2017-12-18 909 浏览
仔仔生日後冇耐,就到舅父生日啦。本來講好左話去上次仔仔想食但等唔到位果間日本野度食Dinner的。點知早一日婆婆打黎話食韓燒喎,因為佢見到人地有生日Promotion送水樽,重有韓牛送;好似好抵咁喎。婆婆重突登影埋個水樽乜樣比仔仔睇先;仔仔都鍾意先Book位。Lego人仔水樽,仔仔又點會唔鍾意。其實舅父同仔仔都12月生日,想問佢會唔會比多個水樽架不過婆婆話Book位時已問,得一個啦。舅父又唔會對水樽有興趣,冇所謂啦。一坐底都未Order,侍應就即時黎開爐放芝士,重話2邊既芝士都係冇限refill的。都未上菜,我地已經refill左一次粟米芝士真係勁正,另一邊泡菜芝士我就冇興趣啦,不過婆婆話都幾好食的。放完芝士,9秒9又上左好多前菜;除左沙律,全部都有得冇限refill呢。正終於諗好食乜,婆婆叫左個4人餐加一個紫菜卷,重有一早book左係生日有一碟仔韓仔送的。Order完,侍應就送上4條圍裙,連個袋都靚過人,勁厚身,可以再用呢。生日送的韓牛燒韓牛,唔,其實又唔覺得有乜咁特別,好似和牛好食D。另外點的紫菜圈,又係冇乜特別好唔好食,但靚囉。4人餐的牛肉湯,牛肉好淋,都幾好味,有少少鹹左D。4
都未上菜,我地已經refill左一次
都未ORDER就勁多前菜

燒緊韓牛啦
燒韓牛,唔,其實又唔覺得有乜咁特別,好似和牛好食D。
紫菜卷
另外點的紫菜圈,又係冇乜特別好唔好食,但靚囉。
跟餐的牛肉湯
4人餐的牛肉湯,牛肉好淋,都幾好味,有少少鹹左D。
4人餐之一
4人餐的薄牛肉,我覺得依個好似好食個韓牛
4人餐之二
4人餐的拼盆,依個好吸引,肉都好好味,但章魚我冇食到,因為最後太飽了,由舅父一個食晒。
青檸梳打
仔仔點的青檸梳打,佢一個人一陣就飲晒,冰多過梳打。

今日都幾貴,唔係叫左好多野但埋單要900幾。我就覺得麻麻地好食同抵食啦。真係為個水樽得意咋;咁貴,未必有下次。
2017-12-14
都未ORDER就勁多前菜
燒緊韓牛啦
紫菜卷
跟餐的牛肉湯
4人餐之一
4人餐之二
青檸梳打
大約晚上六點到,點了兩個餐,但人未齊,等了半個鐘終於人齊,諗住不是放題,可以慢慢食啦!點知個半鐘頭有個收銀嬸嬸叫埋單,問點解啦!原來佢規定每台客人係食個半鐘,當堂掃興!我問收銀嬸嬸點解我哋入嚟之前唔同我地講明?收銀嬸嬸話你哋點解唔問佢,即刻火都嚟埋🔥😡,講真唔係班朋友喺度我真係坐成晚😏睇你耐我咩何😆「這是個人心諗,但不會做的」😬我決定以後不會幫襯這集團所有食肆👎講真環境真係幾好,服務員都好有禮貌,只係收銀嬸嬸講說話有問題,韓牛唔籍這個價錢,其他食物只係一般!
2017-11-11
2017-11-05 1218 浏览
今天中午11:30分,我们一行三人到此間牀八燒烤用餐。入門時一個中年女侍應,叫我们坐在一張長餐枱搭枱,但我地想坐卡位,就自行換到卡位去坐。當時祇有两至三枱客,但此時極無禮的對待就開始了!😤嗰個阿姐一行過來,就大大聲咁鬧!你地呀做咩自己過來坐!D位要我安排你地先可以坐!全部都訂咗位啦!我問佢咩午市勿可以訂位㗎咩?佢無回答,一路大鬧,總之我安排你地先坐得! 我真心覺得非常侮辱人!實在非常激氣!待客就係大聲漫駡,我做咗咁多年食客,第一次俾人咁大聲鬧!如果真有訂枱,你禮貌地請我坐回原位,我地絕對無問題。1.我地後来坐嗰張係四人座位。2.午市亦絕對没有什麼訂位。3.得两三枱客都要我地搭枱。4.完全無禮貌可言。呢間嘢我已列入黑名單!永無下次!堂堂一個大集團,仲差過普通茶記!免費都唔會再去!!!!😡😡
2017-11-05
2017-10-01 2183 浏览
今早跟媽媽去完正進行大減價的千色店血併後,就連同哥哥一起去吃炑八。.一去到就先上前菜:泡菜、芽菜、醃蘿蔔,以及充滿胡椒味的紫菜湯。.而午餐鐵板泡菜豬肉粉絲,大量泡菜豬肉令人辣得過癮;同時令炒粉絲變成配角。.至於鐵板炸雞扒飯,炸雞扒的粉漿好薄,炸得非常香脆,如果配點漿汁就更好了。白飯上的牛油玉米,再加上旁邊的雞蛋和泡蘿蔔,令整個飯香辣惹味。.另外還點了豬肉紫菜包飯,內裡的材料非常多姿多彩:紅蘿蔔、青瓜、蛋、蟹柳等。.砂窩魚糕湯的材料也同樣豐富,魚蛋、年糕、魚糕、獅子狗、生菜、洋蔥等,是眾偏辣菜式中的清泉。.總括而言,好睇又好食,而且3人午餐免加一才$222,平均每人$7X,下次想再來吃燒肉喔😋😋😋
今早跟媽媽去完正進行大減價的千色店血併後,
就連同哥哥一起去吃炑八。

一去到就先上前菜:泡菜、芽菜、醃蘿蔔,
以及充滿胡椒味的紫菜湯。

而午餐鐵板泡菜豬肉粉絲,
大量泡菜豬肉令人辣得過癮;
同時令炒粉絲變成配角。

至於鐵板炸雞扒飯,炸雞扒的粉漿好薄,
炸得非常香脆,如果配點漿汁就更好了。
白飯上的牛油玉米,再加上旁邊的雞蛋和泡蘿蔔,
令整個飯香辣惹味。

另外還點了豬肉紫菜包飯,
內裡的材料非常多姿多彩:
紅蘿蔔、青瓜、蛋、蟹柳等。

砂窩魚糕湯的材料也同樣豐富,
魚蛋、年糕、魚糕、獅子狗、生菜、洋蔥等,
是眾偏辣菜式中的清泉。

總括而言,好睇又好食,
而且3人午餐免加一才$222,平均每人$7X,
下次想再來吃燒肉喔😋😋😋
2017-09-30
2017-09-24 1752 浏览
今日約了朋友二人一起去這間位於新都城二期的炑八韓烤雖則韓式烤肉盛行,但其實我從來沒有吃過炑八,今次因友人生日飯想吃醬油蟹,於是便和她一起嚐嚐炑八🤤為了與補慶祝友人生日,我提早一星期訂座及預訂醬油蟹,但忘記了訂生日優惠🤣幸好友人也沒有怪責🤗我們訂座時間是5:45分,但我們提前到了,餐廳也給我們先入座🤡前菜先上:蘿蔔(上)-很清爽,很好吃😋芽菜-(左)有荳的芽菜不好吃,我與友人都淺嚐一口便沒有吃泡菜(右)-友人很愛吃,我不喜好辣,嚐了兩口,還可以醬油海帶(下)-超好吃,雖然有點鹹,可是很合我的胃口🤤沙律-我不吃生的沙律,所以這個我沒有吃還有,店員送上了生菜一盤因為我們有預訂醬油蟹的關係,所以友人推薦了以下兩道肉:炑八特製護心肉👍🏻🤤🐷第一次吃護心肉,蠻好吃的,比牛五花肉好吃條切特級牛五花肉😆🐮可能個人平時不太吃牛的關係,我覺得還好啦我們沒有叫蔬菜,可是牛的配菜有南瓜和菇,我們放進去一齊烤,也蠻好吃的🙈😆烤肉中,滋滋滋...😆護心肉比較多油,很容易烤...烤爐週邊有泡菜蛋,很入味,很棒玉米芝士也很好吃登登登登...蟹油蟹出場..😂附送了海帶湯海帶湯很入味,友人沒有喝完,可是我有,不知道正宗的
今日約了朋友二人一起去這間位於新都城二期的炑八韓烤

前菜先上:

蘿蔔(上)-很清爽,很好吃😋
芽菜-(左)有荳的芽菜不好吃,我與友人都淺嚐一口便沒有吃
泡菜(右)-友人很愛吃,我不喜好辣,嚐了兩口,還可以
醬油海帶(下)-超好吃,雖然有點鹹,可是很合我的胃口🤤

沙律-我不吃生的沙律,所以這個我沒有吃

還有,店員送上了生菜一盤

因為我們有預訂醬油蟹的關係,所以友人推薦了以下兩道肉:

炑八特製護心肉👍🏻🤤🐷

第一次吃護心肉,蠻好吃的,比牛五花肉好吃

條切特級牛五花肉😆🐮

可能個人平時不太吃牛的關係,我覺得還好啦

烤肉中,滋滋滋...😆

護心肉比較多油,很容易烤...

烤爐週邊有泡菜蛋,很入味,很棒
玉米芝士也很好吃

登登登登...蟹油蟹出場..😂

附送了海帶湯

海帶湯很入味,友人沒有喝完,可是我有,不知道正宗的海帶湯是不是像這味道呢?🤔

小小的一隻蟹油蟹配紫菜白飯一碗

第一次吃蟹油蟹,味道不錯👍

平常我不吃白飯的,就算在家也只吃4份1碗飯🤔

這碗滿滿的白飯,在我一口醬油蟹一口燒肉的配搭下,我把飯吃光了😏

喝光的湯和吃光的飯😱👍🏻

今天的友人生日飯和醬油蟹初體驗很成功,第一次嘗試炑八之旅也結束了🤣

下次還要再光顧炑八🤤😋要嘗試其他菜式

2017-09-24
  • 炑八特製護心肉
  • 醬油蟹
2017-09-21 1479 浏览
其實一年前已經食過炑八, 嗰陣覺得好好味,咁今年加左人工,就諗住請屋企人再去回味一番啦預先已經Book咗七點半枱,本來仲諗住好多人,點知七點半行入去都仲有少量空位。一坐低侍應姐姐已經上咗唔少前菜,有泡菜生菜海帶豆芽蘿蔔等等, 當然唔少得嘅就係有爐邊芝士粟米同埋泡菜蛋啦我哋一行五個人叫咗四樣燒肉,一個石頭鍋飯一個水冷麵同埋一個芝士炸雞:豬頸肉份量都幾多,不過因為我唔太鍾意食豬頸肉,最後冇試到呢個係媽咪叫嘅葱蒜條切牛五花,葱蒜味唔算太岀,牛肉味重,肥瘦適中炑八特製護心肉真係不得不提!每次來都咁好味,護心肉非常之爽口,唔似係食緊豬肉咁,好特別!包係生菜入面一齊食簡直係一流叫咗份薄切牛舌都OK識落唔係太韌,都好好味。水冷麵冇影到相,不過都好滿意,好重青瓜味,口感煙煙韌韌,面汁都幾幾清甜啱晒配熱氣野一齊食。石頭鍋飯就幾一般啦,冇乜特別出色, 唔叫都得。呢個芝士炸雞真係令我100%失望!啲芝士完全連唔到落炸雞到,搵匙羹不都好難不到,硬到一舊野咁!唔知係咪一早整定啲芝士先放啲炸雞落去。啲炸雞又唔係特別好味,脆就夠脆,但係出面層炸粉太厚,雞肉食落冇乜味,好似完全冇醃過,一啲都唔入味,以後唔會再叫呢個!

豬頸肉份量都幾多,不過因為我唔太鍾意食豬頸肉,最後冇試到

叫咗份薄切牛舌都OK識落唔係太韌,都好好味。

石頭鍋飯就幾一般啦,冇乜特別出色, 唔叫都得。

呢個芝士炸雞真係令我100%失望!啲芝士完全連唔到落炸雞到,搵匙羹不都好難不到,硬到一舊野咁!唔知係咪一早整定啲芝士先放啲炸雞落去。啲炸雞又唔係特別好味,脆就夠脆,但係出面層炸粉太厚,雞肉食落冇乜味,好似完全冇醃過,一啲都唔入味,以後唔會再叫呢個!!!

之前上網見到有呢個開Sen 優惠,只要預早2日book枱,同埋其中一位同行者係全日制學生,就可以享有單點7折優惠(好似部份產品除外),得指定日期架咋, 7折咁抵,大家不妨一試

放工之後 同囝囝一齊嚟到呢間新開嘅木八韓烤 ,囝囝鍾意食韓燒同埋Kimchi。 但係因為只係兩個人嘅關係,所以冇叫到燒烤餐嚟食 次次食韓燒都好鍾意食佢啲前菜, 最鍾意呢就係食芽菜, 我次次都會清曬佢啲前菜嚟食㗎 !我哋點咗石頭鍋飯,炸雞韓式炸雞薯條, 煎薄餅 ,韓式炸雞,醬汁好好食,炸粉唔會過厚 ,但係薯條 因為墊喺底所以好快就淋晒, 但都係熱辣辣, 有醬汁搭夠都其實好好食。個牛肉鍋飯就一般般啦,唔係非常之熱,牛肉都唔多, 而且牛肉係好碎嘅唯一唔好就係服務態度,有個女侍應態度極差!!面燶燶好似唔想做, 仲勁大力閂埋個櫃桶,差啲夾到我個仔隻手
但係因為只係兩個人嘅關係,所以冇叫到燒烤餐嚟食

唯一唔好就係服務態度,有個女侍應態度極差!!
面燶燶好似唔想做, 仲勁大力閂埋個櫃桶,差啲夾到我個仔隻手

2017-09-10 852 浏览
今天很優閒的去了這間餐廳,覺得這間的餐廳雖然不是完全似韓國的餐廳,但也很滿意這間餐廳的設計,他們的服務態度快同友善,食具也是用了韓國的餐具,但最令我喜出望外的是一壺的小滾水,因為,我今次因為著了太小衣服,覺得很涼快,於是,叫了他們給了這服務給我,我一直心想應該是一杯,但送上來的居然是我喜歡的壺滾水,很精緻也很輕身,我可以自己自酌為樂,這是我很滿意的其中一項態度,另外,那些食品也很好食,前菜也可任叫,任食,並且,品種也多於其他的香港韓店,對於,曾經去過韓國的我,雖然,不是很正宗,但也彷似度也算滿意,特別喜歡泡菜的我,這裡的泡菜同韓國的相差不遠,起碼,不會像香港其他的韓店軟而甜,比較爽身及不偏甜,唔知有無埋魚露呢?如果,有埋,就完全滿分了這裡的燒牛肉蛋飽飯勁多份量又好食,食相也漂亮,令外,我喜歡的年糕及粉絲我又怎會不叫呢?並且,大家知道嗎?韓國除了很喜歡食不同既菜外,還有,就是年糕,將不同的年糕,樣式,全部很漂亮的擺枱上食用呢。這間餐廳雖然不是這樣擺上,但也有年糕的菜色讓我們去品嘗。我便試了這款卡邦尼汁粉絲年糕啦, 無論粉絲或年糕軟硬適中,汁也很入味,再配合一些切得厚度大小也配合的煙肉,作
如果,有埋,就完全滿分了

這間餐廳雖然不是這樣擺上,但也有年糕的菜色讓我們去品嘗。
我便試了這款卡邦尼汁粉絲年糕啦, 無論粉絲或年糕軟硬適中,汁也很入味,再配合一些切得厚度大小也配合的煙肉,作為配菜,就算,沒有胃口的人或食得不多的人,一碗已足夠了,所以,大家有興趣,不妨,來一試

2017-09-02 816 浏览
咁有一日 屋企人生日 咁就同屋企人一齊去左泥間餐廳度食野 個環境都可以 尤其係我地一坐低就有侍應員去幫我地整個爐 可能我就大鄉里 見到個爐居然跟芝士同泡菜蛋就比較好奇 之後好快就有一個好nice同好高戴眼鏡既侍應過左黎介紹食物比我地食 我地叫左一個四人餐 同埋一條鰻魚 加一個醬油蟹 途中佢都有過黎幫我地燒野食 有同埋問我地好唔好食啊 而令我最驚喜既地方係最後仲有一個就係 到最後我地要上蛋糕既時候 居然有韓文既生日歌 成餐飯食得好開心 亦都冇帶錯屋企人黎食 不過就位就逼小小咁 不過整體上都ok既 我以後如果有朋友聚會 都會再返黎 !
2017-08-18 1208 浏览
新開韓式烤肉店都有不差的午餐。環境都好坐。餐牌都幾精緻,有唔少選擇。飲品都有些特色,夏天來說特別吸引。先來一個紫菜包飯,清爽的黃瓜,無大突出味道,較平淡,還👌之後來了牛肋骨煲,這個倒不錯,香甜的牛肋骨送飯一流👍再來一個大醬湯伴飯,有點辣,材料一般,有隻蜆未開殼。味道還可以。講到服務就麻麻,後生服務員好像在另一時空漫遊。這食店右邊連著另一間台式餐廳,兩店都是同一集團,周日十二點半時,韓店已滿座,台店還有很多空座,似乎下次只能向左轉,不宜向右轉😏
新開韓式烤肉店都有不差的午餐。環境都好坐。

先來一個紫菜包飯,清爽的黃瓜,無大突出味道,較平淡,還👌

紫菜包飯

之後來了牛肋骨煲,這個倒不錯,香甜的牛肋骨送飯一流👍

牛肋骨煲

大醬湯

講到服務就麻麻,後生服務員好像在另一時空漫遊。

牛肋骨煲
2017-08-10 895 浏览
嗰日同同學去慶功,走咗入去將軍澳 新開嘅炑八。 餐廳設計不錯,能夠將韓國特色及時尚嘅設計融合為一體。 服務質素良好,有效率。 我叫咗個鐵板泡菜豬肉粉絲 可以揀飯。整體賣相不錯。 本身有前菜,有麻香豆芽同泡菜揀。 講番個主菜,豬肉脂肪同埋肉嘅 比例均勻,有入口即溶嘅感覺而且好多汁,好香。豬肉分量好多。除咗豬肉,泡菜都係有驚喜嘅。醃得好入味但係唔會諗,仍然能夠保存蔬菜嘅爽脆。鹹味同酸味唔會蓋過咗泡菜的香味。將泡菜同本身已經有調味而口感煙煙韌韌嘅粉絲一齊食簡直係絕配。一個爽口,一個煙靭,喺口感嘅享受。 總括而言,賣相不錯,份量算多,價錢合理,值得一試。
嗰日同同學去慶功,走咗入去將軍澳 新開嘅炑八。

2017-08-02
2017-08-04 1500 浏览
朋友喜歡韓燒......生日當然食佢啦!仲要有生日優惠,無理由唔食架😆哩間算是較新分店,枱與枱之間不算太近,只是冷氣不夠(不知是否我們坐門口位)一坐低未點菜,店員已開爐倒蛋漿及栗米芝士了......點完菜......快速上了前菜,我們的枱已放到半滿狀態!好像7-8月既生日優惠,會送海帶湯+monster飲品+炸雞......仲會有生日合照,免切餅費添.....當然有韓文生日歌播啦😉只要早一日訂位,就可享有優惠!海帶湯有點辣,應該是胡椒太多關係!而炸雞就不錯,外脆內軟,幾香口;薯條雖然熱但不是外脆內軟,上面有蜜糖,凍咗也好味.....飲品就催咗4次先記得比我們😔我們預訂了一客醬油蟹.....醬油蟹包了一碗紫菜飯及海帶湯!蟹細細隻有少少膏,但唔夠入味,不過味道還可以....將蟹膏加些醬油撈白飯,超正.....真的是一個偷飯賊!另,叫了個二人套餐.....套餐包了沙律+燒肉+冷麵沙律是芝士炸豬沙律.....炸豬外面香脆,豬肉鬆軟....最正是中間的芝士,份量不少....喜歡芝士既朋友不要錯過!而燒肉包括了牛/蝦/五花腩/雞脾/魷魚!上層既牛肉非常好味.....只要2邊燒一燒就食得.....肉
朋友喜歡韓燒......生日當然食佢啦!
仲要有生日優惠,無理由唔食架😆

一坐低未點菜,店員已開爐倒蛋漿及栗米芝士了......
泡菜蛋漿及栗米芝士
點完菜......快速上了前菜,我們的枱已放到半滿狀態!
前菜

只要早一日訂位,就可享有優惠!

海帶湯有點辣,應該是胡椒太多關係!
飲品就催咗4次先記得比我們😔
生日優惠

我們預訂了一客醬油蟹.....
醬油蟹包了一碗紫菜飯及海帶湯!

另,叫了個二人套餐.....
套餐包了沙律+燒肉+冷麵

而燒肉包括了牛/蝦/五花腩/雞脾/魷魚!

上層既牛肉非常好味.....只要2邊燒一燒就食得.....肉質軟嫩,正!
而蝦一共有4隻,燒完也彈牙!

而下層則有五花腩,三大塊,雖然不是厚切,但燒完既油脂,十分香口,尤其是豬皮部份,煙煙韌韌...yummy😋

雞脾分別有雞鎚同雞上脾.....都是我最喜歡既雞脾位....仲要唔細件架

而魷魚都唔係細架,分了上下2部份,但就有點辣.....燒到有點彎彎曲曲,開始縮埋就食得喇,一啲都唔韌!

仲有個冷麵....
一上枱超靚....乾冰既煙.....加上顏色繽紛,見到就吸引!
店員亦會幫忙把冷麵撈勻....由於不吃辣,所以不加辣醬了......原本都怕唔夠味,但原來就咁撈已好好味,仲好啱大熱天時食添,好清涼👍🏻

2017-08-03
2017-07-30 1198 浏览
聽網友講炑八晚餐燒烤好貴,一個人平均消費都要200幾至300左右不等,不過餐廳午市有燒烤set係平D。真心抵食窮L冇咩$去食貴野就去食佢既午市燒烤。叫左個紅色餐牌,有ABCDE餐。最後叫左個Beef Set A餐128。有3 4款牛肉,想食得平又想試多款牛)))薄牛舌同牛排肉最正,仲有淨蛋唔加泡菜食落幾好。一丁友午餐唔會悶。點解咁講?事關餐廳有個waiter細細粒既,佢幫我燒哂成碟野😂😂😂仲好多野講,我全程淨係坐係度挽手機就等食,好好既服務唔知下次黎仲會唔會見到佢尼10%既服務費係值得

窮L冇咩$去食貴野就去食佢既午市燒烤。

叫左個紅色餐牌,有ABCDE餐。
一丁友午餐唔會悶。點解咁講?
唔知下次黎仲會唔會見到佢尼
beef set A

10%既服務費係值得
beef set A
  • beefsetA
2017-07-29 751 浏览
女朋友岩岩由英國返黎,梗係第一時間搵佢食晏就飯就佢方便去佢樓下食,揀左呢間韓國野黎食女朋友揀左個韓牛雪濃湯泡飯$72但我自己對泡飯本身一般不過黎到既時候我飲左兩啖佢個湯清清甜甜係幾唔錯既而我自己就揀左鐵板牛拌飯$68始終男人都係要食的重口味既野的牛肉唔會好似食香口膠咁un,煮得幾好味個飯佢話落左牛油,所以個飯好香好好味岩哂我呢的鍾意食濃味野既人野飲果的都係普通野,奶茶檸茶果的有得加錢飲特飲既,不過我同女朋友都無叫到所以比唔到食評加埋都唔洗$150韓國野黎講算係咁
女朋友岩岩由英國返黎,梗係第一時間搵佢食晏就飯

就佢方便去佢樓下食,揀左呢間韓國野黎食

女朋友揀左個韓牛雪濃湯泡飯$72
但我自己對泡飯本身一般
不過黎到既時候我飲左兩啖佢個湯
清清甜甜係幾唔錯既

而我自己就揀左鐵板牛拌飯$68
始終男人都係要食的重口味既野

的牛肉唔會好似食香口膠咁un,煮得幾好味
個飯佢話落左牛油,所以個飯好香好好味
岩哂我呢的鍾意食濃味野既人

野飲果的都係普通野,奶茶檸茶果的
有得加錢飲特飲既,不過我同女朋友都無叫到
所以比唔到食評

2017-07-28
鐵板牛拌飯
韓牛雪濃湯泡飯
2017-07-29 562 浏览
媽媽生日,夜晚阿哥要出 trip ,所以要食晏晝,就同阿媽食韓燒,我地叫咗幾個餐,韓牛雪濃湯配飯,牛肋骨煲配飯,鐵板LA骨牛油拌飯,因為媽媽鐘意食牛肉,叫左個水信玄餅(柚子柑橘味)俾媽媽做生日蛋糕,因為媽媽唔鐘意食生日蛋糕幾個餐都有泡菜、芽菜、蘿蔔跟埋。個韓牛幾淋身,咬落口都鬆化,重有d蘿蔔入曬味,正!LA骨d醬汁唔錯,牛油撈飯好味,但都幾肥膩。阿媽話鐘意食個水信玄餅。重話下次帶佢班 friend 去威下,真的比佢笑爆咀