2020-07-01 460 浏览
今晚同朋友去食放題,放題既好處係美食、甜品、飲品任你選擇,仲要好抵食 食放題當然唔少得叫🦐刺身、🍣壽司啦,又新鮮又厚身,仲鮮甜好味😋,包你食完一件又食一件。🦐大量既刺身:空運大目吞拿魚、劍魚腩、北海道角螺、北海道帶子刺身、大赤蝦、北寄貝、油金魚🍣壽司:火灸和牛壽司(必食)、火灸香蔥左口魚邊壽司、京蔥三文魚腩壽司、黑松露吞拿魚醬油漬壽司、黑松露赤蝦壽司、蟹膏皇帝蟹腳壽司、海苔帆立貝伴吞拿魚茸(推介)、海膽帆立貝、火山大爆發(新)、秘醬厚燒玉子壽司(推介)美味小食:🔴御品鮑汁燴花膠~個鮑汁又濃,花膠仲又冧又滑,骨膠原又健康又好味🟠竹笙瑤柱蟹肉翅~香濃瑤柱味,好味到不得了🟡燕窩燉蛋~凍食既香滑燉蛋,啱哂女士🟢燒有機菠蘿~又甜又多汁🔵黃金燒帆立貝~燒到金黃色,大粒又鮮味🟣香辣蜜桃炒蝦球~又辣又甜,爽口蝦球🟤黑松露炒什菌🍨甜品:Haagen Dazs 比利是朱古力及Movenpick 士多啤梨🍻另外仲有自選區供你選擇:沙律、甜品、海鮮、自助飲品📍 @滿屋日本料理 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓
今晚同朋友去食放題放題既好處係美食、甜品、飲品任你選擇,仲要好抵食

美味小食:
🟠竹笙瑤柱蟹肉翅~香濃瑤柱味,好味到不得了
🟡燕窩燉蛋~凍食既香滑燉蛋,啱哂女士
🟢燒有機菠蘿~又甜又多汁
🔵黃金燒帆立貝~燒到金黃色,大粒又鮮味
🟣香辣蜜桃炒蝦球~又辣又甜,爽口蝦球
🟤黑松露炒什菌

🍻另外仲有自選區供你選擇:沙律、甜品、海鮮、自助飲品

📍 @滿屋日本料理 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓

• 御品鮑汁燴花膠
  • 竹笙瑤柱蟹肉翅
  • 甜品
2020-07-01 146 浏览
每個月月尾,都會同朋友食餐好,今 晚 就係荃灣大鴻輝 食滿屋日本料理, 可能由於明天假期所以全場爆滿。 兩個鐘任飲任食 聽到都好開心😍甜品區海鮮區炸物區雪糕區飲品區刺身: 甜蝦🦐 大赤蝦🦐 油甘魚🐟 劍魚腩 北海道帶子刺身 ,鮑片北海道角螺😋( 好新鮮)火炙壽司: 火炙慢原汁原條海鰻壽司 ,火炙和牛壽司 ,火炙香蔥三文魚腩( 這款值得推介)卷物: 黃金小卷, 香芒忌廉芝士加州卷( 推介)燒物: 燒紐西蘭羊鞍 🐏,西京比目魚( 重點推介)🐟, 鹽燒青花魚 煮物: 辣酒煮蜆 串燒: 鹽燒海蝦甜品: Movenick 士多啤梨雪糕服務質素: 有禮貌,反應快,冇漏單🤩價錢: 220蚊鬆啲食兩個 鐘, 經濟 化算、

甜品

海鮮區

炸物區

雪糕區

飲品區

卷物: 黃金小卷, 香芒忌廉芝士加州卷( 推介)

煮物: 辣酒煮蜆

串燒: 鹽燒海蝦

甜品: Movenick 士多啤梨雪糕

服務質素: 有禮貌,反應快,冇漏單🤩
價錢: 220蚊鬆啲食兩個 鐘, 經濟 化算、
2020-06-30
2020-06-30 99 浏览
老友約吃日式放題,我們選荃灣滿屋日本料理,餐廳設有自助吧有海鮮、甜品、湯、清酒🍶點菜紙印刷精美,點左必吃刺身類有三文魚、吞拿魚、甜蝦、大赤蝦、帶子,刺身極新鮮,極鮮甜美味超正炸物類吉列炸蠔、貓山王榴槤炸彈,新鮮炸出熱辣辣超好味。手卷類海膽手卷,海膽十分新鮮,真好味😋松葉蟹糕手卷,吃到有海水味,真不錯火炙壽司🍣和牛、三文魚、帆立貝、油甘魚,火炙後有焦香更可口。至愛的羊扒吃了四件,肉質香滑,肉味香濃。餐廳送給每位客人一杯雪糕,有Haagen-Dazs Movenpick或Dreyer’s。最值得讚服務態度好、送食物快,收碟快。二百多元就食到高質素又豐富、很新鮮的美食,真超值抵食,我會回頭再吃。

炸物類
吉列炸蠔、貓山王榴槤炸彈,新鮮炸出熱辣辣超好味。

至愛的羊扒吃了四件,肉質香滑,肉味香濃。
  • 燒菠蘿
  • 刺身
  • 燒羊架
  • 炸物
  • 壽司
  • 燒牛舌
2020-06-30 98 浏览
好耐無食過放題,今日就約左朋友去荃灣試下呢間。野食未到時出去行左一轉,除左點餐紙上面D刺身,仲有D 冷盤比大家自己夾。好欣賞佢野飲方面,有好多酒類比大家選擇 連apple cider都有,我第一次見有放題餐廳供應。野食方面質素中上,刺身嗰D 都好新鮮,燒物都幾好食,種類亦好多選擇。壽司普遍都好食,有普通壽司店嘅質素,其中海膽手卷更加係超越一般壽司鋪,飯好細舊,海膽好新鮮,1D腥味都無,個紫菜上台仲係脆嘅,證明即叫即整!另外一樣大推嘅係榴槤波波,中間榴槤餡非常多,好食!我地都encore左貴價雪糕佢就定左一人一杯,雀巢嗰係任拎嘅。呢個安排我自己覺得OK嘅,食到最後都好飽,一人一杯雪糕點綴下就算啦,都食唔得多。揀左movenpick 嘅士多啤梨味,酸酸甜甜好消滯。整體黎講,$248再加一有呢個質素我地都相當滿意,下次再想食放題都會再黎!
好耐無食過放題,今日就約左朋友去荃灣試下呢間。

好欣賞佢野飲方面,有好多酒類比大家選擇
 連apple cider都有,我第一次見有放題餐廳供應。

2020-06-25 94 浏览
今日真係好開心, 同家人一齊食放題, 放假之前搵一日豪一豪佢, 好耐都冇試過啦 來到荃灣呢間 好多食放題嘅商場, 好彩有book定位, 如果唔係實有排等, 全場滿座一坐低即刻急不及待地叫到成枱都係, 刺身全部都好新鮮, 叫幾多上幾多, 冇話走單漏單, 吞拿魚都好滑另外啲卷物 都做得幾好, 全部都有 火炙, 特別係鰻魚同埋火炙三文魚做得幾好, 三文魚可以燒到半生熟, 有少少火炙味得呢仲係好滑好欣賞呢個羊架, 炭燒味道啱啱好唔會太鹹, 而且啱啱好燒起, 上枱時仲係熱辣辣非常欣賞帆立貝, 雖然 唔算係好大隻, 但係條未做得好, 加咗大量嘅芝士, 火喉都夠芝麻雞翼都係我最欣賞嘅一味餸,雞翼炸得啱啱好,有好香嘅芝麻味最開心係食完之後有movenpick 雪糕食,唔會太甜,好香嘅士多啤梨味,好食過H同D好多,一定要識揀呀~

2020-06-24
2020-06-23 2740 浏览
話說肺炎之前我都已經好耐無食過放題,計落應該有兩三年🤔 頭先唔知係咪因為打完羽毛球太太太肚餓所以對放題好有慾望,就同男友係體育館附近搵左呢間黎食🙈​我地六點半入座,可以食兩個鐘,好彩黎得早,因為勁快就好full😁​ 一入去就見到左手邊好似酒店擺法既海鮮區,仲有啲炸物,壽司,前菜,水果等等😮飲品成三大個雪櫃咁多,揀到我心大心細😵雖然我唔食生野刺身,但都仲有十級多選擇!!!🤣由於款式眾多,我淨係詳細介紹我覺得必食既頭五款😁第五位:燒有機菠蘿 (左邊)呢樣野聽落好似好唔回本咁,但係佢既菠蘿真係好甜好多汁!!我平時唔太中意食菠蘿都覺得好好食,而且菠蘿本身飯後食可以幫助消化,係放題既好伴侶😄第四位:燒紐西蘭羊鞍 (右邊)羊又係一樣我平時唔食既野😂 放題既好處就係可以每樣叫一件試下而可以試到好多唔同款式,呢個羊鞍對我黎講有少少騷味但係屬於可接受程度,客觀黎講燒得幾香而唔油膩,對於羊肉愛好者我會大推👍👍第三位:西京比目魚平時去超級市場買一舊比目魚除返開平均都要十幾蚊,呢度既比目魚燒到有魚既油香味,肉質勁滑, 而且比目魚得中間嗰嚿大骨,係又滑又好味又有益又少骨既魚類首選😁😁👏👏第二位:芝麻雞翼炸得好脆

飲品成三大個雪櫃咁多,揀到我心大心細😵
雖然我唔食生野刺身,但都仲有十級多選擇!!!🤣
由於款式眾多,我淨係詳細介紹我覺得必食既頭五款😁
第五位:燒有機菠蘿 (左邊)

第四位:燒紐西蘭羊鞍 (右邊)

第三位:西京比目魚

第二位:芝麻雞翼

炸得好脆!面頭有芝麻既香味,本身雞翼唔肥而且炸得不油膩,有encore😁

第一位👉 登登登登🎊🎊

就係貓山王榴槤炸彈!
呢樣一定唔可以錯過!🤣 一咬開即刻聞到勁勁勁香榴槤味!!裡面既貓山王榴槤蓉已經瀉出黎,外層係啲煙韌質地既年糕口感,炸物黎講佢完全零油膩感,呢樣係encore再encore😋😋😋

其實除咗以上講嘅五款仲有好多都唔錯,包括葡撻,外皮好有層次,而且佢地既存放方法可以keep住個溫度會更好食,仲有玉子燒等等😊
個人認為天婦羅熱辣辣炸得香脆但略嫌油膩左少少
整體黎講水準偏高,爆多選擇,仲要無漏過單,加埋佢地既服務態度,非常值得推薦!!😍😍👏👏

2020-06-22
  • 貓山王榴槤炸彈
  • 西京比目魚
  • 燒菠蘿
  • 芝麻雞翼
  • 香草紐西蘭羊鞍
2020-06-20 176 浏览
經過限聚令同5個月仍然戴口罩的日子~今晚一於放肆下,去食日式放題🍣🍜🍤🍙🍡🍢~最近去開荃灣食野先發現原來交通好方便~而且選擇仲好多😄所以今日次就選左大鴻輝荃灣中心的滿屋😎應該大多數香港人都抑壓左好耐🤗所以來到時等lift都爆滿~而且餐廳仲full house😌好彩有訂位~一來到就有得入座~每人仲包杯movenpick /哈根達斯/dryers 雪糕🍨Order紙的種類都幾多~每款都好想試🙃但肚的容量有限😆就唯有選d最想食的order, 唔好浪費

2020-06-19 150 浏览
再次嚟到荃灣大鴻輝中心滿屋放題!因為佢嘅食物種類又多又新鮮首先有我最愛嘅急凍鮮蝦啲蝦爽脆肉鮮甜食完一隻又一隻!另外仲有自助區炸物薯餅薯格!不過已經涼咗我等到下一轉啱啱炸起嘅時候我又去咗攞一次黎食🤣壽司好好食 尤其是花之戀一啖入口有沙律醬有多蟹子又有三文魚 比較出色嘅有海膽帶子壽司左口魚壽司油香 系我每次會叫嚟食嘅原因羊架雖然偏細但係肉嫩多汁 有啱啱好熟唔會太老刺身方面雖然冇比足 亦有啲售完但係佢嘅帶子好新鮮三文魚亦都夠厚蝦刺身鮮甜爽口蘑菇芝士釀雞亦亦都係必點嘅嘢食因為好香口而且雞翼多汁芝士年糕啱啱炸起入面嘅芝士好creamy香芋丸亦都好正 皮薄餡香炸物嘅鹽酥雞好似係新野 因為之前食係冇嘅炸得唔會太乾而且雞汁亦都保留到今次黎食滿屋 質素仍然保留到
再次嚟到荃灣大鴻輝中心滿屋放題
因為佢嘅食物種類又多又新鮮
首先有我最愛嘅急凍鮮蝦
啲蝦爽脆肉鮮甜食完一隻又一隻!

另外仲有自助區炸物

炸物嘅鹽酥雞好似係新野 因為之前食係冇嘅
炸得唔會太乾而且雞汁亦都保留到
今次黎食滿屋 質素仍然保留到

2020-06-16 233 浏览
成日見人食滿屋放題今次終於有機會同朋友黎食😋星期一至三 5:30-8:00 $248 可以食足2個半鐘🤣 刺身既選擇好多😍新鮮既刺身 呑拿魚同油甘魚 都好有鮮味質素好高👍🏻 壽司更多選擇🍣推介:明太子玉子壽司 好少何放題會有明太子玉子食(仲有鰻魚玉子燒等等)啱曬中意食玉子既朋友喔🥳海膽+蟹膏迷你手卷高質食材👍🏻 一啲要食返幾個 先返到本😆熟食方面烤羊架 好入味 仲好淋 推薦🌟烤扇貝 啲醬 熱辣辣 味道都幾唔錯👍🏻天女海鮮冷盤/甜品櫃/沙律及水果櫃全部都係自己夾 見佢不斷會re fill 😋飲品櫃 有成3個大雪櫃選擇極多😍
成日見人食滿屋放題

質素好高👍🏻

壽司更多選擇🍣
推介:明太子玉子壽司
好少何放題會有明太子玉子食
(仲有鰻魚玉子燒等等)
啱曬中意食玉子既朋友喔🥳

• 刺身
  • 香草紐西蘭羊鞍
  • 飲品
2020-06-15 126 浏览
朋友去開荃灣行街,咁岩大家都係日本料理的愛好者,今次又一齊二人過來吃放題啦.星期四要258元一位成人,價錢唔算最平,但款式多味道又不錯,很值得呢!一入到去一 ,見個飲品+甜品櫃好吸引,冷熱飲品都有,算多元化,滿足不同人口味,仲有啤酒飲任飲。。甜品和凍盤在出面都可以找到出,比較高級的應覺!刺身方面好新鮮,賣相也很不錯~~~尤其三文魚,很新鮮,又有口感,又滑。鮮甜啲甜蝦!其他海鮮都十分鮮甜,夠鮮味,刺身好有水準~作為前菜甘打響頭砲質素感覺比平常的放題店高級了一點點,個人很喜歡希靈魚的爽脆呢!呢度既海膽手卷任食,放題可以怒食海膽真心好幸福,一時忍唔到手都就叫左勁多添。海膽係好好食果種,完全沒有怪味十分新鮮,做得好好食。 好多新奇有趣嘅創意壽司,呢幾款壽司確係唔錯,火山大爆發、海膽帆立貝、火灸和牛壽司都好正好得意!值得一讚是壽司很好不會很大件,不會把你塞到飽一飽。加上壽司即叫即包,啲紫菜脆脆的,刺身也新新鮮大件。炸物正常水準,特別喜歡脆脆地又熱的炸蠔,是即叫即制的,一食再食,停不了。天婦羅香脆,蝦大大隻,好滿足!叫咗日式牛油炒蜆,辣得濟田。。。但D蜆好入味道好香,蜆亦都夠新鮮,汁好濃!仲有D中

甜品和凍盤在出面都可以找到出,比較高級的應覺!

刺身方面好新鮮,賣相也很不錯~~~
尤其三文魚,很新鮮,又有口感,又滑。鮮甜啲甜蝦!

海膽係好好食果種,完全沒有怪味十分新鮮,做得好好食。

天婦羅香脆,蝦大大隻,好滿足!

仲有D中式野,就係「鮑汁燴花膠」、「燕窩燉蛋」、「竹笙瑤柱蟹肉翅」,
真材實料,唔係厄人,可以一試!

最後的甜品在出面都可以找到,任拎的。
有哈根大師雪糕食,期間限定蜜瓜味,特別正,絕對是非常滿足和物有所值的一餐。

呢間放題除左點餐紙上既食物,出面仲放左D食物係廳中間比你任夾。
能走來走去拿東西吃,半自助形式,而且坐位夠寬,坐得好舒服

冷氣充足,店員也很有禮貌,下次會再來~
2020-06-13 133 浏览
食放題嘅感覺真係好開心,可惜疫情之後真係太少出去食野,就算有都好快食完就走,今日終於輕鬆下慢慢坐低食餐好嘅!依間放題真係好多嘢食,除左落單之外出邊都有啲炸物、海鮮、甜品同水果呀咁,真係唔知食咩先!依到刺身都好多款,都幾新鮮,唔會成陣雪味。放題先捨得食花之戀!個蛋黃醬配埋蟹子同三文魚真係好夾推介依度個西京比目魚,燒完都仲係好滑另外個和風汁牛柳粒又係好好味,啲牛炒得岩岩好,肉質唔會好乾同難咬。依個忌廉芝士鰻魚玉子燒配搭好特別出面真係未見過,但食落係幾好食,玉孑又夠甜,可能因為本身三樣野都好食!最後食埋雪糕勁滿足,試咗季節限定嘅哈密瓜味,正!下次再encore依間放題!

依到刺身都好多款,都幾新鮮,唔會成陣雪味。

放題先捨得食花之戀!個蛋黃醬配埋蟹子同三文魚真係好夾

推介依度個西京比目魚,燒完都仲係好滑

2020-06-11 158 浏览
大左真係少食左放題,但今次依間朋友推介話又平又好食,所以一於試吓佢。平日夜晚食都係$248加一,仲有清酒任飲,都幾爽!估唔到平日晚都坐滿咁濟,都真係幾好食。嗌得勁多掛住食都影唔切咁多!食放題一定要瘋狂食刺身,依到嘅刺身都幾新鮮,仲要選擇都多,最鐘意係甜蝦同大赤蝦,勁鮮甜同夠大舊!鹽燒牛舌都好好食,軟脆又有咬口,用鹽調完味岩岩好。另外都特別推介佢嘅芝士年糕,芝士味極濃,配埋年糕甜甜地咁好好味,雖然有啲濟呢個雪花肥牛煲又係好正,壽喜燒湯底,好甜,牛肉又夠嫩滑。最最最正係雪糕有movenpick 同haagendaze食,真係大滿足!依間放題真係幾好,可以再戰!

平日夜晚食都係$248加一,仲有清酒任飲,都幾爽!

鹽燒牛舌都好好食,軟脆又有咬口,用鹽調完味岩岩好。

呢個雪花肥牛煲又係好正,壽喜燒湯底,好甜,牛肉又夠嫩滑。

依間放題真係幾好,可以再戰!
2020-06-11 102 浏览
滿屋一定係我朋友聚會放題餐廳首選,不論野食選擇,新鮮程度同熟食既熱辣辣指數都係食過甘多間放題最好既一間,當然今次都無拎我失望食放題公認既第一步當然就係刺身啦,刺身選擇有12款,甜蝦、三文魚同吞拿魚簡直就係必點以卷物黎講,海膽卷物真係唔錯,迷你size既卷卷上面鋪滿海膽一d都唔孤寒除左點餐紙之外,出面仲有好多自助菜式,自取飲品熱食方面我就中意就係燒羊架,羊脂同肉既比例岩岩好,肉質非常嫩滑最後仲有雪糕,係Häagen-Dazs 同Movenpick😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4 / 5

除左點餐紙之外,出面仲有好多自助菜式,自取飲品

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5
👍推薦指數:4 / 5
2020-06-07 177 浏览
自從疫情爆發之後就冇再食過放題,最近有緩和咗嘅趨勢,所以就同朋友喺屋企附近試咗呢間放題。款式來講都好多選擇,刺身壽司熱食乜都有除咗落單點之外,出邊仲有冷盤小食生果沙律拎。試咗啲蝦同埋螺,有驚喜第一輪當然係食刺身同埋壽司。我係牡丹蝦嘅愛好者,非常新鮮,蝦身好爽口,好正。壽司方面,舊飯唔係好大舊,係有心整嘅壽司唔係想塞飽你就算個粥係好出奇地驚喜,平時放題食粥通常個粥都係好稀唔係幾好食,但呢個蟹粥係勁好食,粥底除咗蟹同埋蘿蔔之外仲有豆,食咗好暖胃成餐飯最驚喜一定係呢條長鰻魚,通常食放題鰻魚都係細細塊俾你,但呢間真係好有誠意,我encore左幾次每一次條鰻魚都係咁大條,超級好食最後當然要食返杯雪糕啦呢間放題我真心推薦,侍應態度又好,當你一食完佢就會即刻幫你收起啲嘢,等你有多啲位可以放嘢食盡情食

款式來講都好多選擇,刺身壽司熱食乜都有

最後當然要食返杯雪糕啦
2020-06-04
利申非打手亦非故意抹黑係門口等入席聽到食完嘅食客批評間嘢嘅鮮味已經心知不妙!首先講咗差先1. Wasabi分量超少一坐低只有一人一包wasabi每包重要得鼻屎咁多雖然可以問職員拎但大概拎兩轉先夠2. 上菜速度慢由19:30開始點咗勁多次(不下二十串)嘅雞肉串燒到21:00 last order先到三串3. 食物選擇少有14張食物紙以為有好多選擇但實際上揀唔落手4. 好多已點食物被消失點咗三次嘅麻辣滑滑粉完全無出現過唯有直接向樓面職員orderbtw都幾難食 以為似涼皮 點知係似未熟嘅腸粉(友人憶述似腳趾皮雖然我都唔知點解佢知腳趾皮係咩質感5. 甜品難食到嘔!自助區甜品千祈千祈千祈唔好拎朱古力蛋糕比起金幣朱古力更難食cheescake同樣十分嘔心6. 自助區食物少頹睇個樣都知 正常人唔會拎 包括螺肉 雞腳 東風螺etc.但家父實驗精神拎咗唔少最後無人問津 西瓜聽聞係番薯口感7. 食物唔可以稱得上為好食唔可以話難食但唔會再嚟食8. 場地狹窄外面有自助區可以拎嘢食但你會經常需要左穿右插因為職員會拎住架車執嘢佔咗成條通道嘅2/39. 唔敢肯定係咪食完肚瀉食完返到屋企三、四個鐘就肚瀉唔太肯定所以
利申非打手亦非故意抹黑
係門口等入席聽到食完嘅食客批評間嘢嘅鮮味已經心知不妙!
首先講咗差先

唯有直接向樓面職員order
btw都幾難食 以為似涼皮
點知係似未熟嘅腸粉(友人憶述似腳趾皮
雖然我都唔知點解佢知腳趾皮係咩質感

5. 甜品難食到嘔!
自助區甜品千祈千祈千祈唔好拎
朱古力蛋糕比起金幣朱古力更難食
cheescake同樣十分嘔心

6. 自助區食物少頹
睇個樣都知 正常人唔會拎
包括螺肉 雞腳 東風螺etc.
但家父實驗精神拎咗唔少

外面有自助區可以拎嘢食
但你會經常需要左穿右插
因為職員會拎住架車執嘢佔咗成條通道嘅2/3

9. 唔敢肯定係咪食完肚瀉
食完返到屋企三、四個鐘就肚瀉
唔太肯定所以唔完全十分或者可能應該因為間餐廳

之後講吓優點
1. 職員收紙仔好快
基本上你一舉手佢就會收走張紙
2. 甜品方面都慶幸一人有一杯haagen dazs/movenpick/ dreyer’s 安慰吓
3. 嘢飲都算充足
有唔錯嘅梅酒/有熱櫃整熱啲紙包飲品/成個凍櫃

唔會推介呢間放題
可能你會話呢個價錢重想點?
其實又唔算真係好平
呢個價錢有更好嘅選擇