2019-10-05 1280 浏览
约咗朋友食饭,朋友介绍呢间日本放题好好食,所以唔使谂,去呢间试吓。入去唔会好迫,枱同枱之间唔会太贴,都坐得好舒服。放题最紧要多选择,呢度有2大本放题纸,最啱多心嘅我。经过一轮狂tick,首先黎刺身拼盘,刺身食落都好新鲜,好鲜甜,完全冇腥味,d三文鱼都系厚切,好有口感。海胆手卷,一个迷你手卷有3片海胆,好足料,好鲜甜,冇苦味,超正。呢度有即制特饮,我地叫咗珍珠奶茶同苿莉花百香果绿茶,我觉得都ok,同出面买嘅台式饮品差唔多质素,唔太甜。出面都有清酒任饮,仲有热盘可以选择。盐烧海虾--系即烧,热辣辣,好香,虾好新鲜同弹牙。烧羊架--有香草加上面一齐烧,烧得好香好惹味,唔会觉得好酥,冇烧得过熟而韧,好好食。烧菠萝--呢款系醒胃之选,菠萝酸酸甜甜,菠萝烧咗增加咗甜度,好好食。芝麻鸡翼系必叫,即炸,炸得好香脆,外脆内软,劲正。樱花恋人--都系第1次食,好特别,成件白色,外面有2块刺身包住寿司饭,上面仲有樱花鱿鱼,个味好夹好好食。天妇罗-都系即炸,外皮好脆,内面用料都新鲜。黄金烧帆立贝-烧得好香,带子唔会烧得过熟,好惹味。呢度都好多款不同嘅小炒可以叫,我地叫咗几款,分别有辣酒煮蚬、铁板和风牛舌同xo

入去唔会好迫,枱同枱之间唔会太贴,都坐得好舒服。

放题最紧要多选择,呢度有2大本放题纸,最啱多心嘅我。

出面都有清酒任饮,仲有热盘可以选择。

盐烧海虾--系即烧,热辣辣,好香,虾好新鲜同弹牙。

芝麻鸡翼系必叫,即炸,炸得好香脆,外脆内软,劲正。
天妇罗-都系即炸,外皮好脆,内面用料都新鲜。
黄金烧帆立贝-烧得好香,带子唔会烧得过熟,好惹味。

呢度都好多款不同嘅小炒可以叫,我地叫咗几款,分别有辣酒煮蚬、铁板和风牛舌同xo酱蜜糖豆炒象拔蚌,个辣酒蚬好惹味,唔算太辣,铁板牛舌好香口,牛舌炒得好淋,唔韧,炒象拔蚌炒得好有镬气,好鲜味。

最后紧系到甜品时间啦,呢度有自制窝夫,上枱时热辣辣,仲配埋雪糕一齐食,一流。除咗呢款自家制甜品之外,仲有大量自家制嘅蛋糕同甜品可以选择,出面仲有雪糕糯米池同黑牛雪条,但最惊喜系每人可以选择一杯haagen-dazach ,movenpick同dreyers,劲正。出面仲有4个大雪柜嘅饮品,选择真系唔少。