2021-09-07 630 浏览
乳豬片皮鴨 Why not both?漁牧見到乳豬糯米飯做六折真係認真吸引入去環境高雅有氣氛又恬靜每枱各成一角不似一般中菜第一道上嘅係半隻片皮鴨只見鴨脾擺盤已經大滿足件皮極酥脆唔知正唔正宗但就係好好食中間上咗魚湯白菜都有水準但其他菜式更加好味道重頭戲乳豬糯米飯見到個份量弊半隻咁多嘅佢豬件肉滿滿糯米飯帶胡椒又再好好食啊最後仲有一籠蒸餃子大隻皮香肉鮮差啲唔記得佢個桂花茶都清香回甘Edaciousness 8/10其實好多人食嘅係⋯佢哋嘅水煮同酸菜魚
乳豬片皮鴨 Why not both?

漁牧

其實好多人食嘅係⋯
佢哋嘅水煮同酸菜魚
2021-09-07
2021-08-19 819 浏览
最近超級想食烤魚 瘋狂搵唔同嘅店想去試🤩今日去開mega box 所以搵下附近有冇 咁啱又搵到🤤🤤🐟烤魚香飄蒜香味 (清江魚)同行家人唔食得辣🙊所以揀左蒜香味😝估唔到又幾好味😋😋清江魚兩邊煎香 唔會過老 肉質嫩滑唔腥較少魚骨🙃大大啖食肉 夾埋濃郁香蒜味 個個都爭住食🤣🤣 不過湯底越煮越重口味 而且容易痴底 要適時加啲水會好啲🙂另外加佐啲配菜有薯粉、竹笙、木耳、豆卜 配菜正常 吸收湯底後味道濃郁可惜份量太少🥲🥲🥟東北炸餃子 對餃子頗有期待 但估唔到定價咁高竟然只有兩個炸餃😕😕份量太少 雖然味道唔錯😅😅🐖黑蒜蒸排骨同普通蒸排骨冇異 唔係好食到黑蒜味😂🥕酸甜蘿蔔落了陳醋的醃蘿蔔食完仲有啲辣😝更喜歡韓國醃蘿蔔嘅味道🤣🤣都係小菜來講定價頗進取🤯🦆老鴨湯上海青菜肉末手打麵呢個獲得家人一致讚好👍🏻湯底味道不錯😆最好味係個手打麵😋😋食得出好Q彈有嚼口 配埋啲湯好夾🤪🤪食過返尋味😙😙整體來講 餐廳嘅環境好舒適 仲有好多唔同種類嘅茶可以揀 一間餐廳食到唔同菜式😗不過大部分菜式定價偏高且味道唔係特別出眾😣可主力食烤魚🥰🥰🥰ps 臨走見到佢晚市好似有烤魚半價🤩🤩🤩只食烤魚都係唔錯選擇😋

🐟烤魚香飄蒜香味 (清江魚)

🥟東北炸餃子

🐖黑蒜蒸排骨

同普通蒸排骨冇異 唔係好食到黑蒜味😂

🥕酸甜蘿蔔

🦆老鴨湯上海青菜肉末手打麵

2021-08-18 485 浏览
漁牧的片皮鴨係的數一數二最愛 食下食下 得返九龍灣一間 希望佢可以堅持 乳豬也非常好吃 燒得極香, 座位坐得又舒服 真係好值得繼續支持返工lunch 又得 放工dinner亦得🤣🤣

返工lunch 又得 放工dinner亦得🤣🤣

2021-08-13 768 浏览
環境幾好但係份量勁少 一上菜果刻真係嚇親完全係屋企煮到的家常便飯 超級普通!!啲小菜完全對唔住個價錢麻婆豆腐比茶餐廳差 好似有色嘅生粉水咁蟲草花蒸雞還好 啲雞幾滑酸菜魚啲芽菜已經佔左個碗一半 得麻冇辣味我哋仲食咗回鍋肉 點知原來個回鍋肉個味道係用椰菜花加XO醬炒豬肉咁 ☹️☹️真心地覺得 大家唔好浪費錢嚟呢度食以後唔使再幫襯!!!(連隔離枱都話啲點心係完全冇味道嘅 而且成枱餸得乾炒牛河係正常 但都要$88 一啲都唔值)
環境幾好但係份量勁少 一上菜果刻真係嚇親
完全係屋企煮到的家常便飯 超級普通!!
啲小菜完全對唔住個價錢
麻婆豆腐比茶餐廳差 好似有色嘅生粉水咁
蟲草花蒸雞還好 啲雞幾滑
酸菜魚啲芽菜已經佔左個碗一半 得麻冇辣味
真心地覺得 大家唔好浪費錢嚟呢度食
以後唔使再幫襯!!!
2021-08-10 547 浏览
超級失望,酸菜魚一上枱已經完全唔熱,只係暖暖地,驟眼望落去完全見唔到酸菜,試吓個湯底,又唔夠辣,又唔夠酸。搵咗好耐,先見到極少量酸菜,配料其少,啲魚挑骨挑得好差。order 前問過店員酸菜魚入面有冇薯粉,佢話有,所以我冇叫,然後冇發現有薯粉,只有粉絲。諗咗好耐,終於諗到有咩值得讚嘅地方,就係杯白酒都幾易入口。從來冇食過咁難食嘅酸菜魚,除咗味道差之外,對於一碟酸菜魚咁少酸菜,真係完全接受唔到。要怪就怪我冇睇食評就入咗嚟,我以後都一定會睇食評
要怪就怪我冇睇食評就入咗嚟,我以後都一定會睇食評

2021-06-29 1276 浏览
父親節訂咗枱食中菜慶祝,六點嚟到入面已經好多客人坐低食緊野。我地嗌咗全隻烤鴨配二食。如果想食片皮鴨,最好早一日訂或者早啲嚟食,唔係嘅話好易冇晒。等上菜都等咗幾耐,因為始終係即叫即烤。嚟到即刻包咗舊食下,鴨片好脆肉又厚,幾驚喜。加上塊皮夠薄,整體嚟講算幾有水準。不過二食就冇咁抵食,多多涼瓜冇乜肉,可能啲肉已經差唔多切晒係片皮鴨。水煮魚係呢度算係名菜,梗係要試下。我地揀咗酸辣清江魚,出到嚟條魚都幾大,下面有火keep住保温。啲肉算滑,個湯偏酸唔辣,一啖酸辣湯一啖魚肉,兩樣加埋都幾夾。

• 酸菜魚
  • 片皮鴨
2021-06-27 806 浏览
呢日去開megabox行街,想搵間中菜唔駛排隊,可以坐低慢慢食,原來上高啲13樓有間食烤魚嘅,呢層相對比較靜,感覺易搵位啲!漁牧混豬~我覺得最好食係擺底嘅糯米飯,食落好香好軟糯,加埋乳豬件的確唔錯,條皮好脆!仲有三個醬汁可以揀,點芥末辣辣地又幾得意!風味酸辣湯海鱸魚~個湯飲落好有泰式風味,有少少似冬陰公湯!條魚比較實肉,建議盡快享用,唔係越煮越鞋!我地另外仲加咗啲配菜,鴨血好嫩滑!自製臘肉熗炒手撕包菜~見到上碟嘅辣椒以為會好辣,點知碟菜無辣味又無乜味,有啲失望!老鴨湯上海青肉沫手作麵~叫畀小朋友食,應該係幾好味,佢主動添咗3小碗!豆沙鍋餅~勁失望!豆沙餡入面有好重陳皮味,一啲都唔甜,個皮仲好似煮得唔透咁,食落好粉!

商場環境,清潔又衞生,坐椅舒服不狹窄;價錢比一般湘川滬餐廳平宜;味道未必正宗,有頗適合香港人口味;份量絕對足夠;略嫌片皮鴨不是我個人口味,因為佢哋係烤,並不是燒,所以皮好脆口但亦好乾,冇乜油

2021-05-16 1064 浏览
閒日環境好寧靜,人唔太多,傾偈最啱叫咗半隻片皮鴨$180配餅皮、麵醬、青瓜條、京葱絲餅皮熱辣辣,片皮鴨脆卜卜,唔錯豆漿浸菜苖呢碟冇特別麻辣烤魚“清江魚”$298呢個烤魚唔錯火焰鳳凰雞$198好入味菠蘿石榴沙冰食完辣野飲⋯⋯正
2021-05-13
用餐时段
2021-05-12 917 浏览
同公司同事去漁牧食飯,餐廳環境比味道令我留下更深刻的印象,內部以紅色為主色調,中國色彩濃厚,牆身設計非常特別,有多款特色圖案讓人打卡。餐廳裝修亦都甚有格調,又有多個酒櫃,頗有氣派。至於食物就令我有少少失望,雖然餐碟、擺盤、食物賣相都好出色,可惜味道就略為失色。因為人多,所以烤魚都叫咗3盤,分別係誘人麻辣味、回味酸辣味同埋鮮檸檬番茄味。魚就揀咗沙巴龍躉,除此之外,仲有唔少配料可以添加,包括公仔麵、紅薯寬粉、午餐肉、腐竹、芫茜等等,不過感覺就更似部隊鍋多啲啦!沙巴龍躉肉質彈牙,口感係幾唔錯嘅。誘人麻辣味雖然唔係最辣嘅一款,但辣味有返咁上下勁度,大家都食到滿頭大汗;酸辣味幾開胃;番茄湯底嘅魚食落冇乜味,令我相當失望。而川香口水雞就不過不失,醬料幾好味。九格前菜雜錦打卡一流,味道就普普通通,冇咩記憶點。

而川香口水雞就不過不失,醬料幾好味。
九格前菜雜錦打卡一流,味道就普普通通,冇咩記憶點。
誘人麻辣味燒沙巴龍躉
九格前菜雜錦
九格前菜雜錦
2021-04-30
2021-05-01 635 浏览
我已經很久沒有吃過這麼難吃的東西了,烤魚完全不新鮮,硬到咬不動。毛血旺裡面所有食物完全沒有味道。鴨血吃起來像膠。午餐肉有陣臭味,魷魚硬到無法咀嚼。唯一能吃下的是芽菜。堅持吃了一陣,我選擇放棄,我想說,美心,大快活,大家樂都比這個好吃啊,這家餐廳是怎麼堅持到現在的。硬要我寫道兩百字才可以打分,那我就再多說點,點菜到上菜等了半個小時,用餐環境說得過去,真心不推薦大家來⋯⋯門口的朋友們快走,不要進來呀!
2021-05-01
2021-04-25 695 浏览
朋友生日 話想食片皮鴨所以揀咗Megabox呢間食生日飯訂枱book咗七點去到店員已經同我地講鴨得返一隻要就幫我地留住先然後我地再睇下Menu叫其他嘢跟住揀好就落單唔知係咪假期關係雞煲❌水煮魚❌酸菜魚❌連就咁打邊爐所有肉類都❌可以點嘅得返d餐前小食最後剩係要咗個片皮鴨同埋店員介紹可以將隻鴨二食推薦我地將d鴨用椒鹽炸 撇除乜都無之外其實個鴨係出色嘅鴨肉肉質嫩滑油脂香個皮燒得卜卜脆再將蔥段+青瓜 甜麵醬 放埋係餅皮上面甜中帶咸 成件事非常匹配 餅皮亦好細心用熱水放係個蒸籠蒸住唔會食到最後d餅皮凍哂 由於所有嘢都賣哂關係我地食完個鴨見八點左右就轉場去咗其他地方再食過
朋友生日 話想食片皮鴨

庆祝纪念
生日
  • 片皮鴨
2021-03-07 1280 浏览
係九龍灣少見嘅川菜館,食物方面較為普通,今次點左個酸菜魚同埋片皮鴨,大致上都係平平無奇,記得第一次食嗰陣時覺得幾好食,所以就再嚟第二次,點知疫情之後開返,好似差好遠咁,變得平平無奇。可以去試吓嘅,佢啲茶都幾有心思,比較多選擇,我揀咗薰衣草茶,夜晚瞓得好林😂
这次逛商场后看到地图上有这家店 餐牌很吸引人 。吃的烤鱼 以鱼为主打但一吃鱼就非常不新鲜 完全不值这个价格。且更重要的是店员的服务态度巨差 在人流量并不算多的情况下 点菜的时候爱点不点的姿态且表现出非常不耐烦 后来不小心掉了勺子 整整半个多小时才送新的过来。如果是价格便宜的苍蝇小店 我觉得这样完全ok 但价格中上加上还算上档次的装修风格 和店员的服务态度相比真的相差极大 饮食体验效果很不好。很少写点评 但真的希望大家不要踩雷 。
2020-12-16 1218 浏览
喺megabox行街想食辣野,所以就嚟咗呢間專食烤魚嘅餐廳因為得兩個人食,烤魚可能會太大份,所以叫咗可以揀半份嘅水煮魚🤣四川百味水煮魚(半份) $178水煮魚唔洗特別揀辣度,食開其他川菜水煮魚嘅人可能會覺得唔夠刺激,辣度比較低,但依然好香麻味,滿足到今晚想食辣野嘅願望🥳 魚肉食落脆身,我同朋友都唔識欣賞呢隻肉質,反而係咁食啲配菜,寛粉同芽菜等等嘅「雜物」仲吸引🤣老北京烤鴨(半隻)$180因為啲魚肉令人有啲失望,決定再叫多款肉🤣 烤鴨好似都係餐廳嘅另一款signature dish. 鴨皮烤得好香,皮下一層脂肪都烤到脆埋,隻鴨仲切埋好多肉出嚟😂最後仲可以拎住隻脾支棍嚟咬😂大荔枝番石榴沙冰 $29成晚最抵就係呢杯嘢😂 好大杯兩個人飲完全足夠,價錢相對合理,味道正常,解渴最重要🤣總結嚟講食物質素令人滿意,價位一般,茶錢$15一人,最後都冇咩點飲,如果同等價值喺其他區食會有更吸引嘅選擇。
喺megabox行街想食辣野,所以就嚟咗呢間專食烤魚嘅餐廳

四川百味水煮魚(半份) $178

老北京烤鴨(半隻)$180