1️⃣「漁道樂海鮮盛盒Grilled Seafood Combo 🍱 ($488)」d海鮮好鮮甜 好嫩🤣有帝王蟹腳、虎蝦、生蠔同鮑魚!The seafood tastes salty and umami.-2️⃣「海鮮青芥沙律Seafood Wasabi Salad🥗($68)」調味幾fresh🌱-3️⃣「雜錦天婦羅Tambura🍤($128)」超推薦!番薯甘甜🍠蝦炸得香脆!唯獨魚天婦羅有d唔夾🤔It is perfectly deep-fried and crispy! I love the sweet potato tambura the most!🍠-4️⃣「燒蟹甲羅Kanimiso🦀($136/2)」爆多蟹肉 原汁原味🤤It is stuffed with crab meat!-5️⃣「象拔蚌刺身Geoduck Sashimi🥢($198)」係🐰小編第一次食 幾鮮甜 個味有d似生蠔 配埋個有麵豉味豉油 不錯🙈 It is my first time to eat geoduck sashimi. It tastes like raw oyster with umami. 🙈-6️⃣「明太子燒玉子 Po

6️⃣「明太子燒玉子 Pollack Roe Tamagoyaki🍳($68)」蛋滑lu lu 明太子鹹鮮👅The eggs are creamy with salty pollack roe👅
7️⃣「海膽海鮮炒飯Sea Urchin Salmon Fried Rice🍚($138)」海膽大大舊 好creamy 成個飯好香三文魚味😝The sea urchins are large in pieces and creamy. The salmon fried rice is savoury!😝
8️⃣「乳酸梳打/巨峰梳打Yoghurt Soda/Grape Soda🍇($68)」配埋機燒一流👍🏻It is a must to eat grilled seafood with this drink👍🏻
價錢price:$150 - $700 (+10%)
地址address:尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A舖 Shop A, G/F, 35 Kimberley Road, Kimberly House, Tsin Sha Tsui
性價比CP value:🤤⚪️⚪️⚪️⚪️
飽肚fullness:🤤🤤🤤🤤🤤
味道taste:🤤🤤🤤🤤🤤
環境environment:🤤🤤🤤🤤⚪️
服務service:🤤🤤🤤🤤🤤(店員會貼心介紹食物 仲會幫手燒❤️)
Score:83/100
海膽海鮮炒飯
  • 海膽海鮮炒飯
尖沙咀有好多餐廳都好好食,只是裝潢可能唔太起眼啦,又或者新開無耐,有時會比人忽略左,今日就俾我遇到一間好有heart、又有質素既【漁道樂】間唔中去食日本菜都唔錯。咁岩今晚有朋友係外國返左黎香港,知道佢特別鐘意食日本餐廳同埋海鮮。所以我特別帶佢去濱燒。因為知道呢間餐廳,會提供「串燒,壽司,刺身,同埋新鮮海產」所以Menu上都有樂多野食樂吸引。餐廳環境睇得出老闆系有花心機落去設計過,牆上面嘅壁畫系搵畫家畫上去嘅,老闆仲話餐廳嘅裝修係復刻日本當地餐廳嘅情景。令人有種置身於日本之中既感覺。值得一提嘅食物,就系佢哋嘅壽司同出邊一般嘅日本餐廳有所不同!佢哋係用青瓜代替紫菜去做壽司。而且嚟得呢度梗係試吓佢哋個魚生刺身同埋磯燒海鮮啦,另外海鮮方面經餐廳得知,【漁道樂】每日都係新鮮飛機貨。海鮮夠新鮮真係可以咩都唔洗點呀!

因為知道呢間餐廳,會提供「串燒,壽司刺身,同埋新鮮海產」所以Menu上都有樂多野食樂吸引。餐廳環境睇得出老闆系有花心機落去設計過,牆上面嘅壁畫系搵畫家畫上去嘅,老闆仲話餐廳嘅裝修係復刻日本當地餐廳嘅情景。令人有種置身於日本之中既感覺。

2019-10-29 19 浏览
今晚去左尖沙咀做美容,之後約埋老公食晚餐,老公從同事口中得知金巴利道有一間漁道樂,主打日本菜的居酒居。裝修擺設好有日本風格,今晚就去試一試。首先來個刺身拼盤,刺身頂級鮮美,北海道甜蝦鮮甜爽口。三文魚魚脂甘香,十分肥美。油甘魚肉厚肥嫩,魚肉細細緻甘甜,滑嫩多膠質。特選壽司盛合:蟹子軍艦、海膽壽司、拖羅蓉壽司、三文魚壽司、吞拿魚壽司、甜蝦壽司、赤貝壽司、油甘魚壽司。食材新鮮高質,海膽、甜蝦鮮甜,赤貝爽口,其他都鮮味十足。燒蟹甲羅:爐端燒是必食的,蟹肉、蟹膏、蟹子和雞蛋,邊燒邊攪拌,熱騰騰又香又鮮甜。燒帆立貝:大大隻帆立貝清洗得乾乾淨淨,加入清酒浜燒,又清香又鮮味。燒大蝦:蝦肉鮮甜彈牙。燒活蜆:蜆肉飽滿,加入少許清酒能帶出鮮甜味。野菜天婦羅:薄薄的脆漿包住野菜炸,香脆可口。柚子梳打冰涷解喝。美食當然少不了SUNTORY啤酒。
燒大蝦:蝦肉鮮甜彈牙。
燒活蜆:蜆肉飽滿,加入少許清酒能帶出鮮甜味。
野菜天婦羅:薄薄的脆漿包住野菜炸,香脆可口。
柚子梳打冰涷解喝。美食當然少不了SUNTORY啤酒。
2019-10-02
2019-10-28 20 浏览
尖沙咀最近新開了一間日本餐廳,門口播著日文快歌和擺滿日本風格裝飾,感覺像到了國際通的居酒屋😆。裝潢設計充滿日式風格,加上各種日式卡通壁畫和音樂,氣氛不錯啊!這裡還有各種生啤😍 不錯不錯~。首先點了樂.五點刺身和海鮮青芥沙律,魚生挺新鮮,尢其是池魚和吞拿魚腩😋 另外還有浜燒鮑魚和帆立貝,呈上來時還會動的超新鮮~ 店員會代燒而且燒得剛剛好😆鮮甜多汁又美味🥰 這裡好適合和朋友一邊吃一邊把酒談天🍻☺️

這裡好適合和朋友一邊吃一邊把酒談天🍻☺️
2019-10-27 12 浏览
今日同朋友去尖沙咀食飯想食日本野所以就去咗呢間餐廳首先我哋就叫咗生蠔刺身刺身好鮮味好creamy而且亦都唔會有怪味之後我哋仲叫咗三文魚刺身同埋油甘魚刺身油甘魚非常之甘香 三文魚嘅油脂亦都啱啱好之後就叫咗特選壽司盛合呢度都有好多件 而且仲有我最愛嘅拖羅同埋海膽 真係勁開心啊 而且我哋仲叫咗啲磯燒海鮮有甲羅燒同埋馬刀貝甲羅燒 嘅蟹膏非常之鮮味馬刀貝亦都食得多過份海水嘅甜味嘢飲方面我哋就每人叫咗一杯梳打呢一餐真係超滿足
今日同朋友去尖沙咀食飯
甲羅燒 嘅蟹膏非常之鮮味
馬刀貝亦都食得多過份海水嘅甜味
嘢飲方面我哋就每人叫咗一杯梳打
呢一餐真係超滿足
老公生日當然要食餐好,今次選擇了位於尖沙咀金馬倫道的《漁道樂》,這食店挺好呢,店內氣氛也不錯,相信喜愛日本菜的朋友一定會喜歡這店。食店裝修日式味濃,由門口入內已經可以是打卡位。日本鯉魚,酒桶......以至店內裝修都會讓人感覺置身日本一樣。Shop了大半天,口渴非常,一坐下先點飲品,巨蜂啤酒~ 日本啤酒加入巨峰味道,感覺唔錯。白桃梳打~ 也是值得推介。打開餐牌只見文字沒有圖畫,起初都唔知點什麼好,但細看之下有中文、日文及英文,望一望隔離枱的食物都相當吸引,期待的感覺更强。刺身~ 包括三文魚、北海道甜蝦、帆立貝,記得趁新鮮食,確實好鮮味!漁道樂軍艦盛合~採用日本青瓜代替紫菜,青瓜口感爽甜,每款軍艦各有特色,吞拿魚大大粒;三文魚籽脆卜卜;海膽甘甜;蟹子都唔錯;浜燒蟹甲羅~這個第一次食,賣相已經好吸引,食落更加香口,蟹味香濃,好想再encore。浜燒鮑魚、活蜆~多謝店員幫忙燒好海鮮,剪好鮑魚放於碟上,客人可以慢慢享用。芝士魚餅~ 彈牙魚餅夾住芝士,這個食法都好適合小朋友,連大人都食過返尋味。泡菜豚肉鍋~香港開始進入秋冬,大家都會喜歡這個泡菜鍋,豚肉鮮嫩肥厚,記得淥熟才吃,不需要擔心太熟,咬落

食店裝修日式味濃,由門口入內已經可以是打卡位。

Shop了大半天,口渴非常,一坐下先點飲品,
巨蜂啤酒~ 日本啤酒加入巨峰味道,感覺唔錯。
白桃梳打~ 也是值得推介。

漁道樂軍艦盛合~
採用日本青瓜代替紫菜,青瓜口感爽甜,每款軍艦各有特色,

吞拿魚大大粒;三文魚籽脆卜卜;海膽甘甜;蟹子都唔錯;

浜燒蟹甲羅~
這個第一次食,賣相已經好吸引,

食落更加香口,蟹味香濃,好想再encore。

浜燒鮑魚、活蜆~

多謝店員幫忙燒好海鮮,剪好鮑魚放於碟上,客人可以慢慢享用。

芝士魚餅~

泡菜豚肉鍋~
香港開始進入秋冬,大家都會喜歡這個泡菜鍋,

豚肉鮮嫩肥厚,

記得淥熟才吃,不需要擔心太熟,咬落肉質嫩滑有口感。

2019-10-16
同Mary 係尖沙咀行街,👭所以係附近食埋晚餐先番歸。經過聽到日本歌,👀俾佢吸引左望一望上去,發現原來呢度有一間🐟漁道樂,仲要有浜燒食🍢,Mary 又話未試過係香港食,所以就帶佢去見識吓。🦐🇯🇵由門口去到入面嘅環境都非常有日本風味,入到去右手邊有個魚生吧,牆上亦都貼有好多🎌日本風采嘅海洋圖🐬,座位方便亦都有和式嘅卡位,不過就要除鞋。⭐️油金魚刺身,三文魚刺身見到個魚生吧,梗係要點返啲刺身食,😋佢每一片刺身都係厚切而且非常鮮甜。😍⭐️赤身壽司😍超正嘅赤身壽司,完全冇跟,魚油味好香。🤤⭐️蟹肉蟹膏壽司由於浜燒嗰度冇叫到蟹甲羅,所以係壽司呢度叫番啲蟹肉蟹膏嚟食,好有水準。😘⭐️活貝盛盒🦐費事諗系列,🤪叫咗一個盛盒就唔使逐個逐個揀,😍服務員放上食材嘅時候可以睇到啲海鮮超級新鮮,之後佢就會幫我地燒埋。🥳⭐️泡菜豚肉鍋派泡菜鍋入邊除咗泡菜之外仲有🥬🥦雜菜同雜菌,豚肉另上,一共有四大片。⭐️白桃梳打、乳酸梳打🍑由於食完飯仲要開工😫,所以都係唔好飲酒,叫咗個白桃梳打,有果肉啊😍!👍🏻呢度食物質素高,環境亦都不錯,推薦可以同朋友一齊嚟食,又有酒飲,傾幾耐計都得。😋

⭐️油金魚刺身,三文魚刺身

⭐️赤身壽司😍
超正嘅赤身壽司,完全冇跟,魚油味好香。🤤

⭐️蟹肉蟹膏壽司

⭐️活貝盛盒🦐

⭐️泡菜豚肉鍋

⭐️白桃梳打、乳酸梳打🍑

2019-10-26 17 浏览
今日同朋友們去了尖沙咀君悅酒店對面一間日本食浜燒的餐廳叫漁道樂一坐低就聽到富有強烈節拍的日本音樂,感覺很像日本動漫電玩的音樂,好像在打太鼓一樣, 心情跟著輕快起來。 餐廳後面兩邊牆壁有兩大幅大畫 都是海鮮們在海浪中洶湧而至, 我們的座位旁邊有著日本著名的鮮魚名字,雖然唔識日文,但係可以睇得出有很多不同的魚, 五顏六色,好似去咗水族館一樣, 大海為我們提供不同的海鮮資源,這是大自然的美妙。餐廳另外一邊的牆邊擺放了一些風箏做飾品,亦有日本兒童節會見到的彩色鯉魚旗, 整間餐廳讓我有置身於日本日本祭典的感覺。餐廳最內面有兩間房,一間是五至六個人,一間是八至十個人,全部都是tatami坐位。就算我們四個人坐的位置都不會覺得緊迫。前菜, 蟹盛冷豆腐 , 四磚冷豆腐拼成一個大正方體,沙律菜拌底,上面放了蟹肉和埋蟹子,橙色白色綠色顏色鮮艷,令人食指大動。冷豆腐夠凍,蟹肉和埋蟹子增加豆腐嘅口感同埋層次,這個前菜真不錯。軟腳蟹沙律, 軟腳蟹上面灑了一些蟹子, 其實我覺得不放會更好。 軟腳蟹新鮮炸起,外脆內軟, 下面有一堆沙律菜。 但可能先入為主,比較喜歡冷豆腐。朋友食日本野很喜歡點刺身,所以我們點了三文魚

就算我們四個人坐的位置都不會覺得緊迫。

朋友食日本野很喜歡點刺身,所以我們點了三文魚和油甘魚刺身滿足他。刺身每片都是厚切的,有半寸厚,色澤紅潤,他喜歡三文魚啖啖肉,我就喜歡油甘魚, 魚油在口腔爆發。

明太子玉子燒, 他的玉子還看到一些蛋白在上面不知道是廚師別有用心, 明太子放在玉子中間,上面有用火槍燒過的痕跡。 擺了一些白蘿蔔蓉在明太子上面, 可以按喜好加埋一齊食。 喜歡他的玉子不會過老, 加上明太子獨特的香味,這款小食不錯。

好快就嚟到,今晚嘅主角浜燒海鮮活貝盛, 生猛海鮮魚如廣島蠔,珍寶帆立貝, 南非活鮑魚,整條魷魚,活蜆

店員為我們精心烹調, 閒談得知如果真係好喜歡食蠔的話,他的酒吧入面有一日本蠔,可以即開即食。

廣島蠔原本有手掌咁大, 熟了的廣島蠔大細也差不多,蠔身好creamy, 有自製嘅海鮮汁用冬菇淆製而成的,放落生蠔入面增加生蠔嘅鮮味。

帆立貝好厚, 直徑起碼有7cm, 啖啖白肉,同樣用了海鮮汁烹調,鮮味無比,裙邊非常乾淨,都是可以食的,彈牙無沙。

活蜆的特性是他活著的時候是殼是合起的,海水會保留在入面, 邊個烹煮之後, 煮熟後會自然打開蓋入面還有一些水份, 這是蜆的精華。好喜歡這個蜆。

同場加映,浜燒南非活鮑魚和魷魚, 第一次見鮑魚在火爐上還是會動的,看到青色的鮑魚,慢慢轉變成咖啡色,店員把牠殼肉分離,再加上海鮮汁燒,最後一分為四放在我們面前,再接再勵地浜燒魷魚, 整條魷魚分開四部分, 晶瑩剔透地放在我面前, 魷魚很厚身, 燒製過程中不斷掃上燒汁, 魷魚入味, 魷魚身而切了幾多刀, 都係開始熟透時,就會捲起來。 店員把魷魚剪成一個個魷魚圈, 賣相漂亮之餘,也方便我們食用。

我跟朋友笑說這餐只是適合我們年青人還是有牙的年青人, 每一道菜雖然非常美味,但都需要咀嚼很久, 不適合爸爸媽媽享用。

另外我們還點了一個樂道軍艦, 有六款不同的軍艦,用青瓜片包住,每兩個用一支竹簽串起,放在葉子的上面, 擺盤用心。軍艦有蟹肉,蟹子,香蔥碎吞拿魚,海膽,三文魚子,吞拿魚三文魚雜錦。 蟹肉壽司又驚喜, 蟹肉好甜, 而且加埋少少沙律醬, 份外配合。

雜錦天婦羅, 有鮮冬菇,日本紫薯片,南瓜片,茄子片, 天婦羅漿不厚,感覺可以。

味醂魚干,建議點一些酒精陪送,魚干好食但味醂重味,單食過咸了,用來送梅酒一流。

我們點了梅酒加冰和梅酒梳打, 梅酒味道不夠濃,可能上次係酒吧飲的太過出色。

單是店員為我們燒海鮮差不多都四十五分鐘,
是夜晚上談了很多, 總結一句,生命太短,我沒時間討厭你。

滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:8.5

• 味醂魚干
  • 蟹盛冷豆腐
  • 浜燒海鮮活貝盛
2019-10-26 17 浏览
漁道樂在尖沙咀開業不久,裝修設備亮麗,環境和裝潢令人感覺正置身日本!餐牌款式種類很多,有刺身、鍋物、燒物、炸物、沙律、海鮮等,還有清酒、梅酒、燒酌等!星期五的晚上更有穿上和服的女舞蹈員表演,勁歌熱舞,全場氣氛高漲!油甘魚刺身油甘魚肉質微爽,充滿魚油香,十分新鮮!三文魚刺身三文魚鮮甜肥美,油香四溢,新鮮度十足!原隻帆立貝刺身帆立貝十分大粒,又厚肉,加少許青檸汁更能提升鮮味!清酒煮蜆蜆隻份量不少,每隻都很巨型,蜆肉肥美肉厚,鮮甜彈牙!湯底清徹又帶蜆鮮甜味,更有淡淡的清酒香氣!海膽壽司海膽份量不少,而且大大片,鮮甜美味!油甘魚壽司油甘魚魚味濃郁,油份甚高,超級讚!自家玉子燒壽司蛋味香濃,帶有微微的甜味,不錯!明太子燒玉子玉子燒得至半生熟,配上咸香的明太子和清新的蘿蔔蓉,口感層次豐富!海膽炒飯飯炒得粒粒分明,乾身不油! 炒飯夾雜著不少蔥花、紅蘿蔔粒、蒜片和蛋絲,再上少許海膽,好滋味!蒜燒牛舌 牛舌燒至剛剛好,牛味香濃,再加上少許海鹽、黑椒和檸檬汁,倍添美味!
油甘魚刺身
油甘魚肉質微爽,充滿魚油香,十分新鮮!

三文魚刺身
三文魚鮮甜肥美,油香四溢,新鮮度十足!

原隻帆立貝刺身
帆立貝十分大粒,又厚肉,加少許青檸汁更能提升鮮味!

清酒煮蜆
海膽壽司
海膽份量不少,而且大大片,鮮甜美味!

油甘魚壽司
油甘魚魚味濃郁,油份甚高,超級讚!

自家玉子燒壽司
蛋味香濃,帶有微微的甜味,不錯!

明太子燒玉子
海膽炒飯

蒜燒牛舌
2019-10-26 19 浏览
聽聞尖沙咀有一間新開浜燒海鮮日本餐廳,熱愛日本美食的我,今晚決定一試,門外裝潢有日本特色,店內擺設與日本無異,好有氣氛!🐟五色刺身赤蝦、三文魚、油甘魚、魷魚等鮮美甘香🍣特選壽司盛合海膽厚身鮮甜,吞拿魚腩配香蔥夠鮮,甜蝦鮮甜,珍寶帶子厚肉好鮮味,配上壽司飯最夾🍤什錦天婦羅蝦爽口、魚塊鮮味、冬菇香,茄子嫩🥢蟹盛冷豆腐嫩滑冷豆腐,配上鮮美蟹肉、蟹籽,清新開胃🐮和牛蒜片炒飯和牛有嚼勁,有油香,粒粒分別,有蒜香現場有歌舞表演,氣氛高漲,不錯👍🏻

🐟五色刺身
赤蝦、三文魚、油甘魚、魷魚等鮮美甘香

🍣特選壽司盛合

🍤什錦天婦羅
蝦爽口、魚塊鮮味、冬菇香,茄子嫩

🥢蟹盛冷豆腐
嫩滑冷豆腐,配上鮮美蟹肉、蟹籽,清新開胃

🐮和牛蒜片炒飯
和牛有嚼勁,有油香,粒粒分別,有蒜香

現場有歌舞表演,氣氛高漲,不錯👍🏻
2019-10-18
  • 特選壽司盛合
2019-10-26 21 浏览
今日同朋友去尖沙咀食日本菜我們兩個人點了活貝盛合有魷魚,鮑魚,扇貝,蠔,蜆有專人幫我們燒👍🏻👍🏻🤣🤣海鮮好新鮮,燒得剛剛好鮮甜好味!刺身~三文魚,赤貝赤貝好好食爽爽地!鮑魚刺身~好鮮甜,切得好簿,刀工好勁!蒜燒牛利燒得剛剛好!軟滑好味!蟹子青瓜沙律都不錯,菜好新鮮蟹子凍豆腐豆腐滑滑蟹子卜卜脆,好喜歡這個口感!雞皮餃子第一次食,都幾得意,用雞皮包餃子外面脆脆!好香好好食!但是好邪惡!😈😈青檸菠蘿燒酎 用新鮮菠蘿🍍好香!巨峰燒酎
今日同朋友去尖沙咀食日本菜
我們兩個人點了
活貝盛合
有魷魚,鮑魚,扇貝,蠔,蜆
有專人幫我們燒👍🏻👍🏻🤣🤣
海鮮好新鮮,燒得剛剛好鮮甜好味!

刺身~三文魚,赤貝
赤貝好好食爽爽地!

鮑魚刺身
好鮮甜,切得好簿,刀工好勁!

蒜燒牛利
燒得剛剛好!軟滑好味!

蟹子青瓜沙律
都不錯,菜好新鮮

蟹子凍豆腐
豆腐滑滑蟹子卜卜脆,好喜歡這個口感!

雞皮餃子
第一次食,都幾得意,用雞皮包餃子
外面脆脆!好香好好食!但是好邪惡!😈😈

青檸菠蘿燒酎
用新鮮菠蘿🍍好香!

巨峰燒酎
  • 蒜燒牛舌
2019-10-26 18 浏览
想食呢間漁道樂樂好耐啦,門面裝修幾特別,好似去咗日本🇯🇵嘅船屋咁,佢嘅食物係居酒屋嘅食物,所以有好多選擇,有刺身,有熟食🤗.我就叫左.....樂。五色刺身 - 有吞拿魚,油甘魚,三文魚,魷魚同甜蝦,刺身都好新鮮呀👍🏻.加州卷&鐵火卷 - 食壽司🍣嘅經典之選,一啖一舊,好食又飽肚.浜燒蟹甲羅 🦀- 有蟹肉,蟹膏,蛋等等,有師傅喺你枱前面燒埋俾你,佢哋燒就一定控制得好過我自己燒啦,會好食d啦🤭.浜燒芝士魚餅🧀 - 燒完嘅芝士喺半溶嘅狀態,好食呀🤤.炸魷魚🦑 - 呢個要喺佐酒一流,炸得夠香口.牛油果🥑軟殼蟹沙律 - 大大隻軟殼蟹🦀絕不慳料,配埋有牛油果味嘅醬,係一個好食嘅沙律🥗.什錦天婦羅🍤 - 有蝦,魚,冬菇,南瓜🎃,茄子🍆,蕃薯🍠,好豐富呀,個漿又唔會太厚,都幾好架.清酒🍶煮蜆 - 蜆夠大隻夠甜又冇沙,唔錯
我就叫左....

浜燒芝士魚餅🧀 - 燒完嘅芝士喺半溶嘅狀態,好食呀🤤

炸魷魚🦑 - 呢個要喺佐酒一流,炸得夠香口

清酒🍶煮蜆 - 蜆夠大隻夠甜又冇沙,唔錯
講起日本野平日嚟嚟去去都係壽司屋or放題 都想試下新野 於是就同女朋友醒起上次行過尖咀 見到呢間裝修風格勁似喺日本當地嘅餐廳 今日一於趁生日去試下先🙈門口用左好多日本裝飾 感覺好似去左日本咁☺️入到去見到有啲類似塌塌米嘅座位 要除鞋先可以坐下去 好舒服咁 幾得意!之後我地都急不及待叫嘢食啦!甲羅燒🦀首先嚟嘅係甲羅燒佢地用左蟹肉 蟹子 蟹膏同蛋黃撈埋一齊先 然後再慢火燒成個口感幾creamy 另外加埋啲蟹子一齊 咬落去爆開好好咬👍🏻呢到嘅店員好貼心 會幫您燒埋👏🏻炸雞皮餃子🥟呢個菜式我個人幾鐘意 師傅首先用雞皮包住餃子嘅餡料 然後再拎去炸 令到雞嘅外皮勁香脆之餘 食落口仲食到雞皮嘅煙韌👍🏻👍🏻 燒牛舌🐮之後就到我都幾欣賞嘅牛舌一串牛舌有3塊 而且每件都幾大舊👍🏻咬落去唔會話好韌 而且表面燒得好香幾惹味🤤食日本野又點少得刺身同壽司喎!刺身盛(三文魚 吞拿魚 油甘魚 甜蝦 墨魚)呢到嘅刺身都幾新鮮 特別係油甘魚 肉質肥美又鮮❤️ 壽司盛合(三文魚 吞拿魚 帶子 甜蝦 海膽壽司等)🦐🐟呢度嘅壽司都幾大件 而且唔會有雪藏味 係幾新鮮嘅!另外壽司嘅飯亦唔會太多蓋過魚👍🏻最後食野點可以唔飲番杯啊~🍻巨峰

門口用左好多日本裝飾 感覺好似去左日本咁☺️

之後我地都急不及待叫嘢食啦!

甲羅燒🦀

燒牛舌🐮
之後就到我都幾欣賞嘅牛舌
一串牛舌有3塊 而且每件都幾大舊👍🏻
咬落去唔會話好韌 而且表面燒得好香幾惹味🤤

食日本野又點少得刺身壽司喎!

刺身盛(三文魚 吞拿魚 油甘魚 甜蝦 墨魚)
呢到嘅刺身都幾新鮮 特別係油甘魚 肉質肥美又鮮❤️

壽司盛合(三文魚 吞拿魚 帶子 甜蝦 海膽壽司等)🦐🐟
呢度嘅壽司都幾大件 而且唔會有雪藏味 係幾新鮮嘅!
另外壽司嘅飯亦唔會太多蓋過魚👍🏻

最後食野點可以唔飲番杯啊~

🍻巨峰啤酒🍇 蜜桃梳打🍑🍻
我個巨峰啤酒嘅酒味唔算太重 但就額外多一份香甜嘅提子味! 所以女士都啱飲架!

另外蜜桃梳打都好清新 仲要係有氣嘅 飲落爽之餘仲可以解油膩感!👍🏻

最後呢度環境幾好 食物價錢算中高 不過下次同朋友傾計都可以喺到食野 又坐得舒服!
2019-10-26 13 浏览
生日飯當然要選擇一間舒服又好味餐廳,今次朋友就知我喜歡日本菜而選擇了這間,入去到真的好似日本的居酒屋,我們今次叫了刺身加卷和熱食,十分豐富而且又坐得幾舒服,仲有日本歌聽,好有在日本食飯的感覺。首先來的是刺身拼盤,拼盤上有四款刺身十分新鮮好吸引,油金魚和三文魚十分肥美而鮮甜,啖啖魚肉好味道。原隻赤貝切了片方便食,下面有些類似海草咸咸地,所以赤貝不用加豉油味道都夠還更鮮甜。北海道甜蝦連我朋友都讚好,新鮮又甜,這個刺身拼盤十分滿意。之後再來的海膽蟹肉反卷六件有驚喜,這二款天婦羅軟殼蟹和野菜天婦羅,炸得都好新鮮而且不油身,皮夠薄身,入面的材料好新鮮而且不乾身。鮮菌和牛燒,要快點吃,和牛燒的牛肉都不錯不太肥。好特別雞皮餃子,雞皮包住餃子餡面又脆口,配檸檬少酸好開胃。最後不飲酒精的我們看到都有不少選擇,最後飲品要了橙汁和柚子梳打,味道濃又不甜不錯。

今晚去左間幾有特色既餐廳。未入到餐廳,門口已經聽到好歡樂既音樂。入到去等緊安排座位時,遇上三位餐廳女舞蹈員在表演日本歌舞,佢地令到餐廳氣氛好好呢。.首先叫左兩杯飲品....青蘋果乳酸$68有青蘋果粒係面既乳酸飲品.巨峰乳酸$68唔算濃郁既乳酸味及巨峰提子味.五色刺身$368甜蝦、油甘魚、吞拿魚、三文魚子魷魚 及 三文魚,食材新鮮。.清酒煮蜆$88大大隻蜆用清湯加上清酒煮,蜆肉肥美而帶有少許酒香。.自家製玉子燒壽司$28香濃蛋香,加上甜甜地醬油。.帆立貝壽司$68好大粒新鮮既帆立貝,貝肉又厚又鮮甜。.一口甜薯$48好甜既日本小紫薯炸香,簡單但美味。.什錦天婦羅$128蝦、蕃薯、魚片、南瓜 及 冬菇炸粉唔厚,炸得不錯。.雞皮餃子$98幾特別,用雞皮包餃子餡,再拎去炸。雞皮唔肥膩。.中途又有一場歌舞表演,仲有全場合唱生日歌俾在場壽星。
今晚去左間幾有特色既餐廳。
未入到餐廳,門口已經聽到好歡樂既音樂。

首先叫左兩杯飲品....
青蘋果乳酸$68
有青蘋果粒係面既乳酸飲品

巨峰乳酸$68
唔算濃郁既乳酸味及巨峰提子味

五色刺身$368
甜蝦、油甘魚、吞拿魚、三文魚子魷魚 及 三文魚,食材新鮮。

清酒煮蜆$88
大大隻蜆用清湯加上清酒煮,蜆肉肥美而帶有少許酒香。

自家製玉子燒壽司$28
香濃蛋香,加上甜甜地醬油。
帆立貝壽司$68
好大粒新鮮既帆立貝,貝肉又厚又鮮甜。

一口甜薯$48
好甜既日本小紫薯炸香,簡單但美味。

什錦天婦羅$128
蝦、蕃薯、魚片、南瓜 及 冬菇
炸粉唔厚,炸得不錯。

雞皮餃子$98
幾特別,用雞皮包餃子餡,再拎去炸。雞皮唔肥膩。

中途又有一場歌舞表演,仲有全場合唱生日歌俾在場壽星。
2019-10-11