2021-06-27 820 浏览
呢日去開megabox行街,想搵間中菜唔駛排隊,可以坐低慢慢食,原來上高啲13樓有間食烤魚嘅,呢層相對比較靜,感覺易搵位啲!漁牧混豬~我覺得最好食係擺底嘅糯米飯,食落好香好軟糯,加埋乳豬件的確唔錯,條皮好脆!仲有三個醬汁可以揀,點芥末辣辣地又幾得意!風味酸辣湯海鱸魚~個湯飲落好有泰式風味,有少少似冬陰公湯!條魚比較實肉,建議盡快享用,唔係越煮越鞋!我地另外仲加咗啲配菜,鴨血好嫩滑!自製臘肉熗炒手撕包菜~見到上碟嘅辣椒以為會好辣,點知碟菜無辣味又無乜味,有啲失望!老鴨湯上海青肉沫手作麵~叫畀小朋友食,應該係幾好味,佢主動添咗3小碗!豆沙鍋餅~勁失望!豆沙餡入面有好重陳皮味,一啲都唔甜,個皮仲好似煮得唔透咁,食落好粉!