2017-12-18 909 浏览
仔仔生日後冇耐,就到舅父生日啦。本來講好左話去上次仔仔想食但等唔到位果間日本野度食Dinner的。點知早一日婆婆打黎話食韓燒喎,因為佢見到人地有生日Promotion送水樽,重有韓牛送;好似好抵咁喎。婆婆重突登影埋個水樽乜樣比仔仔睇先;仔仔都鍾意先Book位。Lego人仔水樽,仔仔又點會唔鍾意。其實舅父同仔仔都12月生日,想問佢會唔會比多個水樽架不過婆婆話Book位時已問,得一個啦。舅父又唔會對水樽有興趣,冇所謂啦。一坐底都未Order,侍應就即時黎開爐放芝士,重話2邊既芝士都係冇限refill的。都未上菜,我地已經refill左一次粟米芝士真係勁正,另一邊泡菜芝士我就冇興趣啦,不過婆婆話都幾好食的。放完芝士,9秒9又上左好多前菜;除左沙律,全部都有得冇限refill呢。正終於諗好食乜,婆婆叫左個4人餐加一個紫菜卷,重有一早book左係生日有一碟仔韓仔送的。Order完,侍應就送上4條圍裙,連個袋都靚過人,勁厚身,可以再用呢。生日送的韓牛燒韓牛,唔,其實又唔覺得有乜咁特別,好似和牛好食D。另外點的紫菜圈,又係冇乜特別好唔好食,但靚囉。4人餐的牛肉湯,牛肉好淋,都幾好味,有少少鹹左D。4
都未上菜,我地已經refill左一次
都未ORDER就勁多前菜

燒緊韓牛啦
燒韓牛,唔,其實又唔覺得有乜咁特別,好似和牛好食D。
紫菜卷
另外點的紫菜圈,又係冇乜特別好唔好食,但靚囉。
跟餐的牛肉湯
4人餐的牛肉湯,牛肉好淋,都幾好味,有少少鹹左D。
4人餐之一
4人餐的薄牛肉,我覺得依個好似好食個韓牛
4人餐之二
4人餐的拼盆,依個好吸引,肉都好好味,但章魚我冇食到,因為最後太飽了,由舅父一個食晒。
青檸梳打
仔仔點的青檸梳打,佢一個人一陣就飲晒,冰多過梳打。

今日都幾貴,唔係叫左好多野但埋單要900幾。我就覺得麻麻地好食同抵食啦。真係為個水樽得意咋;咁貴,未必有下次。
2017-12-14
庆祝纪念