2019-12-30 171 浏览
相信大家食放題都好享受果種無拘無束既豪食感。當食物既味道係好味既話,簡直覺得有係禮物一份。佢既刺身中上,帶子甜,其他魚生無乜味。熟食方面,最深刻係芝麻雞翼同牛油果帶子。甜品最好當然係每人限定既雪糕。店面細少,主打日本類既熟食。我就食左個雞扒鰹魚湯膠明粉,朋友食左個吉豬咖哩飯當日我地有人生日,生日除8送1外,仲送左條香檳同小蛋糕。佢地收碟同上菜速度都幾好,但退回訂金就勞氣,要人印收據岀黎,但之前又無講明,手機大把記錄都唔肯收貨,搞到要經理岀黎。

佢既刺身中上,帶子甜,其他魚生無乜味。

熟食方面,最深刻係芝麻雞翼同牛油果帶子。

甜品最好當然係每人限定既雪糕。
當日我地有人生日,生日除8送1外,仲送左條香檳同小蛋糕。

2019-12-30 176 浏览
吃過很多次了,最喜歡滿屋選擇多,上菜特級快,收碟也超級快,放題最重要是吃節奏,滿屋絕對值得推介,今次也同樣能做到零漏單,質素保持!因為已經是熟客,今次只介紹甚麼是必食必encore的菜式(款式太多了根本是寫不完的!)這裡的壽司軍艦卷物和手卷全部都好好,飯小小的,刺身大大片,童叟無欺。創意壽司每次來到都有新menu,推陳出新,對舊食客來說絕對有新鮮感。吞拿魚蓉軍艦,紫菜新鮮脆口,非常美味!三文魚腩刺身,是日質素超水準,極度肥美。天婦羅即叫即炸,上桌是熱辣辣的,比起不少日式料理店高質!唯獨欠白蘿蔔蓉,不然就能拿到perfect了。香煎比目魚,完美,我覺得是全店最美味的菜式(對於愛魚之人來說~)其他小炒如牛柳粒,串燒,熟食牛肉鍋,小食芝麻雞翼等等等等,數之不盡,放題就是多選擇!滿屋就做到了!外面有自助飲品櫃,也有特飲可供選擇。甜品、沙律、海鮮冷盤、生果等等是自助型式自取,花多眼亂。每位送一客雪糕,有movenpick等品牌和數款口味,小朋友最開心。好友或家族聚會,吃放題必能照顧所有人的口味,推介滿屋給大家!

吞拿魚蓉軍艦,紫菜新鮮脆口,非常美味!

三文魚腩刺身,是日質素超水準,極度肥美。

2019-12-29 510 浏览
臨近聖誕,放題都加咗價,今日要$288加一,不過唔知係唔係聖誕期間所以嘢食款式多咗,有好多嘢食,每樣食一件都食唔晒😂唯有下次再戰!自助區有得拎海鮮冷盤,有青口、翡翠螺、蝦,仲有一啲都唔Hea嘅沙律吧,唔係普通沙律菜,係中華沙律、螺肉、蟹籽都有!海鮮冷盤都好新鮮,啲肉好彈牙,有鮮味,拍得住酒店質素。仲有啲炸物、中式料理、爆谷都有,嘢飲方面除咗汽水之外仲有柑橘蜜,梅酒,清酒。爆谷竟然係好味既,不過放題梗係唔可以食太多😌梅酒OK,清酒有消毒藥水味,柑桔蜜都係唔錯嘅熱飲選擇之一壽司刺身都係有水準嘅!食材都新鮮,炙燒嘅壽司都係即刻整嘅👍🏻壽司方面,推介山葵八爪魚壽司、左口魚邊、蒜香三文魚壽司,仲有大路嘅三文魚、三文魚腩、帶子都好新鮮。唔建議食海膽吞拿魚壽司同埋鵝肝帶子壽司,海膽同埋鵝肝都係勁細粒,如果想食海膽同鵝肝就。。。可以略過,可能叫海膽手卷會好啲,不過我已經食咗好多舊飯所以就食唔落啦🤣燒羊架肥膏唔多,燒得香脆肉嫩,有一小部份較韌不過可以接受燒牛舌又係好正,調味啱啱好,牛舌爽脆仲有必食燒雞軟骨同菠蘿出面有雪糕櫃可以攞雪糕不過只限某種牌子,但係每人可以叫一杯Häagen-Dazs或者moven
海鮮冷盤(自助)

柑桔蜜、梅酒、爆谷

刺身
山葵八爪魚軍艦
左口魚邊、蒜香三文魚壽司
壽司
鵝肝帶子壽司

燒羊架肥膏唔多,燒得香脆肉嫩,有一小部份較韌不過可以接受
燒羊架

燒牛舌又係好正,調味啱啱好,牛舌爽脆
燒牛舌

仲有必食燒雞軟骨同菠蘿
雞軟骨串
燒菠蘿

出面有雪糕櫃可以攞雪糕不過只限某種牌子,但係每人可以叫一杯Häagen-Dazs或者movenpick,Häagen-Dazs仲有焦糖脆餅味,正呀👍🏻
雪糕

2019-12-23
海鮮冷盤(自助)
刺身
燒菠蘿
雪糕
  • 香草紐西蘭羊鞍
2019-12-28 96 浏览
在荃灣食放題,滿屋是不錯的選擇。地點方便,個Menu有A至N任你點,上菜也很快,職員服務態度也很幫忙。唯獨是環境擠迫了一點,留意個袋可以放凳底。放題刺身當然不能錯過,刺身選擇多,三文魚、吞拿魚、劍魚、油甘魚、還有赤蝦甜蝦,我們共點了兩次,回本有望。我還喜歡店的創意壽司,及小小的手卷。燒右口魚裙邊,入口即溶,鰻魚壽司好好味,海膽吞食魚茸壽司大大滿足。燒物及炸物都很多選擇,而我推介炸芝麻雞翼,外脆內嫩,惹味非常。還有炸吉列蠔內裏多汁,貓山榴槤炸彈一咬就流出濃厚的榴連香味,喜歡食榴槤的朋友不可不試。出面還有食物供應,但賣相不是太吸引,還是下單的食物吸引,不過飲品就好okay,多款新穎的韓式日式野飲選擇。
在荃灣食放題,滿屋是不錯的選擇。

• 壽司
  • 芝麻雞翼
2019-12-23 124 浏览
每個月總會想一兩次放題,今日喺荃灣接朋友收工,揀咗滿屋放題黎食,之前都食過兩次,一直都覺得佢嘅水準keep得幾好。🤟🏻Book左7點幾入座,滿屋大廳位仲有啲自助bar位,可以自己夾嘢食,而且款式都唔少,凍盤、甜品等等都有,一坐低梗係揀番啲刺身食先。蝦、帶子、鮑魚片同埋北寄貝係我最鍾意食。除咗刺身之外壽司都唔錯,仲有海膽手卷同埋蟹膏手卷,呢個都叫做2 round嚟食✌🏻朋友就鍾意食天婦羅,覺得佢哋嘅皮都唔算厚,食落唔會有好油嘅感覺。我覺得性價比好高嘅一間放題,我稔之後隔幾個月都會食一食😚

2019-12-23 35 浏览
臨近聖誕都好想大吃一頓🤣🤣🤪今日就黎左荃灣滿屋食放題🥳🥳星期四晚都好爆 等左半個鐘度終於有得食🤩-食放題魚生當然唔少得啦!叫左多款魚生 夠曬新鮮😙放題黎講非常唔錯個人最鐘意個北海道角螺同埋北寄貝🤩-鵝肝伴帶子壽司 &海苔牛油果醬伴鮑汁元貝🥳大大粒猜帶子🤤🤤個鮑汁元貝配埋個牛油果醬好新潮🤣🤣但又意外地夾😝-鹽燒海蝦🦐蝦係我食任食既必點菜式🤣🤣依度既蝦燒得入味 彈牙!番嗌左好多次🤪🤪-蟹膏皇帝蟹腳壽司🦀好推介既壽司!!超大舊既蟹肉🤤🤤頌要好鮮甜!!-香辣咖喱炒蟹🦀見到食d平時放題冇既野食梗係叫黎試下🤣🤣估唔到又幾好食喎🤪個咖喱就唔會話好辣但真係夠曬香😙幾惹味🤪🤪-黑松露炒雜菇🍄淡淡地既黑松露味 炒得d菇都好香😋菇迷不可以錯過啦🤣
臨近聖誕都好想大吃一頓🤣🤣🤪
今日就黎左荃灣滿屋食放題🥳🥳
星期四晚都好爆 等左半個鐘度終於有得食🤩

放題魚生當然唔少得啦!
叫左多款魚生 夠曬新鮮😙

個鮑汁元貝配埋個牛油果醬好新潮🤣🤣
但又意外地夾😝

鹽燒海蝦🦐
蝦係我食任食既必點菜式🤣🤣
依度既蝦燒得入味 彈牙!
番嗌左好多次🤪🤪

蟹膏皇帝蟹腳壽司🦀
好推介既壽司!!
超大舊既蟹肉🤤🤤

淡淡地既黑松露味
炒得d菇都好香😋
菇迷不可以錯過啦🤣
2019-12-23 32 浏览
到荃灣既滿屋日本料理食放題滿心期待左好耐今日終於到啦☺️一入去就見到有個炮谷機 入面有熱辣辣嘅炮谷另外仲有一部棉花糖機 可惜當日就暫停使用冇得食去到出面嘅凍櫃 入面有我最鍾意食嘅凍蝦凍蝦爽口彈牙 唔會好似死咗好耐嘅咁樣霉霉爛爛另外仲有薯格 薯條 炸蝦球 凍青口一坐低即刻喺餐牌上面瘋狂剔嘢食入面嘅魚生有我鍾意嘅帶子刺身同埋甜蝦刺身呢兩樣都係我最鍾意嘅刺身因為佢哋全部都好鮮甜另外三文魚亦都好大塊好厚身食落嘅油脂香亦都好夠吞拿魚刺身雖然略為多根但係都算唔錯啱晒同我一齊食放題嘅朋友 因為佢鍾意食吞拿魚我就略略講一下 入面嘅熟食如何:牛仔骨煎得啱啱好熟 但係就比較難咬開而且醬汁亦都唔似黑椒牛仔骨芝麻雞翼係一定冇得輸嘅嘢食雖然佢好香口又脆 但本人就略嫌佢偏鹹肥牛烏冬係一我覺得好好味嘅嘢食 因為當食好多生冷野嘅刺身時候食一碗暖粒粒嘅烏冬夠晒暖胃三色炒牛柏葉 同埋燒牛柳粒估唔到又幾好食喎 炒得幾有火候 好似食緊大排檔嘅嘢食咁羊架住得稍為偏乾身可能係住得太耐令肉質就會變得好似乾柴柴到甜品時間每人有一杯Häagen-Dazs或者move pick 嘅雪糕 甜品櫃入面雖然自製嘅甜品唔多但係都算好食例如木糠布甸

到荃灣既滿屋日本料理食放題

另外三文魚亦都好大塊好厚身食落嘅油脂香亦都好夠

我就略略講一下 入面嘅熟食如何:
夠晒暖胃
羊架住得稍為偏乾身可能係住得太耐令肉質就會變得好似乾柴柴

甜品櫃入面雖然自製嘅甜品唔多但係都算好食例如木糠布甸藍莓啫喱等等
仲有雪櫃入面有兩隻味嘅雪米糍 仲有一款雪條
個人應為種類又真係比較少選擇都唔多所以係甜品上面都係淺嘗
  • 芝麻雞翼
2019-12-23 1649 浏览
放題癮起,就去試吓荃灣店滿屋🙈🙈聽朋友講呢一間放題價錢合理,但用料絕不馬虎,終於約齊朋友去試。可能係星期五晚,成棟大廈又滿滿是餐廳, 排隊搭𨋢條龍都已經打曬蛇餅,好壯觀😂😂😂 book咗枱嘅我哋坐定粒六等夠鐘先去,結果因為等𨋢而遲咗💀💀💀不過店員亦都好快就安排我哋入座,太好喇😝😝菜式menu紙仔都有十幾張,包羅萬有, 除咗刺身壽司,大路嘅炸物都有,更加有小炒,貴嘅Häagen-Dazs亦有一人一杯,仲要係好好味嘅belgium chocolate同caramel biscuit🍦🍦🍦食放題攻略當然係先嚟一碟咩都有嘅刺身,每樣少少試下先😂😂😂 三文魚同吞拿魚必食就唔再講,油金魚亦不輸蝕,帶子刺身鮮甜。希靈魚沒有魚腥味,值得一試。大赤蝦超巨形亦係必點嘅🦐🦐 食完立即再round 2 😆😆😆壽司卷物重點推介係海膽手卷,味道似加拿大海膽,細細嚿飯可以毫不客氣一次過order 咗每人4嚿😎😎蟹肉手卷食到有蟹膏,有驚喜😃😃😃😃蟹肉皇帝蟹腳都出乎意料外大嚿,肉質鮮美🦀🦀我哋仲嗌咗吉列炸蠔,蠔就唔算大隻,但好足味,炸粉唔厚😎其實餐廳內仲有自選熟食海鮮冷盤任嗶,有海螺,有青口,仲有蜆肉!後邊亦有一個沙律

我哋仲嗌咗吉列炸蠔,蠔就唔算大隻,但好足味,炸粉唔厚😎

其實餐廳內仲有自選熟食海鮮冷盤任嗶,有海螺,有青口,仲有蜆肉!後邊亦有一個沙律水果/甜品櫃, 喺上菜之前出去攞嘢飲經過記得唔好錯過😂😂😂

2019-12-19 14 浏览
又揾到個鐘意食放題既朋友陪我食,荃灣就腳啲就揀左呢間滿屋試一試。星期一至三任食兩個鐘$238加1都唔算貴。因為即興所以無book位,唯有walkin啦!去到等左一陣就入得,安排左4人卡位比我地坐都幾闊落。出面有自助bar拎前菜螺肉、小食專區,有蝦、蜆、青口、沙律、螺肉、飛魚子,仲有各式炸物、雞腳、辣酒螺超豐富。雖然係前菜我都另左幾轉。第一時間再點了大量刺身啦,食放題其中一個重點就係刺身,都好多款式,而且還有劍魚腩好少放題有得食,甜蝦好甜,帆立貝好鮮味,其他魚類都好新鮮。壽司都係叫左幾款海膽手卷、吞拿魚蓉、鰻魚、燒牛,細細件一口一件唔錯。熟食羊架唔羶夠冧好食,雞軟骨串無咩味,另外芝麻雞翼,炸蠔夠脆,榴槤球都好濃榴槤味正,一單料理叫了花膠大大塊配埋個鮑汁食一流,辣酒煮蜆唔夠大隻大少了,唔知係咪一大煲煮,多數都係蜆殼得幾粒肉。每人有得點Movipick 同Haagen-Dazs都唔錯出面仲有甜品區有雪條、糯米糍、芝士蛋糕等。整體都唔錯又唔算貴,下次約多幾個朋友吹下水,食下都唔錯。

整體都唔錯又唔算貴,下次約多幾個朋友吹下水,食下都唔錯。
2019-12-16
  • 刺身
今日黎到間咁多野食既大鴻輝排左一陣隊就有lift 感恩入到去個場都幾大 熟食區又有 熱飲區又有 涷飲區又有野飲款式好多 有解茶 有熱既罐裝韓國烏龍茶 龍井茶 有apple cider 呢d比較印象深刻既野飲 蘆薈野飲都好受歡迎架!我飲左梅酒~ 爽見到有部棉花糖機 勁吸引熱食區有湯有海鮮冷盤 青口 蝦 🦐 蜆有炸薯格 重口器 刺身 幾高質 好新鮮又大舊兩個人唔叫得幾多 我寫幾多佢真係比幾多又唔會漏單 唔會話出現未完全解涷既情況平時食放題好經常遇到 果d真係勁怕怕好在呢間冇姐 鮑片 榮螺 三文魚 幾深刻印象 🥰好肥美鮮甜壽司真係好多款式 每樣叫左一兩舊 左口魚群邊好推介 入口即溶黑松露墨魚壽司鵝肝帶子壽司 海膽吞拿魚蓉又係正佢勝在個飯 細細粒 可以食好多件壽司海膽手卷又係勁罕有好想食多幾件可惜個胃有限 海膽好鮮甜 份量都唔少比目魚 好滑 !天婦羅🍤熱辣辣夠正仲有樣野必點 就係焗帶子 佢調到個沙律醬既醬 好好食最後雪糕 🍦好滿足 叫左紅豆味 好少有Movenpick又係貴野! 出面買一杯都$20-30 總結黎講幾抵食 可以一戰
今日黎到間咁多野食既大鴻輝

鵝肝帶子壽司 海膽吞拿魚蓉又係正
佢勝在個飯 細細粒 可以食好多件壽司
海膽手卷又係勁罕有
好想食多幾件可惜個胃有限 海膽好鮮甜 份量都唔少

比目魚 好滑 !
天婦羅🍤熱辣辣夠正
仲有樣野必點 就係焗帶子 佢調到個沙律醬既醬 好好食

最後雪糕 🍦好滿足 叫左紅豆味 好少有
Movenpick又係貴野! 出面買一杯都$20-30
總結黎講幾抵食 可以一戰

2019-12-10 14 浏览
性價比高既日本放題,呢到既選擇好多,冷盤新鮮,熱食即叫即整既熱度,諗起放題會諗起滿屋。🥗頭盤都好多得揀,有蝦、螺、蜆肉等,令人覺得好impressed既係海蜇,調味有麻香有甜味,而且好爽口,開胃一流!🍱刺身無雪味,整體都幾好,三文魚、油甘魚、帶子、北寄貝等;尤其甜蝦好出色,size比出面食到既大,鮮甜!🍣🍣壽司卷物好有特色,例如有黑醋芝士鰻魚卷、同劍魚腩包住櫻花蝦既櫻花戀人未必到到食到;海膽手卷🍙都Encore左好多次,海膽質素好,味道唔錯,絕對唔係泥膠味既海膽。🍢串燒熱食似係即叫即整,熱辣辣,炸物同天婦羅🍤嘅炸粉唔會好厚身,餡料足。本身想試下蟹蓋飯,可惜今日賣曬,唯有下次再試。仲試左茉莉花百香果特飲🍹百香果清香,加埋椰果,不膩有清滯既效果。同場仲有🍿爆谷機同棉花糖機🍭,有得食又有得玩。

本身想試下蟹蓋飯,可惜今日賣曬,唯有下次再試。

同場仲有🍿爆谷機同棉花糖機🍭,有得食又有得玩。
  • 燒菠蘿
  • 壽司
2019-11-25 1126 浏览
好耐無食放題啦,見到OpenRice 多人盛讚,所以就試一試啦。🍴鹽燒雞軟骨雞軟骨口感不錯,不會太硬,微鹹,好適合同朋友慢慢傾偈的小食。🍴忌廉芝士玉子燒就咁睇個名真係無發現係有隱藏鰻魚,上枱果時以為係上錯左。呢啲係咪叫圖文不符?不過幸好味道不錯,玉子燒甜甜的。.🍴芝麻雞翼炸得超熱,外皮香脆。🍴特長大蝦春卷雖然賣相有啲奇怪,但係入面有2至3隻大蝦,另外配上沙律醬都有另一番風味。.🍴忌廉蟹肉棒外皮炸粉不太厚。忌廉味濃,配上絲絲蟹肉,好味。.🍴牛油炒粟米粟米充滿濃濃的牛油香,而且粟米好甜,可以增加纖維。.🍴黃金燒帆立貝上層的芝士同沙律醬有點奪去帆立貝的味道,帆立貝多汁味鮮。.🍴虎蝦天婦羅蝦肉都幾彈牙,炸粉厚度適中,不過不失。.🍴燒有機蕃薯仔蕃薯仔好煙靭,甜薯味,暖暖的。.🍴松葉蟹棒店家真的好用心喔,想初嘗蟹棒,都用咁大堆冰。蟹棒真的雪得很冰。.🍴黃桃煙鴨胸壽司創新料理,都不錯的。可以在家試做。.🍴香芒忌廉芝士加州卷正正常常。芒果是甜的,有加分。.🍴竹苼瑤柱蟹肉翅就好像高級版的碗仔翅。.🍴御品鮑汁燴花膠實實在在的花膠,冬菇同菜都有鮑汁味。但係好可惜的在菜上見到3粒發泡膠粒。但店員都有換過一碟給
🍴鹽燒雞軟骨

🍴忌廉芝士玉子燒

🍴芝麻雞翼
炸得超熱,外皮香脆。

🍴特長大蝦春卷
🍴忌廉蟹肉棒
外皮炸粉不太厚。忌廉味濃,配上絲絲蟹肉,好味。

🍴牛油炒粟米
粟米充滿濃濃的牛油香,而且粟米好甜,可以增加纖維。
🍴黃金燒帆立貝
上層的芝士同沙律醬有點奪去帆立貝的味道,帆立貝多汁味鮮。
🍴虎蝦天婦羅
蝦肉都幾彈牙,炸粉厚度適中,不過不失。
🍴燒有機蕃薯仔
蕃薯仔好煙靭,甜薯味,暖暖的。

🍴松葉蟹棒
🍴黃桃煙鴨胸壽司
創新料理,都不錯的。可以在家試做。
🍴香芒忌廉芝士加州卷
正正常常。芒果是甜的,有加分。
🍴竹苼瑤柱蟹肉翅
就好像高級版的碗仔翅。

🍴御品鮑汁燴花膠
實實在在的花膠,冬菇同菜都有鮑汁味。但係好可惜的在菜上見到3粒發泡膠粒。但店員都有換過一碟給我們。
🍴滿屋小炒皇
又是一個下酒菜,好香濃的蒜味,好惹味。
🍴燒有機菠蘿
無渣,清甜,但可以更熱。
🍴沙嗲雞串
雞肉嫩滑,但沙嗲汁有點太辣。

🍴窩夫
窩夫質地厚實,好飽肚。

🍴雪糕與飲品
推薦荔枝烏龍茶。雪糕都好味,但黑牛有點奇怪。

侍應服務態度良好,清枱都清枱好快,但有漏單情況。
2019-11-21
2019-10-07 6884 浏览
放工同朋友即興想食下日本野,想多嘢食,又唔想太貴,都係食放題啦!上網睇發現原來我地附近都有間滿屋,之前食過滿屋都覺得性價比十分高,所以唔使諗,就去呢間。首先一入門口就見到有海鮮冷盤專區,除咗有蝦、蜆肉同青口,仲有日式頭盤小食同沙律,隔籬仲有各式炸物、雞腳等等。趁第一輪order未到前每樣都試左少少,海鮮鮮甜,值得再拎。刺身方面應有盡有,但就唔知點解係冇我最鍾意既赤貝....三文魚、帶子同希靈魚都好正👍🏻👍🏻因為真‧厚切!個口感真係冇得輸。特色壽司同手卷同樣好味,用料新鮮,飯量唔多,細細件,可以食多幾款!熟食方面亦幾有心思,羊架基本上就必嗌啦,燒得香嫩,肉汁豐富👍🏻燒比目魚呢啲較冷門野都有,仲燒得皮脆肉嫩!特別試左蟹蓋焗糯米飯,size適中食哂成個都唔會太頂肚。天婦羅竟然有龍躉天婦羅,真係第一次見。食落啖啖肉又冇骨,鍾意食魚既朋友一定要整返件過下癮。炸物選擇都唔少,我地都叫咗啲試下,上枱時新鮮滾熱辣,熱力十足,外層金黃香脆!串燒方面,蝦就最好食,肉質新鮮彈牙😋飲品款式選擇多,除咗汽水同茶,仲有韓式飲品,有啲即製飲品同清酒添!第二個胃出場啦!甜品除左可以出去自助櫃攞之外,仲有啲特別野有得o

刺身方面應有盡有,但就唔知點解係冇我最鍾意既赤貝....

串燒方面,蝦就最好食,肉質新鮮彈牙😋

第二個胃出場啦!甜品除左可以出去自助櫃攞之外,仲有啲特別野有得order。叫左個雪糕楊枝甘露、朱古力雪糕窩夫同珍珠奶茶,水準全部有保證,入場時仲限定按人頭跟一杯哈根大師~真是滿足又回本了🥳
2019-10-05 1281 浏览
約咗朋友食飯,朋友介紹呢間日本放題好好食,所以唔使諗,去呢間試吓。入去唔會好迫,枱同枱之間唔會太貼,都坐得好舒服。放題最緊要多選擇,呢度有2大本放題紙,最啱多心嘅我。經過一輪狂tick,首先黎刺身拼盤,刺身食落都好新鮮,好鮮甜,完全冇腥味,d三文魚都係厚切,好有口感。海膽手卷,一個迷你手卷有3片海膽,好足料,好鮮甜,冇苦味,超正。呢度有即製特飲,我地叫咗珍珠奶茶同苿莉花百香果綠茶,我覺得都ok,同出面買嘅台式飲品差唔多質素,唔太甜。出面都有清酒任飲,仲有熱盤可以選擇。鹽燒海蝦--係即燒,熱辣辣,好香,蝦好新鮮同彈牙。燒羊架--有香草加上面一齊燒,燒得好香好惹味,唔會覺得好酥,冇燒得過熟而韌,好好食。燒菠蘿--呢款係醒胃之選,菠蘿酸酸甜甜,菠蘿燒咗增加咗甜度,好好食。芝麻雞翼係必叫,即炸,炸得好香脆,外脆內軟,勁正。櫻花戀人--都係第1次食,好特別,成件白色,外面有2塊刺身包住壽司飯,上面仲有櫻花魷魚,個味好夾好好食。天婦羅-都係即炸,外皮好脆,內面用料都新鮮。黃金燒帆立貝-燒得好香,帶子唔會燒得過熟,好惹味。呢度都好多款不同嘅小炒可以叫,我地叫咗幾款,分別有辣酒煮蜆、鐵板和風牛舌同xo

入去唔會好迫,枱同枱之間唔會太貼,都坐得好舒服。

放題最緊要多選擇,呢度有2大本放題紙,最啱多心嘅我。

出面都有清酒任飲,仲有熱盤可以選擇。

鹽燒海蝦--係即燒,熱辣辣,好香,蝦好新鮮同彈牙。

芝麻雞翼係必叫,即炸,炸得好香脆,外脆內軟,勁正。
天婦羅-都係即炸,外皮好脆,內面用料都新鮮。
黃金燒帆立貝-燒得好香,帶子唔會燒得過熟,好惹味。

呢度都好多款不同嘅小炒可以叫,我地叫咗幾款,分別有辣酒煮蜆、鐵板和風牛舌同xo醬蜜糖豆炒象拔蚌,個辣酒蜆好惹味,唔算太辣,鐵板牛舌好香口,牛舌炒得好淋,唔韌,炒象拔蚌炒得好有鑊氣,好鮮味。

最後緊係到甜品時間啦,呢度有自製窩夫,上枱時熱辣辣,仲配埋雪糕一齊食,一流。除咗呢款自家製甜品之外,仲有大量自家製嘅蛋糕同甜品可以選擇,出面仲有雪糕糯米池同黑牛雪條,但最驚喜係每人可以選擇一杯haagen-dazach ,movenpick同dreyers,勁正。出面仲有4個大雪櫃嘅飲品,選擇真係唔少。

2019-10-03 986 浏览
今日同朋友慶生就簡左間放題,位於荃灣又方便大家放工同返屋企。上到去唔多人,好快有位,見到佢有部份自助區係要自取嘅,而且枱同枱之間位置好闊,唔會覺得好迫,我地兩人都可以坐到四人枱。必點壽司刺身, 刺身無漏單,好新鮮,仲有帶子,但榮螺反而搶左鏡,好鮮甜爽脆。仲有海膽同蟹膏手卷,細細個好迷你食多幾個都唔會好快飽。其他壽司都中規中矩唔會因為放題以降低質素。串燒整體不錯,牛舌大大舊有牛味,都不錯,但較大路,好難比較。天婦羅都好好味呀,仲有個松露炒雜菌,好惹味。佢仲有花膠呀,大大塊,好creamy,好重膠質,最岩女士。燒物熱辣辣,比目魚,青魚有調味,非常好食。一口牛剛剛好,不會過火。扇貝都好正呀,夾埋啲汁一齊食。最尾當然食個雪糕啦,超級大滿足。總結,上菜速度好快,食物質素不錯,店員大致有禮,無漏單,都算是性價比高的放題。

必點壽司刺身刺身無漏單,好新鮮,仲有帶子,但榮螺反而搶左鏡,好鮮甜爽脆。仲有海膽同蟹膏手卷,細細個好迷你食多幾個都唔會好快飽。其他壽司都中規中矩唔會因為放題以降低質素。

最尾當然食個雪糕啦,超級大滿足。