2020-06-15
朋友去開荃灣行街,咁岩大家都係日本料理的愛好者,今次又一齊二人過來吃放題啦.星期四要258元一位成人,價錢唔算最平,但款式多味道又不錯,很值得呢!一入到去一 ,見個飲品+甜品櫃好吸引,冷熱飲品都有,算多元化,滿足不同人口味,仲有啤酒飲任飲。。甜品和凍盤在出面都可以找到出,比較高級的應覺!刺身方面好新鮮,賣相也很不錯~~~尤其三文魚,很新鮮,又有口感,又滑。鮮甜啲甜蝦!其他海鮮都十分鮮甜,夠鮮味,刺身好有水準~作為前菜甘打響頭砲質素感覺比平常的放題店高級了一點點,個人很喜歡希靈魚的爽脆呢!呢度既海膽手卷任食,放題可以怒食海膽真心好幸福,一時忍唔到手都就叫左勁多添。海膽係好好食果種,完全沒有怪味十分新鮮,做得好好食。 好多新奇有趣嘅創意壽司,呢幾款壽司確係唔錯,火山大爆發、海膽帆立貝、火灸和牛壽司都好正好得意!值得一讚是壽司很好不會很大件,不會把你塞到飽一飽。加上壽司即叫即包,啲紫菜脆脆的,刺身也新新鮮大件。炸物正常水準,特別喜歡脆脆地又熱的炸蠔,是即叫即制的,一食再食,停不了。天婦羅香脆,蝦大大隻,好滿足!叫咗日式牛油炒蜆,辣得濟田。。。但D蜆好入味道好香,蜆亦都夠新鮮,汁好濃!仲有D中
甜品和凍盤在出面都可以找到出,比較高級的應覺!
刺身方面好新鮮,賣相也很不錯~~~
尤其三文魚,很新鮮,又有口感,又滑。鮮甜啲甜蝦!
海膽係好好食果種,完全沒有怪味十分新鮮,做得好好食。
天婦羅香脆,蝦大大隻,好滿足!
仲有D中式野,就係「鮑汁燴花膠」、「燕窩燉蛋」、「竹笙瑤柱蟹肉翅」,
真材實料,唔係厄人,可以一試!
最後的甜品在出面都可以找到,任拎的。
有哈根大師雪糕食,期間限定蜜瓜味,特別正,絕對是非常滿足和物有所值的一餐。
呢間放題除左點餐紙上既食物,出面仲放左D食物係廳中間比你任夾。
能走來走去拿東西吃,半自助形式,而且坐位夠寬,坐得好舒服
冷氣充足,店員也很有禮貌,下次會再來~