2024-02-27
最近見到好多人都推介圍爐煮茶,所以就去咗呢間新開嘅成都過江龍餐廳食飯,本身都想試圍爐煮茶,可惜佢只有下午茶有,所以就食咗佢嘅午餐🥣餐廳嘅枱凳偏矮,唔太推介同屋企老人家嚟食,感覺會坐得辛苦。午餐川燒牛肉麵 ⭐️⭐️ $58因為唔係好食得辣,所以轉咗做蕃茄湯,蕃茄湯濃郁,但係牛肉麵嘅份量偏少,一碗得三片牛肉🥲食完唔係好夠飽酸菜鰻魚滑冒菜套餐 ⭐️⭐️⭐️ $98包飲品酸菜湯汁唔夠濃味,所以變相鰻魚滑亦唔算特別入味🤔感覺如果用返魚片會更加入味,套餐包咗兩塊魚片加埋其他嘅配料,例如:午餐肉、蝦滑、鳳爪等等,配料豐富但係如果可以俾多啲魚片嘅話會更加好,感覺對比起其他內地嘅過江龍餐廳性價比唔算高🍴小食串燒 $20-$30 10串 ⭐️⭐️嗌咗魷魚同埋牛肉串燒,開頭睇價錢感覺非常抵食,但係對比其他內地主打串燒嘅餐廳份量偏少,例如魷魚係切到好薄或者一串得一條魷魚鬚啱啱好可以穿咗喺個竹籤上面,感覺食完10串都仲係好空虛🫨串燒感覺將貨就價,因為本身唔係好食得辣,所以就嗌咗走辣,本身期望會有少少鹹味或者椒鹽粉味,但係食落去係咩味都冇🥲見到隔籬枱嘅麻辣串燒,其實最主要都係係靠佢啲麻辣嘅調料去調味。拇指小籠包 ⭐️⭐️⭐️ $28
午餐
川燒牛肉麵 ⭐️⭐️ $58
酸菜鰻魚滑冒菜套餐 ⭐️⭐️⭐️ $98包飲品
小食
串燒 $20-$30 10串 ⭐️⭐️
拇指小籠包 ⭐️⭐️⭐️ $28
拇指小籠包,大概有10至到15隻左右,大小同平時食開嘅小籠包差唔多,味道方面唔錯,但係包皮上枱嘅時候時已經爛晒,冇晒啲湯汁🥲鍾意飲小籠包湯汁嘅朋友可能就會好失望!
小酥肉 ⭐️⭐️⭐️⭐️ $28
小酥肉炸得非常鬆脆,肉質非常鮮嫩,而且唔會食落好油膩,忍唔住一粒一粒咁樣就會食晒,係成餐飯裏面最值得推介同埋好食嘅菜式!
因為本身唔食得辣,冇辦法試佢哋嘅辣鍋,食得辣嘅朋友有機會食完分享下正唔正宗🍴唔食辣嘅朋友可能就未必有太多啱食嘅菜式!