2020-05-05 53 浏览
屯門黃店介紹💛好似冇食日式吉列牛 今次黎到屯門食set 都唔錯 算抵食🤤 各位屯門牛牛都可以黎試試餐廳晚餐有set 仲要第二份半價😍 所以我同朋友叫左一人一個 再加左蟹子雞蛋捲小食 十分滿足🤤封門柳 食落好有牛味 可能脂肪冇咁多 所以食落會有口感 😋 但不是入口即溶嘅感覺 吉列牛小排 輕輕放到熱板上 煎1分鐘左右 肉汁都出黎了🤤 肉質嫩滑 又多肉汁 香!新鮮整起的蟹子蛋卷 蟹子咬落口感好 加上最愛的厚厚蛋卷 正!餐廳有yell卡賣~ 各位可以係到試試手氣睇下抽到咩款卡💛 最後附上餐牌 大家可以睇睇參考下🤤
屯門黃店介紹💛

餐廳晚餐有set 仲要第二份半價😍
所以我同朋友叫左一人一個 再加左蟹子雞蛋捲小食
十分滿足🤤

餐廳有yell卡賣~ 各位可以係到試試手氣
睇下抽到咩款卡💛

最後附上餐牌 大家可以睇睇參考下🤤

2020-05-02 66 浏览
今日同一個牛魔皇朋友嚟到一間食石板燒牛嘅舖頭,食完覺得好好食,所以想推薦大家嚟試下😛我地叫咗15片封門柳,一開始都唔知咩係封門柳,但因為見店員極力推薦,所以我地就叫咗封門柳喇👍🏻。除咗封門柳外,我地重叫咗嗰唐揚炸雞。嗰封門柳一嚟到,我同朋友都哇咗聲,因為睇落好吸引🤤。原來封門柳係牛橫隔膜肌肉,每隻牛得一條,較為罕有。肉味較重,油花較少,適合喜歡肉味濃者嘅👍🏻。食石板燒都係想聽下佢地啲jar jar聲,一落塊牛落去嗰陣,啲聲真係好吸引🤤。燒一燒後再點一下佢地嘅醬汁,真係好好食呀😍😍!!!!同埋店員真係好貼心,見我地燒到咁上下,就會主動嚟幫我地換燃料,服務態度極好👍🏻!!嗰唐揚炸雞都好好食,睇得出啱啱新鮮炸起,唔會話炸嘅時間長得滯,咬落去啲肉汁都唔少👍🏻👍🏻好好食🤤。下次如果有機會再嚟嘅話,一定會試下佢嗰和牛🤤🤤

下次如果有機會再嚟嘅話,一定會試下佢嗰和牛🤤🤤
2020-05-01 224 浏览
今次介紹尼間日本鐵板燒餐廳,除咗食平時食開既吉列牛小排之外,仲有日本和牛、牛小排和板燒封門柳可以選擇。如果唔食牛🐮既朋友,放心你地仲有其他選擇例如咖哩、鰻魚、芝士丼飯和稻庭烏冬等🌟提提大家近排有孖住食第2份半價優惠,唔需要兩份都一樣架!半價優惠會按照價錢較平嗰份。一睇就知係黃店啦💛💛✨全日板燒牛小排($168原價)套餐包括牛小排、麵豉湯、白飯和飲品。牛小排油脂、紋路非常豐富,肉質柔嫩鮮甜,而且筋膜少,食落唔算太韌,可惜牛味唔太出,有D失望。✨全日板燒板燒封門柳($188原價)套餐包括板燒封門柳、麵豉湯、白飯和飲品。封門柳為牛橫隔膜肌肉,每隻牛只有一條,較為罕有。食落入口軟腍,又有口感,而且肉味較重,油花相對較少,,兩款比較下真係差得幾遠😂

一睇就知係黃店啦💛💛

✨全日板燒牛小排($168原價)

牛小排

✨全日板燒板燒封門柳($188原價)

2020-04-27
2020-05-01 83 浏览
惜逢sem 尾,完左考試所以決定食好啲,特登入黎屯門搵良心小店食好野😋💛間鋪都唔難搵,好近西鐵站好方便。好耐冇食燒肉,我叫左板燒牛小排15片set($248)15片set 就可以揀兩個小食,我就揀左鹽燒三文魚腩邊同唐揚炸雞😋另外再加左$69升級神級蛋包飯,慶祝考完試食好啲🙈個set 非常豐富,食到勁飽,個兩個小食同升級蛋包飯完全冇揀錯🤤冇諗過個燒三文魚腩邊係咁正,外層調味香口,質感超脆,咬入去啲魚油爆晒出黎超香,好食😋個蛋包飯更加唔洗講,賣相已經好吸引,流心蛋包飯撈埋有啲似日式滑蛋飯,但層次再豐富啲蛋味再香啲,個飯都唔奇其,會食到有啲牛肉粒係入面,會令人食唔停口🤤重點黎啦😋係個爐仔上面燒打卡味濃之外,都有風味好多,就算一個人黎食都覺得好free!首先用粒牛脂肪抹勻個爐,跟著擺舊牛落去,好快就會”jar”jar”聲,好香嘅牛肉味就會慢慢漂過嚟,攻陷你嘅嗅覺,牛小排好適合燒烤,油花夠多夠嫩同厚實,一咬落去好juicy,牛味好重好香,一入口陣油香味即刻散發出黎,配埋蛋包飯一齊食係超加分。佢地自家製嘅醬汁都好夾到啲燒肉,好食😋 二百幾蚊有咁高質素嘅牛同蛋包飯絕對對住住呢個價錢🥺下次要去試試佢個

重點黎啦😋係個爐仔上面燒打卡味濃之外,都有風味好多,就算一個人黎食都覺得好free!首先用粒牛脂肪抹勻個爐,跟著擺舊牛落去,好快就會”jar”jar”聲,好香嘅牛肉味就會慢慢漂過嚟,攻陷你嘅嗅覺,牛小排好適合燒烤,油花夠多夠嫩同厚實,一咬落去好juicy,牛味好重好香,一入口陣油香味即刻散發出黎,配埋蛋包飯一齊食係超加分。佢地自家製嘅醬汁都好夾到啲燒肉,好食😋 二百幾蚊有咁高質素嘅牛同蛋包飯絕對對住住呢個價錢🥺下次要去試試佢個和牛set 🤤

店員好nice同細心,你燒到咁上下個爐冇火我地未出聲佢都即刻發現到同我地換,好細心👍
餐廳地理位置方便,位於新墟熱點,所以中午時段都有不少人排隊用膳。今次就嗌左兩個lunch sets:親子滑蛋丼同埋咖哩吉列豬扒丼。咖哩吉列豬扒丼真係有俾到意外驚喜我,平時喺街食果啲吉列豬扒通常都會太油或者肉質過淋,但呢間嘅豬扒就完全無呢啲問題,炸得剛剛好,唔油,肉質亦夠晒實淨。加上啲咖哩嘅配合,有微辣(唔食辣嘅人都無問題),極開胃。至於親子滑蛋丼,啲蛋滑過條滑梯,唐揚雞亦炸得好。但兩個餐比較,我會推介大家食咖哩吉列豬扒丼多啲。呢間餐廳都幾經濟,兩個人食加埋野飲都係百一蚊鬆啲。
因為武漢肺炎關係, 長期留在家中home office, 精神真的是很折磨啊所以每星期都會外出晚飯一兩天, 當作給自己抖抖氣的時間, 亦因為這段共渡時艱的時期, 每次外出我都會盡量支持「自己人」!今次食的是我好幾個月前叫過外賣而感到驚艷的《炻板燒》! (終於有機會試堂食啦!!!!!)炻板燒主打當然是石板燒啦! 但其實另外都有多款丼和烏冬可供選擇, 而且都很吸引的!現在還在做優惠, 如果點全日板燒餐, 第二份更是半價!!!爆蔥玉子鰻魚《$88》※ 推薦指數: 4.5/5其實只有兩人, 但點了三個餐 因為想試的真的很多,  例如下面的爆蔥玉子丼! (另外紫蛋丼都很想試呢~)爆蔥玉子丼顧名思義即是超級多蔥! 這些蔥都是有炒過的, 所以蔥的香味更突出加上溫泉蛋真的是絕配, 但就略厭熟了一點, 導致賣相不太美!鰻魚雖然只是配菜, 但份量都給了半條, 很佛心呢~牛小排套餐 x 板燒封門柳套餐《$168+$188》※ 推薦指數: 5/5套餐中包了十片牛, 一碗飯, 麵鼓湯和飲品, 因為點了太多關係, 我們就放棄了一碗飯。主要說說重點: 牛! 牛小排油花較多, 所以入口很鬆軟, 又充滿牛油香。貴點的封

現在還在做優惠, 如果點全日板燒餐, 第二份更是半價!!!

爆蔥玉子鰻魚《$88》※ 推薦指數: 4.5/5

其實只有兩人, 但點了三個餐

鰻魚雖然只是配菜, 但份量都給了半條, 很佛心呢~

主要說說重點: 牛!

牛小排油花較多, 所以入口很鬆軟, 又充滿牛油香。
貴點的封門柳就肉味較重, 油花相對少一點, 所以少了點油膩感。
那個較好食就見人見智, 我因為喜愛油香多一點, 所以會較喜歡牛小排~
另外要讚細心位做得很足, 例如飯面上加了飯素和另外附送了牛油脂, 都令整個餐加了分!

玉子燒《$38》※ 推薦指數: 4/5

眼闊肚窄的我見到玉子燒又想試, 所以點了個原味的試試!
這個玉子燒看外表真的沒什麼特別, 一試才知功力~
每層蛋都很綿密, 放入口亦不會散開一片片的, 蛋又不會過老

調味亦剛好, 不會過甜, 絕對值得一試!

整體每款食物的評價都很高, 服務又好, 坐位都舒適!
雖然不能說CP價很高, 但價錢都合理, 如果不計優惠, 其實都是平均價。 (所以要善用優惠喔)
飯腳都食得很滿足, 所以一定會再來, 有機會可以寫一次再來系列呢~
2020-03-29 90 浏览
炻板燒身為住屯門既牛魔王知道附近開左間石板燒牛就即刻拉埋朋友仔兩個懲罰佢。我同朋友兩個叫左一份和牛同封門柳一齊share食,隨餐會有飯,湯跟,所以一定夠飽。先講下牛,和牛會切到四四方方,方便夾落石板燒,厚度適中唔會薄得制無口感。和牛其實唔洗形容太多,睇圖既油脂就知唔會差,食落油香濃郁,一流!再到封門柳,係另一種唔同既肉,封門會係吉列既食法,食得出幾多肉味同好嫩,咁當然唔係和牛就唔會有油香既味道,但一樣咁出色。飯會跟埋日式撈飯既調味炒,令到白飯唔會咁單調,抵讚。湯就正常發揮,味道唔會太鹹。最後就緊係要繼續支持!
炻板燒

最後就緊係要繼續支持!

2020-03-29 59 浏览
前幾日同朋友喺附近睇完戲,見到呢間專食日本牛嘅餐廳幾得意,就決定同朋友入去試吓啦,結果果然冇令我哋失望,性價比超高日本和牛餐呢碟野一上枱,我就忍唔住打卡啦,因為佢牛肉嘅油脂分布超好,一睇就知好好食,充滿油香吉列牛板腱鐵板牛梗係要食吉列牛啦,呢度野吉列牛果然冇令我失望,炸粉啱啱好,絕對唔會過厚封門柳呢碟牛肉色澤同樣好靚,而且好抵食,令到我同朋友食極唔停口,覺得和牛油分過重嘅朋友就可以試吓呢款牛肉啦haha

日本和牛餐

吉列牛板腱

2020-03-23 74 浏览
疫情下,今日同老公都一齊返半晝 ,所以就一齊相約屋企附近 食嘢 😛😛太餓啦😂已經成兩點半 見到這家石板燒 黃店嚟㗎喎,試下先😬😬有全日套餐、下午茶 、仲有板燒套餐第二份半價添 👍👍室內裝修 充滿 日本風,店員服務很好 😌😌鰻魚滑蛋飯 鰻魚份量都好多喎,醬汁配合得唔錯!濕濕地很容易送飯 ,鰻魚非常厚!58蚊這個餐嚟說算是唔錯 ☺☺另外叫咗封門柳 炻板燒套餐,有十塊 呢個位置牛味特別濃郁,配上有飯素嘅日本飯 真係非常match 飲埋麵豉湯,日本🇯🇵嘅感覺返曬嚟呀 😛😛下午茶時間唔係唔食個下午茶餐呀 炸八爪魚丸 &唐揚雞 兩樣都 炸得很好很夠火喉 炸雞外皮夠曬脆,雞肉夠嫩滑 好食喎 ,有啲似魚蛋嘅口感 食飯之餘,欣賞店內黃嘅裝修,特別開心😃可以寫張卡仔掛喺佢哋嘅天花板添 非常推介嘅一間小店,食物質素高 ,服務咁細心,價錢合理,有下次😝😝

鰻魚滑蛋飯

下午茶時間唔係唔食個下午茶餐呀

2020-03-22 51 浏览
熱情之下相信都有一段時間唔能夠去日本了 作為日本控的我們唯有 係香港覓食啦 最近見位於高高麼地舖的火石燒 口碑唔錯今日一於你試下先店員好細心一入門口提我哋有酒精搓手液提供而且店內店員都帶曬口罩真係食得安心啲睇返裝飾仲係不折不扣嘅王電添見做緊優惠全日版石燒第二份半價 一個餐有十塊唔算太厚 勝在質素夠高牛味濃沃 用石板來燒真係特別香口 配埋麵豉湯同白飯仲跟埋嘢飲添第二份揀咗封門柳 打邊爐就食得多 石板燒都係第一次 口感唔錯喎非常之淋軟 雖然未做到入口即溶 反而牛尾嘅香更加突出 真係一試愛上其實仲有很多午餐選擇學生仲有優惠添 下午茶圖樣有 下次一於過嚟試下其他餐 唔食石燒的話都仲有好多選擇

2020-03-17 69 浏览
今日黎到屯門一間出名既黃店食烤肉,7點左右已經有唔少人開始排隊~裏面細細地都有幾個卡位,天花板都吊住唔少手寫卡。我叫左佢既牛小排烤肉套餐,再加$15轉稻庭烏冬~ 除左十片厚厚既牛肉外,仲會俾一舊肥豬肉作為油查滿個熱板,咁啲牛小排肉就唔會痴底啦~牛肉質唔錯,百零蚊既價錢份量合理~自己本身好鍾意呢種慢慢烤慢慢食既方式,咁先更能品嚐到佢既味道😋 一人一爐又唔怕阻到人~建議大家兩人黎食,第2份既牛好似會再平啲架!

裏面細細地都有幾個卡位,天花板都吊住唔少手寫卡。

牛肉質唔錯,百零蚊既價錢份量合理~

建議大家兩人黎食,第2份既牛好似會再平啲架!
2020-03-16 64 浏览
成日晏就經過新墟,都見到有好多人等位,所以我就決定左下午茶時間黎食,不過我同男朋友都無嗌到tea set ,店主話tea set 既板燒set牛肉數量會少啲,大約得5至6塊左右,我同男朋友都唔夠食,所以就叫左2個full set😂。 牛小排既油質部分比較多,紋路都比較吸引,食落較為腍身軟身少少🥰而封門柳就第一次聽,所以我地即刻上網search左, 封門柳係牛橫隔膜肌肉,每隻牛只有一條咁大把,所以較為罕有而且肉味較濃郁,適合愛牛肉既我😗之後小食我地揀左鹽燒三文魚腩邊。本身就真係以為燒既,但出到黎見到係炸既,由於我皮膚狀態唔太好,所以食左細細舊咋🥺男朋友搶晒黎食。 三文魚腩邊好滑溜,新鮮炸出唔會炸得太老火,仲有魚既鮮味係到,可惜男朋友食晒....本身以為第二份肉半價,但埋單個陣收足左,我諗可能要兩份一樣既肉先有呢個優惠,大家下次去食既時候都可以問清楚🥰

• 封門柳
2020-03-14 61 浏览
喺屯門行完山,搵到呢間主打食吉列牛嘅日式餐廳餐廳裝修好有特色而家全日板燒仲有孖住食第二份半價嘅優惠真係好平而原本餐廳定價亦都唔高,所以望落都非常之抵玩每一set都會跟白飯,麵豉湯同埋飲品白飯上面仲有少少飯素做調味除咗做鐵板燒燒之外仲有唔同類型嘅丼飯途中都見到唔少人嗌外賣返屋企食一開始佢會準備好個爐先之後就會上返個肉今次我哋叫咗牛小排同吉列牛板腱(10塊)肉入邊零零些些有一舊脂肪,嗰個係拎來抹塊鐵板牛肉脂肪分佈都幾平均,望落份量都幾多基本上我都係將啲牛煮到大概五成熟另外在叫咗隻糖心蛋,蛋白吸收晒個醬汁,成隻蛋都好入味,加上蛋黃做到流心形態,非常之好食牛肉幾重肉味,配埋個燒汁送飯一流仲會跟埋兩杯飲品店員服務態度好好仲會叫我地慢慢食唔使心急入屯門真係要大力啲懲罰佢哋

喺屯門行完山,搵到呢間主打食吉列牛嘅日式餐廳
餐廳裝修好有特色

而家全日板燒仲有孖住食第二份半價嘅優惠
真係好平

而原本餐廳定價亦都唔高,所以望落都非常之抵玩

每一set都會跟白飯,麵豉湯同埋飲品
白飯上面仲有少少飯素做調味
除咗做鐵板燒燒之外
仲有唔同類型嘅丼飯
途中都見到唔少人嗌外賣返屋企食

一開始佢會準備好個爐先

之後就會上返個肉
今次我哋叫咗牛小排同吉列牛板腱(10塊)

肉入邊零零些些有一舊脂肪,嗰個係拎來抹塊鐵板

牛肉脂肪分佈都幾平均,望落份量都幾多
基本上我都係將啲牛煮到大概五成熟

牛肉幾重肉味,配埋個燒汁送飯一流

仲會跟埋兩杯飲品

店員服務態度好好
仲會叫我地慢慢食唔使心急
入屯門真係要大力啲懲罰佢哋
2020-03-12
  • 牛小排
  • 吉列牛腱
2020-03-12 30 浏览
屯門好少有炻板燒🔥🔥,可以自己燒吓之餘,又可同朋友聚吓,而且都有一排無得出行,所以搵左間小店,可以食到有質素嘅牛🐂🐃🐄,又有私人空間,雖然地點不起眼,但係屯門新墟街市對面,其實好方便就腳,用心嘅野,一定有人睇到😎😎雖然店舖細細,不停有客人等位,所以要預少少時間等位或早點食,而且價錢大衆化,物有所值😊😊😊值得一試壁畫都好有心思🥰🥰店內有壁畫之外,還有串串咭片,可以表達自己願意,意見或祝福……小妹都晝左隻公仔,雖然唔靚,但可扮吓文青🤔🤔炻板燒有4款牛選擇:吉列牛,牛小排,封門牛同埋肥美和牛。最出名當然吉列牛,必定要試吓😊😊另外如果唔食牛牛🐂🐃🐄嘅朋友,可以有咖啡豬扒🐷,滑旦🍳雞, 鰻魚旦包飯,吉列蝦丼及烏冬……有選擇困難症嘅朋友,可以睇定餐牌先🤭🤭店員放低炻板時,會提醒牛附上牛脂肪,要用牛脂肪燒完才燒牛,這樣先不會   底,令到客人食嘅牛係最好,唔會因燒錯而影響味道。吉列牛板腱~之前係尖沙咀食過別的,都擔心不似如期,但一燒就知道,吉列牛燒完,外層不會甩晒,而且外賣層吉列亦唔會吸晒d油,咬落覺得好似係炸咁🤭🤭肉質好牛味,因不太肥,所以會偏有咬口。封門牛~望落有少少雪花,但食落一d都唔油膩,而

壁畫都好有心思🥰🥰

封門牛~望落有少少雪花,但食落一d都唔油膩,而且好滑,牛味十足,喜出望外🥰🥰推介~推介~推介~最要嘅野,一定講3次😋😋😋

溫馨提示:記得唔好燒太熟😊😊

鹽燒三文魚腩邊~呢個係叫左2 set 牛送得,份量唔大,但係即炸即煮,咬落脆卜卜,三文魚油爆出,連皮都食埋😋😋😋

2020-03-11
  • 封門柳
2020-03-12 40 浏览
樓下開左間黃店炻板燒肉,同朋友想試好耐,今日終於食到😋 一入鋪頭就見到好多文宣野食有好多選擇,除左主打既炻板燒肉之外,仲有咖喱丼飯,鰻魚飯,特盛鍋,都好吸引。炻板燒肉第二份仲有半價😋好快就上左呢個咖喱肥牛丼飯($68), 好足料,啲肥牛多到我食哂啲飯都未食完😛啲咖喱汁撈哂個飯先食好好味當然要嗌番個炻板燒肉,我地揀左個吉列牛($158), 佢個汁係豬肉汁,用黎點燒好既牛🤤店員見我地share個汁驚衛生問題,都俾多汁我地😝啲吉列牛燒到差唔多熟就食得,如果熟哂就太老架啦我地仲加左個芝士玉子燒,清楚見到啲芝士拉絲😆 不過味道唔算特別,下次可以試下其他小食呢間野價錢都好合理,每人$150就可以食到燒牛肉,可以一試😛

啲吉列牛燒到差唔多熟就食得,如果熟哂就太老架啦