2019-10-04 47 浏览
我鍾意食日本嘢就係人都知,有一段時間差不多日日飲酒➕日日食日本料理,我食日本嘢係任何時候都唔會食厭,而且好多好食同有質素既日本料理我都會經常去,而且仲食到熟曬😂😂😂(以後可能包括呢間)好掂既一間日本料理👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍環境舒適,地方大,座位舒適,服務週到,如果一班好友仲有VIP房,完全係享受👍刺身——新鮮厚切,口感一流👍加州卷—-蚧籽咬口卜卜脆,飯夠潻,材料足胡麻波菜卷—-味道,食物同胡麻味匹配雞皮餃子—-呢個好特別,而且廚師好功夫,好心機,一般日本料理都是豬軟骨餃子,豬軟骨餃子食得多,炸雞皮餃子就第一次食,手工心思真了得!蒜燒牛舌——肉質嫩口,燒得合適。海鲜盛合——-新鮮包魚,一路燒既時候仲係好郁更,帶子鮮甜肉質鮮嫩,蛤,鮮甜,生蠔又係鮮甜味美,燒魷魚,魷魚新鮮。🔥得夠香夠嫩。一盤甘新鮮既海鮮只係三百幾元,係完全估唔到甘平甘抵👍👍😋😋海鲜新鲜無比🐠🦐🐻🐲無論環境、服務、食物食材都係靚到無嘢可以令我扣分,高質素➕高級食肆(但價錢平)➕價錢合理➕可以用平靚正來形容,所以係🎉🎊🎉🎁🎀🎈100🈵分

刺身——新鮮厚切,口感一流👍
加州卷—-蚧籽咬口卜卜脆,飯夠潻,材料足

胡麻波菜卷—-味道,食物同胡麻味匹配
蒜燒牛舌——肉質嫩口,燒得合適。

海鲜新鲜無比🐠🦐🐻🐲
100🈵分
2019-10-04 45 浏览
日系風味係我最難以抵擋嘅嘢💕啱啱做完gym同朋友出去搵食,就比我遇到你啦,被佢日式嘅裝潢深深吸引!Take my money~~入到去見到一幅好大嘅油畫,店員同我地講呢幅油畫係人手畫嫁!勁靚買到居酒屋就一定要試浜燒啦!蟹甲羅 $68由牛油 蔥 蟹肉 蟹籽 蟹膏 製成燒得非常香口,啖啖新鮮蟹肉!樂·五點刺身 $368厚切新鮮刺身 配以入口即溶嘅鮮甜海膽💯樂·活貝盛合 $388有新鮮鮑魚、生蠔、魷魚、帆立貝、蜆,中我最愛就係生蠔同帆立貝,燒得啱啱好寫加埋秘製燒汁非常入味牡蠣和牛 $238私心推介~一嚟係我鍾意食嘅生蠔啦,二來係配和牛食無諗過係會咁夾,和牛入口即溶,醬汁香甜,簡直係非筆墨所能形容,呢個一定要試!軍艦 $168同一般嘅軍艦唔一樣嘅係佢用咗新鮮青瓜代替紫菜,食落更爽口更fresh!巨峰梳打 $68Suntory $60
日系風味係我最難以抵擋嘅嘢💕

買到居酒屋就一定要試浜燒啦!

蟹甲羅 $68
由牛油 蔥 蟹肉 蟹籽 蟹膏 製成
燒得非常香口,啖啖新鮮蟹肉!

樂·五點刺身 $368
厚切新鮮刺身 配以入口即溶嘅鮮甜海膽💯

樂·活貝盛合 $388
有新鮮鮑魚、生蠔、魷魚、帆立貝、蜆,
中我最愛就係生蠔同帆立貝,燒得啱啱好寫加埋秘製燒汁非常入味

牡蠣和牛 $238

軍艦 $168

巨峰梳打 $68
Suntory $60
2019-10-03 42 浏览
六點幾時呢度無乜人,見係新餐廳就去試吓!waiter / waitress們都好有禮貎好親切,見我拎住好多嘢就安排咗張大枱俾我,全程笑容滿分,淨係呢樣都俾足滿分佢哋啦~個人一向對炸魷魚圈係抗拒唔到既,叫咗呢個$68都份量唔少既魷魚圈,真係超。好。食!唔單只脆口又惹味,亦完全無油膩感,非常出色!然後叫咗個海皇卷諗住頂吓肚,有唔同既魚生好似三文魚、左口魚同吞拿魚等,唔太大粒一口一啖,好鮮甜喎!呢度主力sell爐端燒,我自己好鐘意食貝類,呢個活貝盛合就啱晒我!用料好新鮮,waitress好好心機咁幫我燒,仲幫我分埋幾好服務呀~而且啲生蠔同帆立貝份量亦好大隻,燒完亦唔會縮水,即係話呢度既係真材實料,推介!再嚟一個五點刺身,吞拿魚、甜蝦、三文魚、油甘魚同海膽,我個人覺得幾款都唔錯,尤其係我最愛既海膽,一啲都無石礕苦味,好高質!呢個明太子燒玉子整得超滑兼勁滋味!鹹鹹哋中又好滑溜,玉子一啲都無煎老,抵讚!生蠔燒完都無縮細,仲係保持肥美狀態,依家睇返相都想再食呀!呢度既飲品都有好多款,呢個柚子啤酒好易入口,女仔好啱飲;另外果杯乳酸就係我既飛佛,夠清新唔太甜,滿意!
生蠔燒完都無縮細,仲係保持肥美狀態,依家睇返相都想再食呀!

题外话/补充资料: 服務極佳,坐得舒適,毫無壓迫感!
2019-09-25
2019-10-03 41 浏览
<日本菜又有推介啦>🇯🇵呢間漁道樂 應該喺 tst新開冇耐 成個環境 無論牆身既靚靚手畫畫 裝飾 音樂 就算廁所都好有日本特色 食物有唔同既串燒 生蠔 壽司 燒物 海鮮等 食物質素高值得一試👍🏻🍴蟹盛冷豆腐 $68🦀用左芝麻醬同新鮮生菜墊底 豆腐好軟滑 入面既口感比較厚身 上面鋪滿左蟹子 同蟹膏 味道香濃鮮甜🦀 加埋煙靭既蟹肉 好有口感 撈埋底層既芝麻醬食 唔錯👍🏻🍴明太子燒玉子 $68🔥外表顏色襯得幾好 玉子熱辣辣蛋味香濃🥚 煮到9 成熟帶 d彈牙 上面鋪左有口感既明太子 咸度適中 而且好香 連埋側邊既白蘿蔔碎 增加清新度 同層次感 十分 match 👍🏻🍴蒜燒牛舌 $68🐮一上枱就聞到好香既牛舌 佢個厚度適中 帶 d蒜同黑椒咸香 口感彈牙 燒到剛好 襯啤酒正🍻🍻suntory啤酒 生啤 60 蚊生啤既 suntory啤酒泡濃度適中 口感香滑 啤酒味清新 啱配串燒或者燒烤飲👍🏻🍻柚子啤酒 68 蚊用 suntory啤溝埋柚子醬 啤酒入面幾有酸甜香 幾得意 😂🍴日本真蠔 生蠔 68 蚊隻👍🏻大大隻長身既生蠔 呢隻生蠔我個人覺得應該濃度幾高 所以加左青檸同檸檬汁 🍋佢個

<日本菜又有推介啦>🇯🇵
🍴蟹盛冷豆腐 $68🦀
🍴明太子燒玉子 $68🔥
🍴蒜燒牛舌 $68🐮
🍻suntory啤酒 生啤 60 蚊
🍻柚子啤酒 68 蚊
🍴日本真蠔 生蠔 68 蚊隻👍🏻
大大隻長身既生蠔 呢隻生蠔我個人覺得應該濃度幾高 所以加左青檸同檸檬汁 🍋佢個味係幾強 幾有海水味咸度 口感軟滑 鍾意既點埋茄汁都好味
🍴柚子醋海草 $48 🌿
我唔太熟悉海草類 但見到有好多雪耳 昆布 仲有一隻綠同紅既爽口海草 好彈牙 凍食既海草加上酸味濃既柚子醋 夠哂開胃
🍴樂・活貝盛合 $388蚊
好新鮮既海鮮 有蜆 鮑魚 元貝 魷魚 😍 有 staff 同你用枱上面既明火網燒爐燒埋 幾好服務👍🏻🔥蜆肉好厚身鮮甜 元貝 好大件 口感彈牙 成隻都好夠鮮味😀 鮑魚燒得出面幾香口 入面彈牙熱辣辣 而魷魚 落 d七味粉 帶 d香脆 入面爽彈惹味 🦑燒蠔就大大隻啖啖肉 夠哂 creamy整體都好好味 正
🍴漁道樂軍艦 $168 🍱
6 件軍艦都係用薄青瓜絲🥒包住飯整成 外表幾靚 有碎粒鮮甜蟹肉 ..軟綿綿既海膽😍 juicy香咸既三文魚子 🐟 爽口彈牙既蝦子🦐 軟淋香濃既吞拿魚蓉 仲有魚生雜錦 應該有吞拿魚同三文魚粒
壽司飯都整得有口感🍱 連埋新鮮食材 好味
#日本菜 #壽司 #三文魚 #端爐燒 #鮑魚 #海膽 #元貝 #海草 #生蠔 #蟹肉 #冷豆腐 #玉子 #明太子 #牛舌

Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#漁道樂
尖沙咀金巴利道35 號金巴利中心地下 a鋪
=====================
2019-10-02
2019-10-03 37 浏览
今日行過美麗華商場附近,見到金巴利道一行街都係食肆❤️❤️見今日熱熱地,就走咗入一間日本居酒屋度試一試😊😊😊裝修好精緻,真係好似去咗日本咁😂😂😂因為我哋早到,所以我哋有得坐卡位❤️❤️❤️好過癮😀😀😀🥳🥳🥳首先我哋叫咗個蟹肉青瓜沙律$58,所有食材都好新鮮,依家間餐廳用蟹肉取代蟹柳,正😊😊😊😊我哋叫咗油金魚刺身$98,原隻赤背刺身$98,同埋原隻鮑魚刺身$128❤️❤️❤️食材新鮮,特別要讚一讚油甘魚,燒芝士魚餅,流心㗎🥰🥰🥰🥰燒大蝦❤️❤️❤️海膽海鮮炒飯,唔油,炒得好乾身❤️❤️❤️野菜天婦羅,正呀!炸粉唔好太厚,剛剛好❤️❤️👍🏼👍🏼👍🏼真蠔!哇原來係咁鮮甜,咁有海水味❤️❤️❤️燒蟹甲羅,將蟹膏蟹肉蟹籽撈埋一齊,正❤️❤️❤️

裝修好精緻,真係好似去咗日本咁😂😂😂

燒芝士魚餅,流心㗎🥰🥰🥰🥰

燒大蝦❤️❤️❤️

海膽海鮮炒飯,唔油,炒得好乾身❤️❤️❤️

野菜天婦羅,正呀!炸粉唔好太厚,剛剛好❤️❤️👍🏼👍🏼👍🏼

真蠔!哇原來係咁鮮甜,咁有海水味❤️❤️❤️

燒蟹甲羅,將蟹膏蟹肉蟹籽撈埋一齊,正❤️❤️❤️
朋友話尖沙咀新開左間日本野  食過好食  叫我黎食下一向都好鐘意日本野的我 聽到有好野食緊係要黎幫襯下  睇下係咪真係咁好食啦   天氣好熱  同朋友入到黎好頸渴  一坐低即刻睇下有咩飲     叫左兩杯梳打~ 一杯白桃  一杯柚子     大大杯  味道好  唔似係用糖水沖的    超解渴 好飲呀!!!!!呢到D員工服務都幾好呀  會同你有講有笑   會有耐心盡量解答你想知想問既野   當你諗唔到做唔到決定 又會比D建議你 幫下你揀而我地最尾就揀左燒蟹甲羅、海膽海肉飯卷、清酒煮蜆、五款刺身、蒜燒牛舌同埋雞皮餃子 首先想講下呢個刺身先  5星!   真係超高質好食   吞拿魚有入口就熔  果中甜香熔入口感  真係十分十分十分   之充滿!!!然後海膽... 我唔記得問佢地係邊到黎  應該唔係加拿大馬冀海膽    又係入口即熔 超級鮮味鮮甜!!!!  我係極之想叫完再叫 叫完再叫 呢個海膽>< 鐘意食海膽嘅朋友  必須要試!!!!  真係會好食到.....我已經唔識形容  果種滿足感然後其他都係正常鮮味   唔會話有D咩怪味 腥味 再黎  海膽蟹肉飯卷  5星呢個就係加拿
朋友話尖沙咀新開左間日本野  食過好食  叫我黎食下
而我地最尾就揀左
然後其他都係正常鮮味   唔會話有D咩怪味 腥味

再黎  海膽蟹肉飯卷  5星
呢個就係加拿大海膽    ~ 雖然.. 冇上面果款海膽咁出眾   但亦不遜色
連埋蟹肉同飯   ~嗯~   打緊字都在口腔回味中
  好想再食  一定會去再食  HEHE~
燒蟹甲羅 - 我比5星
呢到的燒物都會有員工幫你燒的  唔好因為見到座位有個爐就誤會要自己燒 XDD 哈哈
我開頭都有D驚係要自己燒   ((因為自己燒通常冇咁好食 XD))
但係我點餐果陣   員工Feel到我覺得驚 覺得麻煩...  所以佢都好好人咁話  我地呢到會幫客人燒架  唔洗擔心  ~~ 真係好貼心呀!!!
入面有蟹肉蟹膏 牛油仔一粒  ~  係咪睇到都覺得好好味呢~
   冇錯   我好鐘意!!
再黎清酒煮蜆 !!!!  呢個我要比6粒星呀!!!
因為呢個酒蜆 唔會有太重酒味!!!  我本人係好怕重酒味!! 而呢個蜆係極極極極極極極 鮮甜  入味  超級正
唔計上面的菜式   淨係呢個菜  已經值得我再番黎幫襯啦!!!!!!!    呢個都係強烈推薦必須試 0o0 !
燒牛舌  呢個就同好多其他店都係一樣 正正常常啦  冇咩太特別
唔會(un)  都好味  但上面的菜式太高分太好味啦   所以呢個我只比4粒星

呢款都係4粒星   可能係因為我對雞皮冇咩好感030  但都算係特式小菜  值得一試的   香口少脆  不錯的~

今次分享到呢到先啦~~   我下次去  一定要食下果個海膽海鮮炒飯   >< 見到隔黎枱果個好靚  好似都好好食 (流口水emoji)
2019-09-27
  • 清酒煮蜆
2019-10-02 25 浏览
今次黎到漁道樂食晚飯,呢到佈置都好日本風,同埋佢以木為主,令人覺得好舒服😊我地嗌左牛油果軟殼蟹沙律,佢個軟殻蟹可以令到沙律無咁齋之餘,又唔會太油。牛油果都好新鮮,好味👍🏽 然後就係唔少得嘅刺身~七點刺身~咩都有啲,岩曬我地想咩都食下嘅人。大部分都好厚片!另外呢個活貝盛合,蠔、帆立貝、鮑魚同魷魚都好大份!最好係店員係會幫手燒架,等食就Okay!魷魚配埋個醬汁好好味👍🏽仲嗌左個蟹鍋,除左蟹之外有大量蔬菜,湯底好清甜!仲有小食類~蒲燒鰻魚同蒜燒牛舌!鰻魚唔會太多骨,牛舌亦好夠味:)野飲方面我地嗌左店員推介嘅柚子梳打同巨峰啤酒,少清新配日本菜剛剛好啊!

魷魚配埋個醬汁好好味👍🏽

仲嗌左個蟹鍋,除左蟹之外有大量蔬菜,湯底好清甜!

2019-10-01 26 浏览
去到日本,相信大家都好鍾意食燒肉同燒海鮮,向當地食,一定好好味,但估吾到向香港,都可以食到呢個風味👍🏻今晚我同女朋友去左食一間日本餐廳,叫漁道樂。一入到去,就見到兩幅好大既壁畫,好靚,好有日本feel👍🏻餐廳入一面設有卡位,2個人至4個人都可以坐琁,私隱度高,而且非常舒適👍🏻食物方面,我地點左一個刺身,胡麻波菜卷,什錦天婦羅同埋漁道樂活貝盛合。刺身好新鮮,而且係厚切,啖啖肉,好正😍個吞拿魚刺身,非常鮮甜👍🏻👍🏻👍🏻天婦羅係新鮮即炸,熱辣辣,好好味😋胡麻波菜卷出奇地好食,個麻醬調教得好好,同波菜味配合得天衣無縫👍🏻食多份都重得😂😂重頭戲黎啦,燒海鮮👍🏻全程會有人幫你燒,只需要欣賞下佢地點煮,等一等就有得食,哈哈。全郜海鮮都好新鮮,我最鍾意燒元見同燒蜆,好鮮甜,一啲調味料都吾駛落😋😋燒鮑魚其實都好好食,只係我吾鍾意咁有咬口既海鮮,女朋友大讚😂😂成餐飯都好出色,可以慢慢坐向到傾計,又可以欣賞到咁靚既日本畫同裝修,真係值回票價👍🏻👍🏻

刺身好新鮮,而且係厚切,啖啖肉,好正😍

個吞拿魚刺身,非常鮮甜👍🏻👍🏻👍🏻
天婦羅係新鮮即炸,熱辣辣,好好味😋

2019-09-27
2019-10-01 42 浏览
男友之前靜雞雞同人食好野,唔話我知,所以今次要佢同我去食返好野!😤😂等斯嘉可以順氣啲!🤣. 😋樂。五點刺身刺身有甜蝦,吞拿魚,油甘魚,三文魚,魷魚,海膽,好新鮮肥美。.😋牛油果軟殼蟹沙律超多牛油果,岩哂我為口,軟殼蟹好酥脆,而且食到黑松露油嘅味道,令沙律更香更美味。.😋雞皮餃子呢個menu未有,老闆話岩岩響日本攞到貨,限量供應,所以點都要試下啦,雞皮香脆可口,餡肉肉汁豐富。.😋燒蟹甲羅呢個一定要趁熱食,蟹肉香氣噗鼻,溝埋蟹子一起食,有少少似食飯嘅感覺。😂.😋燒帆立貝好大隻,燒得剛剛好,唔會韌,好似仲有啲酒香。.😋燒芝士魚餅估唔到魚餅燒完係爽口,內裏芝士濃沃有爆漿感。.😋蒜燒牛舌幾香口,又唔韌。.😋加州卷呢個一般啦,但牛油果代替青瓜,又估佢唔到,牛油果控可以試下。.雖然枱上面有爐,但原來係店員過來幫我地燒,岩哂懶人😂!不過就少左個自己燒嘅樂趣!
等斯嘉可以順氣啲!🤣
😋樂。五點刺身

😋牛油果軟殼蟹沙律

😋雞皮餃子

😋燒蟹甲羅

😋燒帆立貝
好大隻,燒得剛剛好,唔會韌,好似仲有啲酒香。

😋燒芝士魚餅
估唔到魚餅燒完係爽口,內裏芝士濃沃有爆漿感。

😋蒜燒牛舌
幾香口,又唔韌。

😋加州卷

• 牛油果軟殼蟹沙律
  • 雞皮餃子
  • 樂。五點刺身
  • 蒜燒牛舌
2019-10-01 47 浏览
知道最近係尖咀開左間新既居酒屋口碑唔錯咁岩係尖咀行完街,梗係要食佢啦店內裝修都好別緻仲播住AKB歌,非常日本漁 · 七點刺身呢個咁豐富既刺身盛有帆立貝、油甘魚、海膽、三文魚、牡丹蝦、赤貝、吞拿魚赤身每一樣都好新鮮好有鮮味食過之後就會明放題果D根本唔應該叫刺身當中個人最推薦係海膽新鮮有淡淡海水味,又唔會腥石燒和牛可以揀自己燒定叫店員幫你燒我就鍾意自己黎啦睇下每一塊和牛D雪花幾平均不過記住要快手燒,唔係石板溫度會下降就好難燒和牛入口即溶,牛味香濃,牛脂味豐腴胡麻菠菜卷呢個都幾特別好少見會將菠菜卷起札起咁食咁做會令到佢口感好札實而且爽脆胡麻醬又夠晒香雞皮餃子幾有驚喜既一道佢用雞皮黎代替餃子皮然後拎去炸令口感好香脆生蠔刺身生蠔又大隻又新鮮,完全唔會腥仲有淡淡海水味口感好JUICY帆立貝壽司海膽壽司壽司飯握得好實好有口感,而且大細剛好帆立貝同海膽都好新鮮且入口即溶軟殼蟹天婦羅是日最大驚喜天婦羅炸得金黃酥脆入面又唔會乾身仲可以見到隻軟殼蟹入面有層蟹膏令佢既味道鮮味十足巨峰乳酸白桃梳打飲品都唔錯,唔係果D好假既糖水味食咁多刺身埋單都係千五蚊左右
知道最近係尖咀開左間新既居酒屋口碑唔錯
咁岩係尖咀行完街,梗係要食佢啦
店內裝修都好別緻
仲播住AKB歌,非常日本
漁 · 七點刺身
呢個咁豐富既刺身
有帆立貝、油甘魚、海膽、三文魚、牡丹蝦、赤貝、吞拿魚赤身
每一樣都好新鮮好有鮮味
食過之後就會明放題果D根本唔應該叫刺身
當中個人最推薦係海膽
新鮮有淡淡海水味,又唔會腥
石燒和牛
可以揀自己燒定叫店員幫你燒
我就鍾意自己黎啦
睇下每一塊和牛D雪花幾平均
不過記住要快手燒,唔係石板溫度會下降就好難燒

和牛入口即溶,牛味香濃,牛脂味豐腴
胡麻菠菜卷
幾有驚喜既一道
佢用雞皮黎代替餃子皮然後拎去炸
令口感好香脆
生蠔刺身
生蠔又大隻又新鮮,完全唔會腥仲有淡淡海水味
口感好JUICY
帆立貝壽司
海膽壽司
壽司飯握得好實好有口感,而且大細剛好
帆立貝同海膽都好新鮮且入口即溶
仲可以見到隻軟殼蟹入面有層蟹膏
令佢既味道鮮味十足
巨峰乳酸
白桃梳打
飲品都唔錯,唔係果D好假既糖水

食咁多刺身埋單都係千五蚊左右
有朋友話尖沙咀呢間漁道樂好正,咁我哋就去試下。頭盤先叫兩隻生蠔刺身,新鮮,肥美飽滿,無咩腥味,蠔味濃!!之後繼續上刺身,我哋叫咗個油金魚同埋赤貝刺身。油甘魚都係非常新鮮,甘香 😋跟住就到牛油果軟殼蟹沙律,軟殼蟹既蟹味濃郁,配上粒粒脆嘅蟹籽,同埋加左胡麻醬汁嘅沙律菜同牛油果,真係超好味!雜錦天婦羅,有唔同嘅蔬菜同埋炸蝦炸魚。炸得鬆脆唔油膩❤️❤️蒜燒牛舌,燒得好香,牛味夠,加唔加檸檬汁都咁正~燒蟹甲羅,啖啖蟹膏香味配上拆開嘅蟹肉,不錯!海皇卷上面的應該係吞拿魚加三文魚,鮮甜味美!海膽海鮮炒飯十分足料,海膽鮮甜,再加上三文魚同埋粒粒嘅飯香,蟹籽卜卜脆,加添咗成個炒飯嘅口感(◍ ´꒳` ◍)飲品方面我哋叫咗青蘋果乳酸同埋巨峰乳酸,青蘋果真係有好多青蘋果粒係飲品上面,好清新,兩個都好好飲(๑˃̵ᴗ˂̵)و

有朋友話尖沙咀呢間漁道樂好正,咁我哋就去試下。

頭盤先叫兩隻生蠔刺身,新鮮,肥美飽滿,無咩腥味,蠔味濃!!

蒜燒牛舌,燒得好香,牛味夠,加唔加檸檬汁都咁正~

燒蟹甲羅,啖啖蟹膏香味配上拆開嘅蟹肉,不錯!

海皇卷上面的應該係吞拿魚加三文魚,鮮甜味美!

2019-10-01 32 浏览
在尖沙咀有不少日本居酒屋,經朋友介紹之下來到這新開的居酒屋試一試正宗的日本菜,這食店嚟美麗華商場十分之近.環境佈置充滿了日式風格,座位十分舒適加上店員也十分之熱情.三文魚十分之肥美,魚油充滿了口腔,至於比較少食的金槍魚魚味就比較重,赤背也十分之爽口好味道.日本的蠔, 蠔味十足充滿了海水的味道.至於新的魷魚用細火浜焼所有汁也鎖在魷魚身上,並不是坊間一般的用火槍以時間損失了美食.這個吉列豬扒大家也值得一試,豬扒充滿了肉汁此外並不是很肥膩的.天婦羅也十分之有水準.

環境佈置充滿了日式風格,座位十分舒適加上店員也十分之熱情.

日本的蠔, 蠔味十足充滿了海水的味道.

天婦羅也十分之有水準.
2019-10-01 37 浏览
🌟之前去左尖沙咀呢新開嘅日式居酒屋,裝修以木係為主🌳,配以多副繽紛的日本掛畫同裝飾,環境好有氣氛🇯🇵仲有部份卡位係Tatami位來😍可以除鞋入去坐,坐得更加relex☺️🐣雞皮餃子 $98餃子食得多,但用雞皮來做餃子皮都係第一次試,雖然感覺好邪惡😈但雞皮煎香,加上內裏的配料一齊食真係更加香口好食,啱哂送酒食!🦀軟殼蟹天婦羅 $68軟殼蟹炸得非常香脆,點埋沙律醬更滋味🍣極上壽司大盛 $398可以一次試多款壽司,一共有八款,款式都是香港人喜歡的,例如牡丹蝦、拖羅、三文魚、海膽等,每一款質素都不錯呢😝💛美人玉子$68/個好優雅的名字,賣相亦不錯,其實即是蟹蓋蒸蛋,蛋內裏仲有蟹肉同蟹子,味道鮮甜😋🍲泡菜豚肉鍋 $168最後就來一個泡菜豚肉鍋,泡菜酸酸辣辣,而豚肉是用黑毛豬,豬味香濃🐷!
🌟
之前去左尖沙咀呢新開嘅日式居酒屋,

裝修以木係為主🌳,配以多副繽紛的
日本掛畫同裝飾,環境好有氣氛🇯🇵

仲有部份卡位係Tatami位來😍
可以除鞋入去坐,坐得更加relex☺️

🐣雞皮餃子 $98
餃子食得多,但用雞皮來做餃子皮
都係第一次試,雖然感覺好邪惡😈
但雞皮煎香,加上內裏的配料一齊食
真係更加香口好食,啱哂送酒食!

🦀軟殼蟹天婦羅 $68
軟殼蟹炸得非常香脆,
點埋沙律醬更滋味

🍣極上壽司大盛 $398
可以一次試多款壽司,一共有八款,

💛美人玉子$68/個
好優雅的名字,賣相亦不錯,
其實即是蟹蓋蒸蛋,蛋內裏仲有
蟹肉同蟹子,味道鮮甜😋

🍲泡菜豚肉鍋 $168
2019-09-30 112 浏览
明天又到假期又可以放假,決定今晚去居酒屋飲番杯慶祝一下。老公揀了位於尖沙咀金巴利道的漁道樂,地點好方便。店內環境設計簡潔明亮,就像舒服版的日式居酒屋,座位與座位有足夠的空間,令人好放鬆的感覺。這裏餐點有好多選擇,以浜燒、刺生為主,加上燒物、鍋物、食事、逸品、酒肴、揚物、天婦羅、沙律、和牛燒、壽司等。首先,我先叫了一杯酒量不高的青檸菠蘿燒酎,燒酎內有大量清甜的菠蘿粒,入口清甜中帶少量青檸的清新及少量的酒辛。另外,叫了一杯好夠氣、好冰凍、甜度不高的巨峰乳酸,一邊飲一邊食。北海道甜蝦刺身、三文魚刺身北海道甜蝦刺身好爽滑鮮甜;三文魚刺身肥美入口香濃。之後開始浜燒,這裏有專門的店員在我們枱即席處理,好專業。燒蟹甲羅極具人氣的蟹甲羅燒,將蟹絲及蟹籽混入鵪鶉蛋,燒過後芳香撲鼻,入口啖啖肉,味道清甜,而食落不肥膩。燒鮑魚燒過後的鮑魚好鮮甜,入爽口軟滑。特選壽司盛合特選壽司盛合有魚味細膩香濃的油甘魚壽司、有入口軟綿綿油香豐富的金鎗魚腩壽司、有爽滑鮮甜的甜蝦壽司、有肥美鮮甜的三文魚壽司、有爽滑鮮味的帆立貝壽司、有入口甘香鮮甜入口即溶的海膽軍艦、有好香好濃好滑的金鎗魚蓉軍艦和入口咬落卜卜脆的蟹子軍艦。蒲燒鰻

青檸菠蘿燒酎($65)、巨峰乳酸($68)

北海道甜蝦刺身、三文魚刺身
北海道甜蝦刺身好爽滑鮮甜;三文魚刺身肥美入口香濃。
北海道甜蝦刺身($68)、三文魚刺身($68)

之後開始浜燒,這裏有專門的店員在我們枱即席處理,好專業。

燒蟹甲羅
燒蟹甲羅($68/隻)

燒鮑魚
燒過後的鮑魚好鮮甜,入爽口軟滑。
燒鮑魚($68/隻)

蒲燒鰻魚
蒲燒鰻魚好厚身,鰻魚入口軟綿綿,配上香甜芬芳的鰻魚汁,好味。
燒蒲燒鰻魚

什錦天婦羅
什錦天婦羅好豐富,有大大隻好鮮甜而且炸得脆而不膩的大蝦,有魚味香濃啖啖肉的炸天婦羅魚。配上同樣炸得香而不膩的厚大鮮冬菇、好甜美的蕃薯等野菜,拼成一碟好味的天婦羅菜式。
2019-09-30
青檸菠蘿燒酎($65)、巨峰乳酸($68)
北海道甜蝦刺身($68)、三文魚刺身($68)
燒蟹甲羅($68/隻)、燒鮑魚($68/隻)
燒蟹甲羅($68/隻)
燒鮑魚($68/隻)
燒蒲燒鰻魚
2019-09-30 95 浏览
尖沙咀新開了一間很有特色的日本浜燒餐廳, 門口就是兩個大酒桶在金巴利道, 十分方便這裏除了皇牌的海鮮浜燒, 更有生食刺身, 炸物, 前菜小食, 煮物燒物等...款式很多! 生蠔刺身 ($136)是用日本真蠔, 個人都很喜歡, 金屬味好濃, 很 creamy, 重點是有回甘味, 非常long lasting!! 浜燒活蜆 ($48)共有4 隻油蜆, 名副其實活海鮮,真真正正仲郁來郁去, 燒過後略為縮水,口感又軟又滑, 十分鮮甜浜燒鮑魚 ($68) 南非鮑魚一放上爐就開始旋轉, 之後師傅挑出來, 切好才讓我們享用。鮑魚的火候掌握得很好, 入口軟腍之餘, 還保留了略帶爽脆的口感,嚼起來非常香! 清酒煮油蜆 ($88)清酒煮蜆能引出貝殼類的鮮,而且油蜆本身好厚肉, 入口軟軟的,很甜很鮮及多汁蟹肉青瓜沙律 ($58)油甘魚刺身 ($98) 油脂適中,肉質細膩牡丹蝦刺身 1 隻 ($88)牡丹蝦很巨大, 肉質都很爽口, 不霉, 新鮮特選壽司盛合 ($298)加拿大海膽外, 其他都是日本貨源, 有油甘魚, 金鎗魚, 赤貝, 甜蝦, 赤身, 帆立貝。先吃上吞拿魚, 冇乜根, 新鮮! 刺身整體鮮味十足,
在金巴利道, 十分方便

生蠔刺身 ($136)
生蠔刺身

浜燒活蜆 及 浜燒鮑魚

浜燒活蜆 ($48)
浜燒活蜆

浜燒鮑魚 ($68)
浜燒鮑魚

清酒煮油蜆 ($88)
清酒煮油蜆
油蜆

蟹肉青瓜沙律 ($58)
蟹肉青瓜沙律

油甘魚刺身 ($98)
油脂適中,肉質細膩

牡丹蝦刺身 1 隻 ($88)
牡丹蝦很巨大, 肉質都很爽口, 不霉, 新鮮

特選壽司盛合 ($298)
加拿大海膽外, 其他都是日本貨源, 有油甘魚, 金鎗魚, 赤貝, 甜蝦, 赤身, 帆立貝。先吃上吞拿魚, 冇乜根, 新鮮! 刺身整體鮮味十足, 口感較厚實, 不會太淋, 甜蝦相當大隻, 海膽魷魚魷魚入口爽滑彈牙
特選壽司盛合

什錦天婦羅 ($128)
天婦羅炸漿薄薄的,香口酥脆。
包括海老, 魚, 冬菇, 南瓜, 蕃薯等 , 配以蘿蔔蓉天婦羅汁, 輕輕沾上, 味道清香增加舌尖層次
什錦天婦羅

牡蠣和牛 ($238)
牡蠣肉是牛肩胛骨後的一塊肉,肉質嫩,脂肪密集
牡蠣和牛

Suntory 啤酒 ($60)
泡沫綿密, 入口有多重香氣,

梅酒加冰 (58)
Suntory 啤酒 及 梅酒加冰

2019-09-24