2020-03-16
成日晏就經過新墟,都見到有好多人等位,所以我就決定左下午茶時間黎食,不過我同男朋友都無嗌到tea set ,店主話tea set 既板燒set牛肉數量會少啲,大約得5至6塊左右,我同男朋友都唔夠食,所以就叫左2個full set😂。 牛小排既油質部分比較多,紋路都比較吸引,食落較為腍身軟身少少🥰而封門柳就第一次聽,所以我地即刻上網search左, 封門柳係牛橫隔膜肌肉,每隻牛只有一條咁大把,所以較為罕有而且肉味較濃郁,適合愛牛肉既我😗之後小食我地揀左鹽燒三文魚腩邊。本身就真係以為燒既,但出到黎見到係炸既,由於我皮膚狀態唔太好,所以食左細細舊咋🥺男朋友搶晒黎食。 三文魚腩邊好滑溜,新鮮炸出唔會炸得太老火,仲有魚既鮮味係到,可惜男朋友食晒....本身以為第二份肉半價,但埋單個陣收足左,我諗可能要兩份一樣既肉先有呢個優惠,大家下次去食既時候都可以問清楚🥰