今晚同朋友去左銅鑼灣呢間新開嘅瀛豐食晚市放題😋有齊180款日式、港式、泰式唔同嘅食物任食2個鐘🥰🥰 唔同時段唔同價錢 因為係平日所以我哋晚市收費$259😎不過我哋見到加少少錢有生蠔同帶子海膽所以我哋加咗😍🥗小食/飲品等嘢食到嘅時候,我哋就出去攞小食同飲品麻辣帶子裙邊沙、中華沙律、泰式鳳爪、螺肉我係必食既飲品亦都多選擇🍹🧃依間仲有Asahi啤酒自由斟🍻🤤因為我加咗升級🦪生蠔+帶子海膽(升級每位+$138)一上枱見到已經食指大動😜😋睇個樣都知新鮮生蠔 蠔味濃郁之餘有一種獨特嘅甘甜我食嘅時候連檸檬汁同茄汁都冇落 蠔身夠肉厚 😋大大隻帶子中間夾住新鮮海膽呢個組合真係冇得輸😍啖啖鮮味喺口跳舞💃🏻帶子食感夠嫩滑鮮甜 海膽就夠Creamy 而且份量夠誠意我起碼食咗半板海膽🤤🤤🐟剌身拼盤我同朋友食量比較大😂一叫就叫拼盤因為咩都有齊晒😋😋全部刺身都好新鮮,擺盤又靚三文魚、油甘魚、醬油吞拿魚、希靈魚、鮑片、八爪魚、馬刀貝、赤蝦、赤貝、北海道角螺、白玉貝最緊要刺身肉質好又夠厚切👍🏻🍣壽司🥢壽司有好多款,我叫咗:油甘魚三文魚海膽親子花之戀火炙左口魚變壽司原條穴子壽司海膽手卷軟殼蟹手卷🫶🏻松葉蟹杯依間幾好 👍
今晚同朋友去左銅鑼灣呢間新開嘅
瀛豐食晚市放題😋有齊180款
日式、港式、泰式唔同嘅食物任食2個鐘🥰🥰 唔同時段唔同價錢

🥗小食/飲品

等嘢食到嘅時候,我哋就出去攞小食同飲品

麻辣帶子裙邊沙、中華沙律、泰式鳳爪、螺肉我係必食既

飲品亦都多選擇🍹🧃

依間仲有Asahi啤酒自由斟🍻🤤
因為我加咗升級

🦪生蠔+帶子海膽(升級每位+$138)

一上枱見到已經食指大動😜😋

我起碼食咗半板海膽🤤🤤

🐟剌身拼盤

我同朋友食量比較大😂一叫就叫拼盤
因為咩都有齊晒😋😋
全部刺身都好新鮮,擺盤又靚

最緊要刺身肉質好又夠厚切👍🏻

🍣壽司🥢

壽司有好多款,我叫咗:

油甘魚三文魚
松葉蟹杯

依間幾好 👍🏻壽司唔會飯太多
每樣味道亦好好

燒物及炸物:

佢既燒物燒得怡到好處,我食咗:

泰式燒元貝

• 生蠔
  • 帶子海膽
  • 刺身拼盤
2023-05-18 83 浏览
🇭🇰 #銅鑼灣好耐無食過放題 呢間都想去食好耐星期五去食 $269加一都唔算貴🥰有超過180款 港式、日式同泰式食物刺身、壽司、手卷、燒物、同甜品通通都有當中港式名泰式小食都相當有水準 唔洗齋食刺身咁悶啦✨ ♡ 加+$118 升級任食海膽帶子同任飲生啤♡ 加+$138 升級任食生蠔 (包括海膽帶子同生啤) 一次過叫左好多款刺身 仲有刺身船造型打卡有哂基本既刺身 例如三文魚、赤蝦🦐、油甘魚、帶靈魚、赤貝、八爪魚🐙等等 全部都好新鮮好厚身😍最有驚喜既係赤蝦 蝦頭爆膏同埋好大隻🦐🦐🦐另外可以食埋帶子海膽 呢個配搭都無得輸🤩其實黎食既原因係因為想食生蠔🦪出面食幾隻有時都幾百蚊 呢度只係加$138就可以任食有啲都好大隻好肥美🥳 加埋左幾十隻都回哂本另外佢地既泰式食物種類都好多🇹🇭多到有一個泰式醬汁碟串燒🍢、魚餅、蝦餅、生蝦同燒菠蘿🍍等等都好好味🤤
🇭🇰 #銅鑼灣

好耐無食過放題 呢間都想去食好耐
星期五去食 $269加一都唔算貴🥰
有超過180款 港式、日式同泰式食物
刺身壽司、手卷、燒物、同甜品通通都有
當中港式名泰式小食都相當有水準 唔洗齋食刺身咁悶啦✨

♡ 加+$118 升級任食海膽帶子同任飲生啤
♡ 加+$138 升級任食生蠔 (包括海膽帶子同生啤)

一次過叫左好多款刺身 仲有刺身船造型打卡
最有驚喜既係赤蝦 蝦頭爆膏同埋好大隻🦐🦐🦐
另外可以食埋帶子海膽 呢個配搭都無得輸🤩

有啲都好大隻好肥美🥳 加埋左幾十隻都回哂本

另外佢地既泰式食物種類都好多🇹🇭多到有一個泰式醬汁碟
串燒🍢、魚餅、蝦餅、生蝦同燒菠蘿🍍等等都好好味🤤

2023-05-12 185 浏览
阿女知我喜歡食日式放題和生蠔。話帶我去食間好嘅慶祝母親節,銅鑼灣瀛豐放題料理專門店位於銅鑼灣,是一間日式放題店,食物選擇超多,有大量肥美刺身、壽司、小吃、香酥炸物等,另加$138升級有任食即開法國生蠔、海膽帶子和任飲啤酒。餐廳座位寬敞,坐得舒服。首先當然係來半打生蠔先,生蠔即叫即開,蠔肉飽滿肥美,味道香甜,肉質爽脆,帶淡淡鹹鮮味。帶子夠厚肉,夾著甘甜爽口的海膽,啖啖鮮味,超滿足!餐廳知道我成家係嚟慶祝母親節,砌咗隻刺身船比我,用多款新鮮刺身砌成的刺身船色彩繽紛,擺設精美,珍寶赤蝦、三文魚、油甘魚、希靈魚、八爪魚、冰山蚌、馬刀貝、北海道角螺、赤貝、醬油吞拿魚刺身、白玉貝都各有特色,新鮮得嚟切得好厚,魚刺身厚切肥美,油脂甘香。松葉蟹杯,壽司飯上放滿松葉蟹肉和蟹膏,蟹肉新鮮柔軟口感及蟹膏鮮香味, 鮮味濃郁,加上適量蟹籽,增加口感。壽司質素亦好高,即叫即做,原條穴子壽司,穴子肉質細致又少魚刺,味道較河鰻更清新。三文魚火炙壽司,三文魚火炙後肥美甘香,入口即化。其他一口鰻魚壽司、花之戀壽司、海膽親子花之戀都做得好好。燒秋刀魚烤出金黃香脆效果,肉質鮮嫩。泰式魚露燒蝦彈牙,芝麻炸雞翼皮脆肉嫩、紫心香芋
阿女知我喜歡食日式放題和生蠔。話帶我去食間好嘅慶祝母親節,銅鑼灣瀛豐放題料理專門店位於銅鑼灣,是一間日式放題店,食物選擇超多,有大量肥美刺身壽司、小吃、香酥炸物等,另加$138升級有任食即開法國生蠔、海膽帶子和任飲啤酒。
餐廳座位寬敞,坐得舒服。

帶子夠厚肉,夾著甘甜爽口的海膽,啖啖鮮味,超滿足!

燒秋刀魚烤出金黃香脆效果,肉質鮮嫩。泰式魚露燒蝦彈牙,芝麻炸雞翼皮脆肉嫩、紫心香芋丸香脆可口。

大蝦天婦羅、皇帝蟹棒天婦羅,天婦羅外層酥脆唔油膩,大蝦爽口、皇帝蟹棒鮮甜。泰式燒元貝,元貝鮮甜有淡淡的蕉香味。

燒菠蘿酸酸甜甜好開胃。八味黃金豆腐,即叫即炸熱辣辣,外層酥脆,豆腐嫩滑。

甜品有韓國雪條、雪糕和糕點。因為專注左生蠔同刺身,已經食到好飽,甜品只係食咗韓國雪條!

飲品方面都有唔少選擇,升級後更有數款高質啤酒任飲。
🦪同厚切帶子海膽刺身!生蠔新鮮肥美,有淡淡海水味配上檸檬汁同醬汁簡直一流!厚切帶子刺身和海膽夾埋一齊食又一香甜配搭❤️放題點唔少得刺身.刺身造型船配上噴煙效果-好吸睛👀-珍寶赤蝦大大隻,三文魚肥美,油甘魚,希靈魚,馬刀貝,赤貝,白玉貝,鮑片,八爪魚🐙同角螺-海膽甘蝦三文魚籽手卷一口海膽壽司芝麻炸雞翼香脆多汁嫩肉紫心香芋丸外脆內軟八味黃金豆腐滑溜香茜三文魚湯重有多款嘅甜品,我選擇左我最愛嘅乳酪雪糕同黑加倫子啫喱👍🏻💕

🦪同厚切帶子海膽刺身
生蠔新鮮肥美,有淡淡海水味配上檸檬汁同醬汁簡直一流!
厚切帶子刺身和海膽夾埋一齊食又一香甜配搭❤️

八味黃金豆腐滑溜

香茜三文魚湯
重有多款嘅甜品
我選擇左我最愛嘅乳酪雪糕同黑加倫子啫喱👍🏻💕

【灣仔區】【瀛豐放題料理專門店】香港超級聯賽最後一週踢完,為咗慶祝順利完成賽事,就同道歉哥去咗銅鑼灣食一間網上好多人講嘅港日泰放題。只係 $259 就食到「平日晚市放題」,任食港日泰 180 款美食,估唔到銅鑼灣都有呢個價錢嘅任飲任食放題喎。入到去覺得環境舒服企理,原來搬舖冇耐,所有嘢都好新淨,就加 $138 試埋個「升級任食」,有「日本兵庫縣生蠔」同「海膽帶子」任食,「Stella Artois」同「Asahi」生啤任飲,呢幾樣嘢都幾高質,估唔到喺放題餐廳食到喎。入到戲肉「刺身拼盤」,珍寶赤蝦、三文魚、油甘魚、希靈魚、八爪魚、冰山蚌、馬刀貝、北海道角螺、赤貝、醬油吞拿魚刺身、白玉貝都各有特色,新鮮得嚟切得好厚,連本身唔太中意食放題嘅道歉哥都話啲刺身係好得。之後食其他嘢,特別欣賞啲卷物同「鹽燒雞腎串」,仲有碟「辣椒膏炒蜆」係即炒,好食。幾款泰式串燒都有驚喜,「泰式燒元貝」同「燒秋刀魚」都留下幾好嘅印象。嘢飲都多選擇,不過我主力飲馬來西亞嘅三層奶茶,正。甜品方面,佢哋有馬卡龍、提拉米蘇等等,仲有韓國雪條、可可貝妮雪糕可以揀。不過其實有埋泰式嘢食,都食到飽晒,甜品都試唔得多,哈哈。總括而言

甜品方面,佢哋有馬卡龍、提拉米蘇等等,仲有韓國雪條、可可貝妮雪糕可以揀。不過其實有埋泰式嘢食,都食到飽晒,甜品都試唔得多,哈哈。總括而言,呢餐嘅感受真係好好,大家都食得好開心,埋單兩位 $873,幾抵食。。。

(地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場 3 樓全層)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #yummy #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #銅鑼灣 #瀛豐放題料理專門店 #嚐無限 #日式放題 #放題 #任飲任食 #銅鑼灣放題 #刺身 #刺身拼盤 #海膽帶子 #泰式串燒 #壽司 #甜品 #生啤 #1am1013 #1ambackup
  • 辣椒膏炒蜆
  • 泰式燒元貝
  • 鹽燒雞腎串
  • 秋刀魚
  • 泰式串燒
  • 日本兵庫縣生蠔
  • 刺身拼盤
2023-04-30 817 浏览
性價比低,這價錢對不起食物品質,貌相也不行,只能和3蚊那間比較先來看刺身,除了三文魚和蝦可以,象拔刺身刀工不行,其他的都是3蚊貨色壽司來說不過不失,但海膽和鰻魚壽司都是非常慳皮,給你一丁點最失望是花之戀,需然店內有6-7種款式,但感覺刀工不行,應響口感串燒方面,雞珍有點腥味,牛肉沙爹有點干,最好配上沙爹汁飲品方面,除了基本汽水茶飲,還有啤酒提供,這方面可以甜品方面也有十幾款,不過不失最後雪糕方面款式比較少

壽司來說不過不失,但海膽和鰻魚壽司都是非常慳皮,給你一丁點

串燒方面,雞珍有點腥味,牛肉沙爹有點干,最好配上沙爹汁

飲品方面,除了基本汽水茶飲,還有啤酒提供,這方面可以

甜品方面也有十幾款,不過不失

最後雪糕方面款式比較少

一口牛
和牛和三文燒壽司
  • 和牛壽司
2023-04-26 335 浏览
食好啲放題一定最多選擇銅鑼灣日中泰放題,中式日式泰式都有混合升級放題 有埋生蠔、海膽帶子都唔可以放歌刺身拼盤 内有冰山蚌、八爪魚三文魚、鮑片、馬刀貝、角螺、赤蝦、油甘魚希靈魚都有啊~赤蝦大大隻,三文魚又鮮甜海膽帶子擺埋一齊都好夾鮮味十足海膽一啲都唔苦,反而好甜生蠔🦪都好大隻又creamy有海水味真係食完又想再食,而且質素有保證鍾意食蠔嘅,一定唔可以錯過呢個價錢飲食真係好抵!!!好新鮮,同埋味道一流呀天婦羅🍤都唔會好油膩,反而真係啱啱好芝麻雞翼、炸香蕉、芝士年糕都有啊泡芙同榴連糯米糍一定要食,榴槤味十足!
食好啲放題一定最多選擇
銅鑼灣日中泰放題,中式日式泰式都有混合
升級放題 有埋生蠔、海膽帶子都唔可以放歌
刺身拼盤 内有冰山蚌、八爪魚
三文魚、鮑片、馬刀貝、角螺、赤蝦、油甘魚
希靈魚都有啊~赤蝦大大隻,三文魚又鮮甜
海膽帶子擺埋一齊都好夾鮮味十足海膽一啲都唔苦,反而好甜
生蠔🦪都好大隻又creamy有海水味
真係食完又想再食,而且質素有保證
鍾意食蠔嘅,一定唔可以錯過
呢個價錢飲食真係好抵!!!
好新鮮,同埋味道一流呀
天婦羅🍤都唔會好油膩,反而真係啱啱好
芝麻雞翼、炸香蕉、芝士年糕都有啊

泡芙同榴連糯米糍一定要食,榴槤味十足!
天氣一開始熱就好想食壽司同刺身消下暑!食刺身梗係最好去食放題啦!我哋兩公婆最鍾意嚟呢度,刺身款式又多又齊,仲有我哋最鍾意嘅巨型牡丹蝦、珍寶帶子、海膽同埋生蠔🦪由10樓搬咗落3樓之後,裝修更加氣派,座位間隔寬敞又多卡座,坐得更加舒服潻呀!刺身同生蠔全部都勁新鮮👍款式多,差唔多超過10幾款日式刺身,睇見三文魚腩刺身勁肥美,食落魚油香氣十足,真係好滿足㗎!馬刀貝刺身夠晒爽脆、榮螺刺身肉質爽實彈牙、最不能錯過的就係牡丹蝦刺身,睇吓幾大隻!吃起來香甜軟糯,鮮甜的大蝦肉塞滿成個嘴,真係超滿足呀!仲要係無限添食㗎!鍾意食生蠔嘅朋友一定唔能夠錯過呢度嘅升級優惠,升咗級就可以任食生蠔🦪和厚切帶子海膽刺身!生蠔勁新鮮仲好肥美,隻隻都手掌咁大隻😍個肚仔肥嘟嘟,一啖咬落去蠔汁四濺,無論係就咁食抑或加幾滴檸檬汁,已經非常好食😋果然新鮮就係王道👍至於厚切帶子刺身和海膽夾到三文治咁樣,好睇又好食!甜如蜜的帶子夾住回甘餘韻悠長的海胆真係勁有火花!呢度嘅壽司都好有水準,一啲都唔輸蝕得過勁排隊嗰間㗎!火炙三文魚同埋左口壽司真係入口即溶,火炙過將啲魚油迫晒出嚟,香噴噴軟綿綿👍仲有多款蟹子蟹膏蟹肉軍艦,濃郁蟹味好似去咗深海咁
天氣一開始熱就好想食壽司刺身消下暑!食刺身梗係最好去食放題啦!我哋兩公婆最鍾意嚟呢度,刺身款式又多又齊,仲有我哋最鍾意嘅巨型牡丹蝦、珍寶帶子、海膽同埋生蠔🦪由10樓搬咗落3樓之後,裝修更加氣派,座位間隔寬敞又多卡座,坐得更加舒服潻呀!

呢度嘅壽司都好有水準,一啲都唔輸蝕得過勁排隊嗰間㗎!火炙三文魚同埋左口壽司真係入口即溶,火炙過將啲魚油迫晒出嚟,香噴噴軟綿綿👍仲有多款蟹子蟹膏蟹肉軍艦,濃郁蟹味好似去咗深海咁呀!當然唔少得必食嘅和牛火炙壽司🍣同鵝肝帶子壽司la,吃飽飽真係心滿意足啊!

飯後仲可以嚟過伯爵茶雪糕甜品同埋勁多小杯子甜品選擇,小朋友見到一定勁興奮啫!

• 生蠔
2023-04-19 376 浏览
#瀛豐放題料理專門店 放工放飯放鬆。。。。 到銅鑼灣食返個日本泰國放題。一黎要食個大魚生併盤,新鮮大蝦,上椒鹽燒蝦加天婦羅大蝦,一之過食晒三種味道及煮法。飲個甜甜酸酸冬陰公湯,好香好特別。最鐘意食個椒鹽炸豆腐,即叫即炸。口水雞加蟹子壽司。仲有個大雪櫃飲品任飲。
  • 泰式通菜冬陰公湯
2023-04-13 732 浏览
整體環境還可以,位置大小一般。刺身方面沒有亮點,都算新鮮但是不吸引人,金槍魚用醬油漬而不是新鮮的很令人失望,非常難吃。像一口牛,雞軟骨這一類的,我一個人去食都給了一大份 2-3人量,一口牛味道有點偏鹹,系驚我食太多刺身定系點一口海膽是真的腥,是我食過最腥的海膽,差評。甜品和飲品方面比較正常,種類都算幾多既。在香港這個滿地放題的地方,這樣的出品真的太過於一言難盡了,我極度懷疑老闆開業前連試菜都冇。同比競爭對手,一點優勢沒有,就這樣第一天開業上座率還不到80%。甘樣做野冇回頭客噶。唔該多試下自家菜啦多謝。
整體環境還可以,位置大小一般。
一口海膽是真的腥,是我食過最腥的海膽,差評。
甜品和飲品方面比較正常,種類都算幾多既。
甘樣做野冇回頭客噶。唔該多試下自家菜啦多謝。
2023-04-07
  • 三文魚刺身
2023-04-07 540 浏览
冬天剛剛過去,火鍋的季節已經過去了,又到左食放題的季節,搵了幾間吃放題的餐廳,最後選擇了位於銅鑼灣的這家新開的放題專門店😎銅鑼灣位於港島區,給人的感覺就是價錢會比較貴,但是可能是因為這家放題是剛剛開門大吉,價錢在港島區來說還算挺不錯的😁一開始當然要試一試它的日式料理了,基本上這是放題店的一個分野🤞三文魚刺身新鮮的三文魚,幾乎沒有魚腥味,裡面的油香滿溢,值得安可👍赤貝刺身海水味濃郁,外層有一點爽脆✨醬油吞拿魚刺身醬油比較入味,吃下去也不會太鹹,不過與三文魚比的話還是三文魚稍勝一籌😉龍蝦沙律花之戀、海膽親子花之戀、蟹肉沙律花之戀花之戀一共點了三款,分別可以嘗嘗不同的味道,當中比較突出的是海膽親子花之戀,海膽的味道簡直一流🥰軟殼蟹手卷經典的手卷之一,軟殼蟹啖啖肉,吃下去也不會太膩,非常不錯😊一口牛柳粒牛柳粒味道較淋,不會太鞋,如果稍微少一點油的話會更理想🤣一口豆腐比想象中大碟,豆腐炸得剛剛好,吃完之後也不會太飽😁好味指數:8/10性價比指數:8/10餐廳:瀛豐放題料理專門店地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓電話:28916928

三文魚刺身

新鮮的三文魚,幾乎沒有魚腥味,裡面的油香滿溢,值得安可👍

赤貝刺身

海水味濃郁,外層有一點爽脆✨

醬油吞拿魚刺身

龍蝦沙律花之戀、海膽親子花之戀、蟹肉沙律花之戀

軟殼蟹手卷

經典的手卷之一,軟殼蟹啖啖肉,吃下去也不會太膩,非常不錯😊

一口牛柳粒

牛柳粒味道較淋,不會太鞋,如果稍微少一點油的話會更理想🤣

一口豆腐

比想象中大碟,豆腐炸得剛剛好,吃完之後也不會太飽😁

好味指數:8/10
性價比指數:8/10

餐廳:瀛豐放題料理專門店
地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
電話:28916928
2023-04-06
2023-03-10 718 浏览
平時銅鑼灣食嘢硬係覺得貴啲😅是晚做完嘢勁肚餓!索性放題侍候!一個價錢任飲任食就唔怕食到over budget啦😝😝揀咗呢間地鐵一出就見到嘅放題店(成人$249@位) 😌另外每位加$138仲可以任食埋即開法國生蠔&海膽帶子&任飲生啤‼️梗係唔蝕底加埋啦!. 坐低落完柯打!🦪生蠔就送到啦!即開果然夠新鮮!食落淡淡海水味!仲有海膽帶子!同樣甘甜肥美🤩🤩食食吓刺身拼盤都嚟到啦!片片新鮮之餘仲好有氣勢咁噴住煙上枱可以順便打埋卡😚另外叫咗兩碗足料蟲草花元肉燉雞湯補一補!熟食方面竟然有泰國菜式可以揀!我哋叫咗✨飛天通菜, ✨泰式魚同燒蝦, ✨泰式沙嗲串燒…其中好特別嘅有✨脆皮炸香蕉 (香甜焦脆🍌)另外日式一品料理就叫咗✨ 鹽燒三文魚, ✨芝士年糕, ✨軟殼蟹手捲 等等等!當中叫完又叫嘅有✨三文魚炙壽司(入口即溶嘅魚脂令人回味). 飲品方面Be飲汽水茶飲🥤同行友人就狂飲✨Hoegaarden生啤 同埋罐裝啤酒回哂本😆😆甜品必不可少!除咗甜品櫃嘅甜品杯, 泡芙之外!我哋仲掃埋雪糕雪條至甘心🙌🏻可以飽飽番歸!