定放甜品同蛋糕放焦糖鵝肝青蘋果多士 都好有feel
有驚喜😊
多謝燒烤堂們對我倆的祝福
(性價比非常高的食店)
碟上吾一定放甜品同蛋糕
放焦糖鵝肝青蘋果多士 都好有feel

2025-02-17
庆祝纪念
纪念日
2025-02-12 411 浏览
同屋企人睇完戲懶得再返屋企煮飯,就近揾間餐廳食就算,行過見到有幢大廈好多人排隊,上網揾咗下,原來上面有間燒烤堂🍗見評價唔錯決定上去試下😚餐牌有勁多選擇,花多眼亂,好多嘢都想試但係又驚眼闊肚窄,落單都用咗唔少時間🙈嘢食上得好快,調味又冇太重,唔會過鹹,好啱我口味😋大力推薦雞皮墨魚滑同豚肉系列,豚肉牛油果🥑/露筍/荔枝卷真係超好食,雞皮墨魚滑外脆内嫩🥰除咗旺角,另外仲有5️⃣間分店分佈港九,下次想食都好方便👍

除咗旺角,另外仲有5️⃣間分店分佈港九,下次想食都好方便👍

2025-02-06
2025-02-12 273 浏览
今次去呢間日式居酒屋串燒店係好多區都有分店而且名氣好高添!同朋友就選擇左係旺角嘅分店一齊chill嚇喇~😎店舖環境舒適,座位相隔唔會太近,我哋7:30去到都已經座無虛席!🤩食物選擇有好多~朋友都急不及待拎起點餐紙揀嘢食先~🤤焦糖青蘋果鵝肝多士🍞($108)係呢度嘅招牌菜之一,鵝肝外皮焦脆,內裏嫩滑,散發住一股油香,配合青蘋果嘅酸甜去除油膩!😋雞皮墨魚滑🐔($38)雞皮嘅脆皮油香,墨魚滑口感彈牙,墨魚味重,兩種口感同時擁有,必食之選!👍🏼明太子飯團🍙($38)近期嘅期間限定,明太子包圍住整個飯團,烤到微焦勁香口,非常惹味!😍鹽燒雞皮🐔($22)雞皮好似薯片咁鬆脆可口,配合少少鹽味好食到停唔到!🤩我哋都仲叫咗多款唔同嘅串燒🍢,質素都非常之高,當中豚肉日式蘋果卷同埋A4和牛都好有驚喜,另外呢度嘅鰻魚炒飯絕對值得推介,大胃王嘅朋友都唔怕淨係食串燒會唔飽!🤣

焦糖青蘋果鵝肝多士🍞($108)

雞皮墨魚滑🐔($38)

明太子飯團🍙($38)

鹽燒雞皮🐔($22)
雞皮好似薯片咁鬆脆可口,配合少少鹽味好食到停唔到!🤩

2025-01-13
  • 雞皮墨魚滑
  • 鹽燒雞皮
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
2025-02-06 312 浏览
久唔久鍾意去「燒烤堂」食串燒Chill下😬.浜燒日本活北寄貝(2客)🐚北寄貝新鮮厚肉😍加上蔥絲、牛油燒🧈更突出鮮味💯.川燒活元貝(2客)🌊元貝鮮甜😋.汁燒免治雞肉軟骨棒付月見(2串)🐔雞肉棒內有雞軟骨🦴增加口感😆加上月見同醬汁🥚經典美味.紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝🥢紅蔥油、粉絲、蒜蓉🧄令元貝格外惹味😉.鹽燒A4宮崎和牛🥩和牛軟嫩,充滿油脂香🤤.秘制燒羊架🐏肉質嫰滑Juicy,肉味濃郁🤤帶少少膻味☺️.牛油蒜蓉芝士焗雜菇🍄‍🟫.日本芝士年糕🧀.川燒蒜蓉茄子🍆茄子軟綿多汁😌加上辣椒粉、炸蒜、菜脯同蔥花🌶️非常香口.惹味蜜糖燒三黃雞全翼🐓.牛油果豚肉卷🥑.孜然豚肉芫荽卷🐖.糖不甩燒芝麻湯圓🍡湯圓表面燒到微焦🔥再灑上花生同椰絲🥜🥥口感軟糯😗.黑糖燒菠蘿🍍菠蘿酸甜多汁😛加上焦脆黑糖,非常夾👍🏻.鹽燒雞中翼🍗.孜然燒蒜芯🫛.香水檸檬茶🍋.芒果乳酸🥭
久唔久鍾意去「燒烤堂」食串燒Chill下😬
川燒活元貝(2客)🌊元貝鮮甜😋
紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝🥢紅蔥油、粉絲、蒜蓉🧄令元貝格外惹味😉
鹽燒A4宮崎和牛🥩和牛軟嫩,充滿油脂香🤤
秘制燒羊架🐏肉質嫰滑Juicy,肉味濃郁🤤帶少少膻味☺️
牛油蒜蓉芝士焗雜菇🍄‍🟫
日本芝士年糕🧀
惹味蜜糖燒三黃雞全翼🐓
牛油果豚肉卷🥑
孜然豚肉芫荽卷🐖
黑糖燒菠蘿🍍菠蘿酸甜多汁😛加上焦脆黑糖,非常夾👍🏻
鹽燒雞中翼🍗
孜然燒蒜芯🫛
香水檸檬茶🍋
芒果乳酸🥭
  • 川燒蒜蓉茄子
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見)
  • 日本芝士年糕
  • A4和牛
  • 鹽燒A4宮崎和牛
  • 芝士年糕
2025-02-05 405 浏览
Weekday Dinner 燒烤堂在旺角也開了分店,很方便!食物質素仍保持到,服務又不錯,難怪平日晚上座無虛席👍🏻👍🏻🍏 焦糖青蘋果鵝肝多士 $108/件肥美的鵝肝多士配酸酸甜甜的焦糖青蘋果,令味道更清爽,與朋友也很喜歡❤️🐥 汁燒鮮雞肝 $28/串雞肝甘香,加上特製的醬汁,很美味😋😋🐣 鹽燒雞中翼(兩隻) $20/串朋友每次必點的項目,百吃不厭👏🏻🐄 鹽燒A4宮崎和牛 $58/串和牛油花豐富,肉質柔嫩,軟嫩可口😍🐤 雞皮墨魚滑 $38/串鮮味的墨魚滑被酥脆的雞皮包裹着,是有驚喜的新鮮組合💕💕🦑 麻辣墨魚鬚 $22/串墨魚鬚口感彈牙,味道香辣帶麻,很過癮👍🏻👍🏻🥒 鹽燒翠玉瓜 $16/串翠玉瓜多汁好吃😆🍆 川燒蒜蓉茄子 $36茄子厚身,再鋪滿了香氣陣陣的蒜蓉及辣菜脯,口感豐富,每次看到也很想點😆😆🍍 黑糖菠蘿 $20/串香甜菠蘿外層有黑糖薄脆,作為甜品很滿足🧡🧡飲品選擇了🍊百香果桔仔梳打 ($32)及🍋‍🟩青檸菠蘿梳打 ($32),充滿果香,清爽解膩✨
Weekday Dinner

🍏 焦糖青蘋果鵝肝多士 $108/件

🐥 汁燒鮮雞肝 $28/串
雞肝甘香,加上特製的醬汁,很美味😋😋

🐣 鹽燒雞中翼(兩隻) $20/串
朋友每次必點的項目,百吃不厭👏🏻

🐄 鹽燒A4宮崎和牛 $58/串
和牛油花豐富,肉質柔嫩,軟嫩可口😍

🐤 雞皮墨魚滑 $38/串
鮮味的墨魚滑被酥脆的雞皮包裹着,是有驚喜的新鮮組合💕💕

🦑 麻辣墨魚鬚 $22/串
墨魚鬚口感彈牙,味道香辣帶麻,很過癮👍🏻👍🏻

🥒 鹽燒翠玉瓜 $16/串
翠玉瓜多汁好吃😆

🍆 川燒蒜蓉茄子 $36

🍍 黑糖菠蘿 $20/串
香甜菠蘿外層有黑糖薄脆,作為甜品很滿足🧡🧡