2022-05-21 654 浏览
喺openrice book左8點, 7點55上到去見到條龍已經知出事,等到8點4先開始入7點半嗰堆客。等到8點8先入到去,真係得個坐字,淨係想攞個餐牌都要等10分鐘,9點先print到張qr code出嚟order野食。到左10點3想出去攞野飲同我嗰截左單吾攞得,食左75分鐘你同我截單連野飲都吾攞得,真係吾上嚟寫下你都吾得啦。講真遲成個鐘入你都仲可以當無件事,話人多係咁架啦,你應該都有機會贏海之戀嗰間攞荃灣最伏放題。
2022-05-20
2022-05-17 1039 浏览
上次黎過大鴻輝打邊爐先知全棟都係餐廳~今日就再黎呢度搵食,見到呢間放題好多人所以又試下🤣-食物種類好多,由刺身、壽司、卷物、軍艦、熱食、炸物樣樣都有真係估唔到有咁多嘢揀,除咗寫紙仔之外,出面仲有D甜品同海鮮自助拎飲品都係屬於自助形式,擺滿幾個櫃,啤酒清酒梅酒都有~~~一黎就緊係試下刺身象拔蚌好爽口,帶子夠哂鮮甜👍🏻👍🏻同媽媽兩個人食都翻兜咗次-壽司既選擇真係好多每件都整得好精緻,細細件飯大大件魚生咁就唔洗驚食飯食飽咗~呢個牛仔粒⋯我忍唔住叫左兩碟🤣🤣真係好好食,又有少少肥膏,好香牛味!鱈魚又忍唔住前後夾埋食咗三件好滑口👍🏻👍🏻甜品可以dryers/movenpick 2選1幾飽都好,都要食埋個雪糕
上次黎過大鴻輝打邊爐先知全棟都係餐廳~
今日就再黎呢度搵食,見到呢間放題好多人所以又試下🤣
食物種類好多,由刺身壽司、卷物、軍艦、熱食、炸物樣樣都有
飲品都係屬於自助形式,擺滿幾個櫃,啤酒清酒梅酒都有~~~

一黎就緊係試下刺身
象拔蚌好爽口,帶子夠哂鮮甜👍🏻👍🏻
同媽媽兩個人食都翻兜咗次

壽司既選擇真係好多
每件都整得好精緻,細細件飯大大件魚生
咁就唔洗驚食飯食飽咗~

呢個牛仔粒⋯我忍唔住叫左兩碟🤣🤣
真係好好食,又有少少肥膏,好香牛味!

鱈魚又忍唔住前後夾埋食咗三件
好滑口👍🏻👍🏻

甜品可以dryers/movenpick 2選1
幾飽都好,都要食埋個雪糕
蛋榚
题外话/补充资料: 雪糕加分
2022-05-14
蛋榚
壽司
今日同朋友去荃灣慶生,揀咗呢間滿屋食放題, 好彩我哋預早訂咗位如果唔係都要等, 一入到佢見到有好多餐前小食,中華沙律,日式海螺,沙律,同小朋友都喜歡食的薯格等。 出去見到飲品都好齊全,算係幾多嘢飲,而且佢亦仲有日式嘅清酒sake及梅酒 ,wow應有盡有。刺身我地叫左有甜蝦、大赤蝦、北海道帶子刺身、吞拿魚、 希靈魚、油甘魚! 其實所有刺身我都好鍾意食同埋你可以見到刺身都幾新鮮, 新鮮程度絕對可以媲美其他日式料理餐廳或者壽司店。 因為以我見解呢度有足夠人留所以可以確保食物嘅新鮮程度。 仲有佢啲帶子真係幾大粒我覺得仲好過酒店嗰啲炭燒鰻魚壽司炭燒鰻魚真係yummy, 鰻魚燒到恰到好處又有炭燒味,所以其實叫呢個鰻魚都幾抵食。燒紐西蘭羊鞍呢個係特別推介。因為你就算出去街叫個燒羊架都幾貴,同埋佢呢個燒羊鞍肉質軟熟多肉汁。我哋都叫左好多天婦羅例如虎蝦天婦羅龍躉天婦羅、南瓜天婦羅… 其實佢個天婦羅,我覺得每一樣都炸得幾好,同埋唔算多油,而我最愛嘅始終都係海蝦天婦羅, 因為我覺得呢度啲海蝦有佢嘅鮮味就算用你整天婦羅佢個海蝦味都仲喺度。辣酒煮蜆:呢個辣酒煮蜆我覺得都幾辣,但係辣得嚟又恰到好處,同埋啲蜆肉都o

炭燒鰻魚壽司

燒紐西蘭羊鞍

辣酒煮蜆:
呢個辣酒煮蜆我覺得都幾辣,但係辣得嚟又恰到好處,同埋啲蜆肉都ok起碼冇沙同埋真係每一隻都有蜆肉, 蜆肉亦都滲透咗辣味同少少酒味,非常唔錯。

最後其實我哋order咗好多嘢 , 仲有雪糕送。畫上完美句號。
清酒
羊架
题外话/补充资料: 性價比真係幾高
2022-05-15
清酒
羊架
2022-05-15 583 浏览
前排同屋企人去左荃灣嘅滿屋食日式放題。食物款式多又好味飲品方面除左一般紙包罐裝飲品外,仲有任添嘅梅酒清酒,連somersby apple cider、hoegaarden都有仲有自家調製嘅特式飲品 . 放題少不免要時間等野食送來,但呢度都好貼心咁設有前菜自助吧,咁大家就唔洗餓住等 放題種類咁多,唔係樣樣都食得曬,以下幾款食物推薦大家 .刺身/壽司最中意甜蝦,大大條又鮮甜三文魚略嫌筋多。 海膽、蟹膏手卷細細份,唔會頂肚燒帆立貝必叫!意想不到咁好味,翻call左好多轉,落咗芝士同千島醬,非常惹味又開胃!燒牛舌調味落得足,夠香口和風牛柳粒唔係平時大排檔食果種咁外脆內軟,但非常嫩口,少少辣幾惹味。芝麻雞翼都係必叫!炸得好香脆 . 炸榴連 夠熱唔太甜好濃榴連味細細粒一口一啖啱啱好即燒菠蘿略嫌細嚿咗少少,但都燒得唔錯,放題必食,因為夠酸可以好有效咁去油膩感 . 最後係食甜品,有爆谷、自助棉花糖機、雪糕雪條、糕點同奶凍蛋糕 . 仲有,一人一杯嘅movenpick 或者係Häagen-Dazs雪糕
前排同屋企人去左荃灣嘅滿屋食日式放題。食物款式多又好味
燒牛舌調味落得足,夠香口
2022-05-14
2022-05-13 842 浏览
晚上7:00,喺荃灣區呢間分店唔會太多人,坐得都算鬆動,任食時間去到8:30,$ 248一位,價錢都幾吸引。先來刺身:油甘魚、甜蝦、三文魚、劍魚腩、帶子、希靈魚、大赤蝦等,基本上質素都好高,我最欣賞油甘魚同帶子,質素拍得住出邊單點刺身水平。壽司亦有好多選擇,鵝肝帶子壽司值得叫,黑松露赤蝦壽司亦有水平,火焰芝味和牛肉鮮味濃。手卷雖然只有三款,但都係精選,當然最值得食一定係海膽手卷,手卷全部細細份一口食晒。燒物試了羊胺、比目魚及黃金燒帆立貝,比目魚拍得住銀雪魚水平,肉質鮮滑,少骨,啖啖肉,所以我都Encore。炸物有兩樣我最鍾意食嘅食物,吉列炸蠔及貓山榴槤炸彈,高水準,榴槤香味十足,好多汁,最後我一個人食咗3個貓山榴槤炸彈。自助飲品選擇多元化,日本梅酒係我至愛,我差不多飲咗三壺酒,另外佢哋有好懷舊嘅涼粉涼茶。最後加埋生果甜品,再有限量Häagen-Dazs雪糕,大滿足。

2022-05-12
2022-05-13 435 浏览
提前一日訂位即刻可訂到,餐廳和7環境亦闊落,服務生執台亦快,另外價錢方面相對以前來講比貴左,388一位加1,可以有屯拿魚加鮑魚,味道質素都OK,款式亦多,如果價錢再優惠d就值得選擇
2022-05-10
  • 壽司
  • 焗廣島蠔
  • 鹽燒牛舌
2022-05-12 415 浏览
入餐廳前職員細心介紹餐牌,食物質素滿意,刺生很新鮮,食物精美,食物種類多,飲品都勁多選擇,點餐方便,送餐準確,沒有漏單,職員很有禮貌,店內環境舒服清潔,一大班朋友傾計都方便
2022-05-09 696 浏览
差差差劣評,今日重好意思收母親節價錢,唔夠人手就唔好入walkin啦!12:00入座等到12:35都未比到order code,跟住惡夢就開始喇!等了又等,order落了又落,已經2小時都係上得2轉嘢,唔夠人手食物上到都凍哂,雪糕又話無,話雪櫃壞左….而家依然等食中….🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
2022-05-09
午餐
2022-05-09 565 浏览
尋日母親節,已提早1星期預約7:30 6位,舖頭3點來電,表示8點先有枱。8點去到,超級多人,訂位同walk-in 無分別,表示幾多人食就比no 等叫入座。職員送我1支提子酒。8:40入座,食物到9:10分才到,其實當時已不足1小時食。飲品櫃無忌廉、橙汁,一般可樂。自助雪糕櫃只餘紅豆雪條。第1輪食物不是刺身,而是烏冬,燒炸物,串燒。刺身10分後再到,但不是冰碗上,一隻碟去裝,刺身暖的,隻蝦有啲"嗨"‵,唔敢食,原碟退回。到930,當時已last order 不可入單,出去同伙記要求押後時間,當時手機顯示         lastorder時間已1100,不過仍上不到單,叫伙記嚟手寫單上,不過1000已過去,尚未嚟齊食物。最後1030走。埋單結賬,減除2小朋友及加一費用,1600元埋單。不過啲餐平時100蚊就差唔多。
飲品櫃無忌廉、橙汁,一般可樂。自助雪糕櫃只餘紅豆雪條。

2022-05-08
2022-05-08 348 浏览
落單叫嘢食要成半粒鐘先到都算,叫咗刺身十件每次只會嚟五件,而且仲要一d味都無,勁難食!!炸物毫無水準,唔知點解全部都係凍既最離譜係食咗一粒鐘就已經last order要比錢!完全無人通知過囉,無嘢呀嘛?呢間咁嘅垃圾永遠blacklist
炸物毫無水準,唔知點解全部都係凍既

今日母親節本來好開心的一餐飯,已經選擇四點開始食,希望可以避開晚市人群,點知食到一肚火, 訂枱四點,四點十五分才可入座,落單後食物遲遲未到又漏單,追單時間多過食嘢,追單時侍應態度好不耐煩,五點二十五分已經cut單唔畀我落單,食唔足兩個鐘,個半鐘已經叫我哋埋單,我哋點餐食物好多都未到,時間又到焗住交枱,我們兩個人食咗千二蚊(D餐)早知去酒樓食隻阿拉斯加蟹冇咁嬲,一定唔會有下次😡😡🤬 大家如果再想去呢間食,真係要認真考慮
2022-05-08
庆祝纪念
母亲节
我明白在母親節很多客, 會加價, 同時食物的份量與質素會稍遜,但, 也不要太過份。預訂5位, 7點半, 選b set (匠選)。等了約10分鐘左右入座。入座後下了一堆單, 同時到外面拿小食。基本上外面連薯條, 或者熱菜都被清空了,只有放在冰上的蜆和青口, 或者是雪櫃內的壽司薑。算了。下單後等了約20分鐘才來第一輪,有極多下了單的東西都沒來, 或者是份量不夠。如果有其他食客看這篇食評的話,每款食物請將人數乘三, 食量大的話請乘五,因為每款食物份量大概一、兩口就吃完。另外, 請注意部份熱食的等候時間會超級長 。入座時間約7時40, 到了8時15分左右,第一輪食物還未上齊, 已經有職員叫我們「埋單」, 並指9點截單。本身為免浪費食物, 之前下了單還未上的,就不打算再點了。可是他這樣一說, 除了耐心等候,唯有再下一次單。然而再下單後, 甩單、錯單的情況依然嚴重,甚至懷疑鄰座的壽喜燒來錯了我們這邊,但我們下過的單依然未聞樓梯響。中間有部份職員也算是盡力回應顧客,亦有黑衣紅領的壽司部職員幫忙傳菜,問題應該是廚房「冧檔」,就算將食物切得再少份、傳菜再多也沒用。到後來, 甚至要黑衫的經理將下過的單印出
我明白在母親節很多客, 會加價,
同時食物的份量與質素會稍遜,
但, 也不要太過份。

入座後下了一堆單, 同時到外面拿小食。
基本上外面連薯條, 或者熱菜都被清空了,
只有放在冰上的蜆和青口, 或者是雪櫃內的壽司薑。算了。

下單後等了約20分鐘才來第一輪,
有極多下了單的東西都沒來, 或者是份量不夠。
如果有其他食客看這篇食評的話,
每款食物請將人數乘三, 食量大的話請乘五,
因為每款食物份量大概一、兩口就吃完。
另外, 請注意部份熱食的等候時間會超級長 。

入座時間約7時40, 到了8時15分左右,
第一輪食物還未上齊, 已經有職員叫我們「埋單」,
並指9點截單。
本身為免浪費食物, 之前下了單還未上的,
就不打算再點了。
可是他這樣一說, 除了耐心等候,
唯有再下一次單。
然而再下單後, 甩單、錯單的情況依然嚴重,
甚至懷疑鄰座的壽喜燒來錯了我們這邊,
但我們下過的單依然未聞樓梯響。

中間有部份職員也算是盡力回應顧客,
亦有黑衣紅領的壽司部職員幫忙傳菜,
問題應該是廚房「冧檔」,
就算將食物切得再少份、傳菜再多也沒用。
到後來, 甚至要黑衫的經理將下過的單印出來,

讓我們圈出有哪些東西未上,
雖然後來補上了一些, 但依然有近一半等到沒耐性 / 等到飽了。

刺身
上菜速度、種類和數目尚可, 只是每片都很薄很小。建議人頭乘五, 亦可以第二輪再叫。
壽喜鍋:
也是來得比較快和齊, 每鍋三、四片肉、些少菜和一隻蛋黃, 湯很多, 但如果想吃得滿足, 人頭乘二。
炸物、天婦羅:
天婦羅漏單嚴重, 叫了很多,
最後只來了一件南瓜、一件蕃薯、一件茄子和兩隻蝦。
炸雙皮奶、榴槤炸彈、羊架之類情況較好, 上菜速度和數量正常,
只是份量偏小, 羊架也是兩口解決。
串燒:
串燒只見一串牛舌和前後四串雞軟骨。
正常的燒牛舌是兩塊約麻將大小的, 今晚是一塊麻將大小再切半當一串。
雞軟骨是一串五、六粒, 個人意見也是人頭乘五。
燒扇貝:
叫十隻, 來三隻, 沒吃的情況下就不評論味道了。
想吃的話, 請多叫幾隻。
炸蠔、牛肉烏冬、叉燒拉麵……之類之類:
圈單後只收到叉燒拉麵, 大概是茶餐廳的餐湯碗,
一塊鳴門卷、一小塊叉燒跟兩三口麵, 味道....也沒甚麼好說。

總括而言,
味道不壞
只是份量、甩單情況太嚴重。
400元換來這種質素, 已經超越「劏客」的境界。
如果是大時大節, 或者不想吃到一肚氣的,
請別選擇這間放題

另外, 亦請顧客們對侍應手下留情,
看到有侍應在洗手間擦眼淚。
题外话/补充资料: 建議一: 請在8點半後入座, 鄰座較遲入座的, 食物的質素、種類、數目和份量都好得多。 建議二: 壽喜燒、黑松露吞拿魚壽司比較正常, 抵吃。 建議三: 有任何查詢或跟單的話, 請勿找略胖、戴眼鏡的黑衣侍應, 可找較瘦的黑衣侍應, 或者大部份灰衣的。 建議四: 相同價位的話, 有其他更好選擇。
2022-05-07
庆祝纪念
母亲节
  • 壽喜鍋、黑松露吞拿魚壽司
2022-05-01 773 浏览
服務態度幾好呀係啲嘢食呢就慢啲爭少少呀經理招呼得好好好有禮貌刺身好新鮮呀都算滿意廁所都算乾淨座位都是坐得舒服啲服務員執枱呀都好勤力整體都算唔錯如果禮拜六日公眾假期去呢就一定要book枱因為好多人
2022-04-27 1101 浏览
晚上放工約朋友食晚餐突然想食日本放題 好耐都無食喇至從疫情我哋想就大家地點最後選了荃灣呢間日本放題喇以前食過呢間不錯 也食過幾次多款 好食 不錯既諗法所以今次就選了這間佢哋有5個選擇 不一定放題 我哋樣樣都想食 所以最後都選了放題可惜 食物不是我們所期待的已經不像以前味道 質素 新鮮(x5 最高分)各方面都是一般我哋落左一轉食物 都冇再落下轉order而第一轉既食物 我哋未食飽 都冇食晒唯一還好,服務還是可以的環境衛生都還可以
晚上放工約朋友食晚餐

各方面都是一般
我哋落左一轉食物
都冇再落下轉order

而第一轉既食物 我哋未食飽 都冇食晒

唯一還好,服務還是可以的

環境衛生都還可以

2022-04-26
2022-04-23 1271 浏览
難得開返堂食,尋晚收工就去食滿屋放題,入座前經理介紹我地食Plan C 有海膽 有拖羅食, 因為我朋友鐘意食海膽,所以就揀左Plan C, 都成$500一個人,但諗住咁耐冇食放題就豪一次啦,點知…….入座後送上左四片海膽刺身,從此成晚就冇再食過,我地點左兩三次都冇黎,追問之下話賣曬喎😓 我頂……之後問返個經理,佢都話唔好意思,真係冇曬海膽,最後佢話送幾隻龍蝦仔同一枝香檳俾我地拎走,但因為我對蝦蟹敏感,我朋友又對龍蝦一般般有興趣,所以意思意思話要兩隻試下算啦,其實我地唔係話想為難經理,亦唔係想R 啲乜嘢,只係我地俾得咁既價錢,只係想食多幾片海膽啫,咁都唔得…雖然d拖羅都幾唔錯,但始終幾膩下,食唔到幾多,d鮑魚又只係一般貨色,唔太好味又細隻,最終成既千幾蚊落樓,心情仲差過食$300既放題,咁既價錢真係寧願去酒店食buffet,起碼酒店唔會話咁快冇曬,佢地一旦話賣曬你真係吹佢唔脹,勁屈機⋯⋯可能早少少時間表去會好d,否則你要有隨時想食邊樣,邊樣就賣曬既心理準備🥲

拖羅刺身
2022-04-22