2018-02-12
今晚同友人約好食晚飯再行下街陪佢揀禮物。每次講起去尖沙咀佢都會推薦呢間火間土,可惜都冇機會食到。今次事先book定位,仲book到普通既window seat,可以睇埋維港景色。地鐵站行過嚟都需要啲時間,行到出唒汗,叫返杯野飲先。椰汁芒果$40-味道ok,正常椰汁加芒果汁,不過係真材實料既芒果汁唔會死甜得糖水味。鐵鍋牛肉排$78-呢個牛排不得了,超好味份量都吾少,有好幾舊,肉質啱啱好唔會好鞋,加埋醬汁食多幾舊都仲得。啲配菜都係啱啱好2舊,同友人一人一舊成碟清唒,價錢又唔貴,值!蝦天婦羅$92-對於唔太好天婦羅嘅我嚟講,呢個蝦都唔錯,粉漿唔厚,蝦新鮮彈牙,炸到啱啱好仲熱辣辣送到。串燒- 北寄貝$38, 牛舌$20, 豬肉$22好少見到有北寄貝嘅串燒,$38有3件仲要係原隻唔係平時刺身片開一半,都幾抵。北寄貝用燒同七味粉調味,又幾好食,仲好爽口。牛舌就一般,有啲韌,麻麻。豬肉串燒好juicy,有d芝麻係到仲香口。白汁焗蟹肉飯$75-朋友指定叫呢個,好多芝士係面超正。蟹肉就唔係好多,不過白汁都偏多所以食到一半都覺得有啲膩,但味道都ok。整體而言都唔錯,價錢上係尖沙咀嚟講,仲要望到海景都算平。
地鐵站行過嚟都需要啲時間,行到出唒汗,叫返杯野飲先。
椰汁芒果$40-
鐵鍋牛肉排$78-
蝦天婦羅$92-
串燒- 北寄貝$38, 牛舌$20, 豬肉$22
牛舌就一般,有啲韌,麻麻。
豬肉串燒好juicy,有d芝麻係到仲香口。
白汁焗蟹肉飯$75-
整體而言都唔錯,價錢上係尖沙咀嚟講,仲要望到海景都算平。呢到除左壽司刺身熟食種類都多,事關朋友唔食生野同壽司。下次會再嚟試下其他野食,仲有好多好似幾好食但冇食到