2021-11-05
💥佐敦少有越南野📍火五越式牛肉粉專門店|佐敦📍埋單 $ 1 X X|人均消費 $ 9 X#CL佐敦 #CL四圍食 #CL越南野⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️本身想食澳洲牛奶公司但行到過去嗰條街就比呢間越南野吸引咗😝兩條友勁肚餓叫咗好多嘢食🤣🤣💟 火五火車頭牛肉粉 $ 6 2👦🏻唔想諗就揀咗一定唔會伏嘅火車頭牛肉河👅呢度嘅火車頭包含咗四樣食材:生牛肉、熟牛肉、扎肉同埋和牛牛丸🌟首先講吓個湯底先清清地覺得冇乜味精重點仲要夠㷫可以啱啱好煮得熟啲生牛肉,四樣餸最有驚喜係和牛牛丸🔥呢個真係必食可以話係我哋食過最好味嘅牛丸🤣唔係誇張佢有喬牛嘅香味啦,跟住入邊仲會有牛筋,另外熟牛肉係俾咗牛腩嘅,煮得超淋超好食😍💟 越式花膠老火雞湯檬 $ 5 6好少見越南粉會有花膠雞湯,貪得意就揀咗來試估唔到又幾好食👻啲雞唔會白曬曬鞋颯颯,食得出係有調味嘅,仲有幾塊花膠添😛個湯底比起牛肉河清,兩條友都係咁飲呢碗湯🤣🤣💟 煙三文魚米紙卷 $ 4 8平時通常都係食到軟殼蟹嘅米子卷見佢好難得有啲特別嘅組合🤙所以就揀咗煙三文魚🐠配埋平時嗰個酸酸甜甜嘅汁一齊食幾Fresh幾清新,入邊仲有放炸蒜,口感不錯👍下次想試埋其他🥰💟 黃金脆魚皮
📍火五越式牛肉粉專門店|佐敦
📍埋單 $ 1 X X|人均消費 $ 9 X
#CL佐敦 #CL四圍食 #CL越南野
⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💟 火五火車頭牛肉粉 $ 6 2
💟 越式花膠老火雞湯檬 $ 5 6
💟 煙三文魚米紙卷 $ 4 8
💟 黃金脆魚皮 $ 3 2
用鹹蛋黃再炒嘅魚皮實在係一個點睛之作,本身魚皮超新鮮好脆✨再配合埋啲鹹蛋黃真係食唔停口如果可以再濃味啲就好啦🤤
🤟🏻不負責任點評
好味道🌕🌕🌕🌕🌑