2025-03-12
今晚同奴才爸又去咗燒烤堂食串燒,上次試過尖沙咀,今次一於試埋旺角睇吓係咪每間分店都保持到水準😌 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚𝕨𝕖 𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣𝕖𝕕゚*𓐍 𓈒𓂃. ゚*𓐍 𓈒𓂃 百香果烏龍茶🍹烏龍茶嘅香醇加上百香果嘅果香,飲落好順口,帶少少甜味,解膩一流🥰 百香果桔仔梳打🍹 百香果嘅酸甜同桔仔嘅清新完美結合,梳打飲落好refreshing,啱晒配搭串燒😋 明太子雞腿肉🍗 明太子嘅鹹香同雞肉嘅嫩滑完美結合,味道層次豐富,食完仲想再encore😍 鹽燒三黃雞腿肉🍗 雞肉嫩滑多汁,鹽燒帶出雞嘅鮮味,每一啖都充滿肉香,絕對係必點之選🤤 鹽燒雞皮🐓雞皮炸到金黃脆口,脆到好似食薯片咁,食落好邪惡但停唔到口🤤 鹽燒雞中翼🐓雞翼外皮燒得香脆,肉質嫩滑,鹽燒帶出雞嘅鮮味,簡單得嚟又好食,令人食到舔舔脷😋 椒鹽燒多春魚🐟 多春魚燒到外脆內軟,配埋檸檬汁更加開胃,好適合鍾意海鮮嘅人😋 豬肋肉🐖燒到外脆內軟,咬落去肉汁四溢,連我唔係太鍾意食豬嘅人都覺得好食😋 鹽燒豚肉荳苗卷🥬🐖豚肉包住荳苗,荳苗帶嚟清新感,食落好有平衡感,呢個組合都幾特別😍 焦糖鰻魚玉子燒🐟🥚玉子燒口感滑溜,面頭焦糖帶嚟
百香果烏龍茶🍹
百香果桔仔梳打🍹
明太子雞腿肉🍗
鹽燒三黃雞腿肉🍗
鹽燒雞皮🐓
雞皮炸到金黃脆口,脆到好似食薯片咁,食落好邪惡但停唔到口🤤
鹽燒雞中翼🐓
椒鹽燒多春魚🐟
豬肋肉🐖
鹽燒豚肉荳苗卷🥬🐖
焦糖鰻魚玉子燒🐟🥚
玉子燒口感滑溜,面頭焦糖帶嚟少少甜味,鰻魚彈牙,味道層次分明,食完仲想再食多件🤤
牛油蜜糖日本蕃薯條🍠
蕃薯條炸到外脆內軟,牛油蜜糖帶嚟少少甜味,食落好有幸福感😋
鹽燒翠玉瓜🥒
鹽燒帶出翠肉瓜嘅甜味,食落好清爽,啱晒解膩😍
韓式燒牛肋肉🥩
牛肋肉油脂豐富,韓式醬汁食落好有風味,如果配埋飯就更加正🤭
蒜香牛油酒煮蜆🐚
蜆肉飽滿隻隻都脹卜卜,唔會煮到老晒,蒜香牛油帶嚟濃郁香氣,酒煮帶出蜆嘅鮮味,食落好有滿足感🤤
蜜糖菠蘿🍍
菠蘿燒到外表微焦,蜜糖帶嚟少少甜味,食落好清爽,啱晒解膩,最尾當甜品咁食啱晒😋
𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚
暫時去咗三間分店都一樣咁高質好食,下次再去其他分店,繼續發掘更多美味🙌🏻正所謂你唔食都要請你朋友食🤪
🤑 人均消費:~$336
🤩 推薦指數:9 / 10
📍 餐廳資料:燒烤堂 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室
喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.lifestyle
#lifestyle #hklife #foodiegram #foodielife #hkblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #旺角美食 #燒烤 #串燒 #高質 #抵食 #人氣串燒店 #燒烤堂